Den demokratiske lobbyisten

Det är verkligen full rulle på min "Svensk politik"-kurs... har inte mer än lämnat in ett pm förrän det är dags att börja på nästa. Den här veckan handlar det om intressegrupper och intressegruppers politiska inflytande och vilken inverkan det har på demokratin och hur staten bör agera gentemot intressegrupper av olika slag, ett MYCKET intressant ämne om du frågar mig!

Är överlycklig över att jag faktiskt har boken den här gången och att den verkar väldigt pedagogisk och strukturerad. Me likey! Författaren till boken, som heter "Den demokratiske lobbyisten" (fyndigt namn by the way!) är Daniel Naurin, han är statsvetare vid Göteborg universitet, jag hade några föreläsningar med honom när jag pluggade där, skoj! Nu ska jag ta och läsa ett kapitel till!

See you later alligator!

Kommentarer
Postat av: Carolina

hej baby! jag läser också svensk politik nu, fattar inte hur du kan tycka det är så roligt... =) ni måste ha ett annat upplägg eller så, vår lärare står bara och berättar om typ RF (som jag kan utantill) och att vi i sverige har kommunalt självstyre. eeeh ja det kan jag efter 10p förvaltningsrätt hihi.. dessutom kommer vi prata om politisk kultur, huuu det låter hemskt, kommer handla om jämlikhet dvs. jantelagen. nu ska jag till universitetet och skriva tenta i rättshistorian! puss och kram

2006-03-02 @ 08:27:36
Postat av: Sofia

A-kursen kan ju vara lite tradig. Jag läser ju på c-nivån nu, då är det andra bullar! =)

Lycka till på tentan!!

Postat av: Carolina

sant, det hade jag inte ens tänkt på! =) tentan gick bra tror jag, jag gjorde mitt bästa! men nu sitter jag hemma och har ont i munnen, lagade ett hål hos tandläkaren i eftermiddags. kan inte ens äta heller pga bedövningen... puss och kram!

2006-03-02 @ 20:03:50
Postat av: Pär

Man får visst alltid upp din blogg när man googlar på våra boktitlar. Nu ska jag praktisera snabbläsning.

2006-03-06 @ 14:43:18
Postat av: Sofia

Pär: Du borde börja läsa böckerna i tid och sluta googla på dem dan innan!! Lycka till i varje fall! =)

2006-03-06 @ 14:53:44
URL: http://supersofia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback