Stödkorv

Vanligtvis blir man så mätt på LCHF-kost att det inte är nödvändigt med mellanmål. Man står sig ofta väldigt bra mellan måltiderna eftersom fett, till skillnad från socker och kolhydrater, är varaktigt mättande. Skulle det dock vara så att man behöver ett mellanmål så kan det vara lite problematiskt, det känns ibland som att hela samhället är uppbyggt på att man ska äta en smörgås när man blir hungrig... Men hav förtröstan!

När man går på stan och skulle behöva få i sig nått snabbt, eller när man sitter på jobbet och är hungrig och det enda som erbjuds är den ständiga fruktkorgen som man ska försöka hålla sig borta ifrån. I dessa lägen är jag en varm förespråkare av fenomenet stödkorv (eller för all del, stödost eller stödägg) som man kan bära med sig i väskan eller kanske förvara i kylen på jobbet.

Min stödkorv är Lidl's minisalami i olika former. Hög kötthalt och riktigt goda! Dessa kostar ca 29 kr har jag för mig. Väldigt praktiskt att bunkra upp med! En annan "nödkostfavorit" inom LCHF är de inplastade Babybel-ostarna eftersom de är smidiga att bära med sig. Ett kokt ägg eller en påse nötter kan också funka!

 


Kommentarer
Postat av: Magnus

Som stödmat skulle den amerikanska nybyggarklassikern Beef Jerky passa utmärkt. Det är ju ett snack som är gjort för att ha med sig i väskan att bara håva upp när man är sugen. Torkat biffkött i en uppsjö av goda hickory-smaker... Yams!

Postat av: Sofia

Nämen, ser man på! Dock lite dålig fetthalt, men borde absolut funka. Tror du att man kan köpa i Sverige?

2011-01-18 @ 14:02:48
URL: http://supersofia.blogg.se/
Postat av: Magnus

Det är lite si och så med det. Men de borde ha på butiker som har en välsorterad Amerika-hylla. Jag har hittat på Ö&B och på ICA vid några tillfällen, så när man väl hittar är det bara att köpa upp ett lager =)

2011-01-19 @ 11:09:10
Postat av: Joline

Grym blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-05-07 @ 01:22:51
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback