Julen är här!

Att vakna upp på julaftons morgon och titta ut och se att all det som igår var grönt nu är vitt... det är sånt som nästan får en att börja tro på tomten igen. =)

Julen är väl hittills i det närmaste sig lik. Är hemma i Eskilstuna nu för lite traditionellt julfirande, igår kväll inleddes härligheten med den obligatoriska köttbullsrullning- och bingolottokvällen. Väldigt mysigt med lite family-time så där. Om det inte vore för att något ondskefullt hänt med vårt vatten (landet, egen brunn...) som gjort att det färgats mörkt oranget hade det känns som läge för årets julbad nu, men det hela får lösas på annat sätt. Sen ska jag också baka en saffranscheesecake också (upprepning av förra årets stora succé, receptet finns
här), sen är jag all set för julen!God jul på er alla!!

Handarbete

Redan igår kom jag igång med ett av mina jullovsprojekt, nämligen stickandet av en halsduk. På bilden nedan kan resultat hittills beskådas. Jag valde ett garn som är 70% ull och 30% nylon, det kändes som en bra blandning. Garnet är trefärgat, rosa, grått och vitt, mycket tjusigt. Jag kör med tekniken varannan rät och varannan avig, mest på grund av att det är den enda stickteknik som jag behärskar, men också för att det blir väldigt jämt och fint.

Med hjälp av den
här utmärkta sticksidan lyckades jag även lägga upp maskor på egen hand. Bävar dock för avmaskningsmomentet som är lite av en utmaning. Senast jag stickade något var på syslöjden i åttan och då skötte syslöjdsfröken Margareta den biten så oklanderligt... Well, nu är man 26 år och står på egna ben, får lösa problemet helt enkelt.


Början på en fabulous halsduk...


Jullov!!!

Äntligen, jullovet kom till slut. Det kjänns helt fantastiskt, nästan tre veckor med sovmornar och... Ja, vad mer? Det känns alltid lite konstigt i början på en ledighet. Vad ska man fylla tiden med? Den halva dag av jullov som hittills passerat har jag fyllt med att sova, läsa en bok och städa köket. Nu då? Man kan ju inte bli uttråkad på tre timmar... Den enda planen inför jullovet är hittills att jag ska sätta in foton i album och att jag ska sticka mig själv en halsduk, en randig för att öka svårighetsgraden något, bra terapi med lute pyssel. Får kanske ta tag i det hela idag. Inhandla garn och stickor och nya fotoalbum och pennor att skriva med. Panduro, here I come!

Julmys med flickorna

Ikväll är det dags för vad som blivit lite av en jultradition, mys och julklappsbyte med mina tjejer. I år har det styrts upp någon form av knytkalas av det hela. Jag paxade tidigt att få stå för köttbullarna eftersom det ju är piece of cake att springa förbi Konsum på vägen och ladda upp med Mamma Scans, well, not so easy visade det sig... Mamma Scan blev totaldissad när vi gick igenom upplägget härom kvällen. Hemmagjort skulle det minsann vara!! :(

Till slut fick jag ge med mig och igår kväll stod jag där och rullade, köttbulle efter köttbulle. Jag har inte ens vågat provsmaka dom ännu men jag förutsätter att de är... öhh... prima! ;)

Fick en rolig idé från
Katrins blogg, nämligen att man vid såna här tillfällen ska sätta sig ner skriva ett brev till sig själv om hur man förväntar sig att nästkommande år ska bli, lagom till nästa års julmys tar man sedan fram breven igen och utvärderar om det blivit som man tänkt sig. En rolig idé som jag ska pracka på flickorna ikväll. Frågan är bara vad man ska skriva? Vad kommer 2009 att bära med sig för spännande äventyr för mig egentligen!? Dags å ta sig en funderare...


Icke önskvärda tydligen...


Slut som artist

Vilken helg det blev, inte en lugn stund! Igår vankades det julbord på Yxtaholms slott med hela familjen. Riktigt mysigt och med hög julstämning. Där borta i mittersta Sörmland var det ju dessutom fullt med snö. Svårt att tro här hemma i Stockholm, här finns ju inte en snöflinga så långt ögat kan nå.

SOm om det inte vore nog med det. Idag fortsatte festligheterna med fyraårskalas för Samuel. Sedan ottan har jag varit uppe och hjälpt till och laga monstertårta och blåsa ballonger. Det där med att ordna barnkalas tar verkligen på krafterna. Ikväll ska jag ta igen mig med lite tredje adventsmys med mina söta vänner, mysigt!

Lite bilder från helgen:

Syster och jag på julbord


Bärbar DVD med Nicke Nyfiken-filmen, praktiskt när de vuxna bara äter och äter...

 
Jag och Simon på kalas
 

Monsterunge och monstertårta


En bilbana från farfar, kanske bästa presenten?


Samuel iklädd min present, en transformersdräkt, mycket populärt!!

Julefrid

Min julgran är just nu min stora stolthet i livet. Det var lite av en utmaning att finna utrymme för den med tanke på att jag lever på 26 kvadrat, men det gick! Och tur var väl det. En liten blick mot min fina gran och mina ögon tindrar och min själ blir lugn och fridfull. Egentligen är jag ju lite old-school vad gäller ju just granar. De ska vara äkta, huggas på egen hand i skogen och tas in och kläs först dagen före julafton. Jag har dock fått en lite liberalare syn på det där på senare år. Granen ska nu få vara med mig genom hela mörka december. Den är tänd dygnet runt, även om jag vaknar av mardrömmar mitt i natten ska jag bara kunna kika bort i hörnet och få lite julefrid i hjärtat. Så är tanken.

Min stolthet, Mr. Christmas Tree


Startskott

Om en dryg timme går startskottet för årets julbordssäsong för min del. Idag vankas julbord med jobbet på Gondolen. Lagom till att man tagit igen sig från det ska jag och la grande familia till Yxtaholms slott och avnjuta ännu ett...

Och nästa vecka har jag sedan inte mindre än sex julrelaterade events där julmat/fika kan väntas... Och då har julen inte ens börjat på riktigt ännu. Mama Mia, var ska detta sluta, ska jag behöva rulla in på det nya året?

När jag sökte efter en rolig bild som kunde passa till det här inlägget tänkte jag att ett tjusigt grishuvud kanske kunde vara något.

Well, jag fann
detta, nu är jag inte så sugen på mat över huvud taget längre, fy!

Vinterpratare

Det här måste vara en av de bästa nyheter jag hört på senare tid. Varför har man inte kommit på det här med vinterpratare förrut? Jag kan verkligen se framför mig hur jag går till kylskåpet och samlar ihop lite jul-leftovers, gör en skinkmacka och öppnar upp en julmust, kanske tar fram några knäck och en skumtomte om det fortfarande finns kvar, kryper ner under täcket i soffan, kanske med en katt i fotändan, och lyssnar på P1:s vinterpratare.

Underbart så det förslår.

Smink

I helgen så utnyttjade jag det presentkort på MakeUp Store som jag fick av käraste syster i födelsedagspresent. Senast det bar iväg på sån där sminkkurs blev jag måttligt imponerad av resultatet. Jag hade nog kunnat sminka mig bättre i sömnen än vad den där kvinnan gjprde, blek och dassig blev jag. Det var helt förfärligt.

Med denna erfarenhet i nära minne uppmanade jag den här gången sminkösen att inte spara på krutet. All in! Spackla mig till oigenkännerlighet om du så måste! Jag tror hon blev glad över uppmaningen för hon körde på. Det var hur roligt som helst. Det blev intensiva sotade ögon i blått och rosa läppar och kinder, very nice. Jag köpte självfallet hem grejerna som hon använde på mig, men det återstår väl att s hur lyckat det blir när jag ska experimentera i badrummet på egenhand.

Well, övning ger väl färdighet får jag hoppas.

Så här tjusig blev jag i varje fall: