Saffran

Min nya favoritkrydda är saffran, den har gått om båda mina gamla trotjänare kanel och ingefära de senaste dagarna. Anledningen till att saffran seglat upp på listan så här plötsligt är att jag upptäckt så många nya användningsområden för den. De gamla torra lussebullarna kan man ju glömma, nu är det lyxiga saffransskorpor och saffranscheesecake som gäller för min del. Jag har även vågade planer på g om att försöka mig på att göra saffransknäck inför julen, vad tror ni om det?

Vi har precis blivit bjudna på adventsfika här på jobbet, och då vankades fantastiska julskorpor med saffran och lavendel. det receptet måste jag komma över, supersmaskens!!

Nä, nu tar jag helg. Ciao!

Terror

Fy vad hemskt det känns med terrorattentaten i Bombay, några av oss var på ett av hotellen som terroristerna intog och vi åkte förbi och tittade på det andra. Det är alltid lätt att låta såna här nyheter rinna av en, när de inträffar så långt borta som i Indien, men när man precis varit där så känns det nära på ett annat sätt. Läbbigt!

Prinskorv

Min minsta systerson, Simon, är inte så liten längre. Men han är fantastiskt söt!

Indien

I början av november var jag som sagt en sväng till Indien. Det var helt otroligt intressant, jag hade aldrig varit i Indien förrut och det var verkligen en annorlunda upplevelse. Man hade ju hört att Indien skulle vara ett kontrasternas land, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur starka kontrasterna verkligen var. Det var överdåd och lyx bredvid fattigdom och elände, lyxhotell och kåkstäder om vartannat, lyxbilar och tuck tucks om vartannat.... Och människor! Människor överallt.

Fattigdomen var så utbredd att den kändes ändlös. Allt som jag såg fick mig verkligen att reflektera lite över mitt eget liv Man har det ju faktiskt oförskämt bra och borde kanske uppskatta det lite mer. Det var första gången för mig som jag besökte ett riktigt fattigt land och det var verkligen en väckarklocka. Jag reste med jobbet den här gången och vi besökte tre städer på fem dagar, det var verkligen ett späckat schema men jag blev sugen på att åka tillbaka och se mer av landet. Så, en vacker dag så åker jag nog tillbaka!

   
 
 
   
 

Förtydligande

Jag är inte stuck in India som man kanske kan tro av informationen på denna blogg. Jag är sedan en tid åter hemma på tundran men har bara varit lite busy. Bilder från mitt Indienäventyr utlovas inom kort!