Lina är på G

UPDATE: Det är tisdagen den 19 februari som gäller för Linas framträdande i nationell tv och ingenting annat!


Det här med Marys library har blivt lite av en följetong här på bloggen, och så ska det förbli!

Onsdagen den 20 februari klockan 10.00 måste alla lova att ratta in TV4 och Malou von Sivers "Efter tio", då ska min kompis Lina vara med och berätta om hennes bibliotekprojekt i Kenya och hur det har påverkats av oroligheterna där. Byn Homa Bay där biblioteket finns ligger precis i de mest oroliga områdena, staden har eldhärjats, man har tvingats gömma bibliotekets inventarier och de som arbetar med biblioteket har tvingats fly ut på landsbygden för att få tag i mat och andra förnödenheter.

Jag hoppas att inslaget hjälper till för att uppmärksamma och stödja Linas projekt. Förresten är bibliotekets
hemsida åter uppe!

image1185image1186

5 x B

Ikväll blir det en lugn fredagskväll med Let's dance och popcorn. Kvällen kan ses som en uppladdning inför morgondagen, då det vankas träning, shopping och tjejmys på Centralbadet. Låter verkligen som en superdag, en dag som sedan avslutas med en tjejförfest och utgång!

På Centralbadet blir det de fem fantastiska B'na som gäller:
- Brudar
- Bira
- Bubbel
- Bastu
- Bad

Och så skvaller förstås, men det börjar ju på S.

Fabulous!

Skönhetstips

image1183Jag har hittat en ny produkt som jag måste tipsa om, nämligen apotekets mandelolja. 100% kallpressad mandelolja, 100 ml till det facila priset av 41 riksdaler. Mandelolja fungerar som en alltialloprodukt som kan användas som nattcreme, sminkborttagning, badolja, till för att smörja in torra ben... möjligheterna är oändliga! Eftersom den är en ren naturprodukt så täpper den heller inte till porerna, kalas!

Mandeloljan säljs av någon anledning bakom disk, så man måste säga till personalen att ta fram underverket åt en.

Mums

image1182Nu vet jag vad jag ska göra i helgen!!

Jag ska provbaka någon av alla
dessa kladdkakor. Det vattnas i munnen på mig bara jag läser dessa smaskiga recept! Personligen gillar jag särskilt kladdkaka med smält After Eight på, men den varianten fanns inte med bland just de här recepten.

Kladdkaka... mmm.. finns det något godare?! I don't think so!Ridning

Dagens aktivitet i söndagssolen bestod av shetlandsponnyridning för Samuel. Det var premiär på hästryggen för hans del, även om han har varit sugen väldigt länge efter att ha sett Pippi på Rymmen ungefär tjugofemtusen gånger... Well, det hela gick alldeles galant, den lilla hästen Bo-Oscar var genomsnäll.

image1181 
Moster Sofia och Samuel och Bo-Oscar på Överjärva gård.

Bebis

image1180Storken har äntligen landat. Grattis Karolina och Daniel, mina vänner som igår blev föräldrar till en liten Melba!

Det är så otroligt roligt och stort, samtidigt som jag blir skraj... Nu har liksom startskottet gått för allmän avyngling, nu är man vuxen! Karolina var först ut bland mina tjejkompisar, och jag misstänker att en babyboom är nära. Inte för min del dock, långt därifrån (även om jag ska bli moster för andra gången om inte alltför länge, det räcker gott för mig!).

Hur som haver, jag längtar efter att få se det lilla miraklet i verkligheten, grattis igen!!

image1179


Visdomsord

I min kalender bjuds det varje vecka på några bevandrade visdomsord nere i högra hörnet. Den här veckan tyckte jag att det var särskilt bra. Så här är det ju verkligen, man måste tro på dig själv, helt enkelt, så går allt vägen. Tror man inte att man kan, så går det vanligtvis inte heller särskilt bra.

"Oavsett om du tror att du kan, eller om du tror att du inte kan, har du helt rätt."
(Henry Ford)

Payback time...

Den som är satt i skuld är aldrig fri, var det visst någon klok man som sa... tro f-n det... Har precis pratat med CSN, det är payback time för mina studieskulder. 1085 kronor skall jag betala, varje månad, I TJUGOFEM ÅR!! Det är ju inte klokt!!

Well... smakar det så kostar det, det har ju varit roligt att plugga och så... Mina 248 universitetspoäng måste ju betalas... Varje ynka poäng har kostat mig en sisådär 1300 kronor... *snyft*

Jag sätter skiten på autogiro och försöker glömma... :´(

image1178

SMS-lektion

Jag har tidigare skrivit om mina nyblivna singelväninnor här på bloggen och nu måste jag återigen ta upp ämnet...

Igår kväll var Anna och Jenny förbi en sväng för att hämta lite grejer när vi osökt kom in på en diskussion om den manliga delen och befolkningen och hur man bör förhålla sig till den. Vi pratade om det här med sms, när bör man skicka? Hur länge ska man vänta på att svara? För oss var det självklara regler att aldrig skriva första gången två gånger i rad, att alltid vänta med att svara minst lika länge som det tog innan han skickade tillbaka förra gången, you get the grip... Vanligt sms-förnuft helt enkelt.

image1177Det roliga med detta var att min kompis Anna i sammanhanget var helt oförstående, det krävdes långa utläggningar med att förklara "Om du skriver tillbaka redan nu så kommer du ju aldrig få reda på om han skulle ha skrivit till dig om du väntade ett par dagar till, du kommer att bli mycket besviken på dig själv så snart du tryckt på "skicka", du kanske till och med kommer att skrika till av ånger i samma sekund"...

Efter en stund slog det oss att "Herregud Anna, du är ju en forntidsmänniska!!"

Senast Anna var singel, i.e på nittiotalet, så hade man ju inte mobiler hur som helst, hon har således aldrig blivit skolad i hur man hanterar män via mobilen. Nästan ett decennium av mobilflörtetikett har gått henne förlorad!! Det var ett samtidigt fascinerande som skrämmande faktum... Kanske borde man samla alla förhållningsorder och sätta samman till henne i födelsedagspresent eller dylikt? Eller det kanske finns någon bok i ämnet att tillgå?

Hur som helst så var det väldigt roligt och jag började fundera på vad det egentligen är för regler som gäller?! Finns det några allmängiltiga normer? En del människor verkar ju exempelvis skriva "puss" till höger och vänster, något som jag personligen är väldigt restriktiv med. Hur länge ska man egentligen vänta med att svara på ett sms innan man uppfattas som enbart otrevlig? Det finns mycket att fundera vidare kring här känner jag...

TITO TRIAL

Det känns lite tråkigt att vara fast här uppe i Stockholm när det är sån action nere i Ystad. Jag skulle ge mitt vänstra lillfinger för att få vara en fluga på väggen under Titorättegången. Förvisso handlar det hela om ett fruktansvärt brott som kan ha begåtts, men Tito livar ändå upp stämningen på något vis under de välövervakade och kändistäta rättegångsdagarna med sin absurda uttalanden och galna upptåg...

Well... guilty or not guilty?! En liten snuskfarbror är han nog i vart fall utan tvekan och efter de påstådda anklagelserna om sexuella övergrepp mot ett barn som kom för några år sedan mot samme lille man så säger något mig att karln inte har hundraprocentigt rent mjöl i påsen, men whos knows?

Bästa smöret

Jag har gett upp hoppet om diverse smalprodukter att bre på smörgåsen såsom typ Lätta och Lätt och lagom och allt vad som finns, man blir ju inte smalare för det!

Dessuom verkar det ju vara själva brödet som är boven, inte fettet. Så om man nu ändå ska ta sig en macka kan man ju lika gärna bre den med något gott. Det är där Bregott med havssalt kommer in i bilden. Bästa smöret jag någonsin ätit! Jag är saltoman sedan länge och uppskattar de små knapriga havssaltbitarna något oerhört...

SÅ gott, det behövs nästan inget annat pålägg!

image1175

Missad födelsedag

Ooops... Det slog mig precis att denna blogg fyllde två stolta år i onsdags! Hur kunde jag missa en sådan grej, skandal! Well, grattis bloggen, och förlåt mig för att du delvis nedprioriterats i mitt liv... I will try to make up to you... :)

Singelkväll

Ikväll står det utgång på agendan. Jag och mina två nyblivna singelvänninor Jenny och Anna ska ut på stan och göra den osäker. Som hjälp på traven har vi laddat upp med cocktails av varierade slag, Piña colada och Mojitos bland annat, me likey alot!

Flickorna här har inte samma vana som mig av singellivet (jag är inne på åttonde året), men de verkar faktiskt börja gilla det efter några mer nedstämda veckor. Nu är vi i varje fall på G!

Stockholmsnatten here we come!

    

Grammis

image1172Nu är det läge för mig att svira om i galastassen, ikväll vankas det nämligen galaglans för min del. Det är Globen och Grammisgalan som skall föräras med ett besök! Det ska bli riktigt roligt, är tokladdad.. Har med mig fyra klänningar som jag nu skall välja mellan... sånt är ju alltid klurigt. Även om vi bara skall vara publik och med stor sannolikhet inte kommer synas i tv-rutan annat är som små knappnålar är jag inte den typen som går på gala utan galaklädsel, det ligger inte för mig helt enkelt.

Grammis, here we come!!


Dagens Practical Joke

Idag på förmiddagen när jag höll på att skriva ett mycket seriöst och byråkratiskt underlag inför ett internationellt besök här på jobbet hände något lite olustigt... när jag skrev ordet "för" förvandlades det till ett hårt ord för det kvinnliga könet. Jag blev helt ställd och trodde att datorn med mig skämtade aprilo... Alternativt att jag blev sextrakasserad på jobbet av någon okänd hacker...

Till slut förstod jag att det var någon som tagit sig in i min dator och fifflat med min autokorrigering... En odåga till kollega visade det sig så småning om vara som hade styrt upp det här lilla skämtet med mig för en dryg månad sedan. Förstå, jag kan alltså ha skickat ut viktiga papper med könsord lite här och var i en månads tid!! Som om jag hade Tourettes och tvångsskrev fula ord i promemorior...

Tips för hur jag skall hämnas detta fanstyg mottages tacksamt!! :)


Back in business

Efter en dag på jobbet känns redan julledigheten som en suddig förnimmelse, drömde jag?

Well, back in business, nytt år och nya möjligheter! Det mesta är sig likt, förutom att en stor del av mina kollegor, mig själv inkluderad, äter mer sallad än vanligt. Ännu har inte nyårslöftena brutits. Apropå nyårslöften så har jag lovat att ta körkort under 2008... Ska bli spännande att se om det realiseras!

Back to work!

Sällskapsspel

Sällskapsspel är helt klart underskattat. Igår kväll bjöd jag in ett tiotal av mina närmaste vänner till en redig sällskapsspelsafton kombionerat med knytkalas. Alla hade laga olika goda rätter som blev till en buffé som vi åt av innan vi delades upp i lag och satte igång och spela spel. Aftonens sällskapsspel bestod av Retro, Stockholmsspelet och Rappakalja, underbara spel som bjöd till många asgarv och intressanta diskussioner. Det var superkul och jättemysigt, måste göras om snart!

Mina Tysklandsboende vänner Ullis och Jörg sov kvar hos mig och idag pallrade vi oss in till stan för att äta, här poserar jag och Ulrika framför Stadshuset:


Junibacken

Igår hade jag förmånen att få umgås med Samuel på tumanhand hela dagen, en riktig mosterbondingdag som spenderades på Junibacken på Djurgården. Det var vårt första besök på Junibacken och vi är helt sålda, perfekt utflyktsmål för små knattar som lessnat på att ha jullov och som måste busa av sig tusen kilo energi ungfär. Samuel blev helt till sig och satte sig och byggde klossar till torn så fort vi kom in. När jag försökte övertala om att gå vidare och titta på andra grejer svarade han bara "Jag väntar här på dig, du kan gå själv lite om du vill"...

Well, jag lämnade inte treåringen vind för våg och till slut fick jag med honom runt till alla ställen, favoriten var nog Pippis hus och att klättra runt bland taken i "Karlsson på taket"-rummet. Sedan tittade vi på teaterföreställningar också, och åkte sagotåget och åt köttbullar och godis. Måste jag berätta att den lilla gossen däckade totalt på bussen hem och sov i två timmar? En hård dag... :)

     

    

Nu har både Samuel och jag årskort på Junibacken, so I guess we'll be back!

Fjälläventyret

Back home, safe and sound...

Det var mycket trevligt med en liten fjällsemester att fira in det nya året med måste jag säga. Jag är inte den som vanligtvis beger mig ut på friluftsäventyr och jag var tvungen att låna ihop vantar och mössor och termobyxor och långkallingar, sådant som normalt inte ingår i min basgarderob, men nu fick jag faktiskt lite mersmak på detta! Kanske måste bege mig iväg snart igen. Det där med snö, bastu, sprakande brasor och sällskapsspel tilltalar mig och jag är väldigt glad att min kollega Robert bjöd med mig.

Jag kanske inte skulle dra det hela så långt som att säga att jag är nästa Anja Pärson, men jag tog mig ned från toppen till marken igen ett flertal gånger utan att dö, det var mer än jag vågat hoppas på... Dessutom har jag förstått att det där med vintersport till 80% handlar om image och den tyckte jag att jag kirrade finfint i morsans skidställ!

Lite bilder från äventyret: