Bakisopera

Gårdagskvällen blev lite av inte riktigt som planerat skulle man kunna konstatera... Vi var verkligen på topp till en början, stajlade till tänderna! Kvällen slutade dock redan vid elvatiden med att min kompis (X) somnade i min säng och jag somnade i soffan... Drinkarna blev visst lite för starka... :)

Nåväl... Vi får väl ta nya tag nästa helg!

Idag vankas operabesök, en helt ok sysselsättning så här en bakissliten söndag. Det är Folkoperan som skall föräras med ett besök av mig och mina väninnor. Vi ska se deras nya uppsättning om
Zarah Leander, förväntningarna är höga! Jag är ingen sådär jättefrekvent operabesökare,  men det kan det ju bli ändring på. Kul ska det bli i varje fall. Återkommer med en recension!

image1096

Drinkkväll

Ikväll vankas hemmagjorda cocktails och sedan en svängom på stadens nöjesinrättningar. Det ska bli SÅ kul!!! En sak som jag verkligen uppskattar med att vara hemma i Sverige är sannerligen partylivet. Att spendera några timmar med stajling, styra upp en rejäl förfest och sedan bege sig ut i natten... I Bryssel var festlivet mer adhoced, och det är inte alltid bara positivt. Jag gillar mer att få planera. ladda och komma i stämning i lugn och ro!

Innan det är dags å börja blanda drinkar måste jag bara lösa ett litet problem. Nämligen själva påklädningen... Det känns som en klänningskväll... Och jag har precis räknat mina klänningar och funnit över 25 stycken, så en sån får det bli!

Ha en jättetrevlig lördagskväll allihopa!!


Family Life

Idag ska jag följa med och hämta Samuel på dagis, sedan väntar tacoskväll hemma hos syster. Det är mysigt med lite riktigt family life så här efter en hård arbetsvecka!

Jag måste verkligen slå ett slag för det här med familjen, när man varit borta så mycket som jag varit de senaste åren så lär man sig verkligen att uppskatta att ha sina nära och kära inom pendlingsavstånd. Jag älskar att få ta del av det vardagliga livet, det är ju det enda som gills när det kommer till små barn. Det här med dagishämtning känns exempelvis lite exotiskt på något sätt och jag är heltaggad!!

Jippie!

Jag älskar Tradera!

Jag har varit jättebesviken på senaste tid eftersom samtliga Lars Winnrbäck-spelningar i Stockholm varit utsålda sedan länge. Nu har jag precis vunnit två biljetter på Tradera (eller vunnit och vunnit... fått köpa!). Jag är så glad! =)

Rött...

image1092...är inte bara sött!

Det är också en viktig symbolhandling att bära röda kläder imorgon. För er som missat det så har en kampanj till stöd för Burmas demokratikämpar utlysts världen över. I tider av rosa kampanjer till stöd för kampen mot bröstcancer kan gott en röd dag tillägnas de modiga munkarna i en av världens strängaste militärregimer.

Det kanske kan tyckas löjligt att allt vi gör är att helt sonika klä på oss en röd tröja, som om det skulle hjälpa? Jag tror dock att det i situationer som den rådande är oerhört  viktigt att omvärlden visar att man har ögon på vad som händer och att man inte accepterar det...
 
Jag kommer definitivt att bära rött i morgon!

Produkt

image1091Jag har tidigare här på bloggen basunerat ut min kärlek till Body Shops "Vitamin E"-serie. Nu har denna kärlek växt när jag idag hittade en ny fantastisk produkt i serien, nämligen ett fuktbevarande serum. Huden blir jättelen och mjuk, helt fantastiskt!

Den här produkten kan varmt rekommenderas! Skynda fynda!

Pris: 205 kr 









Recepttips!

Kom på att jag lovade att lägga ut receptet på soppan som jag lagade till lördagens tjejmiddag. Majs och chilisoppa med stekta kycklingfilébitar! Lätt som en plätt att laga, nyttigt och inte särskilt dyra ingredienser. Perfekt helt enkelt!

image1090Ingredienser

2 st

kycklingfiléer
0,8 l

majskorn, fryst eller på burk
1 st

gul lök, finhackad
2 st

vitlöksklyfta(or), finhackad
0,5 st

röd chilifrukt, i skivor utan kärnor
2 l

hönsbuljong, eller grönsaksbuljong
8 st

tortillabröd, små
100 g

ruccolasallad
200 g

riven ost
2 dl

matlagningsgrädde

Tillagning:


1. Häll av vattnet från majsen om det är burkmajs, eller tina majsen om den är fryst.

2. Fräs majscorn, lök, vitlök och chili i lite olivolja på medelstark värme i en vid kastrull.

3. Tillsätt hönsbuljongen och låt puttra i ca 10 minuter. Mixa till en slät soppa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

4. Pensla tortillabrödet på en sida med lite olivolja, salta och strö över riven ost och lite ruccolasallad. Lägg ihop två skivor till en klämma och stek gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar och servera till soppan som tillbehör.

5. Innan servering värms soppan upp med grädde. Lägg upp stekta kycklingbitar i varma skålar och häll soppan över.

6. Servera med krossade nachoschips och garnera med lite ruccola.

(Grundreceptet är hämtat från
Tasteline, vilket jag sedan modifierat och förbättrat!)

Puss Puss?

När jag ringde en kompis, vi kan kalla henne X, för en stund sedan var jag med om något lite obehagligt... Eller, kanske inte obehagligt, men väl lite obekvämt.

En kvinna svarar och presenterar sig som X:s sekreterare, hon hälsar att X är upptagen nu och inte kan ta samtalet men att hon kan be henne ringa upp. "Ok, visst!" svarar jag, varpå kvinnan säger, "Hejdå, puss puss!" och lägger på.

Puss Puss???

Är det bara jag, som ju arbetar på regeringskansliet som kanske är för stel och formell, som uppfattade den här artighetsfrasen som lite väl personlig?! Eller är det den här typen av gemytlighet som gäller numera? Är det något som borde anammas här på Justitiedepartementet? "Ja, visst, jag skickar över dokumenten från riksdagen med internkurir, puss puss!" eller "Ja, ministern vill diskutera antikorruption och polisfrågor vid mötet, puss puss!"

Det kanske vore något, när allt kommer omkring?! :)


Ett litet misstag...

Har ni sett det här klippet på You Tube? Det har cirkulerats här på jobbet i dagarna och är helt underbart. En taxichaffis söker jobb på BBC och blir av misstag indragen i nyhetsprogrammet i tron om att han är en IT-rättsexpert...
 
Hahaha, det är fantastiskt roligt!

Biokväll

Ikväll blir det bio för hela slanten, det vankas förhandsvisning på filmen "Den man älskar" med Rolf Lassgård och Jonas Karlsson. Det var länge sedan jag var på bio, även om jag ju älskar det. Det är så mysigt, så här på hösten borde det ju verkligen högsäsong för biobesökandet. Jag är dessutom sjukt sugen på popcorn, så ikväll ska det bunkras rejält vill jag lova!




Söt

I lördags var Samuel (och hans mamma och pappa förstås) och hälsade på mig i nya lägenheten. Min lägenhet är kanske inte barnanpassad, men det gick bra. Vi gick ut till Rålambshovsparken och sprang i gräset. Man blir verkligen lycklig i hjärtat av barnskratt. Samuel hade så roligt och sjöng och skrattade. Och så räknade han till tio, är inte det fantastiskt, när man bara är 2½ år?!! Han måste vara ett underbarn... :)

image1088

Söndagssliten

Oj vad sliten man kan vara en söndag som denna... :) Igår blev det tjejmiddag här hemma och sedan party ute på krogen. En supertrevlig kväll helt enkelt. Jag fick en massa fina inflyttningspresenter, stämningen var på topp och vinet flödade. Dessutom så överträffade jag mig själv i köket, majssoppa med kyckling och chili och quesedillas, smaskens! Soppa är helt klart underskattat som middagsmat, det kan ju faktiskt vara både supergott, festligt och mättande! Jag lägger ut receptet här om en stund!

En rolig surprise var att jag stötte ihop med en gammal språkresekompis ute på krogen, flashbacks från the wild days, Brighton -98!! (Fatta snart tio år sedan... man börjar sannerligen bli till åren...)

Nu ska jag vila mig lite i form, sen får vi se vad söndagen erbjuder. Solen strålar ju i varje fall, det borde utnyttjas!


Vackert

Jag trivs verkligen bra i min nya hemstad, Stockholm. Och det är inte så konstigt att förstå, se bara på de här bilderna, den här synen möter mig varje dag på väg till och från jobbet:

  

Det är ju nästan så att man blir tårögd... :)

Det där med ansiktsigenkänning... hmmm... jag vet inte riktigt...



Det är särskilt likheten med Sachin Tendulkar och Marilyn Manson som jag tycker är särskilt slående! Eller hur!!?

Vad är detta egentligen? När andra gör såna här program så brukar dom få en massa snygga och roliga kändisar som dom visar sig vara skitlika... Fuskar dom? Är dessa människor ovan ens kändisar?? Jag måste prova med ett nytt foto ikväll, nu måste jag till jobbet! Ciao!

Underbart

image1085Jag sitter helt mållös i soffan. Jag tror att jag måste ha hittat det mest fantastiska tv-programmet på länge, "Grannfejden" med Robban Aschberg. Helt otroligt, patetiskt men underbart.

När tv3 tar in fredsmäklare från Bosnienkriget för att lösa problemet med en oklippt häck och att den ena grannen kallar den andra "Rövslickare" sätts det hela in i ett så fantastiskt humoristisk perspektiv... haha!

Om det är något program som jag ska följa under hela hösten så är det "Grannfejden"!!








Sneak Peek

Äntligen, kamerasladden är återfunnen. Här bjuder jag på en liten smygtitt in i min nyinflyttade ikea-lägenhet, visst är det fint!? Jag är inte klar med inredningen ännu, men det känns överlag väldigt hemtrevligt! Min tanke är rena linjer i harmoniska naturfärger kombinerat med lite mer personliga detaljer.


Sovrum


Vardagsrum


Matplats

Om ni är intresserade av heminredning kan jag tipsa om sidan www.mininredning.se, där kan man titta in hur andra har det hemma, visa hur man själv har det hemma och utbyta tips och idéer, riktigt skoj!

Skitbank = Pank

Ahhh... mina agressioner gentemot bankväsendet vet inga gränser!! Det där med fri rörlighet av arbetskraft och kapital inom EU är i mina ögon ett stort skämt. Ni anar inte hur struligt det kan vara att arbeta och flytta runt här på kontinenten.

Jag har nu under två veckors tid försökt föra över pengar från mitt belgiska lönekonto till mitt svenska visa-konto. Det har visat sig lättare sagt än gjort.

Problem nr. 1: Brist på datumstandardisering inom EU
- Jag skrev in först 070910 som överföringsdatum för mina pengar, när pengarna uteblev på mitt svenska konto gjorde jag en felsökning. Då visade det sig att min belgiska bank planerade en överföring den 9 oktober, inte den 10 september... Ok, det gick ju att ändra. Men jag ifrågasätter ändå att man ännu inte standardiserat det där med hur man skriver datum, jag ser här ett uppenbart behov av det.

Problem nr. 2: Långsamma transaktioner
- Pengarna drogs från mitt belgiska konto i tisdags. Ännu idag finns pengarna inte på mitt svenska konto. Detta har resulterat i att båda mina bankkonton i princip är tomma. Jag har två kronor och sextio öre på mitt svenska konto, och det kommer man ju inte långt på!! Vart är mina pengar?? Ute i cyberrymden någonstans och hänger?!

Som ni kanske förstår är jag upprörd. Jag vill shoppa inredningsprylar och blommor för mina pengar, inte leva på kranvatten och havregrynsgröt utan sylt eller mjölk medan mina pengar verkar färdas med mjölktåget över kontinenten. Det  hade gått fortare om jag åkt ner och tagit ut pengarna själv i någon belgisk bankomat och sedan åkt tillbaka. Ska det vara så här?! Ska det?!... :(

Sladdlös

När jag äntligen fått klart allting och tagit fina kort som jag tänkte bjuda på. Tro fan då att sladden till kameran verkar ha försvunnit i flytten? Jojomensan... typiskt! :(

Tårar

Sitter i min nya lägenhet, i min nya soffa, och tittar på morgontv... Egentligen borde jag vara på väg till jobbet men först måste jag nog sminka om mig lite. Jag är så blödig. Det visas inslag från gårdagens TV-kristallgala, "I en annan del av Köping" måste vara ett av världens bästa program. Det var så fint när dom vann, tårarna sprutar ur mina ögon! Därav behovet av en omsminkning... :)

Återkommer med lite heminredningsreportage från nya lägenheten, det är SÅ fint här! :)


Flytt pågår

image1081Så var det dags, ikväll ska jag flytta in i min nya lägenhet! Det ska bli såå kul, är otroligt laddad!

Det enda orosmolnet på flytthimlen är att jag inte har bestämt mina badrumsfärger ännu!! Paniiiiiik! Jag måste köpa handdukar till duschen imorgonbitti och jag vill inte köpa några handdukar innan jag bestämt vilka färger som jag ska ha på badrummet i stort... Det väger dock åt vitt, grått och rött i dagsläget, men ändå, det kan lika gärna bli vitt och svart, eller grått och rosa...

I-landsproblem?! :)

Exhausted

Ok att jag hade längtat efter att få åka till Ikea och shoppa loss... men den här helgen, med dess två långa turer i nämnda affär, har gett mig en överdos tror jag... :)

Nu är det mesta inhandlat och inpackat på ett släp, herre gud vad prylar! Min rygg värker... Det är verkligen inte kul att flytta... Eller jo, det är jättekul att handa och inreda, men just det fysiska släpandet och packandet kunde jag klara mig utan tror jag. Det är fortfarande lite saker kvar att inhandla, som blomkrukor, skoställ, kuddöverdrag, stolsdynor och handdukar... men det får jag ta när kraften återvänt till mig.... Nu måste jag vila!!

Inredningstips

Det kanske inte har undgått någon att jag lägger ner en stor del av min tankekraft på inredningsfrågor nuförtiden. Det hela beror ju på min förestående flytt som jag längtat efter i typ några år, så ingen kan ju klandra mig.

I min jakt på roliga möbler snubblade jag in på den
här sidan, Bemz. På Bemz säljs roliga designöverdrag till de flesta av Ikeas möbler med avtagbar klädsel, helt otroligt smart!

Tänk dig att du har ett examplar av en gammal Tullstafåtölj exempelvis, på bara ett litet klick kan du gå från detta;



Till något av följande:, för att bara ge några exempel;

        

Det finns något för alla smaker, fabulous!


Mängder av snor

De senaste dagarna har jag vandrat runt som i en dimma. Jag har nämligen varit drabbad av gammal hederlig höstförkylning, fy fan, man blir lika nerslagen varje gång... och lika fascinerad över mängden snor en vanlig tjej som jag faktiskt kan producera under loppet av ett par timmar, vidrigt!

Nåväl, idag känner jag mig lite piggare... Även om halsen gör sjukt ont och näsan lyser, röd och avskavd... Det är ett hårt liv helt enkelt! :(


11 september

Aftonbladet uppmärksammar man idag årsdagen av terrordåden mot World Trade Center och Pentagon liksom årsdagen av Anna Lindhs död. Bl.a. så tar de upp det faktum att såna här stora händelser sätter spår i nästan alla människor så tillvida att man oftast minns exakt vad man gjorde den dagen och den stunden då man fick höra nyheten. Det är faktiskt ganska så fascinerande, för man kan ju tycka att den här typen av händelser snarare borde utradera andra intryck den dagen, men så är det ju alltså inte.

Den 11 september 2001 befann jag mig på Ikea i Kållered utanför Göteborg tillsammans med min vän Andreas. Det var i bilen till Ikea som vi hörde nyheten på radion och väl inne på Ikea samlades människor i de små fiktiva vardagsrummen och tittade på tv-apparaterna, alla var medvetna om att det var något väldigt stort som hade inträffat och man pratade helt plötsligt med en massa andra Ikeakunder precis som om faktiskt befann sig i varandras vardagsrum... Jag minns även att jag köpte en silverfärgad golvlampa... Såna saker har verkligen inpräntats i ens medvetande...


Den 10 september 2003 bodde jag i Uppsala och hade tacoskväll med mina kompisar Lina, Sofie och Ullis. Först förstod vi inte riktigt att det var något allvarligt som hade hänt, men vi satt ändå allihopa i min säng  i det lilla studentrummet på Kantorsgatan och följde nyheterna. Dagen därpå den 11 september kom ju dödsbudet på morgonen. Då befann jag mig på statistikföreläsning i Ekonomikum och vi hade en tyst minut tillsammans, på kvällen var det en jättevacker och fullpackad minnesgudstjänst i domkyrkan.

På något konstigt sätt har jag även lagt på minnet vad jag hade på mig vid de olika tillfällena... Den 11 september 2003 hade jag tillexempel ett par blå jeans och en grå stickad tröja... Vad skumt ens medvetande fungerar alltså! How come?!

Tips

Efter hemkomsten från krogen i lördags var man ju lite småsugen på något mindre nyttigt alternativ, som brukligt är efter en mängd intagen alkohol. Jag föreslog ostgratinerade popcorn som ett bra alternativ. När jag märkte att mina kompisar inte hade en aning om vad detta var så slog det mig att det kanske är ett hemmagjort recept?! Uppfunnet av mig?!

Om så är så följer här ett oslagbart recept:

Ingredienser:
- 1 påse micropopcorn (alt. en kastrull vanliga)
- 1 försvarbar mängd skivad hushållsost

+ ev. lite grillkrydda

Popcornen bredes ut på en tallrik (en påse micropop räcker ungefär till två tallrikar). Därefter kan popcornen kryddas efter behag med förslagsvis grillkrydda. Sedan är det bara att täcka popcornen med den försvarbara mängden ostskivor och in i micron i ca en minut. Färdigt att äta omedelbart, medan osten är smält! Smaskens!

image1066      image1067

Direktblogg - förfest

Det här blogginlägget författas direkt från vår förfest på Kungsholmen, Stockholm, Sweden. Det är jag och fyra av mina barndomsvänner från E-tuna som beslutat göra Stockholm osäkert för en kväll. Förväntningarna inför kvällen är skyhöga.

Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på eftersom jag inte har med mig någon kamera. Jag har dock precis gått igenom min kompis Sofias dator och hittat en del guldklimpar från förr, närmare bestämt från förra juldagsfirandet. Det var minsann en rolig kväll, jag hoppas att kvällen blir minst lika rolig!

        
     

The Brother

Voila!! Tjusigt va?!!

image1058

Helg!

Så är det åter hälj! Underbart!

Jag har precis återkommit från en liten avstickare på den uppländska landsbygden där det har vankats enhetsplanering med jobbet. Mycket trevligt! Det värsta med såna där tillställningar är ju dock att man alltid rullar därifrån, hur mycket är det tänkt att man ska trycka i sig egentligen? Tvårätters luncher och trerätters middagar, stor frukostbuffé och däremellan fikor med bakverk och ständiga godisskålar närvarande. Jag har nog en alldeles för svag karaktär för att klara av några längre sejourer på sådana där kursgårdar...

After Work

image1056Ikväll är det dags för säsongens första after work för min del, wonderful!

Det är ju dessutom min premiär-AW i Stockholm, jag är förberedd på ett något dyrare och mer begränsat ölutbud än i Bryssel men jag har ändå stora förhoppningar inför kvällen, inte minst beroende på alla gamla vänner som jag ska träffa ikväll. Det kan bli hur kul som helst!

när jag letade efter en passande bild till det här inlägget stötte jag på följande bild, en reklambild för alkoholfri öl, haha, jag gillar den, den signalerar "Lugn i stormen, blivande mammor, fredagsölen är räddad!" och "Mer bira åt gravida!"  Underbart!


Färgskalor

Lägenhetskikandet igår verkar lovande. Jag tror att jag kommer trivas väldigt bra så fort jag får allting iordning. Nu håller jag som bäst på att sätta samman lite färgskalor för inredningen. Sånt här är så kul, att få vara lite kreativ emellanåt.

Än så länge ser planen ut som följande:

Köksvrå: Vitt och trä
Sovrum: Beige, vitt, guld och trä
Vardagsrum: Ljusbrun, vitt och trä, orange/röd som accentfärg
Toa: Vitt och grått??

Har ni några tips?!

Lägenhetskika

Jag vet att aktiviteten på den här bloggen är under all kritik... men jag har ju faktiskt inte något internet att tillgå för tillfället. Lovar bot och bättring om en liten tid!

Jag var bara tvungen att skriva att jag ikväll ska iväg och titta på lägenheten som jag ska flytta in i om ett par veckor! Weee! Jag är helspänd, det ska bli så kul!! Sen är det inredningsplanering som gäller för hela slanten!

Först; ut i åskan och ösregnet för upptaktsmöte inför EU-ordförandeskapet med Cecilia Malmström.

Det sanna Eskilstuna

Min första helg som stockholmare spenderar jag i... Eskilstuna! Jajamensan, så fick det bli. Jag har en massa att stå i nu innan jag ska flyttat till ny lägenhet om ett par veckor, packning och inköp och det ena med det fjärde.

På tal om Eskilstuna, man blir inte alltför glad av att titta på
dessa vyer av stan, haha, fyfan.. Jag som har öst lovord över fosterlandet de senaste veckorna... Kanske dags att öppna ögonen? Haha

Byfesten anno 2007

Det slog mig att jag ju, trots utlovat, faktiskt glömde att återrapportera från byfesten förra lördagen. Jag skyller på att jag var disträ med anledning av flytten, nya jobbet etc.

Nåväl, byfesten var succé som vanligt. Den vankades femkamp och grillning som brukligt är på den här typen av tillställningar. Till min stora besvikelse, och trots en stor dos av kämparglöd från min sida, lyckades mitt lag dock inte ta sig ända fram i tävlingssammanhanget. Jag var tvungen att lämna min stora härliga vinnarhatt från förra året vidare till årets lyckligt lottade...

Nu är ju inte jag den typen av person som låter ett sådant litet bakslag få förstöra en hel kväll. Det var god stämning hela kvällen och svensk grannsämja när den är som allra bäst. Jag har lovat mig själv att jag ska bosätta mig på landet en vacker dag. Det är få saker som slår den svenska landsbygden enligt min mening. Mig veterligen anordnas i varje fall inga byfester av det här slaget på Kungsholmen, mina nya hoods, exempelvis.


På väg till Byfesten! Davis (iförd förra årets vinnarmössa), pappa och Mia (Davids flickvän)


Mia förser sig med fördrink

Mitt lag i femkampen, Sten, jag, Margareta och Bengt
  
Årets vinnarlag, något kaxiga i sina vinnarmössor, Lisbeth, Marianne, David och Janne

Som ni säkert förstår så var det ett underbart välkomnande tillbaka till Svedala, att bege sig på byfest. Längtar redan till nästa år. Då jävlar ska jag vinna tillbaka min mössa!!

The Soffa

Soffjakten är över! Den fick ett lyckligt men väldigt otippat slut när jag idag av en slump kom över en jättefin soffa till specialpris på Duka av alla ställen. En stor beige sak som kändes helt rätt, (bild kommer). Jag fick den dessutom till specialpris, 6000 kr, eftersom den hade varit demoex. Ibland ska man ha tur!

Eftersom det hela var något av ett impulsköp fick jag ju inte soffan med mig ut ur affären på en gång. Hämtning måste ombestyras... Det känns lite konstigt att MIN soffa står mitt inne i en butik, jag blev jätteupprörd när det kom fram främmande människor och provsatte sig i min soffa... Jag ville bara mota bort och skrika "Akta dom där jeansen!", "Gnid dig inte så där mot armstödet!"  Jag måste få hem den å det snaraste!