Kärlek

Jag har hittat en ny kärlek som jag ska möta våren tillsammans med, wow!!


LCHF is the shit

Det funkar inte för mig att infoga ett Youtubeklipp i bloggen, så här kommer en länk istället:

http://www.youtube.com/watch?v=zT_1dCbbR4I


Fantastiskt pedagogiskt om LCHF.

Hallonglass

Detta recept ska testas!! Är sjukt glassugen!

Hallonglass med cream cheese

3 ägg delade i vita och gula
3 dl vispgrädde
200g philadelphiaost
2 msk sukrin
100g hallon
Vaniljpulver 

1. Vispa äggvitor och socker
2. Vispa äggulor och philadelphiaost
3. Vispa grädden och vaniljpulver

Blanda samman allt i en stor skål och fördela i en form. Frys ca 1 dygn och ta fram i god tid.

Det låter väldigt gott och borde ju funka med andra smaksättningar? Citron? Rabarber? Blåbär?


Torsk på torsk

Jag gjorde ett stort framsteg i kokkonstens värld i förra veckan när jag lagade torsk till matlåda. På LCHF-favoritaffären Lidl såldes torskfiléer för 69 kr för ett kg, fantastiskt bra pris så det var jag så klart tvungen att pröva.

Jag har tidigare bara tillagat lax och var lite nervös för hur jag skulle ta mig an den här firren. Det visade sig dock vara världens enklaste, och det blev himmelskt gott. Så här kommer receptet!

Fyra portioner
- 4 frysta torskfiléer
- Smör
- Grädde
- Havssalt
- Grädde
- Dill
- Riven parmesanost

(allt efter smak)

Jag lade filéerna i en ugnsform, tjoffade på en smörklick på varje, hällde över grädde, kryddade efter smak och sen in i ugnen. Typ 20 min på 200 grader vill jag minnas. Sen hade jag på lite riven ost på filéerna och körde med grilleffekt i ytterligare några minuter för att det skulle få lite färg. Anrättningen serverades med blomkålsmos och lite grönsaker. SÅÅÅ GOTT!!


Mums!

Melonkärnor

Jag har upptäckt en ytterligare en god nyttighet med multipla användningsområden, nämligen melonkärnor! Köpes i påse, jag köpte denna, av märket risenta.

Melonkärnorna använder jag i mina oopsies, på mascarpone och nyss på keso tillsammans med kanel. De kan även rostas och saltas och ätas som snacks, men det har jag inte prövat ännu. En massa nyttiga fetter och vitaminer består de av. De innehåller 15 g kolhydrater per 100 g, vilket är lite över gränsen, men eftersom man inte vräker i sig några jättemängder så funkar det bra ändå!Albert & Jacks

Jag vet att bloggningen varit bristfällig, men det betyder inte att jag varit det. Jag har LCHF'at som aldrig förr (med bara liiite fusk ibland)! Dock står vågen nu stilla på 62 kg, vilket iofs är 12 kg ner sedan i maj så jag är ändå glad och nöjd och snygg.

Jag tänkte dock att jag skulle komma med ett tips! Det här med fika är ju lite av ett LCHF-gissel och oftast så slutar det med att man får ta en enkel latte eller cappuccino (vilket oftast duger bra och är gott nog), nu har jag dock gjort en fantastisk fikaupptäckt. Albert & Jacks har öppnat upp ett nytt café kombinerat med saluhall. Vilket fantastiskt koncept! Mitt på Drottninggatan dessutom. Så där kan man köpa en bit parmesan (som jag gjorde) eller lite skinka eller god korv att ta som tilltugg om man vill. Så jäkla bra!!