TGIF - AW

Det bästa som finns efter en hård arbetsvecka är att bara varva ner och snacka skit med sina jobbarkompisar. Så har vi gjort ikväll uppe på taket här på jobbet, och nu fortsätter vi ut i Stockholms sommarnatt. Rosenbads tak är ett ganska schysst ställe för en after work...



       

BRF

Trodde inte mina öron när jag träffade på en granne i porten i morse när jag var på väg till jobbet. Det vankas årsstämma i bostadsrättsföreningen och tydligen har valberedningen ett tufft jobb för på stående fot erbjöds jag ordförandeposten i nämnda förening... Jeeesus Christ, vet dom vad dom ger sig in på?? Varför just jag, jag måste ha visat tydliga leader skills på gårdsstädningarna eller nått.   

Taggad

Kommer precis från upptaktsmöte/mingel med statsministern på Chinateatern inför EU-ordförandeskapet. Det var lite väckelsemöte över det hela, men det funkade och nu är hela regeringskansliet upptackade och taggade till tänderna.

Nu kör vi!!


Guldsprit




Passade på att fynda en fantastisk flaska sprit på flygplatsen i Bryssel. Gold Strike hette den, en kanellikör från Bols med äkta guldflagor i.

Jag har aldrig sett den förrut men den var ju totalt oemotståndlig, en kombination av min favoritkrydda och favoritmetall, kombinerad i en flaska starksprit, kan det bli bättre!!?? =)









Gäsp...

Så var ytterligare en lååång arbetsdag i rikets tjänst avverkad, sängen känns sjukt lockande.

Söndag igen...

Jösses, kan inte förstå att det redan är söndag igen!

Jag kan se tillbaka på en tuff och rolig vecka... Veckan inleddes med tre dagars intressanta men långa möten i Bryssel... (Imorrn är det dags igen... 06.20 går planet denna gång, sjukt orimlig avgångstid om man frågar mig, men så är det!)

Sen så var det ju långhelg oxå!

Denna inleddes i torsdags med fotbollsmatch, det var AIK som mötte Elfsborg på Råsunda och våran snälla ex-klasskompis Nicklas som också spelar i förstnämnda lag hade fixat VIP-biljetter och allt. Det var toppen! Kvällen avslutades med drinkar och lågstadieminnen till fredagsmorgonen grydde, riktigt kul och nostalgiskt!


På Råsunda dracks det folköl med sugrör.

Efter det så  bar det av hem till E-tuna för lite familytime, det blev självfallet grillning på altan, en standardgrej när man är hemma!


Grillning i kvällssolen

Tillbaka till Stockholm idag så blev det fyraårskalas med spindelmannentårta och allt hos mitt kusinbarn Ville. Samuel var på topp och när kalaset var över åkte vi hem till syster och hade vattenkrig på tomten.



Kalas!


Jag, Simon och syster

Kvällen avslutades med middag hemma hos mina kära vänner Sofie och Ola. Ola är hemkommen från Bolivia och hade köpt en tjusig alpackatröja till mig, jag blev rörd, den var så fin! Sofie och jag passade även på att boka hotell inför vår Kinaresa i sommar. Nu är vi snart all set, bara visum kvar att fixa!

Det var den helgen det... Är lagom utvilad inför det faktum att jag nyss ställt väckarklockan på 04.00 imorgonbitti, omänskligt!

Söndagspyssel

Söndag igen, dags och göra veckoavslut och ladda om batterierna för vad som komma skall, stryka kläder, gå igenom almanackan, diska, plocka...

Kommande vecka är ju en kortis, det känns skönt och välförtjänt! Dessvärre så kommer den att vara ganska intensiv, tre dagars möten i Bryssel står på agendan för min del. Såg precis på flygbiljetten att jag åker i svinottan. Måste gå upp vid fem om jag ska hinna... fy, omänskligt. Det är inte för inte som morgonflyget ner till Bryssel går under smeknamnet "Brommafakiren"...


Rosé

Rosésäsongen är nu officiellt invigd. Igår hade vi årets första fredagsvin på takterassen på jobbet, självklart med rosé i glasen.

Ingen pjåkig utsikt. Stockholm är verkligen vackert.


Möhippa

I lördags vankades ju dundermöhippa för min kompis Sara, tänkte bjussa på lite bilder!

När jag vaknade vid sextiden på morgonen och det smattrade på fönsterbrädan såg det mörkt ut för alla våra planer. Några timmar senare sprack det dock upp och solen kikade fram, lycka!!

Dagen började för Saras del med att det ringde på dörren. När hon öppnade fann hon ett paket med en outfit, en flaska skumpa och lite instruktioner om vad hon skulle packa ner och var hon skulle bege sig...

Vid Rålambshovsskolan blev det champagnefrulle, frågequiz och t-shirttävling där Sara fick blindtesta ett gäng t-shirts och identifiera den blivande mannens (Jonas), det blev full pott! Sedan vankades fotbollsträning, Sara höll i uppvärmningen.



Sedan så blev det kajakpaddling på Riddarfjärden. Det gick väldigt bra. För alla utom mig, min kajak liksom sögs in mot strandkanten och fastnade i ett pilträd. Guiden som vi hade med oss höll på att garva ihjäl sig. Det gjorde inte jag. Sen så välte min kajak och vattenfylldes. Jag lyckades ta mig in till Smedsuddsbadet och lämnade kajaken där, åt sitt öde.

Sara fick genomföra lite uppdrag för att tjäna pengar, sen åkte vi till Myrorna där hon fick shoppa sin outfit för kvällen. Hon var duktig och fick så mycket pengar att det räckte till två tjusiga klänningar!!



När vi var lagom möra efter kajakpaddlingen begav vi oss vidare till ett spa på söder där vi fick bubbla och behandlas och Sara fick massage. Sara ikläddes en hemmadesignad bikini med en härlig badmössa och med vackra volangerna som jag personligen sydde fast *stolt*


Sedan blev det tjejmiddag och party, Sara fick svira om till denna röda stass som hon fyndade på Myrorna för 105 kr, ett riktigt kap!

Kvällen avslutades på Berns, och sedan på Max... Sen var det dags att ta en taxi hem och typ dö. Men det var det värt, det var länge sen jag hade en så rolig dag. Och Sara var nöjd och glad också, och det var ju det som var det viktigaste!


Dvala

Det är inte klokt vad utslagen man kan bli av lite pollen... Igår däckade jag vid sjusnåret ungefär. Och nu så kämpar jag mot klockan, hade ju tänkt hålla mig vaken för veckans höjdpunkt "Grannfejden" åtminstone... Vi får se hur det går!

Levande död

Ont i hela kroppen. Det här kommer bli en tung dag känner jag, igår vankades möhippa för min kompis Sara och det var fullt drag från morgon till kväll, otroligt lyckat blev det! Jag återkommer med lite bilder när orken återkommit... Nu gäller det först och främst att återfå vätskebalansen och kurera huvudvärken, har även träningsvärk i hela ryggen och armarna efter att ha begett mig ut på Riddarfjärden i full storm i någon skranglig liten kajak...

Dino

Gårdagskvällen med familjeliv blev mycket lyckad, jag fick äta falukorv och snabbmakaroner, en rätt som jag nog inte ätit på de senaste 10-15 åren i ärlighetens namn, men det var mycket gott, en riktigt barndomsnostalgitripp. Samuel och jag bakade en kladdkaka och läste hans nya bok om dinosaurier. Han är inne i en riktig dinosaurieperiod nu och har full koll på växtätare, köttätare och såna som äter stenar för att de inte har så starka tänder. "Terannosaoros Ex" är favoriten.


Samuel och dinosaurieboken

Slänger in handduken

Har inte träffat mina små syskonbarn på en halv evighet. Därför var man inte så svårövertalad när Samuel erbjöd mig att komma hem till honom och testa hans nya studsmatta... Of course my sweetest, moster sitter snart på bussen! =)

Finkultur

Idag har jag tagit ytterligare steg på min kulturella bildningsresa. Jag och min kompis Daniel var på Kungliga Operan och såg La Triviata. Det var väldigt trevligt men jag måste säga att jag gillar balett bättre än opera. Det är att titta på då.

Ett annat steg i den här kulturella bildningsresan var när jag och min kompis Sofie för någon månad sedan gick på premiären av "Don Carlos" på Dramaten. Den uppsättningen var dock en stor besvikelse, vi gick i pausen och nått sånt har jag aldrig gjort förrut. Nej, balett och möjligtvis musikal är mera min tekopp känner jag.

Swine flu-skräck i Sjumilaskogen...


A perfect day

En utmärkt söndag med lång-tema pågår.

Dagen inleddes med lång-promenad runt Essingeöarna-Fredhäll-Alvik. Därefter blev det lång-lunch på Mälarpaviljongen med chevresallad och kladdkaka, Jean-Pierre Barda och Fredrick Federley stod där för underhållningen och invigde våren med en hattparad. Strax är det dags för lång-film på bio som avslutning på dagen, Slumdog Millionaire. A perfect day!


I survived...

...valborg in Gothenburg, och det känns väldigt bra. Det var superkul att vara tillbaka och träffa alla gamla vänner. Göteborg visade sig från sin allra bästa sida. Solen strålade och vattnet glittrade och skumpan flödade... =)


LG, Stefan, Anders och jag fördrinkar


Studentikos räklunch vid Hovåsbadet


Budskap att bära med sig hem från Götet...