Belgiska vårtecken

Jag undrar om våren någonsin varit mer efterlängtad?! För egen del tog jag ju i och med flytten till Bryssel en genväg mot just våren. Jag vet inte exakt vilken temperatur som uppmättes idag, men det var soligt och fint och jag noterade följande solklara vårtecken:

- Jag var tvungen att ta av mig mina handskar på vägen till jobbet imorgon för jag blev så svettig, redan efter ett par minuter.
- På lunchen var uteserveringarna fulla av soltörstande EU-byråkrater som väckts ur sitt ide.
- När jag stannade till för att handla på vägen hem mötte jag en man i shorts och bara ben i affären.

Enligt väderprognosen kan vi vänta oss 17 grader imorgon, helt otroligt. Konstigt att man blir lika förundrad varje gång våren kikar fram, "jag klarade det i år igen" liksom. Jag tror att våren kan jämföras (utan att jag har någon personlig erfarenhet i frågan dock) med en förlossning, när man väl har bebisen liggande där på magen så glömmer man liksom bort det jobbiga. Samma sak med våren, när den första vårsolen värmer ens kinder så glömmer man snart bort de senaste fyra månadernas totala mörker och kyla. Det är antagligen därför folk inte emigrerar i större utsträckning. Och varför många kvinnor klarar av att skaffa fler än en unge.

På plats

Den senaste veckan har varit helt galen, har städat ur hela lägenheten, packat och städat. Men nu är jag i äntligen på plats i Bryssel och imorgon börjar jag jobba!! Det var lite av en pers att ta sig hit, trots att jag rensat och gallrat och prioriterat och kastat så lyckades jag ändå får ihop över 25 kg packning samt ett ansenligt handbagage om ca 15... Tack snälla Brussels Airlines för att ni hade överseende med mig... =)

Jag är verkligen laddad inför morgondagen, men samtidigt helt urladdad så jag antar att det får bli en tidig kväll ikväll, så att jag är på g imorgon. Det är skönt att börja på en tisdag faktiskt, man blir ju alltid så trött när man börjar på ett nytt jobb, alla nya människor och intryck, så det känns bra att mjukstarta med en fyradagarsvecka!


Gåvor

Som befarat så blev det en tung morgon idag efter en rolig kväll igår. Men det var det värt!! Jennie och Kanja är underbara. Och lite knäppa. Dom överlämnade de här avskedsgåvorna till mig när jag nu ska bege mig till Bryllan, en dörrmatta och bestsellern "Samtal med Hitler", jag är mycket tacksam.


Skumpa

Ikväll ska jag och min kollega Kanja hem till våran fd kollega Jennie och dricka skumpa... Dom är fantastiska dom där två brudarna, tror att det kan bli en väldigt rolig kväll. Sist jag kom hem från en liknande "tjejkväll i all enkelhet" hemma hos Jennie kräktes jag i handfatet och var bakfull i två dygn. Ikväll kör jag på varannan vatten tror jag.

Naturupplevelse

När jag var på väg hemifrån imorse fick jag vara med om en riktig naturupplevelse när jag helt plötsligt stötte på en livs levande räv. Det hör inte till vanligheterna innanför Stockholms tullar, jag tror ivarjefall inte att Essingeöarna har någon naturlig rävstam.

Den måste helt enkelt ha raskat över isen?


Rediviva

Jag har mycket härligt framför mig, strax ska jag iväg på en efterlängtad ansiktsbehandling och imorgon bitti ett minst lika efterlängtat besök hos frissan. Lite brun utan sol på dt och jag kommer att vara totalt pånyttfödd inför helgens festligheter (den årliga Eskilsgalan, Eskilstunas svar på Oscarsutdelningen!). Undebart!!

Det är mycke nu...

På mycket kort tid har det hänt väldigt mycket. Därav avsaknaden av aktivitet på bloggen. Om bara två veckor flyttar jag ner till Bryssel igen, jag ska under våren och sommaren tjänstgöra i EU-kommissionen, i Cecilia Malmströms kabinett. Superkul ska det bli. Och det kom verkligen i rättan tid, just som en meningslöshetskänsla grott inom mig de senaste månaderna efter att ordförandeskapet tog slut (så kallad post presidency depression kanske??).

Hur som helst, nu är det av förklarliga skäl full rulle. Lägenheten ska hyras ut, frisör och spatider ska avbokas, tidningsprenumerationer ska sägas upp, lägenhet och kontor ska flyttas ur osv... Kul ska det i varje fall bli!