Nästan kört...

Igår handlade jag för 350 kr på Lidl, fick förvisso en massa mat för det, så jag kommer verkligen inte att svälta ihäl den kommande veckan. Men nu blev budget för den resterande veckan bara 10 kr(?!!), det känns ganska utmanande. Särskilt som jag dragit ihop en fredags-AW på jobbet imorrn och tjejmiddag på lördagkväll. Läge för inventering av diverse fickor och se om jag kan hitta något tillskott...


Onsdag den 17/2 (8 dagar kvar)

Utlägg hittills idag: 40 kr (sallad till lunch)

Idag ska jag investera i lite mat och fixa matlådor för resten av veckan, jag ska fixa det här!!

Utmaning

Jag har inlett ett nytt liv efter nyår. Utöver den ökade träningsfrekvensen så tänkte jag också försöka spara mer pengar och inte bränna hela lönen vara månad (eller snarare de första tre veckorna varje månad...)

Hittills har sparandet gått över all förväntan (jag har dock inte gått in för någon extrem variant, typ
denna). In på sparkontot med skiten så fort lönen kommer in på kontot och glöm att du någonsin haft den. Det är mitt trix.

Problemet är bara alla dessa skoreor som har varit sedan jul. Det har varit svårt att motstå alla fynd som man kunnat göra. Detta har resulterat i inte mindre än åtta par nya fina skor för min del. Jag är mycket nöjd med alla åtta inköpen men tyvärr så har ju ekonomin blivit lite lidande. Jag vägrar dock börja nalla på mina nysparade medel. Tror ni att det finns en chans att man kan klara sig på 400 spänn till den 25e så att jag slipper göra det??

Jag tänkte ta och ge mig den på att det ska gå. Det blir ju lite av en utmaning men med hjälp av min vän Lidl, matlådor och lugna hemmakvällar i helgen så borde det inte vara några problem.

Dagens utgifter: 0 kr hittills


Semmelkoma

Fettisdagen alltså, vilken fantastisk dag!! Till eftermiddagsfikat bjöds det på hembakade karlsbadersemlor, så ofantligt gott!! Jag kan varmt rekommendera den varianten av semla för övrigt, fylligare och godare deg! (Som om en semla inte var fyllig nog tidigare, hehe)

På min arbetsplats har vi de senaste veckorna spekulerat en hel del krng det här med karlsbader, det har googlats och diskuterats vilt vad som skiljer karlsbader från vanligt fikabröd. Slutsatsen verkar vara att det är en lyxigare deg, med mer äggula och smör. Onyttigare och godare helt enkelt! (De två variablerna verkar av något outgrundlig anledning alltid gå hand i hand för övrigt...)





Mums!!


Shea butter

Jag var en sväng till Bryllan på jobbresa i förra veckan (första gången sedan december, kändes faktiskt kul att vara tillbaka). På flygplatsen i Bryssel passade jag på att inhandla den hypade ansiktscremen från L'Occitance en Provence, nämligen "Creme Ultra Riche Visage" som innehåller 25 % shea butter. Jag fullkomligt älskar den serien, handcremen är en av mina trogna följeslagare i handväskan. Jag blev även lite sugen på deras body butter men lyckades behärska mig.

Detta är en riktigt fet creme som med fördel används nattetid. Helt perfekt så här års när huden lätt krackelerar totalt. Rekommenderas varmt!


Priset på tax-freen var 26 Euro, tyvärr tror jag att den är ganska dyr annars.


Smärta

Träningen i helgen gav verkligen resultat! Resultat i form av en fruktansvärd träningsvärk och oförmåga att kunna sträcka ut armen rakt. Mina överarmar, vi armbågen ungefär, är helt uppsvällda och gör skitont. Det är först så här på tredje dagen som viss flexibilitet i muskulaturen har börjat skönjas... Men men, vill man vara fin... suck!

Mello

Jag blev riktigt förvånad igår när Pain of Salvation dök upp mitt i Melodifestivalspremiären. Jag hade tydligen inte studerat startfältet tillräckligt noga, så det blev en riktig överraskning. Pain of Salvation är ju homeboys från E-tuna så givetvis stöttade jag grabbarna med en röst (FYI: det dyra numret, I am so good), även om låten inte var den bästa som jag hört med dom. Min favoritlåt med Pain of Salvation är nog America, kolla in den på Spotify vettja!

För nästan precis tre år sedan var ju bandet dessutom med här på
bloggen, det var i mars 2007 när de vann en Eskilsstatyett för Eskilstunas ambassadörer och vi träffades på statyettmottagningen.

 
Nu satsar vi på andra chansen grabbar!!


Ministersällskap på gymmet

Den goda trenden håller i sig, var och tränade idag oxå! Det blev 40 min kondition, lite ben och mage och sedan avslutades det hela med en halvtimmes simning. Jag är mer än nöjd med mig själv!! =)

På gymmet skådades även miljöminister Andreas Carlgren. Han körde hårt och verkade vara i god form. Det där med ministersällskap på gymmet har blivit standard för min del, tidigare tränade jag en del i regeringskansliets gym där finansministern är flitigt närvarande.

Nä, nu ska här lagas mat inför kvällens middagsbjudning!

Gott

Imorgon ska jag bjuda några, nuvarande och tidigare, jobbarkompisar på middag. Det ska bli riktigt roligt, vinet ska flöda, fastän det är vanlig söndag! Det kanske inte direkt bidrar till den bästa starten på veckan, jag föreställer mig en måndagmorgon tuffare än vanligt, men det kan det ju vara värt ibland!

Hur som helst, jag har precis varit och handlat. Det är två veggos i sällskapet och sånt komplicerar ju alltid det hela lite. Jag bestämde mig till slut för att försöka mig på att laga till en ost- och broccolisoppa, det blir nog smarrigt. Till det lite vitlöksbröd och stekta pepperonikorvskivor för oss köttätare!

Här är receptet jag tänkte utgå ifrån:

1 st broccolihuvud
1 st gul lök
1 l grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
200 gr riven hushållsost
200 gr philadephiaost
50 gr parmesanost
salt
peppar

Yummie!


So far so good

Jag är inne på den tredje dagen av mitt nya liv, so far so good. Var och tränade idag och kände mig riktigt duktig. Jag blev inte heller så slut som jag hade befarat efter fyra månaders total förslappning. Redan imorgon är det dags igen för mig och min träningspartner Anna att entra gymmet. Till sommaren kommer det att vara två jäkligt heta tjejer som kommer ut därifrån vill jag lova.



Enligt traditionell idrottspsykologi är det viktigt att sätta upp mål och att se tydliga målbilder framför sig. Detta är min. Beach 2010 here I come!

Fredagsmyyys

Så var veckan strax till ända. Kikar man in på Facebook en snabbis så förstår man att det vankas fredagsmyyyyyys i slott och koja. Jag har all förståelse för den företeelsen, särskilt så här års. Men allvarligt talat, har inte myshetsen tagit sig orimliga proportioner?? Det "härliga hemmalivet" har hajpats på ett ocharmigt sätt det senaste året tycker jag. Själv gör jag mitt yttersta för att promota fredagscocktailen som företeelse, och att istället viga den trötta söndagen åt mysaktiviteter. Men jag känner mig motarbetad av etablissemanget, se nedan.



Kritik

Jesus Kristus... vad folk har åsikter om Birgitta Ohlssons beslut att ta jobbet som EU-minister samtidigt som hon är gravid!

Jag har givetvis också en åsikt i frågan, och den är att det pjoskas ofantligt mycket med barn i det här landet, modern och barnet ska helst vara oseparerade det första levnadsåret, stackars det barnet som hämtas sist på dagis, och alltid en extra vabdag första feberfria dagen... Jag kräks!

Jag är alldeles övertygad om att Birgitta och barnets fader är fullt kapabla att hantera situationen och ge sin bebis en alldeles ypperlig start på livet. Oavsett om det är mamman eller pappan som tar det större ansvaret den första tiden. Och även om inte hela familjen isolerar sig som i en kokong de första fyra levnadsmånaderna.

Jag är också övertygad om att barn kan utvecklas till fullt friska och känslomässigt sunda individer även om dom hämtas upp och utfodras av en barnflicka/barnpojke eller en släkting några dagar i veckan, ända fram till 18-årsdagen om det skulle vara så.



Stolt

Jag har haft sjukt svårt att gå upp på mornarna, kallt och mörkt som det har varit har man lockats av att ligga och dra sig in i det längsta. Men nu ska det bli ändring på det! Imorse var jag uppe vid sextiden och åkte iväg och simmade en kilometer innan jobbet, fy fabian vad jag är stolt över mig själv!!

Minst en gång i veckan ska det bli morgonsimning framöver, det är höp tid att shapa till mitt arma lekamen inför beach 2010. Det är ett löfte.


Tips

Jag tänkte fira den här blogg-comebacken med ett litet skönhetstips. Jag har ju tidigare skrivit om den prisvärda hudvårdsserien "Kings & Queens" som bland annat finns på Åhléns och Kicks och som direkt blev en stor favorit hos mig!

När jag var på Åhléns i helgen så upptäckte jag en ny variant av märket som jag aldrig sett förrut, den hette "Queen Elizabeth -Sugar" och doftar helt fantastiskt! Den innehåller en blandning av bland annat granatäpple och blå lotus och luktar sött som en karamell. Jag slog direkt till på en duschgel och en bodybutter och de rekommenderas varmt! Priset är dessutom väldigt överkomligt!

Eftersom jag handlade på mig ett sjukligt stort lager body butters och dylikt under julhelgen när jag besökte London (rea på Bodyshop och relativt svagt pund, sånt gillas!!) så väntar jag dock lite med att använda de här produkterna som inte lika vintriga som mina andra produkter (med kaffe- resp vanilj- och muskotdoft exempelvis, mums) så det får anstå ett par månader...


Nog

Nä, nu får det vara nog på den här bloggpausen... Ska försöka ta mig samman och göra come back på blogg-scenen nu!

Hösten var ju busy busy, så det långa jullovet kom högst efterlängtat. Men nu är verkligheten åter ikapp den, och den är kall och ruggig... Fy vad jag är less på den här vargavintern nu... Jag vinterkräks på den.