Mot Uppsala!

Äntligen!! Ett helt år har gått sedan sist och det är nu dags för min troligtvis sista riktiga studentvalborg i Uppsala!! Jag är så otroligt laddad och förväntningarna är höga. Festligheterna börjar redan om några timmar, den klassiska köningen utanför Stockholms nation för årets kvalborgfirande... vi börjar vid tvåtiden... det är verkligen sjukt!

Nu måste jag packa och fixa, sen rusa till tåget!

Ha en jättetrevlig valborg, det tänkt jag ha! :)

Bye Bye Ryan Air

image840Det var lite sorgligt att flyga hem med Ryan Air igår. Dom ska nämligen sluta flyga Charleroi-Skavsta... *snyft* Dålig lönsamhet skylls det tydligen på...

Förvisso avskyr jag mycket med att åka med Ryan... bussresan Bryssel-Charleroi, den avskyvärda flygplatsen Charleroi som inte ens har en kiosk utan enbart godisautomater, trängseln, hetsen, den låga viktgränsen för bagaget (15 kg) osv...

Men ändå, trots allt detta har jag alltid tyckt att lågprisflygbolagen är det bästa som hänt Europa sedan typ Berlinmuren revs! Vanliga människor har plötsligt råd att åka på spontana weekendresor, långdistansförhållanden har fått ett uppsving, kontinenten har blivit mindre och mer lättillgänglig på något sätt...

Vackra Sverige

Så var man hemma i Svedala igen, känns fabulous!

Till skillnad mot förra gången jag var hemma tänkte jag att det här besöket skulle bli lite mera spontant och inte så minutiöst planerat... well... kom på att om man inte planerar så får man ju inget gjort heller. Jag är en planeringsmänniska. Basta!

Nu blir det en sväng på stan i varje fall, för att se vad Eskilstown har att erbjuda i shoppingväg. Inte så jättemycket antar jag, men man kan ju aldrig veta! Sen så blir det till å åka hem till pappa och andas lantluft. Kanske tar jag ett kort på vårt nya föl och lägger upp på bloggen. Den är bara tre dagar gammal! :)

Mot Sverige!

Några intensiva jobbdagar har förflutit då vi bland annat har tackat av Vin-Lars som nu skall sluta på reppen och bege sig tillbaka till nordligare breddgrader efter en halv evighet i Bryssel. Det var väldigt sorgligt!

Härnäst följer dock en mindre sorglig grej, jag tar lite semester och åker hem till Sverige! På schemat står bland annat att titta in pappas nya föl, träffa Samuel (och lite andra familjemedlemmar oxå självklart, icke att förglömma!), umgås med vänner och inte minst, fira en sjukt galen och rolig Valborg i Uppsala!! Jag är taggad som tusan! Men först, jobba!

Solnedgång

Ibland kan Bryssel vara riktigt attraktivt, vid solnedgången till exempel:

image839
Anna Karin och jag dricker vin på Helenas balkong.

Världsbokdagen

Idag är det tydligen "Världsbokdagen", något som jag alldeles missat men som jag blev positivt påmind om när jag kom upp från tunnelbanan imorse och det stod en bokhandel på gatan och delade ut gratis böcker till förbistressande EU-byråkrater. Två böcker fick jag, bara så där! Jag blev hur glad som helst särskilt eftersom det var två böcker som jag tänkt köpa sedan länge men som inte blivit av. "Angels and Demons" och "Deception Point", båda skrivna av Dan Brown (som skrev "Da Vinci-koden"). Nu ska hem och läsas för kung och fosterland!

  

Någon som har läst böckerna?
Vilken är bäst?
Är dom lika bra som "Da Vincikoden"?

Underbart är kort

Samma sak hände mig en gång.

13 000 kronor stoppades in på mitt konto, jag blev överlycklig, särskilt med tanke på att jag var 16 år och levde på mitt studiebidrag a 750 kronor i månaden. I en hel vecka fick jag ha pengarna på kontot innan dom ringde från banken och berättade om felet och tog tillbaka pengarna. Attans! Vilken tur att jag inte hade lyckats bränna slantarna!

Ps: Borde jag underrätta Aftonbladet så att jag oxå får stå med i den lilla gula rutan under artikeln?


Helgen i bilder

En bild säger ju mer än tusen ord, så för effektivitetens skull reogör jag för den gångna helgen med lite bilder:

  
Jag och Anna Karin äter lördagslunch på stan!


Lina håller på att bli stajlad av mig, herregud vad den tjejen har mycket hår!


Jag och Lina och en staty, på födelsedagsfest hos Helena.

  
Bryssel har blivit grönt som Brysselkål, jag och Joanna på skogspromenad.


Chokladsug

image831Just nu skulle jag kunna döda för några chokladpraliner eller kanske en hel chokladkaka. Ett sjukt chokladsug har kommit över mig. Det händer ju med jämna mellantum och det är mig helt obgripligt hur det kommer sig men ack vad svårt det är att stå emot!

Ahh, jag vill bara skrika! Ge mig chocklad! Nu!!

Nåväl, affärerna är söndagsstängda... Jag får prova med det gamla tricket att borsta tänderna istället... tråkigt! :(

Besök

I helgen har jag haft besök av Lina som kom in till Bryssel på snabbvisit från Paris. Med tåget tar det numera bara en timme och tjugo minuter att åka Paris-Bryssel, det är ju ingenting! Besöket ägnades åt en tur på stan, födelsedagskalas hos Helena samt picknick och solning. Även den här helgen har Bryssel visat sig från sin absolut bästa sida och bjudit på massor av sol och värme, helt underbart! :)

Det var väldigt kul att få besök och jag ser verkligen fram emot återbesöket i Paris, blir nog någon helg nu i maj, det ska bli riktigt kul!! 

Jag börjar ladda upp inför Parisbesöket redan nu då det blir det fransk valvaka för resten av kvällen, det verkar kunna bli väldigt intressant... Sarko eller Sego? Eller kanske Bayrou? Det kan nog sluta precis hur som helst.

Upptäckt

Idag har jag gjort en fantastisk upptäckt, nämligen den stora skog som finns precis i utkanten av centrala Bryssel, kanske tjugo minuters promenad hemifrån mig! Det var verkligen i rättan tid som upptäckten gjordes... precis som jag började lessna rejält på bilar, avgaser och smutsiga trottoarer!

I skogen fanns en liten sjö och massor med stora grönytor och fåglarna kvittrade, man kunde verkligen koppla bort att man befann sig i en smutsig storstad för ett ögonblick. Underbart! Tyvärr så misstänker jag att det under varma sommardagar är fler människor än träd i den skogen...  För en bondflicka som mig så kändes det ändå lite befriande!

Dock upptäckte jag oxå att jag bums måste bege mig till apoteket och inhandla stora mängder allergimedicin. Den gröna explosionen som inträffat de senaste veckorna är mer än mina ögon, öron, näsa och hals pallar med... :(

Nordisk språkbarriär

image830Jag måste få hylla våra västliga grannar för deras ordglädje och språkfyndighet. Jag blir glad i hela kroppen så fort jag bara pratar med någon av mina norska vänner på msn. Som till exempel ikväll när den här konversationen utspelade sig:


Norrman:
Bla bla bla...
Sofia: Bla bla bla...
Norrman: Jeg må hoppe i loppekassen og sove nå jeg!
Sofia: Ok...
Sofia: Men vad fan är en loppekasse?
Norrman: Sengen
Sofia: Va, har du loppor i sängen?!!
Norrman: Nei, men det er jo jeg som er loppen.
Sofia: Ok, haha, sov gott din lilla loppa!

Haha, jag vill emigrera till Norge, allt blir så mycket roligare om det sägs på norska!

Här nedan bjuder jag på några norska insomningtips, om du ligger i loppekassen och vrider och vänder på dig om natten... ( tom med insomningstips är ju en ren glädje att läsa på norska):

Her er de beste rådene for å ta vare på oppbygd søvn-behov og bevare en god døgnrytme. Du kan følge rådene hvis du lider av eller ønsker å unngå å utvikle søvnproblemer:

 • Tren regelmessig, men avslutt minst tre timer før sengetid.
 • Unngå å sove på dagtid, eventuelt bare en 20-minutters middagshvil.
 • Ikke opphold deg i senga lenger enn forventet sovetid.
 • Stå opp til omtrent samme tid hver dag, også i helger.
 • Få minst 30 minutter med dagslys daglig, helst tidlig om morgenen (innen to timer etter at du har stått opp).
 • Unngå å bli eksponert for sterkt lys dersom du må opp om natta.
 • Unngå kaffe, te og cola (koffeinholdige drikker) etter kl.17.
 • Røyk forstyrrer også søvnen.
 • Unngå å være sulten eller å innta et tungt måltid ved sengetid.
 • Bruk soverommet til å sove i, ikke til å jobbe i.
 • Lag deg et sengetidsritual.
 • Sørg for mørke, ro, og moderat temperatur på soverommet.
 • Bruk eventuelt maske og øreplugger.
 • Ikke se på klokka hvis du våkner om natta.
 • Lær deg en avspenningsteknikk, bruk den ved oppvåkninger.
 • Sett av en «problemtime» om ettermiddagen eller tidlig kveld hvor du tenker gjennom dine bekymringer og problemer. Ikke ta dem med deg til sengs.
 • Unngå å bruke alkohol som sovemiddel. Alkohol kan lette innsovning, men gir urolig søvn med mange oppvåkninger og dårlig søvnkvalitet.

 • Namn på löpande band

  Yes, Metallica vann! Jag förstår inte problemet, det är ju ett jättefint namn. Folk döper ju sina barn till så mycket konstigt idag, så jag förstår inte varför Metallica skulle vara värre än något annat?

  Jag kommer ihåg att jag läste för många år sedan om ett flickebarn som inte fick heta Hosianna för att det var ett pojknamn ("Hosianna, Davids sooon", remember?). Jag skulle hellre heta Hosianna som tjej än som kille i varje fall.

  Det är kul med namn. När jag först föddes hette jag Rebecka, det var klappat och klart. När min mamma tog en närmare titt på mig så sa tänkte hon dock om, "Nej det här är ju inte en Rebecka, det här är ju en Sofia!" En "Sofia Josephine" närmare bestämt. Det är väl inget fel med Sofia som namn egentligen. "Sofia" är grekiskt och betyder vishet och jag tycker faktiskt att det är ett ganska fint namn. Dock var det kanske inte var så kul att det ju var högsta modenamn i början av åttiotalet bara (tillsammans med namn som Sandra, Sara, Anna, Karolina och Jenny), jag har aldrig varit ensam Sofia i klassen, under mellanstadiet hade vi fyra sofior i klassen. Aldrig kunde man presentera sig med enbart förnamn när man ringde hem till någon, då uppstod allmän förvirring på en gång! :)

  Apropå att döpa bebisar så har jag sedan länge bestämt att min förstfödde son ska heta Elvis, grymt eller hur?! Andra pojknamn som jag tycker om är Maximillian, Julien och Midas. Om jag får en dotter skulle hon nog få heta Julie eller Felice.

  Vad har du för favoritnamn?!!

  No more tingsnotarie

  Jag fick tårar i ögonen när jag läste "tingsnotariens från obygdens" sista blogginlägg. Jag är kanske patetisk, men jag kommer verkligen att sakna honom/henne!! *snyft*

  Smarrig cocktail

  image829En av mina favoritbarer här i Bryssel är den beryktade rombaren, "Rhumerie", där är det rom i alla i olika former och sammanhang som står på menyn. För en billig penning (ca 6?) får man underbara cocktails som fantasifullt dekorerade med frukter i alla tänkbara färger! Yummie!

  Till en början var jag lite feg och valde alltid "Punch Coco", en cocos- och vaniljdrink som får det att vattnas i munnen på en, verkligen smaskens. Sedan en tid tillbaka har jag dock hittat en ny favoritdrink, den har det lite spännande namnet "Afrodisiac" och den ännu mera spännande smakkombinationen rom+lime+ingefära. Den är helt oslagbar, särskilt för mig som är såld på ingefära! Nästa gång jag ska göra cocktails hemma så måste jag bara testa att fixa till den här drinken, det är den godaste jag  druckit. Den smakar väldigt annorlunda men ingefäran gör sig verkligen bra med limen och spriten. Vid mitt senaste besök i rombaren beställdes en specialvariant av ingefäradrinken, kompletterad med färska myntablad. Den slank oxå ner galant!  Jag vet inte de exakta proportionerna, men om du känner för att prova dig fram till en "Afrodisiac" (det tycker jag att du ska göra!) så följer receptet här:
  ? Färsk ingefära (pressad)
  ? Färsk lime
  ? Vit rom
  ? Sockerlag
  ? Is
  + Eventuellt lite färsk mynta om man vill prova den avancerade varianten!

  image827image828

  Äckelfia

  Sedan en tid tillbaka har jag en "statcounter" inlagd på min blogg. En statcounter gör att jag kan få reda på en massa kul om er, mina kära läsare, vad ni har för IP-adresser, vilket land och vilken kommun ni befinner er i. Ibland även vilket företag ni surfar ifrån (Sofie, är det du som jobbsurfar från KPMG:s server med jämna mellanrum? Fy skäms!). Jag vet till exempel att jag har väldigt många läsare på regeringskansliet i Stockholm (hej hej!), liksom läsare från NY, Paris, Schweiz och Hong Kong!

  Man ska verkligen inte tro att man är anonym på Internet om det nu var några av er som trodde det!

  Med min statcounter kan jag även få reda på hur mina läsare har hittat till bloggen. En hel del har klickat sig hit via länken på
  Glamourprinsessans blogg, många andra har kommit hit via googles sökfunktioner. Gällande det sistnämnda är det lite skoj att se vad man kan googla på för konstigheter för att hitta till min blogg: slime, frimurare, madonna, barcelona, bryssel och "fina flickor" är några exempel.

  Ibland är det mindre skoj att se vad folk har googlat på för att hitta till mig... här senast blev jag faktiskt riktigt ledsen när jag såg att någon person från Höör i Skåne googlade på "Flickor som är äckliga" och kom till mig... :(

  Jag är väl inte så äcklig?

  *snyft*


  Dödsskjutning... igen!

  Jaha, så var det dags för ännu en tragisk dödsskjutning på en amerikansk skola, denna gång på ett universitet i Virginia och med över 30 dödade studenter. Oväntat? Inte särskilt.

  Det som gör mig förvånad är istället rapporteringen från ovan nämnda dödsskjutningen. Nyheten har totalt dominerat
  CNN:s sändningar under kvällen, stillbilder och skakiga filmer inspelade på mobilkameror har visats gång på gång och man har intervjuat otaliga studenter som har fått rapportera om vad som hänt under dagen, var dom var när skjutningen inträffade, hur många skott dom hörde, om dom längtar efter sina föräldrar och om den allmänna säkerheten på skolan. Den sistnämnda frågan intresserar man sig lite extra för på CNN märker jag. De intervjuade studenterna menar dock att säkerheten på skolan skulle vara en av de bästa i USA och att de därför aldrig känt sig rädda tidigare.

  På de tre universitet som jag personligenhar studerat vid, Uppsala universitet, Göteborgs universitet och University of Western Australia var säkerheten på samtliga campus under all kritik. Inga metalldetektorer att gå igenom, inga polishundar som luktade efter misstänkta objekt och inga säkerhetsvakter som spatserade runt i korridorerna. På gymnasiet fanns det knappt ens ett lås på dörren och på högstadiet hade vi på sin höjd ett gäng kamratstödjare som var beredda att gå emellan om ett slagsmål skulle uppstå, men det var ju också allt. Det är ju ett under att ens föräldrar lät en gå till skolan över huvudtaget med tanke på de bristfälliga säkerhetsrutinerna.

  Trots detta har jag aldrig någonsin känt mig rädd för att bli ihjälskjuten, eller ens lite lätt skottskadad, när jag har suttit i biblioteket och läst, varit på föreläsning eller tagit en fika i kafeterian.... Paradoxalt??

  Varför kan inte CNN, som ändå har ett ganska trovärdigt rykte, under en hel kvälls sändningar undgå att ens nämna lite möjliga förklaringar till de stadigt återkommande dödsskjutningarna på amerikanska skolor?? Jag blir så less på den ständiga oviljan mot att söka de bakomliggande förklaringarna utan bara ältar symptomen. Är även CNN köpta av NRA?? Varför kan annars ingen där på allvar ifrågasätta den sjuka vapenkulturen och de troliga konsekvenserna av att USA översvämmas av lättillgängliga vapen?

  För att vara krasst realistiskt så är det nog bara att luta sig tillbaka och invänta nästa massavrättning på en amerikansk skola. Under tiden kanske NRA kan passa på och sponsra alla amerikanska lågstadieelever med skottsäkra västar i någon kul färg? Vad gör man inte för säkerheten liksom...

  image826

  Diplomering

  Det är med stor avund som jag läser om Glamourprinsessans diplomeringsfestligheter i helgen. Med minst lika stor avund lyssnar jag till min lyckade kompis Sofie som skall diplomeras i Stockholms stadshus efter att ha tagit ekonomexamen på Handels. Grattis till båda två!

  Frågan som jag ställer mig är bara vad som händer med mig??!! För mindre än en månad sedan så blev jag ju examinerad pol-magare från Uppsala universitet. Det är ju oxå en bedrift som borde firas, eller?! Ritualen för oss statsvetare utgörs dock av att vi hör av oss till skatteverket för att få ut ett färskt personbevis som vi sedan skickar in till examinationsenheten på universitetet, några veckor senare dimper ett diplom ner i brevlådan där man är folkbokförd. Yep, thats it! Inga roliga hattar, middagstal, tjusiga klänningar eller skålar i champagne... Skandal!!!

  När man tog studentexamen för en sisådär sex år sedan så firades det ju i en månad i sträck, det åktes limousin, gicks på bal, dracks skumpa, sjöngs, hölls tal, gräts och hurrades. För en gymnasieexamen?!

  Polmagare i hela Sverige, förenen eder, vi måste styra upp det här. Jag vill fira!!

  Sofias helg i bilder

  Sitter med vidöppna fönster och försöker svalka ner rummet innan det är läggdags. Den här värmen är så ofattbar, hur kan det vara mitten på april?? Imorgon ska det vara 26 grader här i Bryssel, jag är helt ställd... Världen är upp och ner!

  Jag sitter i varje fall här och är oerhört nöjd med min helg, den har varit väldigt trevlig!!

  Lite smakprovsbilder:

   
  Fredag kväll: Paulina, jag och Daniel på väg från kontoret till Place Luxembourg för lite After Work, en trevlig fredagstradition!

   
  Lördag kväll: En kväll som inleds med en flaska rosa Moët kan sällan gå fel!


  Söndag: Beachen! (Utflykt till kuststaden Ostende)

  Sommar

  När det är sån här sommarvärme är det omöjligt att sitta inne framför datorn. Dagen har istället spenderats på en filt i en park, det kändes mera lämpligt. Nu är det ombyte som gäller sen iväg till en jobbarkompis och dricka lite vin. Imorgon skall den belgiska kusten utforskas, undrar om det är för kallt för ett bad?

  Igår natt klockan halvtolv visade termometern fortfarande över 20 grader. Det känns som att vara på semester i Grekland snarare än en aprildag i Bryssel... som sagt var, bäst att passa på och njuta, man vet aldrig hur länge det varar!

  Ha en underbar fortsatt helg, det ska jag ha, ciao!

  Sommar i april?

  Helt plötsligt är det sommarvarmt här i Bryssel, solen strålar och i helgen ska det tydligen bli 24 grader! Uteserveringarna är fulla av glada och somriga människor som njuter av kalla öl i solskenet. Det känns dock lite tidigt med sån här värme i april? Kanske bäst att passa på och njuta ordentligt, när som helst kan det ju komma bakslag...

  Global warming, here I come!!


  Louise

  Igårkväll så tittade jag på ännu en dokumentär på Svt.se, nämligen "Historien om Louise", det borde jag kanske inte ha gjort för jag blev så jävla förbannad att jag inte kunde somna på flera timmar. Det var så många frågor som stannade kvar i mitt huvud och som jag inte kunde släppa.

  Jag kan inte förstå hur man som socialchef kan låta bli att inte göra en ordentlig utredning efter att Louises pappa för första gången höll henne som gisslan och hotade skära halsen av henne. Hur kan man som socialchef, efter att ha bevittnat detta med egna ögon, åka hem som ingenting och låta den lilla flickan bo kvar hos den uppenbart sjuke pappan??

  Borde inte socialen, skolan och polisen om några ha ett nära och tätt samarbete och informationsutbyte?? Hur kan detta ens vara ett problem i en så liten stad som Vetlanda??

  Hur kan man som polis, efter att ha bevittnat att ett litet barn ligger under en pressening och sover mitt i vintern underlåta sig att tvångsomhänderta henne? Hur kan man tro på henne när hon säger att hon vill vara kvar där under presseningen och frysa? Varför försöker man inte prata med henne enskilt, förstår man inte att hon blir påverkad i närheten av sin pappa?

  Hur kan man som mamma slänga ut en tioårig flicka? Hur kan man sedan vägra att ha kontakt med henne när det är tydligt att hon ha gått igenom ett sex år långt helvete på jorden?

  När man hörde flickan prata om hur hon blandade sin pappas amfetamin som om det var den naturligaste saken i världen och om hennes pappas våldtäkter så undrar man verkligen hur det kommer gå henne. Hon verkade så stark och klok men kommer hon kunna förstå att det hon har varit med om inte är försvarbart, kommer hon någonsin kunna lagas och någonsin kunna lita på en människa igen? Ens egna problem känns med ens väldigt små och patetiska i jämförelse...

  Grattis bror!


  Muscles from Brussels

  image821Sedan en dryg månad tillbaka är jag stolt medlem på det här gymmet här i Bryssel. Det var bara tvunget att bli ändring på mitt slappa lekamen och nu tränar jag typ tre gånger i veckan och är hur stolt över mig själv som helst. Jag har ännu inte vågat gått på några gruppövningar av rädsla för att jag inte ska förstå vad dom säger, utan håller mig till konditions- och styrketräning på maskiner.

  Det bästa med gymmet, förutom den turkiska och den finska bastun och den grymt snygge PT'en (Personal Trainer för oinvigda) som går runt och håller moralen uppe, är att det finns så många roliga maskiner där att välja mellan. Förvisso så kanske det inte är helt bra att träna så ostrukturerat som jag gör för varje gång jag går dit hittar jag nya maskiner som jag bara måste prova.

  Mina favoritmaskiner so far:

  Wave trainern: En konditionsmaskin som fungerar lite som en klassisk stepmaskin, skillnaden är bara att man glider ut horisontellt med fötterna istället för att trampa vertikalt. Min absoluta favorit, jag inleder alltid med en 25-minutare på den maskinen.

  Cross trainern: En konditionsmaskin där man liksom "springer i slowmotion" och tränar både armar och ben samtidigt. Jag brukar köra den i 10-15 minuter efter wave trainern.

  Här hade jag tänkt skriva om en massa andra roliga styrkemaskiner... men jag vet inte vad dom heter? Hmm... Jag gillar i varje fall den där man sitter och svänger med höfterna och tränar sidorna av magen, den där man har en tyngd på ryggen som man böjer upp för att träna nederdelen av ryggen, den där man sitter med armarna i kors och tynger ner vikter för att träna magen och den där man sitter ner och drar ner en stång till bröstet (jag tror att den heter lat pull down).

  Undrar om det är en bra kombo av träning? Jag kommer säkert få värsta helskumma kroppen när träningen börjar ge effekt, haha.

  Favoritgrönsak

  I en provhytt i Barcelona gjorde jag den fasansfulla upptäckten att jag har drabbats av fetma. Den belgiska ölen och den belgiska chokladen är väl inte välkända för att göra underverk med människorkroppen, men ändå blev det något av en chock för mig att inse det så där konkret. Inte alls kul... :( 

  Här måste något drastiskt göras för att rädda "Beach 2007-idealet"! Det är faktiskt inte många veckor kvar innan man förväntas spatsera runt halvnaken på playan, ve och fasa... Igår på gymmet tränade jag därför så energiskt att jag måste ha påminnt om Bridget Jones (ni vet när hon idiottrampar på träningscykeln tills hon stupar) och jag har även lagt om kosten totalt. Farewell sugar, hello veggies!

  Nu är det sallad i stora lass som gäller. Vilken tur då att jag har hittat en ny favoritgrönsak att piffa till det hela med, nämligen palmhjärta (det vita "träköttet" inuti palmer, välkänd föda från Expedition Robinson). Palmhjärta är supergott, man köper det inlagt i glasburkar, det smakar lite salt och har en superhärlig konsistens. Verkligen smarrigt och innehåller nästan inga kalorier över huvudtaget. Haleluja!

  Från och med nu är det alltså palmhjärta som utgör huvuddelen av mitt näringsintag, deltagarna blev ju så smala och smäckra i Robinson, så det borde ju funka för mig oxå! *håller tummarna*

  image820
  Beach 2007 here I come!

  Tack SVT!

  Jag har fått en ny hobby. Att titta på dokumentärfilmer på svt.se! Det är helt fantastiskt, det är bara att välja och vraka bland intressanta filmer. Senast i raden har jag tittat på "Nunnan", dokumentären om den 28 åriga nunnan Marta, verkligen en fascinerande människa! Jag kände mig dock personligen väldigt odisciplinerad efter att ha sett filmen... Jag skulle nog aldrig kunna bli nunna! Tystnad, kyskhet och förbud mot personliga ägodelar är not my kind of life style helt enkelt, men som sagt, otroligt fascinerande...

  Det är underbart att kunna titta på svensk tv via internet ända här nerifrån kontinenten. Jag måste dock erkänna att det inte enbart är dokumentärer som jag passat på att spana in.. Jag har även råkat bli till en slavisk "Playa del Sol"-fantast... :)  Bastoppstips

  image818Bastoppar är ju något av en förbrukningsvara, i varje fall för min del. Slit och släng är det som gäller och det skulle aldrig falla mig in att lägga ut något större belopp på en bastopp (observera rimmet!).

  Dock skadar det ju inte om det är skaplig kvalitet på plaggen och att de håller några tvättar åtminstone. Tidigare har jag storkonsumerat H&M:s 49 kronors variant, ett helt ok baslinne som numera finns i många färger och mönster.

  Linnet, som förvisso är av bra kvalitet i förhållande till det låga priset, blir tyvärr solkigt och urtunnat efter några tvättar.  (Se till vänster)


  image819Sedan en tid tillbaka har jag dock hittat budgetbastopparnas Rolls Royce, även detta linne är från H&M men den lite mer outforskade (i varje fall för min del) LOGG-avdelningen.

  För bara 59 kronor kan man där hitta enkla baslinnen i tjockare och hållbarare kvalitet än ovan nämnda. Väl värt den extra tiokronan eftersom linnet håller formen tvätt efter tvätt. 

  95% bomull och 5% elastan består den av och finns i en massa kulörer, jag har ett grått och ett blått som jag använder som träningslinnen och ett vitt som jag använder som bastopp. Fler skall definitivt investeras i.

  Såna här fynd gör en verkligen lycklig, skynda fynda!


  (Se till höger)


  Allmän varning: LOGG säljer två snarlika linnen för 59 kronor, men kvaliteten är väldigt olika. Se till att du får den bästa!!

    

  Tredje dag påsk!

  Idag är det tredje dag påsk, en dag som jag inte visste riktigt fanns förrän alldeles nyligen... Här i Belgien innebär den dock att man är ledig även idag, wonderful!! =)

  Barcelonashopping

  En väldigt bra sak med Barcelona är shoppingen. Oändligt mycket att välja och vraka bland, skor i stora lass och många roliga affärer. Nedan en liten bild på vad jag fick med mig hem från helgens bravader:

  image817

  ♥ Stor ljusbrun skinnväska från Zara
  ♥ Röd lackväska
  ♥ Röda lackmockasiner
  (favoriter!)
  ♥ Parfym
  (Burberry Brit)
  ♥ Svarta lackpumps
  ♥ Klarblå kortärmad blus
  ♥ Lite smink från Sephora
  (deras egna märke, lipglosset var amazing,
  rekommenderas STARKT)

  Underbara Barcelona

  Nu är jag hemkommen efter en underbar påskhelg i Barcelona. Vilken fantastisk stad, vad dumt att jag inte har åkt till Barcelona tidigare!! Blandningen av människor, fantastisk arkitektur, solen, havet, shoppingen gjorde att man ville åka hem.

  Trots lite regn första dagen klarnade det upp och igår var det så soligt att folk låg på playan och solade, även om inte vi sträckte oss riktigt så långt så var det härligt att sitta vid havet och dricka rosévin! :) Dagarna ägnades annars åt en lagom blandning turistande, shopping och restaurangbesökande...

  Et litet axplock ur fotoalbumet:

  Sofia dricker lite skumpa utanför Picassomuseumet (istället för att gå in... too long kö).


  Sofia åker turistbuss och trivs i solen.   


  Antonio Gaudis ännu ej färdigbyggda mästerverk, La Sagrada Famillia.  Mamma och jag utanför Sagrada Familla.


   Mina compañeros för helgen, Anders och mamma.   Jag och mamma på restaurang iförda matchande kläder. Jag har min M by Madonna-klänning and I like it alot!
  FC Barcelona är ett väldigt populärt fotbollslag i Barcelona upptäckte jag, Ronaldinho är den populäraste fotbollsspelaren. Så mycket har jag lärt mig under min helg i Barca. Så här flockas fansen när laget bara ska gå från omklädningsrummet in till sin buss. Jag tror att laget var på väg till en bortamatch precis när vi var där.

  Glad Påsk!

  image808

  Glad Påsk önskar jag Er alla!

  Nu sticker jag till Barcelona, ses igen på måndag!

  /Sofia
  Påskägg

  image807
  Jag hoppas att gudarna hör min bön... eller snarare att mamma faller för mitt tjat och köper med sig ett påskägg till mig till när vi ses i Barcelona imorgon! Jag skulle kunna köpa med mig lite belgisk choklad i utbyte... jag gör vad som helst!

  De senaste veckorna har jag varit toksugen på svenskt lösgodis, inte minst på min absoluta favorit, hallon/lakritsskalle. Pappa och jag pratade mycket om hallon/lakritsskallar när jag var hemma senast, vi var helt överens om att den var den absolut godaste lösgodisen.


  Blandningen mellan det salta och det syrliga, den väl tilltagna storleken och den perfekta konsistensen gör den till en helt oslagbar godisbit! Jag önskar att hela påskägg fullt med hallon/lakritsskallar... allt annat är bara waste of space!
  image806image806image806 

  Packad..? Inte än!

  image805Jag kommer ihåg när man var liten och skulle åka på semester. Packlistorna skrevs månader i förväg och jag började alltid packa en vecka innan det var dags för avfärd. Så förväntansfull och välordnad man var på den tiden!

  Numera är det en helt annan story... Redan imorgon är det dags för avfärd mot Barcelona och jag upptäckte precis en viss brist på rena kläder... Borde ha tvättat... Dessutom har jag inte en aning om vad man borde packa ner? En klänning? Ett par jeans? Kanske en jacka? Underkläder kan ju vara bra att ha... Kamera kanske?

  De enda skor jag har som inte är över åtta centimeters klack är ett par guldballerinas... Vad kan jag matcha till det?? Åhh.... jag vill ha en personal packer...!!!

  Här ska vi i varje fall bo, looks very nice!

  Veckans investering

  image804Under helgens shoppingtur slog jag till på något som jag planerat köpa sedan länge, nämligen en flaska desinfektionsgelé i behändig och portabel storlek. Jag kände mig förvisso som värsta Linda Skugge, men det kunde inte hjälpas, det var en nödvändig investering!!

  Vissa delar av Bryssel är otroligt smutsiga, särskilt de kollektiva transportmedlen som jag tvingas åka med till jobbet varje morgon. Jag försöker att inte röra vid typ räcken och handtag på tunnelbanan men ofta är det så trångt och skumpigt att det liksom inte går att undvika. På mornarna är ibland tunnelbanan dessutom så trång att folk typ pressas in utifrån och fastnar med väskor och dylikt i dörrarna... Värsta Tokyokänslan!!

  En anledning till trängseln och smutsigheten är att Belgien är överbefolkat. Om Sverige skulle ha samma befolkningsdensitet som Belgien så var vi tvungna att ha över 150 miljoner invånare, smaka på den!

  Överbefolkningen kanske jag inte kan göra så mycket åt, men nu kan jag i varje fall försöka hålla händerna rena...

  Blä!

  Små barn är faktiskt ganska äckliga. Läs bara här.

  Franska

  image803Efter över ett halvår här i Bryssel har jag äntligen tagit tag i det här med att lära mig franska... Min gymnasiefranska har varit mig behjälplig så gott den har kunnat men jag vill verkligen ta tillfället i akt och lära mig lite ordentligare... 

  Så från och med nu har jag lektioner med en liten franskalärare varje vecka. Hon kommer hit till kontoret och har lektioner med mig, mycket behändigt! Efter första lektionen förklarade läraren att mitt största problem var att jag var så rädd för att prata (tacka fan för det, här pratar ju alla franska flytande och man förutsetts förstå typ allt...!) och att jag egentligen kunde mer än vad jag trodde! Tres bien!

  Till nästa lektion har jag fått i hemläxa att sammanfatta argumenten för och emot EU:s utvidgning... på franska... tres dificil!

  Solregn

  image802Buuu... enligt väderprognoserna ska det regna i Barcelona i helgen... :(  Det kan inte vara sant, jag vill ha vårsol under mina barcelonska shoppingturer, please!? Jag vill inte behöva packa ner mitt slitna Brysselparaply när jag ska åka på Spaniensemester!
  Jag försöker dock tänka positivt och håller istället i skrivandets stund på att formulera en liten shoppinglista inför resan.... Än så länge är den ganska kort, men jag misstänker att den kommer att utökas ju närmare avfärd jag kommer... :)

  ♥ Brun stor handväska
  ♥ Svarta platta skor att promenera till jobbet i
  ♥ Foundation
  ♥ Mascara

  Sofia goes Madonna


  image801Man har ju hört lite olika uppfattningar om H&M:s senaste kändissamarbete, M by Madonna. Skräp säger vissa, snyggt säger andra.

  Jag är av den senare uppfattningen, jag tycker att kläderna är very wearable till skillnad mot en del tidigare samarbetskollektioner. Businesschic blandat med lite lady i en dov färgskala, me likey!

  Jag var ute i butikerna i helgen och rekade. En bra sak med belgarna och deras totala ointresse för mode är att kollektionen hänger kvar som orörd, trots att det har gått flera veckor sedan den släpptes. No stress!

  (I butikerna finns delar av V&R-kollektionen fortfarande kvar även den...)

  Det blidde i varje fall två klänningar för min del, varav jag bara har hittat en bild på den ena... Tjusig va!? :)

  Därutöver inhandlades en svart och vitmönstrad sak. Kanske inte lika kontorsvänlig, men ack så fin!

  Offline

  Mitt internet hemma har krånglat hela helgen så jag har varit helt disconnected... Vid såna tillfällen märker man hur pass beroende man faktiskt är av internet och all kommunikationsteknik!!

  Helgen har i vart fall varit mycket trevlig men samtidigt både hård och dekandent... Utgångar både fredag och lördag, heldags shoppingtur, restaurangbesök och chokladfondeu på Haägen Dacz, jag är helt slut nu och måste ta igen mig genom att arbeta lite...

  See you soon!