Moderlig

Jag bjuder på en bild från 30-årskalaset i helgen. Visst ser situationen skrämmande naturlig ut??


Produkttips

Jag har blivit helt hooked på märket "Kings and Queens" som finns på Åhléns sedan en tid tillbaka. Produkterna doftar underbart och är fria från mineraloljonor och parabener (som tydligen ska vara farligt, but what do I know...) och säljs dessutom till mycket förmånliga priser, underbart.

De produkter som jag hittills prövat och gillat är duschcremerna (i dofterna honung/mjölk och jasmin) och body milken, också den i doften honung/mjölk.

Igår när jag tyckte lite synd om mig själv så slog jag dessutom till på en body butter som doftade mango. Den var helt fantastisk, jag är mycket nöjd! Särskilt gillade jag att den kom i en tub, inte en ofräsch burk som snabbt förvandlas till en pesthärd. 200 ml för 110 riksdaler, helt ok!!

Den enda besvikelsen hittills är att produkten som doftar kanel (min favoritkrydda) har förpestats med apelsin. Jag gillar bättre kanel alena.


Irriterad

Jag som precis trodde att lite godis, filt i soffan och säsongspremiär av Desperate Housewives skulle få mig piggare och på bättre humör... Och så visar dom det sista avsnittet från förra säsongen, som jag redan har sett!! Sjukt irriterande... Well, den extra timmen som jag nu kan spendera på efterlängtad sömn kanske gör mig gott... God natt!

Trött

Jag vet inte vad som har hänt. Jag är sjukt trött och liksom håglös. Kan det vara svinis? I hope not...

Bortglömd

Den här bloggen har verkligen blivit lite bortglömd på sistone känner jag. Not good.

Hur som haver, just nu befinner jag mig hemma i tuna där det vankas 30-årsfest för min bror Adam. Det lär bli ett riktigt galej. Jag har köpt en tjusig present i form av gåslever och fikonmarmelad, hoppas att det uppskattas.

Nej, nu ska här stajlas. Det blir en av mina otaliga kinaklänningar aftonen till ära. Ha en trevlig lördag kväll!!


Den här lilla bruden, Juni, ska med på festen. En liten stund i varje fall.

Frisk

Ni kanske trodde att jag dukat under av svinis. Så är inte fallet, jag blev aldrig sjuk. Men men, skam den som ger sig, snart borde smittan vara här!

Det jag däremot har sysselsatt mig med är att besöka Strasbourg. Europaparlamentet har plenarsession där den här veckan och då kan det svenska ordförandeskapet bli ditkallat med kort varsel. Det var mitt första besök i Strasbourg ever och jag gillade verkligen staden, oerhört mysig och pittoresk. Något som i sig inte försvarar den sjuka månatliga flyttkarusellen men som ändå erbjöd lite skön omväxling från smutsiga Bryssel!


Dansant

Jag har varit fantastiskt aktiv den här veckan, hoppas att det håller i sig resten av hösten. Här på mitt arbete finns det gym i källaren och en hel del roliga aktiviteter. Igår var det afrikansk dans som gällde och idag på lunchen var det latinodans. Jag kommer att vara i toppform innan jag vet ordet av!!


Väntan...

Någon som vet hur lång inkubationstiden är för svinis? Än så länge känner jag ingenting...

Svinis i mitt hem

Allvarligt talat, jag har bjudit svininfluensan in i mitt hem. Två av mina vänner har legat däckade i flera dagar och säger sig nu vara "smittfria"... Ikväll ska dessa båda beträda mitt hem då jag har lovat att bjuda på stärkande middag för de båda ynklingarna. Väl medveten om att det inte finns några medicinska belägg för den påstådda smittfriheten.

Jag har nu länge vägt fördelar mot nackdelar och till slut faktiskt kommit över min swine flu-skräck. Även om jag ju vet att jag ligger i riskzonen (fullt frisk i 25-30 års åldern, hur skumt är inte det förresten??) så tänker jag att det är bättre att bita i det sura äpplet nu på en gång, detta av flera skäl: Dels så har jag det förhållandevis lugnt på jobbet den närmaste veckan och dels så tar jag hellre smällen medan det fortfarande finns sådana där konstgjorda lungor att tillgå och medan min död åtminstone skulle hedras med en rubrik hemma i Eskilstuna Kuriren (svininfluensadöden kommer troligtvis inte att sälja lösnummer på samma sätt bortåt november-december när pandemin peakar i Sverige)...

Swine flu, bring it on!!- I do no longer fear you, Pig.


Tant

Jag var med om en så konstig sak på bussen hem från jobbet idag. Jag hade varit och handlat och satte mig på pensionärs/handikapplatsen eftersom jag hade en massa påsar. Mittemot mig satt en söt tant. Eller inte. När jag tittade närmare på den lilla tanten i beige kappa och käpp så såg jag att det inte alls var någon gamling, det var en ung tjej, inte mer än 30 år gammal. Hennes bleka ansikte var slätt som en barnrumpa så jag kan inte ha tagit fel.

Nåväl, den här tjejen alltså. Jag kunde bara inte begripa varför hon såg ut som hon gjorde. Självfallet är det upp till var och en att se ut och ha på sig vad man vill, men ändå, makabert på något sätt. Hon hade på sig en långkjol av säckväv, beiga pensionärsskor och såna där bruna stödtrumpor som hade glidit ner, precis som på vilken 80-åring som helst. Och så den där träkäppen som pricken över i.

Min första tanke var att det rörde sig om någonslags svensk amish-motsvarighet? Lite skumt var det hur som helst...


Helgens formkurva

 

Ovan kan ni se min formkurva den här helgen. När jag kom hem i fredagskväll var jag inte på topp direkt, men efter att ha placerat mig själv i horisontalläge så började jag så sakteliga bli människa igen. När jag vaknade på lördagsmorgonen så befann jag mig praktiskt taget i normalläge och satte igång och städa och tvätta och fick verkligen igång flåset.

Sedan blev det bara bättre, jag mötte upp min kompis Daniel för lunch på Mälarpavilongen. Där blev det eftermiddagsvin i septembersolen och prat om livet i stort i flera timmar, helt fabulous.

På lördagskvällen vankades sedan det stor 4x30-årsfest på Djurgården. Vi forslades per båt från slussen där vi drack champagne i solnedgången. Sedan middag och party all night long, superkul! Tack Kim och alla andra födelsedagsbarn för en fantstisk fest!!

Söndagsmorgonens formdipp behöver nog ingen närmare förklaring. Men efter att ha tillbringat hela dagen i sängen och druckit saft samt tryckt fyra avsnitt Desperate Housewives började kraften återvända och det blev en till och med en kvällspromenad till slut, för att få lite luft.

Well, där har ni helgens formkurva, och tillhörande bakgrundsförklaringar! Sammantaget tycker jag att det var en fantastisk helg!

Lite bilder från helgen:

Eftermiddagsvin på Mälarpaviljongen


Fördrink på båten, Stockholm är minsann en tjusig stad.


Home Sweet Home!!

Jag har precis överlevt the week from hell, och det känns mycket skönt... Har varit i Bryssel sedan i tisdags på diverse parlamentsutfrågningar och kommittémöten. Det tog på krafterna, så fort jag klev innanför dörren dök jag ner i soffan och jag tänker inte lämna den på överskådlig tid, med undantag för någon kortare avstickare för att poppa popcorn eller dylikt!

Jag och min kollega tränade på hotellet varje morgon förresten! Jag är oerhört stolt över mig själv. Det här nya livet går ju helt fabulous hittills!