Äkta fejk!

Som fattig student skulle det aldrig riktigt falla mig in att lägga 2-3 månadshyror på typ en handväska. Det får ske senare i livet. Än så länge får jag nöja mig med typ utbudet på H&M.... Som fattig yngling blir man i vilket fall väldigt glad när man hittar sidor som denna, fejkade märkesväskor åt alla!! :)

Jag vet att många tycker att det är en dödssynd att köpa fejkade grejer, men jag har aldrig riktigt varit märkestokig själv, så jag ser det inte som så allvarligt. Är det dessutom riktigt schyssta kopior i äkta skinn som man inte kan skilja från originalet annat än med lupp så ärdet väl bara å gratulera till ett bra köp liksom!

På den här sidan så kostar väskorna mellan 90-110 USD ungefär och de är gjorda i äkta skinn.

Jag har hittat en himla massa som jag gärna skulle klicka hem och jag har svårt att bestämma mig för vilken jag gilla bäst, vilken tycker ni?

  

Gucci-fejkisar. Den rosa kostar 80$ och den svarta 108$



Den här Marc Jacobs-kopian (99$) är väldigt tjusig tycker jag, me likey!



Jag gillar färgen på den här Mulberry-look a liken (109$) riktigt mycket!




En svart Chloe paddington (99$) vore inte heller helt fel!

Det sjuka är att man kan få samtliga dessa skinnväskor för under halva priset av vad den svarta paddingtonen längst ner skulle ha kostat i orginal! :)


Solsken

Jag förstår mig inte på det här vädret, nästan varje dag så lovas det ju att vädret ska bli dåligt, men ändå så strålar solen på. Idag hade jag nästan hoppats på att det skulle vara lite grått och trist, så att jag skulle kunna stanna inne och städa med gott samvete... Nu får det bli stranden i några timmar istället för att bättra på brännan, det är ju inte heller helt fel iofs! :)

Sofia på Birka

Salve!

Jag glömde ju lämna en liten rapport från veckans andra lilla utflykt. I onsdags åkte jag och min bästa utflyktsvän Magnus till Birka och var kulturella!

Jag hade aldrig varit på Birka förrut men det var en supertrevlig utflykt. Iofs hade jag förväntat mig lite mera liksom... kanske nått gammalt framgrävt vikingahus eller dylikt, i själva verket var det ju mest en massa gravkullar och så. Jag måste dock säga att man kända vikingakänslan rätt så bra ändå. Jag tog till exempel ett bad i vikingavattnet och hälsade på en massa vikingafår och tittade på när det bakades vikingabröd och tillverkades vikingahus!

44180-488
Jag leker japan framför en vikingaby i Birka-museumet.

44180-487
Här står jag och spejar efter vikingabåtar.

Shoppingresultat...

Min kamp efter att skaffa mig en formell EU-byråkratsgarderob går vidare... Jag har jobbat på ganska bra de senaste dagarna, många fynd har det blivit, och nästan allt har varit på rea, I love rea!!

♥ En grå kritstrecksrandig kostym från Vero Moda
♥ Ett par marinblå cityshorts från Joy
♥ En brun pennkjol från Wera, Åhlens
♥ En marinblå pennkjol från Wera, Åhlens
♥ En vit kortärmad blus från H&M
♥ En svart tunn stickad tröja från Mexx

Mitt stora problem är hur man liksom piffar till formella kläder, även om man kör på byråkratslooken så vill man ju ändå se lite personlig och snygg ut liksom. Hitills har jag ju nästan bara inskaffat basplagg och jag antar att jag kommer behöva lite roliga accessoarer och toppar att ha till... men det är faktiskt väldigt svårt. Partytoppar, paljetter och rosa klänningar har jag liksom koll på, men det här, det här är främmande mark!!

Tips mottages tacksamt!

By the way: Vad passar egentligen till marinblått förutom vitt? Svart passar ju definitivt inte i varje fall har jag märkt...

Trött

Gäsp... jag är trött!

Jag har precis kommit hem från några dagars visit i den kungliga huvudstaden! Det var verkligen ett underbart besök där jag hann med det mesta:

♥ Sol & Bad
♥ Shopping
♥ Gos med Samuel
♥ Party
♥ Umgås med kompisar
♥ Ännu mera shopping...

Nu är jag alltså helt slut och trots att det är lördagkväll och löningshelg befinner jag mig alltså framför datorn och är helt exhausted... Håller på och tvättar och städar och donar, mor kommer hem från Grekland imorgon och det betyder ju att jag måste återställa hemmet i orginalskick... pust och stön!

Ha en trevlig lördagskväll alla ni som är ute och roar er, och ni som är hemma i hemmets lugna vrå också för den delen!

Birka, here I come!

Imorgon ska jag på utflykt till Birka och checka in lite schyssta utgrävningar, det ska bli supernice!

God natt God natt!

Kejsarens nya kläder

Nu har jag påbörjat att bygga upp min nya jobbgarderob! Slog till på två skitsnygga kostymer igår, en mörkgrå Tiger och en kritstrecksrandig SIR, båda kompletta med kjol och allt! Fyndade dessutom ett par svarta pumps på Åhlens i helgen som kommer passa kalas! Jag har grävt fram en mörkbrun kostym som jag fyndade på H&M för ett par år sedan, ska nog lämna in den för lite insyning av byxorna sen kommer den att funka oxå. Nu är det bara lite långbyxor, skjortor och toppar som behövs innan jag har en fullständig EU-byråkratsgarderob... :)

Jag älskar verkligen kostymerna, man blir sjukt snygg i kostym alltså... Ber till Gud att jag kommer hamna på en arbetsplats där kostym och dräkt är standard!

Jag lägger upp bilder på min nya byråkratstil ASAP! :)

Kvällsbad

Lena Ph var jättebra, precis som väntat!

Jag höll dock på att smälta i hettan och var tvungen att hasta iväg och kvällsbada direkt efter konserten, kvällsbad måste vara det bästa som finns, borde göras oftare!


Parken Zoo

Jag är verkligen sliten idag, men det hälps inte... Jag måste verkligen ta tag i mig själv nu och göra mig redo! Om en dryg timme ska jag nämligen befinna mig på Parken Zoo... Jag ska gå runt där med Samuel och titta på djur och kanske äta en glass. Det är faktiskt Samuels premiärbesök i Parken Zoo, och då kan ju inte gärna moster banga ur på grund av självförvållad bakfullhet liksom... :)

Senare idag ska jag möta upp lite kompisar och gå på Lena Philipson, det ska bli GRYMINATION!


Ha en trevlig söndag!

Sliten

Usch... jag var riktigt sliten när klockan ringde för en halvtimme sedan! Gårdagskvällen var riktigt kul! Stor tjejförfest hemma hos Karolina som fyllde år. Vi var säkert 20 pers och stämningen var på topp Karolina hade styrt upp med lekar och tävlingar och maten var riktigt grym, mums! Dessutom hade hon tagit dit någonslags sex-madame som krängde dildosar och andra sexleksaker en masse... Jag måste erkänna att jag är något förvirrad vad gäller det enorma utbudet som finns på den här marknaden.... Jösses alltså, det var geishakulor och buttpluggs och oljor och handbojjor både högt och lågt!

Det intressantaste som jag lärde mig under madamens lilla genomgång var i varje fall vad syftet med dessa så kallade geisha-kulor var... De är tydligen till för at man liksom skall träna upp hela härligheten så att man inte ska drabbas av så kallat framfall när man blir äldre... När hon förklarade detta så satt jag dock fortfarande som ett frågetecken eftersom jag inte hade en aning om vad framfall kunde tänkas vara? När jag frågade runt visade det sig att inte var någon som direkt hade någon koll på vad framfall var, men Madamen förklarade att det injnebar att typ livmodern lossnar och liksom ramlar ner och sticker fram innifrån.... FY! Det lät verkligen helt groteskt och jag blev chockerad, varför blir man inte informerad om sånt här?? Det borde väl ses till från högre makt att alla tjejer får lära sig såna här grejer om sina kroppar innan det är för sent liksom... Jag vill verkligen inte drabbas av framfall om jag inte måste!

Välgörenhetsloppis

Nu har jag en veckas semester igen, hur skönt som helst!! Sen jobbar jag fyra veckor till innan Bryssel! Tyvärr verkar det ju som att det ska bli dåligt väder igen nu... typiskt! :(

Jag ska verkligen försöka göra så mycket som möjligt av min sista lediga vecka i Sverige känner jag... Igår var det tjejmiddag hos en kompis som heter Catrine och ikväll är det stort party hos min kompis Karro som fyller år, mycket skoj!
 
Nu ska jag strax iväg med pappa och farmor, vi ska hem till min faster som  bor utanför Malmköping. Hon och en väninna skall styra upp någonslags välgörenhetsloppis och samla in pengar till läkare utan gränser, det ska bli väldigt trevligt!

Nej, nu måste jag stryka min klänning och göra mig klar! Hejsvejs!


Friluftsteater

Årets sommar har verkligen blivit "utflyktssommaren", igår kväll var det dags igen för en liten utflykt. Kulturella som få drog jag och ett par vänner iväg på på Braunerhielmska friluftsteatern på Radermachersmedjorna här i Eskilstuna. Det är en riktig Eskilstuna-tradition med den årliga friluftsfarsen, det var tydligen 38:e året i rad som man spelade fars i smedjorna, men för min del så var det faktiskt första besöket! Det kommer dock med största sannolikhet att bli många flera besök under somrarna framöver, det var nänligen supermysigt och roligt! Kvällssolen utgjorde en slags naturlig strålkastare och stämningen var på topp! Dessutom är Radermachersmedjorna jättevackra och jag trivs alltid prima i vackra miljöer!

44180-486
Hela ensamblen. Känner ni igen damen längst till vänster? Det är nämligen Petra Hultgren, fröken Sverige anno typ 1995, hon har även gjort en bejublad insats i den gamla klassikern "Vita lögner".

44180-485
Årets fars heter "Sviter & Sviter" och utspelas i hotellmiljö, den var riktigt rolig! (Även om fars inte är min favoritgenre när jag går på teater i vanliga fall...)

Dagens sötaste

Det här var det gulligaste jag sett på hela dagen.

Samuel åker traktor

Egentligen så tycker jag att det borde vara en mänsklig rättighet för alla barn att få växa upp på landet. Tyvärr så är ju det något av en omöjlighet i den urbaniserade samtiden. Därför tycker jag att man borde ta varje tillfälle i akt att låta stadsungar få komma ut och andas lite lantluft. Särskilt när det är sommar så borde man nästan barnförbjuda stadsmiljöer!

44180-482

Jag har tagit mitt ansvar vad gäller min systerson Samuel. Jag vill inte att han ska bli ett betongbarn! Här får han komma ut på landsbygden å köra lite traktor med morbror David.

  

Samuel verkar gilla livet på landet skarpt! :)

P1

Jag har uptäckt en ny radiokanal (hmm... ny för mig i varje fall!), nämligen P1. Numera är det P1 nonstop som gäller här hemma! Jag började tröttna rejält på typ hitmördarstationen Rix FM (okej då, jag kommer självfaller inte att sluta lyssna på MorronZoo, det är ju en klassiker) så jag sökte mig nya vägar och fann P1. PÅ P1 handlar programmen ju faktiskt om någonting och nyheter analyseras djupare än alla dessa "tre minuters nöjessvep" som utgör nyhetsutbudet på många andra radiokanaler...

Det som man saknar är ju iofs musiken, men den kan man ju enkelt lyssna på tex på datorn eller stereon.
Nu på sommaren är ju P1 extra bra eftersom de sänder sommarpratarna där, det försöker jag lyssna på så mycket som möjligt... jag har typ slutat titta på TV, ligger bara å lyssnar på radion, hehe, som en gammal tant! However, igår kväll gick jag och lade mig typ innan 22 för att lyssna på radiopratarreprisen innan jag somnade... Det är INGET att rekommendera att knäppa på radion i förväg innan radiopratarreprisen, det kan ni ta mitt ord för... Då sänds nämligen stora väder och sjörapporten, oh my God... jag vaggades till sömns av alla vindar och vädersträck och öar och kobbar och missade självfallet hela programmet, shit...

Men ändå vill jag säga: Mera P1 åt folket!!

Tungt...

Det känns väldigt tungt att bege sig tillbaka till jobbet efter en veckas semester, det är så att jag tror att jag ska dö! Kunde inte sova i natt heller så jag har värsta tepåsarna under ögonen, känner mig grymt attraktiv... not...

Den här veckan ska det ju tydligen bli kalasväder dessutom.... buuu... jag vill ligga på playan istället och läsa en bok!

Utflykt

Dagens utflykt var UNDERBAR, perfekt väder och glada tjejer! Utflykten började med en biltur till Mariefred, där gick vi omkring och turistade bland alla små gator och gränder och lunchade på en uteservering. Sedan blev det tårtkalas i slottsparken nedanför Gripsholms slott, smaskens!

Efter Mariefred for vi vidare till min gamla hembygd Strängnäs. Hela eftermiddagen solade vi och badade sedan blev det en liten promenad i Strängnäs hamn där vi spejade efter Jehovas Vittnen (Stränkan är helt invaderat av vittnen på sommaren, det är deras högborg) sedan blev det avslutande kebabpicknick i Ugglans park och sedan hemfärd till Eskilstuna! Utflykter är verkligen det bästa jag vet, jag har redan börjat planera inför nästa. Eventuellt blir det kanske en utflykt till Birka för lite forntidsforskning nästa gång, who knows!


Sofia och jag i Strängnäs hamn


Jag och Jenny solar i Visholmen


Brudarna turistar i Mariefred 


Apropå glajjerna...

Jag bestämde mig för att skicka tillbaka alla glasögonbågarna, det var inga av dem som satt helt som gjutna. Jag funderar dock fortfarande på det sista paret, fast i mörkbrunt... Det kanske får bli dem till slut, men jag är alltid så velig...

Utflykt!

Idag bär det av på ytterligare utflykt i det vackra Södermanland, den här gången är det mina favoritstäder Strängnäs och Mariefred som skall få sig ett litet besök! Hoppas att det vädret håller i sig hela dan så att jag kan sola lite, imorgon är det ju back to work och då är det för sent!

Påven vid Båven

När vi var ute på roadtripen så stötte vi på följande när vi for runt i trakterna kring Båven och letade efter en lämplig camping-plats:





Till slut så hittade vi en schysst liten udde att slå läger vid, inte långt ifrån landsfaderns ägor. Inte så illa pinkat va! :)

Roadtrip Södermanland -06

Den här sommaren är tragiskt fattig för min del, varje korvöre som man lyckas knåpa ihop går raka vägen till Bryssel-spargrisen. Som tur är går det att semestra för en billig penning i värdens vackraste land. I veckan som gått har jag hunnit med en liten tvådagars roadtrip i mitt hemlandskap Södermanland. En sådan liten tur ikostar inte mer än än lite mat och bensin, suveränt!



Stendörrens naturreservat utanför Nyköping


Sofia plockar smultron

Mitt resesällskap bestod av Magnus, en god gammal vän i lyxförpackning. Färden gick först till Nyköping, där spenderades en heldag med solbad och picknick på klipporna. Därefter blev det camping granne med "Påven vid Båven" på en liten udde utanför Sparreholm. Det var svensk idyll och Pripps Blå reklam så att det skrek om det!  Bad, smultronplockning,marshmallowgrillning, kossor med bjällror och mygg, you know the story! Dagen därpå gick färden via Malmköping och bad i Eklången utanför Ärla sedan hem till Eskilstown igen!


Campingplatsen visade sig ligga typ mitt i en kohage... läbbigt! Lägg märke till min schysst camping-outfit!


Sofia badar i solnedgången!


Sofia äter en riskaka och väntar på att grillen ska bli redo!


Magnus äter en grillad marshmallow!

Dagens Hoff returns!!

44180-470


Bilden kommer från
www.giese.za.net

Mycket kommentarer blir det...

En sak som har förbryllat mig lite här på bloggen är hur det allt som oftast dimper in kommentarer i mitt inlägg om frimurarna som jag skrev för en halv evighet sedan. Inlägget är ironiskt och skrivet mest i brist på annat... Hur som haver, nu har jag kommit på varför det är på detta viset. Om man googlar på "frimurare" så kommer nämligen min blogg upp! Lite smålustigt tycker jag...

Kanske är det även därför mitt inlägg om ansiktshår oxå får sig en och annan kommentar i då och då? Min blogg kanske dyker upp när man googlar på "generande hårväxt"?

Puder = Måste

Måste verkligen packa ner ett puder i handväskan känner jag... Vilket äckligt väder, man blir verkligen svettig på två sekunder! Jag ska iväg på fest och utgång nu, jag känner mig väldigt fin, har nämligen min rosa tyllklänning på mig, very nice. Kanske lite överklätt för en vanlig fest, men herregud, när ska man annars få användning för grejerna man köper? Så idag får det bli ballerinastuket med guldskor och gulsbolero! :)

Ha en trevlig lördagkväll!

Glasögonorm

Jag är närsynt som tusan och det skulle aldrig falla mig in att gå utanför dörren utan linser, då skulle jag snabbt villa bort mig, hälsa på folk som jag tycker mig känna igen men som i själva verket är totala främlingar, inte känna igen folk som jag känner om de befinner sig på mer än tre meters avstånd samt kisa mig rynkig inom loppet av fem minuter... Linser är en av världens bästa uppfinningar, efter tampongen och post its!

När man är linslus som jag alltså är behöver man dock ibland vila ögonen från linser och då kommer ju ett par glasögon väl till pass. Och jag har ett par glasögon, det har jag. Det är bara det att de är inköpta när jag gick på högstadiet och är kanske inte direkt av hippaste modellen om vi säger så. dessutom är de alldeles för svaga för mig!

Jag tänkte att jag skulle prova på det här med att nätshoppa ett par glasögon den här gången. Jag kan absolut hitta roligare saker att spendera tusenlappar på än nya glajjer, så om jag kan fynda ett par som är ok för fyrahundra riksdaler (för både båge och glas, helt sjukt billigt ju!) så skulle min lycka vara gjord. Jag surfade in på
www.glasogondirekt.com igår och har klickat hem fyra bågar som jag ska prova. Hoppas att nån kommer passa, man ser ju så intelligent ut med glasögon och jag tror att det kan vara schysst till min nya businesswoman-stil som jag tänkte köra i höst, med kostym och så.

De här bågarna ska jag pröva:

44180-46944180-46844180-46744180-466

Sofias önskelista

Imorgon åker min mamma till Grekland i tre hela veckor! jag känner mig lite som en obstinat tonåring efter att ha bott hemma i nästan en månad, det ska bli UNDERBART att bo för sig själv ett tag, FF, FF, FF!!

Jag har passat på att lämna in en liten önskelistan, eftersom jag ju har belamrat med det TUNGA (ni anar inte...) blomvattningsansvaret...


Här är min lilla önskelista:

* Burberry Brit. Luktar verkligen supergott, det kanske blir den som kommer bli min Brysseldoft om jag har tur? :)

44180-465

* Elizabeth Arden Eight Hour Creme. Klassikern som man måste fylla på lagret med nån gång vartannat år typ och nu är det dags igen. Har de senaste åren köpt det där dubbelkittet ni vet, med ett läppbalsam men det känns totalt onödigt eftersom man ju likagärna kan anvbända cremen direkt på läpparna ändå...
44180-464

* YSL Touch Eclat. Jag har faktiskt varit nära att köpa det här lilla underverket som ju hyllas av allt och alla verkar det som. Jag måste ju prova själv om den är så bra som alla säger!
44180-463



Sen kom jag faktiskt inte på nått annat som jag skulle vilja ha just nu faktiskt... Kanske borde jag lägga in lite reservalternativ på parfymfronten. Jag skulle exempelvis behöva en ny Armani Elle, den är ju alltid rätt och så är jag sugen på att prova Mademoiselle av Chanel, men den är ju dödsdyr, även på taxfree.

Semester!!

Nu har jag en veckas semme coming up! Gud vad skönt!!!

Första semesterdagen skall infiras med picknick i det gröna med obligatorisk kubbturnering, jag har inhandlat skumpa och håller på och tillagar potatissallad på färskpotatis, vilket ju är typ hur gott som helst!

Det finns egentligen bara ett orosmoln, och då snackar vi moln i dess bokstavliga bemärkelse... Det går ju så hett och går knappt att andas, which means att åskan hänger i luften... typiskt! :(

Gräddfil?

Det här är faktiskt inte riktigt rättvist... Jäkla Victoria alltså... :( Jag vill oxå!

Svettigt värre....

Idag lär bli typ årets varmaste dag har jag en känsla av....

En grej som man inte vill göra på årets varmaste dag är att springa runt till hundratals hyresgäster och lämna ut brev. Trappa upp och trappa ner, port in och port ut... gata efter gata, fastighet efter fastighet, pust och stön...

Det är precis vad jag ska roa mig med några timmar framöver i varje fall, svettigt värre! Jag försöker uppmuntra mig själv lite med att det ju åtminstone är bra träning för rumpan med allt trappspringande, men det hjälper föga...hehe

Ha en bra dag i solen, use sun screen!!

Grattis mamma!

Idag fyller min mor år, så idag blir det kalajs, nice!

Grattis lilla mamma, hoppas att du får en UNDERBAR födelsedag!


Snacka baguette

Jag börjar på allvar bli nervös nu inför min praktik... Jag fick nämligen för ett par dagar sedan ta del av en tidigare praktikants utvärdering från samma praktikplats som jag ska ha i höst...

Ve och fasa... så kan jag uttrycka det hela! Praktikanten förklarade hur viktig franskan skulle vara och att man förväntades förstå vad som sades på mötena på franska och snabbt kunna ta del av cirkulerade handlingar vid mötena, vilka var på franska... Hjälp!

Praktikanternas uppgifter är till stor del att skriva rapporter (på svenska gudskelov!) från en massa viktiga möten som skickas hem till regeringen i Sverige.... Gode Gud, var med mig nu... med min knaggliga gymnasiefranska kan jag ju vara glad om jag ens förstår sammanhanget, om jag kan snappa upp något litet ord här och var typ "L'unione Europenne"! Att skriva en rapport från ett viktigt politiskt möte på franska skulle jag för min del kunna likna vid den gamla metaforen "att ta sig vatten över huvudet" men i mitt fall rör det sig snarare om att sänka sig själv i havet med blytyngder fästa i fötterna!

Jag har hur som helst klickat hem lite franskaböcker på cdon.com... det måste ju hjälpa lite i varje fall! Tips för snabb inlärnuing av det franska språket mottages tacksamt. Tänk på att jag ju samtidigt är heltidsarbetande så någon språkresa i EF's regi är uteslutet...


44180-462
Hur ska jag förstå vad han säger utan subtitles?

Önskas: Ett liv

Igår orkade jag för första gången på typ tre veckor måla naglarna... de såg för jävliga ut, en riktig skam... :(

Jag skyller på jobbet, pollen och värmen... Jag är helt slut, lovar att ta tag i det här med bloggandet så fort jag orkar... nu ska jag skriva iordning ett hyreskontrakt! Sen är det frukostfika!

See you later...