Nakna pistolen

Man kanske borde ha gjort lumpen när allt kommer omkring? Det verkar ju lite wild and crazy... :)

Nu ska jag iväg och beta av en dag med seminarier igen, ska försöka hålla mig vaken den här gången... men det kan bli svårt, gäsp... Zzzz...

Livsångest

Idag har varit en slappardag med lite städning och fika på stan på schemat. Jag hade ju planerat att jag skulle ligga och sola hela dagarna när uppsatsen var inlämnad men av någon anledning så känns det inte riktigt aktuellt! Grrr... skitväder!

Fick nyss ett mail från ambassaden i London, jag hade sökt ytterligare en praktikplats där, men även den här gången blev jag dissad tydligen. Herregud, har dom nån aning om vad dom går miste om egentligen??? Nu får jag livsångest igen... Vda ska det bli av med mig?

Hur som haver, trots att jag egentligen är så osugen som man kan bli på att läsa d-kursen och skriva d-uppsats i höst så lutar det ändå åt det. Mina CSN-terminer börjar tryta, och d-kursen är mitt enda alternativ om jag inte får någon bra praktik.... Nåväl, det kan ju vara skönt att slippa flytta och krångla på ett tag! Praktiken får jag väl ta i vår då. :(

*snyft*

Grattis Yvonne!

44180-411

Idag har Yvonne namnsdag, och den största Yvonne av dem alla är ju självklart Eskilstunas stolthet Yvonne Ryding. En väldigt rolig sak är att jag faktiskt har Yvonnes mobilnummer på mobilen. Det är sant! Jag har tagit över min mammas gamla telefon och av någon anledning har min mamma haft business med Miss Universum, som numera åter är Eskilstunabo och numret ligger därför kvar där. Jag tänkte faktiskt att jag skulle ta och skicka iväg ett sms och gratulera Yvonne på namnsdagen, men jag ångrade mig. Jag vill ju inte skrämma henne. Jag framför mina gratulationer här på bloggen istället! Grattis Yvonne!

Sleepy Head

Jag SOMNADE idag på seminariet, yes I did... Vi hade ju då fyra oppneringsseminarier a 2 timmar styck idag, och vid dagens tredje seminarium hade jag behövt tändstickor för att hålla ögonen öppna kan jag berätta... Det värsta var att jag satt precis bredvid hon som blev opponerad på... ooops... alla måste ha sett mig... sorry, men jag kunde verkligen inte hålla mig vaken... :(

Oj, kolla in det här!

Gissa om jag blev lite chockad när jag läste det här, jag kände igen tjejen på en gång, hon var ju för tusan med på min språkresa till Brighton sommaren -98! Då var hon iofs bara 13 bast, medan jag var grymt mycket mognare på mina 15! :)

Jag säger då det... jag vill oxå bli filmstjärna i Hollywood!!!

Trött...

Fyra timmars sömn är på tok för lite för mig känner jag... *gäsp* Behöver nog en massa concealer för att dölja mina trötta ögon idag! Var tvungen att sitta uppe och skriva klart opponering igår natt. Vet inte alls hur det kommer gå, jag ska ju tydligen hålla låda i nästan två timmar, jösses...

Nä, nu ska jag sätta lite fart här, måste ju GÅ till stan pga en viss cykelpunktering.. :(

Måste verkligen söka upp en cykelverkstad idag... Cykeln är liksom en viktig del av mitt liv.

Dagens Hoff!

44180-410


Bilden kommer från
www.hoffgallery.com

Mors dag

44180-409

Idag är det mors dag. Då vill jag ju självklart hälsa till min lilla mamma, jag älskar dig! :)


Nackspärr

Som befarat var gårdagens onda nacke bara ett slags förstadium... blä, nu kan jag typ inte röra på huvudet, det är hemskt.... :( Jag får nackspärr typ nån gång vartannat år, och då sitter det oftast i ordentligt, jag måste typ ligga i sängen i en vecka och stödja upp med kuddar och bara vänta ut skiten... den här gången verkar det dock vara envbart en stadie 2-nackspärr, vilket är något lightare än en stadie 3. Jag kan åtminstone vicka lite på huvudet.

Ska nog hålla mig inne hela dan idag och kurera mig. Måste dessutom skriva en opponeringen på en uppsats som jag ska opponera på imorrn. Synd att solen skiner, som vanligt när jag har husarrest!

Födelsedagskalas!

44180-408

Idag bär det av mot Mariefred för att gå på ettårskalas. Det är mitt kusinbarn Ville som har blivit så stor! Det ska bli trevligt att träffa släkten lite granna, det händer ju inte alltför ofta tyvärr! Det vankas tydligen grillning på kalaset, smaskens!

Det enda som känns lite jobbigt är att jag vaknade upp med dödsont i nacken i morse, och det verkar inte direkt bli bättre... fy fan, nackspärr är det värsta jag vet... Gode Gud, hoppas att det går över snart!

Punka

Här kommer ett visdomsord:

Försök er aldrig på att typ mecka med cykeln i onyktert tillstånd, någonsin!!

När jag skulle bege mig in till stan tidigare idag så möttes jag av en fasansfull upptäckt, hela mitt framdäck på cykeln har typ sprängts och ramlat av.... jojomensan! Bra jobbat Sofia!

Jag måste ha pumpat i för mycket luft i onsdags natt när jag försökte agera cykelmeckare på vägen hem från krogen. Jag måste ju totalt tappat omdömet och pumpat på det där stackars däcket så mycket luft att det helt enkelt sprängdes under natten. Jag är så jävla dum i huvudet. Nu blir det till å leta efter en cykelreparatör (en riktig) å fixa till det lilla missödet... :(

Senast jag hade punka på cykeln tvingade min bror mig att typ stå bredvid honom och föra anteckningar när han bytte däcket och fixade och donade, så att jag skulle klara det själv nästa gång. Nu är den gången här, men det är nog kört, skulle aldrig klara å fixa det på egen hand. Här krävs en fackman.... grrr.... störigt!

Nä, nu ska jag ner till Yassin och laga tacos med han och hans bror, ska bli riktigt trevligt!

Ha en trevligt fredagskväll!!

Som ett brev på posten...

Idag är jag hemma och pysslar, städar, tvättar, lagar mat och stoppar in bilder i fotoalbum. Sånt som man ska pyssla med under rainy days som idag...

Blev så otroligt glad när jag hämtade in posten idag, värsta överraskningen hittade jag där. I ett kuvert låg en hemmagjord skiva med softa plugglåtar som en kär vän skickat till mig. Det var med egenhändigt designat fodral oxå, just for me! Sånt blir man så glad av, tack Mange! Jag kanske måste återgälda, men då vet du att det blir en skiva med the Pinks och schlagers, det kanske inte är så poppis? Hehe

Nu ska jag ner och hämta upp tvätten, ciao!

Bikinishopping

Jag kan inte tänka mig något värre än den årliga bikinishoppingen, blekfet och ämlig står man och svettas i små provhytter medan man kränger på sig osmickrande bikins på löpande band. Alltid så sitter det larm och lappar på de mest underliga ställen och man kan väl kort och gott sammanfatta det hela som en mycket olustig upplevelse...

Tack vare internets frammarsch så gick årets shoppingrunda oerhört mycket smidigare... :)

Ï sommar kommer jag att strutta runt på beachen iförd dessa kreationer:






Båda bikinisarna inhandlades på www.hm.com

I am alive... knappt!

Jag har varit dålig på att skriva här de senaste dagarna, sorry! Det har varit full rulle så det har inte riktigt blivit av. Dessutom har jag haft jordens baksmälla idag, riktigt hemsk rödvinshuvudvärk... lyckades precis ta mig upp ur sängen för första gången utan att behöva stötta upp huvudet med händerna, man får väl se det som ett framsteg av något slag antar jag! :)

Stockholmsbesöket var riktigt kul by the way, Posten-studiebesöket var bra! De har riktigt grymma lokaler i det nybyggda huvudkontoret (det som se ut som en stor finlandsfärja, ni kanske vet vad jag menar?), allt var arkitektdesignat och genomtänkt. Very nice!

Sedan så for jag hem till syster för att umgås lite med lilla Samuel, har inte sett han sedan i påskas och jag hade en grym samuel-abstinens. Världens sötaste är han, och han växer så att det knakar och lär sig en massa nytt. Kan inte förstå att han snart är 1½ år! Ni kan ju tro att moster blev överlycklig när han nu kan säga Sofia? Eller... han säger snarare "ia", men det är tydligt vad han menar! :)

44180-402

Samuel har även visat att han har humor, och det glädjer mig. När han ska ge mig något, till exempel fjärrkontrollen, så håller han fram den och ser snäll och from ut, men precis när man ska ta den rycker han undan den och asgarvar. Helt underbar är han!

Tillbaka i Uppsala så blev det en sväng på stan och fika! Jag inhandlade en fin svart klänning på Indiska (värsta klänningsmeckat har det blivit där, rätt så otippat!) och smink. Det är med smink som med vitvaror förresten, allt dyrt tar slut på en gång, och återinvesteringarna blir så dyra! Investerade i en concealer och foundation från Clinique och eftersom jag var Kicksmedlem så fick jag värsta Clinique-kittet som present då! Det var krämer, läppstift och mascara, parfymprov och en massa annat roligt! Det kändes som en riktig lotterivinst! :)

På kvällen blev det utgång, kul att träffa Yassin och Hanna igen, det var så länge sen sist! Det hela blev till slut en galen kväll, vi hann med att besöka både Norrlands, Snärkan och Saluhallen innan jag vinglade hem på cykeln vid tretiden... Jag vaknade helt oljig om fingrarna och drog mig till minnes att jag typ tyckte att det var en skitbra idé att stanna till på en mack på vägen hem och mecka med min cykel och typ olja in kedjan och fylla på luft och den ena med det andra... Varför? Jag är ju störd...

44180-403
Yassin och jag


Och nu ligger jag här och tycker synd om mig själv... that's the story! :)


Tips och trix

44180-401

Jag blev så less på min garderob vid dagens påklädnadsritual så jag fick ett infall och klippte av benen på mina Filippa K-jeans. Jag tänkte göra om dem till capribyxor, jag tyckte att det blev ganska bra! Det är fortfarande lite knöligt vid "uppviket", men jag ska fixa till det vid tillfälle! Funderar eventuellt på att göra dem lite kortare? Fast jag tar lite i taget... känns bäst så!

Dagens outfit:
Hemmagjorda capribyxor
Rosa linne (Vero Moda)
Rosa tröja Vero Moda)
Guld/rosa scarf i midjan
Beiga slip in skor (Din Sko)

Posten, here I come!

Studiebesök på Posten

44180-40044180-40044180-40044180-40044180-400

Idag vankas det studiebesök. Jag ska jobba med
tria och vi ska vara med och ordna studiebesök på Postens huvudkontor i Stockholm. Jag älskar studiebesök! Alltid kan man lära sig något nytt. Jag visste till exempel inte att det jobbar en massa statsvetare som omvärldsanalytiker på Posten? Det finns så mycket som man inte har en aning om...

När jag ändå är på posten ska jag nog passa på och klaga på lite brev och grejer som de slarvat bort för mig genom åren! Kanske ska passa på att framföra lite klagomål på de höga portopriserna oxå... ;)

Stannar nog kvar i Stockholm sen, måste ju socialisera mig lite efter den senaste tidens totala isolering...

44180-40044180-40044180-40044180-40044180-400

Kvällsrapport

På något konstigt sätt känner jag mig typ stressad av att inte ha nått att göra nu, liksom rådlös och förvirrad. Vad ska man nu ta sig för på sin lediga tid när man inte sitter med näsan i dammiga böcker, rullar på microfilmsmaskinen eller korrekturläser? Jag vet inte... äta popcorn och titta på tv är vad jag ha företagit mig hittills.... :)


Så här glad blev jag när uppsatsen var färdig för inlämning!


Linda och jag gick raka vägen till Fellinis och drack en kanna öl efter uppsatsinlämningen, inlämningsöl är en så trevlig företeelse att man nästan blir sugen på att lämna in saker lite oftare! Vi var lite besvikna över att vi typ var ensamma på puben, men måndagseftermiddagar är tydligen inte samma sak som partytime i Sverige... efteråt så lullade vi runt lite smådragna på stan och provade roliga diadem och åt hamburgare, yummie!


Uppsatser och bira, en underbar kombo!


Nu ska jag titta på Rocky och Drago!


Inlämningsöl

Nu sticker jag iväg för att skriva ut och kopiera upp uppsatsen, jag kommer bli helt ruinerad. Vi ska lämna in en den i fyra ex, det blir ju hundratals sidor, crazy.... Jag som är så fattig... :(

Efter inlämningen blir det självfallet inlämningsöl, underbart! :)

HALLELUJA!!

Min uppsats är färdig!!!!!!!!!!!

Enda problemet: Måste komma på en bra titel!

Det är skitsvårt, alla bra förslag mottages tacksamt! Den handlar om kvalitetsförändringen i den svenska euroskepticismens argumentation från 1994 till 2003, men det skulle vara en rätt så torr och tråkig titel om jag får säga det själv... Jag vet inte om jag vågar köra med "Tiotusen tyska bögar", ibland så går såna skämt inte hem i politiskt korrekta statsvetarkretsar... :)

Eurovision!

Att jag inte har upptäckte genren "Monsterrock" förrut?
Det är ju underbart, jag vill köpa en skiva med Lordi!!!

44180-396

Grattis Finland, det var er tur nu, och jag unnar er all glädje!!!

Annars så var Schlagerfinalen som vanligt underbar. Linda var här ocvh vi har seriöst satt betyg på alla framträdanden, tre olika betyg per framträdande:

♥ LÅT
♥ OUTFIT
♥ FRAMTRÄDANDE

Betygsskalan var 1-10, sedan lade vi samman poängen i de olika kategorierna och räknade ut medelvärde och standardavvikelse. Jag lyckades väldigt bra med att pricka in både Finland och Ryssland i topp. Finland fick av mig: 9 poäng för låten, 9 poäng för outfiten och 10 poäng för scenframträdandet (medelvärde: 9,3p). Jag tänkte först ge 10 poäng även för outfit men de hemska platåskorna och den fula finska hatten drog ner poängen. Ryssland fick 9 poäng för låten, 4 poäng för oufiten och en 8 för scenframträdandet (medelvärde: 7p). Jag gillade ballerinan i flygeln.

Andra höjdare under kvällen var den skallige mannen i Litauens manskör, han som dansade. Helt underbar. Låten fick dock en etta från mig.

44180-397

Carola fick tiopoängare rakt igenom, hon var helt klart snyggast och proffsigast och hade grymmast röst. Synd att hon får ta så mycket skit från allt och alla.

En annan sak som ju är ett ständigt irritationsmoment är för övrigt öststatsröstningen... Hur f-n kunde Armenien bli en sån favorit liksom? Och att Moldavien fick ett endaste poäng var inget annat än en stor skam!! Och Turkiet?? Vad var det för ett bottennapp alltså?

Andra schlagertankar:
♥ När ska Frankrike ge upp och sluta skicka smöriga franska ballader. DE FUNKAR INTE!
♥ Varför hade den lilla danskan tics med sin hand och gjord rocknroll tecknet med fingrarna hela tiden, det såg inte klokt ut!
♥ Påminde inte den brittiska rap-killen en aning om Markolioo när han studsade in på scenen eller var det bara jag som tyckte det?

Slutspurt

Med knappa två dygn kvar till uppsatsinlämning är jag slöare än någon, har ju egentligen en massa att fixa klart, men jag kan verkligen inte ta mig för någonting! Grrr... Men men, uppsatsen har i varje fall varit ute på remiss, både hos kompis Linda och mamma, den verkar ha passerat kontrollen, tur!

Gårdagskvällen var wonderful by the way. En massa god mat och en massa vin, kan det bli bättre? Tjejmiddagar är ofta underskattade, det är ju underbart med tjejmiddagar! Ibland så är det dock tur att mansfolk hålla på avstånd, annars skulle deras öron ruttna och ramla av. Samtalsämnen som avverkades var bajs, förlossningar, gynekologundersökningar och krokiga snoppar... the regular stuff!


Dagens outfit!

Ikväll är det tjejmiddag som gäller! Det ska bli riktigt roligt! Är lite sen, så jag måste stressa iväg nu, men jag bjuder på en liten outfitbild. Min nya gröna tjusiga klänning! ♥


 
Grön klänning, H&M
Hemmagjort halsband

Trevlig fredagskväll allihopa!

Sofia - Veckorevyn (fighten fortsätter...)

GRRRR.... Jag är ARG!!!

Nu har min "ersättningspremie" kommit, det visade sig att Veckorevyn passade på att rensa i gamla gömmor ordentligt.... Den här gången fick jag ett litet "smink-kit", bestående av ögonskugga, läppglans och läppenna... Helt värdelös kvalitet, det vet jag utan att ens öppna upp förpackningarna. och hur vet jag det? Jo, jag fick nämligen exakt samma produkter för fyra år sedan när jag prenumererade på Veckorevyn senast!! Hur lågt får man sjunka? Självklart har jag redan mailat och klagat igen... eftersom jag redan har offentliggjort min kamp mot Veckorevyn så kan jag ju lika gärna fortsätta... Så här skrev jag till Veckorevyn idag:

Hej!

Jag kontaktade er för ett par dagar sedan för att uttrycka missnöje över den "ersättningspremie" som utgått istället för den utlovade glanssprayen, ögonskuggan och necessären som jag förväntat mig. Jag fick ett mycket trevligt svar av er där jag utlovades en ny premie.

Nu har denna "nya" premie kommit och jag måste återigen få klaga. När ni går ut med mycket lockande prenumerationserbjudanden så tycker jag att det är på sin plats att man även låter sina "ersättningspremier" hålla lika hög klass, annars brister ni i trovärdighet. När jag skickade in min prenumerationstalong så stod där att premierna skulle motsvara ett värde på cirka 300 kronor, att först fösöka ersätta detta med en dvd-film som finns på marknaden för runt 50 kronor och sedan (för de som har ork att klaga på detta) ett "smink-kit" av låg kvalitet (som dessutom var del av er "prenumerationerbjudande" år 2002 om jag minns rätt) är väldigt dåligt, särskilt för att vara en så pass framgångsrik tidning inom Bonniers. Man kan tycka att ni borde värdera era prenumeranter högre.

Ni är antagligen lika medvetna som jag om att dessa premier inte skulle locka till sig särskilt många nya prenumeranter?

Ni har på er hemsida ett liknande erbjudande som det som jag nappade på. Den här gången består premien av kvalitativa solskyddskrämer och nagellack, varför inte ersätta de premier som tagit slut med detta istället? Då skulle man åtminstone tala om "likvärdig" ersättning.

Vänliga hälsningar, Sofia


Nu är jag jätteupprörd... Kanske borde jag stämma Veckorevyn för att dem upprör mig nu när jag egentligen måste skriva uppsats, när jag ändå är bitchig menar jag? Tihi

Väskor en masse

Väskor är alltid roligt att inhandla, och jag är lite sugen på att införskaffa mig nån snygg nu till sommaren... Skulle vilja ha en snygg, men enkel, kuvertväska att partaja med och en lite större "vardagskuvertväska" att shoppa med! :)

Efter en liten inventering i väskgarderoben står det klart att jag redan har alldeles för många väskor... Jag borde sälja av lite på Tradera, men det är ju så svårt att skiljas från väskor som man tycker om! Det värsta med väskor är ju annars att de tar så mycket plats... de ramlar alltid ur garderoben, jag måste typ pressa in dem och sen stänga garderobsdörren snabbt som attan så att de inte väller ut....


Sofias väsklager i Uppsala:

44180-381


Till vardags:





1. Rödbrun skinnväska i medelstor modell, inköpt i Polen
2. Brun väska med en massa fack och tofsar, inköpt på Valleygirl, Australien
3. Den stora svarta från Mexx, rymmer det mesta!
4. En rosa härlighet från Sportsgirl, Australien
5. Den perfekta väskan med broderade blommor! *kärlek*

Till fest:





1. Svart skinnväska som passar till det mesta, får rum med kameran, vilket är viktigt i partysammanhang! En present från mamma.
2. Vit skinnväska med "ko-knappar", har faktiskt aldrig använt den ännu, men jag jag ska nog inviga den snart! Märket heter Tosca Blu, en present från faster.
3. Svart kuvertväska med broderade blommor och pärlor. Eftersom det är så mycket färger i den så passar den nästan till allt! Present från mamma, jag tror att den från Lindex.
4. Röd partyväska i lack. Present från mamma oxå den! Den hade lång axelrem förrut, men jag lämnade in den hos skomakaren som fixade till den, tycker bättre om den så.
5. Guldväska, inköpt på Valleygirl, Australien. Jag har ett par skor i exakt samma nyans, perfect match!
6. Vit liten partyväska i "ormskänn" och guldspänne. Väldigt tjusig! Jag tror att jag köpte in den här väskan på typ Galne Gunnar någon gång på mellanstadiet, jag kunde fynda redan då!



 


Insmord i vaniljsås?

Idag har mina Tradera-fynd börjat droppa in.... både flippar och floppar blev det. De rosa pumpsen var kalas, dessutom var de i skinn, vilket ju alltid är snyggast! De röda såg dock rätt billiga ut och klacken var paj.... :(

Bodylotionen från "Dessert Treats" var rolig, den luktar verkligen underbart, vanilj och kanel, mums! Det roliga är att man kan äta den oxå (oxh självklart har jag redan provsmakat), och den smakar verkligen (och ser ut som) vaniljsås!! Undrar om den skulle passa till blåbärspaj, jag tror nästan det! :)

Busy girl

Jag överlevde domen, och den blev inte lika farlig som befarat... Det blidde mittenalternativet, det vill säga, jag kommer nog få ligga i de närmaste dagarna för att få den klar... Jag får vara glad att det inte blev någon total sågning! Det värsta som finns är ju när man har ansträngt sig en massa som man sen bara får deleta... så blev alltså inte fallet... *pust*

Det lär bli biblan som gäller de närmaste dagarna dock...

Jag fick ett mystiskt telefonsamtal nyss, ett utlandsnummer (kunde ju inte svara inne på biblioteket så jag missade det...)!! Tänk om det var någon schysst ambassad som vill ge mig en praktikplats? :) *hoppas*


Domedagen

Idag är en riktig domedag för min del, ska snart iväg och träffa min handledare och få min dom... Duger uppsatsen, kommer jag få offra de närmaste 96 timmarna vid datorn eller är det helt enkelt helt kört?

Jag är nervös!!

Dagens Hoff!

Hoffen är duktig på så mycket!

44180-380


Bilden kommer från
www.hoffgallery.com

Sofia - Veckorevyn 1-0

Jag har fått svar på mitt mail till Veckorevyn, de ska skicka en ny premie till mig!! Det står inget om filmen, så jag antar att jag får behålla den....

Det ska bli spännande att se vad som kommer komma... Erbjudandet som finns på veckorevyn.com just nu skulle passa mig bra, två nagellack från Mavala och två solkrämer från Nivea. Men jag får väl inte ha några större förhoppningar... det kanske blir nån ny dunderrulle som dimper ner i brevlådan!

Grattis Norge!



44180-379

Idag, den 17 maj, firar Norge som vanligt sin nationaldag (eller grundlovsdag) med pompa och ståt och jag vill bara säga gratulerar! Bilden ovan är en valaffisch från 1905, då norrmännen folkomröstade om unionsupplösning av unionen med Sverige... Och resultatet? 368 208 röstade ja, och endast 184 nej....

Jag har aldrig varit i Norge själv, men jag har väldigt många norska vänner och idag så saknar jag dem extra mycket!

Förra året så gick jag till och med i 17 maj-tåg, fast i Perth, det var riktigt roligt. Norrmännen vet verkligen hur en nationaldag skall firas, och trots att vi befann oss på andra sidan jorden så lyckades dem styra upp ett riktigt tåg, med flaggor och sång! Dagen började med stor 17 maj frukost, med tillhörande champagne, alla var uppklädda och pojkarna hade kostymer. Sedan begav vi oss in till stan för det stora 17 maj-tåget. Efter tåget var det kalas, det påminde en hel del om svenskt midsommarfirande, med lekar för barnen, lotterier och tårta! En del norrmän droppade en del bitska kommentarer om att svenskar skall hålla sig borta från deras firande och att de egentligen firar att de blev av med oss. Fast egentligen så vet jag att vi var välkomna. Norrmän och svenskar tycker om varandra, egentligen, även om det verkligen råder en slags bitsk syskonkärlek.

Visste ni förresten av Sverige en gång i tiden fick Norge som present av Danmark? Det är sant, haha.



Titta vad trevligt att gå i tåg!

Morgonpromenad

Tredje dan i rad med en timmes morgonpromenad, helt otroligt!

Som utlovat kommer här några bilder från dagens lilla utflykt, den svenska landsbygden när den är som bäst! :)

 
Hästarna äter frukost.



Uppsalas skyline med domkyrkan och slottet i fjärran.

Tiotusen tyska bögar och jag

Någon borde verkligen beslagta min nätverkskabel och inte återlämna den förrän min uppsats är klar!! Jag lägger helt klart ner mer tid på att slösurfa på bloggar och kolla mailen femtioelva gånger än vad jag gör på min kära (not) uppsats.

Jag måste producera typ tio sidor text tills imorrn, då ska jag nämligen maila in "råversionen" till min handledare... Undrar verkligen hur det blir med den saken, just nu så känns sängen mer lockande... gäzzzp...

Min uppsats går förresten under arbetsnamnet "Tiotusen tyska bögar", undrar om jag borde ändra det innan jag skickar iväg den... Jag tycker att det var fyndigt! :)

Dagens Traderafynd

Även idag så blidde det ett litet bud på Tradera. För 66 kronor budade jag hem den här bodylotionen från Jessica Simpsons "Dessert Treats". Den ska lukta kanel och vanilj, det låter helt underbart och jag längtar efter den jättemycket!!

44180-375


Sofia vs. Veckorevyn

Nu har mailat Veckorevyn och klagat på den usla premien... En av tjejerna som jag jobbar med hade oxå fått filmen igår och var lika sur och arg som jag, hon hade mailat och klagat och jag vill ju inte vara sämre!

Ni vet hur det brukar stå i såna där erbjudanden om hur mycket man tjänar/sparar på just det erbjudandet? Jag kan ju meddela att filmen "Maid in Manhattan, kärleken checkar in" kostar exakt 59 riksdaler på cdon.com, och i erbjudandet stod det ju att de andra produkternas värde skulle vara sammanlagt typ 300 kronor, så de kan ju inte komma och säga att "Maid in Manhattan" var en likvärdig produkt heller liksom... det här ska bli spännande!

Ni får följa utvecklingen och dramatiken här på bloggen!

Ganska duktig

För andra dagen i rad har jag gått upp klockan sex och varit ute och promenerat en timme innan frukost, det är ju så fantastiskt att jag knappt kan tro att det är sant! Att JAG kan vara så duktig!!?

Jag måste bara tipsa om den här lilla ritualen, morgonen är verkligen bästa tiden, särskilt så här på försommaren! Dessutom är det ju nästan alltid soligt på morgonen, jag vet inte varför... Jag brukar gå ut i skogen och på landsbygden där hästarna precis har vaknat till och allt är så fridfullt, knappt en människa ute. Imorgon ska jag ta med mig kameran så att ni får se hur fint det är!

Upprörd

Idag när jag kom hem och tog in posten så möttes jag av en glad (trodde jag) överraskning, där låg nämligen ett tjockt kuvert från Veckorevyn (ok, jag erkänner jag beställde en prenumeration...). Jag blev dödsglad för att mina premier äntligen hade kommit! Det var ju egentligen mest för premierna som jag hade beställt prenumerationen, man skulle få en Goldwell glansspray, en Face ögonskugga, en söt liten sminkväska och fem nummer för endast 98 kronor, och det kändes ju väldigt överkomligt, ett riktigt fynd!! Särskilt eftersom jag var på G att köpa samma glansspray till orginalpris hos frissan, typ 139 kronor.
Vad tror ni händer??? I kuvertet ligger varken sminkväska, glansspray eller någon ögonskugga utan ett jäkla dvd-film med Jennifer Lopez som är fyra år gammal... (alltså, det är filmen som är fyra år gammal, inte JLo)... Jag som HATAR filmer med Jennifer Lopez... snyft, jag började nästan gråta av besvikelse... :(

Ett litet brev följde med:

"Hej! Tyvärr har presenten som du skulle få tagit slut men vi vill ju självklart ge dig något fint för att du har valt att prenumerera på VeckoRevyn och skickar dig istället denna.

Kram
VeckoRevyn"

Kram?

Lika barn leka bäst

44180-374

Allvarligt talat, bodde Christina Aguileras och hennes man Jordan Bratmans mammor i samma postdistrikt? Brevbäraren måste ha ett finger med i spelet. Kolla bara in näsorna, kindbenen och ögonen, de är nästan kusligt lika!!


Bilden kommer från
www.expressen.se

SOFIA-dagen!

Idag, den 15 maj, har Sofia och Sonja namnsdag. Idag är det alltså min namnsdag! Underbart!

Namnet Sofia är av grekiskt ursprung och betyder visdom.  En Sofia är alltså en klok person, det har jag inget att invända mig emot, det stämmer ganska bra.

En rolig sak är att ordet filosof är sammansatt av de grekiska orden "philos", som betyder vän, och "sopheia", som alltså betyder vishet. Filosof betyder alltså "vän av vishet". Men det kan ju lika gärna betyda "vän till Sofia", så alla mina vänner är alltså filosofer, är inte det rätt coolt!?

Jag vill passa på att gratulera mina vänner Sofia B, Sofia K, Sofia L, Sophia O, Sofi och Sofie som oxå har namnsdag idag! (Kanske borde jag passa på att tacka min käre far och kära mor för att de passade på att ge mig ett så orginellt namn oxå....)

Svag karaktär

Jag tror inte att någon kan förstå hur svag karaktär jag har... det är nästan patetiskt. Den där Buzzador-chokladen har gått åt som smör i solsken, och då har jag bara hunnit bjuda en enda person hittills, förutom mig själv... Jag kan verkligen inte stå emot, springer och nallar i kylen hela tiden!!

Har i varje fall bestämt mig för att straffmotionera imorgon, ska upp klockan sex och bränna bort allt ute i skogen... Beach 2006 närmar sig ju med stormsteg! Hualigen...

Vårtrötthet

Jag tror att jag har drabbats av fenomenet vårtrötthet... Jag kan sitta och läsa en bok eller surfa lite på nätet när jag helt plötsligt bara känner "AH, jag måste sova nu, annars dör jag!!!" Och så slocknar jag på fläcken, som en klubbad säl, och drömmer skumma grejer. Typ att jag föder barn.

Är detta normalt? Det drabbar mig kanske tre gånger om dan.


Tradera addicted...

Det är livsfarligt för en ensam flicka att sitta ensam hemma och plugga och tycka synd om sig själv, särskilt om hon har bredband och Tradera-konto... det är lätt hänt att hon slänger iväg ett litet bud på något litet då och då...

Idag har jag "vunnit" följande budgivningar (skor och lipgloss... ibland så känner jag mig som en karikatyr av mig själv...)



Sex små förpackningar av Jessica Simpson lipgloss "Dessert Treats" (154 kr)



Röda vintage pumps (41 kr)



Rosa vintage pumps (45 kr)

Pluggpaus

Det är konstigt med den här uppsatsen, ibland så känns det som att den kan bli helt ok och jag tänker att jag kanske borde ta och doktorera i statsvetenskap när jag ändå är på G! Alltsom oftast så känns det dock som att den kommer bli helt usel, och jag blir orolig inför opponeringen när jag kommer få sitta där skamsen och förödmjukad och ta emot skit i två timmar inför publik... :(

Idag har det i varje fall gått ganska bra! Nu är det dock time för en paus, ska ner på stan och fika med Sofie! Ska även träffa LG, en gammal vän från Göteborgstiden... han är tydligen i stan för att göra uppvisningar med Misstagen, herrbaletten från Handels i Gbg.Det måste jag ju självklart bevittna! Det kan bli väldigt spännande... :)

Ett mystiskt paket

Idag fick jag en avi i brevlådan om att jag hade ett paket att hämta på posten. Mystiskt, jag har inte beställt någonting... Tja, det är väl en gåva från en hemligbeundrare tänkte jag och gick iväg för att hämta paketet. Det visade sig att det (tyvärr) inte var någon kärleksgåva utan min första Buzzador-produkt!

Ni kanske kommer ihåg att
jag tipsade om Buzzador förrut? Där man registrerar sig och får hem produkter av olika slag som man ska prova, sen så ska man sprida "good will" om produkterna till sina nära och kära?

Paktet visade sig vara fyllt av Marabous nya kexchoklad (den som inte smular). Nu är min uppgift att äta godis hela helgen, hehe, närå, jag ska bjuda vänner och bekanta på chokladen står det! Jag har dock redan hunnit prova en bit själv, riktigt god faktiskt! Den påminner lite om såna där små rån som man har i glass till konsistensen, fast fylld med mjölkchoklad!

44180-370


Ett helt paket fyllt med choklad, vilken grej!

Dagens frisyr!

Jag tror inte att "Dagens frisyr" kommer bli något bestående inslag här på bloggen, men jag kände att jag bara var tvungen att tipsa lite! Idag är jag hemma och (försöker) plugga. Med andra ord, att föna och platta håret skulle kännas extremt onödigt eftersom det bara är i princip jag och dammråttorna som ser frippan ändå. Istället blev det en sådan här liten slarvig 15-sekunders frisyr. Jag tycker att det är jätteskönt att bara slänga upp håret och stoppa dit en klämma, smidigt och lätt. Tyvärr så är det dock ganska jobbigt att få hela kalaset att sitta upp när man har långt hår, det blir för tungt och instabilt helt enkelt.

Igår så gjorde jag dock ett riktigt smart drag på H&M och införskaffade TVÅ stycken svarta klämmor. Med två klämmor kan man typ bestiga Mount Everest och dansa Can Can utan att det rasar. WONDERFUL!

44180-367



Klämmorna blev mina för fyndpriset 14,50 kr stycket, ännu mera WONDERFUL!


Dagens Hoff!

44180-366


Bilden kommer från
www.hoffgallery.com


Wikipedia

Idag är det den 12 maj, det betyder exakt tio dagar till uppsatsinlämning!! Jag har nått en slags kris i uppsatsarbetet... jag måste hitta lite bra teorier om kvalitet i argumentation... men jag har verkligen varken tid eller lust att gräva runt på nått dammigt bibliotek efter någon bok i argumentationsanalys... Jag söker en genväg!!

Internet är ju fantastiskt, så jag googlade helt enkelt på det hela och hittade en jättebra artikel där allt jag behöver finns med... det enda problemet var att artikeln fanns på Wikipedia.se... Undrar om man kan ha wikipedia som referens? I don't think so... Damn!!!

Today

Blogg.se går mig på nerverna, det går typ inte att skriva inlägg längre... rätt så störigt!

Nu ska jag i varje fall iväg och skriva uppsats igen, business as usual! Handledarträff är oxå inbokad, hoppas att jag går därifrån med lite bra ideer och mycket inspiration, det kan behövas!

Gårdagens Uppsala-tour med min australiske lärare gick bra, det blev ett fasligt vandrande, domkyrkan, universitetshuset, Gustaveanum, slottet, Carolina och Botaniska trädgården..! Han var dock väldigt nöjd och tyckte jättemycket om Uppsala och köpte en massa vykort. Mission accomplished!

Nä, biblioteket väntar, är redan sen!

Ciao!

Dagens frisyr!

Under helgens grillfest fick jag reda på att flätor är en oerhört uppskattad frisyr av det motsatta könet. Killar tycker att flätor är väldigt fint och att det ser väldigt avancerat ut, som att tjejen verkligen har ansträngt sig. I själva verket är ju flätor oftast en nödlösning när man har en "bad hair day", men det är ju inget som dom behöver få reda på!

Jag håller på att öva upp min flätteknik, och idag fick jag till en, med mina mått mätt, avancerad variant. det blev en slags inbakad sidfläta. Övning ger väl färdighet kan jag tro, vad gäller flätandet, men den här får duga så länge!

44180-365 


Storfrämmande

Idag ska jag vara gästvänlig och agera guide hela dan... Jag fick ett mail för en tid sedan från en av mina föreläsare i European Politics från Australien. Han är i Skandinavien nu och är med på en massa olika konferenser och föreläser om Ryssland och Östtimor. Just nu så befinner han sig i Stockholm för att se sig omkring och idag ska han komma till Uppsala och hälsa på mig och jag måste ju vara gästvänlig! Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, men jag funderar på att ta med honom till domkyrkan och ta en titt i varje fall, och kanske slottet och botaniska trädgården.

Det är ganska galet att han kommer hit bara så där, men det ska bli kul. Han är lite speciell, ser lite ut som Austin Powers med enorma glasögon och knästrumpor, hehe, han ser helt harmlös ut men han har tydligen varit någonslags KGB-expert på 80-talet och pratar ryska. Det kan nog bli en rolig dag! Vi skulle prata om min uppsats tyckte han, så jag kan ju hoppas på lite goda råd. Vad gäller just uppsatsen är nämligen goda råd dyra... :(

Rädda grisarna!

44180-362

När jag kom hem idag så möttes jag av en vädjan i min brevlåda. Det är tydligen en student i grannskapet som håller på med en namninsamling med krav på utevistelse för grisar. Självklart måste man ställa upp för en så här behjärtansvärd insats.

Så här står det i brevet:

"Kanske har du sett hur grisar föds upp, i trängsel och ofta utan halm. De ges aldrig chansen att gräva i jord, bygga sina bon eller få utlopp för någonting som är för dem naturligt. De flesta människor ges aldrig möjligheten att spendera tid med dessa djur, men sanningen är att grisar är intelligenta djur, mer intelligenta än hundar."

Kravet på utevistelse för grisar med tillhörande namnlistor skall tydligen överlämnas till EUs jordbrukskommissionär. Om ni vill att jag ska skriva upp er på listan så fixar jag det åt er!
Nu jäklar skall vi kriga för grisarnas rättigheter!!

44180-361


Happy Europeday!

44180-36044180-36044180-360

Idag är det den 9 maj, och alltså Europadagen!!! Europadagen firas just den 9 maj eftersom det var på denna dag år 1950 som den franske politikern Robert Schuman, i samarbete med Jean Monnet, lade fram den så kallade Schumanplanen. Detta var i en tid då man hade fasorna från två världskrig färskt i minne. Schumanplanen gick i stort ut på att inrätta en hög myndighet för kontroll av krigsmaterielen kol och stål. Genom att lägga produktionen av dessa materiel under överstatlig kontroll skulle det aldrig mer vara möjligt för Europas länder att gå i krig med varandra. Schumanplanen mynnade så småningom ut i Europeiska Kol och Stålgemenskapen där länder som Västtyskland, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Luxemburg och Italien ingick. Detta var startskottet för den europeiska integrationens framfart, Kol och Stålgemenskapen var föregångare till det som kom att bli dagens Europeiska Union.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och säga att jag är väldigt glad att jag bor i den här fantastiska delen av världen. Europa är fantastiskt, tänk er vad många olika länder, kulturer, språk och folk det finns på en så pass liten yta av världen! Jag tror att vi är väldigt bortskämda med detta, vi européer, så att vi glömmer bort att uppskatta den kulturskatt som vi faktiskt är omringade av. På bara nån timme kan vi flyga till fantastiska städer som Paris, London, Berlin, Barcelona, Rom, Aten, St Petersburg, Prag och så vidare.... man borde absolut göra lite fler weekend-resor!
 
EU-flaggans tolv stjärnor symboliserar fullkomlighet, och jag är beredd att hålla med. Jag älskar Europa! Hoppas at ni får en underbar Europadag allihopa!!!

44180-36044180-36044180-360

Välkommen till världen...

Microfilmsrummet hade inte ens ett fönster... men lika bra var väl det, så att jag slapp se det strålande solskenet utanför!

När allt kommer omkring så var microfilmsrummet faktiskt ganska fascinerande, där finns samtliga svenska tidningar samlade, alla nummer, från urminnes tider fram till idag! Jag hann gå igenom Östersundsposten (fy satan vad jämtlänningar skickar in insändare till tidningar alltså, helt otroligt! Och skoja inte om att de är euroskeptiska, det var inte många positiva ord om EU där inte, däremot hittade jag inte mindre än 4 nazistanspelningar i insändarna, ganska intressant) och Aftonbladet, där insändarna var lite kortare om mer uppblandade. Imorgon är det Norrländska socialdemokraten och Svenskan som jag ska sätta klorna i, I can hardly wait!

Det blev mycket små 90-tals nostalgitrippar när jag gick igenom tidningarna från 1994. På tv-sidorna blandades gamla höjdare som "Stora famnen", "Lingo" och "Maj Fant". På aftonbladets nöjessidor var E-type och Rednex stora namn. 1994 var det annars Estoniakatastrofen och 2003 var det mordet på Anna Lindh som dominerande nyhetssidorna.

En rolig sak som jag passade på att göra var att leta reda på microfilmsrullen för Eskilstuna Kurirens oktober-nummer 1982. Och i lördagsnumret den 23 oktober 1982 hittade jag min egen födelseannons!! Välkommen till världen stod det. Ett litet flickebarn på 3150 g. Jag var pytteliten och såg livrädd ut och min mamma hade GIGANTISKA glasögon, men kul var det att se i varje fall! Vet man bara vad man söker efter så kan microfilmsrummet vara en riktig guldgruva!


Carolina today

Idag börjar slutspurten... ska sitta på Carolina Rediviva hela dagen och studera gamla microfilmer HELA dan, jippie!

Biblioteket öppnar 8.30, och ambitiös som jag är så kommer jag hänga på låset!


Gäsp...  Jag är trött...

Dagens Hoff!

44180-359



Bilden kommer från
www.hoffgallery.com

Lägesrapport

Ytterligare en sommardag.... ytterligare en bortkastad dag... nu är det bara två veckor kvar innan uppsatsinlämning, shit!!!

Har legat uppe på taket och solat idag (det är typ värsta solterassen där uppe nu, massor med soltörstande studenter vill jag lova), tanken var at jag skulle plugga där uppe... men jag lyckades läsa ungefär fyra sidor totalt, not good!

Well, lite plugg ska jag nog kunna klämma in så här på söndagskvällen. Jag ligger efter och imorgon börjar ju fas två i min forskning (enligt min planering) och från och med då ska jag sitta inne på ett mörkt bibliotek och undersöka microfilmer med gamla tidningsinsändare. Gode Gud, låt det börja regna snart....

Experiment

Jag gjorde en djupdykning i sminkväskan och hittade min "Hollywood Pout", en slags läppglans som luktar typ tigerbalsam och innehåller chili och en massa galna ingredienser som ska få läpparna att svälla upp och bli sexiga och oemotståndliga! Jag vet inte varför jag handlar på mig såna här skumma grejer, men jag var ju i varje fall tvungen att göra ett experiment och se om den utlovade effekten verkligen infaller... Döm själva!

 
FÖRE                           EFTER

En sak är säker, det svider som satan!! Men vill man vara fin... blä, jag går nog och tvättar bort skiten nu! Jag tror faktiskt att man kan uppnå typ samma effekt med dubbla lager vanligt läppglans om jag ska vara ärlig, plus att man slipper smärtan!


Sommartider hey hey...

Jag kan verkligen inte förstå hur det kunde slå till och typ bli sommar så här... helt absurt, men ändå underbart! Solning och picknick i stadsparken med Micke och Linda, lovely!

Nu ska jag iväg på ytterligare en somrig aktivitet, grillfest! Vinet ligger på kylning och jag ska hoppa in i duschen! Ciao Ciao!

Kan det inte bli dåligt väder snart förresten så att jag får nått gjort på den där jäkla uppsatsen??!!

The Pinks!

Äntligen har jag hittat och laddat hem den kompletta samlingen hits från "The Pinks",
LYCKAN ÄR TOTAL!! (obs, ej ironi)



44180-356



The Pinks är ett riktigt kulband från 80-talet. Har du ännu inte upptäckt den här fantastiska kulturskatten så föreslår jag att du gör något åt det, nu med detsamma! Bandet bestod av ett gäng rosaklädda pojkar i åldrarna 8-15 år som spelar glada popslingor med trallvänliga meldier. The Pinks var föregångare till andra barnstjärnor som Aron Carter, Hanson brothers och Amy Diamond. Den stora skillnaden är att The Pinks representerar något genuint, äkta 80-tals lycka! Allt är rosa, tuggummi och käckt! (Självklart hade Bert Karlsson ett finger med i spelet)


Mina personliga The Pinks-favoriter:

♥ Lucky Luke
♥ Superman
♥ Vi är ett folk
♥ Helena och jag
♥ 12 23 05
♥ Det spelar ingen roll
♥ Kom häng med på bio!


Och så här när sommarvärmen har kommit kan jag ju inte låta bli att köra "Vårstämning" på repeat några gånger!

Tack The Pinks, för att ni fanns, ni förgyller mitt liv än idag!


Update: Pink Pink och RocknRoll är en RIKTIG hit som inte heller får missas!  (Refrängen går: "Pink Pink och rock and roll, vi lirar gitarr, äter glass och spelar boll", är det inte helt underbart?)

Underbar dag!

Hallå... vart tog våren vägen?? Det var den kortaste våren i mannaminne, från snö till sommar på två veckor, bra jobbat!

Som ni kanske förstår så var jag tvungen att skolka från uppsatsskrivandet idag... shopping, fika och sola på stan stod istället på schemat! Jag gick iofs upp jättetidigt, så ett par timmars studier hann jag med i varje fall... Folk var verkligen sommarklädda på stan, och jag med, korta shorts och inga strumpbyxor!!! Och jag svettades... hur galet är inte det??

På vägen hem träffade jag en funktionshindrad tjej som jag var kontakperson åt innan jag åkte till Australien, hon var jätterar och sa att hon ville ha tillbaka mig som kontaktperson. Jag ska komma dit och fika i nästa vecka i varje fall.... jag är verkligen poppis bland funktionshindrade och utvecklingsstörda, kanske för att vi ligger lite på samma nivå och har samma humor... roligt är det i varje fall! :)

Ikväll blir det pubbesök och kanske en öl, högst två eller tre!

Jag tar tillbaka...

Jag var kanske lite väl dramatisk i mitt blogg-avsked... :)

I will be back, men just nu är jag lite för stressad bara.... Trappar ner på bloggandet bara en liten tid!

Blev helt knäckt när London-ambassaden dissade mig förra veckan, men nu är jag alive and kicking igen. Skickar nu ansökningar över hela världen inför hösten, jag känner att jag måste iväg nånstans... Är lite sugen på EU's representation i New York, men den är nog rätt svår att få... men jag ska göra ett försök! Har skickat ansökningar till Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten) och till svenska ambassaden i Kuala Lumpur idag.... Vi får se hur det går! Kanske ska slänga iväg en ansökan till Singapore när jag ändå är på g, det är ju ett intressant land...

Tack
Hannah för att jag fick vara med på din lista, då kan man ju inte bara lägga ner! :)


Färdigbloggat!


Jag måste tyvärr meddela att det är färdigbloggat för min del, jag har funderat på det här och nu när jag är så stressad med uppsatsen och allt så har jag kommit på att det här bloggandet nog är en ganska meningslös sysselsättning som tar upp en massa viktig tid...

Vem bryr sig om jag har köpt ett nytt läppglans liksom? Har jag inget vettigare att skriva om så är det nog bäst att jag låter bli! :)

Dessutom har jag fått så många läsare, flera hundra om dan, så jag känner mig så pressad att komma på roliga saker att skriva om, och då blir det inte alls bra istället!

OVER AND OUT!

/Sofia


Blä för fint väder!

Egentligen borde man glädjas åt det fantastiska vädret, men jag kan inte... Jag har bara ont i magen för att det går så dåligt med min uppsats... Den kommer bli usel, men den måste, måste, måste bli klar så jag har inget annat val än att vinkla för persiennerna och gråta en tår och sen fortsätta skriva!


Struktur var ordet...

Ikväll blir det middag och top model med Linda, underbart!

På uppmaning av min mor har jag städat och styrt upp mitt liv lite idag, hon säger att jag behöver strukturera mig  och jag tror att hon har helt rätt i det... Var till och med ute och gick en timme, det var för övrigt något av det jobbigaste jag gjort, jag var helt yr och kände att jag nästan svimmade... när jag kom hem kom jag på varför, det kan bero på att jag inte har ätit mat på två dygn... helt sjukt, men det har bara inte blivit av!

Den här uppsatsen tar kål på mig!

Dagens Hoff!

Shopping with The Hoff!


44180-352




Bilden kommer från
www.hoffgallery.com

Jag har blivit utmanad!

"Du ska göra upp en lista på 5 konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana andra Bloggare att göra samma sak. De ska även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande.
Längst ner i det här inlägget finns en lista över jag utmanar,
jag kommer även gå in på deras Bloggar och meddela att de är utmanade."



Hannah har bloggutmanat mig, och det är väl inte så mycket annat att göra än å anta utmaningen, även om ämnet ovanor och dåliga egenskaper egentligen är något jag helst skulle vara utan... tyvärr är inte riktigt så fallet hos den här unga damen.... det är bara å välja och vraka bland mina dåliga egenskaper, jag har jättemånga, här följer ett axplock! Enjoy!

1. Jag är besatt av att köpa läppglans, minst två-tre i månaden brukar det bli.... Jag är mycket väl medveten om det sjuka och onödiga i det här beteendet, men jag kan inte riktigt stå emot när jag ser ett fint rosaglittrande lipgloss... Jag måste bara köpa det!



En liten del ur min lipgloss collection...

2. Jag lever ett icke människovärdigt liv under mina studieperioder (läs NU), jag flyttar typ hela mitt bohag til sängen och lämnar inte den på veckor. Det ser helt förjävligt ut i hela min lägenhet, och man kan inte ens försvara det hela med att det skulle vara någonslags ordnat kaos, ett kaotiskt kaos är vad det är!



Så här ser det ut just nu hemma hos mig.... här i sängen lever jag mitt liv under några veckors tid, äter, sover, bloggar och skriver uppsats (sitter här i röran i detta ögonblick).

3. När jag blir lite dragen så kan jag inte sluta ringa till folk och telefontrakassera dem. Jag hatar själv när folk fylleringer till mig, men när jag själv har festat till det lite så tappar jag omdömet totalt och tror att folk bara blir glada om man hör av sig lite... vilket ofta inte är fallet, tyvärr... *skäms*



Här sitter jag och fylleringer, denna gång sitter jag i Australien och ringer hem till Sverige... Vilket betydde dels att det hela kalaset blev väldigt dyrt för mig och tidskillnaden gjorde att det kunde vara i princip vilken konstig tid på dygnet som helst för den stackars mottagaren hemma i Svedala.... Förlåt mig, alla som drabbats av detta från mig....

4. Jag missbrukar Coca Cola light, särskilt i studieperioder. Jag dricker inte kaffe (eller inget som är varmt över huvudtaget, kanske oxå en konstig egenhet?) så i studieperioder är det colan som är mitt livselixir och förser mig med koffein.



Dagens konsumtion (ett par burkar är från gårdagen oxå...)

5. Jag är livrädd för råttor. Detta gör att jag aldrig vågar gå in i soprummet och sortera mina sopor, jag står istället utanför dörren och slänger allt mot containern för brännbart. Jag vet att det är jättedåligt av mig och att det säkert inte finns några råttor eller ens en liten mus i vårt soprum, men jag vågar inte ta några risker.


Undrar verkligen om jag kommer ha några läsare kvar här på bloggen efter dessa avslöjanden...



Jag utmanar i min tur:
Hanna
Josse
Jerpa
Ullis
Daniel




Hårda studier...

Äntligen har jag kommit igång med min egna forskningsdel till uppsatsen..!! Tyvärr börjar jag misstänka att jag kan ha tagit mig lite vatten över huvudet. Jag kommer verkligen behöva plugga dygnet runt nu för att fixa det här!

Idag har jag börjat med att leta argument i kampanjmaterialet från 1994, har bara kollat en folder och har redan hittat över 80 olika argument... jösses, det här kan bli krångligt. Nu måste jag komma på nått bra klassificringsschema för att göra alla argumenten lite mer överskådliga...

Ska oxå börja undersöka tidningsinsändare inom kort. Har bara lite problem i urvalet av tidningar, vill ju få en så bra överblick som möjligt, så tanken är att jag ska välja ut två landsort- / Norrlandstidningar och två storstadstidningar. Dessutom måste de vara uppdelade efter politisk färg. Antagligen får
Aftonbladet och Svenska Dagbladet representera storstaden. Större problem är det med landsorten.... Försöker få nån ordning på Jämtlandstidningarna eftersom jag gärna vill undersöka en tidning från euroskepticismens högborg. Får bara ingen rätsida på vilken politisk färg typ Östersundsposten har, nån som vet? Annars får det bli Norrländska socialdemokraten eller vad den heter.... Måste hitta en liberal icke-storstadstidning oxå, nån som vet någon lämplig? Jag undrar vad Nya Wermlands tidningen har för politisk kulör?

Jag känner hur stressen kommer krypande så sakteliga....

Öga för öga...

Det finns inte ord för hemskt det är att läsa om tortyren och mordet på Bobby. I Sverige har vi inte en tillräcklig straffskala för att på något sätt skipa rättvisa när såna här brott begås. Ett öga för ett öga och tand för en tand borde vara mer rimlig i det här fallet. Det är verkligen sjukt att det finns människor som är så här grymma. Helt ofattbart.

Dagens Hoff!

Idag bjuds det på en lite busigare Hoff, håll till godo! :)


44180-343



Bilden kommer från
www.hoffgallery.com

Jag gör slut med mig själv!

Svårt med omställning från galenskaper till harmoniskt och målmedvetet studerande, men jag har inget val!! Det här kommer bli ett svårt uppbrott, men det måste göras. Jag måste gå vidare i mitt liv...
 
Från och med idag börjar nämligen en ny era i Sofias liv... Hon ska nu bli den eftertänksamma och effektiva studenten som snart ska lämna in sin kandidatuppsats och bli vuxen och seriös, inget mer drälla runt på stan och härja, slå sönder bilar eller trakassera främlingar på bussen... Jag måste göra slut med mitt gamla jag helt enkelt, men det är så svårt. Jag älskar henne fortfarande, men det här fungerar inte längre, vi har inte samma intressen och mål här i livet. 

Det är inte dig det är fel på det är jag... Jag har inte träffat någon annan eller så, jag behöver bara få vara ensam ett tag och försöka hitta mig själv.... bli inte ledsen nu, snälla? Vi kan väl vara vänner och kanske träffas någon gång ibland?



Update: Kom precis på att det här inlägget kan låta värre än det faktiskt var, ta det med en nypa salt... :)

En slagen hjälte...

I am alive!! men det är knappt....

Årets valborgsfirande levde upp till mina höga förväntningar och jag har två helt galna dygn bakom mig... Mycket alkhol och lite sömn, ett högt tempo och galna människor överallt! Det är som om jag precis har klivit ut ur en dimma och det är lite svårt att försöka sammanfatta och lämna en rapport.... det hände liksom så mycket hela tiden... men jag ska göra ett försök!

KVALBORG 2006

Som sagt, vid lunchtid sattes det hela igång med förfest hemma hos Hanna. Sedan dess har det varit ett rasande tempo och flängande... men som sagt, underbart roligt!

Hanna hade gjort snittar och det var väldigt trevligt! Från
Hanna gick vi sedan ner på stan för fortsatt förfestande i slottsbacken. Under promenaden ner till stan spricker molnen upp och solen kikar fram, precis som på beställning!

           

Målet för dagen var kvalborgsfirande på Stockholms nation. Det har blivit en ganska hypad tillställning som alla vill in på. Folk börjar köa tidigt på eftermiddagen och kön ringlar sig hundratals meter genom stan. Vi hade en riktig tur och hamnade långt fram i kön. Det är en väldigt svår övervägning när man ska börja köa... det roliga är att alla är så medvetna om det och tänker på exakt samma sätt... Man vill ju inte ställa sig där först och hänga i typ 4-5 timmar, men å andra sidan vill man inte komma för sent heller! När de första förfestande studenterna reste sig upp och började gå mot nationen bröt typ kalabaliken ut och hundratals människor sprang mot kön för att få bra köplats, galet men roligt!

        

Köandet gick dock över förväntan, nationen bestämde sig för att öppna redan vid halvfemtiden så vi var snart inne. Sedan vankades skumpa och galenskaper. I vimlet träffade vi på en viss glamourprinsessa, som trots sin totala dissning av valborgsfirandet faktiskt såg ut att trivas riktigt bra! :) Sedan blev det dans och galej, jag dansade med nån kille som var helt galen, han måste ha varit nån form av dansare för han snurrade runt mig och kastade mig hit och dit som en jojo, jag bara hängde med, även om jag var helt livrädd! Jag kände mig lite som Arja Sajonmaa i Let's Dance! Jag träffade på en massa gamla bekantskaper och det var en MYCKET lyckad kväll!

  



VALBORG 2006

På Valborgsmorgonen var jag REJÄLT sliten och trött... men det var inte mycket att göra annat än att korka upp en flaska skumpa och köra hårt! Det blev champagne- och grötfrukost uppe på mitt tak med min kompis Linda och en massa andra! Väldigt roligt! Även om det var extremt kallt och blåsigt där uppe, men solen sken ju i varje fall!

Ett par timmar senare var det dags att bege sig in mot stan. Där vankades traditionsenlig forsränning! Stan var helt packad med folk och stämningen var på topp!



Vid tolvtiden var det dags för sillunch i Ekonomikumparken. I parken var det mer folk än någonsin, telefonnätet var nere och allt var bara helt galet...

     

Vid tretiden på eftermiddagen var det dags för dagens höjdpunkt, champagnegaloppen!! I år begav jag mig till Östgöta nation för att bli nedsprutad med champagne och dricka skumpa! Champagne är alltid väldigt festligt och under champagnegaloppen eskalerar verkligen festligheterna... Marken förvandlades till en champagnegyttja och folk dansade i leran till tonerna av en grym orkester!

      

       

Smutsig och dan var det sedan läge att bege sig hemåt för att försöka bli anständig igen... det var ganska svårt, leran på mina ben är typ ingrodd och det var helt omöjligt att bli ren. Att sedan försöka sminka sig i fyllan och villan var väl ingen höjdare direkt, jag har varit snyggare än jag var igår om jag ska uttrycka det lite milt...

Sedan var det bara å köra igen, hem till Sara blev det då! På bussen dit kände jag hur tröttheten började välla över mig lite... men det var bara å kämpa på! Lite mat fick jag trycka i mig innan partyt var igång igen och snart var det dags att bege sig till kvällens festligheter... Vi mötte upp med Erika och alla australienare för vidare utgång på Norrlands nation! Det var väldigt roligt att umgås med alla australienare igen, ett väldigt trevlig återseende och riktig reunionstämning!

     

På Norrlands dansades det vilt och jag gjorde ett av mitt livs bästa beslut när jag beställer en rom och cola från baren men ber dem skippa romen.... Vatten och cola fick mig att hålla mig vid liv resten av natten!
  

Det blev mest dansande för min del den kvällen, men jag lyckades ändå träffa på skumma människor så att det förslog. Trots att jag försökte lägga mig till med en hård och känslokall attityd så lockade jag till mig de konstigaste människor jag vart med om, under loppet av 15 minuter träffar jag på en kille som vill berätta för mig om sina psykiska problem och sina psykoser och tvångstankar som han lider av, en som vill berätta om alla sina kärleksproblem och en som spyr på min fot... jojomensan! Dessutom kommer det fram en kille och kramar mig och säger hej! Jag ser lite frågande ut och han ser ledsen ut och frågar om jag inte känner igen honom... ööhh... vad svarar man på det? Va fan har jag gjort med den här människan tänker jag och känner mig skitdum... "nej, jag är ledsen... när har vi träffats?" Han ser nästan arg ut och frågar om jag verkligen inte känner igen honom? Jag börjar känna mig extremt dum och säger att han nog har tagit fel på person... "Nej, jag vet att det är du, du bor ju i *** och är kompis med den som ser ut si och så..." Jag blir skitskraj! Då förklarar han att han jobbar på posten där jag brukar typ posta brev och blir typ jättearg för att jag inte känner igen honom...  Jösses... vad säger man då? Aha, liksom...

 Det finns mycket konstiga människor alltså...

Ja... så där ja, en liten resumé av årets valborgsfirande, jag längtar redan till nästa år!! :)



Idag är mina skor lite småslitna...