Shame

Jag skrev ju tidigare om den tjeckiska utsmyckningen av Justus Lipsius, ministerrådets byggnad i Bryssel. Well, nu var det ju härom veckan Sveriges tur att ta över stafettpinnen och ordförandeskapet och därmed också ansvaret för utsmyckningen av denna byggnad. Förväntningarna var höga, vad skulle det svenska institutet och statens konstråd kontra med??

Well... man valde att kontra med trasmattor, stubbar och gungstolar. Så otroligt pinsamt. I en megastor lokal som Justus Lipsius entréhall krävs något stort, något som tar plats och som syns. I ett hörn av detta stora utrymme står några stubbar och trästolar, ovanför hängar några lampor i olika färger och på golvet hittar man en trasmatta, yeeha!! Mycket kan säkert sägas om det tjeckiska ordförandeskapet men på det här området slog de oss med hästlängder.

Vår svenska delegation och en inlånad spanjor provsitter utsmyckningen...Jag poserar vid Sveriges stolthet, stubben, och promotar broschyren över Justitiedepartementets prioriterade ordförandeskapsfrågor, "A more secure and open Europe".


Kommentarer
Postat av: Mamma

Tur att du var där och lyste upp!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback