I en annan del av Köping

När jag åkte tillbaka till Bryssel för några veckor sedan var jag lite ledsen, eftersom jag skulle missa "I en annan del av Köping", gissa om jag då blev glad när jag hittade en massa klipp från serien på tv4:s hemsida!

En sådan programidé hade verkligen kunnat gå hur som helst, men jag måste säga att dom lyckades så otroligt bra!! Efter att ha jobbat på gruppbostad två somrar och varit kontaktperson åt en handikappad tjej så känner jag mig verkligen inne i den här branschen och gud vad bra serien speglar verkligheten!

Det är verkligen så där galet på gruppbostäder, allt sker helt spontant och man kan aldrig veta hur dagen kommer te sig. Alla känslor åker berg och dalbana, antingen garvas det tills man gråter eller så skriks det av ilska... Alla borde jobba med handikappade människor någon gång i sitt liv, man får en lite positivare och enklare syn på livet. TV-serien är i varje fall underbar och det är kul att en sådan tillvaro speglas på ett så ärligt sätt, alla borde titta på "I en annan del av Köping"!! Jag ska nog ta och titta på ett klipp till nu på en gång... :)

44180-718
Tobbe, Micke, Linda och Mats. Alla pratar grov köpingska, en dialekt som inte är helt olik min egen eskilstunska.... usch och fy!

Felköp?

Varför man aldrig ska köpa strumpbyxor på Coop Forum:

44180-717

Update: För dom som inte ser det på en gång så är det bara en fot som har förstärkt tå, det är inte riktigt som det ska. Antingen har man förstärkning på båda fötterna eller på ingen... trodde jag i varje fall!

New home...

Ikväll går flyttlasset! jag har hittat ett nytt rum att flytta in i, utan ohygeiniska tyskar men med bredband och kabeltv... Jag tror att det kommer bli underbart, även om det ju alltid är jobbigt att flytta och städa och släpa. Den här gången kan man i varje fall prata om en "flytt light", inga möbler, bara två resväskor och några påsar. Jag ska flytta helt själv, i taxi. Gud vad jag är självständig!

Hejdå Lina!

Nu har vi haft vårt "examinationsvin" här på reppen, väldigt trevligt måste jag säga. Lina och jag har nu avlagt vår praktikantexamen, det är ju verkligen inte illa. Lars höll även ett långt avskedstal där han började med en liknelse från djungelboken och påstog att jag skulle vara någonslags Mowgli från människobyn och han var tjocka Baloo... jag blev faktiskt väldigt rörd!

Nu är det bara Lina och jag kvar här, utspillt vin och chips överallt, och vi måste städa... hmm... jobbigt!

Nu ska vi sätta på några schyssta Lasse Berghagenhits och ta tag i detta... Först vill jag bara säga hejdå till Lina som ska tillbaka till Frankerriket. det har varit så roligt att lära känna dig, tack för all hjälp med paniköversättningar av krångliga franska inlägg i Kusp och tack för alla timmar som spenderats i diverse rombarer och after workställen, du äter mest popcorn av alla jag känner, utom mig själv..!! Vi ses snart i Paris... :)


The last day...

Idag är det sista dagen på min tid som praktikant. Tänka sig vad fort tiden har gått, det känns som alldeles nyss jag bodde på vandrarhem och sprang runt i Bryssel och letade rum i all min förtvivlan... och ändå har man varit med om så mycket! Den här praktiken har verkligen varit fantastisk, jag har haft SÅ roligt och lärt mig SÅ mycket!!!

Strax skall det examineras här, Lina och jag ska bjuda på lite vin, vilket det säkert kommer klagas på. Vi har dock undanbett vinsnobbism den här gången eftersom vi trots allt är fattiga studenter... :)

Titta förresten vilken fin avslutningspresent jag fick av Charlotta som är handläggare här, hon tyckte att den skulle passa mig perfekt, det var väldigt rart av henne!Det är en rosa sko med glitter och dun, där ska man ställa sin telefon. Jag har den på mitt skrivbord här, helt fabulous! Och den passade perfekt till telefonen!


Jag ser det snöar!

WOW!!

Det snöar, i Bryssel, galet!!

Danke Deutschland!

När rådet åter öppnade upp sin verksamhet efter årsskiftet var det under ett nytt ordförandeskap, nämligen det tyska. Det tyska ordförandeskapet inledde starkt med att dela ut "goodie bags" till alla delegater i rådets arbetsgrupper. Jag blev oerhört rörd när det vid den svenska stolen inte låg en utan två påsar, en var till mig, trots att jag ju bara är praktikant! All heder åt tyskarna måste jag säga!

Så... vad innehöll då denna godispåse? Jo, nämligen sidenslips för herrarna och en sidenscarf för damerna. Detta hör till standardpresenten som varje ordförandeskap brukar ge ut i inledningen på ordförandeskapet. Det är tydligt att det är stilen på slipsen som liksom sätter standarden för det kommande ordförandeskapet. Det föregående ordförandeskapet, Finland, hade en turkosblå variant som väckte blandade känslor. Tysklands slips var något mer diskret designad i ljusblått med små röd-gula detaljer.

  

Påsen var av en ganska dålig kvalitet, som i papper. Scarfen var däremot i 100% siden. Tyvärr bär jag sällan scarf.
Övrigt innehåll i påsen var en stressboll i form av ett jordklot, ett post it-block, ett nyckelband, ett plastarmband, en tjusig adressbricka i metall samt en liten påse med godisbjörnar. Nyckelbandet har redan använts flitigt, tyvärr blir den ljusblå färgen snabbt smutsig. Även det lilla blocket och adressbrickan var välkomna inslag i påsen, däremot får någon gärna höra av sig om den skulle vara intresserad av plastarmbandet där eu2007.de står skrivet i klara färger.

Jag kan bara tacka ödmjukast och säga Viel Glück Deutschland!!


Det tyska ordförandeskapets hemsida, (kvinnan på förstasidan bär ovan nämnda scarf!)

The Absolut Hunk

Inte för att det här på något sätt är en porrblogg eller dylikt. Inte ens i närheten. Men ty jag bor i Europas fulbälte så tvingas jag numera att uppsöka manlig skönhet via Internet. Gissa om jag blev smått till mig när jag stötte på den här hunken när jag letade upp en schysst bild på Samantha Jones.

The Absolut Hunk.


Väskinnehåll

Söndageftermiddag och jag sitter på jobbet. Det är ju inte klokt! Anledningen til att jag kom hit är att det är förmöte med Bildt ikväll inför morgondagens ministerråd och jag tänkte vara duktig och skriva lite på min uppsats innan dess.

På grund av en viss huvudvärk, vållad av gårdagskvällens festligheter, glömde jag dock att ta med mig mitt usb-minne där uppsatsen ligger på.... Typiskt! Jag hade precis sparat över en massa och krånglat innan jag gick hemifrån, men missade tydligen att lägga ner minnet i väskan...

Efter att ha rotat runt i väskan och tömt ut hela innehållet på skrivbordet var jag dels säker på att minnet verkligen var glömt och dels medveten om vad mycket grejer man faktiskt släpar runt på dagarna i ända... Tankarna började vandra iväg...

Och det slog mig! Varför är det inte fler män som har handväskor? Hur får dom rum med allt nödvändigt i ena fickan?? Det är ett lika stort mysterium som varför kvinnor går två och två på toaletten. Om inte större. Även om vissa rationaliseringar och besparingar av väskinnehåll säkerligen skulle kunna göras så måste jag erkänna att jag tycker att det mesta som jag alltid har med mig är högst nödvändigt. 

44180-710

Följande innehåll hittade jag i min väska:
* Filofax
* Mobil
* Ipod
* Paraply
* Plånbok
* Nycklar
* Passerkort till reppen och badge till rådet
* Överfallsalarm
* Två bläckpennor
* Gul överstrykningspenna
* Två rouge
* Två kajalpennor
* Sex läppglans
* Vademecum munvatten
* Tamponger
* Puder
* Concealer
* Internetbankdosa
* Nagelfil
* Hårsnodd
* Två hårspännen
* Kamera
* Handkräm
* Mapp med papper
* Två gamla bussbiljetter
* Ett gem
* Lite grus

Bloggtips

Efter veckor av hårt arbete har nu Lars (Aka vintipsaren) startat sig en egen blogg!

Gå in och titta på den, den är mycket tjusig, med en massa vintips...

LARS BLOGG

Kvinnliga förebilder

För några veckor sedan ombads jag att skriva om mina kvinnliga förebilder här på bloggen. Inte det lättaste vill jag lova. Till en början så kom jag verkligen inte på några över huvudtaget, trodde inte ens att jag hade några förebilder. Efter några veckors idogt tänkande så slog det mig plötsligt att jag ju faktiskt har flera, och inga dåliga heller. Konstigt att jag inte har varit medveten om detta tidigare. 

Vid en första anblick kan tyckas att mina förebilder är en galen skala människor som inte har något gemensamt över huvudtaget, men analyserar man dem lite djupare så skulle jag vilja påstå att mina kvinnliga ideal har en hel del gemensamt. De är självsäkra, smarta och vackra. De tar plats och ber inte om ursäkt för sig själva. Och inte minst är de sjukt roliga. Ingen dålig kombination egenskaper som jag gärna skulle besitta.

Här är i varje fall en fantastisk samling kvinnliga förebilder, voila!


Samatha Jones
Samantha: I'm always surprised when anyone leaves New York. I mean, where do they go?
Miranda: The real world?
Samantha: A homeless man showed me his dick on the way here. It doesn't get any realer than that.

(se fler oslagbara Samantha-citat här.)


Grynet
Lagom suger!


Pippi Långstrump
"Hejsvejs", hojtade Pippi och svängde sin stora hatt. "Kommer jag lagom till pluttifikationen?"


Paris Hilton
That's hot!
- Åsikter om Paris Hilton finns det många av, men man kan inte förneka att den här snygga tjejen har en god portion humor och ironi, hon har dessutom lyckats lura i hela världen att hon är en blåst blondin samtidigt som hon har skapat sig ett eget varumärke värt minst lika mycket som det hon en dag kommer ärva.


Hillary for president!
"Bill and Hillary Clinton were on their way home from a fundraising event in Hillary's home town, when Bill decides he's hungry for a Snicker's bar. They stop at a gas station which happens to be owned by an ex-boyfriend of Hillary's. They say hello and talk with him briefly, and Hillary remembers old times with him. As they leave the gas station, Bill says to Hillary, "Just think, if you had married him instead of me, you'd be the wife of a gas station owner and not the wife of the President of the United States of America."

"No," she replies, "if I'd married him, HE would have been the President of the United States of America."Phoebe Buffay
“Joey : Pheebs, you wanna help?
Phoebe : Oh, I wish I could, but I really don't want to.”

Soldes en masse

Varför är alltid den bästa rean när man är som fattigast? Här i Bryssel är det januarirea som satan just nu, halva priset påen massa bra affärer som Zara, Benetton och Mango. Lyckades fynda ett par svarta stövlar på Zara i helgen, och jag skulle ha kunnat shoppa mer. Mycket mer.

Synd att jag är så tragiskt fattig.... *snyft*

44180-703


Back on the blog

Jag har verkligen varit inaktiv på den här bloggen den senaste veckan och jag vill härmed räkna upp alla ursäkter jag kan tänka på till min värdelöshet som bloggerska:

- Jag har inget internet hemma.
- Jag är en hårt arbetande praktikant.
- Försök till att etablera ett liv här i Bryssel har tagit mycket tid i anspråk (just, ja, har glömt berätta att jag tänkte stanna här ett tag till!) med allt vad det innebär såsom att leta jobb och boende.
- Denna arbetsplats verkar ha spärrat blogg.se, det går inte att komma in på sidan från vanliga jobbdatorn utan man förpassas ut i korridoren till den ospärrade datorn, och här kan man ju inte sitta hela dagarna.

Så där ja, sorry, ska bättra mig!!


Bloggen 1 år!

44180-702

Det slog mig att bloggen ju faktiskt fyller ett år idag! Grattis säger jag! Tänk vad tiden går och vad mycket som har hänt! På bloggen har författats 773 inlägg, vilka har kommenterats 1802 ggr. 84402 ggr har bloggen visats, och över 50 000 unika IP-adresser har varit inne och kikat! Så många människor känner minsann inte jag (extra hej därför till alla hundratals främlingar som är här inne och läser varje dag, hej hej!).

Några personliga favoritinlägg under det gångna året:

Alla
mina tragiska upplevelser i diverse tvättstugor.

De roliga tyska tandkrämerna Fittydent och Kukis som Ullis tipsade om.

Världsrekordförsöket i Flogstavrål.

Ullis och mitt klassiska läppglanstest.

Dessutom var det roligt när den RIKTIGA Yvonne Ryding var inne på bloggen och skrev i gästboken. Och valborg var oxå en riktig höjdare under året. Liksom alla sommarens utflykter och roliga upptåg. Byfesten i augusti stod i en klass för sig själv. Sen så kom ju Bryssel, en riktig vinstlott trots att blogginläggen blev allt färre... :) Som kompenstion bjöds istället på handledare Lars vintips.

Mindre roligt var min fight med skittidningen Veckorevyn... Vilken dom vann! Grrr... och den äckliga tyskens vidrigheter!!

Hoppas att året som kommer blir minst lika innehållsrikt och att jag orkar fortsätta dela med mig alla galenskaper som utgör mitt liv.

Som sagt, mycket roligt har jag fått vara med om, och jag skulle säkert hitta fler favoritinlägg om jag orkade leta... men det gör jag inte. Jag är trött och hungrig! :)

Nu ska jag kila hemåt, hejsvejs!

Back in Brussels

simsalabim...

Så var man tillbaka i Bryssel igen, jösses vad jullovet gock fort egentligen... Men det är skönt att vara tillbaka i rutinerna igen faktiskt. Frågan är nu bara vad som det egentligen ska bli av med mig.

Nu är det är bara tre veckor kvar på praktiken här, sen är tanken att jag ska bli vuxen och självförsörjande. Hualigen vad den här barndomen gick fort! Lite läskigt är det faktiskt att inte veta vad man ska göra eller var man ska bo, helt vind för våg ute i världen kommer jag snart att hamna... samtidigt är det ju faktiskt lite spännande ... :)

Sex and the city -The movie?

Det ryktas om att Sex and the city nu ska bli film, trots att Kim Cattrall (Samantha) tidigare inte har velat medverka. Hon har tydligen kommit på bättre tankar, tur! :) Jag längtar verkligen efter filmen, trots att jag är medveten om att den kan bli en rejäl flopp! Det sista avsnittet var ju SÅ BRA, bättre slut kunde det liksom inte bli. Det vore synd att förstöra det med någon sjaskig b-rulle.

Jag hoppas att filmen istället kommer utspela sig innan serien börjar, och handla om hur Carrie flyttar till NY och lever på modemagasin istället för mat, får jobbet som kolumnist och träffar de andra brudarna?. Vore inte det en bättre idé än att göra en film som handlar om fyra slitna småbarnsmorsor med "mid-life"-kriser? Jag hoppas verkligen att filmmakarna tänker som jag!!

Hur som helst, hur filmen än blir så kommer det ju bli en film som man MÅSTE se. Bioköerna kommer ringla långa oberoende av filmens kvalitet...

44180-701

Billiga lypsyl

Finns det något värre än billiga lypsyl av dålig kvalitet? De borde verkligen inte ens få tillverkas eftersom de ju bara förvärrar och torkar ut läpparna istället för tvärtom. Oerhört irriterande! Särskilt irriterande så här på vintern när man ibland hamnar i akut behov av ett lypsyl, vilket jag exempelvis har hamnat i just nu... Grrr... Här hemma finns bara en skruttig gammal reklamvariant att tillgå och alla affärer verkar ha stängt, tom Pressbyån, jäkla Trettondagsafton! Måste kanske prova med en huskur eller dylikt istället? Jag undar vad som kan avändas ifrån skafferiet, olivolja? Honung?

44180-700      44180-699

Tänkbara alternativ?

Kreativt kaos?

Äntligen har jag fått tummen ur och börjat skriva på min d-uppsats! Det har legat över mig hela julhelgen som en slags dimma av ångest, men sedan igår har det liksom tagit lite fart... Men det är sjukt vad segt det går!

Det är som små vågor av kreativitet som sveper över mig typ en gång var tredje timme och jag skriver då på febrilt, men däremellan är det liksom stiltje och jag får inte fram ett enda ord utan sitter bara helt apatisk i ett virrvarr av papper och böcker och stirrar på datorn... Jag vet inte om det är normalt?

Jag har i varje fall bestämt att jag måste skriva minst fem sidor idag, hittills har jag fått ihop typ tre... Grrr... irriterande att det går så segt! Imorgon ska jag i varje fall utforska Eskilstuna stadsbibliotek och se vad de har att erbjuda i statsvetenskaplig teori-väg. Känner på mig att det kan vara rätt torrt på den hyllan... :)

Årets julklapp!

Mange, som omstajlade bloggen, är inte bara duktig på det där med datorer. Han är även en hejjare på att köpa julklappar har det visat sig! Jag fick min julklapp igår, och gissa om jag blev både chockad och lycklig?

I paketet gömde sig nämligen en LP med Lasse Berghagen som sjunger julsånger och en inramad Lasse Berghagen-autograf (inropad på Tradera för en okänd summa pengar)!! Totalt otippat och väldigt överraskande!

Det var nästan för mycket... Jag älskar ju Lasse Berghagen!

44180-698

Ny stajl på bloggen!

Ser ni vad snygg min blogg har blivit!?

Jag är oerhört glad över den nu och måste tacka min kära vän Magnus som har suttit med mig i flera timmar och trixat med färger och bilder, tack tack!! Mange är ett riktigt datasnille vill jag mena. Han har dessutom startat en egen tidning, titta
här.

Barnvakt

För tredje gången sedan jag kom hem är jag nu åter i hufvudstaden, denna gång knäcker jag extra som barnvakt åt Samuel... Jösses, det är verkligen hårt!! Hittills har allt dock gått prima, inte en enda tår har fällts! Vi har gungat  och lekt med hans docka, läst bok och borrat och snickrat. Samuel har ätit blodpudding, jag har ätit sushi. Nu ligger det lilla livet och sover middag, så jag passar på att data och äta godis... tihi

Min nyårsafton

Såg precis på klockan att det redan är eftermiddag, oj... Jag har sovit bort hela dan, men det är ju iofs precis det som nyårsdagen är till för! Gårdagskvällen blev riktigt trevlig så då är det väl värt att offra en dag som denna!

Igår på nyårsaftonen vankades stort kalas, mina pyssliga vänner här i stan hade fixat och donat så att allt blev tiptop!! Det var 50/60-talstema på kalaset och jag blev mäkta imponerad över vilket engagemang som låg bakom många av kvällens outfits, det hade rotats rejält i mormorars och farafarars garderober! Det bästa med kvällen var dock att man träffade på otroligt många gamla kompisar som man inte har sett på år och dar. Många av vilka man ju har känt sedan lekis, unbelievable!

Lite bilder från min nyårsafton:

  
Jag, Fia & Jenny poserar
 
Några av kvällens heta accessoarer, Sofia K bär strumpor i pumps & Calle i megafluga.

     
God mat i stora lass smaskades det på.


Jag och min bordskavaljer Nils.

   
Tolvslaget, Gott nytt år!!

Ooops...

Jag kom på ytterligare ett nyårslöfte från förra året som jag har brutit. Jag lovade att köpa mindre läppglans under 2006, det sprack ganska rejält... Vilket oerhört dumt nyårslöfte det var!