Mysig hemmakväll

Egentligen så känner jag mig ruskigt tråkig, men efter att ha tagit mig hem i snökaoset så var jag djupt olockad att ta mig ut igen och det får bli en hemmakväll ikväll för min del! Jag måste verkligen skärpa till mig vad gäller det sociala livet känner jag... Planen för kvällen är att äta popcorn och titta på Rampfeber och hålla utkik efter min bästa vän Sofia som är med i publiken, jag hoppas verkligen att hon kommer vinka till mig! :)

Yes!

Uppsatsidén verkar gå igenom och jag har fått en egen handledare som heter Stefan, jag känner mig hoppfull igen!! Nu är det bara å sätta igång och få lite ordning på det hela, har varit i kontakt med "Folkrörelsen nej till EU" för att få tag i deras kampanjmaterial, nu måste jag bara beställa en bok från SOM-institutet i Gbg och försöka få tag i föreningsarkivet i Gbg för att få fram kampanjmaterial från EU-valet 1993, det är ju lite klurigare eftersom det är så långt tillbaka i tiden. Hör gärna av dig om du sitter och trycker på någon gammal "Nej till EG"-broschyr! :)

.

Dagens frisyr!!

Utanför fönstret så vräker snön ner och jag som hade tänkt cykla in till stan överväger starkt att ta bussen istället!! Även om det är vinter och snörusk ute så är det faktiskt den sista mars idag och imorgon är det officiellt VÅR!! Idag trotsar jag vintern och välkomnar våren med en så här fin somrig frisyr med en blå blomma (självklart med matchande blå tröja, allt annat är ju uteslutet)!

44180-208


Blå tygblomma med stenar, Sportsgirl, Australien
Blå angoratröja med broderade glasstenar, H&M

Skojakten går vidare...

De här skorna har jag sett flera gånger inne på Wedins under min skojakt efter ett par svarta pumps och de är verkligen superfina tycker jag! Tyvärr så finns de bara i beige och mörkgrön, hade de funnits i svart hade de varit perfekta åt mig!Wedins, 450 kr


Lite väskor...

Väskor är något av det bästa jag vet! Man kan inte få för många!

Jag hittade några fina väskor ute på nätet som gärna skulle få bli mina! :) Jag måste erkänna att om det är något som jag faktiskt inte alls behöver just nu så är det fler väskor. Men det är alltid roligt att spana lite!
Perfekt vardagsväska tycker jag!
Snygg brun färg dessutom.
Wedins, 280 kr
En ljusrosa väska borde finnas i varenda människas väskförråd!
Extremt söt, och väldigt vårig!
Friis & Co, 499 kr
Den här får man nog rum med ganska mycket, bra form för kollegieblock!
Och så passar den perfekt till mina stövlar! :)
Wedins, 350 kr
Den här lilla guldiga saken skulle vara en underbar partyväska!
Fyndpris dessutom! Jag tror att man kan ta av axelbandet och hålla den i handen,
vilket är lite mer classy.
H&M 79 kr

Panik!!

Min uppsatsidé verkar inte funka, ju mer jag läser om euroskepticismen desto mer står det klart att det som jag vill undersöka ju typ redan är undersökt... Grrr... Varför kan jag inte komma på något eget. Jag börjar verkligen känna mig stressad, jag vill hinna klart med uppsatsen den här terminen och inte ha det hängandes efter mig sen... men då krävs det ju liksom att man kommer igång snart!!

Imorgon är det dags för första handledarseminariet och tanken är att man ska ha skrivit ihop ett PM tills dess med sin frågeställning, material etc. Något som jag inte har gjort! Tack vare Linda har jag dock kommit på ett nytt ämne som jag hoppas och ber ska funka, men man kan liksom inte köra igång på riktigt förrän man har fått klartecken från handledaren... Nya planen är att jag ska undersöka hur euroskepticismen i Sverige har utvecklats sedan EU-anslutningen, detta har jag tänkt göra genom att jämföra vilken typ av argument och mytbildning som använts av "NEJ-sidorna" dels vid folkomröstningen 1993 om EU-anslutningen och dels vid EMU-folkomröstningen 2003. Jag tänkte kolla dels argumenten som använts i NEJ-sidornas kampanjmaterial och dels uttalanden och insändare i tidningar vid tiden kring valen och se hur skepticismen har förändrats till karaktär. Hoppas Hoppas Hoppas att det funkar!! Lite klurigt med teorianknytning bara (fucking teorianknytning gör mig tokig!).

Att skaffa sig en stil...

Ibland blir jag så trött på mig själv när jag ser mig själv i spegeln eller tittar in i garderoben. Där är det ett enda virrvarr av en massa olika (många fina och snygga) kläder i olika stilar, men inget som direkt passar ihop med varandra känns det som. Jag skulle hitta min egen stil som jag kan utgå ifrån, och att kläderna i garderoben harmoniserar och matchar varandra, men så är alltså inte fallet... Mina tröjor är i alla regnbågens färger, jag äger bara ett svart plagg typ, en cardigan. Jag har liksom inga bra basgrejer, det kanske är det som är problemet...

Jag har egentligen säkert bra med resurser i garderoben för att få till nått fint, men allt som oftast orkar jag inte anstränga mig utan går klädd i tråkiga jeans och en tröja... Jag skulle behöva hyra in nån trendig person med bra smak som skulle kunna gå igenom min garderob och fixa ihop lite schyssta outfits!

Dagens Hoff!

44180-202


Bilden kommer från
www.giese.za.net

Häng Hagamannen!

Fy fan vad det är vidrigt med Hagamannen alltså. På nått sätt skulle det kännas bättre om han var någon störd psykopatisk ensam galning och inte en vanlig familjefar. Dubbelnaturer måste vara det mest skrämmande som finns, fatta att leva tillsammans med en människa som man älskar och har barn tillsammans med som sedan visar sig gå ut och brutalt våldta ensamma kvinnor om nätterna.

Hagamannen får man gärna hänga för min del, bäst att göra sig av med avskummet illa kvickt, de som det är mest synd om i den här historien är (förutom våldtäktsoffren så klart) den stackars familj som blivit totalt grundlurad och förd bakom ljuset. Förstå vilken livskris dessa människor går igenom nu, jag undrar om man någonsin kan lita på en annan människa igen om man har varit med om något så ofattbart.

Healthy day!

Idag ska jag vara riktigt hälsosam, är precis på väg ut genom dörren för att gå ut och vandra en sväng, man måste ju typ se till att komma ut och få lite luft varje dag när man annars bara sitter hemma och pluggar och läser! Sen ska jag hem och äta fruktsallad, igår köpte jag lite lyxfrukt som jordgubbar och melon, så det kan nog bli en riktig höjdare! Med lite kanel på och vaniljyoughurt, mumsfilibabba!!

Nya vårjackan!

Här är vårjackan som jag till slut fick tag på, tycker att den är riktigt fin! Och så var den billig och bra oxå, 399 kr, märket är Vila. Den är liksom som en kort trenchcoat vilket är bra, jag associerar långa trenchcoats med blottare, och det är ju ingen trevlig association! :)


44180-201Tvättstuge Hitler strikes back!

Jag har ju tidigare skrivit en del om mina äventyr i tvättstugan. Idag har oxå varit en tvättdag, men faktiskt med idel trevliga upplevelser (ett undantag bara, torkumlaren pajade så tvätten var döblöt och fick torktumlas om i en annan maskin), det fanns hela tre lediga tvättmaskiner när jag kom ner och jag behövde inte vänta på torktumlare heller, utan kunde lyxa till det med två maskiner till och med!

Det roligaste var att jag faktiskt träffade en trevlig människa i tvättstugan (det låter ofattbart, jag vet, tvättstugor brukar ju vanligtvis belamras med svin, kärriningar och bitches), jag varnade henne för den trasiga torktumlaren och när jag kom ner för att ta hand om andra omgången torktumlade kläder var jag lite sen, men istället för att mötas av en liten patetisk klädhög på det smutsiga golvet hade hon kollat om mina kläder var torra, viulket de inte var, och satt på torktumlaren igen, vilken underbar människa! Och då väntade hon ändå på att min tvätt skulle bli klar! Jag blev nästan rörd.

Sedan så pratade vi lite skit om hur illa folk beter sig tvättstugan och vi förundrades över hur folk inte gör rent efter sig och hur synd det är att folk altid vräker ut kläderna på golvet så fort tvättmaskinen stannat om man inte är där på direkten för att ta hand om sin tvätt. Hon sa att hon blev stolt över mig för att jag rengjorde torktumlarfiltret  noggrannt efter mig. Vad härligt att träffa en annan tvättstuge-Hitler!! :)

Vårjackt!

Jag höll verkligen på att bli tokig igår när jag var ute på vårjackt (ursäkta den dåliga ordvitsen) efter den perfekta vårjackan. Det är nästan tragiskt, men utbudet av fina jackor till schyssta priser är verkligen starkt begränsat! Ska man styras av utbudet i affärerna skulle vi snart se ut som en hel liten armé av Napoleon-soldater! Den korta tygjackan i armémodell med guldknappar finns ÖVERALLT!!!

Jag trodde att den var het i höstas, och även om den typen av jacka ju egentligen är rätt tuff, det finns många som säkert klär riktigt bra i den, så blir det bara så tragiskt när det typ inte finns några andra jackor att välja mellan. Det är ju jättetråkigt när alla ser exakt likadana ut! Jag hoppade Napoleonjackan och hittade till slut en kort svart jacka som var dubbelknäppt, riktigt fin faktiskt, bild kommer senare!
44180-20044180-199

Kanske fina, men there are WAY too many out there!!!

(Dessa jackor kommer från
www.hm.se)

I am on bloggkartan!

Nu har jag placerat mig i Uppsala på bloggkartan.se!

På föredrag med Mauricio Rojas

Kom precis hem från föreläsningen med Mauricio Rojas, det var Utrikespolitiska föreningen som anordnade och Rojas pratade under temat "Dags att skrota multikulturalismen!", och jag måste säga att jag faktiskt blev oerhört imponerad av honom. Jag har varit rätt så kritisk till flera av Rojas idéer tidigare och han må vara en karriärist, men mycket som han säger är faktiskt oerhört viktigt och intelligent!

För er som inte har nån koll på den där snubben Mauricio Rojas så är han sedan 2004 Folkpartiets talesman i flykting- och integrationsfrågor och han har gjort sig mycket känd på grund av kontroversiella uttalanden om hur integrationspolitiken bör vara utformad och det har stormat rätt så bra om Rojas från många olika håll.

I korta drag går Rojas idéer ut på att invandrare måste anamma den svenska kulturen, till viss grad "försvenskas" och lära sig det svenska språket och den svenska historian för att ha några möjligheter att lyckas i samhället. Han kallar det för en kränkning av invandrare att låta dem leva på bidrag istället för att låta dem göra rätt för sig genom arbete. Rojas tycker att våra multikulturella satsningar har varit förgäves då vi enbart har sett kultur som "sång och dans" medan ett multikulturellt samhälle i praktiken är mer problematisk, när ska gränsen för en grupps kulturella frihet dras när den kränker en individs integritet? etc. Vi har problem med att se vårt svenska samhälle som grundad i den svenska kulturen och ser den som en rent rationell skapelse som alla borde anamma. Vi tror inte att Sverige har någon egen kultur över huvudtaget när vi i själva verket har en extremt stark kultur och är så omringade av den att vi inte ser den, och förstår man sig inte på den svenska kulturen och dess betydelse har man oerhört svårt att klara sig som invandrad till Sverige

Man kan ju förstå att idéer som Rojas väcker starka känslor och det är troligt att den inte skulle ses som rent främlingsfientlig om den inte lyfts fram av just en invandrare som säger att anledningen till att han lyckats i Sverige är just att han tvingades ut på arbetsmarknaden och tvingades lära sig det svenska språket och den svenska kulturen.

Även om Rojas kanske är lite väl extrem ibland (han har sagt mycket galet om att brottslighet hos invandrare kan vara kulturellt betingat och i början på 90-talet presenterade han ett förslag om att inga bidrag skulle ges till invandrare under deras första fem år i Sverige, men att de under den tiden inte heller skulle behöva betala någon skatt och därigenom maximera incitamenten för att få ut invandrare på arbetsmarknaden och öka kostnaderna för att avstå) så tar han upp viktiga frågor och är realist istället för idealist i förhållande till problemen som finns. Det är klart att vi vill ha ett mångkulturellt samhälle men det måste ju samtidigt måste vila på det öppna samhällets pelare. Multikulturalism är inget egenvärde i sig självt. Skapar man ett samhälle där man låter invandrare ta del av och lära sig den svenska kulturen och det svenska språket så ger man ju dem helt andra möjligheter att komma in på arbetsmarknaden och integreras med svenskar och därigenom sprida sin kultur på ett positivt sätt, det är ju då man kan tala om multikulturalismen som värdefull. Ser man på segregationen i Sverige idag så står det ju i varje fall klart att den politik som hittills har förts har varit ett enormt misslyckande. Det som ses som en "human och multikulturell" politik har fått konsekvenser som är extremt inhumana och kulturellt segregerande. Jag tycker dock absolut inte att man kan lägga hela bördan för att lyckas med integrationen på invandrarna, rasism och diskriminering på arbetsmarknaden måste stoppas på annat sätt men det är skönt att de här frågorna har kommit upp till debatt. Att ställa krav är att bry sig!

Här, här och här kan ni läsa lite mera om Mauricio Rojas. Liberala ungdomsförbundet är inte helt eld och lågor över Rojas direkt, de tycker att han ska avgå, mer om det kan ni läsa här.

Oj, jag är visst helt inne på det där med integration nu... måste lägga mig och tänka lite på det här nu och analysera lite mera! Om jag inte kan somna ikväll kan jag ju alltid utforma en ny integrationsplan eller nått!

Puss & Kram

Hjälp!!

Jag har gått runt på stan i flera timmar för att hitta ett par svarta pumps, att det ska vara så jäkla svårt! Svart borde ju vara den ultimata skofärgen, men inte till våren tydligen... Jag behöver verkligen ett par klassiska svarta pumps som jag kan ha både till vardags och party, helst inte för hög klack, men gärna lite halvspetsig tå. Jag är tydligen totalt otrendig... Men jag vill ändå ha ett par såna. Tänker att det skulle vara snyggt till svarta capribyxor eller stuprör...

Är det någon som har sett ett par såna här skor så please, give me a tips! Det funkar med rund tå oxå, jag är inte så kräsen! :)

Jobba!

Nu ska jag strax iväg och jobba, idag ska vi ha informationsbord med Tria på Ekonomikum och bjuda på äpplen, nice! Sen ska jag lämna in min praktikansökan, jag tror att den blev ganska ok till slut, vi får se hur det går. Det är ju en hel del konkurrens om såna där praktikplatser liksom...

Ikväll ska jag gå till Universitetshuset och lyssna på Mauricio Rojas och se vad han har att säga. Vilken intellektuell dag det här blir för min del!

Dagens goda gärning!

Igår var jag och pantade en massa gamla flaskor, och gissa om jag blev stolt över mig själv när jag tryckte på "Skänk min pant till röda korset"-knappen istället för den vanliga "Ge mig pengarna, nu!"-knappen. Det var fint gjort av mig tyckte jag, jag sov väldigt gott i natt.... :)


44180-198


Riktiga fynd!!

Jag älskar verkligen att fynda och jag är inte sen med att skryta om mina fynd för alla som orkar lyssna. Många försöker mörka sina billiga fynd och tycker att det är lite tacky att dödsfynda. Jag har dock aldrig riktigt lärt mig att hålla tyst och skämmas i smyg utan stoltserar och skryter, ju billigare desto bättre! :)

Därför ska jag nu dela med mig av ett riktigt fynd! De här söta rosa ballerinorna fyndade jag på Coop Forum's mellandagsrea i julas för endast 49 kronor!! Slå det om du kan! :) Dessa kommer jag stolt att spatsera runt i på Uppsalas gator och torg så fort snön har smält undan! :)


44180-197Nyshoppat!

Jag måste få visa lite av allt fint som shoppade i helgen, kläderna är ju lite omständigare att fotografera och så, så de kommer senare!Väska från Vinåkers outleten, jag vet faktiskt inte vilket märke den är, men den är väldigt fin!Mina skitsnygga Tiger-pumps. Nu vill jag ha torra gator så att jag får inviga snart!Rosa bälte från Cubus.En fin liten sak med champagnefärgade pärlor från H&M, det är egentligen en hårsnodd med jag tänkte använda det som armband.

Praktikansökan

Fick nyss ett telefonsamtal från studierektorn, jag måste se till att knåpa ihop en praktikansökan till Svenska representationen i Bryssel idag! Herregud... var ska jag börja och hur ska jag göra för att överskugga mina bristande kunskaper i det franska språket, hmm... lite klurigt! Måste försöka få ihop ett snyggt cv oxå! Det här kan ju vara det viktigaste jag gör i mitt liv so far, det måste bli bra!!

44180-192

Hej! Får jag vara med er och leka?


Det där med plastikkirurgi...

Plastikkirurgi och skönhetsoperationer är för många ett delikat ämne som man har starka åsikter antingen för eller emot. Själv har jag en ganska neutral inställning till att snygga till sig på kirurgisk väg. Har väl inga direka planer på nått ingrepp, men skulle inte banga för att slipa till tänderna eller lyfta upp lite hängande ögonlock eller taxöron till tuttar den dagen det är aktuellt. Jag tycker lite granna att det är upp till var och en, det enda som jag tycker är skrämmande är unga människor som tror att operationer på något sätt kan förändra ens liv och göra en genuint lycklig, det är lite väl naivt. Fast det är klart att om man mår dåligt över något i ens utseende så ska det stå var och en fritt att göra vad den vill för att fixa till problemet!

Anledningen till att jag kom och tänka på det här med skönhetskirurgi är att jag precis läste Aftonbladets artikel om
Carola och hennes "nya ansikte". Carola är typ en levande reklampelare för porslinsfasader och botox, hon är ju verkligen skitsnygg just nu!!!

Det värsta med plastikkirurgi är ju annars att det kan gå fruktansvärt fel, både medicinskt och rent estetiskt (tänk Lil Kims tuttar och hela familjen Jacksons näsor). En personlig favoritsida här på nätet är www.awfulplasticsurgery.com. Där kan man se en massa bilder på kändisar som har opererat sig, många av dem har kapitalt misslyckats! På den sidan kan man verkligen surfa runt länge och förundras över priset vi betalar för skönhet nu för tiden. Här kan man oxå se bilder "före och efter" på kändisar som man inte hade en aning om hade lagt sig under kniven! Den här bilden på Paris Hilton som tonåring är en personlig favvo... hon har verkligen lagt sig till med en helt ny look måste jag säga!


Dagens Hoff!

44180-191


Bilden kommer från
www.giese.za.net


Storshopping!

Lite oväntat så förvandlades den nu gångna helgen faktiskt till en riktig shoppinghelg. Nu är jag faktiskt lite orolig för hur jag ska kunna frakta med mig allt nyshoppat hem till Uppsala på tåget. Pappa och jag tog en tur till Vingåker igår (en liten håla utanför Katrineholm som är mest känd för sin Tiger-fabrik och för att vara Göran Perssons hemby), där har de en stor outlet med massor av Tiger och Filippa K kläder. Vanligtvis brukar det finnas mest kläder för karlar, typ kavajer och kostymer, men nu så var det överfullt av en massa schyssta damkläder. Jag gjorde fantastiska fynd, en cremefärgad glansig Tigerklänning med korta ärmar och krage, en röd Filippa K top, en rosabeige Filippa K blus, ett par beiga Tiger pumps och en blommig väska, jag ska fixa bilder sen!

Pappa hittade oxå en massa fint, ett par svarta Tiger byxor, ett par Bumerang jeans, en Oscar skjorta och en Sir kavaj, very nice fynd. Pappa kommer att bli så stilig nu till våren!


Monsternappen!

Min bror är för rolig, han har köpt den här läbbiga nappen i present till Samuel. Den är jätteläskig och ser ut som vampyrtänder, men den blev snabbt jättepoppis! Monsternappen köper man här på internet och det finns en massa läskiga att välja mellan! Känner du någon tuff unge så tycker jag att du ska skaffa en monsternapp till den så kommer den bli tuffast på dagis!!


44180-188

Samuel är skitsöt i sin monsternapp tycker moster.


44180-190 44180-189

Här är några andra varianter av monsternappar. Flera coola nappar hittar du på www.monsternappen.seSöndagsmys!

En riktig mysig söndag so far, syster har kommit hit ända från Stockholm med lilla Samuel och fikat och bror hann oxå komma förbi en sväng. Det är alltid så roligt att träffa sina syskon på samma gång och Samuel vill man helst träffa hela tiden. Vanligtvis brukar möten med barn fungera som ett utmärkt preventivmedel för min del och avskräcka mig från allt vad familjebildning heter, men Samuel har typ motsatt effekt! Man vill typ älska ihjäl honom!

44180-187Shoppingproblematik!

Det händer verkligen skumma grejer här i Eskilstuna när man är ute på shoppingstråket. Igår så fyndade jag två fina skålar som kommer passa perfekt som chips- och godisskålar hemma hos mig i Uppsala. Det var dessutom halva priset, så det var ju helt prima! Sagt och gjort, jag slog till på två skålar och skulle pröjsa i kassan med kortet som vanligt.... då blev det nått knas och kassörskan fick upp nått meddelande på sin babs-enhet att hon skulle ta kortet ifrån mig och ringa nått nummer. Allt var oerhört mystiskt, som om jag var ngn bedragare eller så! Jag höll på att skämmas ihjäl...  Tänk om hon skulle tvingas klippa sönder det??!! Jag fick stå där jättelänge och skämmas medan de försökte ringa det där konstiga numret. Jag vet inte vad det var som var fel, men till slut så ordnade det sig och köpet gck igenom... det är väl inte som att man skulle stjäla nåns VISA kort för att sedan slå till på två porslinsskålar värda 32 kronor stycket direkt...

Jag misstänker att jag kanske slog in portkoden istället för VISA-kort koden eller nått sånt...  Jag är ju lite förvirrad ibland, men det är ju inte så lätt, man har ju typ femtioelva pin-koder i huvudet samtidigt ungefär! Shit happens.. :)

Lantluft

Är hemma hos pappa och andas lite lantluft, vilket ju alltid är trevligt! Misstänker dock att jag har urbaniserats så till den grad att jag blivit allergisk mot typ pälsdjur eller nått... Låg och sov med Texas, våran katt, hela natten och när jag vaknade så kliade det i ögonen och halsen... :( Jag hoppas verkligen att det bara var ngt tillfälligt!


Igår var jag hemma hos farmor och åt semla och skvallrade lite. Jag älskar min farmor så jäkla mycket, hon är en så skön person! Vi pratade en massa om smink och hon sa att hon funderade ett tag på att sluta smina sig, hon är ju ändå snart 85 år, men sen bestämde hon sig för att köra på ändå. Hon är stamkund på Kicks och visade upp lite nya produkter, lite Lancome produkter och sånt, hon har ju bättre förråd än vad man har själv! Sen så kollade vi på Oprah, Jennifer Aniston var gäst och farmor tycker väldigt mycket om henne. Hon tror inte att det kommer hålla mellan Angelina och Brad, men hon är rädd att Jennifer är tillsammans med Vince Vaughn bara för att ha nån, även om (citat) "den där Vince är ju snygg, en riktig karl i varje fall om man jämför med den där pitten". Min farmor är bra på att analysera läget!


Idag ska pappa och jag ut på shoppingutflykt, sen ska vi laga våfflor. Glöm inte att det är våffeldagen idag!! Det finns ju till och med fullkornvåfflor och lightgrädde och lågkalorisylt nuförtiden, så man kan klämma ett helt lass utan minsta dåligt samvete!!
Mera klänningar!

Jag är ju verkligen tokig i klänningar just nu. Behöver dock lite smakråd, funderar nämligen på den här wrapen från H&M, den är alldeles nyinkommen. Vad tycker ni? Fin va?

44180-186PUSS!

44180-185Bilden kommer från
www.msn.se

Hälsningar från Högkvarteret!

Så var man i Eskilstuna igen och det känns som om man aldrig varit härifrån, allt är sig likt på gott och ont!

Kvällen har spenderats med brorsan och morsan, mamma bjöd oss på urgod middag, ngnslags tacoskyckling, hon är bra på att komma på roliga recept, min mor! Och nu sitter jag här med nån slags plasthuva med en massa hårtussar spretandes. Mamma håller nämligen på och försöker sig på en slingblekning av mitt hår. När jag bodde i Australien så sprang jag till frissan och gjorde slingor i olika färger för jämnan men här hemma blir man ju helt ruinerad om man skulle göra det, så vi ska försöka oss på den här hemslöjdsvarianten, hoppas att det funkar. Jag känner på mig att det kommer bli riktigt blont, jag kör numera efter devisen "the blonder - the better!"

Har även hunnit med en liten shoppingrunda här i stan, och det visade sig att Cubus var en liten guldgruva. Jag fyndade bland annat ett fint rosa bälte. Bilder kommer senare!

Apropå Cubus så hände där en lite rolig grej. Bredvid kassan fanns en skylt där det stod att de bjöd på ett par strumpor om kassörskan inte frågade om man ville köpa dem innan man betalt sitt köp. När min kassörska glömde fråga mig så var jag ju inte sen med att påpeka att jag borde få ett par strumpor. Tror ni inte att tjejen typ blev arg på mig, herregud det var ju hon som gjort fel!! Till slut fick jag mina strumpor och hon sa lite surt "ja,ja, slit dem med hälsan", jag blev ändå glad, jag menar två par gratis strumpr är ju inte fel! När jag kom ut ur butiken så upptäckte jag att kassörskan hade glömt dra 25% rabatt på två John Frieda blonde-shampon, så jag gick tillbaka och påpekade detta. Då blev hon arg på mig igen!! Först så vägrade hon erkänna att det ens var 25% rabatt... men jag hade ju självklart rätt, hehe, det var ju ändå nästan 50 spänn det handlade om, rätt ska vara rätt! Jag tror dock att jag ska hålla mig borta från Cubus ett tag framöver... jag är nog inte så poppis där längre!

Oj, nu måste jag skölja ur min slingfärg, annars ser jag snart ut som typ Christina Aguilera (not in a good way), hejsvejs!

Mot Eskilstown!

Det ser ut att bli hembesök i helgen. Jag har inte varit hemma sedan nyår men nu är det alltså dags för mig att ta mig en "Eskilstuna weekend" igen (jag förstår om är lite avis, hehe), det ska bli trevligt att träffa min kära familj igen, jag känner mig som den onda dottern som nästan aldrig är hemma... Det blir hur som helst en fullspäckad helg, man måste klämma in att umgås med så många som möjligt, ikväll har jag bjudit in mig på middag hos mamma, imorgon ska jag hem till farmor och äta semla och på lördag ska pappa och jag på shoppingutflykt, jag måste rusta upp hans vårgarderob lite, och så kanske jag hittar nått fint till mig själv oxå! =)

Nu måste jag plugga och sen packa lite!Klädvård!

Har ägnat hela kvällen åt klädvård, strukit, sorterat, rensat och vikt! Nu ska det bli lite ordning på min garderob hade jag tänkt! Alla kjolar som kom från Australien var helt skynkliga, men nu har det blivit lite stil de dem igen, och jag var tvungen att rensa ut en massa skit som jag aldrig använder men som bara tar plats... det bär dock emot att slänga grejer, ska nog ta hem dem till pappa för slutförvaring istället!

Efter rensingen har jag fått ihop en ny liten önskelista!

* Svarta vardagspumps
* V-ringad cardigan i en neutral färg
* Vårjacka
* Kuvertväska
* Vitt, brett sidendiadem

Hmm.. lite grejer som jag kom på så här på kvällskvisten som skulle förgylla min garderob!

Och så en tyllklänning förstås!!

Lagom är bäst!

Min älskade kompis Ullis är bara för rolig, hennes senaste blogginlägg är sjukt bra! All vetenskap och alla nya forskningsrön förvirrar en verkligen... Jag tror själv på devisen att lagom är bäst (även om jag fortfarande står fast vid att det i många avseenden suger när folk är så j-la lagom hela tiden!), lagom motion, lagom med godis, lagom med mörkt bröd och lagom med sprit, ibland går det även bra med lite mer än lagom (särskilt vad gäller spriten), fast bara lagom ofta!

Nu ska jag i väg och träna sen ska jag äta en lagom stor godispåse!


Inredningschocken

Här är lite bilder från mitt hem nu efter den stora "extreme home make overn".. ohlala! Det är ju lite synd att jag inte tänkte på att knäppa några "before"-bilder för alla ni som ju faktiskt aldrig har varit och hälsat på tidigare... men det är i varje fall mycket trivsammare och finare nu! Ni får ta mitt ord på det helt enkelt. Det skall understrykas att det inte är världens enklaste att inreda en lägenhet som är under 20 kvm stor (eller man borde kanske säga liten). Det är compact living som gäller!Min säng med nya kuddar och överkast från Ikea, ny vas från Mique och nya blommor från Plantagen!Min gamla bokhylla, bara lite saker som är nytt här... Bland annat ljusstaken i mörkt bronsigt smide från Jyst och de rosa förvaringsboxarna från Ikea. Den beiga lampskärmen är ny, den är inköpt på Household. Gardinen är från Hemtex och ska egentligen vara rak och inte så där vågig, men den måste fållas först, men jag är ingen hejare på sånt! Lite synd att jag inte har plats för gardinlängder utan bara en sån där liten pluttig sak bara...Här är min rosa soffa. Den är gammal som gatan och jag vet inte var den är inköpt, nytt är bordet som faktiskt är ett barnbord från Ikea och de rosa ljusstakarna som är från Household, Hanna, jag var tvungen att härma dig, de är såå fina och passar perfekt till soffan :) De rosa ljusen på tv'n är oxå nyinköpta och så även den runda nougatfärgade mattan från Ikea! Jag sitter här i soffan och skriver precis just nu... :)Mitt "kök", här är det inte mycket nyinköpt överhuvudtaget. Jo, ett nytt cocktailglas eftersom ett hade pajat och man vill ju åtminstone ha jämna fyrtal! Lägg märke till den trevliga "vuxenhyllan", nu blir jag lite partysugen minsann!

Tyllklänning sökes!

44180-180


Jag är på jakt efter en klänning i den här stilen! Axelbandslös och med tyll, gärna rosa.

Nån som vet var man kan få tag på en sådan?? Jag känner att jag verkligen är i desperat behov av en tyllklänning snarast!! Tips och råd mottages tacksamt! =)

Bilden kommer från
www.glamour.se

Vingklippt ängel

44180-179

Jag har läst ut "Vingklippt ängel" av Berny Pålsson nu. Jag köpte den på bokrean förrut. "Vingklipt ängel" är en självbiografisk bok. den handlar om tonåringen Berny som lider av schizofreni, hon hör röster, får psykoser och missbrukar alkohol, droger och sex. Hon misshandlar sig själv och skär sig med rakblad på armar och ben för att genom fysisk smärta lindra den psykiska.

Jag måste verkligen rekommendera den här boken, den är rå och hemsk men ändå vacker på nått vis. Jag låg och grät varje kväll när jag läste den, det var en sån bok som berörde en och som fick en att tänka på vilken skyddat och tryggt liv man har haft. De problem man tycker sig ha känns otroligt fjuttiga i jämförelse. Den här boken är ärlig och sann rakt igenom, det känner man när man läser den, och den lyckas förmedla en känsla för hur det kan vara att lida av en psykisk sjukdom, något som ju säkert aldrig kan sätta sig in i om man inte haft det själv.

Berny som har skrivit boken har även en
hemsida.

Dåliga bilder...

Jag hade tänkt att jag skulle göra iordning ett litet "hemma hos"-reportage nu efter min lilla "home make over", men bilderna blev så dåliga... antingen (om jag inte använde blixt) blev de helt för mörka så man knappt såg någonting eller så blev de helt skarpt ljusa och det såg jättefult ut... Jag vet inte hur jag ska lösa det här, kanske får ta kort utan blixt i dagsljus imorgon istället, måste lösa det på nått sätt!!

Uppsatsseminariet gick helt ok, min uppsatsidé verkar funka, men jag måste slipa lite på den och hitta någon personlig infallsvinkel så att uppsatsen inte bara blir en upprepning av en massa gammal forskning utan att man oxå tillför ngt nytt. Hittade åtminstone åtta böcker på biblan som behandlade Euroskepticism, så från och med i morgon ska jag hugga in i ämnet och hoppas på att några bra idéer till problemställning ska ploppa upp i mitt lilla huvud!


Lipgloss!44180-178

Igår passade jag på att införskaffa ett nytt lipgloss (fick för mig att jag både behövde och förtjänade ett nytt...). Det blev ett Isadora "Brush on gloss", eftersom jag hade läst i Veckorevyn att den var en riktig hit, och jag blev verkligen nöjd! Den var krämig och glittrig med en smidig pensel som applikator. Jag tog färgen 06, "Poppy red" (inte samma färg som på glosset på bilden), den är mörkrosa och glittrig, en superfin och vårig färg! Rekommenderas starkt, hade det här "Brush on" varit med på
läppglanstestet så hade den fått en stark fyra!!

Stresskadad

Jag måste ha blivit lite skadad av att ha hetsat så mycket den senaste månaden... Jag hade planerat in en sovmorgon idag, men redan halvsju slog jag upp ögonen helt frivilligt och fick genast lite ångest så jag var tvungen att hoppa upp på en gång och städa lite... Har även hunnit med att börja läsa i psykopatboken och provat alla mina Australienkläder som mamma levererade hit i söndags!

Det är bara papperspåsen som blivit levererad hittils, jag väntar fortfarande på 2 kartonger! Men jag hade lyckats pressa ner fantastiskt mycket i den lilla påsen, 7 kg kläder utgjordes av ca 10 kjolar, 2 klänningar, 3 par capribyxor, en myströja, en keps och lite toppar! En del grejer hade blivit lite för stora, men det mesta passade bra! Jag längtar något oerhört efter lite vår nu så att man kan inviga lite av kläderna på svensk mark!!

Bye Bye Laila!

Härligt att Laila (eller antagligen var det väl valstrategen Gurra P) äntligen tagit sitt förnuft till fånga, inte en sekund för tidigt! Utrikesministerposten är i mina ögon en extremt viktig post även i symbolisk mening och det kräver en diplomatisk, kunnig och EMPATISK person som kan hålla en sympatisk profil både inom landet och vara en värdig representant gentemot omvärlden. Jag tycker att Laila har misslyckats kapitalt på typ samtliga punkter... Bosse Ringholm får väl ses som en temporär nödlösning... Ska bli spännande att se vem som blir ny utrikesminister nu...

Egentligen så spelar det ju inte så jättestor roll, det rör sig ju ändå bara om en sexmånaders period... =)

Uppsats

Imorgon ska jag på uppsatsseminarium inför c-uppsatsen som jag ska börja skriva nu. Då är tanken att man ska presentera sin uppsatsidé... Läskigt! Min plan är att skriva om EU-skepticism och driva lite olika hypoteser till varför allmänheten är så pass skeptiska till EU... En hypotes är att skepticismen är utbredd för att EU är väldigt främmande för folk i allmänhet och att man är rädd för det som man inte riktigt har koll på, en annan hypotes är att skepticismen till EU egentligen är grundat på en utvärdering av den nationella politiken... Det ska bli extremt roligt att komma igång med uppsatsen, hoppas att handledarna tycker att min idé är ok och att man kan få till en ordentlig uppsats av det hela!

Jag måste nog förbereda mig lite nu så att jag har nått vettigt att säga imorrn!


Dagens Hoff!

44180-177


Bilden kommer från
www.giese.za.net


Office work!

Nu sitter jag och ska kontorsarbeta lite igen... Kom precis från sista seminariet på "Svensk politik", och vi fick reda på betygen, och jag fick VG!!! Åh, jag blev så glad! Jag har verkligen varit orolig för det, men nu känns det mycket bra! Eftersom jag fått VG på de första två delkurserna så kommer jag att få VG på hela C-kursen, även om jag bara får G på uppsatsen, vilket känns wonderful!! Är så stolt och glad! Det var inte med jättestor marginal jag fick VG't sa vår lärare, mina läsrapporter hade i snitt legat på typ G+/VG- men han sa att jag hade varit väldigt bra på seminarierna och att jag hade lyft dem (jag babblar på rätt friskt och skämtar och härjar....)och han sa att det hade gjort dem mycket roligare... det var ju kul att höra, "varsågod, det var så lite!" =)

Har inhandlat gardiner idag oxå, så snart är hela "home make overn" komplett, bara tavlor som måste fixas.
Hanna och jag ska köpa skitfina tapeter och rama in, jag tror att det kommer bli i princip hur tjusigt som helst!

Nej, nu måste jag sätta lite fart och jobba på lite här!

Oj, vilken liten!

Som tur är så var det ju faktiskt ganska kallt idag, så den här stackarn har åtminstone nått att skylla på...

Ny stajl!

Jag har setat och pillat lite med html-koderna igen...

Vad tycker ni om utseendet på bloggen nu? Bättre än förrut? Mer lättläst?? Borde jag ändra om färgerna ngt mera eller är det ok som det är nu??


Sunday = Funday!

Ikeabesöket var helt fantastiskt och det var underbart att träffa lilla mamma och Anders, och även min lilla moster som faktiskt har flyttat hit till Uppsala var med på ett hörn, det blev alltså en redig släktträff på Ikea! Wonderful!

Ni anar inte hur fint jag har fått det nu!! Den nya färgkombinationen nougat/gammelrosa/guld är bara så jäkla snygg. Brunt och rosa har länge varit min favoritcombo och nu så är hela lägenheten inredd med rosa och brunt så ni kan ju förstå att jag trivs! Nu är det bara ett par gardiner som saknas sen så är allt klart! Då ska jag ta lite kort så ska ni få se hur fint jag har fått det!

Det mest fantastiska är nog att jag skaffat mig ett soffbord nu, så att jag faktiskt kan sitta vid ett bord och äta från och med nu... Jag känner mig oerhört civiliserad!

Ikea!

Äntligen, läsrapporten är inmailad och jag känner mig såååå FRI!! Mamma är på väg hit till Upsalensis och vi ska bege oss till Ikea och införskaffa lite ditten och datten! Fantastiskt roligt ska det bli! Nu måste jag hoppa upp och fixa till mig lite, jag ser ut som dekadens personifierad när jag ligger här i nån gammal morgonrock och skriver tills mina fingertoppar blir helt skinnflådda!

Hejsvejs!

Upp å hoppa!

Varför ligger alla och sover?? Klockan är ju snart sju och det är en stålande söndagsmorgon! Upp och hoppa med er, it is a wonderful day!! :)

Tragiskt att man är uppe men om lite drygt sex timmar ska min sista läsrapport vara inmailad och på grund av en viss kattincident igår så har jag typ inte börjat skriva ännu!

Apropå katten... jag släppte ut den efter några timmar och jag har sååå dåligt samvete, vaknade inatt av mardrömmar hjärtskrikande katter som kände sig svikna av mig... :( Min tanke var att katten kanske kommit in i vår port av misstag och egentligen bor i nått annat hus här i Flogsta... Jag hoppas verkligen att det är så och att den lilla katten har hittat hem nu! Jag blev faktiskt lite sugen på att skaffa mig en liten katt när den var här, Gud så mysig den var! När jag låg och läste så kröp den upp och la sig mellan boken och mitt ansikte, alltså... inte mycket läsning blev gjord! Och så låg den och sov på min mage, värsta gosigt!

Igår kväll var det melodifestivalstittande hemma hos Jonas och Sara, mycket trevligt att få komma ut lite och socialisera med folk! Utgången i melodifestivalen var väl inte helt otippad och Carola kommer inte att göra oss besvikna, I am sure! Även om det lät som hon hade tagit en och annan nattvard för mycket dan innan.... Blev väl inte helt "frälst" av kristustatueringen heller...! Den enda röst hon vann på det var antagligen Kristi Bruds, å andra sidan är ju inte det heller så tokigt... Min andrahandsfavorit var Andreas Johnson, vilken hunk!!! Åsikterna i lägret var dock inte helt samstämmiga på den punkten, det var mest jag som satt och suktade... de andra tyckte att Barbados-Magnus såg bättre ut... Öhhh??? What??
Micke satt mest och suktade efter Linda Bengtzing och Jonas var upprörd över att "Kicki Dee" var lik Miss Piggy och såg ut som en (citat) "värmländsk buskis-alkis".

Kvällens utrop efter Carolas seger: HALLELUJA!!!

Kattakuten

Min pluggdag har inte riktigt gått min väg än så länge... jag har nämligen fått en herrelös katt på halsen... Min granne Linda kom förbi för att lämna tillbaka lite grejer som hon hade lånat, och när jag öppnar dörren smiter en liten mager katt in i min lägenhet och gömmer sig under sängen. Efter lite trixande får vi ut katten ur lägenheten, men den lilla katten står ut i trapphuset och jamar med jätteledsna ögon så jag hade inte hjärta att lämna den där. Så jag tog in katten til mig igen och gav den lite mjölk, och den drack och drack... som om den var helt uttorkad, jag gav den lite räkor oxå, men den verkade inte så sugen på det... 

Jag har satt upp en lapp nere i entrén att en katt är upphittad, med mitt telefonnr och grejer på, men det är ingen som har ringt ännu... Jag pratade med en kille som sa att han hade sett katten i trapphuset redan igår kväll... Jag vet inte vad jag ska göra med den lilla katten. Den verkar jättetrött och har legat och sovit på min mage när jag har läst... Jag har verkligen inte tid med sånt här nu, och jag är livrädd att den ska kissa och bajsa överallt. Har lagt ut lite tidningar och jag hoppas att den fattar vinken....

Antagligen så bor katten i nått annat hus, men den är så tanig att jag inte har hjärta att bara kasta ut den i snön... Varför ska jag drabbas av såna här dilemman? Nu har katten lagt sig i soffan och lyssnar på Jack Johnson, den kurrar och verkar trivas här hos mig.

Dagens vidrigaste!

"Nattetid har hon tvingats sova liggandes på sidan med magen på ett bord vid sängen."

Det
här var det vidrigaste jag sett på mycket mycket länge....

Uppe med tuppen!

Lördagsmorgon och klockan ringer klockan SJUNOLLNOLL... Jesus Christ vilket liv... Eftersom jag har jobbat de senaste tre dagarna har min läsrapport som ska vara inne imorgon (yep, på en söndag... 13.00, sharp) blivit rejält eftersatt. Så nu är hela dagen inbokad för dödspluggning för min del. Är så lycklig över sammanfattningarna i boken så ni kan inte förstå.... Planen är att nu läsa klart boken på tre timmar, det vill säga fram till klockan elva... Sen snabbt skriva en sammanfattning av det viktigaste, och ägna resten av dagen plus söndag förmiddag åt analyser... hmm, borde funka!

Det känns riktigt bra att jag klarade av två hela dagar med provsmakningen... Jag lagade ju thaiwok med kokosmjölk och grejer (mums, min favoriträtt, jag smygåt både en och två och tio ggr) och roade mig lite med att skämta med de kunder som frågade vad det var för ursprungsland på kycklingen och sa att den nog oxå kom från Thailand, haha, skämtet gick inte hem i alla läger... =)

En del är så jäkla rädda för kyckling, det var nästan roligt att se... en kvinna gick i taket för att hennes karl hade låtit sonen provsmaka, ("Ja men Göran, det var ju jävligt bra att låta Kalle äta av den där kycklingen, du kanske vill att han ska drabbas av fågelinfluensan., vill du det?", och så la hon av en sån där riktigt tjurkärringmin som en del morsor kan få till riktigt bra).

Apropå mammor och fåglar så fins det ju en del hönsmammor där ute oxå... det är oxå roligt att iakta, "Lilla gubben, mamma får smaka först, det kanske är lite starkt för dig det här", säger en morsa till sin son som kanske var nio år. Ursäkta, men vad är det värsta som kan hända om ungen får i sig lite krydda, andra småbarn mumsade friskt utan att få några större med för livet. Man undrar ju hur länge en sån morsa har tänkt följa med sin "lilla gubbe" och provsmaka åt honom? När går gränsen, vid puberteten? Tonåren? När man flyttar hemifrån?

En liten flicka som var fem år var jättesöt, hon kom fram och berättade att hon oxå skulle stå i affär och dela ut mat när hon blev stor. Jag bara log och sa, "Åh vad roligt, du kommer säkert att bli jätteduktig!", fast egentligen borde jag kanske säga åt henne att skaffa sig lite högre ambitioner än så!

Nä, nu är det nog dax för mig att sätta igång och studera!!

Back to work!

Så var det dax å bege sig till dagens förvärvsarbete igen... Det är konstigt hur tiden när man är hemma går så fort, jag har ju varit hemma i över 12 timmar, men det känns mer som en dryg halvtimma, medan de nio timmarna jag ska jobba kryper sååååå långsamt...!

Jag funderar på att inte ta med mig min plånbok idag... det är livsfarligt att ha mig i närheten av Karamellkungens lösgodis så där... och särskilt de rödsvarta döskallarna... Jag köpte två påsar igår, med enbart döskallar... galet! Det värsta är att jag hade sönder min tand när jag försökte bita av de sega godisarna. En liten flisa från ena framtanden åkte bort och nu ilar det som satan!

Have a nice day!


Klänningsåret 2006!

Jag har hört att år 2006 har fått benämningen "Mångfaldsåret", jag vet inte om jag tror på att det kommer bli så mycket mer mångfald än vanligt bara för det. För egen del tror jag att år 2006 kommer att bli "Klänningsåret", och därför är nu även den här tjusiga halterneck-klänningen från H&M på väg hem till mig, den är gjord i linne och viskos och jag fick den till det otroliga fyndpriset 198 kr, och så 10% extra rabatt eftersom det är rabattvecka även på internetbutiken, wonderful! Jag tror att klänningen kommer vara väldigt fin med sidenband i midjan, och då kommer man ju att kunna kombinera den på många olika sätt!


44180-176Äntligen hemma

Äntligen hemma!! Lite jobbigt att komma hem så sent, klockan är ju redan över åtta, å ändå så smet jag iväg lite för tidigt... tihi

Dagen gick faktiskt ganska smärtfritt, jag lagade kycklingwok med nudlar och delade ut, det blev gott och folk blev glada. De flesta människor är faktiskt trevliga och det är jättekul att stå och babbla med dem och utbyta recept med gamla tanter! :) Det finns ju dock undantag... jag förstår mig verkligen inte på vissa människor som inte verkar kunna bete sig!! Om jag till exempel blir tillfrågad om jag vill provsmaka någonting, helt gratis och utan krav, så blir ju jag jätteglad, och är man inte sugen så kan man ju åtminstone säga "nej,tack", men nej då... en del tittar bara ner på en som om man vore nån slags tjänstefolk och svarar inte ens på tilltal, jävla människor, jag får lust att trycka igen deras käftar med nudlar och kasta chilisauce på deras sönderblekta white trash-hår, grrrrrr.... Va fan tror de att dem är??

Lova att ni är snälla mot provsmakningsutdelare, tänk på att de ju oxå är människor!

Nu ska jag äta sallad med räkor och titta på "Du blir vad du äter", jag mår alltid så bra av det programmet... men om man blir vad man äter, betyder det att jag håller på att förvandlas till en räka då? Tihi.. :)

God morgon!

Det här låter lite som en beskrivning av mitt liv just nu, inte så upplyftande!!

Nu ska jag iväg och jobba, ha en bra dag allihopa!!

Little Britain-break!

De senaste dagarna har jag varit så sjukt effektiv! Jag har iofs inte haft så mycket val, håller ju på med den slutliga läsrapporten (som handlar om partikulturer i svenska riksdagen), och så hade jag bokat in att jag skulle jobba tre dagar den här veckan... Inte en lugn stund den här veckan med andra ord! Jag tackar Gud och Jesus och alla apostlarna för att boken är välsignad med sammanfattningar efter varje kapitel, ibland blir man verkligen bönhörd!

Imorgon och på fredag ska jag jobba långa dagar med provsmakar-jobbet, och det är jag egentligen sjuuuuukt osugen på... Jag måste nog avveckla nått extrajobb innan jag får hjärtinfarkt!

Nä, nu är det "Little Britain"-break, missa inte Little Britain, världens roligaste! På tvåan just nu!

Puss Puss!


Dagens outfit

Eftersom jag ska jobba på kontor idag så blir det en kontorsarbetaroutfit idag! Och så ville jag ju inviga nya klänningen förstås...

44180-175

Brun skjortklänning, Logg, H&M
Beige-guld-brunrandig ullkofta, Tiger
Flätat brunt läderbälte, vintage (mammas gamla från tidigt 70-tal)
Bruna stövlar, Bronx
Bronsfärgat diadem

Städtips

Igårkväll så fastnade jag framför det gamla hemfixarprogrammet "Äntligen hemma" på fyran. Och jag upptäckte där den fantastiska Evelyn. Evelyn är en kvinna i sina bästa år som antagligen har sitt ursprung i den germanska världen, hon påminner nämligen extremt mycket om den gamla Robinsondeltagaren Hildegard Krebbs när hon pratar, som delar av sig av helt outstanding städtips.

Igår visade Evelyn hus man rengjorde svarta spisplattor och fick dem att bli svarta och fina igen. Hon torkade av plattorna och smörjde in dem med ett medel som påminde om svart skokräm, sen satte hon på plattorna på högsta värme i nån minut eller så, tills plattorna började ryka, sen var saken biff! Det verkade helt otroligt, plattorna såg ut som nya!! Mjna plattor är jättefula och rostiga, så jag ska verkligen prova på den här krämen. Någon som vet var den finns att köpa?

Här kan ni ta del av fler städtips från Evelyn!

Kärlek

Det här var det finaste jag läst på länge.


Tips!

Jag köpte en ny doftolja igår, har fått lite överdos av kaneloljan som jag kört med på sistone... Den här gången slog jag till på en som luktar kaffe, och den är helt fantastisk!

Det luktar typ nymalet kaffe i hela lägenheten nu, det ger en jättemysig känsla och luktar supermysigt och gott, även om jag inte är någon kaffedrickare personligen. Kaffe är sån grej som jag tycker luktar gott och smakar äckligt, och är därför perfekt som doftolja! =)

Dagens shopping!

Jag kunde inte låta bli att slå till på den här bruna skjortklänningen i linne och bomull idag på H&M, ett riktigt fynd, 249 kr och så 10% extra rabatt för Club-medlemmar (missa inte det, rabatt hela veckan, skynda fynda!). Den är finare i verkligheten än på bilden, den kommer vara en perfekt vardagsklänning. Jag provade även med ett brett läderbälte i midjan, det funkade oxå!

Jag hade dock lite beslutsångest, valde mellan den här bruna och en ljusrosa. Hjärtat sa rosa med hjärnan sa brun, tror ni att det var rätt beslut?? Brunt känns mer användbart på något sätt. Gamla Sofia skulle ha köpt båda två, så gör jag alltid när jag hittar något plagg som jag tycker om, då köper jag samma i alla olika färger som finns, men det ska bli slut på sånt nu... :)44180-174


Brun skjortklänning, Logg, H&M, 249 kr

Early morning...

Idag börjar jag klockan åtta.... gäsp! Jag klarar inte av att gå upp så tidigt, hela dan blir liksom förstörd, jag blir trött och seg som tusan, undrar verkligen hur det kommer gå för mig när jag ska börja jobba på riktigt, jag får väl börja knappra pigg-piller!

Gäsp igen...

Jag vill ha vår, nuuuu!!!

Nu börjar den här attans vintern kännas lite som Narnias eviga vinter... Ska den aldrig gå över? Jag är otroligt sugen på vår och bjussar därför på en härlig vårbild! Bilden är tagen på Valborgsfirandet i Ekonomikumparken här i Uppsala för två år sedan. Vilka härliga minnen som väcks till liv! Jag längtar till Valborg nu, den bästa dagen på hela året med mina mått mätt!!

44180-173


Jag och Ullis i gröngräset bland tusentals festglada studenter som firar in våren!


Inredningsproblematik

Jag är inne i "extreme home make over"-period just nu. I och med att jag ju har fått en soffa hit så måste jag göra vissa drastiska förändringar i hemmet.... Jag är känslig när det gäller heminredning och jag tror att det har att göra med min inneboende skräck för fulhet. Om inte hemmet är fint inrett så hakar jag upp mig på det och kan inte koncentrera mig på något annat. Jag tror att det skulle fungera lite granna som tortyr att tvinga mig att bo i ett rum där färgerna och stilarna skär sig...  Jag kan väl iofs inte påstå att mitt hem direkt är finare än andras hem på så sätt, men det är väldigt viktigt att färgerna matchar och att det känns mysigt och personligt liksom....

Det är här problematiken kommer in i bilden, soffan jag har fått hit är en gammal variant, den är ganska gullig, ljus gammelrosaaktig med broderade blommor typ... eh, kanske låter lite konstigt? Hur som helst, tidigare så hade jag en ganska färgstark inredning med klarröda gardiner och blå detaljer. Ni kanske förstår vilken krock det blev när soffan kom in i bilden... Så nu har jag varit tvungen att eliminera allt rött  (där av gårdagens gris-make over) och blått och har istället siktat in mig på en mildare färgskala med gammalrosa, guld och beige. Jag tror att det kan bli fint faktiskt, har inhandlat jättevackra ljusstakar och en ny lampskärm idag, tror att det kan bli bra faktiskt! På inkpöslistan finns kvar fotoramar i guld, ljust sängöverkast, kuddar, blomkrukor, gröna växter och tavlor. Nån som har några bra tips? Ni får gärna dela med er... :)

Det är ju lite svårt annars med att inreda en lägenhet på 19 kvadrat, det är liksom extrem compact living om jag säger så... Allting är liksom i miniformat, en pytte pytte liten soffa, och en pytte pytte liten tv och en pytte pytte liten stereo... Ibland känner man sig lite granna som Gulliver i lilleputtlandet!! Nu ska jag gå till min pytte pytte lilla spis och laga en pytte pytte liten lunch! =)

Skitdålig läsrapport

Jag skäms över min läsrapport som jag precis mailade in... den blev så dålig.. :( Jag hade ju tänkt sitta och skriva hela dan igår men jag var så seg och kom inte igång förrän sent på kvällen, därav den undermåliga kvaliteten... Är faktiskt ganska nöjd med mina två tidigare rapporter, men den här... ja, jag finner inte ord, det blev mest en massa ordbajsande känns det som!!
 
Nu ska jag i varje fall försöka gå upp och ta mig in till stan, nu påbörjas sista kursveckan och den ska handla om partikulturer i svenska Riksdagen. Kan bli intressant, men jag har lite ångest för att jag ska jobba flera dagar den här veckan och boken är väldigt lång... antar att veckan som kommer kommer bli dödligt stressig!! Jag är trött på stress, vill bara relaxa lite och ta en skogspromenad typ... Bara en vecka kvar nu, sen blir det 10 veckors uppsatsskrivande, hoppas att det blir bättre då!

Make over!

Jag är väldigt nöjd, har precis gjort en make over på min halmgris med lysande resultat! Från att ha sett ut som ett kvarglömt julpynt ser grisen nu ut som en vårig husgris, wonderful!

Före:

44180-171


Efter:
44180-172


Visst är han bedårande i sin nya rosett! =) Inte alls samma julskinkskänsla som förrut!

Besviken!

Jag är jättebesviken att inte Roger Pontare gick vidare i andra chansen.. :( Jag tyckte att den var jättefin! Jag gillade Narniatemat starkt! Roger Pontares låtar är alltid så mäktiga, så att man nästan ryser! Den kommer iofs att bli en hit ändå tror jag... Jag hade hoppats på Pontare, Patrik Isaksson och Fame-Magnus och så kommer Rednex av alla och kniper en plats i finalen!! Vart är världen på väg egenligen, är inte helt inne på deras Kobojsar-stil riktigt, dessutom var låten inte i närheten så bra som "Cotton Eye Joe", deras riktiga superhit från typ 1994!

Jag var tvungen att leta fram en gammal Mr Music-skiva och köra en lyssning på den hiten. Det var lite av en nostalgitripp, med på skivan fanns även "Let the beat go on" med Dr. Alban, "Saturday night" med Whigfield, "Godfather" med Cool James & Black teacher och "Lit de parade" med Army of Lovers, ni kan ju kanske förstå att jag har återupptäckt den ultimata partyskivan helt enkelt!! Mr Music nr 10 kommer det vara som gäller framöver! =)

Ooops...

Jag kom precis på att min blogg säkert kommer att komma upp nu om nån googlar på fist-fucking! Ooops..!!

Fist fucking

Statsvetenskapen kan vara en lustig vetenskapsgenre alltså... Just nu så håller jag på och läser "Rädslans politik" av Maria Wendt Höjer, den handlar bland annat om hur könsmaktsordningen har framträtt i lagstiftningen kring kvinnomisshandel och våldtäkt och hur dessa ämnen har diskuterats och debatterats av politiker i Riksdagen.

Boken är väldigt bra skriven och pedagogisk och så, men jag ställer mig ändå lite förvånande till följande stycke:

"I utredningen föreslås att våldtäktsbrottet utvidgas. Sexualhandlingen skall inte längre behöva ha direkt samlagsliknande karaktär, utan även andra slags sexuella handlingar,- exempelvis fist-fucking... - bör kunna definieras som våldtäkt." (Wendt Höjer, 2002, sid. 172)

Är det bara jag som inte har hundra procentig koll på vad fist-fucking innebär? Borde inte en liten förklaring ha bifogats här, åtminstone i en fotnot? Eller den har typen av sexuell handling kanske är ett så pass allmänt känt begrepp som man som statsvetare borde ha koll på? Jag kanske har tittat för lite på porrfilm helt enkelt... :)

En höjdarkväll!

Gärdagskvällen blev en riktig höjdare, jag har varit alltför socialt isolerad på sistone känner jag... det måste det bli ändring på!

Förkaka hemma hos
Hanna, mycket trevligt!! Och hon hade köpt oliver som jag tycker så mycket om, mums! Sedan traskade (ja, TRASKADE i snöovädret, det fanns inga taxis att tillgå) vi ner till Norrlands nation, där det var 04-gasksläpp som väntade (04=Nationen har öppet till 4 istället för 1 som annars är norm i Uppsalas nattliv, ja, det är sant..., gask=tjusig trerätters studentmiddag med underhållning, släpp=man skippar middagen och förkrökar på egen hand och sluter upp när de riktiga festligheterna tar vid, det vill säga efter middagen)! Jag har inte besökt Norrlands på mycket länge, men det var oerhört trevligt och fullt med glada och trevliga människor! Det roligaste var nästan att jag träffade på min gymnasieklasskompis Martin på dansgolvet, såna saker förgyller verkligen kvällen för en! det var verkligen ett kärt återseende! Sen så blev det ju en å annan drink i baren oxå...

Har extremt ont i huvudet nu, och det blev inte bättre av att jag var tvungen att stiga upp i ottan för att möta min bror som kom hit med en soffa till mig (tack min älskade bror, du är ju världens bästa!!!), härnäst funderar jag allvarligt på att sussa ett par timmar...  Jag måste egentligen skriva läsrapport, men jag misstänker att jag inte kommer få mycket vettigt gjort alls så länge jag befinner mig i det dekadenta tillstånd som jag gör nu... :)

  
  

Gårdagens outfit!

Det blidde lite stressigt igår (as usual) så outfitbilden kommer nu istället! Så här i efterhand kan jag ju för övrigt konstatera att det är mycket roligare att festa i klänning!! Folk borde använda klänning oftare på krogen, man känner sig fin och känner man sig fin så blir det alltid kul! Enligt min erfarenhet i varje fall. Det finns så många tillfällen här i livet när man kan ha jeans, därför borde man ta varje tillfälle i akt att få klä upp sig lite tycker jag! =)

44180-164
Lite suddig bild... men men...

Svart klänning med guldskimmer, H&M
Guldig sjal, Sportsgirl (Australien)
Svarta stövlar, Wedins

44180-163

Lockat hår och svart diadem (syns inte på bilden dock...)


Tokläsa

Det är så fint väder ute... synd att jag måste ligga inne och tokläsa! Målet är att läsa ut boken idag, så att jag kan partaja med gott samvete ikväll och skriva läsrapporten imorgon, hoppas att planen inte är för optimistisk... det är sjukt vad tiden springer iväg när man egentligen har mycket att göra, klockan är ju nästan halvtvå redan, det kändes som att jag nyss gick upp...!


Dagens Hoff!

44180-161


Bilden kommer från
www.giese.za.net


Förvirrad på bussen

Jag var med om en så komisk dag, jag bara måste få berätta... När jag satt på bussen på väg hem från jobbet idag klev två unga killar på bussen och satte sig mitt emot mig, det var ett sånt där säte där två tvåsitsare är placerade mitt emot varandra... Hur som helst, killarna var jättelika varandra och hade nästan likadana jackor och mössa... I ögonvrån skymtar jag hur de två killarna håller varandra lite lätt i handen, min första tanke var att det var gulligt att även så pass unga homosexuella vågar visa sin kärlek, det var fint på nått sätt, de var absolut inte överdrivna eller så, bara söta...

När jag tittar lite närmare så ser jag att den ena faktiskt såg ut som en tjej, aha, det var visst inget bögpar, utan en pojke och en flicka... trodde jag, helt plötsligt tar tjejen fram en prilla och stoppar in under läppen och harklar sig, och jag ser att det nog faktiskt inte är en tjej (inte för att jag har några fördomar mot snusande tjejr, jag snusar självt alltsom oftast och tycker inte att det förtar min kvinnlighet på något sätt), samtidigt så svarar killen i sin mobil, och jag hör att killen inte alls var en kille utan en tjej. Könsrollerna var alltså i själva verket tvärtom, den som jag trodde var killen visade sig vara tjejen och tvärtom!

Trodde jag alltså!! Tills även "killen med prillan" börjar prata, och jag hör att även hon var en flicka!!! Det var alltså ett lesbiskt par och inget annat!

Det här var något av det mest förvirrande jag varit med om, jag måste nästan ta en magnecyl och samla ihop mig lite! =) Det är inte alltid så lätt i dagens samhälle att hålla sär på vem som är vem, men huvudsaken är väl att alla är glada, och det verkade i varje fall mitt kärlekspar vara!

Mums...

Jag skulle inte ha något emot att vara domare i den här tävlingen...

Gud vad jag blev sugen på kladdkaka nu, nästan tur att jag inte har någon ugn i min lägenhet, annars skulle jag antagligen baka kladdkakor dagligen. Kladdkaka är Guds gåva till mänskligheten tror jag... =)

Nä, just ja... back to work var det som gällde... ;)

Jobb-blogg!

Nu börjar jag bli lite sliten, har jobbat hela dan idag och har blivit en riktig kontorsråtta.. tihi... Idag har jag suttit och lagt in intresseanmälningar på lägenheter i på datorn och sorterat pappersvarianterna i pärmar... Och nu sitter jag och skriver in reparationsjournaler i datasystemet, när olika lägenheter har blivit renoverade och vad som har gjorts... Helt ok, men nu börjar jag bli lite småtrött... Är helt förvirrad och i huvudet snurrar en massa ord som "tvättställ", "blandare", "omtapetsering" och "snickerimålning"...

Ikväll blir det nog en lugn kväll, jag är ju helt slut efter en HEL dags arbete, är sugen på nachos och guacamo och titta på "let's dance"... måste ju skriva läsrapport hela helgen antagligen, fast imorgonkväll ser det ut att bli utgång på Norrlands i varje fall!! Wonderful! jag behöver få vara lite social!! Och så vill jag ju locka håret igen... :)

Back to work!

Fågelflunsan blir till kattflunsan?

Jag har i ärlighetens namn aldrig haft så mycket till övers för det där med fåglar... Självfallet kan fåglar vara otroligt vackra och fågelsång är otroligt, men jag kan inte påstå att jag någonsin knutit några starkare band med nån fågel och därför har det här med fågelinfluensa inte känts som någon big deal på nått sätt, har mest oroat mig för vad mycket mygg och flugor det skulle bli om fåglarna dog ut... Sorgligt men sant. Det är först nu när man hör att katter riskerar att bli smittade som min oro väcks!

Jag blir jätteorolig för våra katter Texas och Vegas som är ute och springer och fångar fåglar och riskerar att bli smittade, eller... det är väl mest Texas som är ute och jagar, Vegas är mest hemma och vilar sig i form och äter... men ändå, kanske dags å hålla dem inlåsta tills den värsta faran är över...

Titta vilka söta kissar jag har! Bilderna är tagna när jag var hemma förra julen!


Texas är lite fascinerad av julgranen!


Vegas smakar lite på julgröten, han tyckte faktiskt att det var riktigt smarigt, med kanel och allt!
Jack Johnson

Fick ett trevligt brev på posten idag, från cdon.com, jag hade beställt lite Jack Johnson skivor, och de kom alltså idag! Supernice! Jack Johnson är så bra, och så påminner han en väldigt mycket om Australien, och det är alltid lika trevligt! För er som ännu inte upptäckt Jack Johnson så tycker jag att ni ska göra det bums!

Mina favvolåtar är nog "Taylor" och "Good people", fast det finns å andra sidan inte en enda dålig låt på skivorna....

Här är skivorna som jag beställde (kanonpris dessutom, bara 79 kr stycket!)

44180-158 44180-157 44180-156

Städomaniac!

Idag har jag haft en effektiv hemmadag, läst halva boken, tvättat och storstädat! Det är lite konstigt det där med att städa, för ju mer man städar desto mer smuts ser man liksom... jag började lite makligt med att bara diska och plocka undan sen så blev jag liksom mer och mer manisk... det hela slutade med att jag stod och skrubbade väggarna i badrummet med typ en diskborste... det är så irriterande, med vattnet här i Uppsala blir det kalkbeläggningar precis överallt! Uppsala lär vara belagt på Sveriges fetaste kalkstenås eller dylikt, irriterande är det i varje fall!

Bestämde mig även för att diska fläktfiltret och rensa avloppet, God damn vilken jävla hårboll jag hittade där alltså, riktigt vidrigt! Jag kan omöjligt att orsakat hela den på de dryga två månader som jag bott här nu, tjejen som jag hyrde ut lägenheten till måste vara lite medskyldig.... snuskigt var det i varje fall!

Men nu är det så rent och fint, och jag har tänt kanelljus!

Ikväll blir det plugg, efterlyst, insider och sova! Nice evening!

Stentuff förhandlare

Just nu känner jag mig så jävla cool! Det blev knas med min lön på ett av mina extrajobb, på anställningsavtalet står en timlön + semesterersättning men när jag fick min lönespec så visade det sig att den varit inkluderad i lönen, och dem gav mig helt enkelt en 12% lägre timlön än i avtalet...

Eftersom jag är med i Tria (HFT, SKTF & ST) ringde jag dit och kollade om de kunde göra så här... och det visade sig ju att jag hade rätt så klart. Så jag mailade till jobbet och sa att det måste ha blivit nått fel på min lön, men att det säkert gick att ordna till...

Nyss ringde dem upp och bad om ursäkt för att det hade blivit fel i avtalet  och att det var stul med datorerna och att det skulle stå inklusive semesterersättning i avtalet, och att den korrekta lönen var den som stod i lönespecen. Jag var dock stenhård, då får ni helt enkelt säga upp avtalet och erbjuda ett nytt sa jag, men det jag har jobbat hittills har varit i enlighet med det avtalet som vi har skrivit, och då ska jag ha den lön som står där sa jag, som en riktig businesswoman. Hon blev lite ställd och skulle kolla upp hur dem kunde göra. Jag sa att jag inte kunde jobba för en så låg lön annars, så jag blev åtminstone erbjuden en löneförhöjning... vet dock inte om det är enough, jag börjar ju bli rätt het på arbetsmarknaden.

Det var i varje fall skönt att ha rätt, ibland är det inte så tokigt med facket!

Pluggdag

Idag ska jag bara vara hemma och läsa hela dan.... Ska jobba imorgon så jag skulle egentligen behöva läsa klart hela "Rädslans politik" idag, men den var ganska tunn och verkade ju riktigt bra, så det ska nog inte bli några problemas... Får väl offra ytterligare en helg till att skriva läsrapport, det börjar kännas som min standardhelg: lets dance, plugga, melodifestivalen, plugga... Ska försöka ta igen allt när kursen är slut om lite mindre än två veckor...

Ha en trevlig dag allihopa!!

Locktången är invigd!

Jag hann inte mer än hem från affären förrän jag ville provlocka håret med min nya locktång! Ja är helt kär i den nu, den blev varm på ett tjillevipp och det fanns många olika värmelägen, dessutom är den keramisk så håret glider lätt och blir inte intrasslat! Den var helt fantastisk, och vad fort det gick att få till lockarna jämfört med min gamla!

Ska ni inhandla en locktång så kan jag varmt rekommendera Ceracurly 19mm, jag köpte den på
www.plattang.se, där kostade den 395 riksdaler. Kan även varmt rekommendera den sidan att handla ifrån, bra priser och snabba leveranser. Köpte även mitt plattång därifrån förrut, och den har varit en kär och trogen vapendragare sedan dess! Från och med nu är det nog dock lockar som kommer vara partyfrippan för min del!

44180-155

Så här ser min locktång ut, jättefin tycker jag!

Här kan ni se resultatet från kvällens premiärlockning. Är inte 100% igt nöjd, men jag är ju som sagt nybörjare. Det var ganska svårt att få till lockarna där bak, men jag antar att övning ger färdighet!

  

Efter en liten stunds lockande kom jag till insikt att det blir mycket finare och går mycket snabbare om man tar ganska lite hår till varje lock. Jag tycker att det är gulligt med diadem till lockigt hår, som på första bilden, det diademet är i brons och kommer från Glitter.

Årets Kvinna!!!

Anna Book blev vald till årets kvinna enligt Aftonbladet och visst tycker väl alla om Anna!? För att bli vald till Årets kvinna på min blogg krävs dock att man gjort större saker för världen... här tänkte jag skriva "än att visa att även tjocka människor kan dansa och vara vackra", men det skriver jag inte, för det låter rått och elakt, jag älskar ju Anna Book! Hoppas att hon vinner Let's dance på fredag!

Årets kvinna enligt Sofias dagbok, med mig, Sofia, som enväldig domare, är

LINA GOLDÈN!

Grattis Lina!!!

Lina har under året som gått visat att med lite vilja, initiativrikedom och engagemang kan man faktiskt göra skillnad här i världen och att det faktiskt finns hopp om mänskligheten. Lina begav sig till Kenya i höstas i samband med en kurs hon läste på Arkitektprogrammet i Lund, kursen hette "Arkitektur i extrema miljöer". Lina hamnade i ett litet samhälle som heter Homa Bay, där lärde hon känna en kvinna som hette Mary. Mary och Lina blev vänner och det stod snart klart för Lina att något man verkligen saknade i det här samhället faktiskt var en källa till kunskap, böcker är väldigt dyrt och något man inte vill lägga sina knapra slantar på. Här väcktes idén om att Lina kunde hjälpa Mary att starta upp ett bibliotek i staden, och det blev startskottet för Mary´s library, det första biblioteket i Homa Bay, Kenya!!

Tillsammans med vänner och släkt i Sverige har Lina samlat ihop pengar för att kunna köpa in böcker och starta upp ett bibliotek i mindre skala i anslutning till den lilla affär som Mary driver.

Därför, förtjänar Lina utmärkelsen Årets kvinna!!!

Läs mer om Lina och Mary's library på:
www.maryslibrary.tk44180-151 44180-150Jag hoppas att kunna publicera en intervju med Årets kvinna här på bloggen inom kort!

Lockar!

Möttes av en trevlig avi från posten idag när jag kom hem! Har beställt en locktång och nu verkar den ha kommit! Så nu ska jag oxå få lockigt hår!! Jag hade en locktång sedan tidigare, men den är inte så effektiv, det tar en hel evighet att få till ett schysst krull!

Nu ska jag knalla ner och hämta paketet, sen ska håret lockas av bara den!


Tack Hanna för inspirationen!


Party på jobbet!

Det här var både komiskt och hemskt på samma gång. Jag undrar om de hade någon form av firmafest i lokalerna eller ifall dessa aktiviteter ägde rum under arbetstid? Jag antar att man kanske blir lite avtrubbad när man jobbar i den branschen... :)


Internationella kvinnodagen!

Idag är det internationella kvnnodagen, en dag då alla borde passa på att tänka och reflektera lite om hur det egentligen står till med kvinnor och män i dagens samhälle... Sverige kanske är långt gånget vad gäller det här med jämlikhet men skrapar man lite på ytan så är det ändå mannen som är normen och kvinnan som är undantaget... På föreläsningen igår så sa föreläsaren en bra sak, mannen anses vara en neutral individ medan kvinnan alltid är sitt kön på nått sätt. En manlig politiker företräder allmänintresset och kvinnan särintresset. Dessutom pratade vi lite om klädsel, kvinnor tenderar att bli bedömda utifrån sitt utseende i högre grad än män, antingen är hon för ful och rabiat eller för söt och dum. Stämmer antagligen till viss del! Det är svårt att klä sig som kvinna för att utstråla både kvinnlighet och makt, även om det ju är fasen så snyggt med kvinnor i kostym så måste man ju vara medveten om att det är ett sätt att efterlikna männen (normen) och därigenom få viss pondus. Varför utstrålar inte en rosa klänning med volang makt?
 


Upp till kamp!

Vi hade en superbra föreläsning idag! Den här veckan ska vi läsa en bok som heter "Rädslans politik" och hon som skrev den var på besök och höll i dagens föreläsning. Jag tycker ofta att genusforskning är väldigt flummigt och så men dagens föreläsning var verkligen jättebra och boken verkar superintressant faktiskt!

I stort går hennes teori ut på att vi kvinnor är hämmade i dagens samarbete och att vi, medvetet eller omedvetet, präglas av en rädsla för manligt våld. Den här rädslan gör sig påmind i många olika sammanhang i olika beslut som vi tar i livet, och så länge halva befolkningen blir hämmad på det här viset kan man inte tala om en jämlik demokrati. Det kan ju låta hårt ,men tänker man lite närmare på det så är det inte helt orimligt, kvinnor väljer att inte gå ut vissa tider på dygnet, inte besöka vissa platser och säg nån som inte ökar på stegen om man går ute en kväll och det är en okänd man som går tio meter bakom en? Jag har ofta hållt i en nyckelknippa när man är på väg hem själv från krogen, redo att försvara mig till sista blodsdroppen. Det är hemskt och sjukt, och det är säkert väldigt sorgligt för många män att se hur kvinnor bemöter dem med misstänksamhet och när de märker hur en kvinna som går före småspringer hem i rädsla för honom... Ganska viktigt att fundera lite över såna här saker tycker jag!

Jag återkommer när jag kommit lite längre i boken! =)

Imorgon är det ju internationella kvinnodagen förresten, glöm inte det!

Trött...

Gud vad jag är trött...  Jag behöver verkligen minst åtta timmars sömn per natt, fyra timmar är på tok för lite för mig. Annars har det varit en jättebra dag idag! Gud vad fint det är ute, soligt och gnistrande snö! Det kan få vara så här fint i några dagar till men sen VILL JAG HA VÅR!!!

Nu ska jag pyssla om mig själv lite och göra hårinpackning och greja... sen uppdrag granskning och sen zzzzova!!

Dagens outfit!

44180-149

Puderrosa jumper, Principles från Debenhams
Kritstrecksrandiga shorts med hög midja, Temt (Australien)
Svarta stövlar, Wedins
Brett svart sammetsdiadem, Gina Tricot

Jag gjorde en fantastisk upptäckt nu när jag klädde på mig, jag har blivit smal! Jag är så lycklig! Jag lade på mig cirka sju glada kilo fläsk under mitt år i Australien, och nu så verkar det som om det börjar rinna av när man nu återgått till normala rutiner och skippar alla snabba kolhydrater som den huvudsakliga människofödan där nere består av! Det enda minuset är väl att mina kläder som jag köpt börjar sitta slappt.... =( Inte lika roligt, shortsen som jag har på bilden är helt lösa både i midjan och baken, men det är väl sånt man får ta antar jag..!

En coca cola light, UTAN is tack!

Fy, vad läbbigt det här var!Update: Eller så kanske det är toaletterna på såna här ställen som är extremt rena?? Eller... det kanske inte är så troligt...

Rougetips!

Jag inhandlade även ett nytt rouge under Stockholmsbesöket och äntligen har jag nu fått prova det i verkligheten... Jag har ju varit tråkig och rougelös i flera dagar nu, men nu är det andra bullar som gäller!

Jag måste bara varmt få rekommendera Body Shops rouge i färgen "Golden Pink", helt underbar och till ett överkomligt pris (135 kr). Tack Sara för tipset! Färgen är lite guldigt persikorosa och glittrar lite lagom mycket, med andra ord perfekt!  Nyansen påminner starkt om den hypade Nars "Orgasm", men när Sara och jag jämförde de bägge rougen kom vi fram till att Body Shops variant var helt klart snyggast och har mer pigment. Med andraord, ett riktigt kap, skynda fynda!!

Är även nöjd med ett läppstift som jag inhandlade på Zara i färgen "Pink nectar", det är inte så läppstiftigt utan mer ett gloss i läppstiftsformat som glittrar fint i en nyans som passar väldigt bra ihop med ovan nämnda rouge om jag får säga det själv!

44180-148

Här ser ni nyansen på "Golden pink", fin va?

Läsrapport: Check!

En hel halvtimme innan utsatt tid är min lärapport inmailad! Man löser ju alltid sånt där på nått sätt... även om jag kanske måste erkänna att svaren på frågorna blev kortare och kortare ju senare det blev... gick dessutom upp klockan sex för att göra klart sista frågan och läsa igenom... Fyra timmars sömn, som dessutom bestod av idel mardrömmar (jag drömde att jag blev stångad av grisar som hade fågelinfluensan, scenen påminde något om vildsvinsscenen i "Hannibal -The Kannibal" om ni kanske minns...)... har gjort att jag ser ut som typ ett vrak... ska rota igenom sminkväskan och se om jag kan hitta lite concealer och rouge som kan dölja den värsta misären, sen är jag fit for fight igen!

Ska iväg på föreläsning snart, sen är det bara å börja med inläsningen till den här veckans läsrapport. Fritid är ett högst onödigt fenomen!


Lägesrapport: PM

Har skrivit svar på 3 frågor av 6... med andra ord har jag kommit halvvägs...och klockan börjar närma sig 23.00 (=min lägga mig-tid)... I guess det kommer bli en lååång natt igen... Vi ska skriva typ två sidor svar på varje fråga, det är ju inget man gör i en handvändning...  Varför blir det alltid så här för mig?

Nä, jag får ta en kalldusch och vakna till liv igen!! Nästa fråga jag ska skriva om lyder som följer:     

Diskutera innebörden i det för intressegruppsforskningen centrala begreppsparet  pluralism-korporatism. Utgå härvid från litteraturen och resonera vidare själv kring fördelar/nackdelar med de definitioner du mött där.

Jag är taggad som fan, bara å hugga i!!

Eller not... blä, jag vill sova nu!

Årets Uppsalastudent = moi?

Nån borde nominera mig till årets Uppsala-student. Jag vill ha 100 000 kronor!!

Skrik på internet!

Ni kanske minns att hela Flogsta vrålade i förra veckan? Nu finns vrålet att lyssna på på internet och på UNT kan ni läsa mer om rekordförsöket.

Smarty spice!

Så här när man försöker skriva ihop nått vettigt är det lätt hänt att man blir lite distraherad och gör allt annat än vad man borde... internet är en mycket farlig plats såna stunder, för det finns så otroligt mycket att göra på internet...!

Idag har jag sysselsatt mig med att göra iq-test, jajamensan och med mycket bra resultat!

På Expressen finns ett
iq-test att göra och jag lyckades knåpa ihop alla rätt, 18 av 18 möjliga! Amazing! Enligt Expressen är det bara 8% som lyckas få ihop alla rätt, jag är väl inte helt pantad då när allt kommer omkring (ibland får man lätt den känslan, som nu när jag skriver PM och det går dödligt segt exempelvis...)

För att dubbelchecka resultatet gick jag in på www.mensa.se och gjorde deras test, det testet var lite klurigare tyckte jag och där fick jag inte fullt lika goda resultat... Jag misstänker dock att testen är lite för lätta för att man ska bli glad och vilja betala för att göra deras mensa-test, men ändå!

RESULTAT:

Du fick 15 rätt av 18 möjliga!

Du slutförde testet på 6 minuter och 24 sekunder.

Femton. Då får man köra moded. :-)

Skämt åsido, femton är ett mycket bra resultat.


Vad skönt! Nu kan jag återgå till mitt PM-skrivande och hoppas att min uppenbarligt höga intelligens ska avspeglas även där... =)

OOOPS!

Gick precis ut för att hämta posten... det enda jag fann var följande:

Tv-pejling i ditt bostadsområde
Hur är det med tv-avgiften i ditt hushåll? Vi besöker nu hushåll där det inte finns någon tv-avgift registrerad. Tv-avgiften är lagstadgad och reglerna är enkla - har du tv-mottagare ska du betala tv-avgift. etc etc

Ja... hur står det till med tv-avgiften i mitt enkla hushåll? Vaddå? Jag har väl ingen tv, host host, jag är ju bara en fattig student.... Den är ju så väldigt liten att den knappt syns... dessutom så visar dem ju bara gamla repriser ändå...

Man får väl tacka för förvarningen i varje fall!

Alla mina vänner: Ska ni komma och hälsa på, please... ring innan, annars kommer jag nämligen inte att öppna dörren!


Mitt inre Britney

Idag känner jag mig lite granna som Britney Spears måste jag erkänna... och då menar jag inte att känner mig så här direkt:

 
eller så här:
 
eller så här:
 Snarare något liknande det här:

fast jag röker ju inte iofs... så kanske mer nått så här:eller kanske så här:Hehe, nu överdrev jag kanske lite, men jag har faktiskt en Britney-knut på huvudet... Britney är verkligen världsmästare på att se riktig sunkig ut i varje fall! Där ligger man faktiskt i lä, även under superdundersunkiga dagar som idag! Jag har liksom ingen anledning till att inte passa på och vara riktigt sunkig när man ändå ligger hemma i sängen och skriver PM hela dan, det är liksom inte en själ i hela världen som ser en då... värre är det för Brittan, med alla paparazzis! Ibland har jag så svårt att förstå hennes sunkighet, jag menar, det är klart att man varken har tid eller lust att stajla sig vareviga dag, men ändå... hon har ju pengarna, hon behöver ju inte anstränga sig för fem öre på egen hand för att se skaplig ut. Jag förstår inte vart hon har fått tag i alla sina sunkiga plagg ens? Ska man ändå köpa ett plagg så kan man väl passa på att köpa något som är estetiskt tilltalande? Men smaken är väl som baken, I guess... =)


Oscars

Jag tänkte att jag ju skulle kunna skriva om Oscarsgalan och alla klänningar, men det känns som att det går lite inflation i Oscarsgale-analyser här i bloggvärlden, och det finns säkert många som är bra mycket bättre än mig på att analysera och sätta betyg på galaklänningar, och dessutom har jag ju inte ens femman, så jag såg inte ens spektaklet med egna ögon, så det sket sig...

Kan bara säga att jag förstår varför Crash fick Oscarn för bästa film, det var ganska länge sen jag såg den nu, nån gång i april i Perth, men det var verkligen en sån film som berör en på nått sätt. Se den om ni inte har gjort det, det är allt jag kan säga! Reese som bästa kvinnliga huvudrollsinnehavare var oxå klockren! Walk the line var en grym rulle!

Boring Blogg

Jag känner lite att jag har tappat bloggningsförmågan, det blir helt enkelt inte roligt längre, det jag skriver och jag kommer inte på nått kul att skriva om heller! Jag vet inte vad det är med mig, men jag antar att jag kan skylla lite på min "svensk politik"-kurs, jag har helt enkelt knappt nått liv att skriva om nu förtiden... Helgen som gick exempelvis... öhh... det var melodifestival... läsa bok... sova.... titta på vasaloppet... skriva rapport... äta lunch... läsa bok... TRÄNA! (äntligen nått som inte inträffar i min pyttelägenhet, jippie!!)... äta middag.... läsa.... titta på Agenda (äntligen tillbaka!!)... läsa.... skriva.... sova.... vakna.... Och här sitter jag nu! Och inget kul har jag att skriva om! Grrrr....Dagens Hoff!

44180-140


Bilden kommer från
www.giese.za.net


Knöggliga naglar

Jag har varit jätteduktig och målat mina naglar fint med både underlack, överlack och mellanlack och gud vet vad... Fast det blev ändå fult! Mina naglar ser nämligen helskumma ut, de har blivit helt vågiga, från sidan ser dem helt buckliga ut! Jag vet inte vad det här beror på, säkert nån näringsbrist! Frågan är vad man kan göra åt saken, ska man liksom fila på ovansidan eller? Då kanske dem blir jättetunna och klena... hmm... mycket problematiskt!

Deltävling 3

Jag måste säga att jag tycker att det var en rejäl klassskillnad om man jämför kvaliteten på gårdagens startfält jämfört med de två tidigare delfinalernas. Mycket bättre, och inte en dansande elefant eller rödnäsad apa så långt ögat kunde nå. Jag tycker att båda låtarna som gick vidare är helt ok, även om jag tycker att Alexander Bard med sin Hitler-jugend stil ser rätt så patetisk ut där bakom keyboarden.

Min personliga favorit var faktiskt annars Patrik Isaksson. Jag gillar faktiskt honom, även om han kanske är lite väl mycket Rix FM... högst troligt kommer låten att spelas rätt så flitigt på den kanalen hädanefter... Det kanske inte heller är någon låt som skulle kunna konkurrera internationellt direkt, jag tycker i så fall att Patrik Isaksson borde köra med en låt som den där 1987 eller vad den heter? Den blir jag alltid så glad av! Jag har faktiskt träffat Patrik Isaksson i verkligheten en gång oxå, coolt va? Jag tror att det var sommaren 2000, när jag sommarjobbade i Parken Zoo i Eskilstuna, jag fick gå upp på scenen och ge Patrik Isaksson en stor vit gosedjurstiger efter hans matinéspelning, herregud... det kändes STORT!!

Tyckte att det var kul med lite glamrock i melodifestivalsammanhang oxå! Den där musikallåten var oxå fin, även om det kanske inte kommer bli den största hiten på dansgolven, de får nog se till att poppa till den lite först.

Det var inte helt otippat att Jessica Andersson flippade totalt med sin porriga show. Hon är liksom helylle egentligen, hur korta shorts hon än kör med så känns det bara fel, fel, fel. Det är såna grejer man måste ta till om man har en riktig sunkig låt, för att få tittarna att fokusera på nått annat istället. Det kan aldrig bli succé av det...

Men sammanfattningsvis är jag faktiskt väldigt nöjd med gårdagen, nu väntar jag med stor spänning på nästa lördag, då mighty CAROLA ska vara med! Förväntningarna är skyhöga, vilken besvikelse det kan bli om låten är rutten bara... 

VG

Fick precis ett mail med betyg från metodkursen, ett VG lyckades jag minsann skrapa ihop, inte illa! Ska nog fira med att poppa lite popcorn! =)

Big Bag!

Det var några som undrade hur stor Mexx-väskan var egentligen, så här kan ni se på bilden... hur stor som helst helt enkelt, och helt underbar! Jag fick rum med sjuuukt mycket i den nu under Stockholmsvisiten.

44180-139Shoppingredovisning!

Hemkommen från storstan och mycket glad och nöjd!

Vore det inte för det pissiga vädret med spösnö och blask så hade utflykten till Hufvudstaden varit fulländad! Nu ska jag inte gå utanför dörrn igen på hela helgen... dels för att vädret är så snuskigt och dels för att jag nog borde spara lite på stålarna nu... :)

Här ser ni alla mina inköp:


En supermysig luvtröja, Esprit, absolut fynd på Debenhams.


Puderrosa tunnstickad jumper, Principles, ett annat absolut fynd från Debenhams!


Svarta capribyxor från Zara


Marin/vitrandig tröja från Zara med guldtrådar. Very sailor-girl!


Rosa/vitrandig cardigan från Zara. Tror att den kommer vara fin tillsammans med de beiga shortsen från H&M som är på väg hit!


Grön spetsklänning med volang och vita spetsband, Vila. Jag kommer att känna mig så romantisk när jag går på fest i den här i vår-sommar!

Åh, jag är så lycklig! =)


Nice shopping!

Det har verkligen varit en bra shoppingdag idag, hittade en massa fint och flera fynd! Nya Zara-butiken på Drottninggatan var en riktig guldgruva... Är hos min syster nu, men jag ska visa er allt tjusigt imorgon!

Tingsnotarien

Tingsnotarien från Obygden är Sveriges i särklass bästa blogg. Jag har bara varit inne och kikat där lite då och då, men igår satt jag verkligen och sträckläste samtliga inlägg han skrivit. Den är verkligen så grymt rolig att jag nästan dog. Alla ni som inte läst tingsnotarien tidigare måste börja göra det omedelbart!  


Garderobsinventering

Så här inför en shoppingdag så försöker jag att inventera garderoben lite för att kunna göra vettiga inköp av sånt som man faktiskt behöver... Det är annars väldigt lätt hänt att man kommer hem med typ identiska kopior av något som redan hänger halvt oanvänt eller i värsta fall med prislappen kvar... Måste oxå försöka tänka igenom vad det är för grejer som är på väg hit från Australien, så att jag kan matcha lite...

Jag har kommit fram till att jag behöver lite kläder i basic färger... typ grått, beige och svart... Tittar man in i min garderob är det annars som att bländas av regnbågen... Iofs är det ju trevligt med lite färgglatt (dock ej gula jeans...) men det är ju kanske mer praktiskt med en lite mer neutral färgskala... Vi får se vad vi kan hitta på!

Det värsta är att när man är så här shoppingtaggad så brukar man aldrig hitta nått bra! Jag hittar alltid en massa fint när jag är pank och stressad, men typ aldrig när jag verkligen är ute efter nått...


Mardrömmar

Mina konstiga mardrömmar fortsätter, men jag har slutat drömma om att mina tänder går av eller ramlar ut, inatt så drömde jag om att de små benen man har i händerna bröts, och man kunde känna benpiporna sticka ut under den tunna huden, hualigen vad läbbigt! Ska det fortsätta på det här viset så måste jag sluta sova..! Nån som vet vad den här drömmen kan tänkas betyda?

Kanske att man kommer ha tur i shopping?? Jag hoppas det i varje fall! =)

Shopping!!!

Imorgon vankas shopping i Hufvudstaden! Det är Sara, jag och kanske Linda som ska åka in till Stockholm och göra stan osäker. Jag är verkligen taggad!! Måste kolla efter en fin vårjacka och ett par capribyxor... och en massa annat roligt! Jag har inte varit i Stokholm och shoppat på sjuukt länge, så det ska minsann bli ett äventyr. Det ska bli spännande att utforska nya Zara-butiken!

Och så blir det ett besök hemma hos syrran oxå! Måste pussa lite på Samuel...


Uppsala = Sveriges pesthärd

Jag tycker verkligen att det är skrämmande det här med fågelinfluensan. Det värsta tycker jag nästan är att varenda fågeljävel som misstänks bära på pestsmittan skall skickas till Uppsala av alla ställen, hit där jag bor. Nog för att man säkerligen hanterar dessa pippifåglar med största försiktighet, men det äro mänskligt att fela. Sannolikheten för att en ordentlig pesthärd bryter ut just i Uppsala lär ju vara större än någon annanstans i Sverige i vilket fall.

Kan ni inte skicka alla döda fåglar till Lund eller Umeå eller nått istället?? Please?


Delikatesser!

Jag har kommit in i någonslags vardagslyx-period. Jag är less på boring budget-mat. Igår när jag var på ICA väst var det enbart lyxiga delikatesser som hamnade i korgen. Svarta och gröna oliver, soltorkade tomater, chevreost (tack Linda för inspirationen, det var ju en helt amazing frukost med chevre-smörgås!) och färsk lax... det är ju sån mat som man borde hålla sig till, så otroligt mycket godare! Dessutom är det ju ett jättebra bantningstips, för man har inte råd att äta lika mycket då, fiffigt va? =)

En bra dag!

Idag har varit en bra dag, både effektiv och trevlig, har läst över halva "den demokratiske lobbyisten" och städat en massa (en absolut nödvändighet), dessutom var min kära gamla klasskompis Daniel här och hälsade på, så jag bjöd honom på lunch, very nice!! Lagade ris med laxgryta, mycket smarrigt!!

Dagens recept:

Färsk lax, skuren i bitar
1 gul lök. hackad
Soltorkade tomater, skurna i bitar
Laga lätt (typ matlagningsgrädde fast way healthier!)
Haricot Verts
Citronsaft
Salt och peppar

- Stek lök och lax, tillsätt övriga ingredienser och koka ihop. Servera med råris, very smaskens och very nyttigt!

Bobbit

Jag har verkligen full förståelse för den här pappans agerande, skulle antagligen göra samma sak själv om jag var i samma situation.

Jag är inte med på listan!!

Jag verkar inte vara direkt högprioriterad när det gäller vilka svenskar som kommer att förses med tamiflu och därmed bli tryggade mot en smärtfylld och säker död om eventuellt fågelinfluensaepidemi börjar spridas bland människor... =(

På Expressen finns hela
listan, är du med?

Jag vet inte riktigt hur jag borde reagera på det här, det känns lite som ett slag i ansiktet... man är väl knappt ens värd luften man andas längre... =(

Pandemi

Det här ordet pandemi har förbryllat mig lite de senaste dagarna, helt plötsligt är det ett självklart begrepp  varenda människas ordförråd. Precis som tsunami. Jag kan dock erkänna att jag faktiskt inte hade en aning om vad vare sig en tsunami eller en pandemi var tidigare.

Om du inte heller känner dig helt bekväm med att slänga dig med begrepp som du inte är helt på det klara med vad de betyder kan jag nu hjälpa till, med min älskade vän nationalencyklopedins hjälp förstås.

En pandemi är helt enkelt en epidemi som spridit sig till flera olika världsdelar. Vanligen rör det sig om en infektionssjukdom, så som en influensa. Det som man först kommer att tänka på när man talar om pandemier är självklart den just nu högaktuella fågelinfluensan, men även den så kallade "spanska sjukan" är ett exempel på en pandemi. En annan extremt välkänd pandemi var annars digerdöden som härjade i Europa och norra Afrika på 1300-talet.

Besök från down under!

Fick ett mail från en av mina föreläsare i political science vid UWA (University of Western Australia), det var lite skoj! Han skrev att han ska komma till Sverige i maj för att vara med på en konferens i Lund. Han hade nån vecka på sig här i Sverige och undrade vad jag tyckte att han skulle göra... hmm, svår fråga, några idéer på vad jag kan svara? Tycker ju absolut att han ska ta några dagar i Stockholm, men vad finns det mer som är intressant att se i Sverige om man kommer från andra sidan jorden? Kanske Sala silvergruva eller Parken Zoo i Eskilstuna... öhh... eller kanske inte!

Han skrev att vi måste ses när han kommer, så jag får väl ta med han ut på krogen och ta en bira. Han är verkligen en så himla rolig människa, det var kul att han tänkte på mig, jag måste ha gjort ett bra intryck! =)


Den demokratiske lobbyisten

Det är verkligen full rulle på min "Svensk politik"-kurs... har inte mer än lämnat in ett pm förrän det är dags att börja på nästa. Den här veckan handlar det om intressegrupper och intressegruppers politiska inflytande och vilken inverkan det har på demokratin och hur staten bör agera gentemot intressegrupper av olika slag, ett MYCKET intressant ämne om du frågar mig!

Är överlycklig över att jag faktiskt har boken den här gången och att den verkar väldigt pedagogisk och strukturerad. Me likey! Författaren till boken, som heter "Den demokratiske lobbyisten" (fyndigt namn by the way!) är Daniel Naurin, han är statsvetare vid Göteborg universitet, jag hade några föreläsningar med honom när jag pluggade där, skoj! Nu ska jag ta och läsa ett kapitel till!

See you later alligator!

Dagens Hoff!

44180-132


Bilden kommer från
www.giese.za.net


Gula jeans!

En av vårens stora trender förutspås bli gula jeans, ja, ni hörde rätt... Jag vill nu bara varna alla trendkänsliga läsare: Ge fan i att slösa bort era pengar på nått så oerhört gräsligt, färgade jeans borde vara förbjudet i grundlagen. Mina tankar vandrar så sakteliga några år bakåt i tiden, nämligen till sent nittiotal, min högstadietid. Vi snackar färgglada crockerjeans från JC. Jag ägde själv ett par i en ljusviolett nyans, ett köp jag våndas över ännu idag... hur kunde jag bli så hjärntvättad att jag såg någon skönhet i dessa lila skapelser? Jeans ska vara blåa, på sin höjd svarta och i extrema fall kanske även vita, även om just vita byxor ofta är extremt opraktiskt.

Därför vill jag nu varna alla, låt er inte hjärntvättas av modets alla nycker, särskilt inte i den här extrema formen. Tänk på att ni kan bli fotograferade när ni bär dessa gula skapelser och att dessa fotografier kan användas emot er i all evighets evighet, ni kan komma att hånas för er svaga karaktär för alltid.

Sofias bokreafynd!

Var inne på Akademibokhandeln idag för att göra lite obligatoriska bokrea-inköp... Tyvärr var jag lite stressad där inne så jag hittade väl inga direkta dunderkap. Jag köpte två deckare av Peter Robinson, "Efter alla år av saknad" och "I ondskans spår", nån som har läst dem? Bra eller dåliga?

Köpte ett gäng pocketisar oxå, egentligen gillar jag ju pocketböcker bäst, så otroligt mycket enklare att ligga och läsa dem! Det blidde "Ego girl" av Carolina Gynning (Jerpa sa ju att den var bra!), "Lasermannen" av Gellert Tamas, "Vingklippt ängel" av Berny Pålsson och "Lär känna psykopaten" av Görel Kristina Näslund, en salig blandning minst sagt... Är lite spänd på psykopatboken... jag går nämligen runt och är ständigt rädd för psykopater, jag hoppas att boken ska hjälpa mig att komma över min noja, alternativt kommer den väl enbart att förvärras, eller så kommer jag på att jag själv är en psykopat eller dylikt.

Dagens inköp!

Äntligen har jag investerat i en stor väska! Är trött på att ständigt behöva springa runt med block, böcker eller träningskläder i plastpåsar, alternativt luffa runt på stan med en stor rygga... Jag är mycket nöjd med mitt inköp, dels för att den är stor och dels för att den är svart. Jag hade verkligen inte en enda svart väska förrut, och det känns som lite av en nödvändighet i väskbasutbudet. Väskan är av märket Mexx och är inköpt på Wedins Accent.Lägg märke till mina kära husdjur som är med på bilder, halmgrisen och keramikkatterna.


Vårshopping coming up...!

Det blir nog till å lämna tillbaka tröjan, efter moget övervägande... jag har redan alldeles för mycket kläder i garderoben som jag aldrig använder... Det blir vårshopping i Stockholm på lördag, då får jag kompensera och köpa något annat tjusigt! =)

Jag längtar till på lördag, ska nog skriva en shoppinglista nu på direkten! =) 

Snö Snö Snö

Fy satan i gatan vad det snöar... det får nog bli bussen in till stan idag! Det här måste vara den snöigaste vintern på länge! Jag har varit hemma i Sverige sedan 17 december, och det är inte mer en ett fåtal dagar det har varit barmark. Kul för kidsen, synd för cyklisten! Det är klart att det är trevligare när det är vitt ute än grått och trist... men nu börjar jag faktiskt ledsna på det här, nu vill jag ha vår!!!