Maffiaboss

Oj, halva semmen har visst gått! Vart tog tiden vägen?? Den första två veckorna har spenderats likt en riktig maffiaboss, under devisen att aldrig sova på samma ställe två nätter i rad. Typ. Jag har flängt runt som en vettvilling i Eskilstuna och Stockholm och haft riktigt kul, träffat familj, släkt och vänner i ett rasande tempo.

Det där med maffiabossuppladdningen är inte helt fel. Imorgon är det ju nämligen jag som flyger till gudfaderön Sicilien för en veckas sol och bad och total avkoppling. Ser fram emot det väldigt mycket, och efter dagens kaotiska väder känns Italien mer lockande än någonsin! Nu ska här strykas och packas och förberedas. Min arma moder har dock synpunkter på mina husliga förmågor och har tagit över de sysslorna skulle man kunna säga. Känns tryggt.


Kent i hällregnDet är verkligen underbart att vara hemma, jag njuter av varje sekund! Det var nästan så att jag till och med njöt av ovädret som lyckades med att pricka in exakt de två timmarna igår kväll då jag befann mig i Parken Zoo, Eskilstuna för att se Kent spela på hemmaplan. Men bara nästan...

Oavsett väder så var det en grym konsert, as usual.

Jag har egentligen bara en sak att amärka på och det är slutscenen. De senaste fyra Kentkonserterna jag varit på (från fyra olika turnéer) har man haft samma sista låt (mannen med den vita hatten) och samma sluteffekt (spruta ut små papperslappar över publiken). Den enda skillnaden har varit färgen på papperslapparna. De har varit i guld, vitt och rött. De snaste två konserterna har man satsat på röda lappar. Mycket effektfullt, men som sagt, dags för nått nytt!


Daniela och jag, före respektive efter regnet


Daniela, Mattias, jag och Martin var i god form, trots att vi var lite blöta. Regnponchos is the shit!


Det idoga regnandet gjorde att Mattias blåa skor färgade av sig och han fick smúrffötter


Home sweet home

Så var man hemma igen, underbart! Jag hade sån tur och fick resa med regeringsplanet hem, så det gick snabbt och smidigt och jag var hemma redan vid sextiden istället för vid elva som jag hade varit om jag rest reguljärt. Man borde alltid ha tillgång till en private jet. Det är ett av råden som jag tagit till mig från att ha läst Paris Hiltons "Confessions of an Heiress"...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Sverige luktar gott. Jag har suttit på altan i kvällssolen och bara insupit svensk sommarluft i flera timmar, helt fantastiskt!

En annan fantastisk sak var att Samuel bestämde sig för att överraska sin moster med att komma hit till Eskilstuna och bo här i några dagar. Det ska bli jätteroligt, jag håller på och smider planer på vad vi ska hitta på. Kanske Parken Zoo?? Imorgonkväll ska jag hur som helst dit, fast utan kids. Då inleds min Sverigesommar 2010 officiellt med Kentkonsert. Det ska bli såå roligt och nostalgiskt!


Samuel och jag ikväll!


Jag gjorde det!!

Om jag säger att jag måste springa 8 km innan jag får åka hem till Sverige så ser jag till att göra det. Eftersom jag har en väldig Sverigelängtan så var incitamenten starka och ikväll så gjorde jag det. Jag sprang verkligen ÅTTA kilometer. Milda makter, det är ju skitlångt. Och jag kände mig stark som en oxe, bådar gott inför tjejmilen i september!Nu har jag gjort mitt i Bryllan. Imorgon åker jag hem!! =)

Avsked

Avskedens tid är här. Snart lämnar jag Bryllan, och även om jag inte kommer att gråta floder för att behöva lämna Bryssel så finns det många fantastiska människor här som jag kommer att sakna!

Idag hade jag avskedslunch med mina underbara vänner Henrik och Samuel. Maria är på tjänsteresa och kunde inte vara med. Jag kommer att sakna mitt lilla gäng som har tagit så väl hand om mig dessa månader!


Jag, Sam och Henry dricker kaffe på lunchen


Nedräkning

Inte många dagar kvar i Bryllan nu, åker hem på fredag!! Ser fram emot fyra veckors semester innan jag tar tag i nya utmaningar tillbaka på Justitiedepartementet! Det var länge sedan jag längtade så efter semester. Troligtvis beror delvis på frustrationen på att jag ju tvingats spendera en stor del av sommaren just här i Bryllan, så långt ifrån svensk sommaridyll som man kan komma!

Jag har faktiskt gått och blivit lite Sverigefrälst under de här senaste månaderna. Jag dagdrömmer om ängar, insjöar och skärgårdsöar, grillkvällar hemma på landet, rosékvällar vid Riddarfjärden och engångsgrillar i Stockholms parker. När jag var hemma sist så gick jag så långt att jag köpte en stor moraklocka på en loppis. Så genuint svenskt som det kan bli. Jag måste verkligen hem och få mitt Sverigebehov mättat innan jag blir tokig!

Jag får leva på lite minnen från den fantastiska sommaren 2009 så länge...V&D

Också här i Bryllan så gillar man Vickan och Danne! Titta vilken fin löpsedel jag stötte på nu på kvällskvisten:


Nöjd!

Mot alla odds och varningar för att släppa lös belgiska frisörer på mitt blonda skandinaviska hår så är jag sjukt nöjd med resultatet! Jag var rädd att håret skulle lysa gult eller bli helt sönderblekt och att det skulle vara svårt att förklara att jag vill blanda ljusa och mörka slingor, kalla nyanser. Men det var ju inga problem!Dock hade jag helt rätt i att det var olidliga timmar i frisörstolen i hettan. Jag längtar just nu efter regn som en lite knastertorr försommarblomma!

Hot hot hot

Idag väntas nytt värmerekord i Bryllan. 36 grader. Jag bävar för den här dagen. I vanliga fallet söker jag skydd på jobbet som har välfungerande AC och solskydd på fönstrena. Idag ska jag dock spendera flera timmar mitt på dagen hos frissan och jag tvivlar på att dom ens har AC, dessutom så kommer jag säkert få sitta i sån där värmehuva (om det är 36 grader kan dom väl annars bara sätta ut mig på gatan i solen med en kopp kaffe?? Borde ju ha samma effekt kan man tänka? Ska nog föreslå det...)

Jag bävar såväl för värmechock som en vanlig frisyrchock. Har aldrig gjort något större ingreppn hos frissan häri Bryllan , men nu ska det slingas och fixas. Jag står helt enkelt inte ut med min utväxt en enda dag till. Jag måste bara fixa fusklapp med instruktioner på franska så att dom förstår hur jag vill ha det. Det här kan gå hur som helst... Återkommer!

Weekend i Champagne


Det var verkligen fantastiskt skönt att komma bort från Bryssel ett par dagar och få andas lite fransk lantluft. Det är egentligen helt otroligt att Champagne bara ligger några timmars bilresa bort. Det känns nästan som en annan värld (en lite bättre värld i ärlighetens namn...)

Vi hade en supertrevlig och intensiv helg! Mycket champagne har provats och inhandlats, vi hann med besök på i Reims och i mindre byar och spenderade natten i Epernay som är något av en centralort i Champagne. En liten sömning och mysig stad som är hemstad till några av de mest exklusiva champagnemärkena, såsom Moët Chandon och Pol Roger. Vi hann också med ett besök på festivalen i Ay som avslutades med ett lång fyrverkeri och ljusspel över bergen med vinrankor, häftigt!


Champagnefestival

Imorgonbitti åker jag tillsammans med mina fantastiska vänner Maria, Samuel och Henrik på en liten weekendutflykt till Champagne för att fylla förråden inför vintern! Resan har varit planerad sedan länge och de senaste veckorna har vi gått in i detaljplaneringsfasen, champagnehus måste bokas in, guidade turer och hotel förbeställas. Döm om vår förvåning och glädje när vi upptäcker att vi ska åka till Champagne samma helg som staden Aÿ har Champagnefestival!!

I Aÿ finns ett av våra favoritchampagnehus där man kan köpa mycket prisvärda champagner direkt från champagnebonden Regis Fliniaux. Aÿ är även hemstad till det lite mer exklusiva varumärket Bollinger. Champagnefestivalen i Aÿ går ut på att alla champagnehus har öppet hus och bjuder på smakprover och mat, så vi ska strosa runt, göra spontana champagneinköp och förhoppningsvis pröva många många olika champagner! Och på kvällen vankas fyrverkeri! Jag är övertygad om att det kommer att bli en underbar helg.

Underbarast av allt är nästan att slippa grytan Bryssel för en helg och få se lite fransk landsbygd!Kokar

Brussels is boiling. Milt uttryckt, jag gick precis förbi en termometer som visade 38 (!) grader. Och ingenstans finns någon svalka att få. Jag hade gett mycket för en mild havsbris över stan, men det känns inte så troligt.

Ska man utnyttja tillfället till att njuta lite av AC'n på gymmet? Just nu känns det som den enda räddningen denna kokhetta Brysselkväll. Imorgonbitti är det jag som lämnar stan. Skönt!!