Startskottet har gått!

Sedan en timme befinner jag mig på Kvalborgs-förfest hemma hos Hanna... Startskottet har därmed gått för årets valborgsfirande! Jag återkommer med fullständig rapport så snart det är möjligt!

Oj, nu ska vi visst ner till Stockholms och börja köa... något som egentligen är helt sjukt eftersom de inte börjar släppa in folk förrän om 4 timmar... men thats life! Är det valborg så är det, då ingår en fyratimmarsköning utanför Stockholms...

Hoppas att ni får en trevlig Valborg allihopa!

Puss!

Party överallt!

I och med att Sista April är på en söndag i år så innebär det att valborgshelgen blir väldigt lång, fredag till måndag liksom.... och på vägen hem idag så la jag märke till hur stan redan har översvämmats med folk och var och varannan människa bar på mörkblå,lila eller turkosa påsar av något avlång modell... Folk har planerat att festa till det ordentligt! Jag känner mig själv ganska bra och vet att jag absolut inte pallar att festa tre dagar i rad så jag planerade in en mycket lugn fredagkväll med mig själv och mina elektroniska vänner datorn, tv'n, mobilen och stereon och vi tänkte alla fem snart kasta in handduken och gå och sova....

MEN...

...det kommer aldrig att gå! Det är partyn överallt här i huset och i grannhuset, över mig och under mig... helt crazy! Hur kan folk vara så unga och vitala... Kommer dessa människor verkligen att palla med att hålla fanan högt ända till måndag? Jag tror faktiskt inte det... Jag tror att det är ett rookie mistake att börja Sista April-festandet redan nu!

Flera Rookie Mistakes att försöka undvika under Valborg:

♥ Power naps: Det ENDA som funkar om man ska palla med en hel dag och natts firande är att ständigt hålla igång, hålla ett jämnt och inte överdrivet alkoholintag, samt ALDRIG tro att man ska piggna till genom en power nap när man är alkoholpåverkad. Jag har flera vänner som sovit sig igenom hela valborgsfirandet på grund av att de försökte sig på en power nap som sedan drog ut lite på tiden så att säga... Gasen i botten är det som gäller!

♥ Att vara överklädd: På Kvalborg har man vårdad klädsel, på Valborg har man ovårdad klädsel, eller åtminstone kläder som tål att picknicka med i blött gräs och bli nedsprutade med lite champagne. Dessutom är det aldrig kul att behöva frysa eller gå runt i obekväma skor en hel dag!

♥ Planera för mycket: Det blir ändå aldrig som man tänkt sig. Detta är min svåraste punkt eftersom jag är en manisk planeringsmänniska... jag är i varje fall medveten om att de planer som jag gör kan och kommer att förändras, och det hoppas jag är bättre än inget....

♥ Gå ut för hårt: Ok, valborg ÄR en av de stora festdagarna, men att supa sig redlös vid champagnefrukosten gör ingen människa glad! Ett lagomt festrus som varar länge och som eskalerar på Champagnegaloppen är optimalt! Enligt Aftonbladet ligger
den optimala fyllan på 0,6 promille, det kanske var lite i underkant enligt min mening, men som sagt dräggiga fyllon göre sig icke besväret!

En titt i Sofias fotoalbum!

Jag ska börja med ett nytt inslag här på bloggen, "En titt i Sofias fotoalbum" heter det, och här kommer jag att visa små gobitar från mitt liv so far. Bilder som jag tycker är galna och roliga, som jag förknippar med roliga minnen eller som på något annat sätt  betyder mycket för mig!

Först ut är den är den indiska musikanten som spelade och underhöll natten lång i nattklubbskvarteret Northbridge i Perth med sitt indiska instrument och sitt glada humör.

44180-315

Den här bilden togs faktiskt på Valborg förra året, jag hade styrt upp lite svenskt valborgsfirande, sen så blev det party på stan. Jag hittade en rolig kvist som jag gick runt och piskade främmande människor med, vissa tyckte att det var jätteroligt medans andra var mindre uppskattande... Jag piskade dock inte indiern, han var snäll och jag fick provspela hans instrument.

44180-314

Same place, same Indian, men en annan natt. Det här mötet med indiern ägde rum en kall augustinatt, jag hade varit på bal (som kanske framgår av bilden), indiern välsignade mig och tog bort all ondska från mitt liv, han var så snäll och rar!

Var det roligt att få en titt i mitt fotoalbum? I så fall kanske ni kan få er en titt snart igen! :)

Jävla skit... :(

Jag tror att praktikplatsen i London sket sig... de skulle höra av sig i slutet av veckan, och nu har slutet av veckan varit... och telefonen har varit tyst som en liten mus... snyft...

Jag gjorde högst troligt bort mig på den där intervjun, å andra sidan... hur stor vikt kan man lägga på en tio minuter lång överraskningsintervju på telefon egentligen??!! Jag som kom på att ambassaden i London skulle passa mig perfekt, praktikjobbet där verkade jättebra och jag hade nästan redan hunnit skriva ihop en shoppinglista över allt jag skulle shoppa på Top Shop, snyft, man ska aldrig ta ut något i förskott, då blir man bara besviken!

Ikväll blir det nog till å stanna hemma och tycka synd om mig själv. Helst skulle jag vilja vräka i mig onyttigheter och tröstäta chips och glass, men det regnar för mycket ute så jag orkar inte ens ta ta tag i att gå till kiosken och det onyttigaste jag har i skåpet är lite popcornkärnor (Anna Skipper skulle vara SÅ nöjd över mig, inga härdade fetter så långt ögat kan nå...), och poppat med nyttig olivolja blir det inte tillräckligt onyttigt för att vara till någon tröst. Jag kanske måste hugga in på valborgsspriten och dränka mina sorger, kanske shotta Apple Sourz och Passoa i min ensamhet... snyft igen...

Dagens outfit!

Det var länge sen jag visade upp en dagens outfit, men eftersom jag själv tycker att det är så roligt att titta på andras outfits så kände jag att det var läge att bjuda på en! Idag ska jag iväg och arbeta, så det blir en kontors-outfit idag! :)

44180-312


Svart pennkjol, H&M
Rosa topp, Valleygirl (Australien)
Svart sidenband
Hemmagjort pärlhalsband
Beiga pumps, Tamaris, Din Sko

På inköpslistan...

Ibland är det enklaste samtidigt det svåraste... Här springer jag på en massa ballongklänningar och tyllklänningar hit och dit, men när jag verkligen letar efter något så enkelt som en kortärmad svart blus så verkar hyllorna vara helt länsade! Jag hittade två stycken jättefina blusar idag på H&M, synd att jag inte har storlek 44, för då hade en av dem hängt i min garderob nu... Det var den enda storleken som fanns kvar, alla andra storlekar var finito!
44180-311
En kortärmad svart blus, så som den här ovan, skulle passa som hand i handsken i min garderob. Jag har svårt att komma på något som en sådan inte skulle passa till, den skulle vara snygg till jeans, capribyxor, kjolar... allt! Det kanske är fler än jag som har kommit på det... 

Skjortan på bilden kommer från www.hm.se

Buzzador!

Jag har registrerat mig som Buzzador på Buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dej
(mitt användarnamn som Buzzador är Supersofia):
http://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?refstr=Supersofia  


Om du vill veta mer innan du bestämmer dej kan du följa den här länken:
 http://www.buzzador.com?refstr=Supersofia


 


Historiens vingslag

Det kändes bra att få lite handledning idag och min handledare tyckte att jag har varit ganska duktig, fast han säger att jag kommer att få ligga i de närmaste veckorna och att jag har mycket kvar att göra. Hey, tell me something i didn't know...  Efter Valborg är det tre veckor kvar, och det kommer att bli stressigt vill jag lova! Fast min uppsatsidé verkar hålla och jag tror att uppsatsen kommer bli riktigt rolig! (Jag har nog blivit lite studieskadad när jag refererar till en statvetenskaplig studie som "rolig" kom jag precis på...)

En sak som faktiskt är riktigt roligt när det gäller att plugga i Uppsala är att man ibland verkligen känner historiens vingslag piskar en i ansiktet... Förvisso finns det mycket nybyggt och moderna byggnader inom Uppsala universitet, men samtidigt så finns det en del ställen som är ÜBER-gamla. Ta huset som jag besökte idag till exempel, där min handledare jobbar. Det är ett litet gårdshus som ligger vid Skytteanum (en byggnad som oxå är gammal som gatan, typ från medeltiden), ett stenkast från domkyrkan. Första gången jag gick in där så trodde jag att jag var ute och cyklade helt, det var som att besöka en blandning av lustiga luset och ett av de där gamla husen på Skansen, det knarrade och gnisslade och var kolsvart, det fanns inte en rät vinkel i hela huset och tapeterna, som nästan höll på att falla av väggarna, såg ut att vara flera hundra år gamla. Det var som att kastas nått sekel bakåt i tiden bara man klev innanför dörren!

Här kan ni se mina favoritbyggnader i Uppsala:"Det lustiga huset"Carolina Rediviva, här var jag idag för att låna en bok. Inne på Carolina är det lite militärisk stämning, man måste lämna in jacka och väska i garderoben för ens få gå in i biblioteket. Och om man tappar bort sin garderobsbricka måste man betala 20 kronor till "Överbibliotekarien" (Det är sant, överbibliotekarie... jag tror jag dör... haha)Skytteanum och Valvgatan. Skytteanum är ett riktigt gammalt hus som bygdes redan på medeltiden, här har jag haft många seminarier och handledarträffar oxå. Inne på Skytteanum bor Leif Lewin, han är ett mycket stort namn inom statsvetenskapen och har skrivit kioskvältare som "Bråka inte! -om vår tids demokratisyn" och "Ideologi och strategi: svensk politik under 100 år".Universitetshuset, en av universitetets allra vackraste byggnader enligt min mening!Uppsala domkyrka, å så fint! :)


Dagens Hoff!

44180-305Bilden kommer från
www.giese.za.net

Handledning!

Nu ska jag iväg och träffa min handledare Stefan och diskutera lite uppsats! Efter valborg är det bara tre veckor kvar tills den ska vara inlämnad, börjar känna hur stressen kommer lite krypande...

Har i varje fall mailat iväg en kopia till honom så att han kan se hur långt jag kommit hittills, hoppas att den inte blir totalt dissad bara! Orkar bara inte göra om en massa!! Har faktiskt fått ihop nästan 15 sidor nu, ungefär en tredjedel av hur stor den ska bli slutligen, så det ska väl inte bli helt omöjligt att fixa det här hoppas jag...

Tavlorna på plats!

Efter en massa trixandes (var tvungen att skruva isär hela ramarna och fixa en massa...) har jag fått upp mina nya tapet-tavlor på väggen, jag tycker att det blev fint (ser ni hur guldet går igen i de rosa ljusstakarna och hur ljusstakarna matchar soffan, det är detaljerna som gör det, tihi). Kan inte bestämma mig riktigt för om jag vill ha tavlorna på den här ledden eller på bredden liksom, men det blidde så här eftersom soffan är så pytteliten. Är det compact living så är det! Nu vill jag bara få upp nån ljusstake eller så på väggen, och en pall att ha min gröna växt på kanske...

44180-304Snart VALBORG!

Skumpan ligger på kylning och jag är laddad inför årets valborgsfirande!

Eftersom jag var utomlands förra året har jag massor att ta igen under årets festligheter och nu är det bara några dagar kvar. Planerna är ännu inte helt spikade, men som traditionen bjuder så blir det någon form av kvalborgsfirande (kvällen innan valborg), och på själva valborgsdagen vankas det traditionsenligt champagnefrukost, tittande på forsränningen inne i stan, picknick i Ekonomikumparken, champagnegalopp på nation och sedan party hela natten lång. Det finns ingen annanstans att vara på valborg utom i Uppsala. Valborg är större än både jul och påsk och midsommar här och jag längtar jättemycket!

44180-303

Sofia är laddad!! Lägg märke till den ensamma lilla apelsinen, LITE nyttig måste man vara. även när det vankas studentikost valborgsfirande! :) Visst var de små J.P Chenet-pavorna söta, perfekta på picknick tänkte jag!

Pluggdag

Idag blir en sån där rolig dag när jag bara ska vara hemma och skriva uppsats... Jag känner mig dock faktiskt ganska taggad, kommer man bara in i det så går det ju ganska lätt! Jag har lite press på mig nu oxå, vilket jag alltid behöver för att få arslet ur vagnen, ska träffa min handledare imorgon och då måste jag ju ha något att visa upp... därav dagens förhoppningsvis febrila aktivitet!

Prima ballerina!

44180-302

Jag brukar aldrig shoppa på Indiska, och om jag gör det så är det kanske ett paket rökelse eller dylikt på sin höjd. Jag tror inte jag har köpt ett klädesplagg där annars sedan yngre tonåren typ... Idag så var det nästan som magiskt, jag gick runt lite planlöst på stan och benen bar mig till damavdelningen på Indiska och där drogs mina blickar åt denna skapelse (mina blickar dras alltid till sånt som skiner, glittrar eller är rosa av någon outgrundlig anledning, och den här var alltihop det), det var som att den viskade "Köp mig", "Köp mig", "vi skulle bli så lyckliga tillsammans", och det kunde jag bara inte neka den, den fick bli min och följa med mig hem..! Nu tänker jag att det kanske var ett lite onödigt köp, samtidigt som den liksom bara känns så självklar för mig på något sätt., den var ju dessutom inte alls dyr... Smakråd?

Man kan ju byta ut bandet i midjan förresten, det är inte riktigt rätt rosa nyans... Det var inget band med, det har jag satt dit själv, men jag tycker att det ska vara så.


Här var det sprit, massor utav sprit!

Kom precis hem, föreläsningen med DO var jättebra, även om vi inte fick dit så jättemycket folk.. sånt är alltid svårt, men det blev ok i varje fall! Det blev en tur på stan oxå, nu har jag laddat upp med alkohol inför Valborgshelgen. Det var redan typ kalabalik på systemet, skönt att ha den biten avklarad nu! Det blidde två rejäla påsar... man vill ju inte att förråden ska sina under en sådan viktig helg! :) Men det var tungt att kånka hem allt på cykeln, det ska gudarna veta....

Nu ska jag bege mig ut på en långpromenix i solen sedan är det städning och pluggning som tusan som gäller för fröken Janson!

See you soon - Water baloon! 

Lionel vs. Nicole

Nicole Richie har gått och blivit extremt het, varje dag stöter man på tonvis av bilder på den magra lilla tjejen som pga en lyckad omsyling (och troligtvis oxå tyvärr den extrema nedbantningen) har blivit en stor stilikon och förebild. Bloggvärlden fullkomligt svämmar över av länkar till och bilder på Nicole!

Ok, jag kan ju erkänna att Nicole ofta har lyckats riktigt bra (eller hennes stylist har lyckats riktigt bra), många snygga klänningar och andra outfits som jag gärna skulle lägga vantarna på! Jag tycker dock att hypen om Nicole Richie är lite överdriven ibland, den verkliga stjärnan i hennes familj är ju hennes far, THE Lionel Richie!! Jag har laddat hem en dubbelskiva med Lionel Richie-hits och är helt såld, extremt bra plugg- och sovmusik!* Lionel Richie är helt oslagbar! ♥

44180-300

Mina Lionel Richie "Top 5 -favourites"

♥ Three Times A Lady
♥ All night long
♥ Say You, Say Me
♥ Stuck on You
♥ Dancing on Ceiling

* Sovmusik = En sån skiva man sätter på innan man går och lägger sig för att ha något riktigt bra att somna till!

Diskrimineringsombudsmannen!

Jag blev helt stirrig efter ett visst telefonsamtal och har inte alls fått ihop de där fem sidorna, snarare två... men kvällen är ju fortfarande ung, ska försöka sitta några timmar nu och vara duktig!

Imorgon blir det nog inte mycket plugg gjort, då ska vi nämligen ordna lunchföreläsning med Tria, vi har bjudit hit DO (Diskrimineringsombudsmannen) som ska prata om etnisk diskriminering och hur DO arbetar mot det. Det ska bli jätteintressant faktiskt, är lite rädd att det inte kommer komma så mycket folk bara... det är ju alltid svårt att få ut såna här grejer och få folk att dyka upp. Vi ska iofs bjuda på baguetter och sånt kan alltid locka till sig en och annan fattig student! :)

Har du vägarna förbi Uppsala imorrn så är det kl.12 i Hörsal 2 på Ekonomikum som gäller!


Kallsvettig!

Här satt jag i godan ro och åt korvstroganoff när telefonen ringde.... Det var från ambassaden i London (avdelningen för politisk rapportering), de ville ha en telefonintervju med mig, jag höll på att sätta en korvbit i halsen! Jag blev helt ställd och det gick skitdåligt tror jag!!! Fan, jag borde ha förberett mig lite på att de kunde ringa. De hade fått in över 40 ansökningar och valde endast ut tre till intervju, och en av dessa tre var alltså lilla jag!

Fan oxå, jag tror att jag sabbade det.... blev ju så nervös!! Nu måste jag ta en dusch, jag är helt svettig!

Härligt väder!

Åh, vad jag är glad för att solen inte skiner!!! :) Idag ska jag sitta inne och plugga nästan hela dan, och bara njuta av alla molnen utanför! Har satt upp ett mål för dagen, jag måste få ihop minst fem sidor text, enkelt radavstånd. Jag vet att det ju är kvalitet och inte kvantitet som räknas i slutändan, men jag måste verkligen tvinga mig själv att börja producera... annars kommer det här uppsatsskrivandet aldrig att komma någonstans!

Ha en trevlig dag allihopa, hoppas att solen håller sig borta hela dan och det får gärna börja regna och blåsa lite oxå...


Ballongklänning!

Jag är så nöjd med dagens shoppingfynd, en ballongklänning med rosett, supersöt tycker jag! Först så provade jag den mest för att den såg rolig ut, men när jag väl provat den så var jag helt såld!
(Ni får ursäkta mina bleka spiror...)

44180-297
Ballongklänning, 349 kr H&M, svarta pumps med gulddetaljer, Esprit (inköpta i Australien)

  
Rosetten är pricken över i!


Jag tyckte att de här skorna passade väldigt bra till...

Årets första BBQ!

Jag har gått och blivit sjuk igen, när jag vaknade i morse hade jag tyå tappat rösten helt... och jag får skylla mig helt och håller själv!!! Igår var det nämligen läge för årets första grillkväll! Man blir ju extremt lycklig av att våren äntligen kommit och Narnia-vintern är över... men jag tror att det är ganska lätt hänt att man överskattar "värmen", två timmar sittandes på gräset utan jacka eller skor var kanske inte det allra bästa för mig kan jag säga... :) Men det var härligt!

Efter grillningen gick Sara och jag hem till min kompis Erika som var i Perth samtidigt med mig, hennes australiske pojkvän Steve  var här och hälsade på. Han reser runt i Europa med en annan australisk kompis, det var verkligen kul att träffa honom igen, det blev lite nostalgitripp! Till Valborg kommer det ytterligare några australiska kompisar hit, superduperkul ska det bli!! 

Kvällen avslutades med pubbesök och bira på Västgöta nation, de har världens mysigaste pub där, i ett litet källarvalv. En mycket trevlig kväll blev det!!

 

Mysigt med grillning!

  

Sofia & jag + Sara & Linda

  

Erik, Sara & Lucas + Erika, Steve & jag, på Västgöta nation.

Sötis!

Min syster mailade över några dödsöta bilder på Samuelsom jag bara måste visa, jag tjatar om den där lilla Tarzan ganska mycket, men jag kan bara inte låta bli, han är den bästa jag vet! :)Mosters favorit, mutad med lite godis! Godis mot gos, det är dealen!Jag misstänker att många flickor kommer att drunkna i dessa underbara bruna ögon om en sisådär 20 år... :) Jag drunknar i dem redan nu!

Härlig dag!

Åh, vilket fantastiskt väder det är!

Jag har varit ute på långpromenad nu på morgonen med stora solglasögon och bara njutit! Egentligen skulle jag behöva ägna lite tid åt en viss uppsats, men det går bara inte just nu... Nu blir det istället ner på stan för att träffa Sara och gå runt och glassa lite i solen, fika på någon nation och kanske göra ett fynd på nya Din Sko-butiken där de har 20% på hela sortimentet? :) Uppsatsen får vänta till i eftermiddag... typ...

See you later alligator!

Dagens pyssel!

Vad gör en kvinna i sina bästa år en vårig fredagskväll som denna... hmm, tyvärr är hon inte ute och dricker champagne och äter snittar... Istället sitter hon i slitna mysbyxor och äter hon micrad mat, dammsuger, och springer till tvättstugan... hmm, något måste göras åt den här arma kraken. Vad är det för liv hon lever? Var har all gala och glamour tagit vägen?

En rolig sak har hon i varje fall sysselsatt sig med så här på kvällskvisten, nämligen lite pyssel!

Hanna och jag beställde en tapetrulle tillsammans för flera veckor sedan, och idag var det äntligen dags att hämta upp den! Jag passade på att använda lite av min del till två fina tavlor! Har massor med tapet kvar, några tips på vad jag kan göra av resten?

44180-288


Den guldiga mönstriga tapeten är inhandlad på Household och kostar 299 kronor rullen! När jag blir rik ska jag tapetsera ett helt rum med guldtapeter... det kommer bli wonderful!

Ny bokstav i alfabetet!

Grattis W! Du är nu frånopererad från din siamesiska tvilling V och har fått en egen plats i alfabetet och ordlistan! I DN kan man läsa om att det svenska alfabetet nu officiellt har 29 istället för 28 bokstäver.

W är en rolig bokstav förresten, inom svenskan så särskiljer vi ju inte direkt V från W, same same liksom, det är ju varken skillnad i uttal eller betydelse. Inom engelskan däremot så säger man ju inte doube-viii utan double-juu, alltså UU, dubbel-U. Det är något som vi svenskar ofta har stora problem med och som jag blev extremt retad för till en början när jag var på utbytesstudier i Australien. Vi svenskar har en tendens att mixa ihop uttalen på ord stavade med V och med W, eftersom det ju inte är nån skillnad på dessa bokstäver inom svenskan (V och W är ju till exempel ihopblandade i telefonkatalogen). Vanliga misstag (med reservation för min bristfälliga fonetiska skrivförmåga). Ordet Viking uttalas ofta Oaiking, viket är fel, liksom Vodka uttalas Oadka, oxå helt fel!, eftersom dessa ord stavas med V ska det oxå uttalas med ett tydligt V-ljud i början. På samma sätt gör många svenskar samma misstag med ord som börjar med W, då man inte ska uttala något V-ljud över huvudtaget, utan ett liksom U-ljud.

Tur att vi börjar särskilja på V och W numera, då kanske vi lär oss och slipper göra bort oss ute i stora världen!

Galen

Jag tror att jag börjar krypa på väggarna snart.... har inte lämnat min pyttelilla lägenhet på 2½ dygn..! Jag måste verkligen ut och andas lite innan jag blir tokig!! Imorgon ska jag jobba, det ska verkligen bli helt underbart att klä på sig något annat än typ mysbyxor och tofflor! Det är verkligen inge kul att vara sjuk! Inte för att mitt liv är så där döspännande i övrigt just nu, när man håller på och skriver uppsats så är man så ruskigt asocial! Inge roligt liv alls! :(

Jag vill att det ska hända nått roligt snart, det här är patetiskt!!

En rolig banan!

När jag ändå är lite inne på det där med lustiga grönsaker och så... :)

En sån här rolig banan köpte jag i Brisbane, Australien. Bananen hade öppnats upp i ena änden och en chokladsträng hade sprutats in, sedan hade öppningen vaxats igen. Man öppnade och åt bananen precis som vanligt, den var helt färsk och god, enda skillnaden mot en vanlig banan var alltså den där strängen med choklad, den var superdundergod! Det fanns flera olika smaker att välja mellan, mörk choklad, vit choklad, mintchoklad och så vidare. Jag valde vanlig mjölkchoklad. Varför finns det inte såna här roliga bananer att köpa i Sverige? Jag tycker att det är en helt oustanding affärsidé!

44180-287


Här visar jag stolt upp den roliga bananen.


Dagens Hoff!

44180-286


Bilden kommer från www.giese.za.net


Download

En annan sak, Karin hjälpte mig igår och fixade en massa program och grejer så att jag oxå kan börja ladda ner musik och filmer från internet som alla andra skurkar. Här har jag i all min oskuld och hederlighet gått och köpt skivor och hyrt filmer som en annan hedersknyffel, sånt får det vara slut med nu!

Glass i stora lass!

Min kompis Karin som bor i New York numera är hemma på påskbesök, igår kom hon över och åt lite middag med mig, mycket trevligt. En annan mycket trevlig sak var att hon köpte med sig en riktig höjdarglass till mig som jag måste få tipsa om!

Den nya
Carte d'Or glassen från GB, Greek Youghurt and Honey, var helt grym!! Jag älskar glass, och särskilt den här nya. Jag har ett halvt paket kvar i frysen från igår, och jag tror att den kommer vara slut innan man hinner blinka... kanske måste gå och ta lite nu på en gång, som efterrätt till frukosten, mumsfilibabba!! :) (Är man sjuk så är man, då får man lyxa till det lite...)


Läppglansfynd!

Jag var tvungen att berätta om mitt senaste läppglansfynd! Det var halva priset på mitt absoluta favoritgloss på Kicks igår, Lancome Star Gloss så jag kunde inte stå emot! Jag slog till på ett guldfärgat nr.223, jättefint var det med en massa sprakande pyttesmå glitterkorn, inte för mycket, bara helt underbart!  Det står att det är äkta guld i glanset, det vore ju fab i så fall! Jag har ett Star Gloss sedan tidigare, i den här cerisa nyansen nedan. Det är oxå helt super, fast passar kanske inte alltid till vardags. Det nya guldiga kommer att passa nästan jämt, som precis nyss när jag satt här med min snoriga röda näsa och guldglittriga läppar och tittade på Sex and the City... hehe, det måste ha sett lite lustigt ut, men jag var ju tvungen att inviga!

Spring till Kicks med er nu, skynda fynda!!

44180-285


Crazy Capsicum!

Titta vilken galen paprika, det är verkligen en hel paprika till inuti! Ok, en del paprikor brukar ju vara gravida, men den här måste verkligen ha gått över tiden.

44180-281

Ta två, betala för en!


Mätt och belåten...

Jag hoppas att Tompa är både mätt och belåten nu...!

Bortlängtan

Vareviga dag så dimper det ner en massa reseberättelser och mail i min inbox från vänner och bekanta som är ute i den stora vida världen.

Jag blir så otroligt avundsjuk och känner hur det börjar krypa i kroppen, jag vill oxå ut i världen och se lite nytt innan det är för sent. Man är ju liksom inte purung längre och om man vill ut och resa och upptäcka världen innan det är dags att stadga sig och börja reproducera sig så är det ju typ nu man har chansen!

Ibland brukar jag kika in på
min egen resdagbok från när jag var Australien för att återuppväcka lite gamla minnen. Det är alltid kul, jag vill nog verkligen åka någonstans snart igen!!


Blä

Blä vad less jag är på att ha ont i halsen... nu är det te med ett ton håning i som gäller!

Sedan blir det diciplinerade studier hela dagen...har jag planerat alltså... Man vet aldrig hur det blir med den saken! Varför ska det vara så svårt att bli motiverad och komma igång med att skriva en uppsats, det är ju same story varje gång, det tar en månad drygt innan man får något vettigt gjort, sedan upptäcker man att vdet ju faktiskt är rolit och intressant att skriva, men då är det bara en månad kvar till inlämning....och de sista veckorna innan uppsatsen ska vara klar är man sönderstressad och helt förstörd! ALLT detta vet man om, ändå kommer man inte igång!

Varför måste solen skina så förbannat? Om det hade varit regn och storm ute så hade det känts mycket bättre att sitta här inne och plugga!

A tribute

En av mina absoluta själsfränder här i världen heter oxå Sofia, precis som jag! Vi har gått i samma klass hela grundskolan och jag räknar henne absolut som en friend for life! Tyvärr ses vi alldeles för sällan nu för tiden eftersom vi bor i olika delar av landet numera, det tycker jag är väldigt synd! En dag hoppas jag att vi bor i samma stad igen så att vi kan umgås mer till vardags! En sak som är säker är att jag alltid har världens roligaste när vi ses och är fjortisar tillsammans, det är fabulous! En annan sak som är bra med Sofia är att hon alltid tycker ungefär som jag om det mesta, vi kan prata om sånt som många andra av våra vänner inte riktigt förstår...

Idag när jag pratade med Sofia så sa hon att hon tyckte att hon blev omnämnd alldeles för lite här på bloggen, och det har hon naturligtvis rätt i! Jag gick igenom min dator och hittade en massa roliga bilder på Sofia och mig som jag bjussar på!

Sofia Brus - A tribute

Varsågoda!

44180-26744180-268
Juldagen 2005, Sofia och jag härjar loss i en rondell i centrala Eskilstuna.

  
Sofia rockar loss på dansgolvet på Harrys i Eskilstuna, juldagen 2005.

  

Sofia och jag äger scenen på schlagerdansgolvet, Harrys, juldagen 2005.

     

Nyårsafton 2005/2006Sofia har pyntat sig med färgglada prickar i ansiktet, nyårsafton 2005/2006.

  

GOTT NYTT ÅR!!!

44180-279

Vi länsar skafferierna på efterfesten. Meat lovers är vi allihopa!


Så där ja, ni ser vilken härlig människa hon är!

Sofia, hoppas att du blev glad nu, nu fick du vara med rejält så nu vill jag inte höra något mer gnäll från dig!!! Love you vännen, i sommar ska vi göra Eskilstuna en aning osäkrare (om det går)! :)

Bön

Gode Gud, säg att detta inte är sant...

Nytt pärlhalsband!

Jag gjorde iordning ett nytt halsband igår av pärlorna som jag handlade på Tradera. Det blev ett långt halsband med ljusrosa och vita sötvattenspärlor och bergskristallclips. Jag gjorde det i "Snö-modell" med en ögla i ena änden och en stor pärla i andra. Jag tycker att det blev jättefint! Nu vill jag köpa mera pärlor! Skulle vilja göra ett liknande i lite mörkare nyanser, i kanske grönt eller blått!

44180-266SJUKLING

Jag är sjuuuk..!!!!! :( Jag har verkligen inte tid med det här nu när jag ska skriva uppsats!! Jag har haft ont i halsen hela påsken, men det blev lite bättre igår, va skönt tänkte jag, nu är jag frisk! Icke sa nicke! Nu är jag dödssjuk istället och snorig som få, det halsonda var bara någon slags förstadium inför det här totala sjukdomstillståndet! 

Jag ser verkligen hemsk ut, blek och emlig och illröd näsa.... :( Och jag måste ändå bege mig in till stan för att fixa en massa saker... :( Det är i lägen som dessa som singellivet suger, tänk vad skönt att ha en liten karl som man kunde skicka iväg för att göra ärenden och handla godis och laga mat, det skulle vara jättepraktiskt!


Drömdotter

Man kan hitta mycket roligt när man storstädar sitt barndomshem, så som det här fina brevet jag skrev till min far när jag var en sisådär sju år gammal. Det må ha varit ett slag mot min pappas manlighet, men jag tror att han blev väldigt glad! :) 

44180-265

"Hej pappa! Du är så söt och gulig." Egentligen ska det stå "gullig" men jag missade visst ett L, så det blev gulig, men min pappa var inte gulare än andras pappor.

Nya skor!

Jakten efter ett par svarta pumps var lång och svettig, men nu är den över. Jag är nöjd med resultatet, även om jag gärna skulle haft lite högre klack, men man kan ju inte få allt här i världen! Jag tänker positivt istället, nu kommer jag ju absolut kunna ha dem både till vardags och party!

44180-264


Skorna fyndades på Din Sko för 280 riksdaler! Jag som tyckte att jag hade scannat av hela den affären hade tydligen missat de här söta!


Sofias påsktårta!

Här kommer en bild på den tjusiga påsktårtan som jag gjorde, den var lika god som snygg!

44180-263


Recept:
"Sofias påsktårta"

Tårtbottnar (sockerkaka)
Vaniljkräm
Frusna hallon
Socker
Vispgrädde
Grön marspian
Marsipankycklingar
Godisägg
Flossocker
Tårtgelé

Lägg ihop tårtbottnarna, första lagret ska vara vaniljkräm, det andra mixade hallon och socker. Bred på vispad grädde på hela tårtan och på sidorna. Lägg över den utkavlade marsipanen (finns att köpa färdigutkavlad grön marsipan på rulle, mycket behändigt!). Jämna till tårtan och skär bort överflödig marsipan.

Dekorera efter tycke och smak. Jag strödde på florsocker på tårtan och smyckade med marsipankycklingar och lite annat godis. Ett tips är att fästa godisbitarna med tårtgelé (finns att köpa på tub). Vill man att det ska vara lite extra festligt kan man använda färgat florsocker, förslagsvis rosa!

Bon Appetit!

Back in business!!!

Så var man tillbaka i Uppsala och civilisation igen efter allt påskfirande! De senaste dagarna har jag varit hemma hos pappa ute på landet, vi har storstädat hela huset och vandrat i skogen och tittat på tv. Jag har badat bastu och gjort hårinpackningar varje dag. Lugn och ro och lantluft, det var nog vad jag behövde som uppladdning inför allt uppsatsskrivande som jag ska ägna mig åt den närmaste tiden!

Jag återkommer med lite mer avrapportering senare, nu ska jag äta lite mat, magen kurrar!


Förresten...


44180-260

Iprenmannen ringde, han ville att jag skulle hälsa och önska en glad påsk till er alla!


GLAD PÅSK!!

Efter två dagars hektiskt påskfirande är jag nu helt slut, magen är uppsvälld till oigenkännerlighet och jag har gått upp minst fem kilo efter allt frosseri... det är ju idag som är själva påskaftonen och jag har redan gått ner för räkning! Skandal! Påskaftonen kommer att bli extremt lugn för min del, åker hem till pappa och äter lite räkor och köttbullar, that's it! Lovely!

Jag vill i varje fall önska alla ni som ännu inte är less på allt vad påskägg heter en riktigt glad påsk!

44180-25944180-25944180-259


Påskrapport 1

Så var släktsammankomst nr 1 avklarad, det hela avlöpte smärtfritt och maten var god! Jag fick ett par jättesöta röda Marco Polo-tofflor av min faster i påskpresent, det kändes som värsta lilla julaftonen! =)


Imorgon är det dags för eldprovet, då ska vi nämligen fira "Påskharen är far till alla barnen"-påsk hemma hos mamma med nya och gamla fruar, halvsyskon och helsyskon och plastsyskon, plastföräldrar, flickvänner, pojkvänner, oäkta barn och äkta barn. Jag blir helt svettig! Men det ska bli kul, jag ska vara ansvarig för barnaktiviteterna som består av traditionell äggmålning. Har även tagit på mig att baka en påsktårta, inspirationen ska vara en grön äng med pickande kycklingar. Tror att det kommer bli alla tiders!!


Nu måste jag vila upp mig lite och ladda batterierna... det kan behövas inför det stora slaget imorgon!


Jag har handlat nya skor förresten, ett par sneakers och ett par svarta pumps (ÄNTLIGEN!!), pga viss bredbandsbrist här ute i ingenmansland så kommer bilder så snart jag är tillbaka i civilisationen!


Hemåt...

Alldeles strax kommer min bror (som för övrigt fyller år idag, grattis på 27 års dagen kära bror!) och hämtar mig, det bär av hemåt till Eskilstuna för att fira påsk, det vill säga äta kopiösa mängder godis... Mums! :)


Skor i stora lass!

Jag är desperat behov av vårskor. Och det är dagens sanning. Jag har bara ett par som är brukbara och de är rosa vilket inte riktigt passar till allt...
Ett par svarta pumps och några söta ballerinor är jag på jakt efter!

Jag har jagat skor i flera veckor nu, och inte hittat några som känns riktigt lockande. Då finns det bara ett alternativ kvar. Skopunkten. Jag har aldrig handlat eller ens besökt den butiken förrut men efter att flera av mina vänner har visat upp riktiga fynd därifrån överväger jag nu att ge affären en chans. Jag uppfattar Skopunkten som ett riktigt lågbudgetalternativ, men av många modebloggar att döma har butiken gjort ett uppsving och jag hittade en massa fint när jag surfade runt lite på Skopunktens hemsida, kolla här:

Samtliga dessa skor kostar 199-299 kr paret, och slår man till på tre par så får man det billigaste på köpet. Har skorna bara någorlunda kvalitet, inte ser för plastiga ut och håller en enda säsong så är det ju otroligt bra! Rena fyndet! Måste definitivt utforskas, någon som vågar erkänna att de har provat Skopunkten, hur är kvaliteten? :)

Hittade även dessa gummistövlar för endast 199 kr, de är dödssöta! Alla bilder kommer från www.skopunkten.se

Haha

Haha, tysk humor....


Lönesimulator

Tria där jag jobbar har de fått in en jätterolig grej på deras hemsida, en lönesimulator där man kan beräkna sin förväntade lön med hänsyn tagen till namn, utseende och kläder, ganska intressanta och tänkvärda resultat fick jag fram! Man får en liten docka som man ska klä och döpa. När jag valde svenska namn och klädde dockan så likt mig själv som möjligt fick jag en lön på 22800 och blev ganska glad, en väldigt bra lön till att börja med!! Den lilla figuren som skulle föreställa mig själv var jätterolig och sa med lite pipig röst "Åh, gud va jag ska shoppa alltså!" (Det kan påpekas att jag kände mig oerhört träffad, känner den här lilla dockan mig eller är den tankeläsare??)

När jag bara ändrade hud- och hårfärg (behöll svenskt namn) så mer än halverades den förväntade lönen! När jag sedan lade till en slöja så sjönk den ännu mera! Och dockan sa istället på Rinkeby-svenska "Snålt som fan faktiskt, ge mig mera para!"

Etnisk diskriminering i arbetslivet märker man nog inte om man inte utsätts för det själv!

Dagens Hoff!

44180-248


Bilden kommer från
www.giese.za.net

Cicciolina!

Ilona Staller, alias "Cicciolina", den italienska porrstjärnan som sadlade om och blev parlamentariker i det italienska parlamentet, verkar vara en underbar människa. Helt crazy men samtidigt bright och rolig! Den här idén är oslagbar! Jag tycker att Cicciolina borde bli premiärminister i Italien istället för både Prodi eller Berlusconi, så skulle de slippa allt tjafs, och alla skulle bli nöjda och glada!

Fredrik och Filip gjorde ett helt sjukt roligt "High Chaparal"-avsnitt om Cicciolina förra året, en riktig "must see"-grej!

44180-247Praktik

Måste knåpa ihop ytterligare en praktikansökan ikväll... denna gång till ambassaden i London! Jag vet inte hur det blir med Brysselpraktiken, men det är lika bra att gardera sig med lite olika alternativ. London skulle vara underbart! Är lite rädd för att det inte är alltför lätt att leva ett anständigt liv i London med svenskt studiemedel bara... snyft... :( 

Funderar även starkt på ambassaden i Dublin som ett annat alternativ, inte för att jag någonsin varit på Irland, men det verkar så gemytligt på något sätt! Jag tror att jag skulle trivas där! Vi får väl se vart vägarna bär... nu ska i varje fall skrivas lite uppsats!


SOL!!

44180-246 


Wow, vilket väder!! Nu blir det långpromenad i skogen för min del. Uppsatsskrivandet får helt enkelt skjutas upp på obestämd tid.... Är det sol så är det!


I Sofias påskägg...


44180-245

Till jul skriver man  ju ofta önskelistor över vad man helst vill ha i julklapp. Nu lackar det ju mot påsk, och då kan man ju lika gärna skriva en önskelista över vad man vill hitta i sitt påskägg! Det värsta som finns är när man förväntansfullt öppnar sitt ägg och sedan finner det fullt av billigt budgetgodis. Då kan hela påsken vara förstörd, nej Malaco eller Karamellkungen ska det vara!

Jag önskar att mitt påskägg kommer vara stort och fyllt till bredden av detta:

44180-24444180-24344180-24244180-240
44180-23944180-24144180-23844180-237
44180-23644180-235


Godiset kommer från
www.malaco.se

Mitt nya motto!

Latin är ett vackert och användbart språk, dessutom så finns det så många smarta och roliga citat och sentenser som man kan använda sig av lite då och då för att verka bildad. I mitt vardagliga liv brukar jag köra med: "Qui scribit bis legit."  (den som skriver läser två gånger, mycket användbart i studiesammanhang) och "non scola sed vitae discimus" (man lär för livet inte för skolan, bra att ta till när inspirationen och motivationen tryter). "Nemo saltat sobrius" (jag dansar aldrig nykter) är oxå en klassiker i festsammanhang liksom "nunc est bibendum!" (nu ska det drickas!) och "in vino veritas" (i vinet ligger sanningen). En oslagbar beklagan görs bäst så här: Miserere mei domini!" (herre, förbarma dig över mig!). Just denna sentens upprepas av någon outgrundlig anledning ofta på söndagsförmiddagarna här i mitt lilla hushåll.

På den
här sidan kan du säkert hitta ett schysst citat som passar just dig!

Jag har funnit ett citat som liksom bara kändes så passande för mig, mitt nya motto helt enkelt:

"Misce stultitiam consiliis brevem. Dulce est desipere in loco!"

 (Blanda kortvarig dårskap med klokhet. Det är angenämt att vara tokig vid rätt tillfälle!)


Jag mötte Lassie...

Legally Blonde listade de kändisar hon träffat, och eftersom jag älskar kändisar så hakar jag på! Kändisar har alltid varit lite fascinerande tycker jag, det kan bero på att jag kommer från Eskilstuna där vi inte är alltför bortskämda med celebriteter... där finns bara Yvonne Ryding och Kent.

Här är en liten lista på kändisar som kommit i min väg... so far!

Ian ThorpeJag stötte ihop med Ian Thorpe på en galopptävling i Sydney i september förra året. Jag var där med min vän Lottis som hade fått tag i biljetter i VIP-området, en underbar dag med champagne och urtjusiga damer i dräkt och hatt. Mötet med Ian var som grädde på moset.

♥ José Gonzales

Även José stötte jag ihop med i Australien, det var efter hans spelning i Perth som vi pratade lite. Timidare och rarare människa får man leta länge efter!

Tomas Bodström
Justitieministern träffade jag i Uppsala precis innan EMU-valet, han stod där och valtalade. Självklart gick jag fram och tog bild med ministern. Tyvärr var detta för digitalkameraepoken, man jag har en väldigt tjusig bild på mig och puddingen i mitt fotoalbum!

Yvonne Ryding
Eskilstunas stolthet och Sveriges Miss Universum köpte en lott av mig när jag jobbade i Parken Zoo sommaren 2000. Det var STORT.

♥ Patrik Isaksson
Även detta möte ägde rum i Parken Zoo, Eskilstuna, jag fick nämligen gå upp på scenen och ge en vit tiger till Patrik efter hans konsert. Jag fick även en kram, även det var STORT!

♥ Tomas Di Leva
Tomas Di Levas och mina vägar har korsats två gånger. Den första gången var 1998 på Eskilstuna statshotell. Tomas hade precis fått ta emot priset för "Årets live artist" på Popstadsfesten. Sofia (15 år) råkar på Tomas i trappan och får en kram och blir salig, lyckan var gjord! Sofia hade rött partylinne och våfflat hår, Tomas bar en orange kaftan.
Den andra gången jag träffade på Tomas var även det i Eskilstuna, i Parken Zoo närmare bestämt. Di Leva, Lisa Nilsson och Staffan Hellstrand var ute på turné och jag utnyttjade min position som parkarbetare och smörade för vakten och tog mig in backstage. Där råkade jag på Tomas när han kom ut från toaletten. Därefter smög jag in i Lisa Nilssons loge och stal (förlåt) två kinderägg. Sedan kom vakten och jag blev utslängd.

 E-type
E-type var på Blå i Eskilstuna och festade runt. Min kompis Sofia lyckades till en början bli osams med E-type, sedan frågade E-type mig om jag kunde dansa men jag sa att jag inte kunde det, då sa han "va synd", sen gick han. Tänk om jag sumpade min chans att bli nya Dee, vilken otur! :)

GES
Vid en ålder av 12 år vinner jag en idolträff med GES (Glenmark, Eriksson och Strömstedt). Det blev konsert i Parken Zoo, och vi skrålade till "När vi gräver guld i USA", det kändes enormt! Sedan fick vi (jag och mina vänner) gå in backstage och ta kort och få autografer. Vi var i sjunde himlen. Tyvärr så kissade min katt senare på planschen där jag fått autograferna... men minnet har jag ju kvar... :)

En ganska schysst kändis-lista va?! Jag kan även skryta med Carolas och Kurt Olssons autografer!

Faran är över!

Jag har blivit helt insatt i dramatiken kring Kolmårdens nya gorillabebis, den är ju det mest bedårande jag någonsin sett! Tillståndet för den lilla knodden har varit osäkert och han har inte ätit ordentligt, nu  kan vi dock pusta ut lite, det verkar ha ordnat upp sig!

Våren är här!!

Vilken fabulous dag det har varit idag!! Den första riktiga vårdagen med strålande sol, me likey! Bakfylla till trots pallade jag att ta mig in till stan och hänga lite med flickorna! Vi drev runt på stan som ett gäng ungdomsligister, helt planlöst. Det blev en shoppingtur modell mindre (inhandlade ett par livsnödvändiga solglasögon!), jakt efter vårtecken (med mkt gott resultat) och två (yep) fika, både på Stockholms och på Storken, mums!!

Titta vilka schyssta vårtecken:Årets första tussilago!Krokusar, lila och tjusiga!Jag vet inte om änder gills som vårtecken, men visst var den fin!Jag spexar till det lite på koppargubben, en slags staty som alltid är varm, så att man kan sätta sig (eller i mitt fall lägga sig) på och bli lite uppvärmd, wonderful!Sara och Sofi på vårpromenix i soliga Uppsala.

ARRRGGGG!!

Mitt jäkla minneskort till kameran har fått tokspel!! Helt plötsligt så gav det upp och man kunde varken ta några nya bilder eller titta på gamla... och när jag försökte se på dem via datorn så hade allt förvandlats till en massa kinesiska tecken och jag kunde inte öppna upp en enda fil!! Snyft! 512 FUCKING MB RAKT ÅT HELVETE!!

Å jag som hade tagit kort på en massa vårtecken som jag tänkte lägga ut här på bloggen... Det kan jag ju glömma... Tur att jag har ett minneskort till, fast det är bara 128 MB, det kommer man ju inte så långt på här i världen, men det får gå... 

Nu ska jag lägga mig och gråta en skvätt! :(  Sen borde jag kanske ta mig ut i vårsolen och leta nya vårtecken. På de pajade bilderna fanns en man i shorts, en krokus och mig iförd vårskor... (for your information...)!

Stress!

Jösses vilket tempo det blev den här helgen, inte en lugn stund! Kom hem från Stockholm och födelsedagskalas hos syrran för en timme sedan och har knappt hunnit mer än att byta om, nu blir det födelsedagsmiddag för Linda ute på stan och sedan partaj, lovely!

Har haft klädångest men det blidde den vita Tiger-klänningen, och den är väldigt fin! Det är klänningstvång på middagen (infört av mig), det lovar gott inför kvällen, misstänker att det kommer bli rätt så bra drag!

Hoppas att ni oxå får en trevlig lördagskväll, tjing tjing!

Det värsta jag nånsin sett...

Jag vill inte att ni klickar på den här länken om ni är känsliga och bara kommer att gnälla sen, men det är något av det vidrigaste och samtidigt roligaste jag nånsin sett på internet, haha!

Till er andra: Enjoy! :)

Trevlig helg allihopa!

Mot Hufvudstaden!

Efter dagens handledning ska jag bege mig till Stockholm! En kär liten vän har opererat sin handled efter att ha ramlat på isen och krossat den, så nu är det en stor stålställning fastopererad på henne, jättesynd är det om henne, så jag ska dit och försöka muntra upp lite... Jag köpte ett kg lösgodis till henne (det är åtminstone 8 hekto kvar efter ett halvt dygn i min ägo....) och jag hoppas att det ska muntra upp lite.

Godis är alltid bästa medicinen!

Dregen, my love!

Egentligen så tycker jag inte om när folk är otrevliga. Backyard Babies är faktiskt ganska otrevliga när de chattar med sina fans på aftonbladet.se, men jag har överseende med det den här gången. Dregen är en av mina stora kärlekar. Jag har varit kär i Dregen sedan jag var 15 år ungefär, det är mycket möjligt att vi skulle vara ett något omaka par, men jag tror att vi skulle vara lyckliga! =)

På påskafton ska BB spela i Eskilstuna och jag vill så gärna gå, tyvärr har jag ännu inte lyckats övertala någon att följa med mig ännu... Senast jag var på BB konsert med en kompis lyckades hon bli knockad två gånger så att blodet sprutade ur näsan på henne... så hon är inte så jättesugen, men jag sk försöka sätta in en övertalningskampanj!


Titta vilket fint par vi skulle vara:

44180-225  44180-22744180-226

Powerwalk med Palme...

Är riktigt nöjd med mig själv, för andra dagen i rad har jag varit ute och traskat så här på morgonkvisten... Gick in till stan och tebax, det tar ungefär en timme, perfekt morgonpromenad!

Har man bara mp3-spelare i öronen så kan man gå hur långt som helst! Jag lyssnade på en massa hits idag, så som "Macarena" och "Repa skivan" med Petter... Min kompis
Daniel har skickat över en massa schyssta hits som jag förde över till mp3-spelaren... råkade även föra över ett par gamla Palme-tal som han skickat till mig som mp3 till min "powerwalk-blandning", så det blev till att knata runt till Palmes tal "därför är jag socialist" och "om främlingsfientlighet"... Säga vad man vill om Palme, men han var en ruskig retoriker, hans tal funkade minst lika bra som Macarena att powerwalka till..! =)

44180-223    +   44180-224  = Lovely!


Just for me!

44180-222

Folkrörelsen nej till EU är helt outstanding i sin hjälpsamhet, nu har dom scannat in kampanjmaterial från 1994 och lagt upp en helt ny
sida till sin hemsida, just for me! Jag hoppas verkligen att uppsatsskrivandet ska komma igång nu och gå bra.... att det ALLTID ska vara så segt att komma igång bara! Jag har varit ganska produktiv idag i varje fall och fått ihop ett syfte och frågeställning, hoppas bara att den blir godkänd av handledaren och att han inte tycker att den är för flummig bara!!

Nu ska jag sova, ska jobba hela dan imorrn...

Sov gott allihopa! Zzzz....


Tradera-shopper!

Jag har vunnit en bjudgivning till på Tradera, jag har blivit en Tradera-shopoholic! Det är ju jättespännande att bjuda på saker och man kan göra riktiga fynd, den här gången fick jag en sträng med vita sötvattenspärlor för 46 kronor, fynd! Jag är sugen på att börja göra smycken igen och jag har jättemånga fina idéer i huvudet som jag måste göra! Jag är sugen på att vara lite kreativ igen, det är verkligen som terapi att sitta och pyssla!

Apropå Tradera förresten, fan vad mycket skräp det finns där! Att folk verkligen vill betala för en massa skit, det övergår verkligen mitt förstånd, liknande saker skulle man nästan hellre betala för att bli av med!  Man borde kanske göra en liten utrensning och sälja av en massa skräp till folk som tydligen verkar uppskatta sånt..!

Nä, nu ska jag titta på Top Model. Jag tittar nästan aldrig på TV, jag glömmer liksom bort att sätta på den, men nu blir det tv för hela slanten, dubbelavsnitt av Sex and the City på trean med start klockan 22, LOVELY!!!

Carola har taskig smak!

Jag undrar om man kan spåra Carolas speciella försmak till norska frireligiösa predikanter och se om det är något djupare som ligger bakom den lite lustiga läggningen, kanske misslyckad potträning eller nått? Och går det att bota med förbön?!

Bra t-shirt!

En sån här t-shirt vill jag oxå ha!

Läsarmail!

Igår skaffade jag en ny mailadress: sofiasdagbok@gmail.com

Helt galet, det har redan trillat in mail där! Från människor som jag inte känner men som läser bloggen varje dag, hur sjukt som helst, men roligt!

Grejen är att när jag sitter här hemma i soffan och printar ner lite dåliga skämt och lösa tankar hipp som happ så tänker jag inte riktigt på att det ju faktiskt är en massa människor (förutom kompisar och familjen) som sedan faktiskt läser det jag skriver! Det kanske låter lite konstigt men så är det. Jag ser ju på statistiken att det är några hundra människor som kikar in här varje dag, men jag tänker oftast att det nog antingen är mina kompisar eller folk som har kommit fel! Nu känner jag att jag ju måste börja skriva mer om vettiga saker! Men då kanske det inte blir så mycket skrivet å andra sidan, hihi.

Till alla som har mailat: Tack så jättemycket, det var roligt att läsa, jag ska svara så fort jag kan!

Nej till EU

Säga vad man vill om euroskeptiker men gudars vad hjälpsamma dom är! Jag håller som bäst på att komma igång med mitt uppsatsarbete och försöker samla in kampanjmaterial från folkomröstningarna 1994 och 2003, och på "Folkrörelsen Nej till EU" är dom så gulliga och scannar in en massa gamla foldrar och mailar till mig, hur bra som helst!!

Jag vann!

Jag har precis gjort debut på tradera och vann, oj! Iofs inget stort, bara en sträng med sötvattenspärlor, men ändå, jag är helt ställd, vad gör man nu?

44180-221

Så här ser pärlorna ut som jag köpt för 53 kr, jättefina! Jag tänkte göra ett långt halsband med pärlor i rosa och vita nyanser och glasbitar, tror att det kan bli väldigt fint!

Snygga budgetväskor!

När man egentligen har massor att göra, som att läsa en tjock bok till uppsatsen och börja skriva ihop sin problemställning, så kommer jag på tusen andra saker att sysselsätta mig med, som att surfa runt på internet och titta på fina väskor till exempel!

Jag tycker att det är helt galet med de boomen som kommit på senare år, att vanliga människor, alltså såna som i själva verket inte har obegränsade resurser, väljer att lägga ut en halv förmögenhet på en handväska! Jag har verkligen svårt att förstå hur någon väska kan vara värd typ 8000 kronor, hur fin den än är, men så är ju jag oxå bara en fattig student som inte förstår så mycket... :) Jag har i varje fall hittat många fina budget-varianter som känns mycket snällare mot lilla plånboken och som är hemskt snygga, titta bara här:Dessa väskor är av märket Friis Co och kostar ca 5-600 kronor stycket!

Kär!

Jag har gått och blivit kär i den här människan, han verkar så rar!! Jag såg honom på Tv4's nyhetsmorgon i söndags, det är en sån karl man vill ha som far till sina barn!

Intervju med Årets Kvinna!!

Äntligen kan jag här på bloggen bjuda på den efterlängtade intervjun med Lina Goldén som blev vald till Årets Kvinna på Sofias dagbok! Lina har startat och leder ett projekt där hon tillsammans med en afrikansk kvinna, Mary, i byn Homa Bay i Kenya har öppnat stadens första bibliotek!

44180-216


Hej Lina och grattis till titeln Årets kvinna!! Hur reagerade du när du först blev vald?


Tack!! Först tänkte jag, Jag? Varför då? Mary's Library är så självklart för mig eftersom jag levde där under en period men jag vet samtidigt att det är en fin insats och jag är stolt över att jag verkligen genomförde det och att det hålls vid liv. Sen blev jag så klart jätte glad. Jag menar Supersofias blogg är ju en av Sveriges bästa bloggar och finns ju med på topplistorna!  Det var nog den enda gången i mitt liv som jag får den titeln så jag ska mysa på det till nästa år då det är dags att lämna den vidare…
Hur kom du på idén att starta just ett bibliotek i Kenya?

Jag var i Homa Bay för att studera hållbar utveckling. Vi fick välja projekt helt själva. Jag hade genom mina möten med lokalbefolkningen upplevt att de inte var lika initiativtagande som vi är i vårt land. De har ju en helt annan livssituation och jag kände att jag ville veta vad de drömde om och hur de uppfyller sina drömmar. Jag sökte upp ett grannskap på 8 familjer att undersöka, då hade jag ingen aning om vad mitt projekt skulle leda till, men jag hade satt upp ett mål om att jag skulle uppfylla en av deras drömmar tillsammans med dem.

Jag ville på något sätt uppmuntra dem att tillsammans nå ett mål som skulle förbättra deras vardag och som även skulle leda till en hållbar utveckling. Att det sedan skulle leda till ett bibliotek visste jag inte men då det visade sig att de flesta drömde om att kunna utbilda barnen kom idén om biblioteket fram, en bok kan ge glädje till väldigt många.

Det var min vän Marcus Runesson som först myntade idén en dag när vi var i kyrkan med Mary, som idag jobbar i biblioteket. Då hade jag en vecka kvar i Homa Bay och inget riktigt projekt. Mary älskade böcker och Marcus är en klippa och jag köpte hans idé direkt.
Vad har du fått för reaktioner från folket i Homa Bay?

Bara positiv, framför allt från kvinnor. Vissa tyckte att jag var en hjälte och de hade drömt om det länge. Jag presenterade min idé för en kvinnoorganisation och de blev tårögda av att veta möjligheten äntligen fanns. Många lärarinnor blev överförtjusta i tanken att kunna läsa skönlitteratur högt för klassen, vilket de inte kunnat göra tidigare. Något som gör mig glad då väldigt många får tillgång till en bok samtidigt. Borgmästaren tyckte att jag var galen som satsade så mycket pengar och sen bara lämnade det i Marys händer. Men pengarna är ju insamlade från många människor och det är ingen som blir direkt lidande om biblioteket skulle misslyckas.

Mary är stolt över att vara Homa Bays första bibliotekarie och det är något som känns fantastiskt kul att kunna förgylla en gammal godhjärtad kvinnas liv! Mary är värd det.
Hur har ditt egna liv påverkats sedan resan och bibliotekets öppnande?

Under min resa upplevde jag en saknad efter valmöjligheter. Jag kände att jag aldrig kunde välja nåt, mat, dryck, underhållning osv. Det de grundläggande behoven som ska tillfredställas och så mycket mer tänker det inte på eller förväntar sig. Att inse vilka materiella tillgångar som finns och att uppleva avsaknaden av det har gett mig ett nytt synsätt på min vardag, framför allt på medier o kommersiella aktiviteter, t.ex. shopping.

Jag har inte lika höga krav längre och jag ser med distanserat på den vardag som vi har. Den är väldigt konstruerad och medier påverkar oss så himla mycket mer än vi tror. I Homa Bay hade modet sin egen takt och en klänning kunde vara inne i flera år, medan i Sverige kan medierna få dig att känna dig konstig för att du fortfarande har klänningen som du köpte för fyra månader sedan. Där nere finns knappt någon reklam, jo, coca cola så klart, men du blir inte mulad med skönhetsideal och köphets. Sen kan jag bli helt imponerad över vår levnadsstandard. Vilka fantastiska städer och bostäder vi har. Att vatten, el och avlopp alltid fungerar! Vi kanske borde försöka inse detta och då kanske inte gnäller nästa gång vi fick vänta länge i telefonkön eller nån trängde sig före dig på bussen!

Mina vänner i Homa Bay har inte lika många möjligheter och de spenderar hela dagarna på hushållssysslor för att hålla sig mätta och rena. Vi kan gå till Ica och få allt... färdigmat är helt främmande för dem! Detta gör att vi får hur mycket tid som helst till att förverkliga våra drömmar, vi är ju ett kreativt folk så det är bara att passa på!Hur kan den som vill hjälpa till för att stödja projektet?

Projektet finns beskrivet på www.maryslibrary.tk och där kan man läsa mer om det. Vi söker ständigt flera böcker som då ska vara på engelska som antingen kan skickas till mig eller om man vill skicka det direkt till Mary. Annars kan man skänka pengar som jag använder till framför allt fraktkostnader. 10kg böcker kostar 400kr att skicka. Jag tar inte ut några pengar alls. Alla pengar går oavkortat till biblioteket. Egna idéer är också välkomna. Någon kanske vill skicka linjaler eller kanske miniräknare. Allt som leder till att de kan bilda sig själv är bra.

Det finns en begränsing på böckerna som jag skickar ner och det är att de inte ska handla om främlingsfientlighet, annat kriminellt, erotik (de är djupt troende kristna), något som hädar kristendomen. Jag vill inte bidra med att de lär sig våra misstag och får influenser av vår världs brister. Man får inte glömma att de inte har så hög utbildningsnivå och är därmed inte så källkritiska. Jag har sagt till Mary att ta bort de som hon anser är oanständiga så det är hon som får välja vad som passar. Hon har dock inte tagit bort någon bok så vitt jag vet.Vad har du för egen dröm när det gäller Marys Library?

Att medlemsantalet i biblioteket ska öka och att vi ska nu ut med marknadsföring. Det är tänkt att detta ska leda till att Homa Bay får ett "riktigt” bibliotek och jag har fått en inbjudan att återvända som färdigutbildad arkitekt rita och leda bygget för det. Jag hoppas verkligen att det blir av! Förhoppningsvis kommer jag att kunna åka efter nyår om all finansiering för projektet ordnar sig. Just nu samarbetar jag med UN Habitat i frågan och även SIDA är intresserade att det blir av. Borgmästaren är på och jag vill också att det blir så!
Det skulle ju även betyda att en dröm går i uppfyllelse för mig också. Det är få arkitekter som får chansen att rita en offentlig byggnad helt själv. Jag håller tummen!


Håller tummen gör vi allihopa! Grattis igen Lina och lycka till i framtiden!!

Tioårsjubileum!

Igår så firade vi att det var på dagen exakt tio år sedan min kompis Sara fick sin första mens och alltså officiellt blev kvinna. Det var underbart roligt och vi beställde in skumpa och skålade och pratade mensminnen! Wonderful! Anledningen till Sara kom ihåg sin tioårsdag var att den inföll just på den första april (1996), som ett slags aprilskämt! :)

Min egen tioårsdag firades med pompa och ståt förra hösten. Jag fick min första mens samma dag som Estonia skönk, därför är det så lätt att komma ihåg den stora dagen! Samtidigt som det visades sorgeprogram till minne av offren och olyckan på tv så ställdes det till med stort kalas här hemma, en riktig tjejfest kan man lugnt säga med en massa roliga rödklädda gäster, jag fick en massa roliga presenter så där på tioårsdagen, rödvin och roliga halsband gjorda av tamponger bland annat!  Självklart bjöd jag på Bloody Marys, allt annat hade ju varit skandal. Innan gästerna gick hem fick de "goody bags" med tamponger, bindor och roliga broschyrer, haha, vilket roligt minne! Jag tycker att fler borde fira sin kvinnlighet på det här sättet, det är underbart!

Återigen, grattis Sara på tioårsdagen!!! :)

Gårdagens outfit!

Igår så blev det tjejmiddag ute på nation med tillhörande vinpimpling, med andra ord en fantastisk kväll!!
Jag är väldigt nöjd med min outfit oxå, den superbilliga
H&M-klänningen var verkligen ett fynd, och som jag hade trott gick det väldigt bra att piffa till den lite extra med sidenband!

Jag klippte mig i fredags, och tillsammans med mammas slingor har jag verkligen blivit superdunderblond, wonderful!

44180-210

Svart halterneckklänning i bomull/linne, H&M
Svart sidendiadem, Gina Tricot
Svart sidenband


Apropå aprilskämt!

Apropå Dagens Nyheters aprilskämt i föregående inlägg så måste jag säga att jag först var lite skeptisk till om det var ett aprilskämt eller inte. Anledningen är att det ju faktiskt finns hastighetsförbud för cyklister ute i världen. Den här bilden tog jag i Darwin, Australien när jag var där i juli (alltså absolut inget aprilskämt). Och där får man inte springa för fort heller! Det var verkligen en rolig skylt... :)

44180-209April April!

Idag är det första april, var försiktig så att du inte blir lurad. Idag kan man inte lita på någon!!

Jag har funderat jättelänge på något roligt lurendrejeri som jag skulle kunna köra med här på bloggen, men det står helt still, kommer inte på nått bra alls!

Istället har jag surfat runt på internet lite för att kika lite på andras lureri! Här är en liten sammanställning på högst troliga aprilskämt! (En del tidningar är riktiga lustigkurrar.... not!)

Uppsala Nya Tidning

Expressen

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Den sista är säkert inget aprilskämt, men det borde vara det!

APRIL FOOLS!!