Brushed in Brussels

Det är fantastiskt att ha mina tjejer här i Bryllan. Idag har vi strosat runt på stan, fikat i solen, shoppat och lunchat.

Dessutom så passade vi på att göra en så kallad "brushing", något som är väldigt poppis här nere på kontinenten. Man går till frissan och får håret tvättat och fönat helt enkelt. En bra idé som känns lite vardagslyxigt. Och smakar det så kostar det. Vi blev nästan rånade på kuppen, över 300 spänn för en enkel föning, helt galet. när vi skulle sova middag så var det med viss ångest, vi ville ju inte paja våra dyra lockar!

Nu är vi hur som helt drop dead gorgeus och redo att göra Brussels by night!


Nybrushade och fabulous.

I väntans tider

Jag går hemmavid och inväntar mina kära forna kollegor Jennie och Kanja som kommer ner i helgen för att göra Bryllan med mig. Om ett par timmar beräknas de anlända. Under tiden så förbereder jag deras ankomst, tar fram handdukar, bäddar rent i extrasängen, plockar undan smutstvätt...

Ledord för helgen: Peptalk, rosévin, shopping, bubbel

Känns lovande! =)

Mello och trafikinfo

Ikväll vankades melodifestivalafton här nere i Bryllan. Självklart skulle Anna Bergendahl hejas fram (även om det ju tyvärr inte gick så bra ändå...) och jag har suttit bänkad tillsammans med mina kära vänner Samuel och Maria.

Tyvärr lyckades vi inte ratta in BBC och fick nöja oss med en flamländsk tv-kanal. Tack vara hyfsad synk med Sveriges Radio P4 lyckades vi ändå få in förståelig kommentering.

Med på köpet fick även med oregelbundna mellanrum trafikinformation som basunerades ut på högsta volym. Det blev en smått surrealistisk upplevelse. Nu har vi dock full koll på trafiksituationen i Stockholms län. Det händer tydligen en hel del på vägarna där har vi blivit varse ikväll. Utanför Bredäng har det varit en bilbrand som orskat viss köbildning. I närheten av Skogås har man råkat på en gammal skinnsoffa ute på körfältet. Det har varit trafikomläggning norr om stan och i Stockholms södra förorter har tydligen vildsvin spatserat på vägarna.

Duktig

En ny milstolpe för min träningssatsning (aka "Beach 2010") har idag uppnåtts.

Jag som, aldrig har kunnat springa, har idag sprungit 3 km på löpbandet!!

Det kanske inte låter som så mycket för världen men för mig så är det jättelångt!! Jag vet inte vad det beror på, men jag har alltid hatat att springa och mycket hellre kört crosstrainer eller trappmaskin när jag är på gymmet. När jag flyttade till Bryssel bestämde jag mig dock för att göra ett försök. Jag började jogga 10 minuter varje gång jag var i gymmet. Sen så lade jag på en minut varje vecka. Gott så.

När jag sedan var hemma förra helgen och fick en så kallad "fetma-chock" när jag upptäckte att jag gått upp sju kg på två månader bestämde jag för att öka intesiteten och hoppade direkt från 17 till 20 min förra veckan, och nu idag plussade jag på fem minuter på raken.

Innan jag flyttar hem till Sverige ska jag kunna jogga i 40 minuter, I challenge you!!

Belga Queen

Det blev ett mycket trevligt restobesök igår med mamma och Anders. Vi gick till Belga Queen som är en tjusig restaurang i en fantastisk lokal som är en gammal bank. I källaren, bland gamla bankfack, är en cigarrbar placerad och dom har en fantastisk ostronbar.

För vår del blev det en kolossal skaldjursplatå, mums!


Ni ser att jag är mycket nöjd med berget av skaldjur, smaskens! Hummern är min favvo.

En rolig sak med Belga Queen är deras toaletter. Väggarna är gjorda av glas och är helt genomskinliga, men när man låser dörren så immar dom igen på en sekund. Sen kan man i lugn och ro uträtta sina behov utan risk för att bli iaktagen.


Jag dimmas bort successivt...

Ny frippa

Jag har uppfunnit en ny frisyr som jag är mycket nöjd med och som har kommit att ingå i min standardrepertoar de senaste veckorna. Jag vill gärna tipsa er om den, den är fantastiskt bra! Jag kallar den för tvinnad sidknut, vad tycks? Jag gillar den väldigt mycket och tycker att den passar utmärkt till vardags som till fest!Man utgår från en enkel sidbena och tvinnarhåret, lite i taget, åt båda hållen. Sedan samlar man de två tvinnade delarna med resten av håret under ena örat typ, snor i hop en liten knut och fäster med några hårnålar, stödsprayar och voila! Lätt som en plätt, men ger ändå intryck av att man lagt ner viss effort.

 

Så här ser frippan ut från sidan och bakifrån.

Besök

I helgen vankas återigen besök till Bryllan, det är min kära mor och hennes Anders som är på ingång! Det ska bli riktigt trevligt, även om jag ännu inte hart gjort något färdigt besöksprogram. Eftersom det är utlovat strålande sommarväder hela helgen så ligger det i farans riktning att det blir en hel del uteserveringshäng, det är ju inte så tokigt!

Imorgon fyller dessutom Anders år, det ska firas på Belgaqueen, en mycket tjusig och bra resto! Hoppas att dom har något kolhydratfritt på menyn bara...

Sicilien

Sicilienresan börjar ta form, har nu bokat rum på ett bed and breakfast i Trapani, titta här, visst ser det mysigt ut!

Vi har även planerat in lite utflykter, bland annat till den här ön, it looks nice... =)

Åh vad jag längtar, det ska bli helt underbart att komma iväg!!

10 små moppepojkarVarför spelas inte den här gamla kloka låten längre, moppepojkar har ju inte gått ur tiden, även om Dr Alban nästan har gjort det. Den tåls att spelas over and over again; moppepojkar, tänk på hur ni kör!

Viva España, Ciao Ciao Italia and Hello Africa!!

Åh, jag är så glad!! Jag har en massa roliga saker att se fram emot den närmaste tiden, i form av resor. Sedan tidigare var det planerat att jag ska åka till Madrid en helg i början på juni för att hälsa på min kompis Cecilia och de senaste dagarna har därutöver inte mindre än två otroliga resor bokats in!!

I augusti åker jag och min kompis Anna till Sicilien för sol, bad, shopping, natur och kultur. Det ska bli helt fantastiskt! Jag har aldrig varit på Sicilien men det ser helt fantastiskt ut på bilder (typ
här). Ryan Air flyger ju dessutom direkt till Sicilien från Skavsta så det går att komma ganska så billigt undan dessutom. Vi har dock ännu inte bestämt vart på Sicilien vi ska bo, någon som har något bra tips??

Den andra resan som jag planerat in och som jag bokade idag bär av ända till mittersta Afrika i slutet av september. Jag har ju tidigare skrivit här på bloggen om min fantastiska vän Lina som har startat ett bibliotek i Homa Bay, Kenya. Nu är det dags för hennes tredje resa tillbaka dit för att jobba med biblioteket, och då ska jag följa med! Det blir en veckas biblo-arbete och en veckas safari och sol&bad. Det ska också bli helt fantastiskt, ett riktigt äventyr!

(Ni kan läsa mer om Lina och biblioteket här)

Ni förstår ju att jag är glad! Jag har satt upp som ett mål för mig själv att jag ska ha besökt alla världsdelar innan jag fyller 30. Om jag klarar av Afrika nu så är det bara Sydamerika kvar sen!


Viktchock

Jag har ingen våg i min lägenhet i Bryssel. På gott och ont.

Därför passade jag på att göra en liten "kontrollvägning" när jag var hemma i helgen. Jag har legat i rätt så hårt med träningen här nere och promenerar ganska så långt både till och från jobbet varje dag, så jag hade hoppats att jag skulle hålla kilona i schack de få månader som jag är här, kanske till och med trimma till sig lite inför sommarsäsongen, trots alla belgiska frestelser i form av frites, öl och choklad.

Well... för att göra en lång historia kort, så blev det inte riktigt. Jag har gått upp SJU kilo sedan jag kom hit för två månader sedan, det är ju helt makabert. Jag trodde inte på vad jag såg och var tvungen att kontrollväga mig på tre olika vågar vid tre olika tillfällen. Faktum kvarstod, jag väger numera SJUTTIOFYRA kg. Till mina 167 cm över havet så får jag enligt Aftonbladets BMI-test resultatet "du är överviktig, du bör gå ner i vikt av medicinska skäl".

Herregud!! Ok att jag aldrig varit direkt tunn, men överviktig?? Medicinsk hälsofara??

Sedan i måndags så kör jag därför kolhydratfritt och ska öka på träningsintensiteten med ytterligare ett par pass i veckan. Öl, bröd och pasta är bannlyst. Kontrollvägning vid nästa Sverigebesök om en månad, då ska jag ligga under 70. Basta.

Not good...

Jag vågar nästan inte skriva det här.

När jag kom hem idag efter jobbet hade jag inte varit hemma sedan i torsdags, åkte direkt från flyget till jobbet imorse. Gissa vad jag upptäckte... jo, jag hade visst haft strykjärnet på i över fyra dygn!! Det var skållhett, men hade som tur var inget brännbart i sin omedelbara närhet. Läskigt!

Men slutet gott allting gott. Huset stod kvar.

Note to self: Skaffa timer till spisen, strykjärnet och plattången...

Halvtid & Hembesök

Jag har verkligen negligerat den här bloggen på sistone. Ska försöka skärpa mig!

en här Brysselvändan har nått sin halvtid, bara två månader kvar nu, tiden går så snabbt!! Och nu över kristihimmelsfärdshelgen besökte jag Sverige för första gången sedan jag lämnade tundran den 15 mars. Då var fäderneslandet täckt i en halvmeter snö. Nu var det vår, nästa sommar!! Efter två månaders inandning av den förorenade belgiska luften tog jag djupa andetag så fort jag kom ur planet. Sverige luktar gott, det är ett faktum.

Det blev en underbar helg som avverkades i ett rasande tempo, utgång i Stockholm, fika på mälarpavilongen, shopping, tacokväll och pyssel med syskonbarnen, grillning och rosévin, långpromenader, Eskilstuna, besök hos farmor, dop, skräckfärd på E20 med två droppar bensin i tanken, tjejmiddag... på tre dagar! Det var ganska bra jobbat tycker jag. =)

Nu är det bara en månad kvar till nästa hembesök, innan dess ska tre omgångar med helgbesök och en weekend i Madrid avklaras, en rolig månad att se fram emot med andra ord! Lovar att försöka keep ypu posted...