Recepttips!
Kom på att jag lovade att lägga ut receptet på soppan som jag lagade till lördagens tjejmiddag. Majs och chilisoppa med stekta kycklingfilébitar! Lätt som en plätt att laga, nyttigt och inte särskilt dyra ingredienser. Perfekt helt enkelt!
Ingredienser
Tillagning:
1. Häll av vattnet från majsen om det är burkmajs, eller tina majsen om den är fryst.
2. Fräs majscorn, lök, vitlök och chili i lite olivolja på medelstark värme i en vid kastrull.
3. Tillsätt hönsbuljongen och låt puttra i ca 10 minuter. Mixa till en slät soppa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
4. Pensla tortillabrödet på en sida med lite olivolja, salta och strö över riven ost och lite ruccolasallad. Lägg ihop två skivor till en klämma och stek gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar och servera till soppan som tillbehör.
5. Innan servering värms soppan upp med grädde. Lägg upp stekta kycklingbitar i varma skålar och häll soppan över.
6. Servera med krossade nachoschips och garnera med lite ruccola.
(Grundreceptet är hämtat från Tasteline, vilket jag sedan modifierat och förbättrat!)
Ingredienser
2 st | kycklingfiléer | |
0,8 l | majskorn, fryst eller på burk | |
1 st | gul lök, finhackad | |
2 st | vitlöksklyfta(or), finhackad | |
0,5 st | röd chilifrukt, i skivor utan kärnor | |
2 l | hönsbuljong, eller grönsaksbuljong | |
8 st | tortillabröd, små | |
100 g | ruccolasallad | |
200 g | riven ost | |
2 dl | matlagningsgrädde |
Tillagning:
1. Häll av vattnet från majsen om det är burkmajs, eller tina majsen om den är fryst.
2. Fräs majscorn, lök, vitlök och chili i lite olivolja på medelstark värme i en vid kastrull.
3. Tillsätt hönsbuljongen och låt puttra i ca 10 minuter. Mixa till en slät soppa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
4. Pensla tortillabrödet på en sida med lite olivolja, salta och strö över riven ost och lite ruccolasallad. Lägg ihop två skivor till en klämma och stek gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar och servera till soppan som tillbehör.
5. Innan servering värms soppan upp med grädde. Lägg upp stekta kycklingbitar i varma skålar och häll soppan över.
6. Servera med krossade nachoschips och garnera med lite ruccola.
(Grundreceptet är hämtat från Tasteline, vilket jag sedan modifierat och förbättrat!)
Kommentarer
Postat av: Nina
Det lät gott! Den ska jag göra nån gång :)
Postat av: Sigurdvilje
Nice site, keep up the good work!
Trackback