Smaksensation

Vilken fantastisk nyhet jag hittade i ICA:s godishylla igår:Marabous nya mjölchoklad - Vinter!

Vanlig mjölkchoklad, smaksatt med julkryddor, kanel, karedmumma, ingefära och nejlika! Mina favoritkryddor i hela världen. Den var helt otroligt god, fabulous! En blandning av godis och pepparkaksdeg typ. En mycket lyckad kombo visade det sig! Tyvärr var den i "limited edition", bara att börja bunkra med andra ord! =)


Biker

I förra veckan var jag ute och åt middag med min gamla gymnasieklasskompis Christoffer som befann sig i Stockholm för att delta i European Development Days på Älvsjömässan.

Christoffer har alltid varit en energisk energiknippe, men nu slår han alla rekord. Vi hade inte setts sedan i julas och först fick jag mig en update på vad han gjort sedan dess. Christoffer hade varit i Sydafrika på ett utvecklingsprojekt som del i hans utbildning. Det lät helt fantastisk och jag blev mycket imponerad även om det var tydligt att våra vägar gått åt olika håll, förrut var jag och Christoffer som ärtor och morötter, nu framgick det med all önskvärd tydlighet att vi hade förvandlats till byråkraten och aktivisten, vad hände på vägen liksom??

Hur som helst, jag är mycket stolt och imponerad av Christoffer som nu ska bege sig iväg på en liten (?!) cykeltur. Tillsammans med en aktivistvän ska han cykla tandemcykel från Treriksröset till Smygehuk och genomföra gymnasieföreläsningar om sina erfarenheter och uppmuntra unga människor till att aktivera och engagera sig. Projektet heter Kedjereaktion, hela cykelturen kan följas på hemsidan
kedjereaktion.nu!

Trampa på nu Stoffe så ses vi på juldan som vanligt för årlig avrapportering! =)



Sanning



Den här är så bra!!

Högtidsdag

Hurra för mig idag! Hela 27 år sedan jag kom till världen, inte så illa! Jag hade otroligt låga förväntningar inför den här födelsedagen och hade väl egentligen kunnat hoppa över den helt och hållet, men istället har jag firats helt fantastiskt bra, och fått en massa fina presenter som jag är tveksam till om jag verkligen förtjänar.

När jag kom till jobbet i morse möttes jag dessutom av det här fantastiska välkomnandet. Jag blev så glad, tusen tack min darling-kollega Cecilia! You are the best!!


Tänt ljus, praliner och en latte! Allt man kan begära en födelsedagsmorgon!


Syskon

Jag har aldrig riktigt tyckt att jag och mina syskon är särskilt lika. Men när man tittar på den här bilden som vi tog idag så tycker jag nog ändå att vi är rätt lika. Vi har iallafall exakt samma nyans på våra ögon!


Jag och mina fantastiska syskon David och Jenny, underbara människor är dom!


Födelsedagskalas

Vilken kalashelg den här helgen utvecklades till!! Det gicks ut hårt redan i fredagskväll med fest till morgonen grydde. Man var lagom mör på lördagen men det var bara å bita ihop eftersom jag hade bjudit in till födelsedagsmiddag på lördagskvällen. Jag fyller år imorgon, hela 27 stycken, och det kan ju inte gå obemärkt förbi. Festligheterna fortsatte idag när la familia kom hit. Vi kalasade med brunch på Sjöpaviljongen i Alvik, väldigt mysigt!!


Jag och Samuel på höstpromenad till Sjöpaviljongen


Venezia

Jag har ju missat att avrapportera från min fantastiska mor och dotter-helg i Venedig!

Venedig var en helt fantastisk stad, verkligen ett underverk. Jag kan inte begripa varför jag inte har varit där förut, Venedig ligger ju bara ett par timmars flygning härifrån, praktiskt taget nästgårds!

Hur som haver, Venedig visade upp sig från lite olika sidor, vi fick uppleva ett riktigt åskoväder där det blixtrade från alla håll och kanter, men också att sitta i solen i 25 graders värme och dricka prosecco. Jag föredrar den sistnämnda upplevelsen...

Innan vi åkte hade vi blivit förvarnade om horderna av turister och de hutlösa priserna i Venedig... Men vi upplevde inget av detta! Vi gjorde istället massa fina shoppingfynd (jag kom hem med inte mindre än fyra nya skinnväskor... bra jobbat!!) och inte var det så farligt mycket turister heller. Jag tror att oktober var en optimal tid att besöka Venedig, mycket mindre turism men fortfarande varmt och skönt.

Sjävfallet var vi tvungna att åka gondol, även om det var hutlöst dyrt, tur att mamma bjussade! Vi gick även på Vivaldikonsert och lyssnade på de fyra årstiderna, kulturella som få!

Lite bilder från helgen:

     
      
   

Den enda missen under helgen var nog middagen på lördagskvällen. Vi beställde in vad vi trodde var fisk med en god sås. Well.... vi fick in någon slags fisk (typ mixad torr tork) och någon slags sås (påminde om vispad äggvita).



Blir ni inte lite småsugna nu så säg?! ;)

(Jag började garva högt när jag såg måltiden, som sedan fick bäras ut igen, orörd)


Sofia dansar gogo



Hittade det här fantastiska videoklippet från Peking i Sofies dator. Ett härligt minne från en dag i parken. Kineser är fantastiska människor.

Ps. Förlåt för att bilden är sned, visste inte att man kunde vrida den...

Mellanlandning

Jesus Christ... Man är lite sliten minsann. Kom precis tillbaka efter fyra långa dagar i Bryssel. Jag råkade på en j-la förkylning där nere, som lök på laxen, snoret har flödat, jävligt fresh... Well, tacka gudarna för Belgiens liberala medicinalpolitik... strong stuff!

Här finns dock ingen tid för vila, bara å packa upp väskan och sen packa den igen. Imorgon sticker jag och mamma till Venedig på tjejhelg! Jag har aldrig varit i Venedig förrut, så det ska bli helt fantastiskt.


Udda sovtider

Samuel är nu tillbakalämnad till sina päron, hel och välbehållen. Vi hade det supermysigt, gick på bio och mackedonkan, åt tacos, gjorde pärlplattor och målade Pokemons. Tillåt mig dock att förundras över gossens sovtider... 19.15 igår så somnade han och 05.30 imorse tyckte han att jag skulle göra frukost åt honom. Helt sjukt, är det inte?? Jag är helt slut, när gick man senast upp halvsex på morgonen?!! På en helg dessutom... helt galet!

Man är lite smått seg nu, får nog ladda med kaffe för att inte däcka innan 18-nyheterna... Det vore iofs nog bara bra om jag kom i säng tidigt ikväll. En hård, men rolig vecka väntar. Imorgon åker jag till Bryssel och stannar till torsdag kväll. Sedan är det bara å packa om väskan för på fredag morgon ska jag ut och åka igen, en weekendtripp till Venedig med min kära mamma väntar. Det ska bli underbart, underbart med lite värme igen, typ 23 grader, det är lagom! =)


Helgen

Nedräkning inför den stundande helgen som ska inkedas med lite AW om ett par timmar... =)

I övrigt så är den helgen avsatt för umgänge med Samuel. Jag ska vara barnvakt från lördag till söndag, slumber party med andra ord! Det ska bli en riktig myskväll med tacos och hyrfilm. Dessutom hoppas jag att vi ska hinna med lite pyssel, har blivit tipsad om pärlplattor av en kollega! Helgens stora event blir dock biobesök, Nicke Nyfiken 2 - Apa på rymmen!