Moving in-day!

Ni anar inte hur intensiv gardagen var for min del har i Bryssel... Oh my...!!
 
Efter att ha sprungit runt pa stan och irrat i typ sex timmar (very nice shoppingmojligheter under hosten ska ni veta....) borjade jag leta bostad pa internet och fick sa smaningeom tag i nagon fransktalande kvinna som hade ett rum som verkade bra. Sa det var bara a bege sig dit... Vet ni hur svart det ar att forsta en vagbeskrivning pa franska, sarskilt nar den inneholl tunnelbanebyten etc?? Valdigt svart vill jag lova!!

Men det gick bra och till slut kom jag dit! Rummet var litet men valdigt fint och lag bra till, precis vid alla EU-institutioner dar jag ska jobba! Det bor typ 10 olika praktikanter i samma hus och jag tror att det kommer bli kalasbra! Det enda som var ganska obra var hyran, 430 euro i manaden! Helt crazy! En hyra over 4000 kronor nar man forvantas leva pa CSN's 6900 kanns lite smatorrt... Tur att olen ar billig har i varje fall!!

Well... tillbaka till min intensiva gardag. Efter att ha skrivit pa ett fem sidor langt kontrakt pa franska for rummet sa ringde min latsaspappa Anders, han var pa vag till flygplatsen i Bryssel med min stora resvaska (long story, men han fraktade med sig en stor vaska at mig eftersom han anda skulle till Belgien i business...) Sa det var bara a satta sig pa forsta basta flygbuss och aka dit!

Var val tillbaka pa hostelet vid sju, helt slut... Pimplade lite bira i hostelbaren och pratade med lite roliga manniskor sedan somnade jag... En valdigt lang dag!

Och nu ska jag alltsa bestalla en taxi och flytta in i mitt nya hem! Jag har skaffat mig ett belgiskt telefonnr forresten, maila mig sa far ni det sa att ni kan ringa och skicka sms!

Bon jour!

Nu ar jag framme i Bryssel och forsoker sa sakteliga lokalisera mig i min nya hemstad, nagot som inte ar helt latt pa grund av en viss sprakbarriar... Jag har i varje fall letat mig fram till Grand Place och jag har redan tagit kort pa Manneken Pis!! :)

Nu sa var det ju bara den lilla bostadssituationen kvar att ta tag i... Har hittat ett rum som jag ska forsoka fa komma och titta pa idag... Ar bara lite nervos over hur jag ska hitta, det far val bli taxi...

Jag sag nagra spannande skobutiker pa vagen hit forresten, ska nog ga och utforska dem en snabbis nu... ;)

Au revoir!

Byfest anno 2006

Direkt efter min hemkomst till Eskilstuna bar det av på årets största festlighet, nämligen byfesten!

När man är ute i världen och far så är det ibland lätt att glömma sina rötter men när man kommer hem blir man snabbt påmind om den lantis man ju faktiskt är. I min hemby kallar man fortfarande familjen som flyttade hit från Stockholmstrakten i mitten på 70-talet för "Stockholmarna", you get the grip...
I know where I'm going and I know where I'm from liksom....

Årets byfest inleddes som sig brukligt är av tipspromenad och femkamp. Jag hamnade i lag 3 tillsammans med min bror David och en granne som heter Roland och annan granne som heter Leif, vilket team vi var alltså.
  

David och jag hade vinnarinstinkt till tusen och hetsade laget til framgång, efter bejublade insatser i diverse tävlingsgrenar så vann vi hela kalaset till slut!

44180-516
Leif, David, jag och Roland. Vilket gäng!

I egenskap av vinnare fick vi bära vinnarmössorna hela kvällen. Vinnarmössorna är ett slags vandringspris som måste tillbaka igen till nästa år. Då ska jag självklart kamma hem vinsten igen!
Förutom vinnarmössa bestod första priset av att "bli behandlad med respekt hela jävla året".

Efter de fysiska aktiviteterna tändes grillarna och som brukligt var det knytkalas och det dracks friskt med sprit. Kolla vilka smarriga köttbitar som familjen Janson hade med sig förresten, mums!



Vilket kalas, längtar redan till nästa års byfest!

Ein student aus Uppsalalala...

Igår var jag ute och sa hejdå till Uppsala, mycket trevligt men också lite sorgligt! Det blev förfest hos Yassin coh sedan utgång på Bryggan, väldigt trevligt! Nu är jag lite bakissliten, men det hjälps inte... jag måste packa och städa, om ett par timmar kommer pappa och hämtar mig och då måste allt vara klart!

Lite bilder från igår:



Hejdå Uppsala, I will miss you alot!

Packa eller packad?

Hej hej från kaoset!

Varför utsätter man sig för att flytta egentligen, varför inte bara slå sig till ro nått fint hus vid en sjö och sedan aldrig mera jaga banankartonger och tvätta fläktfilter och skura insidan av kökslådor etc etc...

Jag börjar känna mig lite småstressad, har skjutit upp den här packningsproceduren in i det sista... flyttlasset går vid lunchtid på lördag och fredagskvällen är helt vikt å kopiöst partande eftersom det är min sista kväll i Uppsala på mkt länge. Detta betyder att jag måste packa klart allt idag! Fy.... me don't like...

Jag vet att många säkert känner igen sig, men när jag tänker på hur många gånger jag har flyttat de senaste tio åren av mitt liv blir jag nästan galen. Stackars min familj som måste hjälpa till och kånka runt på mina möbler land och rike runt....

Sofias flyttkarriär:
Februari 1999: Jag flyttar hemifrån till Strängnäs för att gå på gymnasiet
Oktober 1999: Jag flyttar till ny lägenhet i Strängnäs
Augusti 2001: Jag flyttar till Göteborg
Januari 2003: Jag flyttar till Uppsala
Augusti 2003: Jag flyttar till nytt korridorsrum i Uppsala
November 2003: Jag flyttar till ny lägenhet i Uppsala
Januari 2005: Jag flyttar till Australien
Januari 2006: Jag flyttar tillbaka till Uppsala
Augusti 2006: Jag flyttar till Bryssel

Lägger man till alla hemflyttningar varje sommar och alla mellanlandningar i Eskilstuna mellan typ samtliga flyttar så blir det en kopiös mängd flyttar. Undrar om jag någonsin kommer slå mig till ro? Jag är nog en rotlös och flyktig människa... :(



It's not a big big world...

Jag har blivit rejält påmind om vilken otroligt liten värld vi lever i... Igår kväll satt jag i godan ro med min kära vän Olle på Snärkes sommarklubb Bryggan och delade en flaska rosé när jag plötsligt tycker mig se en person jag kände igen... Det var ett väldigt bekant ansikte men jag kunde verkligen inte placera personen i fråga... Kunde det vara någon gammal barndomsvän eller dylikt?

Efter ett par minuter kommer jag på, det var verkligen en tjej som gick i min seminariegrupp under min första termin i Perth, Australien! Vi läste European Politics tillsammans och hade tutorials (seminarier) tillsammans på tisdagseftermiddagarna. Jag berättade för henne att jag hade guidat runt vår lärare när han ju oxå var på besök i Uppsala i maj. Som sagt, världen är liten, and I love it!

44180-506
Sarah och jag!

One seat

Alla ni som ännu inte har skrivit under på att EU-parlamentet borde sluta flänga omkring nere på kontinenten utan hålla sig till parlamentsbyggnaden i Bryssel borde ta och göra det nu!

Gå in på
www.oneseat.eu för att läsa mer och skriva under!

Omröstning

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska skriva blogg från Bryssel eller om jag ska ha vanlig resdagbok?

Hmm... jag är våg och såna här val är väldigt svåra för mig... vad tycker ni? Resdagbok eller blogg?


Bloggtips

Min kompis Kirsti har skaffat sig en blogg, jag förväntar mig mycket intressant läsning.

Gå in och kika på
den vettja!

Rösta

Ett annat problem som jag måste ta tag i är det här med röstningen... Jag kommer ju att vara borta på valdagen. Eftersom jag skulle skämmas otroligt mycket om jag inte gick för att rösta så har jag efterforskat mina möjligheter:

* Poströsta innan jag åker.

* Rösta på den svenska ambassaden i Bryssel.


Även om det vore mest praktiskt att rösta på posten och ha det hela avklarat så tror jag att jag kommer satsa på det sistnämnda alternativet. Jag tycker att det är högtidligt att rösta, att rösta är för mig samma sak som för en kristen att ta nattvarden eller dylikt.

En gång har jag missat att rösta, det var i kyrkovalet 2002 och jag grämer mig ännu. Särskilt eftersom det låga valdeltagandet i kyrkovalet har utnyttjats av extremister och galningar.

Jag är ju fortfarande ganska ung så jag har ju inte fått rösta så många gånger ännu.

Här följer en liten resumé av de politiska val som jag deltagit i:

1994: Jag och några andra i elevrådet styr upp EU-omröstning på Nyforsskolan i Eskilstuna. Vi gick til posten och hämtade riktiga valsedlar som vi kopierade upp och vi tillverkade anonyma röstningsbås i skolbiblioteket och alla som röstade blev avprickade från klasslistorna.
Sofia röstade: NEJ (Jag skäms faktiskt, men jag var ung och rädd för det okända...)

2002: Riksdagsval. Mitt första riktiga valdeltagande! Det var en solig dag i Götet när jag och min granne Andreas högtidligt begav oss till folkets hus i Biskopsgården. Jag minns att vi åkte och badade sedan, det var en supervarm dag, den 15 september 2001.
Sofia röstade: Folkpartiet Liberalerna i både kommunal-, landsting- och riksdagsval. Jag minns att jag kryssade Axel Darvik från Göteborg som sedermera kom in i riksdagen som typ den yngsta någonsin. I kommunalvalet röstade jag på några schyssta homeboys från Biskopsgården.

2003: EMU-folkomröstning. Den här gången befann jag mig i Uppsala och min vallokal var Post Scriptum, den enormaste tentasalen någonsin.
Sofia röstade: JA!! Självklart ska Sverige vara med i det europeiska samarbetet fullt ut!

2004: EU-parlamentsval. Den här gången befann jag mig faktiskt hemma i Eskilstuna på sommarvistelse och var därför tvungen att söka upp mitt lokala postkontor (Gallerians). Jag minns med fasa det här valet på grund av Junilistans tillkomst.
Sofia röstade: Jag fortsatte starkt på min socialliberala bana och kryssade den grymma Euroentusiasten Cecilia Malmström.

Nu är det alltså 2006 och jag ska åter vandra till valurnan. Jag kommer återigen rösta socialliberalt, allt annat vore liksom att svika sina ideal. Hur som helst. Om Mona Sahlin säger att det är sexigt att betala skatt så kan jag contra med att det är minst lika sexigt att rösta. Människor som inte bryr sig om samhället, vart alla våra skattepengar går och som inte har minsta ambition vad gäller vilket slags samhälle vi vill skapa och leva i, det tycker jag är hiskeligt osexigt i varje fall.

Ett problem till...

44180-505

Hur ska jag klara mig i fem månader utan min prins?? Jag måste packa ner honom i resväskan...annars går det ju inte!


Reality slaps me in the face!

Efter en hård helg (titta in på Hannas blogg för att se lite bilder) går jag nu in på min sista sommarjobbsvecka och jag känner hur verkligheten... eller kanske overkligheten är ett bättre ord, börjar smyga sig på.

Om en vecka åker jag till Bryssel...

* Jag har ännu inte någonstans att bo där nere
* Jag har ännu inte börjat packa ihop mitt uppsalensiska bohag.
* Jag måste träffa femtioelva människor och säga hejdå.
* Jag har fortfarande inte köpt linser.
* Jag kan fortfarande inte prata franska.
* Jag har knappt läst en ordentlig nyhetstidning på hela sommaren, jag har INGEN aning om vad som är på G inom EU.


Hulk hulk... snyft snyft, stackars mig!

Jobb Jobb Jobb

Det känns inte som om jag gör annat än jobbar och sover... Jag kan bara säga att jag längtar efter helgen något oerhört!! Det ska bli en väldigt bra helg, ska träffa en massa människor som jag inte träffat på en evighet och dessutom ska jag få besök! Det ska bli väldigt kul, hoppas bara det kan bli lite solsken oxå.. Jag känner hur jag har bleknat bort de senaste veckorna... :(

Nä, jobb var det som gällde... See you!

Fattig

Idag var jag för första gången på Ica på ganska länge. Jag var helt enkelt tvungen. Jag är ganska fattig för tillfället och jag försöker spara alla mina pengar till Bryssel, men vissa saker kan inte vänta. Jag handlade verkligen inte några extra vaganta pinaler, en liter lättmjölk, fyra äpplen, tamponger, youghurt och lite juice var pretty much it. Detta finansierades med följande betalningsmedel:


* ICA bonus-kupong på 25 kronor

* Pantkvitto på 14 kronor

* 15 kronor i mynt


Buuu... jag är verkligen ett low life... :(


Säckpipa i buskagen

Jag kom precis hem från min kvällspromenad. Mycket trevligt var det så här i kvällssolen.

En lite lustig sak hände mig dock. Mitt under promenaden tycker jag mig höra skotska tongångar. Ljudet blev bara starkare och starkare ju längre jag gick. Tror ni inte att det stod någonslags skotte vid en bäck lite längre fram och spelade på sin säckpipa så att det dånade ut på den uppländska landsbygden? Jojomensan! Mycket trevligt var det, lite braveheartkänsla så där. Det var lite romantiskt på nått sätt, med säckpipa så där en solig sensommarkväll.

Jag säger d det... det är bara i Uppsala som såna saker händer. Det var säkert någon vilsen utbytesstudent som vill spela av sig lite hemlängtan eller omtentaångest.


Ecoutez et répétez...

...är franska och betyder "lyssna och repetera"...

Och det är precis vad jag pysslar med idag. Tiden springer verkligen iväg och om jag ska lära mig nån franska över huvudtaget innan det bär av ner till Brussel så vill det till att jag tar tag i det nu.

Jag har inhandlat en språkkurs på cd där man lyssnar, läser och repeterar vad som sägs. Jag känner mig lite som Majsan i Sällskapsresan 1... men vad annars ska jag ta mig till? Jag tror att det funkar ganska bra. Jag kompletterar med en grammatikrepetionsbok och en liten ordbok där jag slår upp ord som jag inte förstår (det vill säga nästan varenda ord...). Jag börjar tvivla på det här franskaköret, men jag kan ju i  varje fall inte bli sämre i franska än vad jag redan är så det är nog bara att bita ihop. Nästa kapitel som jag ska göra heter "Louer une voiture", det betyder "Att hyra en bil". Jag kanske skippar det kapitlet, jag har ju inte ens körkort.


Cuba libre på riktigt?

Jag har fått lite klagomål på att jag skriver för mycket om läppglans och för lite om viktiga saker här på bloggen. Inte för att jag kan hålla med om att läppglans INTE skulle vara en viktig sak, för det är det, men jag förstår poängen.

Nu är det ju faktiskt så att mitt liv inte bara kretsar kring läppglans, tvärtom, mina tankar kretsar till mycket stor del på andra saker, för tillfället så funderar jag exempelvis mycket kring det stora svenska integrationsmisslyckandet, EU's eventuella roll i mellanösternproblematiken och jag analyserar kring vilken effekt den nya FN-resolutionen kommer få i Libanon, tyvärr så tror jag inte på någon snar lösning där... Vad tror ni?

En annan sak som tänker väldigt mycket på just nu är utvecklingen på Kuba. Idag fyller Fidel Castro 80 år och hans, på senaste tiden, vacklande hälsa har gett förhoppningar om ett slut på den kommunistiska enpartidiktatus som rådit på ön de senaste 45 åren.

44180-503

Kuba och dess historia har alltid fascinerat mig. Fidel Castro, med sin gröna militäruniform och feta ciggar har jag i synnerhet har läst mycket om och även om han ÄR en diktator så kan jag inte förmå mig att känna hat eller förakt gentemot honom på samma sätt som man kände inför Saddam Hussein i Irak eller Nordkoreas Kim Il Sung.

Jag är långt ifrån någon kommunist och jag hoppas verkligen att Kuba ska kunna övergå till en demokratisk marknadsekonomi, men ändå kan jag på något sätt känna viss sympati för Castros regim. Det kanske låter konstigt men för en stor del av Kubas befolkning var (och är) Castro och Che Guevara frihetskämpar som befriade landet från den USA-stödde och korrupte diktatorn Fulgencio Batista som tidigare regerade på Kuba och som (om än med våld) återtog de stora amerikanskägda tillgångarna på Kuba i den stora landreformen efter den kubanska revolutionen.

Självklart får man ju inte romantisera bilden av "revolutionärerna", Kuba har många samvetsfångar och förföljelse av oliktänkare har pågått länge. Man saknar yttrandefrihet och pressfrihet och när man ska rösta på valdagen står det Partido Comunista de Cuba på alla valsedlar.
 
44180-504

Che Guevara och Fidel Castro vid tiden för den Kubanska revolutionen 1959-60.

Även om Castro verkar överleva den senaste tidens ohälsa så är han ju trots allt 80 år gammal och hans dagar borde snart vara räknade. Det  kommer bli väldigt intressant att följa utvecklingen på Kuba den närmaste tiden tror jag. Castros bror Raul Castro har alltid varit den självklara tronarvingen, men även han är ju idag långt ifrån någon ungdom och han saknar den karisma som Fidel har, jag har svårt att tro att han kommer kunna upprätthålla diktaturen ifall Fidels död skulle leda till oro och upprorsstämningar i landet. Casto's son "Fidelito" är ett annat alternativ, men inte heller det känns särskilt troligt.

Någon smärtfri och snabb övergång till demokrati tror jag är för naivt,men man kan ju alltid hoppas. Som sagt, det kommer bli extremt intressant att se hur det går för Kuba nu... Exilkubanerna som flydde till Miami i samband med revolutionen lär vara taggade på att kunna återvända till sitt hemland. Vad som än händer hädanefter så är jag säker på att exilkubanerna kommer ha ett finger med i spelet i varje fall!

Inte direkt kort om kort....

Jag har tagit mig vatten över huvudet känner jag. Jag sitter och sorterar in alla mina Australienbilder i fotoalbum och gör väldigt fint... det är ganska kul att hålla på att klippa, klistra och skriva... Problemet är bara det att jag verkligen har omätbara mängder med bilder och det känns som om det är ett never ending job... Jag framkallade omkring tusen bilder, det är SJUKT många!

Nu ska jag iväg och gå på bio, sen kanske det blir en drink ute på nation!

Ha en trevlig lördagskväll!

Besiktningsman

Idag har jag gjort debut som besiktningsman! Det var roligt faktiskt, jag var väldigt noggrann och gick igenom vartendaste litet spikmärke. Lägenheten som jag var debuterade med var väldigt fin och ganska liten så det var en ganska lätt debut. Jag förväntar mig större utmaningar senare i min semestervikarie-karriär..!

Det är faktiskt kul att jobba i fastighetsbranschen, även om det nog inte är någon direkt framtidskarriär för min del. Det är intressant och man träffar en himla massa människor hela dagarna. Vi har det dock lite körigt nu på jobbet efter parabolantennsförbudet som kom i somras... Alla parabolantenner som fästs på balkongräcken och fasader måste bort. Parabolantenner är verkligen ett gissel, och fästa på balkongräcken så kan de utgöra en livsfara... Jag hade inte en aning tidigare om hur viktig en parabolantenn kan vara för en människa, men det förstår jag nu... det kanske är den enda kontakten som många har med sina hemländer... ett gissel är vad det är som sagt!




Mera tips!

Jag är ständigt på jakt efter det perfekta läppglanset och jag tror mig ha funnit en stark kandidat, om än något otippad.

Jag vill härmed sprida ett av mina bästa budgettips någonsin, nämligen Åhléns egna läppglans av märket Å. Det är en rosa liten tub som luktar fruktigt och som ger mycket glans. Färgen är lätt rosafärgad och konsistensen är mjuk och torkar inte ut läpparna samtidigt som den sitter bra. Det bästa av allt är att den innehåller olivolja, bivax och honung och att priset är ynka 30 riksdaler!! Ett helt perfekt vardagsläppglans med andra ord och den finns även som ofärgad.

För bra för att vara sant helt enkelt, skynda fynda!

Sofia tipsar!

Jag har tänkte jättelänge på att jag måste dela med mig av ett tips!

Den här gången gäller det den underbara gudagåvan choklad... :)

Alla ni, som ännu inte har upptäckt och prövat den nya Marabou Mjölkchoklad-varianten med krossad daim i... Oh my Gosh... ni vet inte vad ni har missat! Spring och köp!!


Den är helt enkelt underbar!

Seg dag

Idag har det varit en seg dag för Sofia. Var ute på Bryggan (Snerikes sommarclub) och käkade och drackrosévin hela kvällen igår. Det var superkul verkligen! Inte lika roligt när väckarklockan ringde kvart i sex imorse... Men är man hard core så är man! :)

Nicke Nyfiken

Den här skivan vill jag ha. Nu.

44180-502


Wow, en kändis i luren!

Idag har jag jobbat min första dag för sommaren i Uppsala. Mycket nytt att lära sig, även om det egentligen är samma jobb som jag haft i Eskilstuna så är det ändå mycket rutiner som är totalt olika!

Dagens roligaste: En mycket känd f.d Robinson-deltagare ringde till mig idag på jobbet och ville ha lägenhet, tyvärr så hade vi inget som passade. Men det var ju ändå roligt! Jag lovade att jag skulle höra av mig om nått bra kom in.... 

Dagens värsta: Jag stressade hem som tusan för att hinna lämna in min cykel hos cykeldoktorn (den råkade ju ut för
en liten fadäs precis innan sommaren...) innan de stängde... Jag svettades och stönade när jag kånkade iväg den Blå Blixten för att mötas av den trevliga lappen: Idag stänger vi klockan 17, välkomen (yes, välkomen...) åter! Grrrr....

Kristin

Jag sitter och tittar på EM-invigningen på TV. Kristin Kasperssen är en riktig pudding. Jag har aldrig sett henne så snygg som hon var ikväll! Go Kristin! Go Kristin!

I am home!

Det känns riktigt skönt att komma hem till Uppsala faktiskt, och bo i sitt eget hem, omgiven av sina egna saker! Det känns lite annorlunda att vara i Uppsala på sommaren. Uppsala är liksom motsatsen till en sommarstad i den mening att staden tappar typ 30-40 000 av sina yngre medborgare under sommarmånaderna... Det känns i vilket fall som helst underbart att vara tillbaka!

En underbar kväll!

Igår var det svensk sommar när den är som allra allra bäst! Kvällen med Winnerbäckkonserten blev verkligen askalas och en riktigt supernice avslutning på sommaren!

Kvällen började med picknick i kvällssolen på en brygga vid Strömsholmen, det var rosévin och lax och en massa smaskens... :) Det märktes verkligen att jag umgicks med en vuxen liga, allt var så uppstyrt och välordnat med servetter, kylväskor, avec till kaffet och hela den biten.


Värsta picknicken!


Änderna fick oxå lite picknick så klart!

Efter picknicken begav vi oss till Rothoffsparken där spelningen hölls. Allt var verkligen supermysigt och vi satt och drack öl medan vi lyssnade på Christian Kjellvander, som var förband!


Väldigt praktisk liten anordning att bära biran i!


Mamma och jag glassade lite i solen.

Så småningom var det dags för Winnerbäck och jag avancerade fram lite i publikhavet...




Spelningen var fantastisk och det blev typ fyra extranummer... Till stort förtret hos mig själv och min mor  spelades dock aldrig sommarklassikern "hum hum från humlegården" som vi hade sett fram emot! Men man kan ju inte säga annat att den där Lasse verkligen har en rejäl låtarsenal att välja och vraka mellan. jag har ändå tre skivor med karl, men det var ändå många låtar som jag inte kände igen...

Sedan blev det så småningom natt och mörkret la sig över Eskilstuna. Det blev lite partajande ute på stan innan jag vek ner mig och om ett par timmar åker jag tillbaka till Uppsala.

Hejdå Eskilstuna och tack för den här sommaren, den blev inte lika ångestfylld som jag hade väntat mig, utan faktiskt riktigt trevlig! Vi ses igen till jul, ciao!

Winnerbäck tonight!


Ikväll ska jag lyssna på den här karln! Det ska bli underbart, fint väder ska det ju bli oxå... En perfekt avslutning på sommaren! Eller... sommaren är ju inte slut riktigt ännu, men det blir åtminstone en fantastiskt avslutning på Eskilstunasommaren -06! Konserten är i Rothoffsparken och Christian Kjellvander är förband, det kan bli hur bra som helst!

44180-496




Polkasnäcka

44180-495

Jag hittade en bild på glassen som jag åt idag, den rekommmenderas varmt. i vanliga fall brukar jag alltid äta daimsnäcka, men den här polkavarianten var verkligen superdundergod!


Bilden är lånad från
www.slagstaglass.com

Slagstaglass

Känner mig lite halvt småseg... igår var det afterwork med jobbet och nu ikväll har vi haft två småkids på besök som vi har barnvaktat för fulla muggar. Åkte ut och kvällsbadade och käkade Slagstaglass... Slagstaglass är verkligen världens godaste mjukglass, en gammal klassiker gjord på hemligt recept sedan femtiotalet, mumsfilibabba!

Nu sover de små liven, och det funderar jag oxå på att göra. Imorgon jobbar jag min sista dag i Eskilstuna, sedan bär det av till Uppsala igen. Tur att jag hann med lite Slagstaglass innan jag åkte tillbaka!


44180-494

Kom ihåg det om ni (mot förmodan) funderar på att besöka Eskilstuna någon gång, Slagstaglass is the shit!



Bilden är lånad från www.slagstaglass.com

Månadsskifte

Nu ska jag pallra mig iväg till jobbet... och jag är dödstrött som vanligt på mornarna. Det värsta är nästan inte att jag är trött utan att jag vet vad som väntar... Det är ju nämligen månadsskifte, which means ungefär kanske fyrdubbel arbetsbörda och dödsstress. Nycklar ska tas emot, nycklar skall lämnas ut, nya hyresgäster skall informeras, besiktningar, uppsägningar plus en miljon telefonsamtal från folk som har tappat bort sina hyresavier...

Tänk på era stackars hyresvärdar idag, de har de antagligen också lika stressigt... :)