Hemlängtan

Inte utan att man får lite hemlängtan när man kikar in på Aftonbladet.se idag, en mycket upplyftande och tragiskt nog ganska träffande bild av mitt E-tuna som målas upp. Nyfors i jävla november, happy times! Och mer är tydligen att vänta i artikelserien, I can hardly wait.

Eller, lite VÄL tragisk är den faktiskt. Inte ens jag har sådana förnimmelser av hembygden. Jag har ju dessutom spenderat tre hela år i Nyforsskolan utan att det gjorde mig till någon väsentligen sämre människa, kanske tvärtom.

Levande

I am still alive, har bara haft lite andra grejer för mig på sistone... Jobbat och så! har även hunnit med att boka in en resa till London i januari för att hälsa på min gamla Australienkompis Kerry, riktigt roligt!! Jag har inte varit i London sedan språkresan till Brighton -98, så det är ju verkligen på tiden att jag återvänder. På programmet står shopping, sightseeing, och lite partaj givetvis.

Kärlek

Jag är ofattbart förutsägbar ibland. Exempelvis när det kommer till det här med musik och särskilt konserter, de senaste tre åren har jag i princip bara varvat Lars Winnerbäck och Kent, låt se...

Winnerbäck i rothoffsparken, tuna -06
Kent på annexet -07,
Winnerbäck på annexet -08,
Kent i Sporthallen, tuna -08,
kent på Strömsholmen i tuna igen -08,
Winnerbäck på Zinkensdamm -08,
Winnerbäck på annexet -09....

Och så har jag biljett för kent på annexet -10... Sååå Svensson, och såååå jävla fabulous! =)

Kvällens Winnerbäckkonsert var i vilket fall som helst magisk, jag älskar verkligen den där karln!

Min favorit, som jag lyssnade på på repeat när jag var i Australien 2005 och kände mig ensam och kärlekskrank och hade lite hemlängtan är Elegi, den kändes då så himla träffande, där på andra sidan jorden. Läs bara den här texten.

Du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst
Jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst
Med dig på andra sidan jorden får jag tid till ingenting
Medan natten fäller blå, kalla skuggor häromkring

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig...HELG

Woho, bara minuter kvar tills man får gå på helg, fabulous! Det har varit en ganska hektisk vecka, det börjar dra ihop sig för det här ordförandeskapet och mycket som ska fixas med. Nästa vecka blir det Bryssel igen men först som sagt HELG! Jag tror dessutom att det kommer att bli en ganska så fantastisk sådan, ikväll ska jag och min kompis Jenny på Lasse Winnerbäckkonsert (gårdagens konsert blev inställd pga svinis, hoppas att så inte är fallet tonight) och imorrn blir det inflyttningsferre hos Linda!


Ytterligare en nostalgitrippPå samma tema som föregående inlägg så kommer här ytterligare ett litet Bengt Alsterlind-tips. Helt oslagbart!

Inslaget väcker ju dock en hel del frågor: Varför inte blåsa direkt i flöjten, det låter ju likadant? Vem gav grönt ljus för programidéen? Vad går karln på? Vilka är det egentligen som ingår i orkestern på slutet, motsvarigheten till "I en annan del av Karlstad"? Vad gör dessa människor idag?!! 


NostalgitrippEfter lite nostalgisurf på Youtube så kände jag att detta klipp var för bra för att hålla för mig själv så det bjuder jag på här! Bengt Alsterlind bjuder på oslagbara tips på "fräcka smörgåspålägg". På allvar minns jag detta avsnittet från när det gick på Sommarlovsmorgon i början av 90-talet... Det måste verkligen ha etsat sig fast i mitt undermedvetna och det kanske inte är så konstigt?!