Kattvakt

Sedan i fredags har jag blivit med katt och kommer så att vara ett drygt dygn till. Det är min kompis Sami som bedömde mig som lämplig till kattvakt under tiden han befinner sig på resande fot. Det är mysigt med lite sällskap och Söndag, som katten heter, är verkligen sällskaplig. Jag får inte gå en meter utan att han hänger efter, som en liten hundvalp. Justnu ligger han i knät på mig och följer mitt knappande på tangentbordet intensivt. Han kanske oxå är sugen på att skaffa sig en blogg? :)

Även om Söndag är jättesöt och rar så skall det bli ganska skönt när han blir hämtad imogon. Jag har aldrig varit med om en katt som hårar så otroligt, jag måste sanera hela mitt hem imorgon. Det är verkligen katthår överallt.

Oj, nu verkar kissen vilja skriva lite på datorn dskjnmwa

Haha, det där var en hälsning från Söndag!


Nyfiken

Är det bara jag som blir irriterad när man läser en sån här artikel?? Man blir ju nyfiken och vill gå in och titta på sidan som dom skriver om.... Varför kan dom inte bara lägga upp en länk när dom ändå är på gång, det här är ju som när någon berättar en halv hemlis!!

Prinsen

När jag tittade igenom mina bilder för föregående inlägg fick jag syn på några till godingar som jag måste bjuda på. Det är Samuel som busar med sin moster, åh vad jag saknar honom! Bilderna togs vid mitt förra hembesök.

     

Ps. Lägg märke till Samuels syndigt röda naglar... hihi, han ville så gärna ha nagellack så moster var tvungen att hjälpa till... tånaglarna matchar! Och handen håller han stenhårt i ett läppstift. Dagens barn är så metrosexual! Det är coolt.

Lite helgbilder

Helgen har hittills varit väldigt trevlig, och den är inte slut än! (Här i Belgien är ju annandag pingst fortfarande röd dag så man är ledig imorgon, wonderful!) I fredags inleddes helgen med lite afterworkande i kvällssolen, sedan blev det shopping och träning och party igår och idag har det mest varit promenerande runt på stan. Ikväll blir det lite mera party och imorgon har jag planerat in välbehövlig vila...

Jag bjuder i varje fall på lite bilder från helgen, so far:

Fredagskväll: After work på Place Luxembourg

        
Maria & jag, hela gänget, Samuel, Matilde, Janna & Erika, Maria, jag och Malin

Lördagskväll: Förfest hos Daniel, nattmiddag och utgång:

         
Maria & jag, Samuel & Janna, jag & Alex, Maria & Henrik

         
Jag & Alex, Daniel & Alex, Daniel & jag, däckade tjejer

NU: Söndagscocktails!!


Ytterligare en reunion

Helt otippat så ska jag ikväll slå till på ytterligare en reunion från min Australientid. Det är min tyska kompis Alex som befann sig i närheten av Bryssel och som därför ska passa på och komma förbi och hälsa på mig, jag snart ska åka och hämta på stationen. Det ska bli sjukt roligt att träffas, han är inte klok och vi har inte setts på nästan på två år. Sedan blir det troligtvis party hos min jobbarkompis Daniel och sedan en utforskning av Bryssel by night. Ska bli mycket kul!


Jag älskar hur litet Europa är och att man befinner sig mitt i det!


Sophämtningsnostalgi

Man skulle kunna tro att Belgien är ett modernt land, och det är det också i många avseenden. Det finns dock mycket som jag nog aldrig riktigt kommer att förstå mig på med det här landet. En av dessa saker är fenomenen brysseliansk sophämtning, eller snarare avsaknaden av det.

När jag växte upp på åttiotalet i Eskilstuna så fanns det fortfarande sopgubbar, starka karlar som sprang ut och in ur den illaluktande gula sopbilen och tömde de silverfärgade stora soptunnorna och slängde de bruna papperssäckarna bak i sopbilen... Sedan kom nittiotalet och de silverfärgade tunnorna byttes ut mot gröna lättviktsmodeller i plast. Sopbilarna utrustades med något så fascinerande som kranar som tömde soptunnorna automatiskt. Ajöss med den bruna papperssäcken, nu slängdes soporna ju direkt i tunnan!

Nu var inte den här lilla exposén menad som någonslags sophämtningsnostalgi. Poängen är snarare att jag är så oerhört förundrad över att belgarna måste ligga minst femtio år efter på det här området, för att inte snarare säga drygt 500 år. Här har man nämligen inte ens uppfunnit soptunnan. Två gånger i veckan, tisdagar och fredagar, slänger man helt enkelt ut sina sopor på gatan i sann medeltidsanda. På natten åker sedan sopgubbsgäng runt och härjar med blinkande ljus och samlar ihop soporna. Systemet är så oerhört äckligt, särskilt utanför restauranger där påsar med matrester kan få ligga till sig i solgasset hela fredagseftermiddagen för att lukta lagom mysigt när man går förbi på kvällskvisten...

Man upphör verkligen inte att förundras ibland....

image866

Så här mysigt såg det ut utanför min port när jag kom hem häromkvällen... var glada att ni missade stanken!

Äntligen!!

Den här glada nyheten räddade min dag, helt plötsligt fick jag tiotusen kilo energi! =)

Alive

For Your Information: Jag har inte dött av elchock utan är bara en hårt arbetande kvinna, lovar att snart göra come back på bloggen! :)

PS. Tack för alla era råd avseende nedanstående. Jag vet tyvärr inte ens vart proppskåpet sitter men jag lyckades pilla bort sockeln med en nagelfil och en tops, man får inte vara dum!

Bimbo

Hur många blondiner krävs det egentligen för att byta en glödlampa?

Fler än mig uppenbarligen. Tillbaka på belgisk mark efter ett mycket trevligt hemmabesök skulle jag ta tag i att byta en trasig glödlampa (en viktig sådan, strategiskt placerad ovanför badrumsspegeln...), men jag misslyckades kapitalt. När jag skruvade av kåpan så lyckades jag ha sönder hela glödlampan som ramlade av. Själva sockeln satt dock kvar. Blond och smart som jag är så stack jag självklart ner fingrarna för att försöka pilla loss den. Det skulle jag inte ha gjort, för jag fick värsta elchocken och typ kastades till andra sidan rummet och lyckades ha ner en garderobsdörr på kuppen... Jag blev livrädd och trodde att min sista stund var kommen, men jag kom lyckligtvis undan med blotta förskräckelsen.

Det är farligt med den här typen av karlsysslor, nu vägrar jag röra vid lampan. Lite pinsamt bara att ringa hyresvärden för att be om att få en glödlampa utbytt, haha... :)

Fiken?? Öhh...?

På temat "Sofias namnsdag" har jag valt att infoga ett litet klipp från nationalenyklopedien:

Sofia, Sofia, Sophia, kvinnonamn av grekiskt ursprung, identiskt med substantivet sophi´a 'visdom'. Namnet har funnits i svenskan sedan slutet av 1300-talet, först i formen Sophia. En fransk form är Sophie, som har funnits i svenskan sedan slutet av 1700-talet. Svenska smekformer är bl.a. Fia och Fiken. Namnet var vanligt på 1800-talet och fick förnyad popularitet mot slutet av 1900-talet. S. har sedan mycket lång tid varit dagens namn den 15 maj, sedan 1993 tillsammans med Sonja.

Fiken?? Ok, Fia är ju mitt namn lika mycket som Sofia, men Fiken??!! Är det något jag har missat? Hur många Sofior finns det egetligen där ute som samtidigt går under smeknamnet "Fiken"?? Skojar dom med mig?


Sofiadagen

image865
image865Grattis till mig själv och alla andra
Sofior på vår dag!!!
Rent hypotetiskt alltså

Låt säga att jag var kallad på anställningsintervju till ett jättebra jobb. Vad vore det bästa svaret på frågan, nämn dina tre sämsta sidor? Den är så jäkla klurig och man vet ju nästan att den kommer dyka upp... Är man ärlig och och förklarar hur lättirriterad och förvirrad man är? Ljuger man och säger att ens sämsta sidor är att man är alltför noggrann ibland och att man ibland ställer lite för höga krav på sin omgivning?

En gång på en intervju blev jag så ställd att jag svarade att min sämsta sida var att jag hade så dålig självinsikt att jag inte kunde se mina dåliga sidor, haha, jag fick jobbet!

Ge mig tips, i fall jag rent hypotetiskt skulle behöva dem!

Hemåt!

image864Så var det dags för mig att strax styra kosan mot nordligare breddgrader igen! Man måste ju passa på när man är ledig. Jag hade först planerat att åka till Paris i några dagar men när det gick i stöpet så blev det ändrade planer. Fyra dagar i ett söndagsstängt Bryssel känns olockande...


Blixtar och dunder

Här i Bryssel råder fullt åskoväder, årets första... Egentligen tycker jag att det är mysigt med åska, när man kan ligga hemma i soffan i pyjamas och äta godis och räkna blixtar. Inte lika kul idag, jag måste nämligen ta och bege mig till jobbet strax. Förmöte med utrikesministern inför ministerrådet imorgon. Undrar om ens regeringsplanet kommer kunna landa bland alla blixtar, blir säkert försenat...

Nu är det nog bäst att jag stänger av datorn så att inte blixten slår ner i den!

Update: Fan, nu börjar det dödshagla dessutom!! Det här är inte klokt!

fête des mères

image863Idag är det mors dag här i Belgien.

I Sverige infaller denna dag först om två veckor så ingen panik om ni trodde att ni hade missat era morsor denna dag!

Jag går i varje fall efter den belgiska kalendern så länge jag bor här och vill därför säga till min mamma,

Je t'aime beaucoup!

Santa Mama

Sofias lilla schlageranalys

Vad hände med The Ark? Varför var låten så seg??? Poängen med "The worrying kind" är ju att den ska vara energisk men den effekten uteblev totalt. Jag fick inte ens min årliga patriotiska gådhudseffekt under framträdandet... :( Undrar dock samtidigt om det hade spelat någon som helst roll om tempot skruvades upp? Troligtvis inte. Den massiva öststatsröstningen måste ju ha dödat melodifestivalen för all framtid. Finansiärländernas intresse av att delta framöver måste ju ha jämnats med marken.

Behållningen av att titta på den svenska uttagningen är ju tusen gånger större än att titta på finalen. Jag håller ju med om att en del av behållningen är att se kalkonbidragen och skratta lite rått... men nu är det inte roligt längre, inte ens för en schlagerfantast som jag!

Den stora frågan är ju dessutom om Schlagerfestivalen har blivit alldeles för politisk, troligtvis, se bara
här och  här. Det är ju jättekul för Serbien att ha vunnit, men allvarligt talat. Jag har väldigt svårt att se vinnarlåten som en av årets sommarplågor... ens på Balkan!

Sofias lösningar på problemet:

1. Återinför det klassiska jurysystemet.

2. Inför regionala uttagningstävlingar istället för semifinalen (ett bidrag från norden, ett från Balkan, ett från medelhavsländerna osv).

3. Gör en italienare och bojkotta tävlingen och sedan införa en EU-variant... Jag menar herregud... Armenien? Israel? Georgien?


Andas ut

image862Igår när jag hade skrivit den sista av veckans totala sju rapporter var det som om ett lugn lade sig över mig, obeskrivligt skön känsla! Det senaste dygnet har jag typ bara slappat och enbart ägnat mig åt aktiviteter som inte kräver så mycket tankeverksamhet, som att typ göra hårinpackning, måla naglarna och äta godis. Underbart!

Ikväll så vankas det melodifestival, det blir helkväll hemma hos jobbarkompis Daniel som ställer till med storslaget schlagerkalas. Underbart!

Det bästa med kvällen är nog att vi kollar på melodifestivalen på BBC, gör det du oxå om du har möjlighet. Där har dom har världens grymmaste och mest sarkastiska kultkommentator, Terry Wogan, han är tusen gånger bättre än typ Pekka Heino. Underbart!

The week from hell...

Den här veckan har verkligen varit superstressig... mitt skrivbord ser ut som krigszon, något som jag iofs inte lider av eftersom jag typ inte har suttit ner längre en halvtimme. Kalendern är helt fullklottrad. Undrar om det är läge att köpa en större? Ibland känns det som om man får mer tid över om man köper en större kalender. Man blir inte lika deprimerad av att titta i den i varje fall...

Mycket av stressen beror på att det är ministerråd på måndag, det är alltid stressigt veckan innan. Mycket som ska beredas, texter som ska förhandlas osv. Det är jobbigt som tusan samtidigt som det ju är väldigt kul. Längtar dock lite till måndag eftermiddag, då ska jag åka ner på stan och köpa lite presenter åt mig själv, yes! :)

Europadagen

Idag är det inte vilken dag som helst, det är nämligen Europadagen!! Detta innebär att jag är ledig idag så att jag ska ha tid att fira ordentligt, jippie! :)

Tyvärr så är jag dessvärre sjuk och ligger i sängen och hostar... inte lika kul... Tänkte i varje fall rycka upp mig lite snart och bege mig in till stan för att se hur Brysselborna firar en dag som denna, och kanske köpa lite choklad till tröst... ;)

Hoppas att ni får en fantastisk Europadag allihopa och om ni inte har en aning om varför vi firar Europadagen den 9 maj så kan jag ju passa på och berätta att det var just den 9 maj år 1950 som Robert Schuman och Jean Monnet presenterade "Schumanplanen". Denna plan gick ut på att Europas länder aldrig mer skulle kunna gå i krig med varandra genom att produktionen av krigsmaterielen kol och stål lade under en gemensam överstatlig kontroll. Detta var startskottet för den europeiska "kol och stålunionen", vilken i sin tur ligger till grund för hela EU, såsom den ser ut idag.

image861

Happy Europe Day!!

Reunion

image860Igår kväll var en riktigt rolig kväll, av en tillfällighet befann sig både min gamla gymnasieklasskompis Daniel och våra gamla gymnasieklassföreståndare (Marcus och Lars-Åke) från Europaskolan i Bryssel. Det blev till att gå ut och käka och dricka öl och prata gamla minnen. Det var länge sen jag skrattade så mycket, det var helt underbart.

Reunions brukar ju ha den effekten att man degraderas till den tid då man senast sågs, så igår var Daniel och jag obstinata tonåringar igen, det borde man vara lite oftare, det är sjukt kul!!

På torsdag kommer förresten Europaskolan (som är i Bryssel på studieresa) och hälsar på här på mitt jobb, det känns lite skumt. Jag har i varje fall varit exemplarisk fd elev och ordnat intressant studiebesök åt dom. Gud vad jag är snäll! :)

Glasstips

För några veckor sedan provade jag och några vänner på Häagen Dazs's omtalade glassfondue. Det var så ruskigt gott att det vattnas i munnen bara jag tänker på det... riktigt smaskens!

image858
Har man inget Häagen Dazs-café att tillgå så tror jag inte att det ska vara så svårt att fixa till en egen glassfondue hemma. Det enda problemet är att få till små hårda glasskulor som inte smälter på en gång. Efter långa spekulationer kom vi fram till att glasskulorna antagligen är formade och sedan omfrysta för att bli riktigt hållbara. Jag tror därför att glassfondue funkar bäst med kvalitetsglass med så lite luft i som möjligt, alltså typ Häagen Dazs eller Mövenpick. 

Utöver glasskulorna doppade vi även frukter och browniesbitas i den smälta chokladen... Satan vad gott!!
image859

Trötter

Det går verkligen inte att kompensera för förlorad sovtid på annat sätt än att förr eller senare sova igen den... Och det är vad jag har ägnat mig åt den här helgen! Jag började med en tiotimmars natten till igår, en tre timmars middagslur igår eftermiddag och slutligen en tolvtimmars neddäckning i natt... Och jag är fortfarande trött!

Planen för dagen är att bege sig till en park och vila upp mig lite till på en filt i solen och på sin höjd läsa en bok. Det låter som lagom ansträngning! =)

Ha en trevlig söndag!

Produkter

image856Förra helgen gick jag in för att uppdatera sminkväskan lite, inte för att det kanske nödvändigtvis behövdes utan för att det ju är så kul! Det införskaffades två foundations, Loreals Cashmere Perfect och Isadoras nya mineralfoundationpuder. Två mycket lyckade inköp skulle det visa sig. Mineralpudret skilde sig för övrigt inte nämnvärt från ID:s, förutom priset som var knappt hälften (150 kr). Dyrast är inte alltid bäst!

image857Det lustiga med inköpen är ju att Cashmere Perfect är en foundation som blir till ett puder när man lägger på det, och Mineralpudret i sin tur, det är ju ett puder som blir det en foundation när det kommer i kontakt med huden... lustigt va? :)

Frågan är ju vad man helst vill ha, en foundation som blir ett puder, ett puder som blir en foundation, eller kanske ett så kallat krämpuder, som ju är en blandning redan från början? Svårt val!


Sverigebesöket del.2 "VALBORG"

Även i år lyckades jag ta mig till Uppsala för att fira Valborg. Jag kan faktiskt inte tänka mig någon annanstans på jorden som det är bättre att fira Valborg på faktiskt. Alla är så glada och galna och det liksom pirrar i hela kroppen när man slår upp ögonen på Valborgsmorgonen. Och det är inte illa eftersom det oftast samtidigt dunkar i huvudet efter gårdagens kvalborgfirande...

Årets Valborg var lite speciell, eftersom det samtidigt antagligen var min sista riktiga "studentvalborg". Således bestämde jag mig redan tidigt för att gå ut väldigt hårt. Något som resulterade i en stundtals helt sjuk Valborg och stundtals helt underbar! :) För en gångs skull hade vi smalnat av programmet och skippat allt som var kulturellt, typ mösspåtagningen och rektorns tal, liksom den överskattade forsränningen....

Lite bilder från spektaklet:

SOFIAS KYLSKÅP (innan festligheterna påbörjades):


Food is overrated.


KVALBORG PÅ STOCKHOLMS NATION:
        
Jag & Yassin, Sara & Jag, Josse & Jag, Tjejernas toalettkö


CHAMPAGNEFRUKOST & PICKNICK I EKONOMIKUMPARKEN:

           
Folkmassa, Jag & Linda, Ullis & Jag, Jag dricker vodka & brus


CHAMPAGNEGALOPP PÅ ÖSTGÖTA NATION:

        
Ett berg av skumpa, Johan & Jag, Jag, Maria & Josef, Linda nerduschad i skumpa!     

Sverigebesöket del.1 "FÖLET"

Ahh, jag vet att jag har varit jättedålig på att skriva här på bloggen den senaste veckan. Först så var det ju full rulle och partyprinsessa som gällde i några dagar, sen så har det övergått till full rulle och karriärkvinna de senaste dagarna...

Hur som helst... Här kommer de utlovade bilderna på vårt nya föl. Det är en flicka som på bilderna bara är tre dagar gammal. Den var jättesöt! Mamman är oxå jättesöt, men hon råkade trampa mig på stortån när jag skulle ta ut dom i hagen, då tyckte jag inte det för en stund....

    

Mot Bryssel!

Så var Valborg avklarat... med nöd och näppe förvisso men ändock! Nu är det dags att bege sig tillbaka till Bryssel och verkligheten. Jag ber en tyst bön om att jag ska få en lite "annorlunda" placering på flyget hem (på hitresan satt jag bredvid en femåring som under den tvåtimmar långa flygresan berättade för mig allt han visste om Lucky Luke och Ninja Turtles... frågade hur gammal jag var och chansade på 40 år... ni förstår vad jag menar), nu måste jag verkligen få sova!

Eftersom jag missade att packa med mig min kamerasladd så bjuder jag på bilder från den gångna, galna helgen när jag kommit tillbaka till Bryssel. Nu måste jag springa iväg och lämna in min deklaration!

Ciao!