Min tur

Ikväll är det min tur, då ska jag oxå få gå ut och dricka cocktails och titta på Sex and the City-filmen. Förväntningarna är skyhöga. En underbar kväll ska det bli, en riktig tjejkväll. Me like a lot!

Samtidigt kommer det nog att bli lite sorgligt. jag minns ju med vilket vemod man såg det sista avsnittet av serien. Det här är liksom ännu mer "the end", sen är det helt finito. Ska nog inhandla den kompletta boxen och låta den gå på repeat alla regniga dagar i sommar. Ja, så får det bli.


Längtan

Mina gullungar har åka på semester och jag kommer inte att få träffa dom på TRE VECKOR, hemskt! De befinner sig i Montenegro och bejakar sina rötter. Samuel har lärt sig att säga "Jag heter Samuel" på serbiska och han berättade för mig innan han åkte att man måste klättra upp för en stege för att komma upp i luften till flygplanet och att man måste ha bälte på sig så att man inte ramlar ner. Han är så klok.


Miss you!

Allsångspremiär

Direkt efter jobbet igår eftermiddag bar det av mot Skansen för mig och min kära vän Sofie. Det vankades allsångspremiär och till vår stora glädje skulle både Sofies stora idol Håkan Hellström och min stora idol Christer Sjögren vara med. Lyckan var total!

Trots att vi kom så sent lyckades vi få sittplatser och med allsångshäftet i högsta hugg sjöng vi och skrålade tillsammans, underbart. Det lär bli fler allsångsbesök i sommar för vår del. Vi är helt sålda på allsång. Min favorit från gårdagen var "Ovan där", nästa gång hoppas vi starkt på Rönnerdahl.

Back from Germany

Underbara Tyskland! Underbara Ulrika!

Är nu tillbaka efter en fantastisk midsommar i Deutchland. Vi hann med både det ena och det andra, utöver ett otroligt traditionell midsommarfirande med midsommarstång, små grodorna, hemmagjord snaps, sill, femkamp, köttbullar och svenskt snus shoppades det, åts god mat, dracks öl, solades och skvallrades.

Vi hann också med en tur till Basel i Schweiz där vi för en dag klädde om till tyska fotbollssupporters (kvartsfinal Tyskland-Portugal).

Bjuder kanske på lite mer kort senare, tills dess får ni njuta av den här fantastiska bilden (från Basel):


Tysk midsommar

Snart bär det av. Imorgon är det jag och mina kära vänner Sofie och Lina som beger oss av mot sydligare breddgrader, Tyskland närmare bestämt. Där väntar vår fjärde vapendragare, Ullis, som har planerat för en tysk tjejhelg för oss i Freiburg där hon är bosatt sedan några år. Efter otaliga "vi måste ju komma och hälsa på någon gång", har det nu äntligen blivit av!På plats i Tyskland väntar ett digert program, bland annat så ska vi tydligen åka till Schwarzwald (och äta tårta antar jag, se bild), fira tysk-svensk midsommar (med hela menyn inhandlad på Ikea i Freiburg) och dricka osunda mängder öl. Låter som en helt ok helg. dDssutom lär det bli lite fotboll oxå, Zlatantröjan är redan nedpackad.


Hur kul som helst ska det bli!!


Glad midsommar allihopa!

Årets midsommarlook

Glad

Åh vad bra Robyn var igår! En riktigt bra konsert i kvällssolen på Mosebacke, fabulous!! Sommarkänsla en masse!

RobynIkväll är det Robyn på Mosebacke som gäller. Det ska bli grymination! Jag har aldrig sett Robyn live förrut, håller tummarna för klassiker som "Do you really want me". Jag minns det som igår. Det var väl typ 1995, då även jag själv slog till klippte den numera klassiska Robyn-frippan. 


Hälsning från Dalarna!

Befinner mig på verksamhetsplanering i Tällberg i Dalarna med min enhet på jobbet. Här har det diskuterats och planerats i dagarna tu. Dessutom har var vi ätit en massa gott och åkt kyrkbåt på Siljan. Väldigt trevligt och skoj har det varit. Jag älskar Dalarna, det är så vackert!

Mindre roligt tyckte väl de flesta här att nej-resultatet på Irland var eftersom den komplicerar en hel del när planerna inför det svenska EU-ordförandeskapet nu blir intensivare. Men är det fredagen den trettonde så är det. Vi får väl hoppas att det löser sig på det ena eller andra sättet ändå och att det klarnar vad det är som gäller.

Nej, nu är det nog dags att packa ihop här och bege sig till tåget, so long!

Tack vare mig? =)


Det glädjer mig att
Arja äntligen har bjudits in till Allsången! Enligt artikeln ärb det Anders Lundins förtjänst. Well, själv tar jag också åt mig lite av äran, lobbade ju stenhårt för det när jag satt bredvid Skansens programchef på en middag i vintras! Varsågod Arja, I did it just for you! ;)

Vare sig jag hade ett finger med i spelet eller ej så tycker jag att det var ett klokt beslut. Man kanske borde bege sig iväg till Skansen och se det med egna ögon. Jag tror att Arja ska vara med i premiäravsnittet.

Undrar vad hon kommer att köra för hit? Högt över haven? Jag älskar livet? Jag vill leva i Europa? Kanske ett potpurri? Något att se fram emot i vilket fall, garanterat!

Förflyttad

Tillbaka i livet efter en hård helg... helt öm i armar och ben efter allt flyttande.

Nu är jag i varje fall installerad i min nya lilla lya på Stora Essingen. I love Stora Essingen! Så himla lugnt och fint, och ändå väldigt nära till stan. Jag har dessutom bara ett par minuters promenad till badplats, så igår blev det kvällsbad. Det kändes väldigt lyxigt... =)

Underbart

Stockholm är verkligen underbart just nu. Vattnet glittrar och solen strålar! Som inledningen på långhelgen blev det ett par öl på Mälarpaviljongen med min kompis Martin, fabulous! Mälarpaviljongen är så mysigt, man kan bara sitta där med en kall öl och njuta och se ut över Riddarfjärden.

Imorgon ska jag fortsätta att uppleva sommar-Stockholm med en skärgårdstur. Det bästa sättet att fira nationaldagen borde väl vara ute i den svenska myllan, inte sant!? Picknickkorgen är laddad, och jag är laddad för en paus ur packandet... Det är milt sagt ansträngande att flytta. Nu ska jag fylla ännu en påse, den här gången kanske med gamla strumpor, jippie!

Statistik

Min årskull har blivit statistiskt analyserad, se här.

Av vi omkring 70 000 som tog studenten 2001 har tydligen 3500 blivit miljonärer... Jag ska verkligen inte klaga på hur mitt eget liv har artat sig men jag kan avslöja att jag dessvärre inte tillhöra denna lyckliga skara riktigt ännu. Jag hör väl snarare till den majoritet, 55 000 som blivit skuldsatta. Inga SMS-lån eller krediter som tur är, utan snarare studielån (och numera oxå ett rejält bostadslån...fy).

Det är lite vemodigt att läsa såna här artiklar på något sätt.

Det känns som om de där åren då man kunde göra vad man ville redan är förbi. Jag har sedan studnten 2001 levt runt som sorglös student i Göteborg och Uppsala, rest och bott i Australien och Bryssel, säsongsarbetat på Kos, festat mig sönder och samman, flyttat till hufvudstaden, lärt känna underbara och roliga människor från hitan och ditan... men nu har man liksom klivit in i ekorrhjulet och det kommer inte gå att kliva ur. Sorgligt men sant.

Självkänsla?

image1247Jag har funderat ganska mycket om det där med självkänsla på sistone. På vägen hem idag sprang jag in på Åhléns och köpte Mia Törnbloms "Självkänsla Nu".

Well, inte blev jag mycket klokare av det. Jag kan verkligen inte analysera mig själv och det gör mig tokig. Jag tror att jag antingen har väldigt god självkänsla. Eller helt tvärtom. Inte något mittemellan.

Varför jag skulle ha god självkänsla:
- Vågar alltid stå för min åsikt
- Lever i nuet och har en positiv inställning till livet
- Har inga direkta prestationskrav på mig själv, det går ofta bra ändå
- Är totalt prestigelös
- Har stor självdistans och känner inget behov av att vara perfekt. Jag är älskvärd ändå. Och jag älskar många människor i gengäld.

Samtidigt kan jag bli lätt nedbruten om jag får kritik eller om någon jag tycker om blir besviken på mig. Och så har jag nog ett bekräftelsebehov. Ibland tror jag dessutom på allvar att min liv skulle förändras i grunden till det bättre om jag gick ner fem kilo över mage och lår...

Som sagt var. Jag får NOG sluta analysera mig själv.

En bra sak med boken är att den förklarar ganska mycket beträffande andra människors beteenden. Tror att mycket, kanske det mesta, kan förklaras med dålig självkänsla. Särskilt tydligt är det när man träffar på medmänniskor som är prestationsfokuserade och bekräftelsesökande och som försöker trycka en eller sätta en på plats på olika sätt. I wont let them get me any more! 

Självförtroende ska förresten inte blandas ihop med självkänsla, det har Mia Törnblom lärt mig ikväll... Men, var kommer självsäkerheten in i bilden, undrar jag? Det kanske är sådan jag har?

Kaos

Jag blir helt dekadent av det här kringflackande livet. Den senaste tiden lever jag i ett totalt flyttkaos. Jag har t.o.m sålt min säng så jag är tvungen att sova på en madrass på golvet!

Nu vill jag bara flytta in i nya lägenheten och fixa iordning. Bara några dagar kvar nu... *håller ut*

image1245
Här sitter jag just nu... lilla datorn och jag mitt i flyttlasset.

Back in Business

Det är roligt att blogga. Så jag ska återuppta det tror jag. Bjuda på lite glimtar ur mitt liv och mina tankar och åsikter. Skönt med en ventil ibland...

Vad har hänt sen sist?

Jag var i New York över Valborg, grymt skoj! Massa shopping och väldigt höga hus. Sedan så kom maj och jag blev hemlös och i panik shoppade jag loss på Stockholms bostadsmarknad och nu är jag helt plötsligt ägare till en liten etta på Stora Essingen, så kan det gå! Nu är jag fattig, men inte bostadslös längre!


I övrigt har jag väl mest njutit av försommaren. Gjorde en snabbvisit till Bryssel förra veckan med jobbet.

Och så har jag tittat en hel del i Ikeakataloger. Till helgen vankas nämligen den stora möbelshoppingdagen, allt måste köpas nytt och under mottot "Compact living" och sedan går flyttlasset, mot Stora Essingen!

Och så har Simon blivit en stor kille. Växer så det knakar! Och Samuel har blivit ännu sötare, han är en grym pirat i outfiten som moster Sofia köpte. Titta vad söta dom är, mina små troll: