Segstartad

Om ett par timmar är det dags att bege sig mot Götet. Jag vet inte om det var jätteklokt att inleda Valborgshelgen med typ sex stor stark som det blev igår på Grill (vilket bra ställe by the way, gillas), man är lite segstartad och uttorkad. Men en alvedon och några glas vatten och sen är man förhoppningsvis på banan igen... Jesus, vilken student-flash back den här helgen kommer bli! Jag kan inte ens minnas när jag senast festade tre dagar i sträck, det måste ha varit typ Kos 2001... hehe

En upplysning: enligt väderprognoserna ska Götet bjuda på 25 grader och strålande sol denna valborgsmässoafton, det känns ju helt fabulous. Vilket välkomnande, den där huvudvärken blev genast något lättare att bära... =)

Trevlig valborg allihopa!

Götelaborg!!

Direkt efter studenten flyttade jag ner till Sveriges framsida, lilla London, kärt barn har många namn, själv brukar jag säga Götelaborg. Det var 2001 och jag bodde där i ungefär ett och ett halv år innan det bar vidare mott Uppsala.

Sedan jag flyttade därifrån har jag dock knappt varit i Göteborg öht. det är liksom inget ställe som man har vägarna förbi sådär. Nu har jag i varje fall tagit mig i kragen, imorgon är det jag som sätter mig på tåget ner till Götet för lite gammalt hederligt valborgsfirande. Det ska bli väldigt kul, imorrn kväll vankas Valborgsfest och på fredag blir det den traditionella räklunchen i hemlig maritim miljö, jag förutsätter självklart att stora mängder öl ska inmundigas, Preppes Blå... :)


Skärpning

Nä, nu får det nog vara skärpning för min del. Antingen så har man väl en blogg eller så har man det inte. Nu när jag ju har en så måste jag ju omhänderta den oxå. Ibland känns ens eget liv bara så tråkigt och menlöst och jag har svårt att tro att nån annan skulle ha något intresse av att följa det. Det kanske ingen har heller men när man internettar runt en sväng bland bloggar upptäcker man snabbt att merparten dessa är skrivna av någon "Emma" eller "Felicia" som går i nian och skriver om hur de vandrar mellan svenskan och matten och äter leverpastejsmörgås till mellis innan en shoppar ett armband på Gina Tricot. Well, kan de fläka ut sina liv medialt så kan väl jag!?

Ska bli intressant hur länge denna kraftansträngning varar och vart den barkar... =)

Faster

Som man kan se på bilderna nedan så ska jag snart bli faster oxå, i augusti är det dags! Wihoo!

Ich bin ein Berliner

Berlin var fantastiskt. Och det var strålande väder hela helgen. Jag traskade runt i shorts och linne och försökte få lite färg på mitt bleka lekamen. Det gick väl sådär, men lite d-vitamin lyckades jag nog ladda på med i varje med.

En sak jag lyckades ganska bra med var att tjocka på mig rejält, vi åt oss igenom hela Berlin, korv och öl på längden och på tvären. Nu är det några dagars självsvält som gäller innan man är tillbaka på noll igen... typ

Berlin är hur som helst en väldigt häftig stad, med intressant historia som man påminns om vart man än går. Det är svårt att föreställa sig hur det kan ha varit att leva i ett delat Berlin. Hur västberlinarna levde som på en liten ö i kommunistvärlden. Och hur mycket 100 meter mellan två hem kunde betyda i termer av välstånd och möjligheter. Faktiskt helt otroligt. I höst är det 20 år sedan Berlinmurens fall, det lär firas rejält!


Jag fångad av en stadig Berlinbjörn


Jag, brorsan och Mia, framför Fernsehturm


Mia, Mange och Muren


Brorsan och jag och en tysk pälsmössa, framför Schauspielhaus


Jag intar en stadig tysk frukost


Mina travel mates framför en gorilla på Berlin Zoo


Den världskända isbjörnen Knut


Mina favoriter på zoo, flodhästfamiljen

Mot Berlin

Strax bär det av på årets påskresa som denna gång går till Berlin. Det ska bli riktigt roligt, Berlin är en så häftig stad och enligt väderprognoserna ska det bli strålande påskväder hela helgen. Det kommer bli toppen. Det ska resas med Ryan Air så det gäller väl att gå på toaletten innan man kliver på planet bara... =) 

Allvarligt talat så älskar jag dock Ryan Air, och så älskar jag hotels.com, hela resan, ToR inkl. fyra nätter på fyrstjärnigt hotell på Ku'damm blev totalt 1900 kr per person. Auf Wiedersehen!


Snål påskhare

Jag var hemma hos syster igår och levde lite familjeliv. På Samuels dagis hade man igår firat påsk med maskerad. Samuel hade varit tjusig i sin transformersdräkt som jag köpte åt honom i fyraårspresent (titta här).

En sak blev jag lite brydd över. Samuel berättade att påskharen hade kommit. Som sig bör. Dessvärre hade inte påskharen delat ut godis till barnen, utan frön. Frön?? Jag har väl aldrig hört på maken, frön i påskägget?? Give me a break, och ge ungarna lite godis. Ok att barnens sockerkonsumtions över lag är lite over the top, men all denna PK-bajsnödighet och sockerfascism på dagis runt om i landet har väl fått lite för stora proportioner?


Påsklov

Äntligen påsklov, det känns otroligt välförtjänt tycker jag. Jag ska vara ledig i en hel vecka är det tänkt, underbart!! De här månaderna sedan jul är nog de stressigaste so far, det har knappt funnits tid för minsta andrum. Och även om det är roligt att resa så har det blivit lite slitigt, den senaste månaden har jag varit på sex tjänsteresor, lite crazy. Well, nu ska jag fokusera mer på ägg och godis i några dagar. Glad påsk allihopa, hoppas att påskharen är givmild i år!!


 


Kina

Ikväll har jag och min kompis Sofie bokat biljetter till Kina i sommar!! Vi ska hälsa på våran kompis Lina som flyttat till Shanghai och jobbar som arkitekt. Det ska bli så jäkla roligt!! Vi lyckades får tag i riktigt bra biljetter så det blir besök både i Shanghai och Peking, någon som varit där och som kan dela med sig av lite tips!?!?

 

ShanghaiPeking

Åh, vad jag längtar!! Och vilken hög-kalibersshopping vi ska ägna oss åt där borta, sy upp en massa klänningar och köpa sidensjalar och pärlor... =) Lina, ditt jobb är nu att hitta den bästa skräddaren att ta oss till så snart vi har landat!!


Inget aprilskämt

Idag hände det en ganska häftig grej på jobbet. På Intranätet stod det på morgonen att Bill Clinton var i antågande och skulle träffa statsministern. Jag hade inte hört något om detta förrut så jag var säker på att det var ett aprilskämt... men icke sa nicke visade det sig efter lite närmare efterforskning!! Han var verkligen på ingång!

Jag och min kollega Cecilia insåg genast hur stort detta var och började dra i vissa trådar och kontakter. Vi har ingen som helst stolthet och kan sjunka mycket lågt om så krävs. Helt plötsligt så stod vi bland alla fotografer med jätteobjektiv inne på Rosenbad med våra små turistkameror. And in comes the former president of the United States of America! Mitt framför mig, så jäkla coolt!


Freddan och Billy