Berit

Jag måste få berätta om en "familjemedlem" till mig, nämligen Berit...

44180-460
Berit och jag, sommaren 2004.

Berit är en skyltdocka som min mamma har köpt av Åhléns och kånkat hem... Berit har varit en del av vår familj i några år nu, och min mamma älskar henne och klär på och av henne hela tiden, vartefter säsong. Berit började sin bana hos vår familj som någonslags inredningsdetalj men har mer och mer blivit en del av våra (särskilt mammas) liv. På julen har Berit ofta tomteluva, till Halloween brukar hon vara utklädd till häxa. En lucia var Berit tärna och hon körde även en period som egyptisk dansös. Till nyår har Berit fått låna nån gammal blåsa av mig och vissa år har hon även fått ett glas champagne i handen. Oftast är hon dock french maid, det trivs hon bäst i tror jag.

Det är lite tomt här hemma just nu, mamma har nämligen lånat ut "Bejjan" till kontoret där hon (och numera ju även jag) jobbar... Hon är lite sportigt klädd där med svettband och grejer. Bejjan gör succé vart hon än hamnar! Jag saknar dock Berit här hemmavid!

44180-457

Här får Berit nytt nagellack. Klarrött får det bli den här gången. Det är mamma som målar. Hon tycker om att pyssla om Bejjan.

44180-458
Det kan se lite makabert ut när Bejjan byter om. Lägg märke till glitterstenarna som Berit har på kinden, hon är väldigt piffig!

44180-459
Ibland har Berit på sig den här svarta kjolen.

Grillkväll

Kom nyss hem från en grillkväll med mina Eskilstuna-vänner... (Efter att ha bott lite här och där är min vänskapskrets uppdelad i Eskilstunavännerna, Europaskolevännerna, Göteborgsvännerna, Uppsalavännerna och Australienvännerna, något förvirrande kan tyckads!) Det var hur som helst mycket trevligt! Och GOTT!! Sen jag kom hem till stan över sommaren har jag redan lyckats lägga på mig tre kg... med andra ord ett kilo i veckan :(

Det är som att min reptilhjärna är inställd på att hamstra ett rejält fettlager inför nästa svältperiod (läs studentliv)... Jag måste göra något drastiskt snart känner jag, typ sluta äta lösgodis, ve och fasa! :(

Sjukt trött

Man blir verkligen sjukt trött av att jobba... det känns som att jag inte har nått annat liv just nu än att kravla mig upp satans tidigt, jobba hela dan och sen komma hem, stoppa i mig lite föda och gå och lägga mig, för att tidigt nästa morgon börja om med samma procedur... Är det tänkt att mna ska ha det så hela livet? Helt sjukt!
 
Igår däckade jag verkligen klockan åtta, fullt påklädd, med löinser och smink och hela kittet! Jag hade bara tänkt läsa lite och relaxa... Jag, som alltid har tyckt att det där med helger är överskattat, längtar verkligen till helgen, hoppas det blir soligt så att jag kan få lite färg på mitt bleknande lekamen...

Oj, nu måste jag ju springa till jobbet igen, hejsvejs!

Julafton mitt i sommaren!

Efter ÅTTA MÅNADER på de sju världshaven nådde idag mina två lådor med kläder från Australien äntligen mig! Det var verkligen underbart att få gräva upp en massa gamla plagg och jag sprang runt i minst två timmar och provade och testade! Min balklänning hade överlevt nedpackningen över förväntan, och äntligen kommer jag kunna få strutta runt i mina grymma gröna metallic-ballerionor som jag köpte i Sydney! Ska nog fota lite och lägga upp på bloggen!

Jag måste erkänna att en hel del av grejerna känns ganska fel att ta på sig (det är märkligt hur snabbt ens smak kan ändras!!) och några grejer kommer med största sannolikhet att gå raka vägen till Tradera, men en hel del annat var ett kärt återseende. Min mamma förundrades och chockades lite och tycker att jag borde söka hjälpa hos anonyma shopoholics... och vad ska jag säga? Jag kanske bör hålla med, till mitt försvar var mycket inhandlat på rea... :)

Men jag har faktiskt bättrat mig i shoppingsvängen, köper inte lika mycket skräp längre faktiskt! Men det är ju svårt att lära gamla hundar att sitta, men jag försöker verkligen att handla mer hållbara grejer... men ibland kan man ju inte hålla sig när något glittrar och glimmar framför ögonen på en! ;)

Rotlöshet

Hann med en liten visit till Uppsala igår, var tvungen att hämta en massa saker som jag inte fick med mig hit för några veckor sedan. Det kändes skönt att kunna byta linser igen och få hit datorn så att man kan byta lite låtar på mp3 spelaren... Börjar fakttiskt störa mig lite smått på mitt eviga flyttande och flängande... Mitt liv de senaste 8 åren har verkligen utspelat sig i en kappsäck, det har varit flyttar hitan och ditan minst varje år, och därutöver "hemflyttar" varje sommar och vinter...

Jag har funderat en del över det där med mitt flängande, även om jag tycker att det är jobbigt och störigt ibland så kan jag faktiskt inte tänka mig nått annat sätt att leva riktigt... inte ännu i varje fall! Jag är nog en rast- och rotlös människa. Jag måste få luftombyte och livsombyte då och då. Min största skräck, efter råttor, är:

* Samboförhållanden
* Fast anställning
* Bostadsrätter

Allt sånt som kräver att man stannar upp och låser sig i en speciell livssituation liksom.... sådant skrämmer mig mer än något annat här i världen. Det finns säkerligen psykologiska förklaringar bakom sånt här, vet dock inte säkert. Kanske misslyckad potträning? Eller så är det bara någonslags emotionell lathet från min sida, skulle nått jobbigt hända, typ i kärlekslivet eller i vanliga livet så är det ju mycket lättare att bara flytta och börja om sitt liv på annan ort än att ta tag i problemet (enligt min uppfattning i varje fall). Jag kan verkligen inte tänka mig nått värre än att bli deprimerad och nedbruten, då flyttar jag mycket hellre och skaffar mig ett nytt liv... :)

Ehh, det där lät ju sjukt. Måste kanske ta tag i det här, men först så måste jag sticka till jobbet, det är jobbvecka igen....

See you later alligator!

Fussboll

Nu bär det av ner på krogen igen, det vankas ju fotbollsmatch som nog alla vet... det kommer nog att blir rätt tufft ikväll så allt stöd behövs! Självklart har jag på mig min Zlatan-tröja! Zlatan is back tonight!!

Back in civilsation...

Så var årets midsommarfirande genomlevt! Trots att årets midsommarfirande var det lugnaste firandet jag någonsin varit med om, jag hade en åttioårig tant och en småbarnsmamma till bords och drack högst ett glas vin under hela kvällen, så slutade firandet ändå med ambulansfärd... jojomensan!

Det var i mitt våld som det lilla barnet var när han lyckades sätta något i halsen, högst trolig ett grässtrå eftersom vi plockade smultron. Barnet hostade lite men var i övrigt vid god hälsa... de oroliga och beskyddande föräldrarna tyckte dock att man borde ta det säkra före det osäkra och for iväg mot sjukhuset som ett skott och mötte upp ambulansen på vägen... Jag hade vid tidpunkten NÅGOT dåligt samvete skall tilläggas! Även om farbror doktorn inte hittade något fel på gossebarnet och sa att barn måste tugga i sig lite allt möjligt för att lära sig vad som är ätbart och inte så tror jag inte att jag kommer få vara barnvakt något mera på ett bra tag om vi säger så.... :)

Midsommarhälsning från Samuel (1,5 år)

jnxm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmju  gugfvm nbjhnbgfbvfdujkjk n

Trevlig midsommar!

44180-455

Nu beger jag mig ut på den svenska landsbygden ett par dagar med
min drömprins för att fira äkta svensk midsommar!

Hoppas att ni allihopa får en riktigt trevlig midsommar, vare sig det regnar eller haglar på er!

Sofia tipsar!


Gissa om jag blev glad när jag upptäckte att mitt favvo-tuggummi "BigRed" har börjat säljas på Hemköp! Har ni inte provat BigRed förrut så har ni chansen nu, det smakar kanel och är superdundergott!!

44180-453


Uttråkad

Usch vilken tråkig dag det har varit idag... har inte gjort nått vettigt alls, allt regn gör mig så deprimerad!

Gick iofs ut på en långpromenad, jag känner verkligen hur två veckors lat hemmavistelse har fläskat på mig! Fick dock skoskav eftersom alla mina sköna skor är i Uppsala. När allt kommer omkring så är det ganska mycket av mina tillhörigheter som är i Uppsala, tog bara med mig en liten väska ner hit och jag måste nog bege mig tillbaks inom kort för att fylla upp förråden. Det värsta är att båda 
mina planerade midsommarklänningar oxå är i Uppsala.... Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta på mig... :( Iofs vet jag inte vad jag ska göra på midsommar överhuvudtaget så det kanske ger sig...

Denna ständiga midsommarångest är verkligen ett återkommande fenomen. Det är samma sak som den jävla nyårsångesten som kommer varendaste år, man MÅSTE ha nått riktigt kul och speciellt att ta sig för, annars gills det liksom inte... Grrr... Jag vill ha en Pripps Blå midsommar. Nu tack! :) 

Dagens Outfit!

Nu bär det av ner på krogen. Jag har ju då missat båda de tidigare Sverige-matcherna (skäms) men nu blir det andra bullar! Fick precis tag i min gamla klasskompis Martin som har flyttat till stan så nu blir det lite återträff med fotboll och bira!

 

Dagens outfit består av:
♥ Zlatan-tröja
♥ Capri-jeans (Lindex)
A walk down memory lane...

Det är verkligen fascinerande vilken kraft det finns i dofter egentligen, har ni tänkt på det? Bara genom att känna en särskild doft kan man liksom vandra bakåt i tiden och känna som att man befinner i en helt annan tid och kanske på en annan plats. Om jag till exempel gräver fram nån gammal "Date-spray" under nån städning och luktar på den kan jag helt känna som om jag åter vore 12 år gammal och var på väg ut på nått disco... Dolce & Gabbanas röda och Sambas blåa ger mig rejäla flash backs från högstadiet och med L'eau par Kenzo vandrar minnena från gymnasiet så sakteliga tillbaka.

44180-45044180-446
Sofias högstadieminnen är kopplade till dessa doftdroppar... Av olika anledningar så kommer jag nog inte använda dessa dofter så mycket i framtiden, högstadietiden är ju en enda lång ångestladdad pubertetskris som man inte gärna påminner sig själv om alltför ofta, hehe... :)

44180-449
Under gymnasiet var det den här fräscha parfymen från Kenzo som gällde, tycker om den än idag!

När man börjar tänka så finns det verkligen extremt många dofter, självklart inte bara parfymer, som framkallar minnen. Lukten av lera framkallar barndomsminnen från när man var ute och härjade i vattenpölar och nyklippt gräs och nypressat hö får mig alltid att känna mig hemma, vart jag än befinner mig i världen.

Men numera är det dock främst faktiskt parfymer som jag lättast kopplar samman med minnen av olika slag. Escada Sport (en stor orange flaska) = Språkresan till Brighton 1998, Elle by Armani = sommaren på Kos 2002, "Dream angels" by VS = Australien 2005. I framtiden så kommer jag nog att minnas min Uppsalatid när jag luktar på parfymer som Be delicious by DKNY och antagligen också min ständiga favo-deo Fenjal!

44180-44544180-444
Jag brukar alltid handla en ny parfym på flyget innan jag reser någonstans, på så sätt så vet man att man kommer förknippa resan med just den parfymen (dessutom är det ju rätt smart att handla parfymer på Taxfree i övrigt...), min första Elle By Armani köpte jag på Landvetter innan jag skulle till Grekland för att jobba och Heavenly bu Victoria Secret inköptes på en mellanlandning på Heathrow när jag var på väg till Australien!

44180-44844180-447

Fenjal måste vara min absoluta favorit-hudvårdserie. Den luktar så otroligt gott och mysigt!! DKNY-parfymen var en julklapp från min pappa, helt otippat så lyckades han köpa värsta goda parfymen till mig som snabbt blev en ny favorit!

Nu när jag åter bor hemma hos mor så snyltar jag ju självfallet på hennes parfymer, jag gillar BLV by Bvlgari skarpt och har lyckats övertala henne att efterskänka den åt mig. Den ger mig verkligen sommar flash backs eftersom jag har snyltat på den de senaste somrarna. Den är underbar tycker ja, en mysig doft liksom!

44180-443Nu är frågan också vilken doft som jag i framtiden kommer att koppla ihop med min termin i Bryssel, jag funderar på Clean "Fresh laundry" eller kanske någon schysst Escada?


Stockholmstripp!

Eftersom jag ju ändå ska iväg till Bryssel i höst har jag inte planerat in nån direkt utlandsresa eller dylikt den här sommaren. Istället gäller det att jag försöker göra saker på helgerna istället, små mini-breaks liksom. Helgen som gick for jag till Stockholm och hälsade på Sara som nyligen flyttat dit (hela Uppsala verkar förövrigt utvandra till hufvudstaden, alla utom jag vill säga!), eftersom vädergudarna var med oss så blev det två dagar på beachen (jag är ganska brun nu, yee ha!).

I lördagskväll hade vi picknick i någon park i typ Råsunda (stockholmsgeografi är inte mitt starkaste kort...). det var supertrevligt! Gänget i bakgrunden underhöll oss friskt med sitt brännbollsspelande... Det var en drös underliga människor av varierat slag som vi roades oss med att gissa hur de hörde samman... mitt förslag vann, att det var KRIS (Krimiellas revansch i samhället) som hade grillkväll.... Ingen vågade dock fråga hur det egentligen förhöll sig.

Efter picknicken blev det lite öldrinkning på Kungsholmen, oxå very nice. Jag måste nog åka till Stockholm lite oftare, det tar ju bara en timma från Eskilstuna (där jag ju kommer befinna mig över sommaren) till centralen, det är ju praktiskt taget ingenting.


44180-442
Idyllisk picknick!

Röda ögon

Jag har aldrig varit allergisk mot något i hela mitt liv, har bara ätit penicillin en gång någonsin, aldrig opererat mig eller brutit nått ben. Jag har varit en medicinsk superkvinna.. tills alldeles nyligen vill säga, nu på sistone  har jag lyckats utveckla både nickelallergi och pollenallergi... Det är helt avskyvärt!

Nickel kan man ju värja sig emot, även om det ju är tråkigt att bara kunna ha guldsmycken... värre är det med det där satans pollenet!! Ögonen är röda, halsens kliar och jag nyser konstant. Känner mig verkligen helt vidrig, helt uppsvälld och har vattniga ögon, jävligt ofräsch känsla! Trots att jag har inhandlat både piller och ögondroppar så känner jag mig ändå helt hemsk... buuu...

Nu ska jag jobba på lite här, bara halvdag idag som tur är, sen ska jag väl hem och gräva ner mig under täcket med min röda bautanäsa... :(Återkommer lite senare med bilder från min Stockholms-weekend förresten, den var very nice!

Mot Stockholm!

Om en nån timme bär det av mot Stockholm, jag ska hälsa på en kompis, sola och bada och förhoppningsvis ikväll dricka en Piña Colada! Ha en trevlig dag i solen!

Slutkörd...

Jag är verkligen helt ihjäl efter gårdagens kick off och dagens arbetsdag... Jag däckade på sängen direkt jag kom hem och har varit dödsseg hela kvällen!

Gårdagens kick off blev i var i varje fall en stor succé! Sällskapsresetema är ju en klassiker som sällan slår fel. Hela kick offen var planerad in i minsta detalj, det hela började på kontoret med "inkäckning" (vuxenhumor... I know...) vi fick boardingcards och vaccinationer (lakritsshots) av tre läckra flygvärdinnor.Sedan bar det av till vår "Ärbuss" (mera vuxna ordvitsar...hehe), på "flyget" blev det självklart säkerhetsgenomgång, utdelning av förbeställd taxfree, filmvisning (inte helt otippat sällskapsresan) och hela baletten.


Jag och Sofia på Ärbussen

Lunchen fick vi i små boxar och brödet serverades som brukligt ur brödkorgar. Allt var frid och fröjd och stämningen var på topp (varje uttalande av flygvärdinnorna följdes självfallet av "ratta ratta raa", frågor om det finns svenskt kaffe på hotellet förekom flitigt och det var ett evigt tryckandes på juiceknappen...). Vid lunchen svidade självklart flygvärdinnorna om till serveringsoutfit:Målet för resan var "el Linkopingo" där företaget har en filial. Där slogs vi ihop med markpersonalen där som hade en guidad tour med oss och visade företagets alla bostadsområden där nere (deras kick off hade inletts med reseledarutbildning).


Jag och mamma på rundtur i "El Linkopingo"

Efter touren blev det, inte helt otippat, grisfest! Helstekt gris och obegränsade mängder sangria bjöds det på!

     

Självklart skulle företagsledningen spexa till det hela och sjöng en egenhändigt komponerad visa. VD'n var vid tillfället (och resten av kvällen för övrigt) klädd i en tjusig t-shirt med texten "Invalido":

  

Efter några timmar på dansgolvet med idel schlager-hits pumpandes ur högtalarna så återvände Ärbussen till Eskilstuna med ett stor gäng trötta medarbetare...

Det var som sagt en ganska tung dag på jobbet idag... :)

Men det var det iofs värt, man borde verkligen gå på Kick offs lite oftare!

Kick off

Idag jobbas det bara halvdag här på jobbet, sen bär det av på Kick Off (eller kanske snarare sommaravslutning...). Sofia och jag har smörat in oss så att vi får följa med trots att vi bara är vikarier. Temat är sällskapsresan och jag ska ha en tjusig Ibrahimovic-t-shirt och en gul solhatt!

Mamma är någonslags festfixare här på företaget och jag tror att dagen kan bli riktigt bra... jag är ju även lite delaktig i en del av planerandet! Alla andra går här och tisslar och tasslar och är nyfikna på vad som kommer hända, men jag har poker face och avslöjar ingenting...

Utförlig rapport lämnas imorgon!

Nu måste jag iväg och byta om sen, sen är det visst incheckning... :)

Second hand shopping

Idag på lunchen blev det en tur på Myrorna för lite second hand-spaning. Det är verkligen inte min grej egentligen, men det var riktigt kul, och jag gjorde faktiskt två fynd! Jag tror att jag måste återbesöka Myrorna snart igen för en lite grundligare genomgång. Med min skrala sommarekonomi så är det ju dessutom den ultimata shopping-upplevelsen! :)

Dagens fynd:En svart liten axelbandslös väska. Perfekt storlek för partyt. Jag måste ju få med mig lite när jag går ut, typ en kamera, nycklar och smink. De vanliga party-clutcharna är på tok för små för mina behov. den är rätt så sliten, men jag gillar den skarpt! Det facila priset av 15 riksdaler gjorde heller inte saken sämre! :)
Silversandaletter, totalt oanvända för 100 spänn. Jag tror att de kommer passa utmärkt till min tyllklänning. Ett par guld- och ett par silverskor känns dessutom som ett måste i basgarderoben, nu har jag båda! :)

Trött

Jag sitter på jobbet och nästan somnar... gäsp... det är verkligen jobbigt att jobba, det blir så långa dagar... och jag är verkligen inte van att gå upp i ottan heller! Det tar säkert några veckor innan man kommer in i det.

Jag funderar nästan på att gå och sätta mig i massagestolen som finns här på kontoret. Så underbar! Det känns verkligen som en riktig massör som knådar en. Såna stolar borde de ha på universitetet oxå, det känns riktigt lyxigt! :)


Min bror

Det är underbart att komma hem och träffa sin familj. Igår kväll var det grillning hemma hos pappa. Härligt med lantluft på sommaren!! En annan sak som var härlig var att träffa min käre bror, David. Honom ser man inte så ofta, alltid när man är hemma så är han ute på sina äventyr och härjar.

44180-428

Igår kväll så var han faktiskt hemma och det var verkligen skoj. Efter maten så utforskade jag hans senaste inköp, en gammal flakmoppe med pedaler, en sån som man trampar igång. Helt galet, men det var roligt att brumma runt på grusvägarna måste jag säga!

Jag blev oxå väldigt glad över en massa presenter som min bror köpt till mig på Body Shop när han var i London i påskas. Jag fick en kokos body butter (min favorit!), en ansikts flanelltrasa (världens skönaste att tvätta sig med, skyna fynda på bodyshop, de är inte dyra alls!) och två stycken duschcremer, oliv och satsumas! Vilken bror man har!! :)Första dan på jobbet!

Vem hade kunnat ana att det skulle vara högsommarvärme så här första dan på jobbet? Inte jag... det kändes lite trist att sitta inne faktiskt, men ändå var det trevligt! Just nu håller vi på med ganska tråkiga uppgifter, matar in en massa objekt i datasystemet och så. Det ska bli roligare sen när vi får ha mer kontakter med hyresgärsterna, hyra ut lägenheter och sånt!

Det blev i varje fall lunch på
Tingsgården, det är ju en riktig höjdare att sitta ute på bryggan i solen och glassa! Jag är extremt glad att jag har Sofia (min kompis) att jobba med, imorrn ska vi nog lägga oss nånstans och sola på lunchen... man måste ju verkligen passa på, man vet aldrig hur länge det håller i sig. Nästa vecka kan det lika gärna vara 10 grader liksom, inget skulle förvåna mig!

44180-427

Jag och Sofia glassar lite på Tingsgården på lunchen, very nice! :)

Busy weekend

Det har varit rätt så körigt i helgen så bloggandet har legat lite på is!

I lördags var det student här i eskilstuna och jag hade två stycken att fira, på kvällen var det utgång, alltid roligt att komma hem och träffa en massa barndomsvänner och andra hemvändare! Igår var det grillning i dubbel bemärkelse, både av mig själv och av livsmedel. jag låg ute hos pappa hela dan och solade. Insåg inte att solen i Sverige faktiskt kan vara ganska stark så nu är jag illröd... very tjusigt!

Och nu ska jag precis iväg och börja mitt nya
sommarjobb! Ska jobba på mammas jobb och hon är överlycklig över att vi ska bli jobbarkompisar! Min bästa vän Sofia ska oxå börja där idag, det ska bli så kul att vi ska jobba tillsammans varje dag, det har vi inte gjort sedan högstadiet!

Får väl återkomma lite senare, jag har lite bilder som jag tänkte lägga upp oxå, men nu måste jag stressa iväg. Man vill ju inte gärna komma försent första dan!

PUSS

Bikinileverans!

Äntligen har mina bikinis som jag beställde från H&M för över 2 veckor sedan behagat dyka upp! :)

Jag är supernöjd, båda satt bra och var väldigt tjusiga. Syn bara att man ska vara så blek...

En lite lustig sak med den ena bikinin (den bruna) var att det sitter en massa små bjällror på den, både på toppen och på trosorna. Det hade jag inte sett innan jag beställde. Jag är väl inte helt inne på idén att smycka kläder med bjällror kan jag väl inte påstå, dessutom kommer det bli oerhört svårt för mig att smyga mig på någon i vassen. Bjällrorna kommer långväga att avslöja mig!

Dagens Hoff!

44180-426


Bilden kommer från
www.giese.za.net

Boten Anna?

Jag har en känsla att den här killen kommer gå långt... eller vad tror ni?

Sommarlov

Idag har Linda och jag legat och pressat i solen, härligt att sommaren är här! Jag har hela tre dagars sommarlov nu innan jag börjar jobba på måndag! :)

Gårdagskvällen blev förövrigt riktigt skoj, vi höll oss förvisso mestadels i öltältet vilket ju ofta är väldigt trevligt.:) Dessutom åkte Linda och jag en massa karuseller och hängde med fjortisar på tivoli (det är ju nånslags gatufest här i Uppsala, såna events lockar ju ofta till sig just det slags klientelet...). Det var i varje fall underbart!

Nu är det packning som gäller sen hem till Eskilstuna för någonslags sommarvistelse... Som vanligt åker man dit med någonslags ångestblandad förtjusning, men det ska faktiskt bli skönt att komma hem lite, grilla på altanen och sånt som hör sommaren till. För en gångs skull är jag faktiskt redo för Eskilstuna, frågan är bara om Eskilstuna är redo för mig?

Rix FM

Nu ska den nya blivna politices kandidaten (G på uppsatsen, yes!) bege sig ut på stan med sina vänner och fira! Det är Rix FM festival så det kan bli skoj!

Puss!

Opponering...

Ja... så var det dags, opponeringstime! Om mindre än en timme ska jag lägga fram min uppsats för examination. Jag är verkligen svinnervös, tänk om jag blir totalt sågad och måste göra om? Det får inte hända.... Hur som helst är det rätt kämpigt och sitta i två timmar och försöka försvara sig... Läbbigt! Man får direkt efteråt reda på om uppsatsen kommer bli godkänd eller inte, blir jag godkänd så har jag min politices kandidat... Det skulle kännas fint!

Om du har svårt att sova nån natt så kan du ju alltid läsa min uppsats
här... :)Working class hero...

Det enda som var lite jobbigt med att gå och lägga sig vid fyra på morgonen var att jag bara några timmar senare väcktes av min chef som ville att jag skulle komma in och jobba. Med min lutherska arbetsmoral så var jag givetvis på plats inom en timma, bakfull och trött... gäsp! Tur att chefen bjöd alla på lunch idag, very nice!

Det var faktiskt riktigt roligt att jobba idag, jag fick lära mig en massa nytt. Var med och besiktigade en lägenhet, svarade på frågor, skrev ut kontrakt och skrev in nya objekt i systemet. Det kanske är fastighetsbranschen man ska satsa på, det är faktiskt riktigt skoj!

sommarmorgon

Det var alldeles för länge sedan jag kom hem vid halvfyra tiden. Jag har blivit så tråkig på sistone, känner knappt igen mig själv! Nationaldagsfirandet slutade i varje fall med med en massa timmars vinpimpling hemma hos Yassin, vi hann både lyssna igenom tidernas bästa sommarhits och nästan bränna ner hela huset.... Så ska det vara, dessutom bjöds det både på Björn Rosenström, Ronny och Ragge och Markolioo i stereon, sommar med andra ord! :)

Nu ska jag nog koka lite spaghetti, det är det enda hushållet har att erbjuda.... sen zzzova...

Förresten, finns det nått bättre än att gå hem tidigt en sommarmorgon när det är ljust ute och fåglarna har börjat kvittra?? Jag tror faktiskt inte det!

Gonatt!

5 års jubileum!

Idag är det inte bara svenska flaggans dag utan även exakt fem år sedan jag tog studenten! det var den 6 juni 2001 som det begav sig och jag tog studenten vid Europaskolan i Strängnäs! Jag kan verkligen inte fatta vad fort tiden har gått sedan dess!

Jag har ändå hunnit med en hel del under de här åren när jag tänker efter... bott och pluggat i Göteborg, Uppsala och Perth, varit i Grekland och jobbat, flyttat sju gånger, lärt känna tusentals nya vänner och druckit åtskilliga liter sprit. Det har helt enkelt varit fem jävligt roliga år! Ändå så saknar jag verkligen Europaskolan och allt roligt som vi gjorde där, det var verkligen tre underbara år och jag trivdes som fisken i vattnet!! Underbara vänner och lärare och så mycket roliga minnen att det räcker och blir över, Aten, Berlin, Bryssel och Frankrike-resor... Man blir glad bara man tänker på det!

Det går sällan en dag utan att jag har kontakt med åtminstone 2-3 gamla gymnasievänner, hoppas att det kommer vara så resten av livet! Jag kollade lite i min gama studentbok (typ årsbok), som en slags nostaligtripp. Jag hade skrivit att min framtidsplan var att plugga juridik och bli en högavlönad expert. Även om juridikplanen sket sig så känns det fortfarande som en bra plan! Och så blev jag vald till årskursens partyprinsessa och årskursens kompis, hur bra är inte det!?

Vill bara säga hej till alla mina gamla europaskolevänner, saknar er jättemycket! I sommar ryktas det om en återträffspicknick, jag kommer vara där, garanterat!

Kommer ni ihåg den här gamla dängan förresten: "E3, E3 är inte som dom andra, Nej Nej, vi älskar varandra!" Hehe, gud vad roligt vi hade den där galna natten på Sundby när vi brände K-flaggan!

Sveriges nationaldag!

44180-42444180-42444180-424

Idag är det Sveriges nationaldag, och det ska minsann firas! Jag vet ännu inte hur detta skall göras, men något slags firande måste absolut styras upp. Jag tycker att Sverige är ett fantastiskt land, och jag är glad och stolt över att vara svensk!

Ibland kan man som svensk lätt få en känsla av att höra till ett slags mediokert kulturlöst släkte där enbart jantelagen styr och det finaste som finns är att vara "lagom". Inget kunde vara mer fel, vi svenskar är ett gäng riktiga kufar som har en mängd lustiga egenheter för oss. Kolla
här till exempel så förstår ni vad jag pratar om!

Ha en jättetrevlig nationaldag allihopa!!

Ps. Jag tycker att det bör höra till allmänbildningen och veta varför vi firar nationaldagen just idag, glöm inte att det var just den 6 juni år 1523 som Gustav Vasa valdes till Sveriges konung utanför Roggeborgen i Strängnäs!!Domedagen

44180-423

Jag är lite smånervös, jag har nämligen hört ryktas om att jorden ska gå under imorgon... fy! Det vill jag verkligen inte, det är så mycket jag har kvar att göra här i världen, det skulle vara sorgligt om allt tar slut redan imorgon! Anledningen till domedagsprofetian är att det ju imorgon är 06-06-06, dessa tre sexor ska ju symbolisera djävulen och det ena med det andra...

Så här när man antagligen bara har ett par timnar kvar i jordelivet så börjar jag faktiskt ångra att jag inte exempelvis har släppt in Jehovas och pratat med dem, de har intensifierat sitt missionerande som satan på sistone, de har exempelvis ringt på här tre gånger bara den senaste månaden! Jehovas tror nog oxå att domedagen är nära, kanske redan imorgon... Fan, varför tänkte jag inte på det här lite tidigare!! Då hade jag haft en fribiljett till himmelrikek, men nu är det kört! :(

See you in skärselden... :(

Långt borta...

När jag var i Australien i ett helt år så saknade jag min då nyfödda systerson som en tok varje dag. Man känner sig så långt borta, nu är det likadant. Fick precis ett mail från en kompis där nere, hon har precis nyss fått en bebis! Ibland önskar man att man hade alla sina vänner samlade på samma plats i världen, skulle vilja gå till BB med bebispresenter, men det är typ kört!

Grattis Sabrina!! Nån gång ska jag ta mig för att träffa din bebis, helst innan hennes myndighetsdag... :)

Sofia funderar över 1990-talet...

Jag tror att jag har blivit förslappad av att vara ledig... har svårt att ta mig för någonting, men det är ganska skönt iofs! Har nästan läst ut "Lasermannen", boken som jag köpte på bokrean. När man pluggar har jag aldrig ro eller samvete att läsa nått annat än kurslitteratur, men nu så ligger jag och läser timmar i sträck. Det är en trevlig sysselsättning!

Boken är riktigt bra för övrigt, en riktig samhällskildring från början av 90-talet, med Ny demokrati, nynazism, budgetkris och andra hemskheter. Det blir en hel del riktiga flashbacks från något som känns som en svunnen tid, nämligen min barndom... Även om jag bara var en si sådär 8-10 år så hade man ju ändå rätt bra koll på omvärlden. Jag kommer ihåg hur rädd jag var för lasermannen och att jag tyckte mig se röda laserprickar på täcket innan jag skulle sova, jag kände mig dock lite trygg när det kom fram att lasermannen bara sköt människor med mörkt hår. Med mina blonda lockar hade jag inget att frukta, men min pappa hade ju mörkt hår, så det var ändå lite läskigt. Jag kommer även ihåg att jag frågade mamma vad "galoscher" (stavas det så?) var för något eftersom jag inte riktigt förstod mig på Ny demokratis valslogan "Drag under galoscherna", i ärlighetens namn så har det nog inte mycket med ålderna att göra, har fortfarande vissa svårigheter att se någon djupare mening där... 

 Jag började fundera över en annan grej nu när jag låg och läste, nämligendet här med den svenska nynazismen, hur är det egentligen ställt med den? I början av 90-talet var ju nynazismen verkligen på tapeten och i Eskilstuna, där jag bodde, så kryllade det verkligen av små bastanta renrakade ynglingar med stålhättekängor och bombarjackor, det var verkligen olustigt. Kanske beror det på att jag flyttade från Eskilstuna (som tydligen var någonslags nynazistisk högborg...) för typ 8 år sedan, men jag har verkligen inte sett en skinhead på år och dar vad jag kan komma på!? Finns det några skinnskallar kvar i Sverige eller har de växt upp och kommit till djupare insikt? Eller är det bara jag som är blind och naiv som vanligt...?

44180-422

By the way, hur fan kunde över 6,7% av svenskarna rösta på ett parti som Ny demokrati?? Det övergår mitt förstånd. Det skulle vara intressant och prata med någon av dessa medborgare, men jag antar att det är svårt att få någon att erkänna en sån grej, att som väljare bli köpt med så billiga tricks... Hur kunde man svälja den invandrarfientliga populistiska jargongen med hull och hår? Och dessa jävla ölbackar? Vad fyllde de för syfte egentligen? 

Nä, nu ska jag läsa lite mera och fundera vidare... :)

En bra deal

I natt när Sofie och jag tog taxi hem från krogen så måste vi ha gjort tidernas bästa taxi-deal. Vi vinkade in en taxi utanför Stockholms och började babbla med taxichauffören som vanligt. Det visade sig att vi var hans sista körning och att han skulle ut på krogen efter jobbet. Han var jättetrevlig och jag frågade vad han skulle göra om vi drog en springnota. Svaret blev att han antagligen inte skulle göra någonting. Vi sa att vi kanske skulle ta och göra det då....
 
På eget initiativ sa han att han istället skulle stänga av taxametern (halvvägs hem) och att det räckte att vi betalade 50 spänn så skulle han betala resten av vår nota med kvällens drickpengar. Öh... Ok, it's a deal! Först trodde vi att han skojade, men han nöjde sig med en femtiolapp verkligen. Jag dricksade upp den till 60 spänn, men ändå? Förstå vilken bra deal (för vår del), vi var mycket nöjda och taxichauffören åkte iväg för att gå ut på krogen, hoppas att han hade en trevlig kväll, det förtjänade han!

Garderobsrensning

Har haft en liten garderobsrensning så här på morgonkvisten och bestämt mig för att försöka sälja av lite av det som inte används på Tradera.

Fick ihop ganska mycket, hoppas bara att nån börjar bjuda lite på
mina auktioner snart! Jag har aldrig sålt nått där förrut, ska bli spännande och se om det funkar!

Fattig som en kyrkråtta

Det har gått upp för mig att jag är extremt fattig. Det är hemskt... :( Jag har typ 200 spänn att leva på resten av månaden, hur sjukt är inte det?? I juni får man bara halva studiebidraget, alltså typ 3500, och eftersom jag skrivit uppsats som en tok den senaste tiden har jag inte kunnat jobba nått heller... När jag betalat telefonen och hyran så blidde det liksom inte så mycket kvar... snyft...


Formal outfit!

När jag glider runt i maktens korridorer och umgås med diplomater och politiska höjdare så ökar kravet på en något mer formell klädsel... Tyllklänningar och färgglada pumps kommer få ge vika för dräkter och kavajer...

Jag har redan utforskat H&Ms utbud på området, det var något skralt, men jag hittade lite. Jag måste skaffa mig en ny basgarderob helt enkelt, får börja om från scratch!En svart kostym känns som ett måste, hittade även en kritstrecksrandig i linne. Båda var snygga och klassiska!Jag antar att skjortor kommer ta över efter alla linnen och toppar som basplagget nummer 1. Jag gillar den rosarandiga, det kanske duger om det är casual friday?En trench känns som ett måste när man vill vara klassisk och stilig. Lite udda kavajer behöver man ju oxå ha, när man ska vara uppklädd med inte för formell. Jag gillar den rosa korta och den khakigröna. Frågan är bara om det är ok att matcha dem med snygga jeans eller om man ska skaffa sig lite vanliga långbyxor?

En grå kostym känns oxå som ett måste. Herregud vad jag måste shoppa...


Bryssel here I come!!

Äntligen ringde dem från Bryssel, nu är det klart!! Det är ännu inte bestämt vilket område jag ska jobba med och vilken handledare jag ska få, men det blir på utrikesavdelningen, där man ska bevaka EU:s relationer med olika delar av världen!!

Jag kan inte tro att det är sant!! Ikväll ska det firas, sen imorgon blir det väl jag som går och inhandlar nått kassettband med en snabbkurs i franska!!
Dagens Hoff!

44180-412


Bilden kommer från
www.hoffgallery.com

Dålig bloggerska

Gud vad jag har varit dålig på det här med bloggandet på sistone... får skärpa mig!

Går fortfarande runt och är skitnervös, har inte hört något från Bryssel ännu... Försökte ringa till kvinnan som hade mailat mig, men hon var inte på kontoret och svarade inte på mobilen... får väl hoppas att hon hör av sig innan jag går under av nervositet!

Annars händer det inte mycket, jag har ju en veckas semester just nu, typ... Min uppsats ska inte opponeras på förrän på torsdag, och jag har inget direkt att göra fram tills dess... ganska skönt faktiskt! Synd bara att jag är typ pank, det är hemskt... Kanske får ta en promenad ner på stan eller nått idag... Ikväll kommer i varje fall Sofie hit från Stockholm och det blir stor utgång på Snärkan! Det ska bli så roligt!!

Kompis, det går bra nu!

Jag skulle härmed vilja erbjuda dig platsen som praktikant på svenska EU-representationen (utrikessektionen) för hösten 2006.

Tror ni att jag var tvungen att läsa om det där mailet ett tiotal gånger innan jag fattade nått eller?!!!

Jag är helt lyrisk och samtidigt skitnervös! De ringde mig från Bryssel idag och pratade om praktiken och undrade varför jag inte hade hört av mig typ. Det visade sig att de hade skickat det där mailet till mig för typ två veckor sedan! Till fel jäkla mailadress, fick det vidarebefordrat till mig idag... Jag hoppas och ber till Gud att erbjudandet fortfarande gäller... Jag har mailat och tackat ja... hoppas, hoppas, hoppas att det inte är för sent!!!