Rivstart

Det är verkligen ingen lugn uppstart så här efter semestern, snarare full fucking rulle. Fast det är iofs roligt! Det händer inte så mycket mer än jobb just nu även om ett par Brysselkompisar ska komma hem till mig ikväll, äta lite mat och spana in mitt nya Mansion. Det ska bli väldigt nice!! Apropå Nice så åker jag dit nästa vecka, jippie!

Mums

Strax bär det av till Systemet, sedan vidare till Uppsala där Lina har ställt till kräftkalas! Jag älskar kräftor så jag tror att det kommer bli en underbar kväll. Ett helt paket ska jag surpla i mig, helt själv! Yummie!


Antihjälte

När jag ändå är inne på det här med TV-tittande. Någon som såg Janne Josefssons "Debatt" igår, direktsändningen från Kina? Det måste ju vara en av de större SVT-flopparna på senare år, kanske den största någonsin. Ingenting fungerade, det saknades väl dryga fem sekunder i synkroniseringen mellan ljud och bild, de medverkande kinesernas inlägg översattes högst bristfälligt, Sveriges intelligensreserv stod för de inringda samtalen, Janne Josefsson blev alltmer stressad och pressad ju längre det tragiska programmet fortlöpte, han var otrevlig mot sina stackars ovetande kinesiska gäster, ställde så naiva frågor att man undrade om hela programmet bara var ironiskt. Total katastrof.

Missade ni programmet så tror jag att ni kan se det igen på SVT:s hemsida. Hela programmet borde för övrigt läggas upp på You Tube och sparas åt eftervärlden på något sätt...

Hjältar

Kanske är det hösten som närmar sig, kanske beror det bara på det dåliga vädret, men jag har verkligen blivit en TV-slacker de senaste veckorna. Och det är ganska skönt. Slänga sig på soffan och bara dega på kvällarna, det är ganska så underbart i lagom doser.

Den senaste veckan har TV-tittandet gjort att jag har hittat nya hjältar. Eller kanske ska man kalla dom hjältinnor?

I måndags fastnade jag framför SVT:s nys "Singelmammor", vilka kvinnor. Singelmammorna måste vara vår tids stora hjältar. och singelpappor också för den delen även om jag tror att de är färre till antalet. Unga tjejer som knappt var mer än barn själva när de fick sina ungar, som får vända på varenda krona för att få det att gå ihop, som drar hela lasset och ändå pallar med. Det tycker jag är starkt.Min nästa stora hjälte var Tugba Tunc som var med i "Malou möter" i tisdags. Tugba är en kurdisk flicka som nästan sköts ihjäl av sina släktingar som hon hälsade på hos släktingar i Turkiet för att hon vägrade gifta sig med sin kusin. Nu sitter Tugba i rullstol och är jävligt förbannad. Det är jag också, på allt vad hedersförtryck heter.

Verkligen dagens hjältar!

'Cause I'm worth it

När det är så här grått och trist ute och semestern är slut så gäller det att man uppmuntrar sig själv lite extra. Om det är något jag är bra på så är det faktiskt just det. Ikväll ska jag gå till Axelssons Spa och få en ansiktsbehandling och i början av september ser jag fram emot en helg på franska rivieran... =)

Det är såna saker som göra livet värt att leva tycker jag. Och som göra att den gråa himlen ter sig något ljusare.

Biokväll

Ikväll ska min syster för första gången sedan typ Eldkvarn brann komma ut och luftas. Hon har pumpat mjölk hela veckan för att vi ikväll, utan bebisar och barnvagnar, ska kunna ge oss ut på en lite systeraktivitet.

Vi ska på bio och se "Mamma Mia", hur mysigt som helst!

Befriande

Det här måste vara dagens mest befriande nyhet. Hur Ara i ren ilska över att ha blivit felaktigt dömd brottade ner sitt motstånd i bronsmatchen, vann den där förbannade bronsmedaljen och sen slänger iväg skiten ännu mera förbannad.

Jag är på något sätt imponerad av Ara. En sådan fantastisk känsloyttring, ilska i sin renaste form.Sommarens mysigaste

Simon och Sofia myser i soffan på landet...

Så här förbannad blir Simon för att det är så fattigt med käk i mina tuttar,inte direkt som mammas juver, han passar på att dräggla lite på dom istället....


Sedan accepteras faktum, Simon är ganska nöjd ändå att få hänga med sin moster...


Till slut så somnar det lilla livet och sover så sött...


Strax efter den här bilden däckar oxå mostern...Kanske sommarens gosigaste minne... ♥

Semesterlitteratur

Där nere på playan i Spanien så var det inte bara brännan jag pressade. Jag passade också på att pressa i mig en massa böcker! De här böckerna utgjorde årets semesterlitteratur för min del:Skam - Karin Alvtegen
Betyg: 3/5
- Intressant bok om att leva med skuld och skam


Tusen strålande solar -Khaled Hosseini
Betyg: 5/5
- Fantastisk och välskriven om att vara kvinna i Afghanistan


Den jag aldrig var - Maj Gull Axelsson
Betyg: 2,5/5
- En konstig bok som jag nog var för enkelsinnad för att helt förstå mig på. Om dubbla personligheter och hur livet kan ta sig olika vägar beroende på val man gör


Manhattan Call girl - Tracy Quan
Betyg 0/5
- Den här boken satte slutligen spiken i kistan vad gällde genren "chiclit" för mig. Aldrig mer!!


El Choco: svensken i Bolovias mest ökända fängelse - Markus Lutteman
Betyg 5/5
- Total sträckläsning. Fascinerande story skriven med mycket känsla. Plus för att det är en verklig historia och att man får se bilder. Jag blev väldigt orolig för mina kära Sofie och Ola i Bolivia! Helt klart sommarens bästa svenska bok!


Den som dödar draken - Leif GW Persson
Betyg: 3,5/5
- Vanlig GW-bokstandard. Helt ok sommarlektyr. Trevlig återträff med Evert Bäckström


Flyga drake - Khaled Hosseini
Betyg: 5/5
- Rörande, djup och vacker historia om vänskap. Årets bästa bok!


En spricka i kristallen - Cecilia von Krusenstjerna
Betyg 3/5
- Är det familjen Gyllenhammar som beskrivs är vad man undrar. Förmodligen


Elva minuter - Paulo Coelho
Betyg: 3/5
- Coelhos lite porrigare sida kommer fram, en helt ok bok om kärlek och sex, men Coelho är bättre på alkemi...


Rymmaren - Thomas Bodström
Betyg: 1/5
- Var är personskildringarna? Var är spänningen? Vem betalade Liza Marklund för att kalla boken för "sträckläsningsläge"? Vem kommer att köpa uppföljaren? Inte jag...

Regnigt värre

I lördags skulle jag avsluta min sista semesterhelg på ett storartat sätt. Det vankades Lars Winnerbäck-konsert och biljetterna inhandlades redan i maj. jag såg då framför mig hur jag och mina vänner skulle inleda kvällen med en picknick i gröngräset, kanske några äta några baguetter med chevré, kanske dricka lite rosa bubbel...

Dagen började väldigt bra, min kära vän Magnus hedrade huvudstaden med ett besök och jag visade honom min nya hoods. Solen strålade och vi såg fram emot kvällen. När eftermiddagen väl kom och mina kära väninnor Anna och Sofia dök upp med samma bilder i huvudet som jag tidigare beskrev, chevré och bubbel, öppnade sig dock himlen. Det var inte Gud som grät över oss, det var Gud och alla änglarna som samtidigt ställde sig för att pissa på oss!! Hällregn utan dess like... När vi väl kom fram till Zinkensdamm där konserten var vi genomblöta! Som tur var räddade Sofia situationen och inhandlade snygga vita plastponchos åt oss alla!

Vädret lade lite smått sordi på stämningen. Något som Winnerbäck dock fixade till. Lagom till spelningen slutade det regna och när Miss Li klev upp på scenen och sjöng "Om du lämnar mig nu" så glömde man helt bort den kletiga mascaran, de drypande strumporna och det toviga håret. Magiskt!!


Wet wet wet...


Miss Li har trollat bort regnet och vi är åter lyckliga!


Världens bästa Lasse!


Tillbaka i verkligheten

Knappt hade man hunnit landa i solstolen nere i beachen och beställt en massage förrän det sa vips, och helt plötsligt var man tillbaka på jobbet igen. I verkligheten. I ett Stockholm som Gud verkar gråta tunga gråa tårar över...

Well, inte ska jag klaga. 17 dagar nere i det soliga Spanien, det var väldigt skönt. jag läste ungefär tusen pocketböcker, drack X antal piña coladas och mojitos och lyckades få till en skaplig bränna. Mer än så kan man ju faktiskt inte begära av en semester när allt kommer omkring!

Well, nu är jag tillbaka i varje fall och jag ser fram emot en höst som jag känner på mig kommer bli nästan hur bra som helst. Och blir den inte det så kan man ju alltid glädjas åt den fantastiska julledigheten som väntar någonstans, långt där framme i mörkret. Om man tar ut fem ynka semesterdagar så kan det resultera i en sammanhängande ledighet om 18 hela dagar, inte så tokigt va!?


Vattenpipa var poppis i Barcelona!