Dags att öppna upp plånboken!

image1101Ni kommer kanske ihåg att jag tidigare berättat här på bloggen om min vän Lina som öppnat upp ett bibliotek i en fattig liten by i Kenya, Homa Bay? (Om inte så kan ni läsa här)

Nu är det snart dags för Lina att bege sig tillbaka till Kenya och se hur det har gått för biblioteket sedan hon lämnade Afrika för nästan två år sedan. Lina har samlat in pengar och har regelbundet skickat ner böcker till biblioteket. Den här gången ska Lina ner för att köpa in en kopieringsmaskin som hon lyckats skaffa fram ett stipendium för, men även för att köpa in kenyansk och annan afrikansk litteratur, något som biblioteket lider brist på. Lina menar att den engelska och amerikanska litteratur som biblioteket till stor del består av idag nästan upplevs som "science fiction" för bibliotekets besökare, varav de flesta knappast satt sin fot utanför Homa Bay.

image1102I och med att Lina nu ska återvända till Afrika finns möjligheten för oss att på ett handgripligt sätt stödja biblioteket i Homa Bay. Varje bidrag är värdefullt och går direkt till projektet, några administrativa omkostnader finns inte över huvudtaget då Lina bekostar sin resa och sitt uppehälle helt ur egen ficka. Varenda krona kommer att användas till inköp av böcker och inventarier. Vad som är en liten struntsumma för oss betyder mycket mer än man kan ana för biblioteket i Kenya!

Kontakta Lina på marys_library@hotmail.com för att få mer information!

  

image1103

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback