I tvättstugan råder djungelns lag!

Åh... var bara tvungen att få skriva av mig lite aggressioner... Återigen har det varit dags för mig å bege mig till jordens mörka baksida, tvättstugan... Det är alltid lika jobbigt att tvätta...

Här i Flogsta delar tre hus på en tvättstuga. Varje hus består av 7 våningar med 24 studenter på varje våning. Det är alltså summa summarum omkring 150 ensamhushåll som delar på en tvättstuga bestående av 10 tvättmaskiner, varav minst två är ständigt trasiga. Tvättmaskinerna är inte bokningsbara utan det är djungelns lag som råder...

Idag när jag kom ner var samtliga maskiner upptagna. Det fanns två andra tjejer i tvättstugan, en som väntade på att hennes maskiner skulle bli klara och en som väntade på att få tvätta. Jag kollade lite på maskinerna för att se när dem skulle bli klara och så frågade jag tjejen som skulle tvätta hur många maskiner hon behövde. Sex stycken sa hon, SEX tvättmaskiner??? Det är typ nästan alla maskiner... Jag skulle alltså få sitta i tvättrummet en timme och vänta på att få tvätta...

Jag brukar alltid vara så mesig när det gäller sånt här, men nu blev jag less.... om man sparar all sin tvätt och dessutom delar in den i sex olika kategorier så förtjänar man inte att bara kunna ockupera hela tvättstugan. Hon fick ta de första fyra maskinerna som blev klara... sen blev jag lite sur och slängde mig över följande två. Jag tror hon blev lite putt... Hon frågade om jag inte kunde ta en maskin och tvätta i två omgångar, för hon skulle gärna vilja bli klar med sin tvätt nu på förmiddagen... Aldrig i livet. Jag som endast kör på den klassiska ljus-mörk indelningen och dessutom pressar in så mycket kläder som det bara går...  Man kan väl inte förvänta sig att man bara kan gå ner dit och ta sex maskiner till sitt förfogande?? Två maskiner borde väl vara den klassiska kvoten som man får tillskansa sig?

Jag har hört att tvättstugan är den plats där det sker flest misshandelsfall och grannbråk i Sverige, det är fullt förståeligt. Det är verkligen känsligt! Nu måste jag verkligen passa min tid så att jag är nere innan mina maskiner är klara, annars kommer hon säkert att hämd-kasta ut mina kläder på golvet. Jag ger mig tusan på att hon kommer paxa samtliga tre fungerande torktumlare oxå, bitch! :)

Kommentarer
Postat av: j0hanna

men du, det där låter helt sjukt!! Så kan det ju inte få funka. jag bor i ett liknande hus, men det är två hus som delar på en tvättstuga med FYRA maskiner.. ca 100 st studenter eller nåt. Men vi har bokningsbara, så man bokar två i taget i 2 timmar vilket är bra. Förutom det som hände mig sist, klockan var fem i fem och jag hade tid till 5, så när jag kommer för att ta ut min tvätt har nån redan gjort det och slängt in sin för att börja tvätta.. fine. men sånt kan man leva med. prata med din hyresvärd om det där.

2006-02-10 @ 10:28:17
Postat av: Linda

Dessutom luktar tvätten unket om man inte använder ett halvt kilo tvättmedel...Vi kanske ska starta en protestlista Sofia?? Ett tips förresten för att få maskiner är att tvätta på fredagar och lördagar efter kl 22. Då kan man som ensam tragisk nucka lugnt vandra ner i tvättstugan och t o m välja vilken maskin man vill ha!

2006-02-10 @ 10:35:04
Postat av: Sofia

Johanna: Jag vet, det är helt sjukt. Ibland känns det som om man måste stå ut med en massa skit bara för att man är student. Du borde stängt av elen för den som hade slängt ut din tvätt, så att han/hon kommer ner en timme senare och möts av dyblot otvättad tvätt!! Sånt förtjänar dem, tvättmarodörerna!

Linda: Jag brukar tyvärr ha lite andra planer just på fredag och lördagskvällar. Men protestlistan är jag gärna med på, vi borde få Studentstaden å sätta upp lite regler om inte annat... Vi får börja lobba på det här!

Postat av: Mam

I can read you. From egypt. Love you a lot.

2006-02-10 @ 12:34:20
Postat av: Carro

men herregud, går det inte att BOKA tvättmaskinerna?? du måste klaga hos er förening, det är ju helt sjukt! då kan man ju aldrig planera in tvättid... fy fan vad segt att studenter alltid ska komma i sista hand. och kära sofia, NEJ HON BEHÖVER GARANTERAT INTE SEX JÄVLA MASKINER ensam...haha! kram Carro!

2006-02-10 @ 13:48:55
Postat av: lindamaria

Har för mig att det var någon som blev mördad med en skruvmejsel i en tvättstuga. Smyger alltid skummisar runt tvättstugan. De dras dit av sköljmedels ångorna.

2006-02-10 @ 14:02:19
URL: http://lindamaria.blogs.se
Postat av: Sofia

Carro: Tack för ditt stöd!

Lindamaria: Ja, man förstår verkligen att det är en plats där såna otäckheter kan utspelas. Nästa gång får jag väl ta med mig brödkniven för säkerhetsskull! :)

2006-02-10 @ 14:19:00
URL: http://supersofia.blogg.se
Postat av: Anna

Du ska vara lycklig om ni är 150 studenter på 10 maskiner. Där jag bor är vi ca 560 studenter på 10 maskiner, visserligen har vi bokningssystem, men man måste boka ca 2 veckor innan för att få en tid.. :( Snacka om planera när man ska tvätta!!

2006-02-11 @ 00:11:25
URL: http://shopaholic.blogg.se
Postat av: Sofia

Anna: Det är alltid skönt att veta att det är någon som har det värre! :) Jag ska sluta klaga...

2006-02-11 @ 08:25:53
URL: http://supersofia.blogg.se
Postat av: jurstud

Får inte ihop det där riktigt. Ni var tre hus på en tvättstuga. I varje hur är sju våningar med 24 studenter på varje våning.

7 våningar x 24 studenter = 168 studenter per hus
168 studeter x 3 hus = 504 studenter per tvättstuga

eller är det jag som missförstod? annars är det ju faktiskt riktigt illa om ni är så många!

2006-02-12 @ 22:02:28
URL: http://uppsalajurstud.blogspot.com
Postat av: Sofia

Jurstud: Du har så rätt! :) Jag räknade ju bara på ett hus, shit... det är ju verkligen riktigt illa!!!

2006-02-13 @ 09:15:59
URL: http://supersofia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback