Spooky

Idag när jag kollade posten upptäckte jag att jag fått ett nytt bankomatkort och ett brev från min bank där dom sa att dom misstänkte att mitt kort hamnat i orätta händer... spooky, jag har inte märkt något. Kanske tycker min bank att min operation "ny höstgarderob" har gått över styr?? Detta måste undersökas, tänk om jag blivit utsatt för ett bedrägeri?? Dom ger sig på fel person i såna fall, det ska dom veta. Nu måste jag forska vidare i detta mysterium.

Back on track

Bloggen är tillbaka i sin forna form, känns mycket bra. Tack Mange för blixtinsatsen!!

En som inte är tillbaka i sin forna form är dock bloggaren själv. Det blev rivstart på jobbet, man har redan glömt frihetskänslan av att ha semester. Nu när man är tillbaka i saltgruvan...

Jag har levt på knäckebröd med bregott och extra havssalt på toppen den senaste veckan, och lite AW-öl på det, hälsosamt värre...  Nästa vecka blir det till å tag tag i det där med ett hälsosammare leverne. Nya träningskläder är i varje fall inhandlade, ett bra första steg på vägen!!


Under construction

Min blogg har drabbats av swine flu eller dylikt, den är inte riktigt sig lik men det jobbas på problemet så det ska nog snart vara löst!

Lilla JuniIgår efter jobbet bar det som sagt av mot Eskilstuna för mitt första möte med storebror Davids förstfödda, lilla Juni. Juni mäter 46 cm och är verkligen ett litet pyre, en liten räka! Det var helt otroligt att se mina lilla stora bror som pappa, vem hade kunnat ana detta för ett par år sedan?? Helt galet, men samtidigt helt naturligt på något sätt!

Ikväll efter jobbet bär det vidare mot min syster där jag ska umgås med hennes två vildar som jag inte träffat på nästan hela sommaren! Det här med att vara både moster och faster är verkligen ett heltidsjobb! 
 

Verkligheten

Jösses... de här tre semesterveckorna sprang verkligen förbi! Nu är jag tillbaka efter fem härliga och soliga dagar i Barcelona där jag och min vän Sofia ägnat oss åt att ladda upp d-vitamin i vår hud och redan imorgon är man tillbaka vid skrivbordet igen.

Även om tiden har gått fort så är jag extremt nöjd med min semster, det har varit full rulle och inte en massa slötid, the way I like it!! Och eftersom jag imorgon efter jobbet ska få komma och hälsa på lilla Juni så känns det helt ok ändå... =)

Faster


Idag är en stor dag, dagen då jag blev faster till ett litet underverk som heter Juni!
 
Välkommen till världen Juni, och grattis till David och Mia, så snart jag kommer hem från Barca måste jag få se det lilla miraklet med egna ögon!!

Mera Kina...


Mighty Mao ser ut över himmelska fridens torg...

Nu måste jag berätta lite mer om Kinaresan...

Efter att vi hade varit i Shanghai i fem dagar reste Sofie och jag vidare till Beijing. Efter allt shoppande i Shanghai valde vi att fokusera den delen av resan på mer kulturella inslag (även om det ska erkännas att vi självfallet shoppade oxå i Beijing... det var liksom svårt att undvika).

Vi var lite oroliga inför vår vistelse Beijing eftersom vi då helt saknade vår ledsagare Lina och var tvungna att klara oss helt på egen hand, men det visade sig gå hur bra som helst! När vi bokade resan i april hade vi ju ingen aning om var i megastaden Beijing vi skulle bo men vi lyckades hamna på ett hotell som låg helt perfekt till med gångavstånd till den förbjudna staden och himmelska fridens torg. Vi mestadels vandrade runt Beijing och blev slimmade på köpet (se bild nedan).

I Beijing avverkades de obligatoriska sevärdheterna såsom den förbjudna staden, sommarpalatset, himmelska fridens torg, hutongerna, silk market osv. Självfallet tog vi oss också till den kinesiska muren och vandrade runt. Vi valde att resa till en plats lite längre bort från Beijing, med mindre turister, och det var nog ett mycket bra beslut om vi förstått det hela rätt.

Samtidigt som vi gick runt och tittade på sevärdheter och fotograferade såg kineserna oss som exotiska sevärdheter. Lite förvånande att ett blont hår fortfarande ses som något märkvärdigt. Jag vet inte hur många kineser, barn, gamla och unga, som kom fram och tog bilder. Otaliga kinesiska fotoalbum kommer snart ha en bild på exotiske vilde, en viting vid namn Sofia på hedersplats. Det känns mycket bra!

Lite bilder från Beijing:


Lobbyn till vårt tjusiga hotell som helt klart var värt sina 200 kr per natt...


Små avstånd men stora kontraster. På gångavstånd från vårt hotell fanns dessa kinesiska bostadsområden, hutonger.


Utflykt till den kinesiska muren.


Den förbjudna staden och himmelska fridens torg.


Jag är mycket nöjd med min nya siluett, resultatet av oandliga vandringar och shoppingturer, kombinerat med vätskebrist.


Otroligt vackra sommarpalatset.


Svininfluensaskräck på Beijings flygplats.

Barbie


I am in Barbie heaven...

I Shanghai har finns det en konceptbutik för Barbie. Den missade vi självfallet inte. Det blev ett underbart besök, med mycket nostalgi. Tänk om man besök den butiken för en sådär 20 år sedan, hur lycklig hade man inte blivit??

Konceptbutikens motto är "We believe in girl's dreams", och det gick inte att ta miste på. Här kunde flickor få gå modevisning i barbieoutfits, designa sina egna barbies, bli sminkade med barbiesmink osv. Få fly verkligheten för en stund helt enkelt.

Höjdpunkten under vårt besök var tveklöst Barbie Fashion Show, vi satt självfallet på front row.


Lina och Sofie stortrivdes på Barbie Concept Store


Sötaste kinesflickorna gick mannekäng på Barbie Fashion Show


So true... (självklart var jag tvungen att handla, bara för att få den snygga påsen, det blev en tjusig barbiesminkväska)

Shanghai

Kinaresan började som sagt med några dagar i Shanghai där vi hälsade på vår älskade vän Lina som åkte dit i vintras för att arbeta som arkitekt och som vi inte träffat på hysteriskt länge. Vi fick även stifta bekantskap med hennes nyfunne kärlek Mark som vi mycket väl godkände!!

I Shanghai väntade ett intensivt program, första dagen besökte vi skräddaren där vi beställde bokstavligt talat stora lass med kläder. Vi drabbades av hysteri, och det var helt fantastiskt! För min del blev det tolv klänningar, två kostymer, två siden toppar och tre skjortor som fick sys upp... Vi besökte även andra marknader i staden, inklusive den fantstiska pärlmarknaden. Lina lärde upp oss i prutandets konst och vi blev helt skoningslösa...

Lina tog oss även med till Barbie concept store, fem våningar flickdröm i centrala Shanghai!!! Och vi besökte även en vacker kinsesisk trädgård, fick en hård lektion i kickboxning, gick på akrobatitshow, blev masserade på SPA, shoppade lite till...  

Vi fick även tillfälle att på äkta kinesiskt vis umgås med Linas kinesiska arbetskamrater. Middag och karaoke fick det bli, hur roligt som helst! Vi gick självfallet igenom de svenska inslagen i karaokemaskinen, ABBA gick hem starkt. Jag gjorde även ett bejublat framträdande med Dr Bombays "Calcutta" lite senare på kvällen...
 
Lite bilder från våra dagar i Shanghai:


58 kr kostade ett besök hos frisören, det var det värt. Det var många frisörer inblandade i klippningen av mitt hår. Dom tyckte att det var facinerande hur det kunde vara så ljust. Självt tycker jag att det är hög tid för lite nya slingor...


Hos skräddaren fick vi mätas på längden och på tvären


När det regnar i Shanghai så regnar det ordentligt...Middag ochh karaokekväll med Linas vänner.
Sofie poserar vid en fyndbutik på marknaden

 
Shanghai by night

Fortsättning följer...

Home sweet home!

Så var man hemma igen. Tio dagar i Kina kändes som så mycket längre, totalt miljöombyte och i stort sett isolering från det vanliga livet bidrog säkert till det. Det var i vilket fall som en helst en underbar resa! Jag får berätta om den lite grann i omgångar tror jag, för att ni ska stå ut... Det hände så otroligt mycket, men jag får väl välja ut några guldkorn vartefter! =)

Härligt att vara hemma i Sverige dock, särskilt när man möttes av detta vädret! Var uppe i gryningen i morse (jet-laggad) och gick en morgonpromenad längs vattnet, helt underbart. På en timmes promenad i någotsånär centrala Stockholm mötte jag endast en bil och en människa som var ute och sprang, vilken kontrast mot det hysteriska Beijing som jag lämnade mindre än ett dygn tidigare!

Well, nu gäller det att ladda om batterierna. på tisdag åker jag till Barcelona för en lite annan typ av semester! Jag tror att uppladdningen görs bäst med lite sol och grillning, kanske en och annan bira! =)

Greetings from China

Dags att återuppta lite kontakt med omvärlden och avrapportera lite från Kinaresan. Vi är fortfarande kvar i Shanghai hos Lina. Imorgon åker vi vidare till Peking.

Även om vi bara varit här i fyra dagar så känns det praktiskt taget som om vi flyttat hit, det har varit fyra mycket intensiva dagar. Efter ett hysteriskt besök hos skräddaren den första dagen är det nu dags för att bege sig tillbaka för att hämta ut de sista kläderna... det blev totalt 12 skräddade klänningar för min del, två kostymer, skjortor, sidentoppar... Rena himmelriket! =)

Efter skräddarbesöket ska vi vidare till ett spa för att bli knådade. Något som kan behövas efter gårdagens lektion i kickboxning... man är lite smått mör!!

Jag får återkomma med bilder när vi återkommit till den demokratiska världen, där bloggar, facebook etc fungerar...

So long!