Lång Lördag

Äntligen hemma i tv-soffan efter en lång lördag...

Först åtta timmars spa'ande, det blev ansiktsmask och färgning och sminkning och torrborstning och vaxning och massage... Som grädde på moset packades slutligen hela jag in i alger och gladpack... Eventuellt kommer fotobevis på det sistnämnda senare. En toppendag var det i varje fall, jag känner mig sjukt omhändertagen!

Direkt från alginpackningen bar det av mot syster och hennes nyligen utökade familj. Jag hade köpt med mig presenter till de små liven, en sjömanssparkdräkt och pyjamas med får på till Simon och en piratkostym till Samuel, mycket uppskattat! Den där lilla Simon såg ut som en liten räka, jag har aldrig sett något så litet i hela mitt liv... men väldigt söt var han! Jag är nu stolt moster till två underbara ungar!!


Simon, den lilla räkan, och moster Sofia


Samuel i sin piratkostym, världens sötaste sjörövarunge

  
Samuel håller i sin lillebrorsa helt själv, men är egentligen mer intresserad av Mora Träsk på tv'n...

Maxad behåring

Imorgon är det äntligen dags för den där beauty school-examen som jag skall agera försökskanin på... Efter över två veckors sparande av diverse kroppsbehåring är detta mycket välkommet.

Jag har inte velat gå och träna de senaste dagarna ens, känner mig så sunkig. Tur att man är kvinna och inte man och att att det faktiskt är högst socialt acceptabelt med hårborttagning för min del, jag skulle aldrig kunna leva med håriga ben. Det vet jag nu, det är horribelt och stickigt!

Nu ska jag fortsatta ladda upp för morgondagen med ett skumbad, sen ska jag smörja in mina håriga ben med avocadoolja. Avocadoolja ska tydligen vara en riktig killer-produkt, värd att testa i vart fall, endast 58 riksdaler i hälsokostaffären!

Andra bilden

En underbar bebis, inte sant?! Imorgon kommer jag, han och storebrorsan ska överösas med presenter från moster! Välkommen till världen lilla Simon!

image1231

Första bilden

Vilken liten sötis han är, den där Simon. Imorgon åker han hem från BB och på lördag får jag äntligen komma och pussa på det lilla knyttet!

image1230

Simon

Jag har blivit moster till en liten Simon. 49 cm lång, 3060 gram. Och en timme gammal!

Vilket mirakel!

Nedräkning

Nu är det bara några dagar kvar tills jag ska bli moster till ett nytt litet knyte. Samuel ska bli storebror vilken dag som helst nu. Syster var här och vaggade med sin stora kalaskula idag. Det är ofattbart är det växer ett litet människoliv därinne, en liten ihopknöglad bebis som snart ska se dagens ljus. Det är ganska ofattbart, jag har svårt att greppa det där med livet och döden...

Roligt ska det bli i varje fall, jag räknar ner dagarna! =)

Påsk för ett skilsmässobarn

Jag har inte lidit mer än nödvändigt av att växa upp som ett skilsmässobarn. Vid familjehögtider som nu exempelvis påsken blir man dock smärtsamt påmind om de negativa aspekterna av att ha en utspridd familj. Detta ständiga väskpackande och åkande fram och tillbaka, hit och dit, jag blir tokig!! Jag tycker om att åka hem till hembygden då och då, men just nu så kräks jag lite på det.

När jag blir stor ska jag köpa ett stort fint hus och dit ska varenda människa och långväga släkting ska få pallra sig så fort det vankas julfireri, påsk eller vad det än må vara... Jag har fått nog.

Glad påsk!

Sömntuta

Räknar ner timmarna tills jag får gå på en femdagars efterlängtad påskledighet!

Jag vet inte om det är vädret eller vad det är men jag är helt utmattad... Igår somnade jag i soffan klockan 18.00... vaknade av att telefonen ringde vid fyra timmar senare, tog ut linserna kröp bort till sängen och fortsatte sova i åtta timmar till. Det låter inte helt friskt, vitaminbrist?

Påskledigheten inleds med manikyr ikväll, fina påsknaglar ska jag få!!

Sällskapspel

image1229Igår kväll vankades det sällskapsspel härhemma, en massa trevliga gäster som kom hit för att umgås och spela spel och som hade med sig en massa god mat. Och så en hel del vin på det, kan det bli annat än succé!?

Stockholmsspelet, TP och Rappakalja stod för underhållningen, hur kul som helst. Det är sällan man garvar så mycket som när man spelar spel, särskilt om man har några glas vin innanför västen... Bland gästerna fanns såväl barndomskamrater som gamla klasskompisar, nuvarande jobbarkompisar och en ny
bekantskap, fabulous!

Gästerna gick inte hem förrän vid halvtretiden, det är sent det när kommit upp så här i åren. Jag har varit helt ihjäl hela dagen och legat och lidit med huvudvärk... men som sagt det var det värt!

Karolin hade oxå roligt (varning för hemsk bild på mig, det blir hämnd på detta!)

Nu blir det lugn hemmakväll med Melodifestivalen för min del, mina röster lägger jag på BWO och Christer Sjögren! We love Europe!

Operation uglyness

Då och då knallar jag iväg till Gildaskolan för lite prisvärda ansiktsbehandlingar och massager. Gildaskolan är "beauty school" där blivande massöser och hudterapeuter utbildas. När jag var där senast blev jag tillfrågad om jag ville ställa upp som examensmodell på deras slutprov.

Well, åtta timmar med gratis benvaxning, massage, ansiktsbehandling, pedikyr, manikyr, sminkning och kroppspeeling, låt mig tänka... Ok, jag ställer upp!

Det här är ju hur fabulous som helst, vilken lyxdag! Jag kommer bli en ny människa!

Det finns ju dock alltid en baksida... Jag har fått skriva på en lång lista med förhållningsorder. Bland annat tvingas jag spara ut mitt armhålshår och benhår, så att det sedan ska kunna gå att vaxa bort. det krävs tydligen en halv centimeter. Oh my, vilka krav! Hur ska jag klara av detta? Jag som lider så fort jag har milimeterstubb på benen... Men har man skrivit på kontrakt så har man!Det får nog bli långärmat de närmaste veckorna...

(kvinnan på bilden har inget med detta inlägg att göra)

Dagens människoöde

Helt plötsligt känns ens eget liv helt fantastiskt omväxlande och stimulerande...

Eller vad säger man om
detta?

Gala

image1225I helgen vankades det gala för min del, och inte vilken gala som helst, utan Eskilstunas egen Oscarsgala, Eskilsgalan. Det bar således av hem till min hembygd för lite galej och mycket trevligt var det! Årets gala ägde rum i Lokomotivet, ett gammalt ombyggt lokstall. Det bjöds på skumpa och fin mat och celebrities till och med. Alexandra Pascalidou var konfrencier och jag hade hennes kille, tillika pappan till hennes kommande barn, till bordet, han var väldigt trevlig. På min andra sida hade jag Urban Wallin. Urban är programchef på Skansen och styr allsången med järnhand. Jag passade på att lobba lite för att Arja till slut skulle bjudas in i år, och han sa att det inte var omöjligt att så skulle vara fallet. Vi var helt överens om att hon i varje fall har en hel del guldkorn i sin repertoar. Vid mitt bord satt även andra hembygdskändisar såsom Towa Carson och Yvonne Ryding, stjärnspäckat var ordet!

På galan delades Eskilsstatyetter ut till personer som gjort sig förtjänta av sådana och begåvade ungdomar fick ta emot stipendier. Däruöver underhöll Strängnäs Drum Corps, Geir Rönning och Nanne Grönwall, liksom en tysk pianist som hette Wolfgang och som var nyinflyttad Eskilstunabo.

Som ni kan förstå var det en fantastisk gala! Jag längtar redan till nästa år!

image1226
Sofia, stajlad till tänderna

Lite fler bilder från galan:

  
  
 

Från kriminalvård till hudvård

Busy day på jobbet med språkkurs, tyskt ministerbesök, möten, arbetslunch och slutligen fängelsebesök, alltså studiebesök, jag har inte begått något brott eller dylikt. Det var mitt första fängelsebesök för övrigt, på Täbyanstalten, väldigt intressant att se hur den världen fungerar! Besöket fick mig att inse att jag har valt rätt sida om lagen att leva på. Fängelselivet verkar inte vara någon höjdare...

Från ytterlighet till ytterlighet, sådant är mitt liv, direkt från detta fändgelsebesök skall jag nu rusa vidare för en nittio minuters ansiktsbehandling med ögonfrans och -brynfärgning, fabulous!!

image1214

Bratz

image1211Melodifestivalen har verkligen inte imponerat nämnvärt på mig i år... Bentzings låt kunde man ju refrängen på innan man ens hört låten en första gång, inga överraskningar direkt, Christer Sjögren visste man ju inte om man skulle skratta eller gråta åt och Carolas låt var overrated.

Den enda låten jag fastnat något sånär för är nog BWO, måtte den vinna.

Den största behållningen som årets schlagerkavalkad hittills har gett mig har nog varit insikten om hur sjukt lik Charlotte Perelli är en Bratzdocka, eller vad säger ni? Särskilt nu i sin nya skinny look.
     

Sommarplaner

Det är bara början av mars, men inombords befinner jag mig redan i ungefär försommarstadiet. Planerna inför sommaren har börjat smidas och tankarna börjar vandra iväg med mig... till en värld av sol och bad och grillat kött och färskpotatis!

Det som hittills står på agendan för min sommar-08 är:

♥ Midsommar i Freiburg, Tyskland, fotbolls-EM, glada tjejkompisar och öl i mängder!

♥ Kentkonsert på Strömsholmen i Eskilstuna den 12 juli

♥ Spanienresa -dryga två veckor i Alicante och Barcelona


Inte så illa planerat för att bara vara den 4 mars enligt min mening... =)


image1208
Nostalgibild från min senaste campingsemester i den svenska sommarmyllan.