Sola och bada i Piña Colada

Nu är det inte länge kvar. Imorgon är det jag som far söderut, mot det soliga España! Där ska jag under sexton dagar bara njuta av sol och bad och kanske en och annan god drink...

Först så blir det Alicante som föräras med ett besök, där ska jag bo med mina kära mor och hennes karl i ett hus som dom hyrt. Jag ser framför mig en hög med pocketböcker och lite solskyddsfaktor på nästippen.

Efter en dryg vecka kommer min kompis Sofia ner. När är vi väl har styrt upp hennes solbränna nere i Alicante så beger vi oss vidare. Till Valencia och Barcelona bär det av för lite beach, party och kultur. Sedan flyger vi hem igen från Barca om några veckor.

I mina öron låter det som en fabulous semester jag har framför mig!!

Mera bloggtips

Min kompis Sofie har nyligen bloggdebuterat. Om det är något tillfälligt gästspel eller något mera bestående låter jag vara osagt, även om jag hoppas på det sistnämnda. Sofie är i Bolivia och hälsar på Ola (hennes karl). Man kan följa hennes resa här. Sofie är underbar och hennes blogg likaså!

Mosterdag

Det är nice att ha semester, man kan göra lite som man vill och ta dagen som den komer. Kom nyligen tillbaka från skärgården där mina vänner har hyrt en stor villa och ställde till med grillfest. Supenice! Och så har jag läst och läst. Pocketböcker is the shit.

Idag så gör jag även min plikt som moster. Har lekt med Samuel och hans kompis Amin i lekparken hadlat glass åt de små liven och busat och härjat. Just nu passar jag på att gosa lite med den yngre herrn, Simon. Han leker och jollrar och är helt fabulous.


Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller en av mina bästa vänner, Sofia, 26 år. Vi sitter här hemma hos henne just nu och har förätit oss på tårta och förskrattat oss på Sofias fantastiska födelsedagsappearance i Sveriges Radio P4 Sörmland.

På högstadiet roade vi oss friskt med att anmäla varandra till "dagens tonåring" i Eskilstuna-Kuriren, och publicerade fula bilder och skrev elaka och pinsamma saker om varandra, typ att våra största intressen var fiske och kaninhoppning och andra saker som var "SÅÅÅ jäkla pinsamt!!!"

Radiohälsningar är tydligen "the new black" på området.

Lyssna på Sofias fantastiska gästspel i morgonradio
här.  (med start från minut 12, tolv är också antalet "Ja, precis" som vi har räknat till att Sofia uttycker under sitt gästspel)

Kent

Tekniken är inte längre på min sida, digitalkameran har pajat och det är sällan jag tar bilder nu förtiden. Hittade dock en bild från Kent i lördags på Facebook, tack till gamla klasskompis Martin, jag snor bilden!


Anne, jag och Sofia laddar upp med skumpa i Rothoffsparken. I bakgrunden sitter Pontus. En kvart efter att denna bild togs passade en fågel på att bajsa på Pontus vita tröja... Vi var tvugna att göra en akutinsamling till en bandtröja åt honom. Slutet gott, allting gott, nu har Pontus kompletterat sin garderob med en tjusg blå tisha med Håkan Hellström på.


Hemma

Befinner mig hemma i Eskilstuna en sväng. Det hör sommaren till på något vis, att andas lite lantluft.

Den huvudsakliga anledningen till min hemkomst var dock Kentkonserten på Srömsholmen i lördags, sjukt bra!! (
Här kan ni läsa Eskilstuna-Kurirens recension).

Hembesöket blir dock ganska kort, åker tillbaka till Stockholm ikvälll för morgon ska Samuel och jag gå på Grönan och käka sockervadd!

Moln

VARFÖR går solen i moln och det börjar bullra misstänkt precis när jag gör mig redo för att springa ut genom porten och gå på sommarlov?!!

*snyft*

Well... nu är jag officiellt en semesterfirare och INGET ska kunna få mig på dåligt humör idag... =)

Snart

Idag kommer mina gullungar tillbaka från semestern i Montenegro. Precis samma minut som deras plan landar på Arlanda i eftermiddag så lyfter dessvärre mitt plan mot Bryssel dit jag ska på en jobbgrej. Vi går precis om varandra.... =(

Jag har som tur är redan paxat Samuel för en hel moster-bondingdag nästa vecka när jag har semester. Då får vi ta igen de här veckorna.

Inte klokt egentligen hur mycket man kan sakna så pass små människor.


Bloggtips

Då och då dyker det upp små guldkorn i Bloggosfären. Även om man kanske inte orkar följa "15 inlägg om dagen"-bloggarna så kan det ju vara kul att hitta några som man kan kika in på med jämna mellanrum.

Jag kan avslöja att en skribentfavorit, min kära vän
Ola (alias Jeopardy-Ola, läs den gamla intervjun här) har återkommit med blogg. Ola har emigrerat till Bolivia för att rädda världen och på bloggen kan man följa hans äventyr.

En annan bubblare är annars min kära mamma som nu bestämt sig för att skaffa sig en blogg. Igenkännighetsfaktorn är ganska hög, sådan mor, sådan dotter liksom. Mamma skriver om sitt liv, vilket mest består av jobb, inredning och barnbarn. Uppblandat med lite av vårt gemensamma genarv av fåfänga.

Utan buss försmäktar jag på denna ö

Denna busstrejk alltså... Snart är den igång igen. Ve och fasa.

Det är sällan jag personligen blivit så påverkad av en strejk som jag blivit av dessa strejkande busschaufförer. Sjuksköterskestrejken klarade min kärnfriska kropp galant. Och även om jag tyckte att det var lite äckligt när Uppsalas soppgubbar passade på att strejka några varma försommardagar för ett par år sedan så var det inget som direkt störde mig nämnvärt.

Det tydligaste spåret av busstrejken återfinns på min kropp. Mina fötter närmare bestämt. De är fulla av skoskav efter att jag varit tvungen att traska de fem kilometrarna hemifrån mig till mitt arbete. De senaste dagarna har jag på grund av detta varit tvungen att springa runt i Rosenbads korridorer i antingen Fliflops eller helt au naturell med tårna i vädret.

Det andra spåret av strejken återfinns på min kära cykel. Den blev så sliten av allt extra cyklande förra veckan att jag fick en dubbepunka på framdäcket. Tack vara mina kära vänner Linda och Jonas så löste sig dock detta problem relativt smärtfritt.

Jag är dock rädd för vilka ytterligare konsekvenser den här strejken ska få för mig. Vad har jag att vänta här näst, benhinneinflamation? Nu vädjar jag till parterna att göra sitt yttersta för att nå en överenskommelse innan hela jag fördärvas och blir strandsatt på min ö med en håglös och nedbruten kroppn som enda sällskap. Jag lovar att dra mitt strå till stacken, aldrig tjuvåka utan alltid hälsa glatt och tacka för skjutsen efter varje resa!

Hästmannen

Pappa tvingade mig igår att titta på dokumentären "Hästmannen"

Och som den lydiga dotter som jag ju är så var det bara till å slå på tv'n igår kl.20.00. Och vilket fantastiskt program det var, jag blev helt betagen. Vilken människa! Det finns alldeles för få orginal här i världen och jag tror att de flesta är på utdöende. Ibland så önskar jag att jag var mer som "Hästmannen" Stig-Anders, lugn och cool och enkel.

Här kan man läsa mer om Hästmannen och beställa dokumentärfilmen.


J'adore skärgården

När man är en arbetsmyra mitt i sommaren, såsom jag, så gäller det att ta tillvara på helgerna för att få lite sommarfeeling.

Och det gör jag.

I fredags passade jag på att utnyttja lite inarbetad flextid och gick vid lunch tid för att spendera eftermiddagen med min kära vän Sara. Vi hängde på Playa del Stora Essingen och njöt. Senare anslut Saras tilltänkte Jonas och vår kompis Linda. Det blev en öl på stranden för att fira att Linda har gått på semester. Sedan blev det sushi och skumpa på min uteplats.

Igår fortsatte det fantastiska utnyttjandet av sommarhelgen med en skärgårdsutflykt. Det var jag, Jenny och Anna som tog Waxholmsbåten till Grinda. I bagaget hade vi en magnumflaska med skumpa och två liter jordgubbar. Solen strålade och inte ett moln fanns i sikte. Måste jag understryka att det var en fantastisk dag!? Foton på härligheten kanske kommer senare (tekniken sviker mig och jag förlitar mig på andra givmildhet att dela med sig av sina bilder)

Idag söndag vankas långpromenix.

Och imorgon var man tillbaka på kontoret igen... Sista arbetsveckan innan semestern!!

I can do it... I have the power...


Utlängtan

Vad hemskt det är att sitta instängd på ett kontor och liksom bara få lukta på sommaren utanför genom fönstret. Nedräkningen till semestern har börjat... En vecka och en dag kvar nu! jag har börjat föreberada mig mentalt inför semestern. Det kan nog vara väldigt krävande att bara ta det väldigt lugnt, är inte säker på att jag kommer klara av det. Det var väldigt länge sedan jag var ledig. Förra sommaren fick jag nöja mig med tre dagars semester. Det är ju inte klokt. Somrarna innan det har ägnats åt diverse sommarjobbande och jularna åt diverse uppsatsskrivande...

Jag känner mig nog ändå redo på något sätt, summer of 2008, here I come!

Årets uppfinning

Jag har personligen ingen snopp, men jag föreställer mig att det kan vara smärtsamt att våldta någon som ha den här mördarkondomen på. Årets uppfinning, helt klart!

Uppfinnaren Sonette Ehlers får kandidera till nästa års
"årets kvinna" här på bloggen!

Läs mera om anti-våldtäktsuppfinningen Rapex här.