Nyknådad

Jag bytte fredagens manikys mot en timmes helkroppsmassage idag, det kändes mer välbehövligt... Så nu sitter jag här helt nyknådad. Underbar känsla! Jag ser verkligen fram emot den här SPA-vintern, ni borde följa mitt exempel och skämma bort er själva!

Apropå att skämma bort sig själv så kan jag ju passa på och tipsa om min favoritprodukt just nu, Bodyshops oliveoljespray, en fantastisk produkt. Jag är precis nyinoljad och bara trivs med mig själv, den luktar så gott och man blir len som en barnrumpa.

Spring och köp!!

Ming Palace

Min hemstad Eskilstuna befinner sig i chock. En chock som kanske kan vara lite svår att förstå om man befinner sig på utsidan. Det är nämligen som så att stadens favoritkinesrestaurang Ming Palace har blivit nedbränd. Sorgligt men sant.

Nu vill jag inte på något vis förta den sorg och den upprördhet som med anledning av detta flödar hemma i Tuna, exempelvis kan nämnas att Facebookgruppen "Stötta Ming Palace i Eskilstuna" på ett drygt dygn fått över 700 medlemmar där minnen från kinestrestaurangen vemodigt utbyts (se nedan).

Jag måste bara uttrycka min fascination över detta fenomen... Jag menar, jag har själv ätit på Ming många gånger (Kyckling med Cashewnötter är favoriten, men även fyra små rätter har slunkit ner ett par gånger, för att inte tala om den friterade glassen, yummie!) och jag tycker verkligen att det var en trevlig restaurang. Ming Palace var den första kinesrestaurangen i Eskilstuna  och under det glada åttiotalet det enda haket som erbjöd en orientalisk touch på lördagskvällarna...  Men allvarligt, när jag läste i Eskilstunakuriren att en Karaokekväll nu skulle organiseras under temat "Fundraise for Ming - Pay to sing"  kändes det lite som att "Nu räcker det kanske?!"

Samtidigt är det ju ganska fint att en ortsbefolkning kan förenas så här, lite synd dock att den
fjortonåriga flicka som samma kväll kastades ut från ett fönster på andra våningen av sina föräldrar och nu svävar mellan liv och död inte väcker lika starka känslor bara... Kanske värt att starta en Facebookgrupp till?

Här kan du läsa mer om förödelsen på Ming Palace.

Några utdrag ur de känslosamma inläggen på Facebook:

"På Ming åt jag min första sötsura sås... Det var livsomvälvande och en bjärt kontrast mot den husmanskost jag var van vid..."

"Vilken chock! Eskilstuna är i sorg"

"Hörde nån på gymmen nämna branden igår... Trodde inte det var sant förrän jag läste i Kuriren idag. Sånt här skit ska inte hända trevliga människor!"

"Hur ska man nu överleva?

image1127
Ett utbränt Ming Palace


Överlevnadstaktik

Idag fick man verkligen en försmak på all den jävlighet som väntar oss de närmaste fem månaderna här i landet, blåst, regn, grått och kallt! Fem långa månader är det kvar tills aprilsolen kikar fram och värmer ens bleka och glåmiga kinder... Hur skall man överleva detta?!

Jag har faktiskt en riktigt bra taktik i år om jag får säga det själv. Från och med den här veckan och fram till och med februari har jag nämligen bokat in små spa-behandlingar med jämna mellan rum, jag skall knådas och smörjas in, mina fötter skall filas och mina naglas skall lackas! Fem behandlingar är än så länge inbokade. Vad tror ni? Bra idé, eller hur!? Redan på fredag har jag min första behandling, då vankas manikyr! Den här vintern skall glåmigheten bekämpas från dag 1 (i.e idag).

image1126

Trevlig helg, men kort!

Jag får ångest över att tiden går så otroligt fort. Är det bara jag som känner att livet rusar på i 200 km i timmen och det är bäst att bara hålla i hatten och sig själv och åka med? Man hinner ju knappt gå från jobbet på fredagen förrän det är måndag morgon igen, och då fick vi ändå en extra timma tillgodo den här helgen! Lika snabbt går nästan veckorna, man hinner knappt blinka... Jag minns en gång i tiden när man ofta hade långtråkigt, haha, det känns som ett skämt, eller en dröm kanske?! Att ligga i soffan utan några som helst planer och bara softa och äta popcorn... Hur kunde man klaga?! Det är ju underbart!

Helgen var i varje fall väldigt trevlig, även om den som sagt gick över väldigt snabbt. Fredagskvällen gasquades bort i Uppsala, lördagen bjöd på shopping, städning och familjekväll hemma hos syrran, söndagen bjöd på lite mera shopping, lunchning med en kompis från Bryssel, träning och tjejsöndagsmiddag!

Tjejsöndagsmiddagar är btw underskattade, mer sånt!!

Sista Gasquen?

Ikväll ska jag på diplomeringsgasque! Jag tog ju min examen redan i våras, men nu är det äntligen dags att fira detta också! Det vankas trerätters middag i Uppsala, sällskap av en massa gamla goda vänner, tal av Leif Lewin och en massa skumpa och dans därpå! Det låter verkligen som en helkväll och jag är laddad!

Lite sorgligt är det dock samtidigt, det här är troligtvis den sista studenttillställningen som jag går på här i livet... Därför måste den oxå bli den allra bästa! Jag har tre klänningar som ligger framför mig här på kontoret... En perfekt kväll måste ske i en perfekt outfit. Lite beslutsångest har jag, svart, brun eller silver? Hmm... Svårt val!

Bara några timmar kvar nu, sen in i dimman! :)

Andas ut

Pust, föredraget gick bra! fast jag var lite nervös innan, tur att jag hade min power point! Det är alltid jobbigt att prata engelska inför en massa människor... Man hör varenda litet grammatiskt fel som man råkar få ur sig!

Alla elever var i varje fall jättesöta och hade förberett flera A4-ark med frågor. Min favoritfråga var nog: "Do you have any tip on how to succeed in life?" Haha, mitt självförtroende sköt i höjden!

Nu är det snart dags för after work med lite gamla kompisar, very nice!

Förberedelsestadiet

Imorgon gäller det, då är det jag och ingen annan som skall föreläsa för en hel klass gymnasieelever på det engelska språket om vad man kan göra efter studenten och dela med mig av mitt erfarenhetsbatteri.

Herrgud... Hur skall detta gå?

Jag har haft en hel del annat att stå i på sistone så jag har inte riktigt hunnit fundera över detta... Jag har i varje fall svängt ihop en Power Point, alltid något! Well... håll tummarna! Det kan behövas... Läskigt! Tänk om dom skrattar åt mig??!! :(

Desperat hemmakväll

image1125Jag älskar att ha goda grannar. För första gången på drygt tio år bor jag och en av mina allra bästa vänner Sofia på grannavstånd. Det tar bara några minuter att gå hem till varandra, trots att vi bor i en stor stad. Vilken röta vi hade att jag fick lägenhet så nära! Igårkväll hade vi Desperate Housewiveskväll, sånt är så lätt när man bor nära varandra! Inget krångel eller meck liksom. Sushi, chips en påse lösgodis och fyra avsnitt från min första DH-box lyckades vi trycka i oss en vanlig tisdagskväll, wondeful!!


Klantig

Idag har jag gjort något pinsamt... Jag råkade fullborda klassikern "välta varupyramiden".

Det hela utspelade sig inne på Cubus där ett berg av shampooflaskor stod uppställda lite tjusigt. Detta berg lyckades jag med min stora väska stöta till lite lätt... Helt handlingsförlamad iakttog jag sedan hur flaskorna, liksom som i slow motion, satte igång en dominoeffekt och raserade den tjusiga shampopyramiden totalt. Det kändes nästan som en scen i en dålig komedifilm. Jag visste inte vad jag skulle göra och börjar lite tafatt plocka upp en flaska, för att sedan tappa den så att den gick sönder.... Jäkligt illa!  Jag lämnade därefter butiken mycket kvickt.

Barbiefesten

Jag känner mig som en slagen hjälte så här på slutspurten av den hårdaste helgen jag varit med om på länge! I fredags var det släktkalas och igår var det äntligen dags för den stora Barbiebalunsen, och vilken succé det blev!

Det var 45 fantastiska vänner som kom för att fira min 25-årsdag med dunder och med brak. Stämningen var på topp hela kvällen!! Det var extra kul att människor från så många olika bitar ur mitt liv kom på festen, som små tårtbitar sammanfogades dom till den prinsesstårta som är mitt liv. Det var så underbart att jag blev rörd! Och presenter fick jag i stora lass, inte klokt vad mina vänner skämmer bort mig, här ska nu drickas champagne, läsas bra böcker, gås på SPA, bli sminkad, ätas chokladpraliner, smörjas in och en himla massa mer därtill! Superkul!

Tillställningen var mycket rosa och mycket glittrig, således helt perfekt med mina mått mätt! Det var värt all stress och slit... Och fyratimmars städpasset idag klarade jag av med ett leende på läpparna... nästan... :)

Lite bilder från kvällen:

Fredrik-Ken och Sofia-Barbie hjälpte mig att fixa iordning bordsplaceringen


Andreas-Ken och Daniela-Barbie hade jag inte träffat på flera långa år!


Skitsnygga Barbies! (Hanna, Sofia, Karro & Kirsti)


Världens bästa toastmaster, Ola-Ken!


Jag och Daniela-Barbie posar och dricker skumpa!


Så här glad blir jag när jag blir sjungen för!


Jag och min bordsdam Tennisbarbie (Maria)


Tennisbarbie, Cowboyken och Aerobicsbarbie.


Olle, Catrine och Daniel!


Dagens bästa gratulation...

...kom från min älskade vän Sofie. Titta bara, underbar, inte sant? ;)

image1114

Dagen D

Vad är det för en dag?? Är det en vanlig dag...?! :)

Ja, det är nog faktiskt en ganska så vanlig dag, trots att det oxå är den dag då jag funnits i livet i exakt ett kvarts sekel, helt otroligt! Magin har förvisso lagt sig lite vad gäller det här med födelsedagar, men en 25 årsdag får bara inte bara gå en spårlöst förbi. Den markerar något sätt slutet på ungdomen, gör den inte? I den anglosaxiska världen är det ju 21-årsdagen som har lite samma innebörd... Jag tycker dock att det känns bra att vi har dragit ut lite på det!

I helgen ska det i varje fall firas rejält, ikväll  blir det cocktail- och tapasparty för familj och släkt hemma hos mamma och imorgon är det dags för den stora balunsen, Barbiefesten! En hård, men rolig, helg har jag framför mig! Återkommer med avrapportering! Puss!

image1113

Svåra att förstå sig på

image1112Den manliga delen av vår befolkning fungerar så konstigt. Och det har jag förvisso länge varit fullt medveten om. Att det var så här illa hade jag dock inte kunnat föreställa mig. Enligt artikeln har en australisk reklamkampanj, där fortkörning sätts i samband med män som måste väga upp för sin "klena utrustning", haft en mycket stor genomslagskraft och en reell effekt på mäns dristiga körvanor. I reklamfilmerna vickar tydligen kvinnor av alla de slag lite symboliskt på lillfingret när en karlslok gasar förbi....

"En undersökning visar att reklamen har fått 60 procent av alla unga män i Australien att tänka över sina körvanor. Tidigare kampanjer, med bilder på dödsoffer, har inte varit lika effektiva"

Den gemensnittlige mannen ser alltså hellre att oskyldiga liv släcks än att rykten börjar florera om dennes tvivelaktiga penisstorlek, är det så man ska tolka detta? Haha, jag dör..! Jag sa ju att män fungerar skumt! :)


Skräck

Imorse när jag gick till jobbet höll jag på att dö av förskräckelse. Jag är nämligen inte bara rädd för ovårdade tonåringar utan även för alla typer av råttor och mössliknande djur. En liten råtta sprang helt plötsligt ut framför mig, rakt över gångstigen vid Norr mälarstrand och ner mot vattnet. Precis när jag gick där och strosade och lyssnade på Lars Winnerbäck och tänkte att morgonstund har guld i mund... :( Jag fick andan i halsen och var tvungen att tala om för mig själv upprepade gånger att råttan inte ville mig illa och att den var mer rädd för mig än jag var för den... Fy, ändå äckligt!!

Dagens bästa nyhet...

Måste detta vara!

Vilken lättnad, det finns alltså gott omdöme och förnuft i det svenska rättssystemet trots allt. Härligt att se!

Tantfasoner

I tider av vuxenpoänghets har jag upptäckt något förfärligt. Jag har samlat på mig en hel hög tantpoäng på sistone. Det tydligaste tecknet på detta är nog att jag har börjat bli misstänksam gentemot ungdomar. Jag kan rentav bli rädd för dom. Allra värst är det nästan när dom grupperar sig. Och om dom dessutom har ovårdade kläder och röker kan jag bli livrädd för dom. Hur kan det här komma sig?!! Jag har aldrig någonsin blivit antastad av någon ungdomme (eller, hur säger man ordet i singularis?), jag var ju dessutom själv tonåring för mindre än ett halvt decennium sedan... Fasansfullt att man har gått och blivit så här dömande på äldre dar.

image1111


Kvällsplaner

Jag hade tänkt mig en kväll i lugn och ro, kanske inledd med ett träningspass. Så blir det dock inte. Min käre vän Ola-Bandola har nu lurat iväg mig på någon typ av releasefest, med tillhörande öldrickning misstänker jag. Nåväl, jag kan behöva vara lite social! :)

Festförberedelser...

Det är busy life den närmaste tiden kan jag säga... All min lediga tid går åt till festförberedelser. Det känns som om det mesta är i hamn, men jag har två stora uppgifter att ta tag i de närmaste dagarna:

1. Musik - Jag har hyrt musikanläggning och ljus, men inte någon dj. detta betyder att jag måste sätta ihop en egen låtlista på Ipoden. Hjälp!! Ge mig tips på hits som jag borde ha med, jag är inte särkilt bevandrad i dansmusikträsket. De enda låtarna jag har bokat in är "Barbie-girl" 8ganska självskriven) och några gamla Army of Lovers-dängor, underbara, men inte tillräckliga!

2. Bordsaktiviteter - Ett sällskap på 50 personer som inte känner varandra måste underhållas. Jag måste helt enkelt hitta på en massa roliga lekar och tävlingar... Jag har endast en lek inplanerad, behöver fler!

Please, help me out here!
image1110

En bra helg

Ligger i soffan och är så där lite mysbakis... Dvs mår ganska så bra men är samtidigt så pass sliten att jag kan unna mig en stor påse lösgodis och att bara dega i soffan hela dagen... :)

Gårdagkvällen var superkul, vindrinkning och skvaller med några gamla klasskompisar som jag inte träffat på evigheter, sedan ut i Stockholmsnatten! Det ger mig sån energi att festa om rejält med jämna mellanrum, man får veta att man lever liksom... :)

I have had it

Det här med A-linjemode. Det var ett mode som snabbt föll mig i smaken eftersom det är så avslappnat och skönt. Inget som sitter åt eller dylikt. Samtidigt så är det väl faktiskt inte heller särskilt smickrande? Om man ska vara ärlig... man ser ju faktiskt gravid ut, och det är faktiskt få som är mer o-gravida än vad jag är.

Jag fick precis en gammal beställning från H&M som försenats i flera veckor. Och vsst gillar jag klänningarna som jag nu köpte, men nog känner jag samtidigt att det får räcka nu... Inga fler A-linjeklänningar äro välkomna i min garderob, nu ska jag återvända till förra årets timglasformar. Ja, så får det bli.
image1108   image1109

Dagens äckligaste

Fy Farao, det här var det vidrigaste jag läst på flera timmar!!

Fredagsmys

I couldn't agree more beträffande den här artikeln som säger att fredagsmys har blivit en modern ritual som symboliserar övergången mellan arbetsvecka och helg.

Jag har jättesvårt för att gå ut på fredagar, det är ju därför lördagen finns! På fredagen ska man bara varva ner och äta popcorn... I varje fall under perioden oktober-mars, under sommarhalvåret är det ju annorlunda. Nä, fredagskvällar om vintern, dom är nästan heliga!

Vaxad bringa och limo

Mitt i all den tragik som den senaste tidens våldsamheter resulterat i så kan jag inte sluta förundras över alla de bilder som bratskillar i femtonårsåldern som publiceras i varenda tidning, som exempelvis här... Det dricks champagne och åks limousine... Så långt allt jättertrevligt förvisso, men det känns ändå tragiskt. Kan inte barn få vara barn?! För när man är 15 år så är man faktiskt ett barn. Det känns som såna där bilder från 1800-talet när fyraåringar kläddes ut till små farbröder. Förstå dessutom den press som man utsätts för genom att umgås i en krets där fjortisar tar limon till förfesten? Helt absurt!! På min tid så cyklade vi, tog bussen eller fick skjuts av föräldrar... Hur tänker dessa föräldrar? Vad ger dom sina barn för omvärldsuppfattning när dom bokar in Freys istället för att skjutsa sina ungar själva!?

Nåväl... Jag kan heller inte sluta förundras över den look som tydligen gäller i finare kretsar nu för tiden. Alla dessa vaxade bringor och uppknäppta skjortor?! But why liksom?!

Myskväll med mamma

En helt vanlig tisdagskväll... men ändå inte! Ikväll är nämligen min mamma på besök. Hon har möten i Stockholm i dagarna och passar på att ta chansen att få umgås lite med sin trevliga dotter. Mor och dottar har bondat hela kvällen och varit ute och ätit sushi och nu är det hemmaspa som gäller! Mamma är redan placerad i badet med hårinpackning och ansiktsmask. Snart är det min tur, wonderful!


En introvert person?

image1107


Höstbadare

Varje morgon när jag går till jobbet längs med Norrmälarstrand ser jag alltid en och samma gamla kvinna på ett ritualiskt vis stå i vattenbrynet och stretcha, i förd baddräkt. Hon har då precis tagit sig ett morgondopp i Riddarfjärden. Jag huttrar till lika förskräckt varje morgon när jag promenerar förbi i ullkappa, skinnhandskar och ibland även mössa. Det kändes lite småcrazy att hon morgonsimmade i Riddarfjärden under de kalla septembermornarna... Nu, när vi snart är inne i mitten av oktober, framstår kvinnan som spritt språngande galen! Frågan är nu hur länge hon kommer hålla på? Tills frosten kommer? Tills den första snön faller? Tills fjärden täcks av is?!

Gästföreläsare? Moi?!

Om två veckor har jag tydligen bortlovat mig att åka till min gamla gymnasieskola i Strängnäs och gästföreläsa om "Livet efter studenten" och inspirera de små liven att ta tag i sig själva, eller nått sånt... :)

Jag förväntas berätta om universitetsstudier och utlandsjobb och sånt. Om vad jag har gjort sedan studenten, vad man kan göra av sitt liv. Och så ska eleverna förbereda frågor till mig. Det är ju inte klokt!! Detta skall dessutom ske på engelska. Hur kunde jag tacka ja till detta?!! Vad ska jag säga?! Ska man använda power point?! Jag är ju praktiskt taget ett barn själv, vad kan jag rimligtvis komma med för livsråd?!

Helt galet! Detta måste nog börja förberedas snart...
Kanske har jag tagit mig vatten över huvudet?

15

Såg ni Babben & Co igår??!! I så fall kan ni ha bevittnat mitt livs "15 minutes of fame", det vore syn om skam om så vore fallet dock... Då det enda som syntes i bild var mitt "mellangärde". Jag satt snett bakom den kvinnliga imitatören (hon som göra Carola och Silvia) iförd en rosa skjort och en ljusgrå cardigan... Kameran kapade av mig precis i halshöjd...
 
Kan detta ha varit mina 15 minuter?? Kul att ha slösat bort dom så här...

Varde ljus

Det känns lite som ett besök i ett futuristiskt scnaro där jag nu sitter hemma hos pappa i mitt barndomshem på den sörmländska landsbygden och surfar på internet utan att det inte går superdundersegt. Helt otroligt vad en ADSL-uppkoppling och en ny laptop kan göra!! Jag har precis visat pappa att det går att söka efter telefonnummer på internet (i det här fallet numret till Hällby Pizzeria)...

Ska snart bege mig tillbaka till storstaden, men först lite söndagspizza alltså!  :)

Hembesök

Tro det eller ej men jag befinner mig nu hemma i Eskilstuna. Klockan är bara tio och jag har varit vaken i fyra timmar, inte klokt en lördagsmorgon som denna! Här i Eskilstuna skall det umgås med nära och kära. Och kanske främst, förberedas inför min kommande 25-års fest....

Herregud vilket jobb det är att ordna fest! Inbjudningar, bordsplacering, mat, musik, lokal, tema, outfit, sånghäfte, lekar, drinkar.... Är helt exhausted!! Att ordna fest är lite grann som att föda barn tror jag, man glömmer bort hur jobbigt det är och det är därför man orkar göra det igen.

Jag har i varje fall kommit på världens bästa tema inför min 25-årsskiva, nämligen:

image1105

Lugn helg

Jag har kommit på att det bästa sättet för att göra att helgen skall kännas lång ju är att ha riktigt långtråkigt. De senaste helgerna har det varit full rulle, man har knappt andats ut på fredagseftermiddagen förrän det helt plötsligt är måndag morgon och man åter sitter på kontoret. Nä, ju tråkigare desto bättre! Kvällen har spenderats i ensamhet, i soffan med en bok och en chai latte och nu ska jag exempelvis passa på att diska lite, hur tråkigt som helst, perfekt! :)

Bästa lacket?

För ungefär en vecka sedan slog jag till på ett MaxFactor "Nailfinity" nagelack, och döm om min förvåning när lacket fortfarande, denna dag, sitter kvar och smyckar mina fingertoppar. Nailfinity sitter verkligen helt otroligt bra, såna lack är man ju inte bortskämd med direkt.

image1104Som heltidsarbetande kvinna orkar man ju inte offra mer än högst någon halvtimma i veckan på det här med lackning och borttagning och filning och fan och hans moster. Med nailfinity slipper man det, det enda jag gjort är att fylla på lite grann längst ut på topparna där det blev lite avskaft efter tre-fyra dagar. En produkt för kvinnor i karriären helt enkelt! Jag valde en mörkrosa nyans med namnet "Dusky Rose", nr.830, men jag kommer troligtvis investera i fler!

Har du något tips på andra hållbara nagellack så tas de tacksamt emot!


Dags att öppna upp plånboken!

image1101Ni kommer kanske ihåg att jag tidigare berättat här på bloggen om min vän Lina som öppnat upp ett bibliotek i en fattig liten by i Kenya, Homa Bay? (Om inte så kan ni läsa här)

Nu är det snart dags för Lina att bege sig tillbaka till Kenya och se hur det har gått för biblioteket sedan hon lämnade Afrika för nästan två år sedan. Lina har samlat in pengar och har regelbundet skickat ner böcker till biblioteket. Den här gången ska Lina ner för att köpa in en kopieringsmaskin som hon lyckats skaffa fram ett stipendium för, men även för att köpa in kenyansk och annan afrikansk litteratur, något som biblioteket lider brist på. Lina menar att den engelska och amerikanska litteratur som biblioteket till stor del består av idag nästan upplevs som "science fiction" för bibliotekets besökare, varav de flesta knappast satt sin fot utanför Homa Bay.

image1102I och med att Lina nu ska återvända till Afrika finns möjligheten för oss att på ett handgripligt sätt stödja biblioteket i Homa Bay. Varje bidrag är värdefullt och går direkt till projektet, några administrativa omkostnader finns inte över huvudtaget då Lina bekostar sin resa och sitt uppehälle helt ur egen ficka. Varenda krona kommer att användas till inköp av böcker och inventarier. Vad som är en liten struntsumma för oss betyder mycket mer än man kan ana för biblioteket i Kenya!

Kontakta Lina på marys_library@hotmail.com för att få mer information!

  

image1103

Kärlek på operan?

För oss "operafantaster" finns nu en ny möjlighet att möta den stora kärleken, nämligen på Kungliga operans "singelkvällar", vilken grej!!!

Kolla in fenomenet
här!

Babben

image1100När jag var liten och bodde hemma i Eskilstuna var jag alltid lite avis på de barn som satt och var publik i diverse olika tv-program. Det kändes så ouppnåeligt att få sitta där och skratta. I egenskap av stockholmsbo så är ju det där med att vara tv-publik numera inte längre lika ouppnåeligt... Ikväll ska exempelvs jag och två andra före detta Eskilstunabor och nyblivna stockholmare bege oss till TV-huset och titta på inspelningen av Babben & co.
 
Ett helt ok vardagsnöje en oktobertisdag som denna måste jag säga, och helt gratis dessutom! Fabulous!

TV-nights ahead!

Idag hämtade jag ut en trevlig leverans hos min lokala ICA-handlare. Nämligen de två första säsongerna av Desperate Housewives i DVD-boxar! Jag missade hela säsong 2 pga avsaknad av kanal 5 och har liksom inte tagit igen det sedan dess... Men nu jäklar, nu hoppas jag nästan bara på att jag ska råka ut för en dunderförkylning och få bädda ner mig med gott samvete tillsammans med dessa 48 timmar av fantastisk TV-underhållning!

En sak som ökade på trevligheten hos den här leveransen var dessutom priset. 219 kr per box kändes helt överkomligt. Det är nämligen vad de kostade på
www.webhallen.com! Inte illa!

  

Kulturell

Gårdagen bjöd alltså på ett operabesök, mycket finkulturellt så där på söndagseftermiddagen vill jag lova! Jag tyckte om föreställningen, där man fick följa Zarah Leander under hennes omdiskuterade år i Tyskland under andra världskriget, men den uppfattningen delades inte av alla. Kritiken riktades nog främst mot att opera faktiskt låter lite löjligt på svenska, "Hellre italienska med textrad!" löd omdömet. Personligen så njöt jag främst av de fantastiska klänningarna som Camilla Thulin designat, very classy! Jag kände med ens att jag har en omedelbar brist på primadonnaklänningar (Note to self: Måste åtgärdas!)

Summa summarum så fick vi trots allt lite mersmak på det här med finkultur. Härnäst står balett på den kungliga operan på programmet för mig och mina kulturella finsmakare till vänner, inte illa va!? :)

Om du känner att du har lite för lite finkultur i Ditt liv kan jag tipsa om att Folkoperan erbjuder alla under 27 år att gå på alla föreställningar för halva priset. Ett operabesök behöver alltså inte kosta mer än ett biobesök och en popcorn, fantastiskt!

image1097

Karolin, Lina, Sofie och jag på operabesök.