Ecoutez et répétez...

...är franska och betyder "lyssna och repetera"...

Och det är precis vad jag pysslar med idag. Tiden springer verkligen iväg och om jag ska lära mig nån franska över huvudtaget innan det bär av ner till Brussel så vill det till att jag tar tag i det nu.

Jag har inhandlat en språkkurs på cd där man lyssnar, läser och repeterar vad som sägs. Jag känner mig lite som Majsan i Sällskapsresan 1... men vad annars ska jag ta mig till? Jag tror att det funkar ganska bra. Jag kompletterar med en grammatikrepetionsbok och en liten ordbok där jag slår upp ord som jag inte förstår (det vill säga nästan varenda ord...). Jag börjar tvivla på det här franskaköret, men jag kan ju i  varje fall inte bli sämre i franska än vad jag redan är så det är nog bara att bita ihop. Nästa kapitel som jag ska göra heter "Louer une voiture", det betyder "Att hyra en bil". Jag kanske skippar det kapitlet, jag har ju inte ens körkort.


Kommentarer
Postat av: Adina

Oh, var har du hittat CD:n? Är själv ute efter något liknande, läste franska i högstadiet men har hunnit glömma det mesta =I Lycka till :)

2006-08-14 @ 08:31:35
Postat av: kirsti

Till sist har även jag hittat in på din omtalade blogg:) Tro mig när jag säger att jag förstår ditt franskaproblem. Jag läste franska i sex år och det var inte mycket som fastnade... Däremot tog det mig bara ett par månader i Spanien att kunna prata rätt obehindrat. Så det ordnar sig när du kommer fram och den första paniken lagt sig. Jag måste dock varna för konstant huvudvärk de första månaderna då hjärnan arbetar på högvarv för att hänga med. Som jag sa förut film, musik och böcker. Fixa dig ett "språkbad"! De visar en serie franska filmer på lördagar nu, såg en i lördags. Lite annorlunda men mycket underhållande. Kram på dig! Saknar dina galna upptåg här i lilla e-tuna.

2006-08-14 @ 11:31:53
Postat av: Sandra

Bonjour, ca va?

Postat av: Sofia

Adina: Jag hittade den på cdon.com, jag köpte den som heter "påbyggnadskurs" tror jag. Grammatikrepetitionen heter "omstart franska", väldigt passande! :)

Kirsti: Välkommen hit!! Jag hoppas att du har rätt när det gäller franskan... fast jag tvivlar lite, hehe... Jag ska kanske kolla på Amelie från Montmartre i helgen för att komma i stämning! :) Kram på dig!

Sandra: Ca va tres bien, mais je suis un peu fatigué, merci! Et tu? :)

2006-08-14 @ 20:40:00
URL: http://supersofia.blogg.se
Postat av: Adina

Merci :)

2006-08-15 @ 08:20:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback