Mot Champagne!

image1023Nu sticker jag in i dimman och ner till Champagne!!


Återkommer självfallet med rapportering och redogörelser för alla olika champagner som här skall provas!

//Sofia


Kommentarer
Postat av: Sten Sture

Utöver staden Reims, där bl.a. Taittinger har sin cave, och Eparnay (Moët) hoppas jag att ni inte missade den närbelägna pittoreska lilla byn Ay, som i princip endast består av champagnehus. Där ligger Bollinger, och om det fanns någon riktigt initierad i gruppen så kom ni in även där. När jag var där blev vi bortmotade av en väldigt fransk (välklädd och dumdryg) receptionist i 20-årsåldern med hänvisning till att det inte är öppet för allmänheten. En stor besvikelse. Man kan tycka att de iaf borde göra som Moët och ha en boutique så att storögda svenneturister som oss kan få ut åtminstone en flaska eller två av besöket.
Håller de förresten fortfarande på att gräva upp Avenue de Champagne utanför Moët i Eparnay? Det var litet småjobbigt att hitta parkering och sedan bära alla flaskor till bilen när vi var där i början på sommaren.
Om du inte redan har flyttat från Bryssel har jag en kulinarisk guldklimp som du inte får missa: Bryssels bästa kebab hittar man på Snack Pitta Jourdan vid Place Jourdan (från Schuman rakt ner i slutet på rue Froissart, i sydvästra hörnet mitt emot Chez Antoine). Be om en "pitta durum avec toutes les crudités". Gillar du inte vitlökssås finns det ett bra alternativ i den kryddstarka såsen "samurai". Nästan bättre än sex, iaf om man är riktigt hungrig.

2007-08-19 @ 19:46:48
Postat av: Sofia

Sten Sture: Japp, ett besök i Ay blev det (se ovan)! Ave de Champagne var fortfarande uppgrävd, men det kommer nog att bli fint när det väl blir klart! Tack för kebabtipset, jag jobbar alldeles i närheten, så det får kanske utforskas någon dag!

Postat av: Fia

Om det näst intill är bättre än sex är du tvungen att gå dit! Återrapportera till mig!!!

2007-08-23 @ 17:55:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback