Amazing

Det var en fantastisk spelning igår, en sådan där som man blir lycklig av i flera dagar!
 
Kolla
här.

Kent ikväll!


image1207Nu bär det snart av mot Eskilstuna för min del, ikväll vankas det Kentkonsert på hemmaplan, både min och Kentas, fabulous!

Sofie och Ola ska med, så det blir kanske guidad tur av E-town, eller i vart fall en sväng till den lokala kebaben, oxå fabulous!

Förkrök på tåget med Norrlands guld, oxå fab!?

Puss!

//Sofia













Domestic goddess

Igår kände jag mig som en riktigt exemplarisk värdinna, en domestic goddess. Som onsdagstradition brukar jag och mina vänner Sofia, Jenny och Anna ha ambulerande tjejmiddag som följs av två avsnitt av Desperate Housewives ur min box, en fantastisk tradition måste jag säga.

Igår var det min tur att agera värdinna, jag bjöd på grön ärtsoppa med pepparrotscreme, vuxenpoäng på det?! Det hela var fantastiskt gott, jag var mycket nöjd! Dessutom är det här en rätt som både låter och ser ut som mycket mer komplicerad än vad den är. Lite lök, gröna ärtor, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde som kokas och mixas ihop och serveras med creme fraiche med pepparrot, as simple as that!

Det bästa av allt var ändå färgen, sannerligen uppmuntrande i vintermörkret!
image1204

Hockeyfrilla

image1203

Karolin
tipsade om den här fantastika sidan, fabulösa hockeyfrillor på längden och tvären, enjoy!

Irritationsmoment i vardagen

Det känns som om man bara flyger och flänger numera, en hit, en dit... knappast en lugn stund. Det är jobb och träning och sociala aktiviteter och barnpassning och shopping och fan och hans moster.

Jag gillar dock när det är fart och fläkt. Ett irritationsmoment i detta liv måste jag bara få ventilera... Nämligen Friskis & Svettis här i Stockholm. Jag har haft överseende i flera månader nu och hoppats att det hela bara har varit någon slags nyårslöftesrusning. Nu börjar jag dock bli riktigt jäkla sne... Stället är överfullt! Dom måste ha tagit in medlemmar långt över sin kapacitet. Ska man träna på ett pass i rimlig anslutning till det att man går hem från jobbet, alltså omkring 17.30-18.30 så måste man vara på plats 40 MINUTER innan passet börjar och köa för att få sin åtråvärda jympabiljett!

Det är ju inte klokt... Ska jag träna exempelvis klockan 18.00 på Kungsholmen måste jag gå från jobbet en timme tidigare och sedan sitta och häcka på F&S i 40 minuter med min biljett och liksom vaka över min plats på passet... Allt detta för att komma i form till Beach 2008! Det här med träning blir helt plötsligt till ett tidsödande jätteprojekt, extremt störande!

Well, nu var detta ventilerat, back to work!!

Snart helg!!

Den här veckan har gått raketsnabbt, måndag-fredag bara så där... det har varit en trevlig vecka dock, trevlig och snabb. Igår hade vi exempelvis Texmexafton här på jobbet, sånt är aldrig fel och nu är det ju snart helg, wonderful! Helgen skall spenderas i hembygden Eskiltuna för en gångs skull, bland annat står semmelätning med farmor på schemat, liksom välkomnande till världen av lilla Melba!

Dagens scoop

image1202Karolin går från klarhet till klarhet, både snygg och smart, det är verkligen inte illa, dessutom trevlig... totalt osannolikt! Jag gillar hur Expressen har lyckats få det hela till att det finns någonslags snyggokonspiration bakom makten här i landet, just wonderful! Citat: "Bakom varje minister står en skönhet".

Läs artikeln här.

Men allvarlig talat, om Expressen går igång på polsakarna så skulle dom vara veta vilka hunkar och kex det finns även bland de simpla departementssekretarna!  =)




Favorit i repris

Pussar till er alla på alla image1201-ans dag!

//Sofia

Dröm

Ibland kommer jag in i perioder då jag drömmer de allra skummaste drömmarna. Ta i natt som exempel...

Det var sommar och jag befann mig på en gräsmatta tillsammans med ett gäng vänner, det var en fest av något slag i bakgrunden och vi hade ett partytrick utan dess like på gång. Vi hade hittat någon slags pulver som man blandade ut i vatten. Om man sedan badade i det här  vattnet bildades som en gummihinna runt hela kroppen. man blev liksom inpackad i en ballong som man sedan kunde blåsa upp. När man blåste upp ballongen medan man själv var kvar i den så kunde man gå runt som en stor jätte, helfestligt, enorma ballonger i människoformat liksom (något liknande
denna)! Partytricket gjorde stor succé och det blev ett jävla drag på den där festen och det tävlades i vem som kunde göra den mest crazy ballongen...

Någon aning om vad det här betyder!? Själv är jag helt ställd, har aldrig drömt något dylikt förrut men det var faktiskt en jätterolig dröm, väldigt tråkigt att vakna och gå till jobbet... ;)


Cottesloe

Jag läste precis om Heath Ledgers minnescermoni i hans hemstad Perth i Australien, den ägde rum på Cottesloe beach. Det känns jättekonstigt att se en massa Hollywoodkändisar springa runt på bilderna. Jag bodde ju i Perth ett helt år och hängde på Cottesloe en hel del, det var min närmaste strand. Jag kan verkligen förstå valet av plats... Skulle jag trilla av pinn skulle folk gärna få minnas mig i Cottesloe, ganska fint, eller hur!?

Det stora huset på den högra bilden är Indiana Tea House, det var där inne cermonin hölls. En väldigt tjusig restaurang där man kan sitta och titta på solnedgången... Vilket jag gör på bilden bredvid... Åhh... Nu får jag tillbakalängtan!

      

As close as I will ever get to Hollywood.

Kontaktperson

"I en annan del av Köping" är verkligen en av veckans höjdpunkter. Så underbart! Jag blir lite små nostalgisk eftersom jag själv har sommarjobbat på gruppbostad tidigare. Jag är otroligt glad över den erfarenheten, det är väldigt personlighetsutvecklande att umgås med förståndshandikappade. Det kanske låter konstigt, men det finns väldigt mycket att lära från människor som är naiva och liksom oförstörda på något sätt.

I dagens avsnitt gick Linda och fikade hos sin kontaktperson. Jag har också varit kontaktperson åt en förståndshandikappad kvinna, när jag bodde i Uppsala. Det var också riktigt roligt, man träffades några gånger i månaden och fikade eller hittade på någonting annat som man tycker är skoj.

Jag tänkte bara tipsa lite lätt om det här med kontaktpersonskap. Det är bara att kolla med sin kommun om man vill bli kontakperson, typ vuxenförvaltningen eller vad det kan tänkas heta. Det behövs alltid kontaktpersoner, till handikappade, men också till gamla ensamma människor och till barn och ungdomar "på glid". Så om känner för att göra en liten insats för mänskligheten så är det väldigt lätt! 

Nä, just ja... arbete var det ju jag skulle pyssla med... Zzzz

Tebax

image1196Så var man hemma igen, efter vad som känts som en evighet nästan, från Bryssel. Full rulle har det varit ända sedan i tisdags, mycket jobb och mycket reunions. Riktigt kul att vara tillbaka faktiskt! Lite shopping hann jag med oxå!

En lite mindre rolig grej var att jag fick jordens antagligen sämsta flight hem, lämnade Bryssel vid halvtio imorse och kom hem nu vid 19-tiden... Tre timmar har spenderats på köpenhamns flygplats bland annat. Tre timmar som jag hade planerat att utnyttja för att jobba undan lite grejer. Synd att jag inte hittade något uttag för datorn bara, så det blev inte mycket med den saken.

Jag var istället "tvungen" att spatsera runt bland alla butiker.... Och fyndad bland annat den här Ole Henriksen-sprayen! Men som sagt... något arbete blev det inte, så det får jag ta ta tag i ikväll/natt istället... tur att det finns kaffe! *gäsp*

Zoo-korre

Lyssnade ni på Lina imorse förresten?! Hon var ju zoo-korre på Rix Morron Zoo, grymt!

Nu är det bara å invänta den 19 februari och hennes appearance hos Malou i "Efter tio"!!

Mot Bryssel

Alldeles strax ska jag bege mig till flyget för att fraktas ner till Bryssel. Jag har inte varit där sen jag flyttade hem i augusti, men nu är det alltså dags! Det vankas kommittémöten och ett fullspäckat program för vår statssekreterare senare i veckan så jag bli kvar i Bryssel hela veckan (för att även hinna med lite sociala reunions...)!

Jag lämnade ju Bryssel och Belgien med viss avsky för staden och landet i fråga, så här med lite avstånd och perspektiv på det hela tycker jag dock att det ska bli riktigt kul att åka tillbaka, få träffa gamla kollegor, dricka bira och äta choklad!  =)

Jag håller tummarna för att rean fortfarande pågår så att jag kanske kan göra lite fynd oxå..!!

image1195
Här inne ska jag ägna hela morgondagen... (Justus Lipsius)

Mera Lina

Imorgon, vid kvart över åtta ungefär så måste ni ratta in Rix FM och "Morron Zoo", promise!?

image1194

Bebis med blogg

Den lyckliga familjen Karolina, Daniel och nykläckta lilla Melba och tagit steget in i bloggvärlden upptäckte jag precis. Vad kul att man nu kan hänga med lite även om man befinner sig en bit bort! Om några veckor ska jag hem till Eskilstuna en sväng, då måste jag bara få komma förbi och se underverket i verkligheten.

Här kan ni kolla in Melbas blogg!


Äntligen!!

Ikväll är det äntligen dags för premiär av den andra säsongen av "I en annan del av Köping". Underbart, jag har laddat i nästan ett helt år för detta! Det är inte många program som känns äkta idag, men Köping är annorlunda, en underbar programidé förvaltad på precis rätt sätt!

Apropå det här med tv... Jag har ännu inte riktigt kommit över chocken sedan jag i måndags fastnade framför, den förvisso också ganska intressana programidén,
Outsiders på kanal 5. Det vankades "Pony Play", någon som såg programmet?! Jag satt fascinerat förfarad förhäxad hela timmen. What were they doing?! Jösses Amalia, man kan aldrig sluta förundras över mänskligheten...

Well, bäst jag håller mig till Köping och undviker liknande chocktillstånd framöver...

image1193

Biokväll

image1192Det var år och dar sedan jag var på bio senast känns det som... Men ikväll är det dags, jag och min nyligen till Stockholm inflyttade kompis LG ska bege oss ner på stan för att se vad bioutbudet har att erbjuda. Har verkligen ingen koll på vad det går för filmer just nu, men får jag bara en stor popcorn så brukar jag vara rätt nöjd... :)

Ha en trevlig lördagkväll!



Besviken

Idag har jag äntligen kommit till skott och använt ett av alla de presentkort jag fick på min 25-årsdag, en sminkkurs på Make Up Store (ni vet en sådan där femhundrakroners som man sedan får välja produkter för). Det var första gången jag var på en sådan grej och förväntningarna var höga. Jag har en massa kompisar som varit på såna där sminkiningar och som blivit skitsnygga.... Well, I am just not that lucky!

Jag blev sjukt ful, glåmig och dan. Jag fattar inte vad hon sysslade med den där sminktjejen, är inte smink deras jobb?! Hon frågade hela tiden vad jag brukade ha för färger så att hon kunde ta samma... Herregud, går man inte på såna där kurser för att få nya tips och råd?!

På mig användes någon klen foundation  och transparent puder, över det jordens ljusaste rouge. Jag bad om att inte få en massa galna färger och glitter men att jag ändå ville bli lite festlig. Om man säger så här... fest är nog det sista jag var sugen att gå på när jag gick ut ur affären! Raka vägen hem fick det bli, för att ta bort skiten och sminka om sig så att man såg ut som en människa igen! Jag valde av förklarliga skäl  ingen av produkterna som hade använts på mig... (hittade dock en massa annat bra så övningen var inte helt förjäves.!)

Det hela resulterade i någonslags omvänd "före och efter"-make over, eller vad säger ni? Själv är bäste dräng...

Så här är Sofia snygg enligt Make Up Store:
  

Så här är Sofia snygg enligt sig själv: