På gång!

Efter en mellanlandning hemma i E-tuna där jag i rekordtempo försökte avverka så mycket sommarnödvändigheter som bara gick på en helg, äta slagstaglass, grilla, partaja med barndomsvänner, umgås med familjen, plocka vinbär, gå på sommarens Diggilookonsert med pappa, träffa farmor, you name it, så är det nu dags för sommarens stora äventyr. Väskan är packad, visumet är stämplat i passet, jag har plånboken fylld med röda sedlar med Mao på och ipoden är laddad. Kina, here I come.

Det ska bli så fantastiskt roligt, att få träffa Lina inte minst!! Och så all shopping! Jag har blivit noggrannt instruerad att bara packa med mig kläder som kan slängas innan hemresa för att ge rum åt nyshoppade fynd. Det kändes helskumt att enbart välja ut noppiga och uttvättade gamla paltor när man ska iväg på semster, men så fick det bli. Det var nog klokt för om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog hitta en hel del intressanta grejer som jag hellre fyller resväskan med på hemvägen. Ett av de första stoppen på vårt tighta program i Shanghai blir ett besök hos skräddaren! Annats som står på programmet är besök på diverse marknader, spa, karaokebarer och restauranger. Dessutom har Lina bokat in oss på ett kickboxningspass, läskigt!

När Shanghai är avverkat bär det vidare mot Peking.

Jag avrapporterar lite under resans gång,  nu måste jag packa det sista innan vi åker! Puss

Nedräkning

Nu rör det sig bara om timmar. Snart får jag gå på en ofantligt välförtjänt semester, som jag längtar!!! =)

Makteliten

Titta vad jag hittade i ordförandeskapswebbens bildbank!


EnhetJag och några av mina söta arbetskamrater, på väg mot välkomstmottagning på Sheraton Hotel.

Bakom kulisserna


Långa rader av gåvopåsar som ministrarna ska få imorgon. Kan avslöja att de innehåller bland annat en läkerolask, it makes people talk you know.

Nu smäller det!

Om en timme drar välkomstmottagningen igång för Europas justitie och inrikesministrar. Har precis sprungit på stan och inhandlat strumpbyxor sån nu är jag all set inför detta evenemang, startskottet för vårt informella ministermöte som kommer hålla på i två dagar. Det känns lite småsjukt att se på nyheterna imorse, det som vi jobbat med så länge... Stockholmsprogrammet och det här stora ministermötet, nu händer det liksom. Är tokladdad, nu kör vi!!

Energidepå

På jobbet är vi fullt uppe i förberedelserna inför det informella ministerrådet för rättsliga och inrikes frågor som äger rum i Stockholm med start imorgon men jag var tvungen att fly slagfältet för en stund idag. Mina små gosungar Samuel och Simon som jag inte har träffat på så länge sticker till Montenegro imorrn är borta i en hel månad... Jag skulle inte klarat av mig själv om jag inte fått träffa dem en liten stund och fylla upp mig med lite av deras energi. Och det kan behövas, de närmaste dagarna misstänker jag kommer att bli helt crazy bananas. 
 

Shame

Jag skrev ju tidigare om den tjeckiska utsmyckningen av Justus Lipsius, ministerrådets byggnad i Bryssel. Well, nu var det ju härom veckan Sveriges tur att ta över stafettpinnen och ordförandeskapet och därmed också ansvaret för utsmyckningen av denna byggnad. Förväntningarna var höga, vad skulle det svenska institutet och statens konstråd kontra med??

Well... man valde att kontra med trasmattor, stubbar och gungstolar. Så otroligt pinsamt. I en megastor lokal som Justus Lipsius entréhall krävs något stort, något som tar plats och som syns. I ett hörn av detta stora utrymme står några stubbar och trästolar, ovanför hängar några lampor i olika färger och på golvet hittar man en trasmatta, yeeha!! Mycket kan säkert sägas om det tjeckiska ordförandeskapet men på det här området slog de oss med hästlängder.

Vår svenska delegation och en inlånad spanjor provsitter utsmyckningen...Jag poserar vid Sveriges stolthet, stubben, och promotar broschyren över Justitiedepartementets prioriterade ordförandeskapsfrågor, "A more secure and open Europe".


Skärgårdshelg

Nyss hemkommen efter en underbar helg i skärgården där jag varit tillsammans med fyra av min allra äldsta barndomsvänner Sofia, Jenny, Anna och Kajsa. Det var riktigt mysigt att leva friluftsliv och andas lite lantluft för en helg. Stockholms skärgård är ju dessutom dödligt vacker så det kunde ju inte bli annat än succé. Dagarna innan bjöd ju kanske inte på det härligaste sommarvädret som tänkas kan men i samma stund som jag begav mig från jobbet i fredags eftermiddag så öppnade molntäcket faktiskt upp sig och lät solen stråla igenom och jag kan så här på söndagskvällen nöjd konstatera att min hud fått en aning rödbrun nyans!!

Skärgårdshelgen i korthet:
Efter ankomst på fredagskvällen blev det grillning och tjejsnack i vår stuga över en box vin. På lördagen låg vi på klipporna och njöt, trots viss blåst. När vi slutligen hittat en klippa i lä var skärgårdslyckan stor... Fram tills dess att en tsunami kom från ingenstans och sköljde över oss. ALLA handdukar och filtar och en del kläder blev genomblöta. Vi gav upp och hade födelsedagskalas med rabarberpaj för Sofia som snart fyller 27 år istället. Framåt kvällen lyxade vi till det och begav oss till Grinda värdshus och åt middag. På det några öl i hamnkrogen. Där träffade jag på min Brysselkompis Lina, värsta slumpen!! Idyllen var total hela helgen och bröts egentligen bara av att en jättestor uppblåsbar snopp kom springande emot oss när vi gick hem på lördagskvällen... Söndagen spenderades i hamnen där vi drack kaffe och softade. 

En fantastisk och helg och perfekt uppladdning inför ytterligare en hård arbetsvecka helt enkelt!!

Lite bilder:
 
Sofia frös lite men Anna och jag trotsade vinden.


Födelsedagskalas för fisen


God mat och fantastisk utsikt på Grinda Värdshus


Två Sofior på Grinda värdshus


Kvällspromenad på bryggan


Kajsa var skeptisk till dj's crack


Lina, väldigt otippat att hitta henne ute i Skärgården, särskilt som hon inte ens bor i Sverige.


Jättesnoppen, vi misstänker att det låg en svensexa bakom tilltaget
 

Anna och Jenny söndagssoftar i hamnen

Supertrötter

Som ett brev på posten fick det där jäkla pollenpillret den väntade effekten. Kl.19.00 lade jag mig lite lätt på soffan för att läsa lite jobbpapper, vips så har jag somnat och vaknar upp fem timmar senare, vid fucking midnatt. Det är läskigt med pollenmedicin, de borde förses med varningstriangel!

Prosit eller Trötter

Jag börjar bli allvarligt trött på det där med pollen. Jag har den typen av allergi som liksom strcäker sig över hela sommaren, tror att det är gräset som är boven i dramat. Det kliar i såväl ögon som öron och jag regelbundna nysattacker. Det finns ju förhållandevis effektiva receptfria preparat att tillgå. Problemet är ju bara att man blir så jäkla trött av dem!! Helt däckad, kommer snabbt upp på mornarna.

Man måste liksom varje dag ställa sig frågan om man vill gå runt och se ut som Prosit eller som Trötter?? Jag kör lite varannan dag. Nyss tog jag ett piller eftersom jag inte stod ut med allt kli i ögonen. Så nu är det bara å invänta de första gäspningarna...


Kickstart

Jesus, vilken intensiv start på ordförandeskapet, i onsdags var det ju som sagt besök av kommissionen och sedan var jag på möte i Bryssel torsdag-fredag. Har nu massor med rapporter och grejer att skriva med funderar på att ta det lite lugnt och åka hem till pappa och andas lite lantluft istället. Det är mitt i den intensiva höbärgningsperioden och man kanske bör göra ett handtag för familjefridens skull?

Jag hade planer på att  lägga in en massa tjusiga bilder från den gångna veckan men hittar inte min kamerasladd, så får skjuta på det lite... Trevlig helg!