Veckans vintips!

Så här i Nobel-tider har Lars passande valt att tips om ett lite elegantare vin. Mot sina principer bjuder han dock även på en budgetvariant  i "bag in box"- format, ve och fasa... :) Enjoy! /Sofia


44180-666KOSTSAMT...

44180-667
Skulle du måhända vilja slå på stort och gå via Banken till Bolaget bör du diskret lägga fram en lapp till kassörskan med följande nummer 89002B alt. 83412B. Hon ber dig då vänligt men bestämt - dock med lite tillgjord respekt - uppsöka vinrutan på butiken vid Regeringsgatan, naturligtvis i huvudstaden. Eftersom hon insett att hon endera har att göra med en riktig sommelier eller möjligtvis en bulvan för den ryska maffian avslöjar hon inte att din prislapp kommer att bli minst fyrsiffrig (beror på hur många pavor du behöver).

Du har alltså visat intresse för en av de fem mest sägensomspunna slottsvinerna från Bordeaux. Här snackar vi världsmästare och inte något enkelt pimpel. Det är Chateau Latour, nothing less! Vi håller oss självfallet till Jantelagen även i denna svåra sund av oansvar och tänker oss bara en halvmogen 2001:a, men ändå 3990.00 sek för första vinet och 986.00 sek för andra vinet. Men, nu smakar det verkligen inte kattpiss!

Den fylliga doften ger det väl utvalda sällskapet runt bordet en varm känsla av exklusivitet och den mörkröda tegeltonen blandas harmoniskt med skenet från de tjocka liljeholmsljusen, för att inte tala om den ännu lite kärva kolasmaken som sakta övergår i papperstorr kubansk tobak. Åh... vad du känner dig bortskämd och långt borta från BiB-andet. Njut för fan, once in a lifetime!PRISVÄRT...
44180-668


Living in a box... Trots att jag tycker att "bibandet" är en farsot på många sätt och vis måste jag tillstå att det senaste tillskottet till denna bulkhantering av ädla druvor är ett ganska trovärdigt alternativ, nämligen Alain Brumonts Torus (nr. 2261, 196.00 sek.). Här har faktiskt en av Frankrikes stora vinmakare hittat en harmoni mellan vinets starka karaktär och det något plastiga förpackningen.

Torus baseras på den för sydvästra Frankrike lite unika druvan Tannat och är lillebror till Brumonts mer prestigefyllda viner: Chateau Montus och Chateau Boucassé. Smaken är örtig, strikt, ungdomlig, modern och full av lakrits och mynta. Häll upp i karaffen och se till att detta mulliga vin uppnått tillräcklig temperatur, cirka 18 grader, innan det hamnar i det generöst yppiga glasen (det måste finnas plats i glaset för manuell syresättning).

Här pratar vi alltså om ett vin med volym och styrka som bäst paras med den blodiga köttbiten, nöt eller vilt. Skål tamejfan!

Kommentarer
Postat av: Marre

Ett tips!

Bli medlem på sidan http://gratisgen.se/?ref=30241
När du blivit medlem, gör "uppdrag" till ett värde av 1 poäng.. t.ex. bli medlem i två spelbolag gratis..

värvar du 7 st får du första premien.. t.ex. 500 kr presentkort på MQ som jag tänker välja :)

värvar du ytterligare 13 st får du än ännu bättre premie..

Jag vet att det funkar.. kompisar till mig har fått sina grejer! :)

2006-12-09 @ 22:07:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback