Dagens Hoff!

44180-62Bilden kommer från
www.giese.za.net

Praktikpanik

Imorgon ska jag på praktikinformationsmöte!! Jag börjar ju bli stor nu, och det är dax för mig att bege mig ut och smaka på arbetslivet. Jag tycker att det hela är mycket skrämmande, men samtidigt spännande!!!

En sak kan man ju säga, och det är att polmag i Uppsala har grymma praktikplatser till sitt förfogande. Jag kan dock inte riktigt bestämma mig för om jag vill göra min praktik i Sverige eller utomlands, och om jag ska göra praktiken före eller efter d-kursen. Jag håller på och gör upp en liten lista med fördelar och nackdelar med alla olika kombinationer:

Göra praktik i Sverige:
+ Större chans att man kan få jobb på praktikplatsen efteråt.
+ Jag kan bo kvar i Uppsala, mindre krångel.
+ Praktikplatserna kan vara mer matnyttiga
+ Det är alltid lättare att göra ett bra jobb på svenska.

- Sverige är kallt!
- Jag får inte hålla igång min engelska

Göra praktik utomlands:
+ Det är alltid en bra erfarenhet att ha levt i olika kulturer
+ Det är coolt att skryta med att ha praktiserat i Bryssel eller i New York
+ Man ska passa på att se världen medan man är ung.
+ Ser otroligt bra ut på ett CV

- Väldigt ovanligt att få erbjudande om jobb efteråt.
- Mycket krångel att bege sig iväg igen, hyra ut lägenhet etc.
- Svårt att få vissa praktikplatser, typ i Bryssel, med min Laurent-franska och knaggliga spanska.

Göra praktik innan d-kursen:
+ Man slipper sriva två stora uppsatser terminerna efter varandra
+ Man kan få många bra idéer till d-uppsatsen.

- Man måste kanske tacka nej till jobberbjudande för att kunna avsluta utbildningen.

Göra praktik efter d-kursen
+ Lätt att stanna kvar utan vidare om man blir erbjuden jobb.
+ Det är lättare att skriva uppsats i november än i maj.

- Det är roligare tillvalskurser på våren till d-kursen.


Som ni kanske förstår är det här inte ett alldeles lätt val... Jag måste även bestämma mig på om jag är sugen på offentlig eller privat sektor, det lutar lite åt privat, men jag är för lite insatt för att säga vad som är smartast i längden. Jag vill vara där pengarna är... :) Jag hoppas att jag kommer bli klokare efter morgondagens möte! Jag har kollat igenom de olika praktikplatserna lite granna, är sugen på SNS demokratiråd eller Coreper i Bryssel. Jag såg att Junilistan även sökte praktikanter till sin Brysselavdelning, skulle iofs vara spännande men det känns inte så jättelockande...

Dagens tips!

Ruggigt nice med lite bastande och bärs så här på kvällskvisten, måste göras om oftare!!

Jag kom på att jag måste sprida ett tips:
Dagens tips är Milkos fjällyoghurt med hjorton, den är varken fett- eller sockersnål med otroligt god! Den är tjock och krämig och med en massa smarriga hjortronbitar. Ganska dyr, typ 20 kr, men värd varenda krona!!

Är det nån som har något annat tips på nån smarrig yoghurt? Jag är lite sugen på lättvarianten med honungssmak...

Bastubad

Frisyren höll även ett jympa-pass!! Uppsatta flätor är min nya favvo-frilla, även om jag mina klasskompisar tyckte att jag såg ut som Ukrainas stora kvinnliga politiker, Julia eller vad hon heter...

Ikväll blir det middag, bastubad, pilsner och ansiktsmask med Linda! Vi måste ju utnyttja fördelarna med att bo i Flogsta, det finns bastu i varje hus! Sen tror jag att det blir Dirty Dancing, klockan 21.00 på trean, missa inte det!!!


Dagens frisyr!

44180-61   44180-60

Kolla in vilken rolig frippa jag fick till idag! Jag är mycket nöjd!


money money money

Nu har det börjat klarna varför jag inte har fått några csn-pengar ännu... Mailade till dem igår och frågade om dem inte kunda påskynda processen lite, då visade det sig att dem redan hade skickat ut beslutet för typ två veckor sedan...  till min adress i Australien!!

Nu adressändrade dem mig i varje fall & skulle skicka ut ett nytt beslut as soon as possible, sen får jag skicka in studieförsäkran och fyra vardagar senare ska pengarna vara på mitt konto, which means typ nästa onsdag... grrr... vill ha pengar nu!! 

Tur att jag har en snäll mor som hjälper mig att rädda situationen så att jag åtminstone slipper blir vräkt och få elen avstängd! Tack lilla mamma!

Bree van de Kamp

Jag är lite inne på alla dessa tester, samtidigt som ju fler jag gör, desto mer konfunderad och splittrad blir jag inombords. Jag märker att jag nog inte är samma människa som jag alltid trott mig vara.

Nu senast gjorde jag
"Desperate houswives"-testet på kanal 5 ' s hemsida, med följande resultat: 

44180-59

Du är mest lik Bree van de Kamp.

Du är en god mor och en god fru och gör allt för att behaga din familj. Dina grannar avundas dig men kan också skrämmas en aning av ditt överförnuftiga jag.

Du gillar:
Public service, storhandla, brodera, trädgårdsskötsel, baka kakor.

Du gillar inte:
Dokusåpor, Long Iceland Ice Tea, Christina Aguilera, lägenheter, otacksamhet.

Taskig andedräkt?

När jag kom hem precis och gick igenom dagens reklamskörd möttes jag av värsta skräckannonsen. Det var ett erbjudande om att få prova världsnyheten Zinkoral i 30 dagar helt gratis. Zinkoral är någonslags tablett som skall ta bort ens dåliga andedräkt. Huruvida Zinkoral fungerar eller ej låter jag vara osagt, jag blev mest chockad av skräckpropagandan i den brevliknande annonsen. Nedan följer ett utdrag;

"Bästa läsare!

Vet du att upp till 70 % av alla vuxna personer ibland har problem med dålig andedräkt - oftast utan att veta om det?

Dålig andedräkt på morgonen - Alla har det! Försök inte lura dig själv! Du har det förmodligen - du också!!!!!

Din bästa vän kan vara din värsta fiende.
Att tala om dålig andedräkt kan vara tabubelagt. Som regel känner du inte själv om du har dålig andedräkt och oftast drar sig dina närmaste för att upplysa dig om det.

MEN - de märker det! På jobbet, hemma, när du är ute bland vänner eller tätt intill din partner."

Det var ord och inga visor det! Vi får väl allihop försöka att inte förneka det här med dålig andedräkt, det är ju tydligt att det är den nya formen av samhällsproblem. Jag tycker att vi ska försöka vara ärliga på den här punkten. Är det någon i vår närhet som lider av dålig andedräkt så tycker jag att man diskret skall kunna påpeka det, utan att det skall behöva vara en så pass känslig fråga. Det är ju tydligt att dålig andedräkt är ett utbrett problem som drabbar många även om många ständigt lever i förnekelse vad gäller just den här företeelsen.

Tack Zinkoral för att ni har öppnat mina ögon för problemen med dålig andedräkt, jag ska genast gå och borsta gaddarna!

Fuldag

Usch, idag är ingen bra dag känner jag... Håller på och stressar som en idiot, har seminarium om en timme och blev precis klar med seminarieuppgiften, så nu måste jag dödscykla till Ekonomikum och skriva ut den, och sen dödscykla vidare till seminariet... jag hatar att stressa, vill vara ute i god tid! Till råga på allt har jag värsta fuldagen, känner mig skitful helt enkelt, och blek! Och mina kläder är oxå skitfula och tråkiga... Jag vill ha en snyggdag snart!!! Den här veckan ska jag i varje fall köra igång med träningen på allvar, träningsväskan står redan packad så att jag kan stanna till nå träna på vägen hem...

Hejdå allihopa, hoppas att ni känner er snyggare än jag gör!

Packade politiker

Vad ska man egentligen tro om SSU-ordföranden Anna Sjödins eskapader inatt?

Sjödin ska ha blivit oxtokig på dörrvakterna sen hon och hennes vännina blev avvisade i baren med anledningen att de var för fulla. Sjödin skall då ha attackerat en dörrvakt bakifrån, slaget honom upprepade gånger i huvudet samt kallat honom "Jävla svartskalle!". Jag vet inte vad jag ska tro, på något sätt så låter det ju helt otroligt, att en företrädare för ett så pass enormt stort ungdomsförbund som SSU skulle bete sig på det här viset, å andra sidan är det ju inte mycket som förvånar en längre....

Det som väckte min uppmärksamhet i den här
storyn är annars att den aktuelle dörrvakten, Babak Jemai, egentligen är läkare vid Danderyds sjukhus men arbetar extra som dörrvakt ibland. Har jag missat nått eller är det vanligt att läkare extraknäcker i krogbranschen på det här viset??!!

Hela storyn är konstig, men det ska bli väldigt spännande att följa utvecklingen!

Gott nytt år!!

Idag är första dagen på det kinesiska nyåret, gott nytt år alla kineser!!

Vi hade en kinesisk utbytesstudent med oss på kursen i helgen, och hon var jätteglad eftersom det var nyårsafton. Sånga-Säby var jättegulliga och ordnade med sprakande raketer som satt fast i efterrätten, det var väldigt festligt! Året som kommer är hundens år. Hunden symboliserar lojalitet och vänskap, så det gäller att ta hand om sina vänner under året som kommer!! Jag är född i hundens år, och det betyder att året som kommer ska bli något alldeles extra. För att bringa extra lycka under det här året ska den som är född i hundens år alltid bära något rött. Vill man inte ha på sig röda kläder så räcker det med ett rött smycke, röda läppar eller röda naglar, allt enligt kinesen på plats.

Jag ska nog ta och måla mina tånaglar klarröda, för jag behöver all tur som jag kan få!!


Dvärgfladdermusens vinterdvala

Om man är ansluten till internet via Uppsala studentnät har man automatiskt tillträde till nationalencyklopediens hemsida, vilket jag tycker är helt fantastiskt! Jag har kommit på en ny funktion här, man kan nämligen söka på olika datum för att se vad som har hänt på just det datumet genom världshistorien. Jag sökte självklart på min födelsedag, den 19 oktober. Först så måste väl påpekas att nationalencyklopedien missade den lilla detaljen, att jag kom till världen just denna dag.  

Vid första anblick så förefaller det inte ha hänt så mycket annat stort på just den 19 oktober, Nils Edén bildade en liberal regeing i Sverige, den 19 oktober 1917, och sex år tidigare, den 19 oktober 1911 startade Amundsen sin expedition mot Sydpolen, när man tittar lite närmare finner man dock att den 19 oktober (varje år antar jag) är startskottet för dvärgfladdermusens vinterdvala! Dvärgfladdermusen finns i södra delarna av Sverige, ända upp till Mälardalen, dess huvudsakliga föda är småinsekter. Jag är glad och stolt över att dela min födelsedag med den här betydelsefulla dagen för dvärgfladdermössen.


Dagens Hoff!

44180-58Bilden kommer från
www.giese.za.net

Europa-movie

Åh, vilken nostalgi! Jag var nyss inne på Europaskolans hemsida och tittade på deras nya reklamfilm (Tack Carro för tipset!). Ibland skulle man vilja skruva tillbaka tiden lite granna!


I'm back!!

Herregud vad jag känner mig fet, helgen har verkligen gått i svullighetens spår. Det har varit fika, luncher, godis, fika, trerättersmiddagar, mera godis och ännu mera fika, jag känner mig som en fläskkorv! Nu blir det späkning i en hel vecka! Det passar mig och min plånbok väldigt bra eftersom jag dessutom är pank, har inte hört ett knyst från csn ännu, får börja jaga dem imorrn, hyran ska ju betalas och allt!

Helgen har annars varit jättebra, men väldigt intensiv... det var grejer hela tiden och inte en lugn stund, är helt mörbultad och ihjäl, fast det har varit kul, många roliga och trevliga människor och Sånga-Säby var väldigt fint!!

På kvällarna var det som sagt trerättersmiddagar, riktigt smarriga dessutom! Och så blev det en hel del pool- och bastubadande, de hade en jättemysig relaxavdelning precis vid sjön, och nu ska ni få höra:

JAG HAR BADAT ISVAK!!! Inte bara en, utan TVÅ gånger dessutom, håll i hatten! Det blev nämligen nått knas med kameran vid första doppet, så jag var tvungen att hoppa i igen, man vill ju ha fotobevis på en sån grej!! Det var inte så farligt som jag trodde innan, nån slags smärtsam njutning... Jag lovar att lägga ut bilden så fort jag fått den mailad till mig!

Jag måste oxå få meddela att jag hade tur,
Gods och gårdar fanns på plats på mitt rum! Jag har norpat med mig hela tre nummer hem, så nu ska jag planera hur jag ska inreda min herrgård som jag ska ha sen när jag är het kvinna i karriären! Gods och gårdar är verkligen en inspirerande tidning!


Den äldre generationen legister

Intron som jag gjorde idag på demon var sannerligen en upplevelse. Jag jobbade ihop med en annan kvinna med att dela ut provsmakningar på tacos på ICA Sävja, jag kanske inte ser demonstratör som mitt framtidsyrke, men det kan nog bli en erfarenhet och det ä ju alltid roligt att stå och prata med ny människor. Provsmakningsutdelare borde ju vara världens mest tacksamma jobb, alla älskar ju när det är provsmakningar i affärerna, trodde jag i varje fall... .men som sagt, det blev en riktig erfarenhet, jag som tidigare trott att snacket om snikna pensionärer är överskattat har nu kommit till insikt...

Vi började fixa med provsmakningarna vid två, och det var ju en hel del att stå, köttfärsen skulle stekas, gurkan hackas etc. Tre minuter över två står hela PRO flockade framför disken, tjatandes värre än 7-åringar.

"Är det färdigt snart?"

"Skulle inte demonstrationen börja klockan två?"

"Det här tycker jag är väldigt dålig stil!"

"Hur ska ni lösa det här nu då?"

"Hur lång tid är det kvar nu?"

"Jag har faktiskt tagit bussen ända hit för att få smaka på det här, och så är ni inte färdiga, jag är mycket besviken!"

"Ska jag behöva stå här och vänta hela dan eller?"

Jag ska genast ta ett snack med min farmor om det här, är det så här hon beter sig när hon är ute på egen hand så skulle jag skämmas ihjäl! Det pratas ju ständigt om ouppfostrade ungdomar, men det här tar priset, jag är allvarligt förvånad och besviken.

Stockholmsstress

Så fort man kliver av tåget i Stockholm så tar stressen tag i en, alla springer runt och folk blir helt tokiga om man råkar ta upp mer än den lilla tredjedelen allra längst till höger i rulltrappan. Ibland är det skönt att man inte bor här, man skulle nog få magsår... Jag tycker att det är lite roligt att provocera stockholmare, även om det bara innebär att stå till vänster i rulltrappan eller stanna till mitt i rushen för att svara i telefon eller byta låt på mp3-spelaren. Det behövs ofta inte mycket mer än så för att blodet ska stiga i deras kroppar, stockholmarnas.En fantastisk present!

Tack Andreas!!! Länken som jag fick var helt fantastisk, och jag vill nu ta tillfället i akt och sprida glädjen som du gav mig vidare.

Eftersom jag ju ska vara borta hela helgen så kommer det ju inte att bli några Hoffar på ett tag. Och för att stilla all abstinens så ber jag er besöka den
här sidan. Helt otroligt, vilken feel good grej!

Tack Andreas ännu en gång!

Grattis Australien!

Av naturliga skäl måste ju det här inlägget följa på engelska...


44180-57

Today is Australia-day. I don't know why Australia-day is celebrated today, but on the other hand, there are no true aussies who really knows that either! They just celebrate it anyway, with fireworks and heaps of beer! I wish I was in Austraila right now, I would have been celebrating like crazy!

HAPPY AUSTRALIA-DAY EVERYONE!!

Dagens Hoff

44180-56


Bilden kommer från
www.giese.za.net


Busy!

Känner mig lite stressad... håller på och packar och jag vet inte vad jag ska ha med mig... Försöker vara minimalistisk och inte packa ner något som inte absolut nödvändigt... men det är alltid svårt!

Ska bege mig till Stockholm i em, där ska jag först hälsa på systern och imorrn ska jag på utbildning med facket. Hela helgen ska vi vara vara på
Sånga-Säby konferens och bli utbildade. Det är ett fullspäckat schema hela helgen vill jag lova! Vad ska man ha på sig när man är på sån här utbildning?? På kvällarna ska det ju vara middag och underhållning, ska man ha på sig några partykläder då? Sånt här är så svårt... särskilt när man bara har en liten väska och dessutom ska behöva kånka runt på den själv... Man vill ju inte vara överklädd, men att vara underklädd är det värsta som finns, hmm... Vi får se hur det går!

Konferensstället verkar vara väldigt bra annars, det står att dem har hästens sängar och så, något jag inte har själv... Och så står det att på rummen kommer det att finnas ett färskt nummer av antingen tidningen Gods & Gårdar, Lantliv eller Drömhem & Trädgård. Jag hoppas att det kommer ligga ett ex av Gods & Gårdar på mitt rum! =)

Nä, nu är det packning som gäller... det får nog slinka ner ett par partytoppar, dem tar ju inte så särskilt stor plats i vilket fall! Fullspäckad dag idag förövrigt, efter föreläsningen ska vi träffas och göra seminarieuppgifter, sen iväg till ett ICA nånstans utanför Uppsala, där jag ska gå intro för demo-jobbet, sen första bästa tåg till Stockholm och sen ska syster och jag på nån shoppingtur, pust!


Laglydiga Li

På Aftonbladets "Ungt val 2006" finns många roliga tester.
Nu senast testade jag min
laglydighet och fick följande resultat:

"Laglydiga Li"
Du har stenkoll på vad man får/inte får göra.
Din nitiskhet vad gäller att följa lagar och förordningar gränsar till extremism.
Hade du haft samma inställning till allt annat här i livet hade du säkert kunnat bli något,
men då all din energi går åt till att aldrig göra något fel finns det varken tid eller ork till
något annat.


Hur bra låter det här på en skala?? Jag börjar tvivla lite på de här testerna. Jag fyllde både i att jag skulle kunna dricka fulsprit i brist på annat och att jag skulle ta pengarna ur en plånbok om jag hittade nån... men när allt kommer omkring så kanske jag  faktiskt är en sån här nitisk rättlevnadsmänniska, som fram tills nu tydligen totalt saknat självinsikt...!

Det ska vara ordning och reda, regler är till för att följas. Följ mitt exempel så kan vi skapa oss ett mycket trevligare samhälle!

Formulär

Det här formuläret hittade jag på Jerpas blogg!


Four jobs you have had in your life:
- Jane på Tarzan beach, Kos, Grekland
- Lotterivärd, Parken Zoo, Eskilstuna
- Vårdare på gruppbostad
- Jultidningsförsäljare

Four movies you could watch over and over:
- Dirty Dancing
- Zingo
- Sällskapsresorna
- Torsk på Talinnnnnnnn

Four places you have lived:
- Eskilstuna
- Strängäs
- Göteborg
- Uppsala
- Perth (ooops det blev visst fem...)

Four TV shows you love to watch:
- Desperate Housewives
- Simpsons
- Nya rum
- Sex and the City

Four places you have been on vacation:
- Sydney
- Kos
- Berlin
- Darwin

Four websites you visit daily:
www.gmail.com
http://supersofia.blogg.se
www.aftonbladet.se
www.betapet.com

Four of your favorite foods:
Thaikyckling med kokosmjölk & ris
Lasagne
BBQ
Sushi

Four places you would rather be right now:
I Australien
På spa
På shoppingtur
Hos Samuel

Four bloggers you are tagging:
Karolin
Jerpa
Josse
Glamourprinsessan

Free Katie!

44180-55

Ju mer man man
läser om det här paret desto räddare blir man och det står alltmer klart att Katie Holmes, en talangfull, söt och ung skådespelerska föll offer för sin egen tonårsdröm och numera är kidnappad av en ondskefull och kontrollerande alien! Man behövde ju bara se det där stolpskottet Cruise när han var gäst på Oprah Winfeys talkshow i juni för att man skulle hajja att nånting inte stod riktigt rätt till... Man kan tala om medelålderskriser hit och dit, men jag misstänker att det i det här fallet är allvarligare än så. Karln är tamigfan inte riktigt klok!

Och nu ska kvinnan snart föda hans barn oxå, jag undrar oroligt hur många ögon den lilla varelsen kommer att få...

I och med besöket hos Oprah så stod det klart för omvärlden att något måste göras. Katie måste räddas. En global "free katie"-rörelse startades upp. Vill ni oxå stödja Katie så kan ni gå in på den här hemsidan. Här finns t-shirts, pins och muggar för dig som vill visa din support.

FREE KATIE, NOW!!!Bilden kommer från www.abc.net.auSnöcykling

Jösses vilket snökaos det är i Uppsala, har nyss cyklat hem från stan, och blöt snö yrde överallt. Planen var att åka till Ekonomikum för att plugga och sen åka förbi F&S på vägen hem för att träna, men när det är sånt här skitväder så vill man bara hem!!! Jag får räkna cykelturen fram och tillbaka till stan som dagens motionsövning! Det är inte helt lätt att ta sig fram på cykel när det är snöigt och isigt, det kräver viss erfarenhet. jag börjar faktiskt lära mig... det svåraste är när marken är isig och spårig, då slirar man bara omkring. Det är liksom omöjligt att hålla sig till de uppkörda hjulspåren... Jag längtar till våren nu, då ska jag susa ner för Carolinabacken på min fina blåa cykel, som Lotta på Bråkmakargatan! 

Torsk på Tallin

Vilket jäkla rabalder det har blivit om det svartfisket på torsk i Barents hav... big deal, är det nån som äter torsk nu förtiden egentligen? Jag har nog inte ätit torsk på tio år, jag äter bara lax och sill, och sushi. Men sushi görs väl inte ens på torsk?


Jag tycker att Kalla Fakta är ett bra program som jag gärna kollar på, men nu ägnar dem flera veckor i rad åt det här satans torskfisket. Jag tycker att det är tråkigt... Nu har jag övergått till Insider och Uppdrag Granskning istället. Jag kunde inte sluta gråta igår när jag kollade på Uppdrag Granskning, det var så fruktansvärt, handlade om en blödarsjuk man som hade blivit HIV-smittad av sin medicin... riktigt upprörande!


Sofia tipsar

Sex inspectors ikväll, kl.22.35 på fyran. Har man inget eget kärleksliv så får man roa sig med andras! =)

Hemmafruarna

Ikväll är det Desperate Housewives-premiär på femman, detta skapar två frågetecken i mitt huvud:


1. Finns det nån i min närhet som har femman??? Jag kan antingen våldgästa eller om ni kanske kan spela in... :)

2. Är det verkligen nya avsnitt?? Jag har fått lite olika bud vad gäller det... Har dem visat alla 24 avsnitten av första omgången i svensk tv ännu?? I Australien så körde dem hela kittet, varje vecka februari-juni... så om dem inte är sprojlans nya så har jag nog redan sett dem tyvärr...


Nu ska jag titta på Project Runway, jag hejar på tjockisen med glasögon och skägg!

Dagens Hoff

44180-54


Bilden kommer från
www.giese.za.net


Jag - En karriärkvinna!

Jag fick jobbet på Tria!!!

Är väldigt glad, särskilt eftersom jag var helt säker på att jag inte skulle få det. De hade ju sagt att dem skulle ringa igår, men min lur ekade oroväckande tyst... Jag har gått runt hela dan och bannat facket och känt mig helt värdelös. Det är sjukt hur en del grejer kan påverka ens humör, jag gick runt hela dan och tänkte att det är klart att dem inte vill anställa mig, jag är ju helt värdelös typ... men nu så känner jag mig helt oslagbar!

I ♥ facket!

 

Mardröm

Jag hade en så jäkla läskig dröm inatt... jag drömde att jag började tappa mina tänder, och munnen fylldes med slemmiga blodklumpar, då började jag spotta ut blodet, och då lossade hela käkarna så det var bara att plocka ut dem. Så hela mitt ansikte blev insjunket. Det kändes jätteverkligt, och var en av de hemskaste drömmar jag nånsin haft.

Jag har hört att tänderna symboliserar familjemedlemmar,och om man drömmer att man tappar en tand så ska det betyda att en sådan snart kommer att dö. Den här drömmen måste ju betyda att jag kommer förlora  hela släkten! :(

Gonatt!

Lovely dinner hos Erika! Tack så hjärtligt, nu är jag mätt och belåten! =)

Vi kollade en sväng på Supernanny, det TV-programmet måste vara världens bästa preventivmedel!!! Vilka vidriga barn det finns där ute, och bakom varje vidrig unge står ofta två ännu vidrigare föräldrar. Det borde införas föräldrarkörkort alltså! Många föräldrar är alldeles för mjäkiga och samtidigt totalt okärleksfulla mot sina barn. Inte konstigt att de förvandlas till små monster!

Nu är det tack och godnatt för min del, imorrn ska jag vara superstudenten, ska sitta på Ekonomikum hela förmiddan tror jag, och läsa... och så måste jag printa ut en massa grejer. Printning är alltid så jäkla problematiskt. När jag frågade de på statsvetenskapliga institutionen om jag kunde få ett nytt lösenord till datorerna där så sa dem att jag var tvungen att gå en ny datakurs för att få använda datasalarna igen eftersom jag har varit borta i ett helt år. Jag höll på att gå i taket, datakurs?!! Jag har redan gått den där menlösa datakursen en gång, och jag tycker faktiskt inte att statsens gråa burkar med windows-98 (dem uppdaterade från -95 för 1½ år sedan) är så särskilt avancerade, dessutom använder jag dem ju bara för att skriva ut.... Nej, imorgon ska jag prova mina utskriftsvingar på Ekonomikum istället...

Gonatt och sov så gott!!

Jag vill bli frimurare!

Jag skulle vilja bli medlem av en hemlig orden, det verkar coolt! Och dessutom kan man tydligen utöva stor makt i hemlighet om man är medlem i till exempel frimurarorden, det skulle passa mig utmärkt!

Tyvärr så är det bara män som får vara medlem av frimurarorden, det är jätteorättvist! Tyvärr skulle det nog inte hjälpa mig så mycket om den den regeln skulle ändras, man måste även vara över 24 år (9 månader kvar dit för min del), kristen (det kriteriet skulle jag klara galant, jag är faktiskt både döpt och konfirmerad) samt ”känd för ett redbart leverne”.

Det är nog på det där med redbart leverne som det skulle spricka för min del, mitt leverne är snarare redlöst än redbart. Men de kanske inte är så noga på just den punkten.

Jag får väl helt enkelt starta upp en egen hemlig orden, där bara redlösa kvinnor är välkomna!! Någon som är intresserad?!

Årets sorgligaste dag

Det är tydligen inte bara jag som har ett helvete idag... 23 januari är tydligen årets sorgligaste dag, det är vetenskapligt bevisat, och om det står i Aftonbladet så måste det ju vara sant.

Jäkla misär!!!

Jag tror jag blir tokig... väntar nämligen på att csn ska få arslet ur vagnen och skicka över lite kosing till mig!! Jag lämnade in min ansökan för över två veckor sen, men dem har inte skickat ut själva beslutet ens... och när jag får det så måste jag skicka in studieförsäkran, därefter tar det tre bankdagar innan pengarna kommer in på kontot! Så om jag inte får det där beslutet typ imorrn så får jag vänta ytterligare en vecka... Senast jag fick pengar från csn var i juli, då fick jag en klumpsumma på 47 000, juli till januari är faktiskt sju månader. Tänk på alla som tjänar 47 000 på en månad, eller kanske ännu mera... Jag känner mig så miserabel!

Till råga på allt blir jag tokig på comviq oxå, beställde ett nytt abonnemang därifrån för över en vecka sedan och har därför inte velat fylla på mitt kontantkort, eftersom jag ju förlorar dem pengarna när abonnemanget kör igång... Jag som inte ens har hemtelefon är liksom helt isolerad nu... snyft...

Kom igen, CSN och Comviq, ge mig mitt liv tillbaka!!!

Dagens Hoff eller dagens middagstips??

44180-53


Bilden kommer från
www.giese.za.net

Manic Monday

Grrr... jag skrev nyss ett jättelångt inlägg som jag lyckades fibbla bort, störigt!!

Idag ska jag bara stanna hemma och lalla runt i pyjamas och läsa och skriva klart seminarieuppgiften. Vi gick igenom alla frågorna igår, så jag behöver typ bara skriva rent dem idag, det känns ruskigt skönt! Men jag ska försöka plussa på med att läsa all text oxå, så att jag kan vara riktigt het på seminariet imorrn!! :)

Ikväll ska jag hem till Erika och äta, det ska bli trevligt, har aldrig varit hemma hos henne förrut! Stackarn har opererat bort en visdomstand så hon kan behöva lite uppmuntran! Jag ska nog försöka träna oxå... fastän jag fortfarande har lite träningsvärk sen i lördags, men vill man vara fin...

Skräckscenario

Det här är en av mina värsta mardrömmar. Varje gång jag flyger så brukar jag tänka på hur dem där nöddörrarna kan öppnas... och ifall nån galning skulle kunna få upp dem när man är uppe i luften, Jag har hört att alla skulle sugas ut genom dörren då, illa kvickt, men jag vet inte. Det enda jag vet är att jag kommer vara ännu oroligare nästa gång nu!

Det är läskigt med alla psykiskt instabila som verkar finnas överallt. På sistone har jag även haft mardrömmar om kannibalen i Gävle.

Söndagsplugg

Man blir seg i huvudet av att festa, även när själva bakfyllan har släppt så känner man ändå att man tappat nån miljon hjärnceller eller så! Jag skulle verkligen behöva vara skärpt nu, för det är pluggning som gäller!! Terminen körde verkligen igång med expressfart och jag har massor att fixa till första seminariet på tisdag, räknar med att sitta och skriva hela dan imorrn....

Ikväll ska jag träffa några från kursen och gå igenom alla seminariefrågor, det är alltid bra... även om jag är osäker på hur mycket jag har att tillföra, missade ju föreläsningen i fredags och har bara hunnit läsa en bråkdel av det jag borde... Hoppas att dem har lite överseende med mig... :)

Det blev söndagsfika på Stockholms med Sara och Louise, det var väldigt mysigt, dem hade grymma ciabattas med mosarella och soltorkade tomater, riktigt smarrigt! Men nu är jag hungrig igen... ska fixa söndagsmiddag, tror att det får bli en knorr-soppa och kanske ett äpple! Mumsfilibabba!

Dagens Hoff

44180-52


Bilden kommer från
www.giese.za.net

Party och Politik

Hello!

Jag är lite sliten och bakis idag... men det var väldigt trevligt igår! Tjejmiddag och utgång på Saluhallen! Det var så kul att festa med Sara igen!! 

Självklart lyckades jag komma in i en hetsk politik-diskussion på förfesten. Trots att jag ju enligt
partitestet är en tredjedel kommunist sa har jag väldigt svårt att förena mig med deras synsätt måste jag säga... Diskussionen handlade om språktest för medborgarskap. Jag tycker att det är en självklarhet att man ska lära sig svenska om man har som mål att bli svensk medborgare. Språket är så otroligt viktigt för att integreras i samhället och för att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Man kan säga vad man vill om det, men faktum är ju att det finns otroligt många människor i Sverige som lever i totalt utanförskap och jag tror att språket utgör den största barriären för att nå integration. Att ställa krav är att bry sig!!

När man diskuterar sånt här med vänstermänniskor lyckas dem alltid framställa en som en hård, inhuman och ond cyniker som vill skapa ett elitistiskt samhälle och utvisa apatiska flyktingbarn. Jag tycker självklart inte att Sverige ska utvisa en stackars kvinna som flytt från fattigdom och svält  bara för att hon får ett poäng under godkänt på ett språktest, men jag tror att ett språktest kan signalera att vi har starka intentioner för integration i Sverige och att vi inte accepterar dagens segregerade samhälle. Det värsta är att jag är så dålig på att debattera... Jag vet ju att jag har rätt, men kan inte lägga fram dödsargumenten på rätt sätt!! Jag behöver hjälp att lära mig dominera debatten!!

Sen så pratade vi om smink istället, då blev det lite muntrare, till och med kommunister använder ju smink nuförtiden... :) Jag delade med mig av mina tips och blev genast lite populärare. Ett tips som jag bjöd på är att man ska fixera kajalen som man har innanför fransarna med svart ögonskugga, då for man en sotig effekt som sitter som berg!!

På Saluhallen träffade Sara och jag en av våra favoritbloggare Glamourprinsessan, vi blev jätteglada och nästan antastade henne, det var nästan som att träffa en kändis. Det är roligt med bloggning för det är så många människor som man tror att man känner bara för att man läser deras bloggar varje dag, det är ju sjukt, man kan ju nästan främmande människors hela liv!

Jag körde ett fultrix på vägen hem eftersom jag bara hade 80 kronor i kontanter kvar och taxiresa till flogsta kostar minst 100... så jag sa till chaffisen att han kunde köra mig så långt hem som han tyckte 80 spänn var värt, men att han sen fick ha på sitt samvete om jag råkade på Haga-mannen när jag gick resterande bit själv. Så han körde mig ända till dörren utan att protestera, det kändes fiffigt...

Nu ska jag ta mig upp och försöka bege mig ut i det vacka vädret, solen skiner och snön gnistrar! Kanske blir det fika på stan med Sara!44180-51
Sara och jag var riktiga party-chicks igår!!


Schysst formkurva!Betapet.com brukar jag ofta spela... Alfapet på internet är en mycket rolig form av hjärngympa som man blir helt fast på! På Betapet finns oxå en del specialfunktioner, bland annat kan man kolla in sin formkurva, vilket jag nyss har gjort. Som ni kan se är jag i toppform och formkurvan pekar rakt uppåt, jag har blivit riktigt het på betapet! (Obs, rim!)


44180-50


Dagens Hoff

44180-49Bilden kommer från
www.giese.za.net

En bra lördag!

Vad duktig jag känner mig nu, har precis varit och tränat med Karin. Hon åker tillbaka till NY imorrn så det var enda chansen att träffa henne, nu håller jag på och planerar att åka å hälsa på henne in the Big Apple, kanske i slutet av sommaren. Det skulle vara grymt, måste skaffa mig ett bra sommarjobb bara så att jag kan få ihop mycket shoppingpengar!!

Resten av lördagen skall ägnas åt ätning, läsning, sminkning, drinkning och party!! Ikväll ska jag med Sara på tjejmiddag och sen så kan jag tänka mig att vi kommer leva rövare i Uppsalas nattliv. Ska bli mycket skoj!

Puss!

Partitest

Karolin tipsade om den här sidan där man kan testa vilket politiskt parti man åsiktsmässigt ligger närmast. Jag fick följande resultat:

Folkpartiet: 92%
Centerpartiet: 84%
Kristdemokraterna: 77%
Moderaterna: 65%
Socialdemokraterna: 36%
Vänsterpartiet: 32%
Miljöpartiet: 32%


Vad härligt det känns att jag är folkpartist. Det är ett så trevligt och humant parti med sunda och liberala värderingar. Jag tycker verkligen om Folkpartiet. Alla borde gå medi Folkpartiet tycker jag! 

Jag blev samtidigt lite rädd, jag menar, vaddå är jag en tredjedel kommunist??!! Testet kan inte vara hundra procent tillförlitligt, alternativt så slant jag lite på knapparna... :)

I survived!

Norrland levde upp till alla mina fördomar, man fick pulsa runt i snön på gågatorna mitt i snan, männen hade istappar i sina mustacher och snön yrde så att jag fick lite samma känsla som när Bullerby-barnen ska gå hem från skolan i stormen, den där gången när dem får söka räddning hos elaka skomakaren!

Jag tror att intervjun gick bra i varje fall. Jag var lite oförberedd och skippade det där med att framhäva min proffsighet och försökte vara avslappad och naturlig. Jaqg tror att det gick bra, vi babblade på jättemycket så att jag nästan missade tåget hem. Men kvinnan som intevjuade mig sa att jag hade väldigt goda chanser och att dem skulle höra av sig på måndag, jag tycker att det vore lurendrejeri att säga så om man inte får det sen... men, men, man kan ju aldrig vara säker, men jag håller tummarna!

Långt till Pluto...

Jag som tycker att Sundsvall ligger långt borta, checka in det här. Ingen resa man gör på en weekend direkt...

Nu sticker jag till Norrland!

Norrland, here I come!

Måste gå å sova snart, imorgon klockan sju går tåget till Sundsvall! Jag ska åka dit på anställningsintervju imorrn, för ett jobb som studentinformatör för facksamarbetet Tria. Alltså, jobbet är i Uppsala, men intervjun är i Sundsvall. Så det blir en två timmars-visit i Norrland imorrn alltså. jag kommer vara tillbaka i Uppsala redan på eftermiddagen... En så kallad blixvisit. Det bästa är att facket bjuder på första klass-biljett!

Tur att jag köpte en mössa idag, den lär behövas i Norrland!

Nu ska jag se om Laila Freivalds vet vad Phuket är eller inte...!


Gubbslem

Vad naiv man är egentligen allså... kollar precis på Insider och blir helt chockad över hur slemmiga gubbar kan vara!! Fatta att vara gift med en karl som typ verkar vara helt reko men i smyg surfar han runt på "sekreterar-akademin" och åker på 24h hor-kryssningar till Åbo... Vad är det som gjort de här gubbarna så jäkla slemmiga?? Blev dem inte ammade eller pottränade ordentligt eller va fan är problemet!!?? Jag hatar gubbslem!!

Dagens Hoff!

44180-48Bilden kommer från
www.giese.za.net

Rånare i Flogsta??

Var med om en jäkligt läskig grej förresten, på vägen hem så mötte jag en cyklist i rånarluva. Det var precs här i Flogsta och det var jätteläskigt. Jag tror iofs inte att det var någon riktig rånare, det var nog bara nån som inte ville förfrysa ansiktet. Men ändå! Det såg jätteläskigt ut!

Förfrusen men glad!

Förutom att jag dödscyklat hem och nu sitter och huttrar och försöker återuppliva mina stackars fingrar som domnade av typ nånstans mellan ån och domkyrkan så har idag varit en väldigt bra dag! Metodkursen verkar helt ok, trots att det ingår statistik... me no like statistik... Och det bästa av alla var att det var hela tre gamla polmagare som oxå ska gå stats C!!! Jag som ju var helt inställd på att jag helt hade kommit efter och skulle vara tvungen att bekanta mig med en ny generation studenter... Ve och fasa! De flesta av min årgång är typ nästan klara nu och är ute på praktikplatser när och fjärran men vi är alltså fyra tappra själar som ska traggla C-kursen ihop, känns bra!!

Inhandlade en fin lila mössa oxå, och det var nog ett av mina bästa köp, uppskattade den något oerhört under cykelturen hem måste jag säga...  Sen så fikade jag med Daniel, det var roligt!! Han har precis kommit hem från Chile där han har pluggat, men han var sig lik! Det är så roligt att träffa gamla Europaskole-människor, även om man inte har träffats på år och dar så känns det alltid så naturligt, som om det var igår man gick till Natti och åt något som kallades mat, härjade med Lövet och Lars-Åke och drack krusbärsdricka på Vrån. Those were the days! :)

Nä, om man kanske ska ta och micra lite frutti del mare... Hade ju tänkt träna idag, men när jag väl kom in i värmen så kändes det dödligt olockande att bege sig ut igen!!Köld

Shit!! Kollade precis på vädret och det ska ju bli svinkallt idag, måste skriva upp mössa på min shoppinglista bums...! Annars överlever jag inte, glömde ta med mig nån hit. Undrar om dem har några schyssta på ICA Väst??!!

Skolstart

Idag börjar jag plugget igen och känner mig ruggigt oladdad. Jag har liksom varit ledig i över två månader och har börjat finna mig väl tillrätta i den lite mer avslappnade livsstilen... Med sovmornar varje morgon och så. Men det är väl inte så mycket att göra åt saken, bara bita i det sura äpplet... Jag har för övrigt planer på att bli en riktig superstudent den här terminen!! Synd bara att första delkursen är metod och statistik = Inte alltför upphetsande...

Ska bege mig till bokhandeln och inhandla resurser, block och pennor. Det är det bästa man kan göra för att få igång studenten inom mig. Det skulle aldrig falla mig in att påbörja en ny termin med en halvfull penna och nedklottrat kollegieblock. Över min döda kropp!!

I eftermiddag ska jag fika med min gamla klasskompis Daniel, det ska bli så kul! Har inte sett han på typ två år!!

Middagstips!


SOFIAS PASTA FRUTTI DEL MARE
2 portioner44180-43

Huvudingredienserna i kvällens anrättning är:
* 1 burk krossade tomater
* 1 burk tonfisk
* 1 gul lök
* Fullkornspasta

44180-44

Hacka och stek den gula löken. Koka upp pastavatten.

44180-45

Fräs tonfisken tillsammans med löken.

44180-46

Tillsätt burken med krossade tomater, krydda med salt, peppar och oregano.

44180-47

Servera med fullkornspasta. Tänk på att den skall vara al dente så att det glykemiska indexet håller en lägre nivå!

Eventuellt kan man även tillsätta en burk med champinjoner, men det är ju trots allt bara onsdagskväll.

SMAKLIG MÅLTID!!


Dagens Hoff


Jag vill börja med att varna känsliga läsare för att dagens Hoff kan uppfattas som smaklös och skrämmande. Observera att bilden är ett montage. David Hasselhoff är inte kidnappad. Jag upprepar, David Hasselhoff är inte kidnappad!!


44180-41Bilden kommer från
www.giese.za.net

Fit for fight!

Äntligen har jag tagit tag i mig själv och köpt träningskort och varit och jympat, heja Sofia! Jag fick ett friskvårdsbidrag av min mor, så jag hade inte längre nått att skylla på! Det kändes jäkligt skönt och min kondis visade sig vara rätt ok trots att jag inte tränat på ett par månader.  Det tog en liten stund att komma in i de klassiska Friskis & Svettis-moves'en igen, men det gick bra, det är ju som att lära sig cykla. Inom ett par veckor räknar jag starkt med att regera på jympa-golvet!!

Lokalerna på F&S Ekeby har renoverats och det var jättefräscht och fint, det bästa med F&S är dock att det är så gemytligt och trevligt, som om världsfred skulle uppnås om alla bara fick jympa mera! Till och med ordningsskyltarna är trevliga ex. "Självklart sitter vi på handduk i bastun!"

Mötet med Friskis & Svettis var en kär återförening!

Shoppinglista

Det roligaste jag vet, efter att shoppa, är att skriva shoppinglistor. Alltså att planera sin framtida shopping, det är en jättebra aktivitet när man är pank som jag! Ligga och spana i kataloger och surfa runt på nätet... det är väldigt mysigt. Dessa listor har en tendens att bli väldigt långa och ganska svåra att förverkliga när det knapra studiemedlet väl kommer, men det är ju gratis att drömma!

Följande har jag skrivit upp på dagens shoppinglista:

* Ett par mellanblå tighta stretchjeans
* En svart omlottklänning
* Ett par mörkbruna stövlar med tjock klack
* Ett par helsvarta shorts
* Vita baslinnen
* Koftor (så många som möjligt)
* Träningslinne i boxar-modell
* Svarta strumpbyxor
* Ljusbrun väst
* Svart partytopp
* Diadem
* En extern hårddisk till min datorSatans tvätt...

Min högsta önskan just nu vore, förutom att någon skulle göra frukost på sängen åt mig, att ha en tvättmaskin här i lägenheten... Alla ni som har egen tvättmaskin borde skatta er lyckliga, och alla som dessutom har en egen torktumlare borde nästan skämmas!

Jag ska tvätta idag... och det är alltid ett sånt jäkla meck. För det första ligger tvättstugan i grannhuset, för det andra är det vinter och minusgrader, för det tredje kan man inte boka en tvättmaskin, utan det är djungelns lag som gäller... Den säkraste tiden på dygnet för att få tag på en maskin är typ sex på morgonen när inga andra studenter är vakna och kommer man så mycket som en minut för sent när man ska ta ur de nytvättade kläderna ur maskinen så kan man förvänta sig att hitta den i en patetisk liten blöt hög på golvet.... och när man väl har fått tag i sina tvättmaskiner så kan aldrig vara säker på att man kommer få en torktumlare efteråt. Kort sagt: Det är ett helvete!

 


Dagens pucko!

Utnämningen dagens stora pucko går självfallet till assisterande fotbolls-förbundskaptenen Roland Andersson. Vilket pucko han verkar vara allså...

Här kan ni läsa vad han säger:


 Vi har en tendens att underskatta allt som inte är Sverige. Det finns fantastiskt många saker i det här samhället som vi borde lära oss av. Vi tror hela tiden att lever man inte på ett svenskt sätt, så är det fel.

Det tillåts inte kvinnor på matcharenan, hur ser du på det?

- (skratt) Vad ska jag göra åt det? Hur jag ser på det spelar ingen roll. Sådana är reglerna här. Det har jag inga synpunkter på.

Är det inte tråkigt (att inte kvinnor kan se matchen)?

- Nä, men pensionärer får inte komma in på vissa ställen i Sverige. Jag är 55 plus och kommer inte in på alla krogar.

Är det bra?

- Nja, om det är bra eller dåligt vet jag inte. Sådana är reglerna, nu är vi här, då får vi acceptera dem.

Du tror inte man kan förändra det?

- Nej, det tror jag inte. Men kvinnor gick på matcher i Jedda, där jag jobbade. Att det var annorlunda här visste jag inte. Men så är reglerna, det är bara att acceptera. De (kvinnorna) får inte köra bil heller.

Du är assisterande förbundskapten, tycker du att det var klokt av förbundsledningen att välja Saudiarabien?

- Det tycker jag var jätteklokt. Vi kan åka till andra ställen där man behandlar män annorlunda. Jag har inga synpunkter på att vi är här. Så här har man levt och verkat här i 5 000 år. Svenskar kan inte bara komma hit och sätta en svensk stämpel och säga att det är vi som har rätt och de som har fel. Så enkel är inte världen.

Man kan undvika det"

- Man kan undvika Sverige också. Man pratar om att det är avrättningar här. Det är det i Sverige också där folk blir skjutna på öppen gata. Det kvittar vad jag säger, nu är det så här. Jag kan tycka både det ena och det andra, men så här har det varit i 5 000 år och inget jag kan ändra på. Jag har levt i de här trakterna i sju år och lärt mig mycket av det. Och kommer de till oss lär de sig en del av oss. Och om kvinnorna vill se matchen kan de göra det på tv.


Här tycker jag att ett välkänt citat från Bröderna Lejonhjärta kommer väl till pass. Det finns vissa saker som man måste göra, annars är man inte en människa, utan bara en lite lort! En sådan sak som jag tycker att man måste göra som människa är att stå upp för saker som är fel här i världen, och absolut inte försvara kvinnorförtryck bara för att det har pågått i tusentals år. Det är ju jävligt tydligt vad Anderssons sju egna år i de här trakterna har har satt för spår pa hans syn på saken. Jag tycker Roland Andersson verkar vara en liten lort!Intervjun med Roland Andersson har hämtats från
www.aftonbladet.se

Mobilpank

Hej alla vännerna!

Min mobil är helt barskrapad och jag väntar på att byta till ett annat abonnemang så jag kommer typ inte kunna svara på några meddelanden eller ringa den närmaste tiden (ta det inte personligt...)! Ring eller maila om det är nått viktigt! Eller om det inte är så viktigt oxå för all del..! :)
Dagens Hoff

Dagens HoffBilden kommer från
www.giese.za.net


Tvåvåningståg!

Äntligen har jag fått åkt med det nya tvåvåningståget! Självklart så satt jag på översta våningen, det var jättemysigt med fönster som liksom hade lite panorama-vy, och snabbt gick det! Stockholm-Uppsala på en halvtimme är kempegreit.

En sak som jag saknade lite var specialfunktionen med sätet som dem exempelvis har i Sydney, där kan man med ett enkelt handgrepp snurra runt sätet så att det åker framlänges eller baklänges som man behagar, eller om man är många så kan man trixa till det så att två säten hamnar mitt emot varandra. Det är vad jag kallar innovativt!

Linnéas babysim

Linnéas baby och småbarnssimskola här i Uppsala har ofta radioreklam på RixFM, och jag inte hjälpa att jag blir lite konfunderad av deras reklamslogan, som lyder:

Det är aldrig för sent att börja simma!

Jag menar, borde det inte rimligtvis vara: "Det är aldrig för tidigt att börja simma!"?

Det är ju trots allt spädisar och småkids dem försöker locka till sig, inte pensionärer. Jag var nog 6-7 år när jag själv började på simskola vid Borsökna-badet och det var väl ingen som hade en tanke på att jag var för sent ute? Jag kan meddela att jag lyckades lära mig simma alldeles utmärkt, trots att jag började i så sen ålder.


Idrottsgala-vimmel

Den där idrottsgalan har ju tydligen blivit nått riktigt stort. På Expressens hemsida kan man idag titta på vimmelbilder från den stora tilldragelsen... Och ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vad gillar ni följande bilder/bildtexter:

44180-37
Ishockeyns förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson och materialaren Anders "Pudding" Weiderståhl.

- Pudding?? Kanske inte det smeknamnet som jag skulle ge till den här materialaren, men men, smaken är som baken...44180-38
Kronprinsessan Victoria, Prins Carl-Philip och RF:s generalsekreterare Karin Mattsson.

- Ja, den där Karin Mattsson verkar ju vara en redig kvinna om man säger så... Alternativt så har den här stackars karln blivit mobbad för sitt feminint klingande namn i hela sitt liv!!Bilderna kommer från
www.expressen.se


Fågelinfluensa

Kalla mig gärna kypokondrisk, men jag misstänker att jag kan vara smittad av fågelinfluensan. Jag tog hand om en död kråka nere i Australien. Den låg utanför vårt hus i Perth, helt oförklarligt död. Ingen vlle kännas vid den döda kråkan, men när kråkan hade legat där i några dagar i värmen så började den lukta och till slut fick jag hela enkelt ta hand om den. Den var helt maskäten och vidrig och nu i efterhand har jag börjat tänka mer och mer på om den kanske avled av bird-flu... Än så länge känner jag mig stark och ungefär som vanligt, men man vet ju aldrig. Jag undrar hur lång inkubationstid det är för fågelinfluensan? 

Idrottsgala-tanke

Det känns som att det bara är jag i hela världen som inte tycker att Robert Gustafssons parodi på Tony Richardsson är ett dugg rolig längre...

Avundsjuk, jag är så avundsjuk!!

Kom nyss hem, har varit på "pre-depature"-möte för alla Uppsalingar som nu ska ner till Australien... Dem fick ställa frågor och sånt, och så fick jag ge lite tips och råd (typ "use sunscreen") det kändes både roligt och hemskt. Jag blev jätteavundsjuk på alla dessa människor som ju har så mycket roligt framför sig... Men men, that's life!

Imorrn ska jag åka till Stockholm på någonslags arbetsintervju, iofs så tror jag inte att det blir så mycket av intervju, det hela verkar ganska klart, om allting vill sig väl så kommer jag att jobba som demonstratör i Gränby Centrum på lördag och bjuda på fettfria chips, hehe, vilken grej! Det ska bli underbart att ha ett extrajobb och få lite pengar, fattigdom tar kål på mig, jag vill ha ett mer flärdfullt liv än vad som nu är fallet... med cocktails och weekend-trips! :)

Nä, nu är snart Erika här, så jag måste sätta igång, det fick bli grekisk sallad som planerat.

Ha en trevlig kväll!! ♥


Dagens Hoff


44180-36Bilden kommer från
www.giese.za.net

Varning!

För andra gången i mitt liv har jag nu erfarit att vara nära att äta upp ett kyckling-embryo!!! Jag kräks nästan vid blotta tanken, händelsen inträffade bara för ett par minuter sedan när jag i godan ro skulle äta lite GI-frukost, kokta ägg och youhurt, ett ägg såg efter skalningen lite missfärgat ut, typ lite gråaktigt. Eftersom jag som sagt varit med om detta tidigare så stoppade jag det inte i munnen utan delade på det, för att upptäcka en gula med levrat blod i!! Så jäkla äckligt, vad kommer härnäst?? En liten näbb kanske?? Eller en liten kycklingfot?

Har dem ingen koll på tupparna i hönsgården eller?? Vad beror det här på?


Värt att tänka på!

Den senaste trenden är tydligen att släpa med sig sina husdjur till jobbet... Jag vet inte vad jag ska säga, jag har personligen erfarit den här "trenden", på mitt gamla jobb var det ganska vanligt att personalen tog med sig sina hundar till jobbet.

Jag är djurvän och tycker verkligen om djur, men jag tycker inte att det är särskilt mysigt när man möts av en stor best som nosar en i skrevet och slemmar ner ens kläder det första man gör när man kommer till jobbet. Och det som är mest irriterande är att man måste le och skratta bort det hela som att man bara tycker att det hela är jävligt roligt. Det är liksom inte helt ok i hundägarkretsar att surna till på dessa (inte alldeles sällan juckande) jyckar...

Finns det någon som i ärlighetens namn tycker att det är "roligt" att han en kåt hund juckandes på ens ben??? I don't think so!!

Hundägare: Har ni ingen pli på era jyckar, snälla lämna dem hemma och förutsätt inte att alla människor tycker om eller ens tål hundar bara för att det är en självklarhet för er.


Hjälp Michael!!

Idag kan man läsa om hur Michael Jacksons ranch Neverland förfaller och om hur djuren vanvårdas och svälter, anledningen till detta är Jacksons brist på pengar. Den senaste rättegångsvevan blev mycket kostsam för Wacko Jacko och nu är det alltså de oskyldiga djuren som får lida, mycket tragiskt.

Ponera att Jacko faktiskt är oskyldig till alla anklagelser, han frikändes ju faktiskt i rätten, så blir storyn ännu mera tragisk. Tanken på att Jackson ju även är ensamstående far och att en hel familj nu tycks stå inför ruinens brant är hjärtskärande. Har man inte ens råd att köpa in ett par lass med hö och några ton havre till sin gård så undrar man ju hur det kommer att gå för barnen, finns det resurser till collegeutbildningar etc??

Jag tror inte att den här situationen är alldeles lätt för Jackson, det är inte bara för Michael Jackson å ta ett jobb på McDonalds hur som helst liksom. Inte för att McDonalds är känd som någon höglönebransch i vilket fall, men är det kris så är det. Bristen på sociala skyddsnät i det amerikanska systemet lämnar inte många alternativ för Jacko.

Som medmänniska är det allas vår uppgift att gå in och stötta nu, jag tror verkligen inte att Jackson skulle låta sina djur svälta om det fanns några andra alternativ. En insamling av något slag borde dras igång. Som en (extremt) fattig student har jag personligen ganska små möjligheter att ekonomiskt stödja Michael, men jag vill att han ska veta att jag finns här, om det skulle vara nått!

Sliten

Shit... nu har jag slaggat i flera timmar... nu kommer jag inte kunna sova ikväll istället, typiskt! Man märker verkligen att man börjar bli gammal, en rejäl utekväll gör en sliten i flera dagar nuförtiden.

Imorgon kommer Erika hit, jag ska bjuda henne på middag... men frågan är på vad, hmm... hon är ju liksom veggo. Kanske grekisk sallad, det är jag lite sugen på faktiskt, och kanske lite tsatsiki och vitlöksbröd... mums! Synd att vitlöksbröd inte är GI-kompatibelt =(

Sofia tipsar

44180-35

En rolig hemsida som ni borde gå in på är Babsans. På hemsidan har Babsan (el. Lars-Åke) även en blogg och det finns mycket roligt och sevärt, ett tips är Babsans
sminkskola!

Adressen till Babsans hemsida är www.babsan.se

Bilden kommer från www.lindau.se

Dagens Hoff

44180-34Bilden kommer från
www.giese.za.net


Crazy night out!

Nu känns det verkligen som att man är tillbaka i Uppsala på riktigt. Gårdagskvällen blev Uppsala-galen, förfest i Yassins korridor, utgång på Saluhallen och galen efterfest hemma hos en polis. Eva och jag klädde ut oss i polisuniformer och tog en massa galna kort och gjorde polisgreppet på folk.

Galet är det rätta ordet!!

Idag är jag trött och sliten och ska precis äta lite gamla leftovers, sen ska jag nog krypa ner under täcket och titta på något sunkigt TV-program!

Är det Rockbjörnen på TV ikväll, nån som vet? TV-sänds den? Är det nått annat bra på annars som inte kräver någon större hjärnverksamhet???Kvällens drink

Gud vad smarrig den här blev, måste nästan göra en till... Det är så roligt att trixa och pröva nya drinkar!

2 delar vaniljvodka
1 del Bols hallonlikör
1 del Batida de coco

Körs i blender ihop med is och mjöl, mums!!

Dagens Hoff

44180-33Bilden kommer från
www.giese.za.net

Dagens kändisspotting

Jag såg Robinson-Mille på systemet idag, han ska nog oxå ut och röja ikväll!

Robinson-Mille är en av två lokala storheter inom dokusåpa-världen här i Uppsala, den andra är Naken-Janne, honom har jag sett många gånger på stan. Som tur var har han haft kläder på sig alla de gångerna.


Läkarskräck

Inte konstigt att vissa drar sig för att gå till doktorn, har ni läst om den här kvacksalvaren?

Vilken otroligt vidrig människa!

Mot stan!

Nu ska jag snart bege mig in till stan för lunch-date med Sara, har inte träffat henne på ett helt år! Det ska bli grymt roligt att träffa henne! Hoppas att Sara vill följa med ut och röja ikväll.

Måste till systemet oxå! Vin eller cider, det är frågan... hmm... kanske får bli lite av varje! Det
här är min nya favoritcider. Jag funderar annars på den här vinaren.


Tjugonde dag Knut

Idag är det tjugonde dag knut, vilket innebär att julen officiellt är slut!

Tjugonde dag Knut firas till åminnelse av helgonet Knut Lavard. Knut Lavard uppmärksammas endast i Norden, i Sverige, Finland, Danmark och i delar av Norge. I Danmark firas Knut Lavard i samband med trettondagen och trettondagen räknas alltjämt som slutet av julen i resten av den kristna världen. Här i norra Skandinavien har vi dock tillskaffat en bonus-vecka på julen, det tycker jag är mycket positivt, julen är det bästa som finns och den får gärna vara januari ut.

Det finns olika förklaringar till att vi i norden har en extra lång jul, en är att den tidiga kristna kyrkan ville att julen även skulle innefatta våra nordiska förfäders hedniska "midvinterblot". Det finns olika sätt att uppmärksamma tjugondedag Knut, förr var det vanligt att det bland societeten anordnades så kallade Knut-baler. I moderna tider har tjugondedag Knut blivit en högtid för barnen och traditionellt sett ska julgranen kastas ut och barnen äter upp de godsaker man prytt sin gran med.

Hur som helst, nu är den slut, för den här gången. Hoppas att ni har dansat ut julen ordentligt med smällkarameller och en massa annat godis!

Då jag tyvärr inte har blivit inbjuden till någon Knut-bal i år ska jag nu jag fortsätta årets firande av Knut Lavard med popcorn och "Let's dance"!!Källa: Nationalencyklopedin

Dagens Hoff

44180-32


Bilden kommer från
www.giese.za.net


Fredagen den 13e.

Jag har väntat hela dan på att nått oturligt skall inträffa, men än så länge har min väntan varit resultatlös, jag har haft en jättebra dag!! Jenny och Samuel har varit här, vi har fikat och varit på stan, promenerat ända hem till Floggan och lagat lunch. Samuel har ätit godis och rivit ut alla mina lådor, han verkade tycka att det var skoj!

Jag har snarare haft en turdag än en otursdag idag, återinskrev mig på Snerikes, har varit där flera gånger men deras dator har varit trasig, men idag funkade det! Och när jag kom hem hade jag fått en massa rolig post, bland annat en mp3 spelare som jag hade köpt av en kompis och ett paket från mamma. Paketet från mamma var det sjukaste eftersom det var skickat i slutet av september och var menat att komma fram till mig i Australien, men paketet kom aldrig fram dit och för ett par dagar sedan fick mamma det i retur, nu har det i varje fall nått mig, bättre sent än aldrig!! Paketet innehöll en en bok, en hydrokortisonsalva (?!), en massa svenskt godis (inte bra för min GI-diet, men what the heck, jag kan ju inte gärna kasta bort en massa prima godis!) och en skiva med Amy Diamond som mamma skickade för att jag skulle få höra lite svenska hits down under. Nu har jag lyssnat på skivan, den var riktigt het! Amy rules!


amy


Bilden är från
www.amydiamond.se

Trött

Gud vad trött jag är... Erika och jag cyklade ända till IKEA idag, jag är mycket stolt över mig själv men jag misstänker att jag kommer känna av utflykten i bakdelen imorgon, jag har ju inte cyklat på så länge nu! Det kändes lite konstigt att träffa Erika här, jag har ju bara känt henne i Australien, men hon passade in bra i Uppsala miljö!

Måste sova snart, och samla krafter, för imorgon kommer min syster och Samuel hit och hälsar på!! Det ska bli så roligt, måste försöka barnsäkra lägnheten på nått sätt... Han har ju börjat gå och förflyttar sig med en ryslig fart och utforskar och härjar. Samuel kommer nog vara den första människa under 20 år som nånsin har varit här och hälsat på.

God natt!

Koko Kanel

Jag har blivit tokig i kanel, det är kanel som är "it-lukten" just nu, för mig i varje fall. Det luktar så mysigt och hemtrevligt, förutom själva kanelkryddan så har jag förnärvarande följande kanellukt-spridare i mitt hem:

- Kanel-rökelse
- Kanel-doftolja
- Kanel-värmeljus (fynd på IKEA, 42 stycken 39 kr!)

Jag undrar om det finns nån parfym som är baserad på kanel? Eller åtminstone en kanel-tvål? Det skulle jag vilja ha i så fall. Jag tror att kanel kommer att ta över efter vaniljen mer och mer som myslukt under 2000 talet.


SVIN-sjukt!

Har ni läst det här? Det är bara så sjukt, att man ens kommer på tanken?

Många frågor reser sig i mitt huvud efter att ha läst en sådan här artikel... Om man tar en fläskkotlett från en sån här liten grön galt, är den oxå grön då? Är gröna grisar ens ätbara? Är det verkligen nödvändigt med andra grönsaker till en redan grön köttbit?

Jag tycker att grisar ska vara rosa och kött ska vara rött, kalla mig gärna konservativ!

44180-30Bilden kommer från www.all-creatures.com

Dagens Hoff

44180-29Bilden är från
www.giese.za.net


Tack tack!

Igår när jag tog bussen från stan till i Flogsta  fick jag något av en Australien-flashback och ropade glatt "tack tack!" till busschauffören när jag steg av, men kom på mig själv ganska snabbt och skämdes lite... Såna känsloyttringar är liksom inte helt ok här i gråa vinter-Sverige! På väg från busshållsplatsen så tänkte jag lite på det här... Iofs så pröjsade jag ju hela 20 kronor för den relativt korta bussresan och behövde väl egentligen inte vara så j-la tacksam gentemot busschauffören, men ändå? Tänk vad mycket trevligare en bussresa skulle bli om alla resenärer skulle tacka och vinka lite när dem steg av? Jag har även lagt märke till att fler och fler inte ens hälsar på busschauffören när man stiger på bussen längre.

Vart tog vetten och ettiketten vägen?!! Jag manar till artighetsrevolution i Sverige!!!

 


Kung foo fighting...

Hur många gånger ska vi behöva se kungen göra bort sig innan det svenska folket tar sig samman låter Sverige bli en riktig demokrati där börd och blodsband inte besämmer vem vi ska ha som statschef?

SKANDAL!!

Jag fattar vitsen med att ha en symbolisk och representativ statschef, men ärligt talat? Jag tror att det finns dem som är bättre lämpade att symbolisera vårt vackra land än Calle Gurra! Om det var kungaval nu så skulle jag rösta på David Hasselhoff (inte för att han är svensk, men han har gjort ett väldigt bra jobb med att etablera sig på den tyska marknaden, jag tror inte att han skulle ha några svårigheter att vinna även det svenska folkets hjärta) eller  Lasse Berghagen! Hmm... det blir nog definitivt Lasse när allt kommer omkring...  Om Lasse Berghagen skulle återförenas med Lill Babs så skulle vi få värsta grymma kungafamiljen!!


44180-26   44180-25

Paret Berghagen-Svensson förenar folklighet och glamour = True Royalty!!


44180-28

Malin Berghagen, Järvsös motsvarighet till kronprinsessan Victoria?


Bilderna kommer från 
www.svt.se, www.sigtuna.se, www.lindblomman.se

Don't hassle the Hoff

44180-23Svensk politik

Så var man registrerad på C-kursen i statsvetenskap! Fick lite beslutsångest när jag skulle välja vilken valfri kurs jag ville läsa. Urvalet vart lite skralt den här terminen och alla de bra kurserna i Europapolitik har jag redan läst. Efter många om och men så blidde det "Svensk Politik 5p.", jag kom på att jag ju faktiskt knappt har läst nån svensk politik alls, förutom lite i A-kursen.

Jag befarar att det till största del kommer att rapas svensk sosse-historia under den här kursen, men det är väl smällar man får ta. Det ska faktiskt bli ganska kul att sätta sig in i det svenska systemet för en gångs skull! 

Bolag som bowlag.

Promenerade planlöst runt i Uppsala idag när jag stötte på en så otroligt dålig ordvits... Det gamla systembolaget på Skolgatan är stängt sedan nått år, numera är det ett annat bolag som huserar i lokalerna, nämligen Bowlaget. Bowlaget är en kompinerad bowlinghall och restaurang som tydligen ägs av någon riktig lustigkurre.

Om ni vill utforska bowlaget lite närmare så har dem en egen
hemsida.

Ikea i stan?

ikea

IKEA slutar aldrig att överraska! Nya konceptet heter "City-shops", hela IKEA-varuhus inkämda i stadskärnorna. Vilken lysande idé!! Frågan är bara när city-ikeor kommer till Sverige??!! Det skulle ju vara helt fantastiskt för oss utan körkort eller bil. Ingvar Kamprad får gärna öppna upp ett IKEA i Uppsala city, det skulle vara väldigt praktiskt och händigt. Han skulle kunna inta det fula Åhléns-huset vid Stora torget, det skulle passa mig utmärkt. Jag älskar IKEA! ♥

Jag ser faktiskt bara ett problem med en IKEA-etablering i centrala Uppsala, vad ska hända med Uppsalas alla mytomspunna korvgubbar??? Studenter är ju en väldigt prismedveten konsumentgrupp och korvgubbarna skulle snabbt bli helt utkonkurrerade av billiga fem kronors-korvar...Ikea-logan kommer från www.ikea.se


En vinnarlook?

Efter att ha surfat runt på diverse bloggar har jag upptäckt en slags trend, unga tjejer tar kort på sig själva dagligen för att visa sin outfit för dagen. Huvudet är aldrig med på dessa bilder då det är själva kläderna som skall stå i centrum. Jag vill ju självklart inte vara sämre, så här presenteras kvällens look:44180-20

- Vitt linne, H&M
- Grå myströja i lång model, Gina Tricot
- Träningsbyxor av märket Adidas, inhandlade på Intersport
- Vita tofflor, Din Sko

Håret är plattat och fäst i en tofs i nacken med några slingor hängandes löst.

Läppglanstest


lipgloss
Vad gör man en kall och tråkig tisdagkväll i januari? Självklart ställer man till ett stort läppglanstest i Ebba von Sydow-anda, fast lite bättre och mer vetenskapligt. Vi har två erfarna läppglanstestare, Sofia och Ulrika, betyg och omdömen har fastställts hemligt och oberoende. Följande läppglans ingår i det vetenskapliga testet, Makeup Store, Lipgloss Wand i färgen "Double Trouble", Lancome, Juicy Tubes nr.30 "Groseille", Revlon, Super Lustrous Lipgloss i färgen "Pink Kisses", Lancome, Star Gloss nr. 321, Makeup Store, Lipgloss Wand i färgen "Sexy" samt Maybelline, Water shine fusion i färgen "Peach Nectar".Nr. 1 Makeup Store Magic Wand i färgen "Double Trouble"
Sofia: Krämig, fin rosa färg som glittrar, utan att vara för mycket. Passar både till vardag och fest. Betyg: 4
Ulrika: Väldigt skinande. Färgen är transparant men syns eftersom den skiner och är fint glittrig. Bra att den inte luktar för mycket parfym. Betyg: 4
1U   1s

Nr. 2 Lancome Juicy Tubes nr. 30 "Groseille"
Sofia: Den här luktar jättesmaskens och glänser utav bara den, men är FÖR klibbig! Betyg: 3
Ulrika: Den här var rolig, luktar mycket och gott. Smackig! Det här glosset sitter bra! Betyg: 3

2U   2S
Nr. 3 Revlon Super Lustrous Lipgloss, "Pink Kisses"
Sofia: Vilken mjuk dutt att ta på med, den var skön. Glosset är glansigt och glittrigt och har krämig konsistens, men lukten är lite plastig. Betyg:4
Ulrika: Den är lite som en blandning av de två tidigare glossen. Helt ok, men inte extraordinärt. Ett mediokert lipgloss. Betyg: 2½

3U   3S
Nr. 4 Lancome Star Gloss nr.4
Sofia: Underbart och lyxigt partyglans! Härligt cerise färg som glittrar och sprakar. Luktar fräscht, extra plus för pensel applikatorn! Betyg: 5
Ulrika: Va roligt med en pensel! Glosset ser ut som godis, väcker ha-begär! Glittat mycket vilket är bra om man har små läppar! Betyg: 4

4U   4S
Nr. 5 Makeup Store Lipgloss Wand "Sexy"
Sofia: Lite för mörk färg, men ser samtidigt naturligare ut än läppstift. Krämig konsistens. Betyg: 2½
Ulrika: Snyggt och naturligt trots att det är ganska mörk färg. det är en snygg röd färg men man får inte den riktiga pluteffekten som man är ute efter! Betyg: 3


5U   5S

Nr. 6 Maybelline Watershine Fusions "Peach Nectar"
Sofia: Blandning mellan lipgloss och läppstift. Färgen är snygg, lite aprikos och det är snyggt med lite glitter i, lukten är lite artificiell och jag misstänker att den torkar ut läpparna ganska snabbt. Betyg: 3
Ulrika: Inte min favoritfärg direkt, den är lite tråkig den här, men det var bra att den inte var så kladdig, väldigt lättapplicerad. Betyg:2½

6U   6S

Så, vilken är då vinnaren??


Det ultimata partyglanset är Lancomes oslagbara Star Gloss, ganska dyrt (omkring 220 kr) men med en fantastisk glans och glittrigare än en discokula! En annan favorit är Makeup stores Lipgloss Wand i färgen "Double Trouble" som är mer gångbart till vardags!


Nyårslöften

Jag måste se till å styra upp lite nyårslöften!! Förutom det här GI-köret så har jag kommit på några flera:

* Under 2006 ska jag starta varje morgon med att läsa
DN och SvD på internet, i synnerhet politik och ekonomi-sidorna. (Efter ett år i Australien känner jag hur fördummad jag blivit, och jag har ingen som helst koll på omvärlden, där utgörs nyheterna enbart av lokal kuriosa, typ Landet Runt, jordbävningen i Pakistan nämndes typ bara lite i förbifarten mellan sporten och vädret). Framåt våren har jag även siktet inställt på att utöka med kultursidorna, men det kan vara att lova för mycket...

* Jag ska dessutom skaffa mig oberoende åsikter i ovanstående ämnen (kulturen tror jag att jag skiter i...), så att jag kan briljera på samtliga seminarier i vår!!

* Under 2006 ska jag bli bättre på att hålla kontakt med alla mina vänner runt om i Sverige och i världen.

* Under 2006 ska skaffa mig en bättre ekonomi än vad fallet varit de senaste förödiska studentåren, måste skaffa extrajobb!!!

* Under 2006 ska jag inte torka avföring på någon annan än mig själv, slutjobbat inom vården, nu ska jag ta mig f-n skaffa mig ett sommarjobb som betyder lite mera på ett CV.

* Under 2006 ska jag försöka köpa lite färre läppglans, åtminstone färre av exakt samma nyans som jag redan har femtioelva stycken av i sminkväskan.

* Under 2006 ska jag vara glad nästan jämt.

Med tanke på att jag varit glad nästan jämt sedan 1982 så ska det senaste löftet nog vara lättast att uppfylla, det där med läppglansen blir nog lite klurigare... Gode Gud, be with me...Uppsalamorgon

Är så stolt, lyckades vakna direkt när klockan ringde!! Jag måste försöka komma in i någonslags normaliserad dygnsrytm igen, mitt trix var att lägga mobilen så långt borta från sängen att jag omöjligt kunde sträcka mig efter den utan var tvungen att kliva upp och sätta fötterna på kalla golvet. Och så satte jag på radion i samma veva, Rix Morronzoo... tänk att dem är igång fortfarande? Men jag vaknade i varje fall!

Nu ska jag gå upp och laga GI-frukost, kanske kokt ägg och fiberhavregrynsgröt (visste ni att havregrynsgröt har lägre GI än okokta havregryn, detta beror på att stärkelsen i gryna "förklistras" när dem kokas, och då förvandlas kolhydraterna till långsamma kolhydrater, typ, allt enligt
"Blodsockerblues" av Fredrik Paulun). I natt så drömde jag att jag smällde i mig typ två semlor och hela min GI-diet var förstörd, vilken mardröm!! Vilken tur att det bara var en dröm...

Betapet

Äntligen är Betapet igång igen! Sidan har varit nere nästan hela helgen, men nu är den äntligen lagad. Det är så roligt att spela Betapet, alla borde prova, det är jättelätt att gå in och registrera sig. Det värsta är att det kan sätta sig på hjärnan, och när man ska försöka sova på kvällen så ligger man istället vaken och tänker på olika ord och ordkombinationer IS-RIS-RISTA-BRISTA, man kan hålla på hur länge som helst!!


Glykemiskt index

Glykemiskt index
Fy satan... min promenad in till stan blev hemsk, efter typ 100 meter började jag känna att mina hälar smärtade och det blev bara värre, värsta skoskavet fick jag! Nu har jag vattenblåsor... blä! Trots smärtan så känner jag mig ändå rätt nöjd. Har precis påbörjat "operation beach 2006", jag fick en bok om GI av Sofie och Ola igår, sträckläste den hela kvällen och nu är jag taggad som tusan!! Har ätit fiberhavregrynsgröt och fiberpasta och promenaden idag blev som äpple på moset... Jag tror att Fredrik Paulun skulle vara stolt över mig nu. Det är viktigt att göra Fredrik stolt, han är ju liksom svenska GI-gurun och en stor auktoritet på området.

Bilden på Fredrik Paulun kommer från
www.paulun.seLatmask

Såg nyss på klockan, den är ju nästan tolv, shit bananas... Jag är så lat, har inte ens gått upp ännu... Man blir lat av att ha en lång nätverkskabel måste jag säga... för då är det ju lätt hänt å ligga i sängen och dega och surfa runt på laptopen utan besvär! Har planer på att gå in till Uppsala (ända från Flogsta, det är ganska långt faktiskt!) och fixa en massa grejer, måste återinskriva mig på Snärkan och prata lite med statsvetenskapliga institutionen, eftersom mitt antagningsbesked är spårlöst borta, måste oxå skicka in csn-ansökan och sånt... Har en lång lista med "to do"...

Imorgon kommer U hit! Hon ska bo hos mig några dagar medan hon examinerar sin C-uppsats, hon har ju ingen bostad här i stan längre eftersom hon bor i Deutchland numera och pluggar tyska. Jag har inte sett henne på ett helt år, det ska bli så roligt!!

Nä, nu ska jag ta tag i mig själv... strax i varje fall!


Sofia, en bloggare?

Jaha, då har jag skaffat mig en så kallad blogg... det känns ju väldigt bra, samtidigt som jag ovilligt fallit offer för en eskalerande trend och nu bidrar till blogginflationen, tihi, till mitt försvar kan jag väl säga att jag ju faktiskt  hade en dagbok på min hemsida redan på gymnasiettiden (idag skulle jag aldrig kunna fixa det där med hemsida, kommer inte ihåg hur man gör) och under det senaste året som utbytesstudent i Australien har jag ju publicerat min resdagbok på internet... Så jag har väl egentligen inte bara hakat på, man kanske skulle kunna dra det så långt som att säga att jag var en av pionjärerna till det som skulle komma att bli blog-trenden!!! Det låter mycket bättre tycker jag!! =)