6 km


Nytt rekord!!Jag är sjukt nöjd med mig själv och inser att jag måste sätta upp nya mål. 8 km inom två veckor? Ja, så säger vi.


Midsommarhelg

Mot alla odds så var midsommar i Bryllan inte så förfärligt som jag hade befarat. Trots att jag jobbade hela fredagen så hanns det med en ordentlig midsommarmiddag på kvällen. Såväl Ikea som skandinaviska butiken stod för utbudet av mat och dryck, ingenting saknades! Och igår så fortsatte festligheterna med svensk midsommarfest på parc Savoy, mycket trevligt!!


Mums!

I övrigt så har Bryllan bjudit på den första riktiga sommarhettan den här helgen. 30 grader idag och det kände som man befann sig i en kokande gryta. En havsbris eller dylikt hade varit välkommet, men icke...

Bra eller anus??

Dagens bra:
- Jag sprang fem km innan frukost. Nytt rekord!!

Dagens anus:
- En fågel passade på att bajsa på mitt huvud när jag var på väg till jobbet. Jag var tvungen att vända om hemåt igen, bara för att inse att mitt schampo var slut. Jag fick tvätta mitt hår med tvål, därefter ösa på med alkogel. Fräscht!

Viktöverraskning

När jag var hemma i Sverige för en dryg månad sedan så fick jag en veritabel viktchock. Jag hade lagt på mig sju kg fläsk under mina dryga två månader i Bryssel. Ve och fasa. Jag höll ju på att smälla av när vågen visade 74 kg, tvingade min pappa att provväga sig på samma våg, och sedan vägde jag mig på ytterligare två vågar innan jag begrep att det var sant. Så snart jag gjorde det så stack jag ut på långpromenad och ökade på steglängden samtidigt som jag övervägde möjligheten att jag kanske var ovetandes gravid i femte månaden eller så. När jag samlat mig och insåg faktum (att jag helt enkelt ätit för mycket skit) bestämde jag mig för att göra något åt saken. Jag bestämde mig för att vågen skulle visa under 70 kg nästa gång jag befann mig på svensk mark.

Jag är en bestämd och envis person. När jag kontrollvägde mig i fredags så visade vågen 69 kg, 5 kg väck på lika många veckor. Bra jobbat tycker jag. Lika mycket till ska bort under månaden som kommer har jag tänkt. Igår på jobbet var jag tvungen att byta om mitt på dagen för min byxor höll på att ramla av, det är sant! Dom hade blivit för stora! En underbar känsla, I must say... ;)

Eftersom jag inte var helt säker på om min metod fungerade så har jag undvikit att raljera om den här på bloggen. Men nu när jag har facit i hand och är så otroligt nöjd med mig själv så ska bantningstipsen börja hagla!!

Nu är det ju inte direkt regelrätt bantning jag har ägnat mig åt den senaste månaden. Det var snarare länge sedan jag ätit så mycket som jag gjort nu. Jag har kört LCHF (Low Carb High Fat) och uteslutit bröd, potatis, pasta, ris, majs, socker, öl, frukt och godis ur kosten. Istället har jag frossat i ägg, majonnäs, kött, grönsaker, kyckling, bearnaisesås, oliver och salami. Till frukost har jag ätit mascarpone (40 % fett) med hallon och mandelflan, ibland med bara kanel. Istället för vanligt bröd har jag nöjt mig med två skivor finncrisp till frukost, oftast med ägg och majonnäs. Och så har jag druckit enbart mineralvatten, kaffe latte och vin i olika former. Inga konstigheter alls! LCHF is the shit!

Dagisbesök

En annan rolig sak som jag passade på att göra när jag var hemma i Stockholm var att åka till Samuels dagis och hälsa på. Han har tjatat om det det senaste året och i fredags, på hans absolut sista dagisdag (i höst börjar han på förskolan, stora killen) så fick jag arslet ur vagnen och kom iväg. Jag gjorde mig själv, och Samuel förstås, mycket poppis när vi bjöd de 23 dagisbarnskollegorna på lyxig fruktsallad.

Samuel berättade att han hade väntat på mig hela dagen, och att han hade blundat och räknat till tio och hoppats att jag skulle vara där när han öppnade ögonen. Mitt hjärta blöder, det var det finaste någon någonsin sagt till mig. Den kvinna som en dag vinner den unge mannens hjärta kommer kunna skatta sig mycket lycklig, och jag är rädd att många unga flickor kommer drunkna olyckligt i hans bruna ögon dessförinnan.


Lillebror Simon (som ser något mer skeptisk ut) och storebror Samuel.

Jetlaggad

Jag är fortfarande lite jetlaggad efter mitt intensiva Sverigebesök som jag genomförde i förra veckan. I vanlig ordning så var det ett mycket intensivt besök, fem dagar flög förbi och innan jag visste ordet av så var jag tillbaka i Bryllan igen. Bryllan har förlorat lite av sin glans i mina ögon (om den någonsin har haft någon) och jag ser fram emot att återvända till fäderneslandet inom en inte alltför avlägsen framtid. Nedräkningen har börjat, bara fyra veckor kvar nu!!

En av höjdpunkterna hemma i Sverige var Justitiedepartementets sommarfest som hölls på Münchenbryggeriet. Det var ett kärt återseende med mina fantastiska kollegor som jag har saknat så. En av mina närmaste kollegor är Ralph. Mycket kan man säga om EU-kommissionen, men ännu har jag inte hittat någon motsvarighet till våran enhetsassistent Ralph. En underbar människa som alltid bjuder till när det är fest!

 

Raffe och jag på förfest inne hos migrationsministern.

Borrelia på burk?

Jag kunde inte motstå att slå till på de här små frestande förpackningarna när jag var och handlade häromdagen. Jag tror och hoppas att innehållet är någon form av kesella, men namnet kan ju misstolkas? Tänk om jag köpt Borreliabakterier på burk. Vad äckligt det skulle vara.


Mellanlandning

Det här blev en kort arbetsvecka... Den är praktiskt taget redan slut för min del! Imorgon åker jag till Stockholm för lite möten. Dessa lyckades jag förlägga i anslutning i Justidiedepartementets årliga sommarfest, så passande! Imorgon kväll är det en diger byråkratliga som intar Münchenbryggeriet. De kommer att bli fabulous att få träffa alla mina underbara kollegor igen, jag har ju varit ute och flängt i tre månader nu så man saknar dom ju!

Sverigebesöket är i vanlig ordning fulltecknat. En av helgens höjdpunkter blir nog fredagens besök på Samuels dagis. Det är hans sista dagisdag. Han är stor kille nu och i höst börjar han på förskolan. Därför ska moster komma och hälsa på och bjuda alla barnen på fruktsallad (godis och kakor är tydligen helt bannlysta på dagis numera...) Jag är mycket förväntansfull inför detta besök och hoppas att Samuel ännu inte uppnått åldern då han tycker att hans moster är "typ det skämmigaste i världen"... :/

Spansk-argentinsk weekend

Det var underbart att träffa Cissi i Madrid i helgen! Vi delade ju kontor i ett helt år och umgicks alltså cirkus större delen av vår vakna tid tillsammans under en ganska så lång tid. Så det var sannerligen härligt få träffa sin roomie igen, för första gången sedan januari!

Tyvärr så visade sig Madrid inte från sin bästa sida, hela lördagen spöregnade det och vi fick söka skydd i diverse butiker (sånt blir ju lätt lite dyrt i längden...) I övrigt så hade helgen en hel del argentinska inslag. Cissi är halvargentinsk och samma helg som jag var där passade också halva hennes argentinska släkt på att komma på besök. Dessutom hade en argentinsk barndomskompis på resande fot vägarna förbi. Lägenheten på svenska ambassaden fick agera flyktingförläggning! Underbart! Det var således obligatoriskt att se matchen Nigeria-Argentina i lördags, och sedan följa upp det hela med ett besök på en argentinsk grillrestaurang på kvällen! Argentinsk mat = kött = fabulous. Must go there!


Yo y Ceci en Madrid

Madrid

Nu ar de full rulle skulle man kunna saga! Den har veckan har gatt superfort, vad hande??

I helgen som var hade jag ytterligare besok (mitt tredje pa raken!! Vilka underbara vanner och familj jag har som vill komma och halsa pa mig!), den har gangen mina tre underbara barndomsvanner Sofia, Anna och Jenny! Det blev en jattebra helg med sol, shopping och vin! Underbart!

Och nu ar det bara timmar kvar innan det ar dags for mig att bege mig till flygplatsen, Madrid next! Jag ska halsa pa min van och fore detta kollega, underbara Cecilia! Cecilia jobbar pa den svenska ambassaden under det spanska ordforandeskapet. Och det ar dar jag ska bo, pa ambassaden, coolt! Jag har varit pa den svenska ambassaden i Madrd tva ganger tidigare, nar jag varit dar pa middagar i samband med ministerbesok. Sa jag kanner mig ganska sa hemma dar! Den ar fin, sa det ska bli nice att kvarta dar ocksa!

Tyvarr sa ska vadret i Madrid inte bli lika nice... regn hela helgen! :( Jag har dock fatt tips om bra shopping som inte far missas, bland annat en Mango-outlet! ;)