Englands ros

Hur många gånger kan man egentligen spela Elton Johns "Englands rose" på en dag?

Rätt svar: Ungefär hur många gånger som helst tydligen...

Ok att det idag är tioårsdagen sedan prinsessan Diana dog, men ändå, jag börjar bli less... Kanske dags att byta "Lugna favoriter" mot någon annan radiokanal under återstoden av dagen? Jag tror att dom är inne på typ sjunde spelningen sedan imorse...

image1051


Strumpbyxlördag

Jag längtar till på lördag! Då får jag äntligen ta på mig strumpbyxor! Jag har haft kjol på mig hela veckan och av ren princip så vägrar jag bära strumpbyxor på sommaren. Och augusti är faktiskt en sommarmånad, även om det kan vara svårt att tro.

Eftersom jag har beunnit mig i Stockholm med enbart en väska med kläder, en väska som dessutom packades i lördags, när sommarvärmen fortfarande bestod och som därmed saknar allt vad byxor och strumpbyxor heter. Jag har frusit så i i h-vete den här vecka ska ni veta där jag sprungit runt i storstaden helt barbent.

Ska det vara så här??!! Är det här verkligen normalt att det är så här kallt i augusti??

På lördag, då är det slut på kölden för min del i varje fall, då blir det strumpfrossa. Här följer lite strumpbyxor från H&M som jag exempelvis skulle kunna tänka mig:


Operation Brysselspäck

image1046Varför kan man inte befinna sig utomlands någon längre tid utan att kroppen automatisk ska börja lagra på sig en massa fläsk?! Det är som en slags naturlag. När jag åkte till Australien visade vågen 59 kg, ett ynka år senare 68... Ett år i Bryssel har nu haft en liknande effekt på mig. Det är inge roligt, så nu jäklar ska brännas fläsk!

Operation bränna Brysselspäck är därmed inledd. Årskort på Friskis & Svettis är inhandlat och skafferiet är fullt av allehanda fullkornsprodukter. Jag har gett mig själv tre månader...

Vi får se hur det går! Faktum kvarstår att jag ju besitter en av de mest svaga karaktärer som går att finna. Placera en godispåse framför mig och en kvart senare återfinns den inom mig. Glupsk som få!

Nu får det vara slut på det här:

Stolt syster

Ni kanske kommer ihåg att jag i våras berättade om min bror som på äldre dar hittat sig en ny karriär som fotomodell?? Well, nu finns resultatet tillgängligt för allmän beskådan. Ta en titt i Ur & Penns senaste reklamblad, på andra sidan under "höstens nyheter". Den stilige tatuerade killen på reklamen för klockmärken "Memphis" är ingen annan än undertecknads alldeles egna storebror! *stolt"

image1044

New life

På grund av diverse avsaknad av internetfaciliteter har jag legat lågt med bloggandet det senaste dagarna. Detta innebär dock inte att jag har legat lågt med levandet. Sedan sist har jag både påbörjat nya jobbet nya jobbet och blivit stockholmare. Det känns mycket bra, både ock! Det händer mycket, som det ska!

Återkommer!! =)

Sällskap

Igårkväll när pappa och jag satt ute i kvällssolen och åt kilovis med kräftor fick vi plötsligt sällskap. Två rådjur bestämde sig för att hänga lite på vår tomt medan vi åt. Totalt orädda var dom. Så här i jakttider tycker man ju att dom borde vara lite försiktigare, annars ligger dom snart rökta på julbordet. Someone should tell them...

Nåväl, en riktigt tjusig svensk naturupplevelse var det, vackert!

image1043

Örnen har landat

I am home!!

Och det känns underbart. Jag älskar det här landet! Alla skogar och sjöar som man flög över fick mina ögon att tåras. Sedan hemkomsten för några timmar sedan har jag redan hunnit med ett besök på Ikea, ätit ett kilo kräftor och gjort ett efterlängtat besök hos det svenska apoteksmonopolet. Just wonderful!

Imorgon vankas årets efterlängtade byfest, jag hoppas att det blir en lika stor hit som förra året (läs mer om den 
här).

Rensning

Jösses vad mycket papper man samlar på sig... Mitt år i Bryssel rusar mot sitt slut och jag spenderar mina sista dagar på kontoret med att städa och rensa mitt skrivbord, mina pärmar och mina bokhyllor... Det är nog nyttigt att byta både jobb och bostad med jämna mellanrum, har jag av erfarenhet insett. Man samlar på sig så otroligt mycket skräp!

Lite sorgligt är det dock samtidigt... Jag har hittat en massa små roliga saker som man glömt bort. Bla har jag hittat ett exemplar av den första rapporten jag skrev här som praktikant, oj oj vad mycket röda rättningar den var fylld av från min handledare! Det känns som en evighet sen, men det har i själva verket alltså bara ett drygt år...

En liten kurs i kinesiska

image1042

Krocken

Sedan jag publicerade resumén från vår Champagnehelg har flera av mina vänner hört av sig och varit oroliga över den bilolycka som vi råkade ut för... Det finns dock ingen anledning till oro, krocken skedde i ganska låg hastighet och samtliga inblandade hade bilbälte!! Den enda blessyren var nog att jag råkade skrapa mitt knä lite granna... :(

Jag måste dock ta tillfället i akt och promota två saker som jag dragit lärdom av efter helgens eskapader:

1. Vikten av att använda bilbälte, jämt! Trots att vår krock var ganska odramatisk så kände man ändå vilken kraft det finns i en bil som krockar, även om det sker i låg hastighet. Utan bilbälten hade vi lätt åkt in i framrutan.

2. Vikten av att vara välförsäkrad. Hade vi inte varit smarta nog att ta den högsta graden av försäkring på vår hyrbil hade olyckan barskrapat oss rejält. Nu blev det bara en dryg femhundring var i självrisk, och det kan man ju leva med.

     

Äventyret i Champagne

Tillbaka i Bryssel efter en underbar helg i Champagne! Resan var mycket lyckad och vi fick se massor, nu kan jag nästan allt om champagne ska ni veta! Jag kan verkligen rekommendera ett besök i Champagne, man får verkligen en helt annan känsla för vad champagne innebär och regionen är ännu inte förstörd av turism, det känns genuint när man sitter i köket hos någon gammal Champagnebonde och delar en flaska bubbel utan vare sig guldig etikett eller folie runt korken...

Här följer en liten resumé av vår champagneresa i korthet:

Dag 1 (fredag): Vi lämnar Bryssel på eftermiddagen för att åka de dryga 30 milen ner till Champagne i vår lilla svarta hyrbil. En resa som var beräknad att ta dryga tre timmar tas oss dryga sju, detta på grund av diverse felåkningar, dålig skyltning och en krock. Ja, ni läste rätt, så snart vi passerat den franska gränsen krockar vi med en annan bil. Hur typiskt är inte det?? Vi fick glassa runt i Champagne i en helt massakerad bild de följande dagarna. Vid tiotiden på kvällen kom vi till slut fram till vårt hotell i Reims och kunde äta och sova.


Vår krockade bil.

Dag 2 (lördag): Vi utforskar staden Reims som är en av de största städerna i Champagne. Här gör vi ett besök på champagnehuset Mumm och få en riktigt bra introduktionslektion i Champagnetillverkning (och provsmakning, givetvis!). Summa Summarum är Mumm mumma... Riktigt gott!!

  

Efter besöket på Mumm passar vi på att besöka katedralen i Reims, här har många franska kungar krönts!Eftermiddagen spenders i byar runt den lilla staden Epernay, vi besöker Avize, Cramant och Ay. Av dessa byar är Cramant en grand cru, det betyder att det är en by som producerar druvar av högsta klass. Om en champagne har namnet grand cru så betyder det att den endast innehåller druvor från crand cru-byar (se vad mycket jag har lärt mig den här helgen!!)

           

Kvällen och natten spenderas vi i Epernay, därifrån kommer Moët & Chandon.

Dag 3 (söndag): Vi fortsätter att utforska Epernays omgivningar och besöker champagnetillverkare i byn Venteuil. Trots vissa kommunikationssvårigheter har vi det väldigt trevligt hos alla rara och glada champagnebönder. Lunch intas i den lilla staden Hautvillers där munken Dom Perignon ligger begravd.

        

Champagnebesöket avslutas med en visit hos Moët & Chandon inne i Epernay. Moët & Chandon är den störste tillverkaren i regionen och har lyckats marknadsföra sig som det verkliga lyxmärket. Och visst var det lyxigt, även om den familjekänsla som fanns hos de andra producenterna vi besökte inte riktigt ville infinna sig. I Epernays underjord har Moët & Chandon grävt ur ungefär 28 km tunnlar där champagnen lagras. Där fick vi gå runt, det var miljontalsflaskor på rad efter rad ska ni veta.

     

Därefter sa vi adjö till Champagne ocg begav oss åter mot Bryssel. Glada i hågen och med bilen fullastad med den ädla drycken. We'll be back!!

Mot Champagne!

image1023Nu sticker jag in i dimman och ner till Champagne!!


Återkommer självfallet med rapportering och redogörelser för alla olika champagner som här skall provas!

//Sofia


Läppglanstips

image1021Det var jättelänge sedan jag skrev om läppglans här på bloggen och det måste det ju bli ändring på. Därför vill jag passa på och tipsa om ett av min senaste fynd på den fronten, nämligen Bourjois Effet 3D High Shine Lip Gloss i färgen Rose Symphonic (nr.20), ett ljusrosa högglittrigt läppglans med god doft och bra hållbarhet. Supersnyggt helt enkelt och ganska så billigt! (en dryg hundring)

Bourjois produkter kan köpas bl.a.
här och här.

Färgen ser ut så här ungefär:

image1022


Vuxen eller fjortis?

Enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse är min egentliga ålder 27,6 år, dvs nästan tre år mer än min faktiska ålder som är 24 år och tio månader... Jag får helt enkelt se till att styra upp festandet rejält när jag flyttar i Stockholm, så att jag inte blir gammal i förtid, det vill man ju inte. Gör vuxentestet här, hur gammal är du, egentligen?

Jag måste dock även erkänna att jag enligt fjortistestet samtidigt är 18,3% fjortis. Det känns bra, lite fjortis hoppas jag att man alltid har kvar i sig. Det är nyttigt... :) En gång i tiden, för inte så rysligt länge sedan var nog min fjortishalt bra mycket högre, som den ska vara i de tidiga tonåren. Gör fjortistestet här för att se hur mycket fjortis du själv har i dig.

Knak

Sedan några månader tillbaka har det börjat knaka i min rygg oroväckande mycket, jag måste hela tiden gå runt och sträcka mig i alla möjliga och omöjliga ställningar för att att sträcka ut den. Sedan någon vecka tillbaka har knakningarna spridit sig ända upp till nacken och blivit allt ljudligare. Jag går runt och knakar nacken hela tiden och det är otroligt vidrigt... samtidigt som jag inte kan låta bli att knaka efterson jag går runt och känner att det finns ett knak i nacken som måste ut! Jag vill bli av med dessa knak, dom är så otroligt irriterande!!

Vad ska jag ta mig till? Är det naprapaten man skall ringa till?? Jag har inte varit hos doktorn sedan jag fick några utslag i ansiktet och åkte till Vårdcentralen när jag var elva år gammal... Jag drar mig för att gå till doktorn helt enkelt, men nu börjar det kännas angeläget. Knaket måste väck!


Alla dessa soffor

Efter mitt Ikeabesök häromdagen har jag blivit lite förvirrad. Jag hade ju planerat att jag skulle köpa en Mysingesoffa till min nya lägenhet. Det hela var redan klappat och klart inne i mitt ständigt organiserande och planerande huvud. Väl på Ikea upptäckte jag dock att Mysinge inte alls var särskilt mysig. Den var tvärtom väldigt omysig och oskön, det hela blev en jättejobbig upplevelse eftersom det kändes som om mina inre inredningsplaner raserades totalt i och med detta. För jag kan väl inte köpa en oskön soffa bara för att den passar ihop med inredningen, eller kan man det?

Den omysiga, men snygga, Mysingsoffan:

Mysinge i färgen Möllebo gråbrun, 3395 kr (IKEA)


Jag har letat lite substitutsoffor de senaste dagarna, vilken tror ni skulle passa bäst av följande:


Ektorp i färgen Blekinge vit, 3495 kr (IKEA)


Karlstad i färgen Korndal brun, 4995 kr (IKEA)


Fothult, i beige/brun standardfärg, 2495 kr (IKEA)


Ekeskog i färgen Blekinge vit, 6995 kr (IKEA)


Monza i färger Duper brun, 5150 kr (MIO)

Herregud... vilken djungel, hjälp mig!  (Min personliga favorit är nog nästan MIO-soffan, även om jag inte är helt hundra på färgen, men jag tror att den finns i andra nyanser oxå. Jag vill ha en kallare ljusbrun, sån färg som det är på Mysingesoffan. Karlstad känns annars mest stilren även om den inte ser helt skön ut och färgen inte är hundraprocentig heller där. Det är ett svårt val helt enkelt, mycket svårt.)


Misslyckad plastikkirurgi

När jag ändå är inte på det här med smaskiga bilder på Internet så måste jag ju ta och tipsa om sighten http://www.awfulplasticsurgery.com/, för alla er som ännu inte upptäckt den. Här finns de mest makabra bilder som illustrerar jakten efter skönhet och evig ungdom, men även "bevisande bilder" på att de mest "naturliga Hollywood-skönheter" tagit till kniven för att hjälpa naturen en bit på traven...

Konfunderad

Ifrån Josses blogg hittade jag mig in på den här sidan och jag kunde bara inte låta bli att surfa runt lite bland alla roliga kändisbilder som fanns där. Särskilt två bilder gjorde mig dock lite konfunderad, varför jag väljer att dela med mig av dessa och mina tänkar därom:


En bild på Cindy Crawford och hennes två döttrar... trodde jag! Enligt bildtexten så föreställer dock det ena ungen ett pojkbarn. I couldnt believe it.... (tydligen är det flickan till vänster som är en pojke)


Är inte personen/föremålet till vänster på den här bilden mer lik Natasha Peyre än Natasha Peyre själv??!!

Nu ska jag surfa vidare efter mera spooky bilder... Ciao så länge! :)

What??!!

Herregud, vilken fruktansvärd nyhet det här var, jag får se till att bunkra upp ordentligen under helgens Champagneresa. Om det finns någon champagne kvar vill säga!! *orolig*

Vidrigt

Jag finner inte ord. Det här var det vidrigaste jag läst på länge. Fy fan vilka människor det finns, hoppas att ponnyn biter till och fixar en snabb kastrering nästa gång...

Kräftshopping på Ikea

Om en liten stund ska jag iväg för att träffa några vänner för en kvällsutflykt till Ikea. För min del blir kvällens övning enbart en rekognosering inför mitt mastodontbesök i samband med min flytt i sepetember. Jag har totalförbud mot att handla en enda inredningspryl ikväll. Däremot, med anledning av ett tidigare inlägg, så undrar jag om inte Ikea borde sälja kräftor så här års i svenskshoppen?! Måste undersökas i varje fall! Någon som vet?

Titta förresten, vilken fruktansvärd bild jag hittade när jag googlade efter en passande Ikeabild till det här inlägget:
Helgplaner

Det råder febril aktivitet idag för min del. Jag håller nämligen på och styr upp lite schyssta helgplaner så här inför min sista helg på kontinenten. Denna sista helg skall spenderas i det franska champagnedistriktet, ett par timmars bilfärd rakt söderut från Bryssel. En hel champagneprovningshelg är alltså inplanerad, underbart!!

Idag har det med anledning av detta beställts hyrbil, bokats hotellrum och ringts och skrivits till diverse champagnehus för att höra om dom vill ta emot oss för besök. Allt har gått smidigt än så länge... men det är mycket att fixa! Observera att all denna korrespondens dessutom har skett på det franska språket, vilket gör det hela lite extra utmanande... Besök är nu inplanerade på stora champagnehus som Moët och Mumm, men också på en hel del små familjegårdar. Det ska bli riktigt kul!

Ser fram emot helgen något oerhört, champagne är nog min favoritdryck, alla kategorier... :)

image1011

Varning

Jag och min kompis Maria var på bio i fredags, i brist på bättre valde via att se Sienna Millers "Interview". Jag vill bara nu passa på att utfärda en allmän varning för en av de absolut sämsta filmerna jag sett på mycket, mycket länge... Och då är jag inte någon särskild filmfinsmakare till vardags. Filmen var bara helt värdelös, tunn story, dåliga skådespelare, långdragna dialoger, dålig början, dåligt slut, fatalt misslyckade försök till "psykologisk spänning"... Kort och gott värdelös... *suck*

Betyg: 1/5


Nedräkning

Idag börjar nätan nedräkningen tills jag flyttar hem till svensk mark igen och för första gången i mitt liv intar den kungliga hufvudstaden! Bara två brysselianska veckor kvar nu!

Ibland så undrar jag om jag kanske inte kommer att bli besviken när jag väl flyttat hem? "Jaha, så var man hemma igen... är det här vad jag har längtat hem till??!! fy fan..."-känslan ni vet... Men jag tror faktiskt inte, inte den här gången. När jag flyttade hem från Australien hade jag den känslan, big time, men den här gången så blir det ju faktiskt snarare som om jag flyttat vidare än att jag flyttar tillbaka till något. Stockholm är liksom outforskat territorium för min del. Jag skäms nästan lite över att bekänna det, men när jag fick reda på att jag skulle flytta till Kungsholmen var jag tvungen att googla Kungsholmen, så lost är jag på Stockholm.

Kungsholmen, mina nya hoods, ser fint ut (enligt Google), jag tror att jag kommer att trivas.

image1008

Dagens craving...

image1007...är helt klart kräftan!

Jag skulle kunna ge vad som helst för ett stort paket illröda jumbokräftor helt för mig själv ikväll... Fan att man ska bo i Belgien, inte en dillsmakande kräfta så långt ögat kan nå! :(

Nåväl, ännu en sak att skriva upp på min "to do-list" så snart jag åter befinner mig på svensk mark, käka kräftor, mums!

Nej, nu ska jag bege mig till gymmet och biffa upp mig lite till, ha en trevlig kväll!


Hulken

Det har nu gått över fem månader sedan jag blev medlem av det här gymmet och på senare tid har jag märkt av en reell effekt av dessa fem månaders kamp. Jag har fått massor med muskler, det är inte klokt. Härom dagen så provade jag en gammal skjortklänning, effekten blev då helt uppenbar. Den spände runt armarna på ett sätt den aldrig gjort förrut. Min första tanke var att den måste ha krympt i tvätten, men när jag blickade mot mina armar i spegeln gick det upp ett ljus, skitsnygga muskler avspeglade sig. Jag hade helt enkelt blivit skitstark, en kvinnlig Hulken nästan. Det är jätteroligt, jag är helnöjd!

För er som vill bli lika starka och muskulösa som jag (så klart ni vill) så måste jag tipsa om min nya favoritmaskin på gymmet, nämligen armcykeln. Den är helt grym. Armcykeln fungerar (tro det eller ej!) liksom som en cykel för armarna, man ställer in ett ganska tungt motstånd och så cyklar man på i drygt 6-7 minuter. That's it. Snabba resultat garanterade! I en tid där tjejer strävar efter att bli så tunna och klena som möjligt tycker jag att det är på tiden att vi nu försöker bygga muskler, kom igen girls, lyft skrot!!

Lackplånboken

Bjussar på en bild på min nya fin plånbok i rött lack (apropå inlägget nedan). Märket är Guess och den inhandlades när jag var i Rom i slutet av juli, den är underbar och matchar nya telefonen perfekt! Såna här små inköp gör mig glad... :)Trender

Jag är personligen långt ifrån någon fashionista, jag har inte stenkoll på vad som är inne eller ute utan klär mig i vad jag tycker är snyggt och vad jag anser klär mig bäst. Självklart påverkas jag ju dock samtidigt av modet och man hjärntvättas snabbt att gilla sånt som man tidigare tyckt varit dödligt fult.

Det är ganska intressant att analysera det här med mode faktiskt. Jag tycker att man kan kategorisera det här med trender utifrån tre kategorier;
1. Trender som man verkligen gillat.
2. Trender som man efter viss hjärntvätt har lärt sig uppskatta.
3. Fruktansvärda trender som man aldrig ens skulle kunna lära sig att tycka om det minsta.

Trender som jag gillat på en gång:
- Den markerade midjan
- Puffärmar
- A-linjeformade plagg (det så kallade graviditetsmodet)
- Ballerinaskor

Trender som jag hjärntvättats att gilla vartefter att modet växlat:
- Piratbyxan
- Leggings
- Stövlar utanpå byxorna
- Stuprörsjeans

Trender som jag förhoppningsvis aldrig kommer att bli tillräckligt hjärntvättad för att gilla:
- Crocs
- Platågympaskor (Kommer ni ihåg 90-talets Buffalo? Fy vad glad jag är att jag hade styrka att stå emot detta ugly mode på högstadiet)
- Bodies (endast acceptabelt på riktigt små barn)
- Plyschträningsoveraller
- Axelvaddar och ärmhållare
(Den här tredje kategorien är dock lite vansklig att uttala sig om, modet har så pass starkt inflytande på oss att man nog aldrig med säkerhet kan påstå att man aldrig någonsin kommer att ändra uppfattning...)

Apropå det här med trender. En aktuell trend som jag faktiskt verkligen uppskattat från start är den rådande lacktrenden. Så länge det hela inte överdrivs så är lack riktigt snyggt. Jag känner mig förvisso inte redo att dra på ett par höga lackstövlar riktigt ännu, men det senaste halvåret har jag upptäckt att en mängd lackprylar har smygit sig in i min ägo, såsom exempelvis:
- En svart lackhandväska
- En röd lackplånbok
- En svart lackkuvertväska
- Ett par svarta lackballerinor
- Ett par beiga pumps med svarta lackdetaljer
- Ett par röda lackmockasiner
- En röd lackväska

På min inköpslista står nu slutligen även ett svart lackdiadem, sen så måste jag nog inse att min lackkvot är uppfylld. Men, vem vet? Ett par veckors ytterligare hjärntvätt är kanske allt jag behöver för att tycka att ett par lårhöga lackstövlar är prio ett på min inköpslista? Det verkar ju vara så som modet fungerar... Skrämmande!

Dystert

Enligt väderprognoserna vankas en härlig sommardag i Bryssel imorgon... not!! 14 grader och regn, i början av augusti!!??? Det är ju helt ofattbart, nyss var det ju dödsvarmt! Allt jag kan säga till er där hemma är njut av solen och värmen! Man vet aldrig hur länge sommaren varar... ena dagen kan det vara 30 grader, nästa 14, så är det helt enkelt i den moderna växthusvärlden... Sorgligt men sant! 

Längtan

Nu är det inte lång tid kvar, snart får jag träffa min prins igen! Jag har berättat för Samuel att jag ska flytta till Stockholm snart och att vi kommer kunna träffas och äta godis jätteofta. Han har dock missuppfattat saken lite och tror att jag ska flytta in hos honom, "Fia bo här", "Fia sova min säng" säger han nu, min prins. En annan sak som han säger numera är "Mamma heter Jenny och Fia heter Sofia", vilken brilljant unge! Jag längtar så efter honom... *snyft*

Bantarvin

image1002Igår när jag gick förbi hälsohyllan i min lokala matbutiken stötte jag på kanske den ultimata bantarprodukten, nämligen Viktväktarnas eget vin, vilket fanns i såväl vitt som rött och rosé och bar smakfulla namn som "smooth red" och "purely pink" och "fresh white", motsvarade endast 1 point per glas, inte illa!

Nu förtäljer tyvärr inte historien varför nu Viktväktarnas eget vin skulle vara nyttigare än vilket annat vin som helst, alkholenhalten var ju ungefär densamma... Jag kan inte heller vittna om produktens kvalitet och smak eftersom jag faktiskt upplevde det hela lite skrämmande och förundrat skyndade vidare... 

image1003Det måste vara bara här nere i vinbältet som man kan komma på något så dumt som Viktväktarvin. Ska man banta så ska man, då ska man inte låta sig luras att dricka bantarvin! Jag placerar den här i produkten i ungefär samma fack som bantarpommesfrites med bantarbearnaise och bantargrädde och bantarglass, det är gift som inte har på hälsokosthyllan att göra överhuvudtaget.

Samtidigt så  måste jag ju erkänna att jag är lite nyfiken på det hela. Jag undrar om Viktväktarvin kommer att tas in i Systembolagets sortiment någon gång framöver? Det kanske redan finns där?! Jag borde nästan uppdra åt
Vin-Lars att göra ett riktigt test Viktväktarvinet...

Allsångskväll

image1001Ikväll är ingen kväll som helst, ikväll vankas det nämligen Allsång från Skansen på tv. Nu kanske inte detta tycks vara någon särskilt stor begivenhet för många, men för tre svenska flickor vilse i Bryssel och med en gnagande längtan efter svensk sommar är detta STORT. Prisa gudarna för parabolantenner och SVT-Europa!

Go Anders, Go Anders!


Ny telefon!

image999Efter idogt letande har jag äntligen shoppat en ny mobiltelefon. Min förra har hängt med i flera år och har varit lite av en lysrosa skam att lyfta upp framför folk i seriösare sammanhang. Eftersom det är olagligt att sälja låsta mobiltelefoner i Belgien och priserna är bra mycket lägre än hemma i Sverige ville jag göra ett olåst fynd här innan hemfärden. Sagt och gjort, idag begav jag mig ner på mobiljakt på lunchen. Till en början kastade jag bara blickar på rosaskimrande telefoner, vilka dock ofta inte höll mina kvalitetsmått. Det blev därför till slut denna telefon som fick följa med hem...

En Sony Ericsson K610i. Den kostade bara 125 Euro (ca 1150 sek) . På Internet är det bästa svenska priset för samma telefon omkring 1800 sek, så det var väl ett bra fynd!?? Den röda kändes lyxigare än en plastig rosa. Med en röd telefon känns det som om jag kliver in i en ny epok i mitt liv, från bubbelgumstiden till rödvinstiden typ.

Vilket vuxet beslut, hjälp!

Min gamla telefon:Update: Jag ser att på t.ex SIBA kostar den här mobilen närmare 3000 kronor, det är ju inte klokt, åk till Belgien och köp era mobiler istället!


En rolig toalett

På den tjusiga restaurangen "Belgaqueen" här i Bryssel är toaletterna väldigt roliga. Väggarna till toalettbåsen utgörs av glas som när dörren låses direkt blir dimmiga och ogenomskinliga. Jag har verkligen ingen aning om hur detta kan fungera, men roligt, det är det sannerligen.


Sofia på toaletten innan dörren är låst.


Sofia på toaletten efter det att dörren låsts.

Någon som förstår hur detta går till?? Det är ju inte klokt hur det kan fungera, det övergår helt mitt förstånd.

Har ni vägarna förbi Bryssel kan bord bokas på Belgaqueen här.

Garderobsuppdatering

Något av de roligaste med att sommaren börjar lida mot sitt slut är att det är läge att uppdatera höstgarderoben! Ny stad, ny lägenhet och nytt jobb innebär ju att jag själv inte kan vandra runt i en massa gamla avdankade paltor, det förstår ju vem som helst. Problemet för min del är dock att jag har totalt shoppingförbud (som tyvärr bröts i helgen när jag var tvungen att köpa ett par dödligt snygga svarta lackballerionor från Esprit). Jag får nämligen inte med mig fler pinaler hem i min resväska. Jobbig sits kan tyckas, jag är ju dock så smart att jag självklart har kommit runt problemet. Jag beställer helt enkelt mina nya kläder på nätet som sedan levereras till min mammas adress. När jag kommer hem ligger alltså där mina nyshoppade fynd och bara väntar på mig, smidigt som tusan!

Kvar på shoppinglistan mot den ultimata höstgarderoben är dock en helsvart kostym... Den får inhandlas på plats!

Från H&M är bl.a följande plagg på väg hem till moi:

        

(Den sista klänningen från Madonna-kollektionen fyndades till priset 149 kr och kommer i svart, inte i beige som jag ju redan har och som 'är en stor favvo.)


Ny vecka

Som på ett litet tjillevipp var helgen över och nu är det jobb som gäller igen... Det var dock en riktigt rolig helg eftersom jag fick finfrämmande ända från Svea rike! Min kompis Sofia var här och förgyllde min tillvaro för en stund. det blev shopping, restaurangbesök och sightseeing för fulla muggar, nice! Något som gjorde helgen ännu mera nice var vädret, 30 grader och strålande sol! :) Tyvärr resulterade detta i ett par brända axlar, men det får det nästan vara värt...

Återkommer med lite bilder från helgen. Nu ska jag dock bege mig till mitt lilla rum som jag håller på att flytta ut ur. Riktigt skönt att vara klar med utflyttningen, sånt är aldrig kul. Jag visade Sofia hur jag har bott det senaste halvåret och genast växte hennes förståelse för mitt gnäll och till varför jag inte har lagat mat på dessa sex månader. Jag har inte haft det lätt ska ni veta, ve och fasa... *stackars mig*


Besök

I helgen ska jag få storfrämmande. det är min kompis Sofia som nu, när jag bott i Bryssel i snart ett år och praktiskt taget är på väg härifrån, äntligen har fått tummen ur och släpat sig hit. Ska åka och möte henne vid flyget om några timmar, sen ska vi ut och göra Bryssel osäkert! Det ska bli riktigt roligt!! =)

Ps. En rolig sak är när man googlar på hennes namn så kommer mitt blogginlägg ovan fram, haha, jag är övertygad om att det gör ett gott intryck på alla spionerande potentiella framtida arbetsgivare!

Skam

Måste min hemstad Eskilstuna låta sig skamfläckas mer än nödvändigt?!! Det här var over the top...


Sjukt nöjd

Ibland hittar man verkliga fynd när man är ute och shoppar. Fynd som uppfyller en med en, måhända falsk men ändå, innerlig glädje. Det här skoinköpet från Rom är ett sådant fynd. Jag hade spanat in dojjorna redan tidigare, på Zara i Bryssel, men det bar emot att betala hela 79 Euro för dem. Därför blev jag dödsglad när jag hittade samma skor i Rom reas ut för, håll i er, endast 19 Euro. Köpt!

Mer datasupport needed!

Ok, nu är bakgrundsmusiken inlagd i powerpointpresentationen.

Nu är det enda problemet följande: Hur får man med denna bakgrundsmusik om man mailar iväg presentationen? Den följer liksom inte med... det fungerar bara om man spelar upp presentationen på samma dator där man har sparat ovan nämnda bakgrundsmusikfil... Att det alltid ska strula på något sätt!! *irriterande*

Sofia in da jungle

Mina kära kollegor ligger antagligen på badstränder runt om i världen just nu och har ingen tanke på mig och de dryga fyra stycken andra som är kvar här på kontoret och har "jour"... De har nog heller ingen tanke på sina krukväxter har dumpats över mig för en dryg månads omvårdnad av mina, långt ifrån gröna, fingrar.

Det är verkligen på egen risk de har gett mig uppdraget. Jag hoppas att jag inte skall göra dom besvikna, men jag lovar ingenting...Numera arbetar jag dock alltså mitt i den här djungeln. På den lilla stolen med den rosa sjalen på sitter jag nu och skriver detta och jag kan inte låta bli att nynna "In the jungle, the mighty jungle the lion sleeps tonight..."Go Magdalena!

image990Sitter och lyssnar på Magdalena Graafs sommarprogram i P1. Magdalena är bra, jag hoppas att fler inser det nu sedan de lyssnat på henne och att hon inte bara viftas bort som ytterligare en blåst blondin.

Flera gånger har jag tagit upp hennes biografi när vi har diskuterat böcker på fikarasterna och bemötts av fnitter, pikar och kommentarer. Mitt svar har dock varit att de gärna får återkomma med mer fnitter när de läst hennes bok själva och bespara mig det tills dess... Hittills är det ingen som återkommit.

Magdalena Graafs bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig"  (Lind&Co) är verkligen inget skönlitterärt mästerverk, men den har en väldigt viktig historia att förmedla. Och det hade hennes sommarprogram oxå. Läs och lyssna, det är mitt tips för dagen!

Och sen så tycker jag att vi alla, tjejer och kvinnor, borde ingå en livslång pakt att lova att sticka redan vid första slaget eller knuffen och aldrig återvända? Kan vi inte komma överens om det?!!

Datasupport, någon?

Semesterstiltjen på kontoret fortsätter... Den största arbetsuppgiften just nu är egentligen att hitta på saker som får tiden att gå. Detta göres mestadels genom att läsa nyheter och rapporter, rensa pärmar och inboxen och vattna blommor. Jag håller dock även på med ett annat lite roligt sidoprojekt, men tyvärr har jag "kör fast" och behöver akut datasupport.

Är det någon där ute som vet hur man lägger till bakgrundsmusik i en power pointpresentation? Det blir fel gång på gång, att musiken bara hamnar på den första sidan och försvinner så snart nästa sida kommer upp. What to do??!!