Kommunikation

Min familj måste verkligen jobba på det där med kommunikation. Igår kväll ringde min pappa till mig för att kolla om jag levde. "Ja, du har ju inte skrivit något på bloggen sen innan du åkte till Madrid, så jag tänkte att jag var tvungen att ringa och kolla så att du kommit hem..." Och det är inte första gången det händer! Som om mitt livet troligtvis tagit slut helt abrupt, därav de uteblivna blogginläggen...

Jösses Amalia, har bloggen liksom blivit min kommunikationskanal med min egen familj!? Tänk då, vad mycket de går miste om. det händer ju tusen saker varje dag som det INTE står något om i bloggen... Ju mer man är med om, desto mindre tid har man ju att skriva. Det är ju när man har tråkigt och är ensam och olycklig som man kan plitar ner de bästa inläggen, så det är ju, om någonsin, DÅ man bör oroa sig. En del bloggare snittar ju på 5-10 inlägg om dan, det är ju dom man kanske ska oroa sig för. Inte mig!

Exhausted

Hemkommen från Madrid i tryggt förvar är jag nu helt överöst av jobb... Det går verkligen upp och ner med det där med arbetsbelastning, nuförtiden mest upp dock. Detta är förklaringen till den sparsamma bloggningsinsatsen de senaste dagarna... Madridbesöket var hur som helst mycket lärorikt, 120 km i timmen i ett dygn, hann inte så mycket som gå till kiosken och köpa en flaska sangria... men så kan det vara!

Jag har ju förresten gått och blivit lite av en idealist på äldre dar och vill rädda världen och så. Ett steg i rätt riktning kan vara att avbeställa den onödiga telefonkatalogen. Det har jag gjort idag! Gör detsamma du oxå,
här!

Mot Madrid!

image1145Här hemma packas det för fullt. Imorgon är det nämligen jag som åker till Madrid av alla ställen, med jobbet. Det ska bli riktigt skoj, ett bra avbrott så här i mörka november. Det blir dock ingen längre vistelse nere på kontinenten den här gången, ett endaste dygn, redan på tisdag är jag tillbaka.

Frågan är nu bara vad man ska packa ner? Har ingen aning om hur vädret är i Madrid så här års... Kanske blir lite fel med vinterkappan?!

Kul ska det bli i varje fall, kanske läge att slipa på spanskan lite nu ikväll:

Buena sera señor, como está?

Muchas gracias señorita...

Det här känns riktigt lovande! :)

Familjehäng

Igårkväll var det verkligen Family Night för min del. Det var dags att ta hit familjen till storstan och fira pappa med middag och musikal. Väldigt trevligt var det och Sound of Music var bra! Det är trevligt att umgås med sin familj annat än hemma i soffan, det borde göras oftare! Min familj är dessutom så fantastisk, längtar till julen när man får umgås med dem allihopa lite mera... :)

Monsternappen funnen!

Tack vare Emelie kan jag nu tipsa er alla om vart monsternappar (se inlägget nedan) kan inhandlas, nämligen här! En massa fina monsternappar finns det där, till priset av ca 10 dollar (60 kr) styck. Lycka till med shoppandet!

image1143image1144

Julen är här

image1142Jag kunde inte hålla mig längre. Igår sprack det för mig.


Jag hade bestämt mig för att julstämningen skulle infinna sig nästkommande söndag, den första advent. Varken förr eller senare. Jag vet inte om det var kylan, mörkret, grupptrycket eller vad de än må vara, men igår bunkrade jag på mig glögg, mandlar, risgrynsgröt, russing, julmust och pepparkakor... Och idag har jag handlade på mig en massa tjusigt julpynt somjag redan nu pruyder lägenheten, små tomtar och halmbockar och julluktande små blad.

Julen har kommit till mitt hem, fabulous!!

Julklappstips

Förra året försökte jag propagera för att sluta köpa en massa onödigt skräp till jul bara för köpandets skull, och om man skulle köpa klappar, gärna göra det via de många välgörenhetsorganisationer som har egna webshoppar. Jag har varit jätteduktig i år, nästan alla presenter som jag ska ge bort i år har köpts av och samtidigt gett stöd till UNICEF, Rädda Barnen och WWF. Det känns bättre att slänga ett par tusen till välgörenhet istället för till BR och H&M liksom... dessutom så har utbudet av schyssta julklappar hos dessa organisationer faktiskt ökat!

Jag kan ju tyvärr inte skriva här vad det är för presenter jag köpt...det skulle liksom förstöra hela julen för mig och min familj. Gå in på sidorna och botanisera själva vettja! :)

Kan dock avslöja att Samuel kommer att få spatsera runt på dagis med den här tischan nästa år:

image1140
På baksidan kan man läsa art 2 i FN:s konvention om barnens rättigheter "Alla barn har samma rättigheter och lika värde. Ingen får diskrimineras", coolare än Stålmannen och viktigare än Fantomen.

Exempel på välgörande webshoppar:
Rädda Barnen
UNICEF
WWF


Monsternappen efterlyses!

Förra våren skrev jag om monsternappen som min systerson Samuel hade fått av sin morbror David. Den var grym! Jag har förstått att det är många som nu är ute efter den här monsternappen då internethandeln som sålde monsternappen (www.monsternappen.se) verkar ha upphört att existera.

Någon som vet var man kan få tag på en monsternapp? Efterfrågan verkar vara omättlig, så en affärdidé att anamma annars kanske?

Så här snygg var Samuel i sin monsternapp, ni kanske förstår rusningen:

image1139


Vänner

Vad fantastiskt det ändå är att ha sina vänner omkring sig!

Efter att ha hoppat runt och levt i en kappsäck i flera år så uppskattar jag verkligen att äntligen ha så många vänner omkring mig som jag har nu här i Stockholm. Jag kom exempelvis precis hem från ännu en Desperate Housewives-kväll hemma hos min kompis och numera granne Sofia.

Det har blivit lite av en tisdagstradition med dessa DH-kvällar i sällskap av mina kära vänner Sofia och Jenny. Sushi, DH och popcorn är det återkommande temat, fabulous! En annan sak som är ganska fab när man tänker efter att vi tre har känt varandra i snart 20 år, är inte det helt sjukt? Samma klass från ettan till nian och så nu, nyblivna stockholmare alla tre. Sånt ska man vara rädd om tycker jag! Old friends alltså...


Daugava

Knappt har man hämtat sig från Kentkonserten förrän det är dags att börja inför nästa musikaliska upplevelse. Lars Winnerbäcks Daugava går nu på högvarv i min Ipod, vilken platta! Underbar!! Just nu sitter jag och lyssnar på "Om du lämnade mig nu", balladen med Miss Li, nästan en utomjordisk upplevelse, den är så vacker! På torsdag är det dags att åter inta Globens annex... Jag längtar!

Mitt i all extas måste jag dock slå ett slag för utomhuskonserter... Det blir inte riktigt samma stämning inomhus. Förra gången jag var på Lasse Winnerbäck var en riktig sån där svensk sommarupplevelse, så blir det nog inte riktigt på torsdag... Men det är ju alltid trevligt att ha en blogg, bara att gå
tillbaka och minnas!

Hjälpsamma samariter

Gårdagkvällen blev en riktig höjdare! Kent gjorde oss verkligen inte besvikna även om vi saknade vissa av våra favoriter som Socker, Isola, Kräm och Spökstad, men man kan ju inte få allt!

Efter spelningen åkte vi inte till stan och svirade lite och drack drinkar. Det var very trevligt!

På vägen hem mitt i natten hände dock något mindre trevligt... Vi hittade på en stupfull tonårskille som vi kände oss skyldiga att förbarma oss över. Killen satt farligt nära spåret och var inte i skick att ta sig hem själv så det blev till å hålla upp huvudet, försöka akta sig för kaskadspyor, ringa pojkens kompisar, påkalla hans föräldrar, försvara pojken mot fulingar som försökte råna honom på plånboken...Och så vidare! Till slut kom dock pappan och slutet gott, allting gott. Pappan var så tacksam så för att någon hittat sonen och tagit hand om honom. Det var sannerligen dagens goda gärning för vår del!

For your information, det kom fram några väktare och pratade med oss mitt i omhändertagandet. Dom berättade att bara de senaste veckorna har TRE fulla personer ramlat ut på spåret och dött i Stockholms tunnelbanesystem. Det är ju inte klokt! Dom blev dock lite glada över att vi bevisade att det fanns lite medmänsklighet kvar här i världem. Well of course, sa vi och kände änglavingarna växa ut på ryggen och gloriorna lysa upp över våra huvuden. Nattvandring härnäst kanske?!

Favoritbild

Jag sitter hemma hos Sofia och dricker skumpa och går igenom hennes dator lite lätt. Kommer ni ihåg när jag berättade om den misslyckade förfesten som slutade med att Sofia däckade i min säng och vi inte kom ut över huvudtaget? Nåväl... den här bilden togs en stund innan detta hände:Sofia visar mig hur man dansade discodans när vi var unga. Bilden är så underbar, synd att vi aldrig kom ut på krogen, misstänker att vi hade gjort stor succé med dessa moves... :)

Liveblogg

Förfesten har börjat, Kent here we come! Känner på mig att det här kan bli en av "those nights"... Nu kör vi!Sofia X 2

Helgens event!

Jag tittade i min kalender häromdagen och upptäckte att den kommande helgen var helt blank... Det var en konstig känsla efter att ha rusat runt som en tok helg efter helg och gjort tusen saker. 

Sedan igår är dock sidorna inte längre helt blanka, min kompis Sofia ringde nämligen just igår och berättade att hon inhandlat biljetter till den utsålda Kentspelningen på fredag! Vi ska därmed nu stödja våra gamla hembygdshjältar med en visit på deras konsert. Grymt kul ska det bli! Vi har varit på Kent många gånger förrut, men det slog mig att det här blir den första konserten som äger rum utanför Eskilstunas kommungräns, haha, det är sant.

Min Kentspelningsbiografi, som jag kommer ihåg den, på något lustigt sätt har jag lagt den tillhörande alkoholkonsumtionen på minnet vid de olika tillfällena... (Oxå något att berätta för barnbarnen!?):

Januari 1998 (Sofia 15 år, hade förfestat på Hooch och Peters Pops som langats från systemet)
- Stadshotellet i Eskilstuna (Popstad -98 firandet, på efterfesten hamnade även Martin Sköld, crazy med tanke på vår ringa ålder)

Juni 1998 (Sofia snart 16 år, hade antagligen förfestat på Borsökna beach på Smultronpuss och Gorillaöl)
- Parken Zoo, Eskilstuna

Februari 2000 (Sofia 17 år, retar sig över att inte komma in på ölområdet)
- Eskilstuna sporthall (då okända The Ark var ett lustigt förband minns jag...)

Juli 2000 (Sofia, snart 18 år, smiter in på ölområdet)
- Isstadion i Eskilstuna, som ju förövrigt ligger i Hagnestahill, som grädde på moset.

Juli 2002 (Sofia snart 20 år, dricker mycket öl på ölområdet)
- Parken Zoo, Eskilstuna

Och nu alltså även:
 
November 2007
(Sofia 25 år, håller sig nykter och oroar sig över morgondagens huvudvärk, kanske!? Nä...)
- Globens annex, Stockholm

Det var sannerligen länge sedan sist... ska bli sååå roligt!!

How Bizarre!

Jag var med om det mest bisarra idag på lunchen...

I godan ro gick jag längs med Fredsgatan i lokala Stockholm när jag precis i höjd med Rosenbad blir vittne till hur en man plockar ut något ur en bil och lägger det rakt på trottoaren där jag gick.

Detta något visade sig vara ett stort älghuvud, skitskumt tyckte jag! När jag kom närmare såg jag snart att det inte var vilken gammal jakttrofé som helst, det var nämligen ett helt färskt älghuvud. Ur den delen av trofén som troligtvis snart kommer vara fäst på någon troféfull vägg i ett välbeställt hushåll med väl tilltagen takhöjd stack nämligen en blodig benpipa ut. Det rann även blod ur näsan på älghuvudet.

Det hela var bara så groteskt och malplacerat där ute på trottoaren... Och jag kommer få mardrömmar av den där äckliga benpipan! Var inte detta dagens sjukaste händelse så säg?
image1133

Till pappsen

image1132Igår fick jag av mina vänner veta att det inte längre ligger i tiden att köpa saker till varandra i present, utan att det tvärtom är riktigt otrendigt att överösa varandra med onödiga prylar då vi idag befinner oss i en nästintill överhettad högkonjunktur där konsumtion är vardagsmat. Vad som istället värderas är tid, att lägga ner tid och omtanke i en present är vad som idag bestämmer dess värde, inte prislappen. Det tyckte jag lät väldigt klokt faktiskt.

Min brors och mins present till pappa så här på fars dag måste således ligga helt i tiden, middag och biljetter till Sound of Music på Göta Lejon fick det bli i år. Om två veckor är det dags, det ska bli så kul!


En kväll på Operan

Igår kväll var det så äntligen dags för ballettäventyret på Operan. Det var premiär på "Kungliga ballettens höstafton" och vi var sju förväntansfulla som begav oss till den Kungliga Operan, stajlade till tänderna där röda mattan väntade! Fabulous!

Balletten var över förväntan och jag tror att alla var positivt överraskade av att vi inte lessnade eller somnade... :) Höstaftonen bestod av fyra olika framträdanden med lite olika teman, det handlade om allt från döden till... ja, jag vet faktiskt inte vad alla danser symboliserade, men tjusigt var det sannerligen!

Kändisspotting på Kungliga ballettens höstaftonpremiär:
- Kronprinsessan Victoria
- Elisabeth Tarras-Wahlberg
- Horace Engdahl

Här socialiseras i societeten vill jag mena... :)

Efter ballettbesöket gick vi runt hörnet och tog ett par drinkar på Operans Cafédel, så kallade Café Opera.

En väldigt trevlig kväll, ser redan fram emot nästa kulturevenemang!


Dåligt

Det här med att bunkra åtråvärda prylar och sedan kränga desamma till ockerpriser utan att personligen ha förädlat den aktuella produkten verkar vara en ny utbredd affärsidé som används friskt både vad gäller biljetter till utsålda konserter eller specialdesignade kläder på H&M.

En kollega till mig vågade sig förbi H&M idag och kunde rapportera om folk som kom ut med tiotals megastora påsar... Antagligen inte för att bäras av köparen direkt. En stor del av dessa kläder krängs istället på nätet, exempelvis
här, inte klokt, tycker jag! Folk försöker få ut dubbla priser på grejerna som de själva köpte för bara några timmar sedan...


Kvinna, ge upp din son!

Jag är kanske inte lika fast som vissa andra i min bekantskapskrets, men nog tittar jag på "Bonde söker fru" då och då... Det är så rara bönder, jag hoppas att dom alla hittar kärleken och blir lyckliga. Som jag ser det finns det dock ett hinder på vägen mot denna lycka och det är den här kvinnan, bonden Fredriks mamma Ann.

Ann verkar vara en redig och bra kvinna i sina bästa år och vill säkert det allra bästa för sin son. Det är ju dessutom toppen att de verkar ha en nära kontakt, mer mor-sonbonding behövs! Dessvärre tror jag att jag smäller av när jag läser en sådan här artikel. Ta bara det här citatet om hur hennes sons liv påverkades av tv-inspelningarna:

"-Det var väldigt jobbigt då. Det var ju någonting varje dag och Fredrik fick väldigt annorlunda mattider än vad han är van vid. Det var ju inte middag till kvällen utan mackor till frukost och mackor till middag. Det var han ju inte alls van vid, så hans mage mådde inte alls bra av det."

Kära hjärtanes... Jag finner inte ord! Jag ser enorm uppgift för den kommande utvalda flickan att bända loss den här Ann från sin son och få henne att förstå att hennes lilla gullponke blivit en vuxen man, något som säkerligen kommer orsaka ett svårt trauma... Det är dock något som måste göras, innan pojken är förstörd för alltid.

Helgens kulturella begivenhet

image1131Efter några dekadenta helger med mycket snus och sprit är det dags för mig att ta mig i kragen och utveckla min lite mer kulturella sida...

För någon månad sedan var det opera som gällde. Härnäst är det sköndansande unga män i trånga trikåer som skall förgylla min fredagskväll. Jag och mina vänner ska nämligen roa oss kungligt på Kungliga Balettens
höstafton på Operan. Ja, det är sant. Det kan bli hur bra som helst tror jag!!

Det här blir faktiskt min debut vad gäller balett, jag kan inte dra mig till minnes att jag bågonsin varit på balett tidigare, så det ska bli mycket spännande!

Jag har surfat runt lite på Operans hemsida och funnit min favorit i ensembeln, det är den unge vitryske balletdansören Andrey Leonovitch som jag hyser störst tilltro till, visst ser har talangfull ut!? ;)

Gårdagens outfit

Det blev ingen Halloweenfest för min del iår, dock blev det en redig 70-talsdiscofest igår som kompensation. Riktigt skoj! Min kamera har börjat strula men jag har kommit över en bild på min vackra utstyrsel, jag var så tjusig i någon form av brun sparkdräkt. :)

Idag har jag förresten spenderat ungefär sex timmar på att ta bort mina extensions och reda ut oönskade dreadlocks. Nu känner jag mig helt skallig nästan... man blev van med att ha långt hår... well, det känns skönt att slippa tovor i hårbotten i varje fall!

image1130

Torsk på Tallinn

Det blev tacos och "Torsk på Tallinn" hemma hos Sofia igår, en helt ok fredagskväll med andra ord. Idag har jag varit och tränat och ska strax bege mig till stationen och åka till Eskilstuna för att gå på 25årsfest, det ska bli skoj. Håret är redan plattat och mittbenat, very seventies om jag får säga det själv.

Ha en trevlig lördag på er!

Fantastiskt!!

Jag satt och surfade runt på webben i godan ro när jag plötsligt hamnade på en sida som fick mig att nästan lägga av ett glädjeskrik. Jag hittade nämligen en svensk sida som sålde läppglans, och inte vilka läppglans som helst utan mitt favoritläppglans från Australien. När jag bodde i Australien så bunkrade jag verkligen på mig dessa lipgloss, som kostade motsvarande 15 riksdaler stycket. Nu har dock mitt lager snart sinat och därav mitt nära glädjeskrik.

På den
här sidan kan ni fynda BYS superbraiga budgetläppglans, jag tipsar främst om färgen "Raspberry", den är snyggast och luktar godast! 39 kronor glanset känns dessutom högst överkomligt med tanke på att glansen faktiskt fraktats från andra sidan jordklotet. Skynda fynda!

image1129

Ont i fötterna

Ledig idag, ubderbart med tredagars helg! Dagen har spenderats med att träna och luncha och shoppa. Mestadels med det sistnämnda, kom precis hem från en rejäl vända på stan och fötterna värker... Lyckades i varje fall hitta en schysst outfit inför morgondagens event. Då vankas nämligen 25-årsfest med tema 70-tals disco! Ni kan få se min schyssta outfit imorgon... Tills dess hålle jag den hemlig! :)

Vad ska man hitta på nu då? Egentligen borde jag vara social ikväll, men jag vet inte om jag orkar... Kanske blir det en idolfredag under täcket i soffan och med en rejäl påse lösgodis? Tanken känns mycket lockande... :)