Cool kille

Det blev till slut en t-ishirt med rolling stones och en liten skinnjacka i storlek 86 i ettårspresent till Simon. Jag är sjukt nöjd över min fantasifullhet. Simon kommer att vara coolaste killen i hela lekparken i vår vill jag lova!!

Födelsedagsbarneet i egen hög person, här tillsammans med sin mormor och storebror. Smygg tisha va?! =)


En gång i livet får man grisa med sin tårta hur mycket man vill, och det är just på sitt ettårskalas!


Moster och mosters favorit!


Ettårskalas

En av mina större utmaningar den här veckan är att komma på vad jag ska hitta på i födelsedagspresent åt den här lille rackaren som fyller sitt första år på torsdag och som ska ställa till med stort kalas i helgen. Just nu sitter jag på ett hotellrum i Bryssel och försöker komma på något bra, men det står still. När jag tidigare idag försökte rådfråga den tre år äldre storebrodern Samuel vad jag skulle köpa till lilla Simon fick jag rådet "Köp ingenting till han, han är för liten, han kan inte ens äta kladdkaka ju, han har bara två tänder. Jag har flera tusen tänder, jag kan äta allting." Samuel tyckte att det var att slänga pengar i sjön att köpa saker till lillebrorsan och att det var mycket bättre om jag köpte leksaker till honom.

Well, jag antar att det får bli dubbla uppsättningar paket, man vill ju undvika avundsjuka och bråk.

Vips så var man uppe i dubbla utmaningar, tips på bra presenter till en ett respektive fyraåring??


Ett vackert barn, det är han sannerligen, min lille goseprins.

Söndagspromenad

Härligt med söndagspromenad och jakt på vårtecken!

     

Brolle

Helgens huvudattraktion blir kvällens besök på Göta Lejon där det ska tittas på Brolle i "Buddy Holly", det kommer bli toppen, är tokladdad!!


Väskfynd

På bilden nedan syns förresten mitt senaste fynd, en beige lackskinnväska som inhandlades i Paris i lördags. Väldigt tjusig. Och väldigt vårig. Me likey alot!


VÅR!!!


Finally, våren är här!!! Hoppas att den stannar ett par dagar åtminstone..

Idag så var det ajöss med vinterjackan, stövlarna och handskarna. det enda som saknades när jag och min kollega Cecilia begav oss ut på lunchen för en promenad runt Skeppsholmen var egentligen ett par feta solglasögon, får komplettera med ett par sådana imorgon!

Den första vårdagen är ju lika med masspsykos i det här landet. Stockholmarna vallfärdare runt Skeppsholmen idag på lunchen kan jag meddela. Och jag var som sagt en av dem.


Lite flera underbara bilder från dagens promenix:




En skön dag

Så var man hemma igen efter några dagar i Paris där man fick hopp om våren, och snart är den på väg hit, det känner man i luften!! Det är lika ofattbart varje år, att vädret faktiskt kan vara behagligt, att man faktiskt kan sitta utomhus och äta mat, och gå runt utan mössa och handskar, hur otänkbart det än har känts det senaste halvåret... suck!

Well, idag passade jag på och ta ut lite flexledighet och unnade mig sovmorgon, hemmapyssel och ansiktsbehandling på eftermiddagen, sånt som man ska unna sig så ofta det går.

Till kvällen vankades det dessutom födelsedagsmiddag för min kompis Sofie som idag uppnådde en respektabel ålder om 27 år (det gjorde även Lina idag, även om hon ju är i Kina och inte kunde firas på traditionellt vis). Sofie och jag åt på Vapiano, vid Stureplan, supergott italienskt! Väl där träffade vi av en slump på ett helt gäng gamla gymnasiekompisar, så det blev en riktigt härlig kväll och en riktigt skön dag. Imorgon är det tillbaka till jobbet dom gäller!

Blixtvisit

Dessa är sannerligen bråda dagar, mars kommer att vara helt galet med jobb för min del. Men sånt är ju också väldigt roligt. Min största svaghet i såna här sammanhang är dock mitt enorma sömnbehov, jag måste sova som ett barn, minst åtta timmar per natt annars fungerar jag inte. Det kan ju utgöra ett visst handikapp när det är full fart framåt som gäller...

Igår stod en blixtvisit till Berlin på schemat för min del. Det är galet att man kan åka fram och tillbaka till Berlin på en och samma dag (till priset av viss sömnbrist vill säga). Senast jag åkte till Berlin var med Europaskolan våren 2000. Då transporterades vi med buss i ett drygt dygn för att komma dit, enkel sträcka!

Berlin är hur som helst en fantastisk stad, som man tyvärr inte fick se så mycket av just denna gång. Jag ska dock tillbaka faktiskt redan till påsk och då blir besöket av mer privat karatär. Det ska bli riktigt roligt!!


Sofia framför Berliner Dom

Imorgon ska det faras vidare till Paris. Först är det dock som sagt sömn, och inget annat, som står högst på prioritetslistan för min del, sov gott!


The Green Challange

Jag utlovade ju att presentera resultatet av färgtestet. Skulle Magnus kunna hitta en matchande slips enbart med hjälp av min beskrivning av nyansen per sms? Spänningen var olidlig men jag måste säga att resultatet blev fantastiskt bra. Magnus lyckade på Brothers hitta en slirre som var randig i olika gröna nyanser, fiffigt så det förslår!!

Så här välmatchade var vi på lördagens Eskilsgala:



Eskilsgalan var lika fabulous som vanligt, det delades ut statyetter och stipendier, bjöds på riktigt god mat och underhållning, bland annat i form av Maria Möller, komikern och imitatören som gör Carola så jäkla bra. Det hela avslutades givetvis med dans. Det buggades friskt vill jag lova...

   

 


Going blonde

I samband med helgens hembesök till Eskilstuna passade jag på att gå till frisören. Litar inte på frisörer i Stockholm så man får passa på när man är hemma! Det blev en komplett make-over, eller kanske inte... men jag blev blond igen i varje fall, och fick en liten lugg!!


Vilket jobb som ligger bakom en simpel hair-do. Det blev blekta slingor varvade med mörkblonda, därefter en toning över alltihopa för att ge en kall blond färg, väldigt avancerat!


Så här tjusigt blev resultatet. Äntligen blond igen och redo att möta våren! =)

Färgtest

På lördag ska jag hem till Eskilstuna för att gå på den årliga Eskilsgalan. Min caballero är Mange (som oxå gjort designen på min tjusiga blogg). Jag ska ha en grön klänning på mig på lördag är det tänkt och jag försöker förmå Mange till att matcha mig med en grön slips åtminstone. Det är ju dock inte helt lätt det här med färgnyanser, särskilt för killar tror jag. Den senaste timmen har följande sms-konversation utspelat sig:

M: Hello galadaten! Vilken typ av slirre ska jag satsa på? Skogs, smaragd, snor, moss, pastell, oliv, lime? Ja, it's a jungle out there!

S: Smaragd skulle jag nog kalla det, en klar mörkare grön om du förstår vad jag menar??

M: Typ mörkgrön, men mer klar än en gammal gran?

S: Ja, ungefär... ska bli intressant å se hur detta slutar...

Det finns ju faktiskt många nyanser av grön, nu när man tänker efter... Jag är mycket spänd resultatet, återkommer med bild!




Kulturpaus

Igårkväll tog jag och jobbarkompis Cecilia en break i vardagstristessen och gick och såg "Blommor av Stål" på Vasateatern Ett mycket bra initiativ av oss, man behöver såna där kulturavbrott då och då.

Teaterpjäsen var absolut sevärd. Mycket fokus på kvinnlig vänskap och det är ju alltid härligt! Susanne Reuter och Pernilla August är ju dessutom grymma skådisar, som lök på laxen.


Love


Härligt att komma hem igårkväll för att finna en tjusig bröllopsinbjudan i brevlådan!! I början av juni vankas det stort kärlekskalas i Uppsala för mina älskade vänner Sara och Jonas. tack snälla ni, det här kommer att bli helt fabulous!!

Bröllop innebär många bestyr, även om man bara deltar i egenskap av en simpel gäst. Genast dags å skriva checklista:
- Klänning
- Skor
- Hår
- Speech
- Möhippa
- Present

Jag kan ännu så länge bara checka av en punkt, klänningen, tänkte ha den här blåsan som jag inhandlade i en second hand-butik i Bryssel häromåret och ännu inte använt, skulle väl passa ganska bra till bröllop? Guldskor och guldsmycken och lockigt hår till?


Fasta

"Nu är det jul igen
och nu är det jul igen
och julen varar väl till påska.
Det var inte sant
och det var inte sant,
för där emellan kommer fasta"

Denna härliga lilla julesång bör tas på allvar. Och det har jag sannerligen gjort. Jag och min kollega Cecilia har sedan igår ingått en fastepakt. Inget socker, inget godis eller fika innan påska. Bryter man mot pakten blir man skyldig den andre en lunch, en lunch per paktbrott. En fair deal och en verklig utmaning... 



Tack, men nej tack..!
*snyft*

Bokrea

Härligt med bokrea, här ser ni mina fynd för i år:



Jens Lapidus - Aldrig Fucka Upp
JMG Le Clezio - Öken
JMG Le Clezio - Rapport om Adam
JMG Le Clezio - Vandrande stjärna
Unni Drougge - Penetrering
Colleen McCullough - Belöningen
Khady Koïta - Skändad
Xiao Rundcrantz - Röd åklagare
Doris Lessing - Gräset sjunger

Nu återstår bara frågan om när jag ska få tid att läsa alla mina fynd?? Jag har en liten hög från förra årets bokrea som jag inte ens tagit itu med ännu... skamligt. Well, som ett steg mot ett nyare och mer kulturellt jag ska jag unna mig själv lite lästid om kvällarna. Ja, så får det bli.

Vilken ska man börja med då?? Några tips??

Logga

Idag blev logotypen för det kommande svenska EU-ordförandskapet offentlig. I min värld är såna här nyheter riktigt "hot stuff" och de flesta, inkl jag själv,  verkar mycket nöjda med loggan som ska symbolisera "öppenhet, effektivitet och dialog" samt föra tankarna till den högt prioriterade klimatfrågan.

Så här ser loggan ut, lite lite
ying och yang-inspirerad:



Så här såg loggan för det förra svenska EU-ordförandeskapet ut, inte heller så tokig:


Bildtrix

Min dator är förhållandevis ny och jag upptäcker nya effekter hela tiden. Titta bara här vilka roliga trix man kunde göra med kameran. Ser ni mitt ansikte i alla bubblorna, ganska coolt va!? =)


Så kan man roa sig på egen hand en helt vanlig vasaloppssöndagseftermiddag.


Väl godkänt

Män som hatar kvinnor får väl godkänt av mig och det är ju högt över förväntan. Det är ju svårt att säga hur man skulle se filmen om man inte läst boken först, nu visste man ju vad som skulle hända hela tiden. Trots det var den bra, och läskig! Jag skrek rakt ut vid ett flertal tillfällen, så funkar jag.

Biokväll

Ikväll vankas mysig biokväll med min syster Jenny och min kompis Sofie. Först sushi sen "Män som hatar kvinnor". Det låter i mina öron som receptet på en mycket lyckad söndagskväll.

Nu återstår bara att se om filmen lever upp till mina förväntningar... Boken var ju verkligen sträckläsning rakt igenom och det ställer ju höga krav på filmen. Högst jämförbart med Da Vinci-koden där jag tyvärr tyckte att filmen var en besvikelse.

På samma sätt som Langdon inte såg ut som Tom Hanks i mina ögon så såg inte heller Mikael Blomqvist ut som Michael Nyqvist för mig. Min Mikael Blomqvist var mörkare och lite mer tvålfager.. men men, jag ska försöka bortse från det och ge filmen en fair chans!


Ralph 50 år

Riktigt skoj med 50-årskalaset igår, nästan så det är dax att påbörja nedräkningen till ens egen, bara 23 år och åtta månader kvar!


Cecilia, jag och Kanja. Vilken blekfis jag är mellan dessa olivhudade kollegor... grrr


Partyglasögonen som vi hade köpt blev en mycket uppskattad present...


...liksom den tjusiga t-shirten med trycket "Born to Party -Forced to work", hoppas få se den på på måndag!


Kära kollegor


Jag och Cissi gör dansgolvet osäkert

Tack för en underbar fest Ralph, du rockar fett!!