Vilket vrål!

Jag är helt hes nu, efter allt vrålande... det kanske inte var världens bästa grej att stå ute i kylan och vråla i tio minuter när man egentligen är sjuk, men en sån här grej fick man bara inte missa!

Hela Flogsta gick man ur huse, hustaken var fulla med människor och på varje balkong och i varje fönster stod det studenter och skrek för kung och fosterland. Jag vet inte riktigt hur många decibel som uppmättes, kan tänka mig att snön och sånt dämpar en del, men det var en väldigt fin stämning! Både radio, tidningen och tv4 Uppland fanns på plats för att föreviga spektaklet. Imorgonbitti kommer man att visa ett inslag på lokalnyheterna på tv4, det får inte missas!

Vrålrekordförsöket var välorganiserat med "Vrålcrew" som räknade ner med megafoner, och i varje korridor hade en "vrålvärd" utsetts vars uppgift var att samla korridoren och få dem att skrika för allt vad de var värda.

Det kändes oerhört skönt att bara få gallskrika så högt man bara kunde, det släpper verkligen ut all inneboende ångest och ilska, jag känner mig som en extremt fridfull människa nu! Jag ska nog börja flogstaskrika lite oftare. Man får ju en ny chans varje kväll klockan 22.00.

   

Flogsta-vrålet!!

Ikväll klockan 22.00 kommer det att ske något spännande här i Flogsta där jag bor. Då ska nämligen ett världsrekordsförsök genomföras!

Rekordet som skall sättas är i vrålande. Flogsta-vrålet är ett riksbekant fenomen som har en mycket lång tradition bakom sig. Varje kväll, exakt klockan tio, hörs studenter vråla ut sin tentaångest ifrån de olika höghusen här i Flogsta och ikväll uppmanas samtliga Flogstabor att bege sig ut på taken och balkongerna för att hjälpa till att sätta världsrekordet i kollektivt skrikande. Jag ser väldigt mycket fram emot det här, även om jag är lite rosslig i halsen så lovar jag att göra mitt yttersta för att rekordförsöket ska lyckas!!

Jag kommer att vråla tillsammans med Mr. Black från hus nummer sju!

Här kan ni lyssna på hur ett typiskt Flogsta-vrål kan låta!

Högst troligt!

Jag har börjat använda mig av uttrycket "högst troligt" och "högst otroligt" för jämnan numera, till och med i min läsrapport förekommer uttrycken ett flertal gånger...

Skumt att man lägger sig till med nya uttryck så där hipp som happ... Jag har dock kommit på varför "högst troligt" har fastnat i mitt ordförråd. Förra lördagsmorgonen när jag skulle upp tidigt och jobba fastnade jag nämligen framför barnprogrammen på tv4. Där sänds ett program som heter "Siv och Viv", det var totalt värdelöst och påminde något om en kvinnlig version av "Ronny och Ragge", dem säger i varje fall "högst troligt" i var och varannan mening... och nu kan jag inte sluta säga det!! Högst troligt kommer det att fortsätta så här under lång tid framöver, shit, där kom det igen!!

44180-126

Så här ser Siv och Viv ut, det är de blonda tjejerna. Lillbabs är deras idol. Mannen tror jag är deras chef, men jag vet inte helt säkert!

Getabröllop

En av mina läsare, Olof, tipsade om följande lilla länk, den var helt underbart rolig!! =)


Google

Det var lite komiskt idag, en kille som läser samma kurs som jag kom fram och berättade att han hade halkat in på min blogg av misstag när han hade googlat på "Socialdemokratins dominans", hehe, han försökte väl fuska och hitta en redan gjord bokrecension, men tji fick han och hamnade mitt i min läsrapportsångest, tihi..

Jag kanske borde använda mera könsord och sånt som rubriker för att få flera läsare? Det är väl sånt som googlas flitigast kan tänkas... Fast å andra sidan känner jag att jag hellre vill ha kvalitativa läsare som ni och inte en massa kåta porrsurfare! =)


Årets semla!

Det fick bli en semla på anrika konditori Ofvandahls dagen till ära! Tyvärr så var bullen lite torr, men mandelmassan var desto godare! Jag är sugen på en semla till nu, men jag ska försöka hålla mig... :) Ska äta korvstroganoff med ris istället, lagade det igår och det är så grymt gott!!!

Mer korvstroganoff åt folket!!

R.I.P Palme!

Idag är det 20 år sedan statsminister Olof Palme mördades på Sveavägen, det har väl inte undgått någon....

Man brukar säga att alla kommer ihåg vad man gjorde när man fick reda på att statsministern mördats. Jag kommer ihåg att vi låg inne i mamma och pappas säng hela familjen och lyssnade på radion, jag hade full koll på vad som hade hänt, fastän jag bara var fyra år, man kunde inte riktigt tro att det var sant.

Jag kommer även ihåg vad jag gjorde den 11 september 2001. Då besökte jag Ikea i Göteborg, vi lyssnade på radion i bilen dit, och väl inne på Ikea flockades människor i de små vardagsrummen och tittade på tv'n... Även då kändes det surrealistiskt.

När Anna Lindh mördades hade vi tacosmiddag i mitt studentrum på kantorsgatan. Det var ofattbart att hon hade blivit attackerad, men då verkade det inte som att det var så allvarligt. Det var först nästa förmiddag som man fick reda på att hon hade dött, då hade vi statistikföreläsning på Ekonomikum. Våran föreläsare var jätteledsen och darrade på rösten och sa "utrikesministern, hon är död", sen hade vi tyst minut och på kvällen var det minnesgudstjänst i domkyrkan.

Såna där saker kommer man nog aldrig att glömma...

Semla-time!!

44180-12544180-125

Hurra!! Idag är det semmeldagen! För en gångs skull har jag inte tjuvätit en enda semla hittils, så jag ser väldigt mycket fram emot dagens frosseri. Ska nog trycka i mig minst två stycken, mums!! Jag tycker att semmelfusket är hemskt, man har ju kunnat köpa semlor sedan annandagen, så många är säkert redan trötta på semlor! Jag kommer ihåg när jag praoade på konditori en vecka i februari när jag gick i sjuan... Det året var jag riktigt trött på semlor lagom till semmeldagen, under den veckan skar jag ungefär av 58 000 semmellock känns det som... ett riktigt slitgöra ska ni veta! Semmellocket fick inte bli för tunt och inte för tjockt...! Så jag tycker att idag på fettisdagen tycker jag att ni ska tänka på den arma stackare, högst troligt en praoelev, som har skurit av locket på just din semla, bara för att du ska kunna njuta en dag som denna!!

By the way: Säger man fet-tisdag eller fettis-dag?

TRÖTT som fan!

Nu ger jag upp.... har knåpat ihop någonslags rapport, högst otroligt att dte blir nått högt betyg på den, men nu är den gjord i varje fall...

Nu ska jag sova... måste upp tidigt imorrn igen, jobb jobb jobb... Jag känner mig som en amerikansk white trash-morsa som måste springa mellan femtioelva jobb för att försörja alla kidsen i husvagen... =)

I själva verket vill jag ju bara säkra försörjningen av min framtida vårshopping... =)

Natti Natti!

Jag - en marknadsförare?

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här resultatet som jag fick på TCO's jobbtest, marknadsföring kanske är min grej? Men är jag verkligen slug? Jag skulle i varje fall inte sälja min mamma för allt smör i Småland!

Du är marknadsförare!

Beväpnad med en utåtriktad personlighet, en osviklig förmåga att få över människor på din sida i en diskussion och en stor portion kreativitet är du född till att jobba med marknadsföring. I ett sådant sammanhang skulle du istället för att kallas slug och manipulativ betraktas som talangfull och nytänkande.
Det finns något av en säljare i dig. Du är en sådan som skulle kunna sälja vad som helst till vem som helst. Kort sagt, du skulle inte dra dig för att sälja din mamma, om priset var det rätta.
Ett annat vettigt alternativ för din räkning är den politiska banan, med tanke på ovanstående egenskaper samt din fallenhet för att visionera och frisera sanningen.

Fin eller ful?

44180-124

Jag köpte den här tröjan i fredags och jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att den är fin eller ful. Jag funderar på att lämna tillbaka den, men samtidigt tycker jag att den är gullig på nått sätt... Vet inte riktigt om den passar in i min övriga garderob dock... Vad tycker ni, spara eller lämna tillbaka?

Piraja-artikeln!

44180-123

Ett ex av tidningen Piraja landade i min brevlåda idag. Här kan ni se min artikel som jag skrev. Jag vet att det tyvärr är omöjligt att läsa texten på bilden, om man inte har stålmannensyn förstås. Jag tycker att den blev ganska fin i varje fall, det är jag som har tagit bilderna oxå! Artikeln var väl ok, inget som jag kommer vinna stora journalistpriset för kanske, men ändå!

sjukling!

Jag är verkligen sjuk nu på riktigt... :( Det är inge kul alls...  Ögonen är helt vattniga, näsan är illröd och ansiktet är blek och glåmigt. Jag ser helt enkelt vidrig ut och känner mig helt hemsk!!

Vet inte riktigt hur det gick på nya jobbet, jag tror att jag gav ett något förvirrat intryck... det går verkligen inte att tänka klart när man har feber, jag gjorde bort mig lite och hälsade på samma människor flera gånger. Men är man sjuk så är man, nästa gång jag ska dit ska jag vara pigg som nötkärna och glad som en lärka, promise! Annars verkar jobbet helt ok, jag har fått titeln "vikarerande förvaltningsassistent", det låter ju ganska tjusigt, även om jag hittils bara matat in en massa uppgifter i datasystemet!

Det värsta med att jag är sjuk (förlåt, jag är alltid väldigt ynklig och självömkande när jag är krasslig, jag kan inte låta bli...) är att det är den mest opassande tidpunkten någonsin, jag har extremt mycket att göra... och som student är det tydligen inte tänkt att man ska kunna vara sjuk. Jag har fortfarande deadline imorgon klockan 10.00, även om jag skulle vara magsjuk och spy ner hela sängen på kuppen... Helst av allt vill jag bara krypa ner i sängen och tycka synd om mig själv, men nu måste jag sätta fart med läsrapporten. Har redan skrivt klart den sammanfattande delen, nu är det bara det värsta kvar... problematisera ett fåtal utvalda delar, diskutera och ifrågasätta samt analysera den vetenskapliga kvaliteten... Det är ungefär vad jag är minst sugen på att göra just nu i hela världen, typ!

Huskur!

44180-122

Tack för alla tips på hur jag ska bota mitt sjukdomstillstånd, tyvärr har jag vare sig esberitox eller magnesyl hemma, och eftersom jag ska börja mitt nya jobb idag så kändes vitlök inte som ett alternativ!

Istället ska jag försöka c-vitaminchocka kroppen med den här smoothien. Jag tycker att det känns lovande...

Recept:
1 banan
1 kiwi
½ dl frysta hallon
Naturell yoghurt

Mixas i en blender!

Den blev riktigt smarrig, hoppas bara att den skrämmer iväg förkylningen oxå!


Färdigläst!

Äntligen har jag läst ut bokhelvetet!! I våra instruktioner till läsrapporten rekommenderas att vi ska använda två dagar för att läsa boken (helt omöjligt för mig att läsa så snabbt...), för att sedan ha åtminstone tre dagar på oss för att analysera och författa rapporten... hmm, I am a bit behind scedule... Nu ska jag åka iväg och jobba (ska börja på mitt nya extrajobb idag!) och sen kommer jag ha ungefär en kväll på mig att skriva klart, istället för tre dagar, well... Jag har väl överkommit värre problem tidigare. Får kanske ta en sväng förbi apoteket och tjacka lite koffeinpiller... Jag ser en lååång natt framför mig....

Så jävla typiskt att man ska gå och bli sjuk bara, till råga på allt!

Oh, no!!!

Ve och fasa, jag håller på och bli sjuk! Det får bara inte hända!! Jag har så jäkla mycket att göra nu, varenda minut av dygnet de närmaste dagarna är inplanerad... men jag bara snorar och nyser och det kliar i halsen, inga bra tecken!

Ska trycka c-vitamin som satan nu!

Sofia på bloggtoppen!

"Sofias dagbok" ligger just nu på plats 100 på bloggtoppen, vilken grej!!

Ni måste gå in på bloggtoppen och sätta betyg på bloggen och skriva kommentar (enbart snälla saker of course)! Gå in på www.bloggtoppen.se, klicka på sök och sök efter "Sofias dagbok" så kommer ni rätt!

Wonderful!

44180-121

En bild säger ibland mer än tusen ord!


Bilden på alla våra medaljer kommer från
www.aftonbladet.se

H-O-C-K-E-Y

Jag vill titta på hockeyfinalen på en pub och dricka öl som alla andra normala svenskar!!! Ska det vara för mycket begärt?? Istället sitter jag här på fucking Dag Hammarskölds-biblioteket och analyserar den vetenskapliga kvaliteten på Torsten Svenssons avhandling "Socialdemokratins dominans" och problematiserar hans frågeställningar och slutsatser, jag skiter fullständigt i socialdemokratins dominans, jag vill se Suddens och Foppas dominans! Grrr...

Sofias smyckeskollektion!

Sara hjälpte mig att fixa iordning bilder på min smyckeskollektion. Så här kan ni alla se mina mästerverk!

Jag har hittat en hemsida på internet där jag ska beställa nya pärlor ifrån. Så nu kan jag börja massproducera igen! I Australien är det hur stor som helst med "beading" och man kan köpa pärlor och vackra stenar överallt och väldigt billigt! Jag saknar det, det börjar tryta i pärlpåsen nu, så det blir till att göra en storbeställning snart!


 

    
   

Mätt och belåten!

Sara och jag är nu mätta och belåtna! Vi tryckte i oss enorma mängder tacos... mums!

Kvällens melodifestival var lite av en besvikelse... Inga direkta höjdarlåtar... det var bara Kicki som höll måttet, vilken tur att hon gick vidare till Globen! GO KICKI!!!

Annars var melodifestivalen alltså rätt så medioker. Vi sysselsatte oss istället med lite pyssel och smyckestillverkning för att fördriva tiden. Jag undervisade Sara i örhängestillverkningens ädla konst, hon blev väldigt imponerad av min kollektion som jag har knåpat ihop, jag tror att Sara nu överväger att börja pyssla själv. Jag gjorde ett par jättetjusiga örhängen till henne i turkos och brons, very nice!

Nu är det dax för efterrätt, hjortronglass! Mumsfilibabba!!

Tacos och Schlager!

Den ursprungliga lördagsplanen var storstilad med tjejförfest, bastubad, cocktails, melodifestival och ett jäkla holabaloo på krogen... Nu har den bantats ner något, i och med mitt inplanerade heldagspass på biblan imorrn... Så nu sitter jag och väntar på Sara, vi ska göra en massa tacos och titta på melodifestivalen, det ska bli riktigt trevligt! Man orkar ju inte riktigt med lika mycket partajande som man gjorde i ungdomen, numera måste man alltid väga in ifall det är värt att offra en hel dag åt bakfylla, och ofta är det inte det...

Får ta igen den här meshelgen nästa vecka!

Nu får Sara ta och pallra sig hit nån gång, jag är superdunderhungrig!!

Möta våren i Växjö?

På Aftonbladet.se listas ju nu billiga flighter för de som vill resa ut i Europa nu till våren, man kan resa till Paris, London, Wien eller Milano för under tusenlappen! Härligt tänker jag och får solsken i blick... Kollar man lite längre ner på listan, bland de lite dyrare alternativen, hittar man även (heta?) resmål som Ronneby och Växjö... Vad gör dem på listan? jag har aldrig hört någon skryta om att dem ska "möta våren" i Ronneby eller åka på en "kärleksweekend" till Växjö, inte för att det är något fel på vare sig Ronneby eller Växjö, men de kändes bara lite malplacerade...

Nu ska jag sticka iväg och jobba! Ha en trevlig lördag allihopa!

 

Årets OS-låt, finns den?

Jag har hört att det skall finnas en svensk officiell "OS-låt" med Fame, men trots att OS har pågått i över två veckor har jag verkligen inte hört den låten en enda gång. Har den spelats nått på radio eller så? Är den bra? Existerar den ens?

Såna där OS- och VM-låtar brukar ju alltid vara festliga, jag menar vem minns inte "Gräva guld i USA" med GES, "Mera mål" med Markoolio, "La copa de la vida" med Ricky Martin och inte minst E-types dunderhit "Campione"? Någonting säger mig att årets OS-låt inte riktigt av samma dignitet...

OS-låt eller icke.... vi har ju klarat oss rätt så bra ändå i år! =)

Digital TV

Jag känner mig lite efterbliven när det gäller det här med nedsläckningen av det analoga TV-nätet. Vad handlar det om egentligen?? Jag har aldrig greppat vad det hela handlar om och vad som är vitsen med det? Jag har en vanlig TV, med en antennsladd som jag har stoppat in i vägen, inga konstigheter. Berörs jag då av det här eller?? Måste jag köpa en ny TV? Och den stora frågan: Måste jag börja betala TV-avgiften nu??


Fredagsmiddag

Jag har ingen smarrig fredagsmat hemma...  :( valet står mellan hotdogs eller köttfärsås-left overs... Jag tror att det får bli left overs. Och lösgodis till efterrätt! =)


Ett skepp kommer lastat med... shorts!

Jag passade på att beställa city-shortsen från H&M även i den här fina rosa-beiga färgen medan man ändå hade 10% rabatt, visst var de fina? Jag ser dem mer som vardagsshorts medan de svarta är mer till fest, eller vad tycker ni?
Mitt bästa godis...

Jag försöker att vara duktig och inte äta en massa godis hela tiden, men ibland är det svårt att låta bli... särskilt med kvällens balla fredagsnöje i åtanke så tycker jag att en rejäl påse smågodis behövdes för att muntra upp mig lite...

Jag måste bara göra lite reklam för den absolut godaste godisbiten just nu, nämligen de röd-svarta stora dödskalle-segisarna. Så grymt smarriga och precis rätt konsistens, lite småsega, mmmums!! Smakkombinationen hallon-lakrits är oslagbar!!

Tyvärr ligger det bara en endaste döskalle kvar i min påse nu... jag har ätit upp minst sju stycken redan... den ska jag spara till efter maten... tror jag... :)

Fasansfulla fredag...

Fasansfull kanske den inte har varit, men rätt så jobbig... Börjar känna mig rejält stressad inför läsrapporten, har suttit hela dagen idag och läst och antecknat, men har ändå bara kommit igenom en tredjedel av boken... Imorgon ska jag jobba hela dan, och så även hela måndageftermiddan... så jag har bara söndagen på mig att läsa klart! Busy busy... Jag som hade tänkt styra upp en hejdundrande utgång imorgon kväll... det ser ut som att jag får ställa in på grund av extrem arbetsbörda... :(

Det känns så skumt att det är så här körigt precis i början av kursen, det var ju bara några dagar sedan jag tentade av den förra liksom... Och att ställa in en utekväll på det här viset?? Jag känner inte igen mig själv, har jag förvandlats till en geek??

Har åtminstone utarbetat en plan, ska sätta mig och skriva på läsrapporten ikväll så långt det går utifrå vad jag har läst... (supernice fredagsnöje för en kvinna i hennes bästa år) sen får jag ta med mig datorn till biblan på söndag och sitta hela dan då... Det är så otroligt irriterande att man inte kan låna hem boken. Det är ju liksom skönt att ha den att slå upp i när man skriver själva rapporten... men, men kan inte Mohammed komma till berget så får väl berget komma till Mohammed. Jag älskar min bärbara dator av hela mitt hjärta!!

Sofia ♥ Datorn


I väntans tider...

Jag är grymt sugen på att gå lös och shoppa vårkläder..!! Tyvärr så är min ekonomi väl inte direkt lika sugen om jag säger så...  men då kan jag glädjas åt att det någonstans ute i världen, antagligen i en container på en stor båt någonstans ute på världshaven finns omkring 25 kilo våriga och somriga kläder, skor och väskor som i skrivandets stund är på väg hem till mig! Man kan bli lycklig för mindre!

Under mitt år i Australien samlade jag verkligen på mig otroliga mängder med kläder (wonderful och billig shopping i multum) och var tvungen att slänga och ge bort en massa innan jag åkte hem, och trots att jag skeppade hem två stora kartonger med kläder och grejer lyckades jag ändå samla på mig 16 kg övervikt på planet hem, jösses... Hur som helst, det tar otroligt lång tid att skeppa hem grejer så där, jag skickade de två kartongerna i slutet av oktober, och ytterligare en pappersäck med kläder i december... Jag tycker att det är på tiden att grejerna kommer fram snart! Jag har ju inte sett mina saker på över fyra månader, så det kommer att kännas som att få allting nytt! Härligt!! Är bara lite orolig över hur min tjusiga balklänning känner sig efter att ha varit nedpackad och ihopskrynklad i nästan ett halvårs tid..!Titta vilken tjusig klänning!
Misstänker dock att den är i något sämre form just nu... :(

Vet hut!!

Som sagt så håller jag ju för tillfället på och läser om Socialdemokraternas historiska partistrategier för att bevara sin parlamentariska dominans. Jag ställer mig dock något kritisk till deras senaste strategier, det är verkligen helt skamligt!!

Vädjan till Uppsala kommun

Idag har jag haft ett flertal näradöden-upplevelser ute i trafiken, det är verkligen livsfarligt att cykla nu, för det första är det snorhalt och för det andra misstänker jag att årets snörika vinter har utarmat Uppsala kommuns väghållningsbudget. Nått fel måste det vara eftersom dem har slutat ploga vägarna. När man ska cykla får man typ plöja sig fram genom ett decimetertjockt lager brunfärgad isgröt.... Inte så värst trevligt!

Please, Uppsala kommun, skrapa bort isgröten och snöblasket bums! 

Massor av medaljer!

Det är verkligen superkul att Sverige har varit så duktiga i OS, jag är väldigt stolt och imponerad! Jag är dock inte helt imponerad av stilen på själva medaljerna, påminner dem inte aningens om tomma cd-skivor som är fästa i ett band? Inte så snygga tycker jag. Jag gillade annars medaljerna från OS i Lillehammer, de var gjorde i sten och guld, mycket snyggare!


44180-110

Titta vi har vunnit varsin cd-skiva med blandade favoriter! =)


Emeriti

Alla gamla Europaskoleelever som läser detta:

Ni måste gå in på Emeriti (föreningen för fd elever) och registrera er! Hemsidan är klar nu, det kommer nog bli alla tiders!
www.emeriti.se

Puss!

Tvätt-Time!

Måste pallra mig ner till den fasansfulla tvättstugan idag igen... Ska jobba på lördag och då måste mina jobbarkläder vara rena... Jag hatar verkligen att tvätta eftersom det ska vara sånt meck... dessutom brukar jag alltid tvätta underdagtid, kan tänka mig att det kommer vara en satans massa folk där nere nu, buuu... stackars mig!

Socialdemokratins dominans

Har setat på biblan hela dan och varit ganska så duktig faktiskt.... fast det är helt sjuuukt mycket kvar att läsa...! Eftersom jag inte har boken i fråga själv så måste jag anteckna hela tiden och skriva upp sidnummer och sånt inför när jag ska skriva läsrapporten sen vilket gör att man liksom aldrig får inte nått flyt med läsningen heller, vilket är lite irriterande....

När man väl kom in i boken lite så blev den ganska så intressant, har dock inte uppmärksammat hur störigt det är med kollektivanslutningen till Sossarna för LO-medlemmar.... SAP och LO är verkligen som ler och långhalm, fast enligt Torsten Svensson (författaren) så är det bara ett strategiskt drag från sossarna att vara så tighta med facket, dels för att hindra kommunistpartiet från att få ett starkt fäste i fackföreningsrörelsen och dels för att nå ut till arbetarklassen och skola den för en radikal socialdemokratisk politik. I och med att den klassiska arbetarklassens del av befolkningen minskar kraftigt hela tiden kan sossarna inte längre förlita sig på att nå någon parlamentarisk majoritet enbart på basis av arbetarklassröster, därför har man ändrat sin strategi lite allteftersom och försöker knyta sig närmare tjänstemannaorganisationer för att bredda sin väljarkrets och behålla sin parlamentariska dominans, på bekostnad av främst partier som Folkpartiet, snyft! Problemet för sossarna är att dem måste locka till sig nya väljargrupper samtidigt som man inte får vända sig bort från sina gamla ideal, eftersom man då riskerar att förlora det ursprungliga väljarstödet... Det är sånt här som jag sysslar med om dagarna, sexigt va?

Vid lunchtid idag så kom jag på att jag inte pallade att sitta på biblan längre... Man får träsmak i baken av de hårda stolarna, det känns nästan som om stjärtbenen ska skava hål i jeansen... ganska obehagligt! Jag bestämde mig i varje fall för att köpa boken och åka hem och läsa istället för att snika på bibliotekets referensexemplar.... Om jag säger så här... DUM idé att bege sig till bokhandeln idag! Det var så jäkla svettigt och galet mycket bokrea-människor. Till råga på allt var självklart bokhelvetet slutsåld, på samtliga bokhandlar! Grrr... irriterande, och den var inte ens på rea! "Socialdemokratins dominans" av Torsten Svensson är tydligen en riktig kioskvältare!!

Grynet!!


Jag saknar Grynet!!! Vart har hon tagit vägen egentligen? Grynets show var alltid en höjdpunkt på fredagskvällarna. Grynet är grym, man kan liksom bara inte inte älska henne!

44180-106

www.svt.se finns en butik där dem just nu rear ut Grynet t-shirts. Tyvärr verkar det inte finnas några "Ta ingen skit!"-tröjor kvar men väl t-shirts med andra oförglömliga Grynet-citat som "Frukt är inte godis!", "Man blir kär i vem man vill!" (Grynet var grymmast på hela gay-paraden!) och "Lagom suger!". Jag funderar på en "Lagom suger!"-t-shirt, för lagom suger ju verkligen! =)

44180-107

Man borde kanske slå till på Grynets bok på bokrean, jag kan tänka mig att den är HELT SJUUUKT bra!


44180-108

Grynets intervju med Zlatan tillhör ett av de allra största tv-ögonblicken i SVT's historia.


TA INGEN SKIT!!!

Bokrea!

Jag håller på och planerar mina inköp på bokrean... Är det nån som har några tips? Jag skulle i varje fall vilja ha några schyssta deckare,  men är i övrigt väldigt öppen för förslag!

Biblos

Idag blir det biblan hela dan! Måste verkligen läsa en hel bok och skriva läsrapport, det värsta är att jag är en "slow reader", det tar verkligen lång tid för mig att läsa, om jag ska förstå något... Måste ta på mig nått varmt idag, det är alltid så kallt inne på biblioteket och det värsta som finns är att sitta och huttra!

Ha en trevlig dag allihopa!

Sminkrensning

44180-104

Har haft en wonderful kväll, har nämligen rensat bland allt mitt smink och produkter, gjort rent och slängt en massa gamla äckliga grejer... Kom till insikt med att jag verkligen har sjuuukt mycket smink... Det värsta är att mycket är så lika varandra, jag har åtminstone sex bruna ögonskuggor med minimal nyansskillnad... och jag lyckades räkna till  29 läppglans (efter utrensningen), det är ju verkligen helt sjukt! Man borde söka hjälp för tvångsmässigt läppglansshoppande...

44180-105

Mina små vänner! =)


Nya klackar!

Hämtade ut mina stövlar idag, det bsåg jättebra ut med metallklack, ska nog klacka om alla mina smalklackade skor med metallklack, att man inte har tänkt på det tidigare?

Enda nackdelarna är att det klickar ganska rejält när man trippar runt i dem, och så kan det nog vara rätt så halt med dem inomhus. Dessutom så gäller det för folk att passa sina tår, en endaste liten trampning med mina stålklackar och det är inte mycket till tå kvar!

Dagens Hoff!

44180-103


Bilden kommer från
www.giese.za.net

Språkpolisen slår till igen!

När jag nu ändå visar mig på styva linan kan jag passa på att framföra lite andra klagomål på misshandel av det svenska språket!

Jag irriterar mig verkligen på folk som säger:

RLIG istället för DÅLIG. Vart fan får dem R'et ifrån?

Så här i OS-tider måste jag oxå påpeka att det heter BRONS-medalj, inte BRONSH-medalj. Det övergår mitt förstånd att ordet brons ska vara så svårt att uttala...?? Varför?

Grammatiklektion med Sofia

Det har kommit till min kännedom att det förekommer klagomål på mina grammatiska felsteg här på bloggen och jag vill nu klargöra att jag inte är dum i huvudet, enbart lazy.

Mitt problem är nämligen att jag blandar ihop de och dem. Jag använder ofta objektsformen "dem" även när jag syftar till ett subjekt, exempelvis: "Dem gick på bio igår." Korrekt svenska skulle här vara: "De gick på bio igår" eller som här nedan "dem har blivit omklackade", fel fel fel!!!  De skall användas när det rör sig om ett subjekt (den som gör något, används ofta i början av meningen, "de har blivit omklackade") medan dem är objektsform (svarar på frågorna: För vem? och Till vem? Oftast kommer objektet längre bak i meningen.) Exempel är: "Jag ska gå hem till dem senare", "jag" är här subjektet och "dem" är objektet. Att använda "dem" när det egentligen handlar om ett subjekt är alltså lika fel som att använda objektsformen "mig" istället för subjektsformen "jag", typ "Mig ska klä på jag nu och sen ska mig åka till skolan." Alltså HELT KNAS!!!

Anledningen till att jag skriver så grammatiskt dåligt här på bloggen är att det är ett ganska informellt sammanhang och jag skriver snabbt, som jag tänker. I själva verket är det talspråksformen "dom" som jag åsyftar när jag skriver "dem". Det grammatiskt korrekta skulle vara att jag använder mig av just "dom" istället, men det känns konstigt att skriva det ordet på nått sätt... Nu vet ni i varje fall hur det ligger till, jag skulle aldrig göra samma misstag om jag till exempel författade en uppsats eller så, jag har ju faktiskt läst en kurs i grammatik på gymnasiet och fick MVG om jag inte missminner mig! Jag ska verkligen försöka skärpa till mig! Jag har upptäckt att jag även har lite problem med särskrivningar ibland, antar att det är för att jag har skrivit mycket på engelska den senaste tiden och dem skriver isär så att det bara dånar om det. Jag ska ta upp problemet med särskrivningar i min nästa grammatiklektion... :)

Metallklackar

Idag ska jag hämta ut mina svarta stövlar hos skomakaren, dem har blivit omklackade. Det är ständigt gissel med smala klackar, dem blir ju nedslitna ända in på skruven inom ett par dagar...

Den här gången ska jag i varje fall prova med en sån däringa metallklack, hoppas att det löser problemet. Det vore ju helt fantastiskt i så fall, det kostar ju inte mer än en vanlig omklackning och jag hoppas att det håller längre. Nån som har provat metallklackar?

Mascara

Jag blev så glad igår, fick en splitterny mascara av Hanna som hon inte tyckte om. Loreals "Volume Shocking", en sån dubbelvariant där den svarta färgen målas på med en slags kam. Jag har hört många som inte tycker om den, men jag har haft en sån tidigare och tycker att den är jättebra! Jag tror att det är en sån mascara som man antingen hatar eller älskar. Jag blev i varje fall överlycklig! Tack, Hanna! Jag ska ge henne ett Australieninköpt läppglans som tack. Jag saknar verkligen Australiens enorma utbud på superbra budgetläppglans... wonderful!

Jag är i vanliga fall en smink-shopoholic, men just mascaror har annars blivit lite nedprioriterade... tycker inte att det är så kul att köpa det, och ofta använder jag bara nån gammal uttorkad variant som hängt med sedan FÖRRA sekelskiftet typ... Borde bli lite ändring på det, gamla mascaror är världens vidrigaste bakteriehärd och det är viktigt att vara rädd om sina ögon! Ska nog ta och rensa ut alla mina gamla mascaror bums!

Apropå smink så håller jag på och planerar ett nytt sminktest här på bloggen inom kort, läppglanstestet jag gjorde förrut blev väldigt uppskattat, nästa gång blir det nog ett test av rouge... =)


Gårdagskvällen!

Gårdagen blev succé, as usual!

Riktigt trevlig förkaka hos Hanna, med Eva och Mr Black, sen Snärkan (Södermanland-Nerikes nation)! Enda missen med kvällen var väl att vi fick stå ute i kylan och köa i EN OCH EN HALV TIMME innan vi kom in!! Jag fattar inte varför jag inte gav upp och åkte hem och la mig i varma sängen, men man är väl en viking! Fötterna blev helt avdomnade och fingrarna var som istappar... (Det blev inte bättre av att jag fick ett sms från en norsk vän i Perth som lite ironiskt skrev att han hoppades att vi hade det mysigt i kylan... det är 40 grader där nu!) Från och med nu tänker jag kövägra, det är verkligen mycket bättre att gå ut vid sjutiden och beställa in några pavor istället! Allt för att undvika dessa helvetiska köer... När vi till slut kom in beställde vi in lite skumpa och det är alltid väldigt trevligt, då glömmer man snabbt sina köldskadade lemmar.. =)
 
   

Kvällens outfit!

44180-97

Det här har jag på mig ikväll:
- Vit blus med puffärm, Temt (Australien)
- Beiga shorts, Temt (Australien)
- Flätat läderskärp, H&M
- Stövlar, Bronx

Snärkan tonight!

Det ser ut att bli lite utgång ikväll, det är hederliga gamla Snärkan som ska belönas med ett besök. Det ska bli riktigt trevligt... måste bara gå igenom garderoben och se om jag kan finna något bärbart!

Nice kurs!

Svensk politik-kursen tror jag kan bli riktigt bra, den verkar lovande, intressanta böcker etc. Det är lite annorlunda upplägg mot vanligt bara, det blir ingen sluttenta utan man skallistället författa fyra läsrapporter. En till varje bok som i sin tur är knuten till en föreläsning, sen diskuteras rapporterna i fyra seminarier. Kan nog bli bra, måste bara komma igång med första boken nu på direkten, jag har inte köpt den, så det blir nog till å hålla till på biblan de närmaste dagarna kan tänkas.... Fast det är nog bra för mig!
Svensk politik!

Idag börjar min nya kurs i "Svensk Politik", och jag är riktigt taggad! Det ska faktiskt bli riktigt kul, tyvärr är det bara fyra föreläsningar på hela kursen, föreläsningarna är annars mitt favoritmoment på kurserna. Det är alltså mycket självstudier och inläsning som gäller, självdiciplinen kommer verkligen att sättas på prov...

Första föreläsningen idag är dock lite dyster, den handlar nämligen om "Socialdemokratins dominans". Hoppas att dem får tillfälle att ändra titeln på den föreläsningen till nästa år... =)

Längtar...De här plaggen från H&M är på väg hem till mig, nice!

(Klicka på bilderna för att se en större version)

Allergisäkra mig!

Jag vet att det finns värre öden i världen... men jag börjar bli tokig på att ha nickelallergi! Det är så irriterande!! Jag är dock överlycklig över den nya sidenbandtrenden, då kan man ha ett sidenband istället för skärp och slipper utslag på magen... very good!

När jag var inne på H&M senast så hittade jag annars ett skärp som jag funderar på att införskaffa. Det var i brunt läder, och själva, vad heter det... jo, spännet, det är insnörat i läder så att ingen elakartad metall kommer i kontakt med min hud, wonderful! Det blir ju lite dyrt i längden att köra på skärp med spännen i 24 karat...

Håller oxå på att fundera på ett klockköp, ingen klocka fungerar på mig, hur "allergi-testad" den än må vara.. ska nog köpa en sån där med skinn under urverket, you know what I mean, tycker egentligen inte att såna klockor är så snygga, men man får inte vara kräsen när det handlar om ens hälsa!

Har bara kommit på en enda positiv sak med att ha nickelallergi, det är att jag har utvecklat en egenskap som mänsklig metalldetektor. Mamma hade tex ett halsband som hon inte var säker på om det var äkta guld eller inte, efter ett par dagar runt min hals började det klia i nacken och jag kunde konstatera att det var det inte! Tillförlitligheten på den här mänskliga metalldetektorn är 100% Kanske kan vara början på en ny affärsidé?

Pizza och Hockey

Är stolt över mig själv, lyckades ta mig till F&S och köra ett pass nu på kvällen, och det är välbehövligt. Måste nämligen bereda lite rum för en pizza... Bror ska strax komma hit, vi ska äta pizza och titta på hockeyfinalen!

Tips!

Här kan ni läsa en intervju med Ola "Jeopardykungen" Medelberg. Fast jag måste erkänna att jag tycker att min intervju var mycket bättre... :)

Kiss-OS?

På Tv4's texttv kunde man läsa på sidan 601 (dagens tv-tablå) att från klockan 16.00 - 17.20 är det sändningar från Vinter-OS i urin på SVT2. Vad äckligt det lät... blä! =(

Samuel-abstinens!

44180-92

Jag är moster till världens sötaste unge. Jag har lite abstinens från honom nu, men vem kan klandra mig? Har ni sett ett så vackert barn någon gång?


Obs. Bilden är publicerad med godkännande av vårdnashavare.


Tentatrix!

Så var tentan avklarad, det kändes som att jag hade koll på det mesta så jag tror att det gick helt ok. Lite vanskligt när det handlar om siffror bara, för man kan ju ha gjort nån liten felberäkning nånstans i början som sen gör att allt blir knas. Mitt stora problem vad gäller tentaskrivning är att jag blir så uppstressad under själva tentan, det har blivit lite bättre nu men förrut hade jag en ständig tvångstanke om att jag var tvungen att vara klar och lämna in min tenta först av alla. Lite stressande som sagt. Nu tar jag dock lite mer tid på mig, kollar åtminstone igenom allt en extra gång innan jag lämnar in. Ett steg i rätt riktning (mot perfektionisten inom mig, jag skall hitta henne!!).

Att genomföra en tenta är för många likställt med en slags helig ritual. Alla har sina egna trix och knep för att lyckas med tentaskrivningen, jag har själv haft många olika ritualer genom åren. I början av min tenta-karriär så hade jag alltid en massa godis med mig, och jag började alltid varje tenta med att vräka i mig allt godis innan jag ens hade kollat på tentan. I och med tvångstankarna om att jag måste bli klar först gav jag så småningom upp idén med godis. Nu förtiden har jag aldrig med mig nån mat eller godis, inte ens lite vatten.

En annan ritual som jag utvecklade tidigt och som jag fortfarande kör stenhårt på är att rocka loss rejält hemma innan man beger sig till skrivningssalen, som en slags förfest. Ett krav för min del är att det är just rockmusik som spelas, och att det görs på ganska hög volym. Imorse spelade jag Backyard Babies "Minus Celsius" på repeat några gånger, den låten passar alldeles utmärkt för ändamålet och har spelats före många tentor för min del och till mina grannars förtret. Rockandet får en att vakna till och gör att adrenalinet börjar pumpa. Vissa fördrar att ta det lugnt och lyssna på klassisk musik innan en tenta, men det skulle absolut inte funka för min del. Jag behöver energin.

Att skriva tenta med en turpenna är annars ett klassiskt trix. Jag har haft två turpennor under min tentakarriär. I början körde jag med en rolig penna som blinkade när man skrev med den, till medtentanterns förtret och förtvivlan. Tyvärr så gick den sönder (kan ha varit ett sabotage från någon illasinnad klasskompis) och jag fick istället övergå till en rosaglittrig bläckpenna med en illrosa fjädertofs på toppen. Den var en stor favorit! Det enda som var lite synd med den var att den var väldigt tung, med den stora tofsen och allt, så man fick väldigt ont i handen när man skulle skriva lite längre texter. Så småningom torkade dock bläcket i det lilla rosa underverket och i dagens läge har jag faktiskt inte någon turpenna... men jag måste nog försöka ordna fram en ny, det är verkligen en slags trygghet med en turpenna i handen.

Den bästa med att skriva en tenta är annars den fantastiskt sköna "efter-tenta-känslan". Som student är man ju liksom aldrig riktigt ledig, det finns alltid något som man skulle kunna läsa eller repetera, ständigt dåligt samvete för något liksom, även när det är helg och alla civila är lediga och avslappnade. Den enda gången man som student är ledig på riktigt är under den lilla tiden man har mellan en sluttentan och introduktionsföreläsningen på nästa kurs. Jag befinner mig alltså just nu "mellan kurser" och det är wonderful, även om det bara varar en endaste dag!

Tentadags!

Usch vad det är hemskt att gå upp i ottan... men det är i varje fall ljust ute...

Nu ska jag cykla iväg till tentan, måste bara kolla upp bästa vägen till Polacksbacken (där tentasalen ligger), jag har cyklat ditt ett antal gånger, men jag måste kolla upp på kartan varje ny gång jag ska dit. Konstigt, jag har vanligtvis bra lokalsinne, men vägen till Polacksbacken vägrar etsa sig fast...


Oh Brother, where are thou?

Imorgon ska min bror komma hit till Upsalensis igen!! Då ska vi förhoppningsvis hinna ses och kanske äta lite mat. Det ska bli så roligt att träffa karln! Ibland önskar man att man hade sin familj hos sig lite mera!!

Nu får det vara nog!

I give up, det får gå som det går imorrn... Jag är ingen kvällsmänniska, tror inte att nått jag läser efter klockan.23 kommer fastna i vilket fall...

Ibland blir jag lite irriterad på min "det löser sig"-inställning som jag har kört med så länge jag kan minnas. Det värsta är att hittils har det ju alltid gjort det oxå, jag har aldrig fått underkänt på nån tenta eller så någonsin... Ibland så önskar jag att jag kunde få det nån gång, bara för att jag ska lära mig att inte vara så jäkla slapp... Skulle behöva ställa lite högre krav på mig själv, men jag kan inte. Jag är en sån där självgod människa som alltid tycker att det jag gör duger så bra så. Jag ska försöka bli lite mer perfektionistisk tror jag! Perfektionistiska människor är alltid lite mer imponerande. Jag vill vara en sån som sitter uppe hela natten för att lämna in det perfekta PM'et och slita av mig håret om jag inte skulle lyckas få VG (vilket jag som perfektionist naturligtvis alltid skulle få iofs), en sån som kan sitta på biblioteket en hel dag och bara läsa och anteckna flitigt även fast det är tre veckor kvar till tentan och som sätter igång med alla uppsatser på en gång och inte väntar tills dagarna innan deadline.

Någon slitande perfektionist som jag ge mig några tips på vägen?? Jag vill verkligen bli som er, men jag vet inte hur!

Mvh,

En rådlös slacker

Piraja!

Imorgon ska ett nytt nummer av gymnasietidningen Piraja komma ut, den tidningen kommer att vara bättre än någonsin!! Det är nämligen JAG som är en av skribenterna i det aktuella numret! Artikeln handlar om att plugga i Australien och är av extremt hög kvalitet! ;)

Jag är faktiskt lite nervös inför publiceringen, jag skrev nämligen två versioner av artikeln och jag har ingen aning om vilken som blivit utvald. Skickade med en massa foton oxå, ska bli spännande å se vilka som kom med..!

Lite synd att man har lämnat gymnasietiden bakom sig, men chefredaktören skulle skicka några ex av tidningen till mig! Vet inte om den blir utlagd på internet oxå, ni kan ju kika in på Pirajas
hemsida och se efter! 

Pust...

Nu får det vara så här ett tag... i varje fall inte bajsbrunt längre...

Jag ger upp...

Jag vet att det är skitfult här nu, men jag måste återgå till pluggandet...

Om det är nån som är haj på sånt här så tar jag tacksamt emot hjälp! =) Jag skulle vilja ha en ny stil på där rubriken är, så att det matchar med resten, i färg och så men jag vill gärna ha ett rosa hjärta och samma text som förrut... Fattar inte varför halva texten är svart nu, det övergår mitt förstånd... och så måste jag hitta en snyggare brun färg, som inte ger samma diarré-känsla.... Varför skulle jag börja trixa när jag inte har en aning om vad jag gör... så jäkla typiskt!

Puss

Färgkaos

Jag borde ju alltså plugga, men fastnade helt i att försöka ändra färger på bloggen... Har kommit till insikt med själv, har inte en jäkla aning om vad jag pysslar med, ändrar i lite koder hit och dit, helt planlöst... Målet är att få färgerna att gå åt rosa och nougat istället för rosa och vitt.... iställt blir allt svart och bajsbrunt... jag blir tokig! Man kan ju liksom inte bara sluta nu när man väl har börjat oxå... grrr

Bobby

Tårarna rinner när man läser om mordet på förståndshandikappade 10-åringen Bobby. Ibland så tappar man verkligen hoppet om mänskligheten och man önskar (hur politiskt inkorrekt och oförsvarligt det än är) att man tillfälligt kunde införa capital punishment i Sverige...

Kan inte låta bli att förvånas över morsor (och säkerligen farsor oxå) som blir så handfallet förälskade i sina nya partners att dem blir förblindade inför faror och inte längre sätter sina egna barn som absolut främsta prioritet.

Nej, pluggning var det som gällde... ibland så kommer man lätt in på sidospår!

PluggPluggPlugg

Måste verkligen plugga nonstop idag... tentan är first thing tomorrow och jag har varit alldeles för slö på den här kursen... måste bli skärpning inför nästa! Om jag har varit duktig så ska jag ta en paus och gå och träna på eftermiddagen, men thats it!

Först lite frulle bara... blir antagligen en banan-hallon-jordgubb smoothie, för det har det blivit varje morgon den här veckan, mumsfilibabba!

The Snake!

Jag glömde tillägga:

Den dansanta ormen var min absoluta favorit i kvällens schlagerdeltävling! Jag var helt fascinerad! Jag kan bara inte förstå hur den fungerade, det är verkligen ett mysterium!

Lena PH var inte så dum heller, jag diggar Lena stenhårt! Hennes klänning var jätteläcker, och det var bra att hon inte körde med femtioelva klädbyten.

Nu ska jag plugga vidare, det var nice med ett break, puss och god natt!

Sofias schlageranalys!

Så var första deltävlingen avklarad! Härligt att det har kommit igång, nu har man ju den närmaste månadens lördagar uppbokade! =)

Jag är fortfarande inte nämnvärt imponerad av fröken Bengtzings klädkavalkad. Kjolen i den första outfiten och den rockiga klänningen var helt ok, men den "muskorta" (jag föredrar att kalla den höftkort) kreationen var gräsligt tacky, inte vacker på en fläck!

44180-89
Less is sometimes more...

Några som däremot var snygga var kvällens vinnarpudding Andreas Johnson (låten kan för övrigt bli en riktigt hit!) och den gamla slitzbaben Hanna Graaf, även om jag föredrar när "The Graaf sisters" uppräder tillsammans, de hade ju några riktiga hitar i slutet av 90-talet! När det gäller systrarna Graaf så är inte less more.

44180-88
En Graaf gör dig aldrig besviken. Jag tycker att Hanna var riktigt vacker i kvällens tävling. Synd att den där stora mikrofonen täcke halva hennes ansikte under typ hela låten. Den vita och silvriga blåsan var urtjusig!


44180-87
Mums, vilken pudding han är! Snygg kostym oxå! Och sminkningen var också jättefin, jag tror att Andreas och jag hade samma färg på ögonskugga idag, Elizabeth Ardens nr.22 "Mushroom". Om Andreas och jag var ihop så skulle han få låna min ögonskugga varje dag om han ville. Andreas är verkligen en karl i min smak!

Apropå smak så är det kanske inte något jag skulle vilja anklaga Bullerby-Anna för. Syrenlila känns inte som den hetaste färgen just nu. Det var lite Falcon Crest-känsla över hennes stil idag. Dessutom så gillar jag inte när gravida försöker täcka över magen, det är mycket finare att framhäva den! Den guldiga spetstoppen som hon hade under såg dock väldigt fin ut!

44180-91
En rosalila gräddbakelse med bulle i ugnen.

Kvällens sötaste pojkar var annars Pandang. Men allvarligt talat, påminner inte Pandang ANINGENS om Balsam Boys. Vart har Balsam Boys tagit vägen förresten, melodifestivalen skulle ju vara ett ypperligt tillfälle till en comeback! Nån som vet? Josse? =)

44180-90
Pandang måste lära sig att knyta riktiga slipsknutar, men än så länge är dem ju väldigt unga, så dem har all tid i världen att lära sig.

Några som jag absolut inte tänker kommentera är Electric Banana Band.... det känns som att det inte finns så mycket mer att säga när det gäller dem. Visst, dem har haft några schyssta hits genom tiderna och jag skulle gärna svänga mina lurviga till "Pirayan Maja", "Banankontakt" eller "Jag vill bo i en svamp" (kom precis till insikt över hur knarkinspirerade dessa låtar antagligen är, dem kom ju till på glada 70-talet så det är väl inte så konstigt iofs, och Banarnes näsa är ju för övrigt rätt så avslöjande...) om dem spelades på dansgolvet nån kväll. Men dels så tycker jag inte att "Cameleont" var alls i klass med de hitsen och dels så är det allvar i år. Vi kan inte skicka Brandsta City Släckers eller något elektriskt bananband eller Östen med Resten, för vi måste ju kvala den här gången, ve och fasa... Och då är det läge att ta fram det stora artilleriet, väntar med spänning på Carolas intåg i tävlingen!


Bilderna kommer från
www.expressen.se

Schlageruppladdning!!

Jag måste verkligen plugga nu... Har ju två timmar på mig innan kvällens stora event, MELODIFESTIVALEN!!!

Jag har saknat Melodifestivalen så himla mycket... så jag ser verkligen fram emot den här kvällen... Förra året såg jag bara stora melodifestivalen. Dem visar den på tv i Australien varje år, dagen efter iofs, men det var i varje fall kul!! Den brittiska kommentatorn var mycket bättre än Pekka Heino! Australiensarna hånar oss européer för att vi tar Melodifestivalen på så stort allvar, dem tycker att det är världens töntigaste grej. Ha, den som sa'et kan va'et säger jag! :)

I ♥ Melodifestivalen!

Working Class Hero!

Nyss hemkommen från dagens trabajo. Jag var ju lite nervös innan, men det gick bra faktiskt! Jag demade och delade ut smakprover på "tortillapizza" i en ICA-butik utanför Uppsala. Bara glada pensionärer den här gången! =)

Tortillapizzan var verkligen smarrig, och så otroligt enkel att göra. Jag har gjort ungefär 25 stycken tortillapizzor så jag vet vad jag pratar om! :) Tortillapizza var en riktigt smart grej alltså, här är dagens recept:

Ingredienser:
- Mjuka vetetortillas
- Tomatsås (gärna med basilikasmak)
- Strimlad rökt skinka
- Konserverade champinjoner
- Riven light-ost

Sen så använder man helt enkelt tortillan som pizzabotten och smetar på tomatsås, lägger på fyllning (vad man nu är sugen på) och så på med riven ost. In i ugnen, 250 grader i ca. 5 minuter, Voila!

Bon appetit!

Muskort klänning!

Det här får man ju inte missa ikväll!

Men allvarligt talat, den där svarta klänningen var verkligen extremt ful, eller hur? Jag menar bara beskrivningen "mus-kort" tycker jag är illa varslande. Är det inte bättre att den här kvinnan Bengtzing (som tydligen är en kändis numera, något jag ju missat totalt, känner bara igen henne från ordjakten på tv4 och då var hon väl blond??) väljer ut EN snygg klänning istället för typ tre stycken som är riktigt tacky?

Kvinnor kan!

Jag tycker att Katie Holmes och Britney Spears borde bli kompisar. Då skulle dem kunna stötta varandra och dumpa sina sunkiga och sliskiga karlar. Sen skulle dem kunna uppfostra sina barn tillsammans i nått pampigt palats i Bel Air och leva lyckliga i alla sina dagar.

Mardröm

Jag hade en läskig mardröm om tänder i natt oxå. Den här gången tappade jag dem inte, men dem var jättetunna, och hade spruckit på längden så att det såg ut som små tändstickor som håll på att gå av... skitvidrigt! Jag trodde ju att tänder symboliserade familjemedlemmar enligt drömtydningsbranschen, men Carro sa att drömmar om att man tappar tänder och sånt betyder att man är stressad. Jag känner mig faktiskt lite stressad nu, så det skulle kunna stämma... Har ju tenta på måndag som jag har lite ångest för eftersom jag som vanligt har varit rätt slapp med tentapluggandet.. och så allt det här med praktkansökan och jobb hit och dit... det blir ju lite stressande! Har dessutom skaffat mig ännu ett extrajobb... nu ska jag köra med trippla ett tag. Det är bra för mig som planerar att åka till New York och hälsa på Karin och shoppa en hel del! =)

Ska jobba några timmar idag oxå, nu är det provsmakningar igen som gäller, den här gången på egen hand... scary! Är lite nervös inför pensionäsmaffians bitska kommentarer!!

YES!!!

Så jäkla härligt, nu är vi i OS-final!!! Våra svenska hockeytjejer är GRYMMA, värre är det med karlslokarna, dem måste verkligen skärpa till sig om dem inte ska skämma ut oss även i detta OS

44180-8644180-8644180-86

Dagens Hoff!

44180-85

Jag tror att Hoffen är bättre utrustad än så här i verkligheten.


Bilden kommer från
www.giese.za.net

Det är en liten värld...

Ibland så kommer man på hur liten världen är alltså... Igår träffade jag på både en gammal klasskompis från högstadiet i vimlet på Stockholms, och på förfesten kände jag igen en kille som visade sig ha varit med i min nollningsgrupp när jag nollades i Gbg för över fyra år sedan. Och när jag jobbade med Tria i tisdags stötte jag först ihop med en gammal gymnasiekompis och sedan visade en av mina nya arbetskompisar upp ett foto på mig och henne som hon hade med sig.

Hon hade hittat det när hon gick igenom en massa gamla kort och känt igen mig, kortet är några år gammalt och togs på tjejtoaletten på Värmlands någon galen utekväll. Jag hade tydligen varit glad och crazy den kvällen och sminkat henne och hennes kompisar, och alla andra som ville ha, inne på damtoaletten... hehe, vad sjukt. Jag hade en period där ett tag när jag sminkade en massa främlingar som jag träffade på på krogtoaletterna. Piffade till dem helt enkelt, vad sjuk jag är ibland, men tjejerna blev glada och väldigt fina! Tänk vad kul om uteställena skulle anställa makeupartister som snyggar till gästerna i samband med toalettbesök, istället för att man ska stå där själv och sabba med för mycket rouge och annat, dessutom är man ju ofta inte så stadig på handen efter nån pava... vilken sjukt rolig affärsidé!

Mera fynd!

Det är rea även på Loreal smink, jag köpte en mascara "Double Extention" och foundation "True Match"... Skynda fynda!!

Fynd!

Det är värsta rean på Isadora-nagellack på H&M. Bara 29 kronor! Jag tycker att Isadoras nagellack är riktigt bra, jag köpte två stycken idag, ett genomskinligt överlack och ett beigeskimrande som hette "Pearly silk", väldigt tjusigt!

Praktiksnack

Var inne på statsvetenskapliga institutionen idag och lämnade in min praktik-ansökan och pratade med studierektor Stig. Det är alltid bra att diskutera lite, han är så trevlig och rar, man fastnar lätt där och babblar. Han trodde att det kunde bli svårt för mig att få praktik på representationen på grund av franskan.. typiskt! Men han skulle försöka i varje fall. Funderar annars på parlamentet, hos en partigrupp. Det skulle jag tycka vore roligt.

Är inställd på att åka utomlands på praktik nu... det skulle bli rätt dyrt att tex praktisera i Stockholm och köpa pendelkort och betala hyra samtidigt...  Dessutom är det ju kul att få lite erfarenheter. Om jag inte får Bryssel så skrev jag att jag kan tänka mig ambassaden i London eller Washington oxå. Båda dem är rätt stora, och verkar vara bra praktikplatser och man behöver inte prata ett enda ord franska!!


Sköljda bacon?

Så här på bakfyllan känner man verkligen att man bränt av rejält med hjärnceller... Jag mår inte illa eller så, men jag går runt lite som en zombie och kan inte ta mig för någonting och allt blir bara knas... Lagade nyss bakfyllefrulle med ägg och bacon. Jag använde ett durkslag för att få bort allt drypande fett från baconet, en ganska smart grej iofs, men sen så spolade jag enkelt av baconen under kranen, som att det vore nån jävla sallad... verkligen the brancells have left the building....

Nej, nu måste jag duscha och bli människa igen... det här håller inte!

Praktik...

Måste ta mig in till statsvetenskapliga institutionen och lämna in min praktikansökan idag... lite nervös och se om man får nån schysst praktikplats. Jag har kommit på att jag vill till svenska representationen i Bryssel... och ingen annanstans! Jag har ju inriktat hela min f-ing utbildning på Europapolitik och det är ju lika bra å löpa linan ut. Jag vet inte hur jag ska göra med franskan bara... det är tydligen svenska och engelska som är arbetsspråk på representationen, och det är ju alla tiders... men man vet ju aldrig hur petiga dem är... I värsta fall kan jag ju alltid vifta med mitt MVG från gymnasiefranskan... även om det ända jag numera kan säga på franska är (med reservation för stavningen): Laissez moi tranquille ou je crie! & Je te deteste, tu est degutant! (Lämna mig i fred eller så skriker jag! Jag hatar dig, du är vidrig!)

Nej, representationen vill jag ha! Nu gäller det bara att övertyga representationen om att dem vill ha mig oxå, det kan bli lite knivigare...

SMINK!

Min kära bror ska jobba i Uppsala idag, det passade väldigt bra för då kunde han ta med sig en massa saker till mig som jag glömde hemma när jag åkte tillbaka till Uppsala efter jul, bland annat allt mitt smink!!!

Jag förstår inte hur jag har klarat mig på min lilla emergency-sminkväska i över en månad!!!  Nu tog han med sig stora sminksäcken, det känns lite som en enormt stor godispåse, man vet liksom inte vart man ska börja. Helt underbart!!! Han tog även med sig mina sköna utejympa-dojjor så att jag kan gå ut och promenera utan att få blåsor på fötterna, wonderful. Tack så hjärtligt my beloved brother!!!

Gårdagens outfit!

Jag har tidigare gjort mig lite lustig av dessa outfits-bilder som det kryllar av i blogg-världen...  En del verkar tro att dem är modeorakel men ser i själva verket ut som stolpskott... Gud vad elak jag är... en del är jättefina, men det finns verkligen undantag...  Hur som helst så är det alltid väldigt kul att titta på, både på stolpskotten och på dem som har lite koll på det där med hur man ska klä sig.

Så varför skulle ingen tycka att det skulle vara roligt att titta på mina outfits frågade jag mig..? Jag är väl så långt ifrån en fashionista man kan komma, tar på mig det som jag tycker är fint, trendigt eller icke, men ändå, det finns ju absolut dem som klär sig bra mycket värre än jag! 

Så här presenterar jag stolt gårdagens outfit ala Sofia:

 

Outfit:
- Turkost partylinne, H&M
- Mörkblå stuprörsjeans, Åhléns
- Hemmagjort halsband
- Snedtofs och svart diadem

Party tonight!

Ikväll blir det party på Stockholms, jag är riktigt laddad!!

Har haft ruggiga klädkval, en garderob full av kläder but nothing to wear... as usual! Till slut blidde det en tokturkos partytopp med matchande hemmagjort halsband, very nice!

Nu måste jag rusa!

See you later alligator!

Pluggeliplugg

Det känns som att det har lossnat nu, det här med pluggeriet, jag är riktigt het på statsvetenskaplig metod nu! Tycker nästan till och med att det är lite roligt, typiskt att man alltid ska komma på sånt när kursen typ är slut! Ska strax iväg till en klasskompis och gå igenom gamla tentor... Det här kan nog bli riktigt lovande!

Först måste jag kirra lite lunch, köpte sånt där bulgur igår som ju tydligen ska vara nyttigt och GI-vänligt, frågan är bara hur man tillagar dem små grynet och vad man har till... hmm, I guess I have to invent something...

Curriculum Vitae

Jag håller på och ska söka sommarjobb tänkte jag.... för en gångs skull vill jag ha ett jobb som är lite meriterande... det värsta är att när man söker ett jobb som är meriterande så vill dem gärna att man ska vara meriterad för att få det, värsta moment 22!!

Håller på och ställa samman mitt CV, jag har aldrig gjort det förrut och det är ju sjukt svårt... Universitetspoäng och kurser har jag så att jag kan bada i det, men det är värre med andra grejer... typ min arbetslivserfarenhet, den är något begränsad, och även om jag har två extrajobb nu som jag kan skriva med så är det ju inte så mycket med. Att ha jobbat på gruppbostad är ju bra, eftersom det visar att man kan ta ansvar och så... men mina andra jobb alltså... sälja lotter i Parken Zoo och jobba som servitris på Tarzan Beach på Kos...  ja, jag vet inte hur jag skulle uppfatta personen i fråga som sökte jobbet om man säger så :)  Men om jag inte tar med såna grejer så blir det ju en så kort lista, värsta dilemmat!  :(

Nån som har nått schsst CV-tips??

Munnen full av Kukis?

44180-81

Min älskade utvandrade vän
Ulrika skickade en bild på följande fynd från Tyskland. Där heter en av de mer populära tandkrämerna Kukident ultra. Man kan även komplettera med flourtabletterna Kukis eller Fittydent super. Jag som har trott att tyskar saknar humor... det här är något av det absolut roligaste jag någonsin har sett!!! Ullis, du måste skicka över ett lass Kukis och Fittydent, bums!

Foto: Ulrika Larsson


Jehovas...

När jag kom hem från träningen stod en granne och pratade med två unga kvinnor... Jag hörde att kvinnorna frågade om hon trodde på Gud etc. Shit, its Jehovas in da house! Häromdan ringde det på min dörr, men jag var så sunkig så jag orkade inte öppna dörren, det är ändå aldrig nån som kommer hit och hälsar på oanmäld, tänkte att det antagligen var nån granne som glömt passerkortet bara och då kunde ju nån annan mindre sunkig granne öppna dörren åt denne, men det var ju antagligen Jehovas då med. Dem har antagligen tagit där här huset i anspråk och kommer inte ge sig förrän vi alla blivit frälsta.

Jag kanske borde sätta upp en lapp vid ringklockan om att jag är ett hopplöst fall och att dem inte bör göra sig besväret... Fast å andra sidan kanske dem ser mig som en saftigare utmaning då, och ligger på värre än vanligt, typ som när man spelar svårflörtad på krogen... Om man säger att man tillhör en annan religion så kanske det funkar på samma sätt som att säga till en påstridig karl att man är lesbisk, dem skulle göra allt som stod i deras makt för att vända tillbaka en på "rätt" spår...

Dessutom är dem är ju ofta så slipade, de där Jehovas, har svar på allt. Jag kommer ihåg en gång när jag var liten, jag var ensam hemma när Jehovas ringde på dörren. Det var en jättesnäll tant som frågade mig, jag kanske var 9-10 år, om jag inte skulle tycka att det var bra om alla sjukdomar och alla krig försvann från jorden? Vafan svarar man på det liksom? Sen så fick jag två exemplar av Vakttornet som jag lovade att läsa noggrannt.

Nä, Jehovas har nog inte så mycket att hämta här...

I'm so good!

Jag är faktiskt nöjd med mig själv, lyckades hålla mig vaken (nästan) hela dan och har gått igenom nästan hälften av föreläsningasanteckningarna och börjat gå igenom en gammal tenta... ska försöka göra en gammal tenta till nu ikväll!

Har tränat oxå, något som var nödvändigt efter gårdagens fullständiga frosseri! Det är så konstigt det här med träning, när man väl är där är det ju jättekul och skönt att träna, men att det ska vara så jäkla svårt att ta sig dit?? Jag lyckas alltid komma på en miljon bra ursäkter till varför jag nog borde hoppa över dagens pass... Mitt absoluta minimikrav på mig själv är att träna två gånger i veckan... och det är ju verkligen inte för mycket!

Nu ska jag uppfinna ett nytt smoothie-recept tror jag..! Har fått dille på det där med smoothies och har nu frysen och kylen fulla med en massa olika bär och frukter. Jag funderar på hallon & kanel eller äpple & kanel eller hallon & banan... svårt val!

Pluggdag

Idag ska jag göra ett försök att stanna hemma och tentaplugga...  Jag har så svårt med min koncentration, när jag sitter på ett bibliotek sitter jag alltid och tittar på alla andra människor där, biter ju naglarna och drömmer mig bort. Och om jag väl kommer in ett schysst flow av studiero så är det alltid nån jävel som har glömt att stänga av mobilen eller kanske rentav pratar i den, i tron om att vara diskreta!! Men det är aldrig diskret, tro mig!! Inom mig vaknar mobil-Hitler till liv, jag skulle vilja trycka ner mobiljäveln i halsen på dem som inte kan uppföra sig ordentligt på biblioteket!

Det värsta är att det är svårt med koncentrationen även här hemma, det blir lätt att man fastnar framför tv'n eller internet, och helt plötsligt har flera timmar av oersättlig pluggtid gått förlorad. Jag har även det problemet att jag gärna somnar eftersom jag alltid pluggar i sängen... Life is not easy!

Nu ska jag ta mig samman och vara effektiv student HELA dan, och helst hela kvällen oxå, vi får se hur det går!

Hejsvejs!

Två timmar kvar...

Nu är det bara två timmar kvar av den här onda dagen. Jag hade som mål att få i mig minst 5000 kalorier under det här helvetesdygnet, och det har gått ganska bra,.... tyvärr alldeles för lite choklad dock, men desto mera lakrits, svarta godisar passar bäst idag tycker jag!!

Fråga Göran

Imorse gick jag för en gångs skull upp riktigt tidigt, redan innan klockan sju, det vill säga okristligt tidigt. När man väl har vaknat till liv så är det faktiskt riktigt mysigt på morgonkvisten, man kan äta frukost i sängen och titta på morgon-tv. Vid sjutiden visas barnprogrammet Lattjolajban på tv4 morgontv. Imorse visades det tydligen populära "Fråga Göran". Då får barnen ställa frågor till vår landsfader som han får svara på med mysfarbrorsröst.

Är du kär i någon Göran?

- Ja, jag är kär i min hustru, Anitra.

Var det du som frågade chans?

- Jag minns faktiskt inte riktigt vem som frågade chans, jag tror att vi frågade chans samtidigt.

Har du några barn?

Jag har fyra barn, två som är mina och två som är Anitras.

Brukar du leka med dem?

- Nu är ju mina barn ganska gamla, mellan 20 och 30 år, så dem tycker inte så mycket om att leka längre, men när dem var yngre, i din ålder, då brukade vi leka mycket.


Nästa vecka ska jag titta på Fråga Göran igen och se om han kommer med några fler spännande avslöjanden. Programidén Fråga Göran är säkert en riktig hit bland våra yngsta! :)


Yngling sökes!

Enligt tradition skall alltså ynglingar uppvakta sina damer idag på Valentindagen, med egenhändigt skrivna dikter och serenader. Frågan är bara vart tusan alla ynglingar håller hus???!!!  Inte en enda dikt eller serenad har hittils framförts för mig idag, och snart är hela Valentindagen förbi! Jag blev besviken när jag skulle hämta in posten, hade förväntat mig minst ett dussin kärlekshälsningar och lite poesi, men allt jag fann var två räkningar...

Kom igen nu ynglingar, visa vad ni går för!! 

Valentindagen!


44180-8044180-8044180-8044180-8044180-80

Idag är det alla hjärtans dag, även känd som Valentindagen. Valentindagen firas till åminnelse av det romerska helgonet Valentin, som led martyrdöden just denna dag år 270 efter Kristus. Legenden säger att Valentin var förälskad i fångvaktarens dotter och lät smuggla ut ett kärleksbrev till henne.

Vårt firande av alla hjärtans dag bygger på det traditionella romerska firandet av våren. Syftet med denna vårfest är att para ihop ungdomen två och två inför den stundande vårens danser, festligheter och lekar.  Enligt sägnen är på Valentindagen som även fåglarna finner sina partners.

Under medeltiden utvecklades traditionen med Valentinpoesi, ynglingar uppvaktade sina kärestor med självskrivna kärleksdikter på rim. Under 1800-talet gjorde de berömda Valentinkorten sin entre.  

Jag vill önska min familj och alla mina vänner världens bästa dag idag, jag älskar er så mycket allihopa!
Ni är världens bästa!

PUSS PUSS!


44180-8044180-8044180-8044180-8044180-80

Källa: Nationalencyklopedin

Geléhjärtan och kondomer

Så har ännu en dag passerat... och vad har jag åstadkommit? Skrivit rent seminarieinlämningen till imorrn, handlat 3 kg gelehjärtan (kassörskan måste trott att jag var riktigt patetisk alt. promiskuös), tvättat håret och tittat på curling! Vad är det för en lazy lifestyle alltså... Jag måste verkligen ta tag i mig själv, det ska bli skönt när den här tråkiga metodkursen är över. Det går verkligen inte å lura sig själv att det är "mysigt" att kura ihop i sängen med en statistikbok och en miniräknare, inte ens om man har värsta stora godispåsen med sig...

Nu ska jag diska och förbereda mig lite inför imorgon, jag ska jobba med
Tria. Vi ska ha informationsbord på Ekonomikum och bjuda på gelehjärtan (därav mitt groteskt stora inköp) och kondomer, väldigt passande så här i kärlekstider. Tria har egna Tria-kondomer som är jätteroliga, tre kådisar ligger det i en liten små grön tablettask som det står "Tria - tre säkra fack" på, det är ju passande eftersom Tria ju är ungdomsförbund för tre fack. Det är alltid roligt med ordvitsar! Känner ni att ni kommer ha lyckan med er under morgondagen så tycker jag att ni ska ta er förbi Ekonomikum och utrusta er med ett paket, för säkerhets skull!!

Sofia är...

Vem är Sofia egentligen? Google ger oss svaret...

Sofia är
”miss Lippenleider”, en tyska med läppläsning som specialitet.

Sofia är helt enkelt en av familjens vänner.

Sofia är författaren Per Wästbergs nya kvinna.

Sofia är en spontan, glad och positiv Vårvindare.

Sofia är 17 år och vid hennes fötter kryper redan hennes andra barn, en pojke.

Sofia är Bulgariens huvudstad.

Den centrala delen av Sofia är vacker.

Sofia är ett snabbt, röststyrt och automatiskt telefoniststöd. Sofia är kort och gott den hjälp som din telefonist alltid har sökt.

Sofia är en övertygande poet, vars poesi förefaller sprungen ur en extrem
uppmärksamhet på och känslighet för språket och dess nyanser.

Rikskriminalens expert är kritisk mot utredningen och tror att Sofia är död.

Sofia är tillbaka.

Sofia är ju bara en uppblåst bimbo nu förtiden.

Sofia är lugn, lågmäld och eftertänksam.

Sofia är på rätt väg.

Sofia är Fia i vänners lag.
 
Sofia är zigenare kommer en dag tyska soldater och tar henne och
hennes familj till koncentrationslägret Auschwitz.

Sofia är kritisk till mödravårdens föräldrautbildning vars fokus ofta ligger på
tiden fram till och med förlossningen.

Sofia är den bästa kompisen man kan ha. Hon är alltid snäll och rolig.

Sofia är tjejen med 360 earlygrab som favvotrick, som lyssnar hiphop och inte
skulle ha något emot att bli skateproffs.

Sofia är en tjej som är bättre än vad hon själv förstår.

Sofia är den som du oftast möter när Du ringer till Busspoolen i Lycksele.

Sofia är bäst såklart.

Sofia är ett annat namn för Gud.

(Idén fick jag från
Jerpas blogg)

Bevis!!

Här kan ni se bevisen för mitt vinterbad på Sånga-Säby!! Det var ruskigt kallt ska ni veta! Jag är fullt medveten om att jag kanske inte är till min fördel på bilden, men det var inte direkt rätt tillfälle till flera omfotograferingar... :) Den galanta blå baddräkten som jag bär utgör inte någon del av min vanliga beach-garderob utan är en het utlångingsbaddräkt från Sånga-Säby, det stod "utlånad" stort på ryggen. Om man inte visste bättre skulle man tro att det var jag som lånades ut av Sånga-Säby!


44180-79
 


Absti-nent eller preg-nent?

Öhh?? Jag tror att det brukar kallas abstinens annars, man brukar få det när man slutar med nått som man är beroende av, typ knark.

Se där kommer HON med mustaschen!

Jag har börjat lägga märke till ett fenomen som förbryllar mig en aning... nämligen kvinnor med ansenlig mängd grövre hårväxt i ansiktsregionen, så kallade "skäggiga damer".

Jag vet inte om det är någon trend som råder just nu eller om det bara är slumpen som gjort att jag har råkat på fenomenet oftare än vanligt. Min egen uppfattning i frågan är att damer med hår i ansiktet är ganska så äckligt faktiskt. Jag tycker att skägg på karlar oxå är sätt snuskigt iofs, men tjejer med mustasch är värre.

Ibland är mustaschen ganska diskret, man lägger inte märke till den förrän efter en liten stund. Men när man väl har sett den så kan man (jag) inte låta bli att stirra. Jag har kommit fram till tre olika förklaringar till mustaschfenomenet.

1. Kvinnorna i fråga har inte ens uppmärksammat sin egen hårväxt. Antingen så har de alltid haft hår i ansiktet så att de inte lägger märke till det längre eller så fokuserar dem aldrig blicken på regionen mellan näsa och överläpp när dem speglar sig.

2. Kvinnorna i fråga är fullt medvetna och stolta över sin hårväxt. Dem tycker att det är snyggt med mustasch!

3. Kvinnorna i fråga skiter fullständigt i om dem har mustasch eller inte, dem har viktigare saker att tänka på.


Det finns säkert flera förklaringar, men det här var dem som jag kunde komma på nu... Jag tycker att alla damer borde ta sig en liten check då och då. Om man inte tillhör grupperna 2 eller 3 av de damer som jag har identifierat, utan faktiskt delar min uppfattning om att det är ganska osmakligt med hår i ansiktet (obs! jag är medveten om att varenda människa har någon typ av fjunväxt över hela kroppen, det är inte den typen av hårväxt jag menar i det här inlägget, utan den lite grövre strå-varianten) så vet jag att det finns produkter på H&M, typ hårborttagningsmedel och små vaxstripes som skulle råda bot på problemet på ett litet ögonblick. Jag tror inte att rakning är the way to go om man vill bli av med muschen som kvinna.

Gårdagens shopping!!

Gårdagen var en sån där skön söndag... Sovmorgon, shoppingtur på stan med Sara, söndagsfika på Stockholms med Erika och Sara, träning och bastu, mat hos Sara och sen förseminarium hemma hos en annan klasskompis. Det sista passar kanske inte in i vad som vanligtvis menas med en "skön" söndag.. men det bjöds på hemmagjord rabarbersaft och nybakta muffins, så det var väldigt trevligt ändå! =)

Jag gjorde ett underbart fynd igår på stan!! Ett par mörkblå slimjeans från Åhléns av alla ställen. Det fantastiska i kråksången är att dem är höga i midjan, utan att få arslet att se ut som ett gigantiskt päron. Vilken underbar revolution, och dessutom är det ju höga jeans som gäller nu!!! Missförstå mig rätt, jag tycker egentligen inte att det är direkt snyggt med hög midja på jeans och jag hade gärna offrat mitt vänstra lillfinger för att se het ut i ett par riktigt låga... men när man har passerat 20 års sträcket så börjar ju kvinnokroppen ofrivilligt att förbereda sig på befruktning... det samlas fläskreserver på de mest osmakliga ställen, typ höfter. Jag har försonats med den fenomenet nu, och med ett par jeans som är höga i midjan så förpackas liksom fläsket så att det knappt märks. Dessutom behöver man inte bekymra sig om att man kommer visa hela rumpan så fort man lutar sig en aning framåt. Underbart!!


Upnet-skit

Jag är så arg på Upnet, alltså typ själva brednadet som man har om man bor i studentlägenhet i Uppsala, det ligger nere titt som tätt, mest som tätt tycker jag numera. Oxå en sån där grej som man som student tydligen får leva med. Trots att man ju fan betalar för skiten, det är liksom en obligatorisk del av hyran....

Idag verkar det funka i varje fall, man får väl vara glad för det lilla!


Jag visste väl det!

I knew it all along!

Dagens Hoff!!

44180-77

The Hoff - man of many talents


Bilden kommer från
www.boreme.com

En massa bilder blir det...

Jag har verkligen varit extremt restriktiv, ändå har jag fått ihop över 700 Australienbilder att framkalla, jag har typ valt ut kanske var sjunde bild från datorn i snitt... Man samlar verkligen på sig mycket kort så här i digitalkameraåldern.... Det kommer inte att bli så dyrt ändå, på korthuset kostar det bara 1,19 kr per bild, nästan ingenting!

Jag blir helt nostalgisk när jag tittar på alla korten... snyft!

Walk the line!

Vi fick biljetter till "Walk the Line", iofs på första raden så att vi höll på att få nackspärr på kuppen men det var det värt!

"Walk the line" var värsta bra filmen. Sara och jag blev helt galna och vill nu färga håret mörkbrunt och shoppa 50-talsklänningar, Reese var så fin i hela filmen!! Jag tycker om filmer som är lite längre så att man liksom hinner komma in i dem... Jag känner att jag har varit lite orättvis mot Johnny Cash och inte riktigt uppskattat hans storhet förrän nu. Fast "Boy named Sue" har ju alltid varit en höjdarlåt. Tyvärr så spelades inte den i filmen...

Det blev ölning på Orvars krog för mig och Sara efter filmen. Man borde öla oftare, det är ju riktigt trevligt... även om jag blev lite smålack på killen i garderoben som först inte tänkte släppa in mig eftersom jag bara hade mitt kvitto på nationsavgiften och inte själva nationskortet. Kvittot hade tydligen "gått ut" igår, men vad ska jag göra, det är ju ingen som har fått sina nationsleg ännu liksom. Han var rätt så pantad, ingen dricks för den pojken!!

Nu ska jag sova, gonatt allihopa!!


Bio tonight!!??

Det verkar inte bli nått partajande ikväll. Jag känner mig inte helt taggad för det heller om jag ska ärlig och jag skulle behöva ta tag i mig själv och börja tentaplugga imorrn... Istället ska Sara och jag knalla på bio, ihop med övriga Uppsala verkar det som. Det verkar helt omöjligt att få tag i biobiljetter till nån vettig film, antingen är dem slutsålda eller så visas filmen på nån udda tid, typ klockan tre på eftermiddagen... Vi ska göra en chansning och åka in i varje fall och se om vi kan få tag på nått... Helst vill vi se Brokeback Mountain, aka "Bögarna i Bergen" :) Den verkar ju vara en av de bästa filmerna just nu, men det är nog kört att få tag på biljetter... Kanske får bli Walk the line eller Casanova istället... vi får se...

Annars så sätter vi oss på nån nation och ölar oss igenom lördagkvällen. Det är ju inte heller så tokigt!


Dagens shoppingresultat!

Vilken perfekt shoppingdag det var idag alltså!! Sara och jag började med en fika på Västgöta nation, bästa lördagsfikat med olivtapenade-smörgåsar, mums!

Sen så hade vi en serious shopping eftermiddag. För en gångs skull lyckades jag hålla mig borta från en massa spontana shoppinginfall, då man bara kommer hem med en massa rea-krafs... Stövlar hittade jag på Sko August, dem var, som Sara säger, GRYMINATION!! Jag blev så lycklig och kär!

Sen så blev det slimjeans från HM så att jag kan ha nya stövlarna utan korviga knän, vilket inte är så jättesnyggt. Och en svart väst som var rätt så het! Och så inhandlade jag ett nytt silvershampo, från Toni&Guy, har aldrig provat det förrut, men jag är säker på att det är bra! Var ganska nära att köpa en jättefin partyväska från indiska med en massa paljetter på... men det får bli nästa gång, kanske redan imorgon?? Måste inhandla vita baslinnen oxå, det är ju verkligen en förbrukningsvara. Nu är mina materialistiska behov mättade för en liten stund i varje fall, jag är så glad! =)

44180-76
Kärlek

So beautiful!

Åh vad det är fint ute idag!! Man får nästan tårar i ögonen, solen strålar och snön gnistrar. Det är nog mitt bästa väder. Man borde passa på och ta lite fina kort!

Bajsa ut ett barn??

Jag har ju aldrig fött något barn eller så för egen del, men jag har jävligt svårt att tro att man kan pluppa ut en liten unge bara så där. Fatta vilka tvångstankar som kommer att förfölja alla höggravida hädanefter varje gång dem ska besöka "damrummet"...

Sverige-vantar!

Jag vill ha ett par såna där gosiga tumvantar med svenska flaggan på insidan som våra OS-stjärnor hade på sig på invigningen igår!! Undrar om man kan köpa såna eller liknande nånstans?? Dem var så söta och såg sjukt sköna ut!!

44180-75

Gillade annars Danmarks öronvärmare med den danska flaggan på oxå! Men vantarna var grymmare. Heja Sverige!!

Bilden kommer från www.aftonbladet.se

Dagens Hoff!

44180-74


Bilden kommer från
www.boreme.com


Supereffektiv lördag!

Det var länge sen jag gick upp klockan sju en lördagmorgon. Men idag måste jag, för jag ska verkligen ha min most efficent lördag ever. Först nu hade jag tänkt plugga nån timme och gå igenom frågorna till nästa seminarium. Sen blir det träning på F&S och på det lunch och shopping på stan med Sara. Sen blir det nog solning, sen hem för partajförberedelser och sen partaj! Kan nog bli en riktigt bra lördag!!

Som student tycker jag att det är helgerna som oftast är mest intensiva på nått sätt, det känns som att huvudsyftet med veckorna lite är att ta igen sig från helgen istället för tvärtom.

Oj, nu är det bäst att jag kör igång med lite pluggning, annars är hela dagsplaneringen i fara!

Förbannad

Jag vet inte vad jag ska säga, efter att ha läst den här artikeln och ha sett en intervju med innehavaren av filmen och den aktuella mobiltelefonen vill jag bara kräkas. Den 19 åriga killen som är en av de misstänkta för att ligga bakom sextortyren förklarade att det var en kul film som alla vill se på. Alla?? Är jag inräknad?? Jag tycker absolut inte att det här skulle vara kul att se på den här filmen överhuvudtaget, och jag tror och hoppas att det är fler än jag som inte delar den här uppfattningen av vad som är "kul".

Här är några förslag på vad jag skulle kunna tänka mig att göra med såna som tycker att det är "kul" att spela in och titta på filmer där unga flickor våldtas, förnedras och torteras:

- Skala av deras hud med en osthyvel, helst en trubbig.

- Rycka ut deras tånaglar, en efter en.

- Vaxa av håret på deras små huvuden.

- Föra in ett sugrör i deras urinrör och blåsa i det som fan.

Ha en trevlig fredagkväll allihopa!

Snygg eller trendig?

Ibland så känns det som att man måste göra en avvägning om man vill vara trendig eller om man vill vara snygg... Enligt diverse trendgurus så är det ju mörklila, gärna lite avskavt nagellack som gäller och till våren ska man ha stövlar med snören. Jag kan inte påstå att jag tycker att vara sig snörade stövlar eller avskavt nagellack är särskilt hett, men igår när jag var inne på Lindex så stod jag jättelänge och tänkte köpa ett mörklilarött nagellack som jag egentligen tyckte var fult, bara för att jag hade läst att det var det som gällde och att det var fult och högst otrendigt med ljusa naturfärgade eller rosa lack. Till slut insåg jag det sjuka i situationen och köpte ett beigerosa som ju var jättefint faktiskt, det kändes som ett slags statement...

Imorrn ska jag ner och inhandla stövlar, och fan, inte ska det bli några med 1800-tals snören ala Laura Ingalls i varje fall. Över min döda kropp. Fast det där med mode är i ärlighetens namn ett gissel, för man blir ju nämligen hjärntvättad och om en månad eller så kommer du säkert läsa här i bloggen att mitt nästa inköp bara måste bli ett par snörade kängor eller neongrön kroppsstrumpa, eller vad nu som kan tänkas bli vårens trender. Människan är svag och vill anpassa sig. Jag kommer ihåg hur jag tyckte att piratbyxa och shorts var så jäkla fult, för att i nästa ögonblick stolt tassa omkring i liknande utstyrsel själv!

Hur som helst, fashion passes style remains, glöm inte det!!


I tvättstugan råder djungelns lag!

Åh... var bara tvungen att få skriva av mig lite aggressioner... Återigen har det varit dags för mig å bege mig till jordens mörka baksida, tvättstugan... Det är alltid lika jobbigt att tvätta...

Här i Flogsta delar tre hus på en tvättstuga. Varje hus består av 7 våningar med 24 studenter på varje våning. Det är alltså summa summarum omkring 150 ensamhushåll som delar på en tvättstuga bestående av 10 tvättmaskiner, varav minst två är ständigt trasiga. Tvättmaskinerna är inte bokningsbara utan det är djungelns lag som råder...

Idag när jag kom ner var samtliga maskiner upptagna. Det fanns två andra tjejer i tvättstugan, en som väntade på att hennes maskiner skulle bli klara och en som väntade på att få tvätta. Jag kollade lite på maskinerna för att se när dem skulle bli klara och så frågade jag tjejen som skulle tvätta hur många maskiner hon behövde. Sex stycken sa hon, SEX tvättmaskiner??? Det är typ nästan alla maskiner... Jag skulle alltså få sitta i tvättrummet en timme och vänta på att få tvätta...

Jag brukar alltid vara så mesig när det gäller sånt här, men nu blev jag less.... om man sparar all sin tvätt och dessutom delar in den i sex olika kategorier så förtjänar man inte att bara kunna ockupera hela tvättstugan. Hon fick ta de första fyra maskinerna som blev klara... sen blev jag lite sur och slängde mig över följande två. Jag tror hon blev lite putt... Hon frågade om jag inte kunde ta en maskin och tvätta i två omgångar, för hon skulle gärna vilja bli klar med sin tvätt nu på förmiddagen... Aldrig i livet. Jag som endast kör på den klassiska ljus-mörk indelningen och dessutom pressar in så mycket kläder som det bara går...  Man kan väl inte förvänta sig att man bara kan gå ner dit och ta sex maskiner till sitt förfogande?? Två maskiner borde väl vara den klassiska kvoten som man får tillskansa sig?

Jag har hört att tvättstugan är den plats där det sker flest misshandelsfall och grannbråk i Sverige, det är fullt förståeligt. Det är verkligen känsligt! Nu måste jag verkligen passa min tid så att jag är nere innan mina maskiner är klara, annars kommer hon säkert att hämd-kasta ut mina kläder på golvet. Jag ger mig tusan på att hon kommer paxa samtliga tre fungerande torktumlare oxå, bitch! :)

All denna teknik...

Det här var verkligen riktigt sorgligt. Ibland så brukar jag tänka på vilken sjuk tid vi lever i, eller hur? Om ett par hundra år kommer vi nog att kalla slutet av 1900-talet och början av 2000 talet för den elektroniska eller tekniska revolutionen. Att vara elallergiker innebär ju att man inte kan vistas i det moderna samhället överhuvudtaget, vi är ju fullkomligt beroende och omringade av elektronik och tekniska produkter. Man behöver ju bara tänka sig tio år tillbaka i tiden, när internet knappt var något som gemeneman ens hade hört talas om och mobiltelefoner endast var något för yuppies, för att förstå vilken roll all ny teknik har tagit i våra liv. Jag känner mig helt handikappad när bredbandet krånglar eller mobilbatteriet dör.

Jag är ju ingen teknikexpert eller dylikt, men jag behöver ju bara se mig omkring i min pyttelilla lägenhet för att se hur det ligger till. I min 19kvm stora lägenhet inryms:
- Microvågsugn
- Spis
- Blender
- Stereo
- Dator
- TV
- Video
- Eltandborste
- Hårtork
- Plattång
- Digitalkamera
- Mp3-spelare
- Toast-grill
- Batteriladdare
- Två brödrostar
- Elvisp
- Kaffebryggare
- Mobiltelefon
- Brandvarnare
- Lampor

Det är ju verkligen helt sjukt om man tänker efter...  

Kalla fram - Framkalla

När man har en digitalkamera är det väldigt lätt att hamna i digitalkamera-träsket och spara alla sina tusentals bilder på datorn, bara i väntan på att datorn ska krasha och alla ens bilder och minnen skall förintas. Jag har nu bestämt mig för att ta tag i det här...

Har redan setat en timme så här på morgon och sorterat ut vilka bilder från min otroliga Australienkollektion som ska få föräras med att få bli framkallade. Jag har verkligen varit restriktiv. Jag vill inte framkalla en massa bilder i onödan som inte kommer att platsa i fotoalbumet... men det är väldigt svårt... Jag har redan valt ut över 300 bilder och har inte ens gått igenom en tredjedel... ojoj, det kommer kanske bli tusen bilder att framkalla... jösses, jag kommer bli ruinerad! Jag som hade planer på att göra ordning endast ett Australien-album... det får nog bli flera, minst två!


Några tips på bra framkallningsställen på nätet? Jag har framkallat på www.korthuset.se förut och jag tror att dem är ganska ok fortfarande...Dagens Hoff!

44180-73


Bilden kommer från
www.boreme.com


On the list

Haha, jag har kommit med på "mest aktiva bloggarna" på www.blogg.se. Jag tolkar det som att jag kanske borde skaffa ett liv... eller kanske nån hobby? 

Olalaa

Nu är det Ola-tajm igen på Jeopardy! Don't miss!

Hjärtan till man kräks!!

Dataföreläsningen blev inte så illa som jag hade förväntat mig, det gick helt ok!

Gick en liten repa på stan oxå, alla gulliga hjärtan och kärleksbudskap gör mig spyfärdig! Varför ska allt vara så puttinuttigt bara för att vi närmar oss den 14 februari, allt blir så överdrivet tycker jag.

Jag hatar alla hjärtans dag, jag förknippar bara den dagen med ondska och ensamhet. en gång blev jag dumpad och hjärtekrossad på alla hjärtans dag, en annan gång fick jag nackspärr och influensa. Förra alla hjärtans dag tröståt jag chokladglass ensam på ett vandrarhem fullt av knarkare i Perth.

På högstadiet kännetecknades alla hjärtans dag av spänning och oro över om man skulle få några rosor skickade till sig, en del fick rosor från hemliga beundrare. Det hände dock aldrig mig, jag fick bara rosor av mina vänner, som man dessutom hade avtalat med veckan innan om att man skulle skicka till varandra.  Efter skolan gick alla lyckliga ner till Eskilstuna city och gick runt på stan med sina rosor, för att briljera.

Även i år lutar det mot en alla hjärtans dag i tröstätandets spår. Kalla mig gärna bitter, men det är inte synd om mig. Jag anser faktiskt att det är lika bra det. Karlar ska hållas på avstånd, där gör dem minst skada!

Magic Bullet?

Ibland så fastnar man verkligen framför home shopping reklamerna på tv... vilket jag har gjort idag. Just nu visar reklam för en fantastisk produktserie med juicepressar och blenders, Magic Bullet. Magic Bullet-setet kan man få till det otroliga priset av 999 kr, helt otroligt! Borde man slå till? Man verkar kunna spara in jättemycket tid i köket, man kan göra kompletta måltider på bara några sekunder. Verkligen fantastiskt, nästan magiskt.


En tråkig torsdag

Idag ska jag ha en fyra timmar lång dataföreläsning om nått statistikprogram, me not look forward... :(

Måste nog ta bussen till stan idag, det där med cykling i snön är bara för meckigt alltså! Jag fattar inte att dem inte plogar lite bättre... De senaste dagarna har man typ bitvis fått plöja genom en decimeter med snö. Inte bara på cykelvägarna, på vanliga gator oxå! Min cykel är inte gjord för sånt, det är ju ingen cross country cykel utan en traditionell damtralla. Apropå cykeln, jag gjorde en makaber upptäckt häromdagen, nån jäkel har snott min baklampa!! Cykeltillbehör är verkligen hårdvaluta i cykelmetropolen Uppsala. Irriterrande dock, jag måste fixa en ny, annars kan man få böta. Ibland gör polisen cykel-räder här i Uppsala, då ligger man pyrt till om man inte har en klart rödlysande baklampa!  


Dagens Hoff!

44180-71


Bilden kommer från
www.boreme.com


BU!!

Idag har jag varit och rekat lite på stan, jag har ju fått pengar nu, (äntligen!) och på lördag ska jag och Sara ut på en efterlängtad shoppingtur! Tyvärr så har ju mina försenade pengar gjort att jag har gått miste om en massa rea-fynd. Nu finns det bara en massa skräp kvar på rea-galgarna. Jag tycker nästan att CSN borde ersätta mig för alla rea-kap som har gått förlorade för min del...

En obehaglig överraskning ägde rum i MQ's provrum, jag hade precis provat en jättesöt rosa klänning och stod där inne praktiskt taget spritt språngande. Då hör jag ett "BU!!!" och en liten pojke kastar sig in i mitt provrum. Jag fick hjärtat i halsgropen. Jävla snorunge, jag blev riktigt lack.

Hans mamma ropar sedan på honom, "Kom nu, sluta busa, vi köper godis istället!"

GODIS??? Stryk skulle han ha!!

Dagens vardagshjälte!

HALLÅ DÄR....

Ola "Bandola" Medelberg, och grattis till stormästarvinsterna i Jeopardy! Hur känns det?


- Tack så hemskt mycket! Det känns väldigt bra!

Gick det som förväntat?

- Det gick faktiskt bättre än jag hade väntat mig. Frågorna var mycket lättare än förr.

Så den här nyare typen av Jeopardy i modern tappning passar dig?

- Ja, det var ju typ 50-50, hälften populärfrågor och sport och hälften gamla hederliga frågor.

Hur var Adam Alsing som person backstage?

- Han var jättetrevlig faktiskt, en go kille som man gärna tar en öl med!

Det sägs ju att kameran lägger på vikt så att man ser tjockare ut än i verkligheten. Var Adam lika tjock som han ser ut i rutan?

- Hmm, nej, han var nog faktiskt ännu tjockare i verkligheten. NEJ, skriv inte att jag sa det!!!

Uppmärksamma tittare har lagt märke till att du har samma svarta skjorta i bägge avsnitten. Vi förstår ju att programmen var inspelade under samma dag men var det inte ett rookie-misstag att inte ta med sig ett extra ombyte?

- Jo, jag vet. Men efter första vinsten så blev det ju min turskjorta!

Kommer vi att få se samma skjorta även i kvällens avsnitt?

- Jajamensan!

Du har ju vunnit närmare 20 000 redan, hur ska du bränna pengarna?

- Det lutar åt en skidresa nu under våren.

Hur var tv-inspelningen? Var du nervös?

- Inspelningen tog väldigt lång tid, första programmet tog typ 1½ timme, det var en massa tekniskt strul. Jag var bervös innan, men det släppte så fort spelet började och reptilhjärnan tog över. Adam Alsing verkade världsvan, han var inte nervös fastän det var hans första avsnitt.

Hur var relationen till övriga deltagare?

- Dem var jättetrevliga,  vi satt och övade lite TP-frågor ihop innan.

Kommer ni att hålla kontakt tror du?

- Nej, det tror jag dessvärre inte.

Hade du någon särskild taktik som du körde efter?

- Nej, mitt enda trix var att försöka läsa frågan på skärmen innan Adam läste frågan högt, då får man mera betänketid.

Det kändes lite som att du fegade en del på dubbelchanserna?

- Nja, det var ju på ganska höga nivåer. Jag hade ren tur som klarade frågorna. Så jag är glad att jag inte satsade mera.

Många blev imponerande av dina kunskaper i getto-slang. Hur kommer det sig att du är så bra på det? Är dessa uttryck något du brukar använda privat?

- Jag är ju från förorten och så läser jag tidningen Gringo. Nån gång har jag använt mig av ordet gitta, men känns lite pinsamt.

Har ditt deltagande i Jeopardy lett till mycket uppmärksamhet?

- Jag var med in en intervju i
www.tv4.se idag och jag har fått väldigt många sms från släkt och vänner. Tyvärr har jag ännu inte fått några groupis men det var en liten mellanstadietjej på tunnelbanan idag som kände igen mig och frågade om det var jag som hade varit med på Jeopardy, det kändes tufft. (red. anmärkning, Ola använde här ordet annorlunda, men det var tydligt att han menade tufft).

Den här Jeopardy-debuten, var den början på någonting större?

- När folk har frågat vad man blir när man läser pol-mag har jag alltid svarat att man blir bra på Jeopardy. Nu känns det på något sätt som att  jag har bekräftat det och att jag har nått mitt mål. Nästa mål blir istället att försöka ringa in på Ordjakten på tv4.

Vad kan vi ha för förväntningar inför kvällens match?

- Den kommer att bli intressant, mer kan jag inte avslöja!


LYCKA TILL I KVÄLLENS MATCH OLA, VI HÅLLER TUMMARNA FÖR DIG!!!

Döden Döden!!

www.deathclock.com kan man räkna ut sin dödsdag. Visst är det lite makabert? Man får fylla i sin födelsedag, om man är man eller kvinna, om man röker etc. Sen så räknar datorn ut ens troliga dödsdag, om allt går som det ska. Min estimerade dödsdag är 24 februari 2074. Det betyder att jag kommer bli 92 bast, det är ju ganska ok.  Man ser på dödsklockan hur sekunderna tickar nedåt. Jag blir lite stressad, det är ju så mycket man vill hinna med här i livet!

Jag har i detta nu 2 147 287 430 sekunder kvar i livet.

Halleluja!!

Jag har fått pengar från CSN!!!! Jag är så otroligt glad, som jag har väntat. Jag har varit praktiskt taget pank i två månader!!

Tack CSN!!!

En fråga!

Nån snäll som vet hur man ändrar startsida i internet explorer?? Det är säkert skitsimpelt, men jag lyckas inte fixa det...


Congratulations!

Ola, du är grym på Jeopardy!! Men jag visste inte att du gillade balett??!! Sedan när? Du får sluta vinna nu, jag kan inte fortsätta boka in varenda kväll på det här sättet...!

Nu ska jag kika på grammisgalan, jag är sjukligt avis på Carro som är på plats och härjar med alla kändisar! Ha en underbar kväll lilla vän!!


Tävling!

Man blir ju lite nyfiken på vad priset är i den här tävlingen? Är det värt å slänga ihop ett bidrag?

Jag finner inte ord... varför kan inte folk bara acceptera varandra och vara vänner? Varför ska det vara så svårt?


Dagens Hoff!

44180-70


Bilden kommer från
www.giese.za.net


Nedräkning...

En timme kvar till Olas andra omgång i Jeopardy, vi håller tummarna!

Kom igen Ola, make us proud!!

Klädleverans!!

Seminariet löste sig fint, jag tänkte att ärlighet varar längst, så jag förklarade att jag inte hade gjort uppgifterna för att jag inte fattade dem sista frågorna, och det var inga problemas, ska försöka fixa iordning dem ikväll och maila in istället! =)

Möttes av en glad överraskning när jag kom hem, en avi från H&M hade kommit, så det var bara å kila ner på posten och hämta ut en stor påse med kläder, me likey a lot...!!! Hade fyndat en del från deras rea, mest vardagskoftor, men det går ju alltid åt!! Alla grejerna satt bra så jag behöver inte skicka tillbaka nått och krångla. Hade beställt ett par svarta shorts och en svart omlottklänning, men dem var slut och ska levereras om några veckor... me längtar a lot...!!!

Oj, min mage la nyss av värsta kurren, måste laga lite krubb... Det blir färsk pastaravioli fyllda med spenat och ricotta och kokt broccoli. Kanske inte GI-korrekt, men smarrigt!

Mera Mohammed!

Herregud vad deprimerande det är att titta på nyheterna! Den här Mohammedkarikatyrstoryn har verkligen gått totalt över styr. Jag undrar hur många av alla ilskna demonstranter, som praktiskt taget är villiga att offra sina liv, som överhuvudtaget har sett de aktuella bilderna?

Som jag tidigare skrivit så kan jag absolut förstå att bilderna uppfattas som oerhört kränkande och provocerande och det känns som om det kanske inte var en slump att de publicerades i Europas mest främlingsfientliga land.

Samtidigt kan jag se det som att karikatyrerna väcker en viktig debatt, men alla har säkerligen sitt eget sätt att tolka bilderna. Vad den ena tolkar som hånande och provocerande karikatyr tolkas av en annan som humoristik satir. Min tolkning är att artikeln "Mohammeds ansikten" visade på hur mångfacetterad den muslimska religionen är. Den mest kontroversiella bilden, den där Mohammed är utklädd till självmordsbombare, tolkar jag inte som att muslimer i allmänhet är terrorister utan beskriver snarare det tragiska i hur terrorister använder sig av religionens, Guds och Mohammeds namn för att begå groteska våldsbrott. Jag tror att Mohammed vänder sig i graven varje gång någon mördar eller begår andra fasansfulla brott i hans namn, det tycker jag är kränkning av hans minne om något. Och eftermaningarna till dessa bilder har ju faktiskt snarare fått oss i väst att få våra fördomar besannade, även om de flesta av oss vet att det bara är en ytterst liten grupp extrema fanatiker som sticker ut. Jag vet att koranen kan tolkas på otroligt många sätt, det är hemskt synd att det bara är de fanatiska tolkarna som får medialt utrymme här i väst.

Jag hoppas verkligen att alla stormiga känslor lugnar ner sig snart!! Jag är lite orolig eftersom min mamma ska åka till Egypten imorgon...


Bortförklaringar

* Jag hade allt klart precis innan jag skulle gå hemifrån, men hunden högg tag i mina papper och gjorde slarvsylta av dem. Jag ska skälla på honom när jag kommer hem!

* Det var tyvärr slut på bläck i skrivaren.

* Jag har varit upptagen med att följa det utrikespolitiska läget i mellanöstern, så jag var tyvärr tvungen att nedprioritera dagens seminarieinlämning.

* Jag är ledsen, men jag tog fel på dag, trodde att inlämningen var till imorgon.


Grrr... ingen av ovanstående bortförklaring är direkt bra om jag får säga det själv!!  I vår moderna datatid finns det alltid nån backup som man skulle kunna ha använt, och om bläcket varit slut hade man ju alltid kunnat maila in skiten. Det var mycket bättre förr!! Jag får nog sova på saken och försöka komma på nån bättre bortförklaring tills imorrn... (några tips?) det är kört för mig vad gäller att få klart inlämningen till imorrn, har gjort två uppgifter av fyra, och nu har det blivit för svårt för mig. Misstänker att fredagens föreläsning var rätt viktig när allt kommer omkring, för jag fattar inte ett jota nu!!

Sov sött allihopa, det tänker jag göra!OLA ÄR STORMÄSTARE!!


OLA BLEV SJÄLVFALLET STORMÄSTARE I KVÄLLENS JEOPARDY!!!

44180-69
Det är Ola som är mitten på bilden.

Grattis grattis, nu blir det till å sitta bänkad även imorrn! Detta måste firas!!

Påminnelse!!

Missa inte Olas debut på Jeopardy ikväll, börjar om en halvtimme i fyran!!

Är det någon som har vägarna förbi Birger Jarlsgatan i Stockholm så kan jag meddela att programmet kommer att visas på storbild-tv på puben Spitfire och Ola kommer att finnas där i egen hög person för att mottaga folkets jubel (alt.hån)!!

Ola Ola is our man, he can do what no one can! OLA OLA OLA!!!

Ingen mer reklam

Nu har jag uppgraderat bloggen, så nu borde reklamhelvetet försvinna snart! :)

cp-tvätt

Lyckades krympa en ny tröja och paja en bh under dagens tvättsejour. Bra jobbat Sofia!!

mmm, smarrismarr!

Jag blev otroligt sugen på den här pajen... mmmums!


Är jag vuxen eller ett barn?

Jag hittade det här testet hos Jerpa. Nu ska vi se om jag är stor eller liten!!

Jobb (1p)
- Räknas extra jobb? Antagligen inte, fan vilken dålig start... :(
Visitkort (1p) - Nopp
Konferens (1p) - Kan jag inte påstå..
Bor hos föräldrar (-2p) - Nej! Bara på julen och så, men det gills väl inte??
Vara sambo (1p) - Nej, ensam är stark!
Vara förlovad (1p) - Det känns inte aktuellt...
Vara gift (2p) - Lyckligt ogift, so far!
Skild (3p) - Nej!
Äga villa (2p) - Inte på långa vägar!
Ha en bil (1p kombi + 1p) - Nej, men jag har en väldigt fin blå cykel! Är det minuspoäng om man inte ens har körkort?
Hund (1p) - No dog
Lån (1p) - Massor!!!
Gemensam ekonomi (1p) - Ja, med min mamma, haha, nä bara skojade
Pensionsspara (1p) - Öhh... har inte ens tänkt tanken
Storhandla (1p) - Handlar aldrig mer än att det går att frakta på cykeln, inte så mycket åt gången med andra ord....
ICA-kundkort (1p) - Ja, det har jag faktiskt! Men jag glömmer alltid att dra det i den där maskinen...
Använda rabattkuponger (2p) - Händer nog ytterst sällan...
Äga hushållsassistent (1p) - Nej, men jag har många andra köksmaskiner, så som en blender, två brödrostar, en smörgåsgrill, elvisp, mjölkskummare och juicepress!
Äga diskmaskin (1p) - Jag ÄR en diskmaskin, nån gång i veckan i varje fall!
Dubbelsäng (2p) - Nope, en vanlig 120 centimeters...
Ha julgran på julen (2p) - Inte nån egen...
Gråa hår (1p) - Inte vad jag kan se...
Celluliter (1p) - Jag skulle nog ljuga om jag svarade nej.... :(
Prenumerera på morgontidning (1p) - Nope
Lösa sudoko (1p) - Va fan är sudoko?
Välja att inte svara i telefon (2p) - Det beror på vem det är som ringer och vilken tid på dygnet det är, men det har absolut hänt!
Putsa fönster (1p) - Det skulle verkligen behövas om inte annat...
Svampplockning (2p) - Tyvärr inte, men det ska det bli ändring på! Nästa svampsäsong here I come!
Långfärdsskridskor (1p) - Icke
Parmiddag (1p) - Jag är notoriskt negativ till parmiddagar, det är ett djävulens påfund!!
Vinprovning (1p) - Absolut, mina favoriter är unoaked halvtorr chardonnay, en kryddig shiraz till maten sitter inte helt fel eller en merlot-cabernet (80-20 är min favoritblandning) framför tv'n är alltid nice. Enbart merlot blir för mjäkigt.
Danskurs (1p) - Nix
Partaja till gamla 70-talshits. Obs! Gäller ej om du är bög. (1p) - Det låter som en höjdare! :)
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Dricker inte ens  kaffe....
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - Nej, men jag borde  kanske...
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - Nej! Ibland kanske... om det är kallt ute!
Spela Bingolotto (1p) - Det var ok på Lokets tid, och kanske på Lasses... aldrig nu!
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - Nej, men han är väldigt trevlig. Jag har faktiskt pratat med Ernst! Skulle jag vara 45+ skulle jag nog inte banga på Ernst!
Ha höftproblem (1p) - hmm, nej, tror inte det
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) -Nej, aldrig köa, det är bättre att komma en halvtimme innan och sen tränga sig!!
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - Absolut!! Ungdomen är värre än någonsin, ouppfostrade och otacksamma!

Resultat: 8 poäng

0-15 p "INTE gammal"
16-25 p " börjar barka ditåt..."
Över 25 p "Nu är du där"

Ojdå, det här var lite annorlunda resultat än väntat... Jag är ju fortfarande en snorunge!! YES!!

Dagens Hoff!

44180-68Bilden kommer från
www.giese.za.net


Kokomo

Ibland undrar jag hur tusan våra förfäder tänkte när dem bosatte sig i det här satans klimatet, det är ju helt ofattbart egentligen??!! Det är ju inte mänskligt att stå ut i all mörker och köld. Jag fryser dygnet runt numera, vet inte vad jag ska ta mig till, funderar på att investera i ett par balla långkallingar!!

Kom nyss hem, hade kombinerad tacomiddag och förseminarium hemma hos en klasskompis. Tänkte att eftersom metod är så satans tråkigt så känns det ju lite skojigare om man förenar studerandet av det med något trevligt, som till exempel att äta tacos! Eftersom jag hade missat föreläsningen i fredags så ligger jag lite efter och hajade inte så mycket ändå... imorrn får det bli hårdpluggning!!!

Det var så sjukt att stå ut och vänta på bussen (har blivit rejält less på att åka kollektivt förresten, give me körkort, nu!!!) för jag lyssnade på en massa Australien-låtar på min mp3-spelare, och helt plötsligt kommer låten Kokomo med Beach Boys, en riktig höjdarlåt, det var den som fick mig att ifrågasätta allas våra liv i detta bistra klimat. Jag vill åka till Kokomo, nu på en gång!!!

"There is a place called Kokomo, we'll get there fast and then we'll take it slow, somewhere in Kokomo. Everyone knows a little place like Kokomo."

Mohammed och Danmark

Enligt Jonas blogg så är man en feg bloggare om man inte tar upp den senaste tidens rabalder kring karikatyrerna av profeten Mohammed i den danska tidningen Jyllandsposten... Och ingen skall kunna anklaga mig för att vara en fegis!!! :)

Jag har jäkligt brådis just nu, så jag sammanfattar min ståndpunkt lite snabbt:

Fokuset på den här frågan är helt felvinklat och det verkar som om det runt omkring i den muslimska världen råder stor osäkerhet på vad frågan egentligen rör, jag kan tänka mig att rykten och falsk information har piskat upp stämningen där.

Jag kan inte svara på vad jag egentligen tycker om publiceringen av bilderna, jag är ju personligen inte muslim och kan inte klandra människor som tagit väldigt illa vid sig av dessa bilder. Jag kan förstå att man tycker att tecknandet och publiceringen av dessa är hemsk, förkastlig,  rutten, osmaklig och inte minst provocerande.

Men att attackera danska och övriga skandinaviska intressen på grund av detta, bränna nationella symboler och storma ambassader på grund av detta är helt oförsvarbart. Man kan inte heller begära flera ursäkter och uttalanden av den danska regeringen och motsvarande, DET ÄR INTE DERAS SAK!! I ett land där yttrandefrihet råder skickar man ut helt fel signaler om man plötsligt låter en regering ansvara för vissa publikationer. Jag förstår om detta kan låta konstigt för människor som inte har egna erfarenheter av vad yttrandefrihet och pressfrihet innebär, men man kan inte begränsa ett lands fri- och rättigheter på grund av att det missuppfattas i länder där detta inte existerar. Den enda som är ansvarig för det här är Jyllandspostens ansvarige utgivare, och han är dansk och skall dömas enligt dansk lag och inte sharia. Skulle det här vara hets mot folkgrupp (vilket jag inte tar ställning till) så är det en dansk domstol som skall avgöra det. Att man runt om i världen bojkottar danska intressen, dödshotar skandinaviska politiker, stormar ambassader (som faktiskt är jämförbart med att storma utländskt territorium) är helt förkastligt och totalt oförsvarbart!

 Thats my point of view, shit nu måste jag fixa make upen! Puss

 

Jeopardy: +Adam -Magnus +Ola Bandola

För allt i världen, missa inte Jeopardy's nypremiär imorgon, klockan 19.30 på fyran! Anledningen till att ni inte får missa programmet är INTE att Adam Alsing ersätter Magnus Härenstam som programledare, för det tycker jag är helt förkastligt, utan för att en av mina bättre vänner, Ola, aka Ola Bandola, ska vara med och tävla!!!

Ola har tidigare varit min trogne lagkamrat i Pol-Mags årlig TP-turnering och vi har varit ganska framgångsrika i dem sammanhangen faktiskt. Jag vet att Ola har förmågan att fixa det här, och gör han bort sig så vet han att jag kommer håna honom för det så länge han lever. Det roligaste vore om Ola glömmer att svara med en fråga, fast jag tror att han har koll på det där!

GO OLA!! GO OLA!!

Trötter

Jag är så satans trött... ska strax släpa mig upp ur sängen och ut till kölden... burr! Sista dagen på Golfmässan, känns rätt tungt just nu, beroende på min sömnbrist men jag muntrar upp mig med att det är dubbel lön eftersom det är söndag!! =)

Apropå pengar, jag har fått brev från csn nu! Ska bara posta studieförsäkran, sen så borde jag ha pengarna på onsdag eller torsdag, känns helt amazing! Jag är verkligen materialistisk, inget gör mig så glad som pengar och nya saker! =)

Middagen hos Sara igår var supernice, kul å träffa alla gamla pol-magare igen!! Sara och Jonas överträffade sig själva som exemplariskt värdpar, utsökt käk!! Skönt å ha tillbaka min liberale vän
Jonas om det kommer upp nån ny hetsk debatt, jag kan behöva lite stöd! Synd att jag var tvungen att gå hem så tidigt, men it's a hard life, jag uppskattar mina 5½ timmars sömn nu... Nej, nu måste jag ta mig samman, men det är inte så lätt!!

På besök i verkligheten

Golfmässe-jobbet var riktigt roligt, jag jobbade för ett företag som heter Open Fairways som säljer medlemsskap i sin klubb, och om man är medlem där så får man tydligen rabatt på att spela på en massa bano runt om i världen. Jag var tvungen att låtsas att jag var en hejare på golf och svängde mig snabbt med begrepp som green fee och drive range... :) Golf verkar vara en rätt stor sport, det var en himla massa folk på mässan, mest rika pensionärer iofs, men det kanske berodde på att det var fredag. det kommer antagligen vara ännu mera folk idag... Jag är lite inne på det där med golf nu, kanske vore nått för mig?

Jag sov hos syrran i Estocolmo i natt. Trevligt att smaka på familjelivet lite, har pussat på samuel kanske en miljon gånger. Han ramlade ur sängen igår kväll och grät hysteriskt, det var väldigt synd om honom, det lugna familjelivet kan visst vara dramatiskt ibland! han repade sig ganska snabbt dock, och är nu lika glad och söt som vanligt! =)

Nu måste jag bege mig tíll jobbet snart igen, idag blir en lång dag... gäsp! Efter jobbet blir det raka spåret hem till Uppsala där det vankas födelsedagsmiddag hemma hos Sara!!!

PUSS

Party på Stockholms!

Gårdagskvällen blev som väntat en succé! Fast samtidigt känner jag att jag inte är riktigt van med studentfesteriet, och det blev inte direkt en mjukstart om man säger så! Förfest hos Yassin (tikfest som Yassin säger, det vill säga enbart kvinnor och han, as usual) sen Stocken. På Stockholms träffade jag Robinson-Mille och berättade för honom att jag var kär i honom förrut, jag trodde att han skulle bli glad, men jag tror att han ble mer rädd, haha, annars så dansade vi och härjade på som vanligt! Riktigt skoj! Nu ska jag kämpa mig upp och göra mig redo för att jobba på golfmässan, känner mig ruggigt oladdad!!!

44180-65
Tikförkaka hos Yassin, Marika, Hanna, Annelie, Linda, jag och Eva!

44180-66
Jag och vår alfahanne Yassin.

44180-67
Linda, Annelie och jag på toaletten på Stockholms!

Bakis...

Bajssmak i munnen
Astörstig
Känns som om huvet väger 20 kg
Fan vad jobbigt att jobba idag!
Underbart kul igår, tror jag...
Lite huvudvärk
L hmmm... Jag är för sliten för att komma på nåt mer på L... det är synd om mig idag =(


Den ofrivillige golfaren

Jag ska jobba hela helgen, dem ringde precis! Jobbet är på Sollentuna mässan, det är golfmässa där i helgen och jag ska agera någon form av värdinna i en monter. Jag kan ju ingenting om golf, nä just det... Undrar vad jag ska göra där, arbetsinstruktionerna var något luddiga. Kanske dela ut reklamgolfbollar eller såna där peggar, who knows!? Bra med lite jobb i varje fall eftersom jag är fattig som en kyrkrådis!!

Var på uppsatsmöte inför c-uppsatsen idag förresten, måste försöka komma igång med den snart! Jag ska skriva om EU-skepticism och ha någonslags hypotes om att skepticism är grundat i okunskap eller nått sånt och att vi lär oss alldeles för lite om EU i dagens skola och skepticismen därför gror typ... jag vet inte riktigt helt exakt, men det är dax å börja fundera lite mera på den frågan! När jag har fått in den där uppsatsen har jag en pol.kand, då vill jag att alla ska kalla mig kandidat Janson, det vore coolt... fast sen, när jag får in d-uppsatsen så blir jag ju magister, men jag vill inte att nån ska kalla mig Magister Janson, dels för att det låter som en gammal gubbe och dels för att det ju finns en seriestrip som heter "Magister Jansson", som handlar om den där stackars läraren som har värsta al-qaida klassen!! Det vill inte jag bli förknippad med!!

Nu är det party som gäller, måste gå igenom garderoben och se om jag hittar nån schysst outfit!!

Tuttar till salu!

Det här är något av det sjukaste jag läst på länge.

Den brittiska tutt-prinsessan Jordan har bestämt sig för att kränga sina gamla silikoninlägg på e-bay och skaffa sig en ny, lite mindre hylla. Att byta ner sig en storlek är väl iofs något som jag tycker är helt ok, hon ser ju liksom ut som tits on legs, men vem fan har lust att köpa dem blodiga silikonpåsarna?? Det är bara för makabert för min smak!!!

Jordan säger oxå i intervjun "Jag har haft dem i åtta år nu och det är på tiden att jag skaffar ett nytt par."  Jag har haft mina pattar i över 20 år, det är alltså hög tid att skaffa nya, då bröst tydligen är en förbrukningsvara med bäst före datum.

Nationspremiär!!

Ikväll blir det utgång på Stockholms! Det ska bli så satans roligt, jag har inte varit på nation på över ett år. Jag kan tänka mig att det kommer bli ett extremt kärt återseende, och jag hoppas att det är ömsesidigt!

Det är faktiskt himla kul att gå ut på nation, särskilt när man har haft ett litet break från det så här... Det finns många fördelar med att gå ut på nation. Jag har skrivit ihop en liten lista:

1. Alla är trevliga på nation (nästan) och stämningen är glad och munter. Krogslagsmål är väldigt sällsynta. Flera gånger har det bjudits på kaffe och pepparkaka i krogkön om man behöver stå där länge och frysa.
2. Man går ut tidigt. Jag gör ofta det i varje fall, vid sju-åtta snåret, då kan man beställa in mat och vin och slipper stressförfesta, betala inträde och stå i kö.
3. Eftersom man går ut tidigt blir kvällen väldigt lång ofta. Typ 6 timmar på krogen, det hinner alltid hända en massa roliga saker. Går man ut tidigt så kan man gå hem tidigt, nationernas standardstänger klockan 01.00, vilket är perfekt när man har föreläsning nästa morgon.
4. Priset. Innan 21 är det alltid fritt inträde och efter 21 är det inte särskilt dyrt heller, om man går på den nationen man är medlem i så är det gratis! Jag är medlem i Snärkes nation.
5. Alkoholen är även den ruggigt billig. På Stockholms kostar en sexa typ 40 kronor när man förfestar där, det är ett mycket överkomligt pris. En flaska vin kostar 80-90 kr, helt ok!
6. En annan bra sak är att det alltid är nått på G i nationsvärlden, vill man så kan man gå ut och partaja tisdag-lördag. Söndagar och måndagar är vilodagar.

Jag är verkligen på G inför kvällen, jag tror att den kan bli mycket lyckad!!

Födelsedag

GRATTIS SARA PÅ FÖDELSEDAGEN!!

44180-64


Det ska bli redigt skoj på lördag, och smarrigt!

Lazy girl!

Kvällsschemat gick självfallet åt pipsvängen för länge sen, ganska väntat... jag fastnade vid tv'n, mobilen och datorn i nämnd ordning, Hur gör man för att skaffa sig bättre självdiciplin?? Jag börjar tro att jag är ett lost case... Lyckades dessutom trycka i mig nästan hela det ena pringles-röret, fastän jag tyckte att det smakade äckligt efter typ dem första 15 chipsen, varför?? Jag funderar på att öppna det andra röret och spola vatten i det och göra chipsen oätbara, även för megaglufsen (jag), men å andra sidan känns det som slöseri.... what to do?

Ska i varje fall städa lite nu innan bedtime... det brukar alltid få en att känna sig mer välorganiserad. Bor man på 19 kvadrat som jag gör så måste man ha storstädning typ varannan dag, det blir stökigt skitfort!

Jag är så dålig...

Åh, varför ska jag alltid ha såna grymma konsentrations-difficulties... Allt jag begär av mig själv är att jag under några timmars tid ska ta tag i mig själv, läsa dem aktuella kapitlen i boken, stryka under det viktiga och gå igenom övningsexemplen. Det här skulle jag kunna göra lätt på ett par timmar. Så varför gör jag inte det??!! Jag har varit hemma i tre timmar redan, och skulle lätt kunna ha fixat det här, för att sedan kunna ha en lugn kväll och kanske titta på nån rolig film eller möblera om eller tvätta fläktfiltret eller vad nu normala människor gr en onsdagskväll i början februari. Men vad har jag gjort, tiden rinner bara iväg känns det som!!

De senaste tre timmarna har jag:
- Kollat mailen
- Skrivit några inlägg här
- Spelat en omgång betapet
- Druckit ett glas vatten
- Ätit upp alla godisar som jag fick med mig hem från KD
- Spelat en omgång betapet till
- Tagit en dusch
- Pratat med mamma på msn
- Skickat två sms
- Packat upp mina produkter som jag roffade åt mig på KD

Thats it! Med andra ord, inget vettigt över huvudtaget!!!

Är det meningen att livet bara ska springa iväg så här, från och med nu ska jag bli en mycket mer effektiv person. Jag börjar med att göra iordning ett schema för kvällen som jag ska följa till punkt och pricka:

18.30-19.30 Gå igenom föreläsningsanteckningar till imorrn
19.30-20.00 Middagspaus
20.00-22.00 Läsa minst två kapitel i metodboken
22.00 - 22.30 Internetning
22.30 -23.00 Städa och diska
23.00 Borsta tänderna och gå å sova

Det här kan ju bli en hur effektiv kväll som helst!!! 

Samuel!

44180-63
Samuel & moster Sofia


Jag har ett syskonbarn som heter Samuel och är världens gulligaste unge, jag känner mig väldigt priviligerad att få vara hans moster! =) Jag missade ju nästan hela hans första år i livet när jag var i Australien så jag har ganska mycket att ta igen, men jag jobbar hårt på att skämma bort honom så mycket det bara går! Bilden är tagen typ en timme efter att jag landat på Arlanda, det är därför jag är så brun...

Samuel är en riktig 2000-tals unge och har självklart en egen
hemsida.


Kontaktdag 1: Redovisning

Kontaktdagsbesöket visade sig bli mycket lönsamt:
- 2 stora rör med gröna pringles
- reflex som såg ut som ett spöke
 -kycklingbaguette
- en stor flaska comfort sköljmedel
- dove deo
- sunsilk shampo(regular size)
- lux duschcreme (regular size)
- en kondom
 - comviq kontantkort
- 2 paket tuggummi
- plast-slaskrensare
- massor med godis!
- nyckelband
- otaliga reklampennor av varierande kvalitet

I am in heaven!

Kontaktdagarna

Idag är penn- och godisinsamling som gäller! Det är nämligen dax för ekonomernas stora arbetsmarknadsdagar, Kontaktdagarna. Och då finns stora möjligheter att nalla pennor så att man står sig för resten av terminen, eller kanske för resten av livet!

Jag hoppas att det finns många roliga reklamprylar till bjuds idag... Jag är lite trött på dem klassiska reklampennorna av dålig kvalitet. Idag är jag mer ute efter roliga överstrykningspennor tror jag. Skulle även vilja ha en ny vattenflaska och reflexer. Det gäller att veta vad man är ute efter, för när man väl är där kommer det att vara en djungel!