Dagens bästa nyhet...

Måste detta vara!

Vilken lättnad, det finns alltså gott omdöme och förnuft i det svenska rättssystemet trots allt. Härligt att se!

Kommentarer
Postat av: Sten Sture

Att uttala sig om en dom utan att först ha läst den är knappast ett tecken på gott omdöme och förnuft...

2007-10-16 @ 15:56:51
Postat av: ??

Vem har inte läst domen?

2007-10-16 @ 16:14:51
Postat av: Sten Sture

Sofia

2007-10-16 @ 16:39:19
Postat av: Sofia

Sten Sture: Jag har bara läst den tidigare domen, utifrån det drog jag slutsatsen att den nya domen är mer rättvis och således ett uttryck på både gott omdöme och förnuft. Jag är inte jurist, men dock väldigt förnuftig, om jag får säga det själv.

Postat av: Sten Sture

Fördelen med att inte vara jurist är att man i allmänhet kommer undan med att säga "jag är inte jurist, men...". Även på Justitiedepartementet, uppenbarligen ;-)

Tankenöt:
"Jag är inte jurist, men eftersom Anna Sjödin hade omfattande skador på hela kroppen som omedelbart konstaterades av läkare, hon flera gånger och uppgivet sagt till polisen att hon blivit misshandlad och dessutom berättat för flera vänner direkt efter händelsen att hon blivit misshandlad, så måste hon ju självklart ha blivit misshandlad"

2007-10-16 @ 17:10:44
Postat av: Sofia

Sten Sture: Det finns många fler fördelar än så med att inte vara jurist ska du veta! Några av dina "tankenötter" tänker jag dock inte uppta min tid med...

2007-10-16 @ 17:17:06
URL: http://supersofia.blogg.se
Postat av: Lina

Jag håller med rubriken! Dagens bästa nyhet! Jag har inte läst dommen, är inte heller jurist och jobbar inte ens på justitiedepartemenetet. Att det äntligen tas på allvar och får massmedial uppmärksamhet är underbart. En dom är ganska sällsynt bland våldtäcker och utvecklingen i sig är fantastisk!

2007-10-16 @ 18:22:41
Postat av: Mogen, omdömesgill - och jurist, som läst domen!

Jag vill påstå, att genom att blanda in Anna Sjödin, vars fall är avgjort i domstol och hon såvitt framgår dessutom inte befann sig på Stureplan vid just den här aktuella händelsen (?) förkroppsligar, enligt min mening, Sten Sture, genom sitt inlägg ovan, bilden av en äkta rättshaverist.

2007-10-16 @ 20:47:31
Postat av: romantica

YES! och amen till det du skrev.

2007-10-17 @ 09:02:51
URL: http://www.amelis.blogg.se
Postat av: Sten Sture

Du mogen, omdömesgill jurist som läst domen ovan och som ger ett exempel på den sköna kommateringspekoral som är legio bland juristkretsar: håller du alltså med om att hovrätten fokuserat på fel bevisfråga, eller iaf dragit felaktiga slutsater av bevisprövningen/-värderingen. Att den uppräkning av omständigheter som hovrätten gör skulle utesluta ett rimligt tvivel i uppsåtsfrågan lär enligt min mening innebära att HD får anledning att gå in att styra upp (alltså inte i bevisfrågorna som sådana utan hanteringen av dem - analogin med Sjödin-målet ligger alltså det fallet i frågan huruvida våldsamt motstånd förelåg och våldsanvändning från vaktens sida var tillbörlig, någon konsekvensetik kan det alltså inte bli fråga om). En sådan precisering kommer att få stort prejudikatvärde eftersom hovrättens dom, om den får laga kraft, kan i praktiken innebära en sänkning av beviskraven i våldtäktsmål. Om någon skriker våldtäkt kommer den som hon pekar på anses skyldig tills dess motsatsen är bevisad.

Läs gärna "Until Proven Innocent: Political Correctness and the Shameful Injustices of the Duke Lacrosse Rape Case" av Stuart Taylor och KC Johnson som handlar om ett amerikanskt våldtäktsmål som slutade med att åklagaren åtalades och dömdes för olaga åtal. Diskusionen om fördomar kring sexualbrott och den mediala mobbmentaliteten diskuteras förtjänstfullt. Denna bok är att föredra framför Katarina Wennstams böcker om våldtäkt, som närmast bör betraktas som ensidiga, inskränkta och suggestiva.

Förstår inte varför jag skulle vara en rättshaverist. Påståendet i din kommentar är inte underbyggt. Kan du utveckla?

2007-10-17 @ 10:38:43
Postat av: sten sture är en dryg jävel

jag heter sten sture och är skitjobbig

2007-10-17 @ 10:48:26
Postat av: Gustav Trolle

Efter att ha blivit kanonmat och sedemera dött för att sedan bli uppgrävd ur sin grav och bränd känns Sten Sture högst enträgen i forumet... =)

2007-10-17 @ 12:01:39
Postat av: tycker också att Sten Sture är en d j...

Har S S nån diagnos?

2007-10-17 @ 20:03:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback