Torsk på Tallin

Vilket jäkla rabalder det har blivit om det svartfisket på torsk i Barents hav... big deal, är det nån som äter torsk nu förtiden egentligen? Jag har nog inte ätit torsk på tio år, jag äter bara lax och sill, och sushi. Men sushi görs väl inte ens på torsk?


Jag tycker att Kalla Fakta är ett bra program som jag gärna kollar på, men nu ägnar dem flera veckor i rad åt det här satans torskfisket. Jag tycker att det är tråkigt... Nu har jag övergått till Insider och Uppdrag Granskning istället. Jag kunde inte sluta gråta igår när jag kollade på Uppdrag Granskning, det var så fruktansvärt, handlade om en blödarsjuk man som hade blivit HIV-smittad av sin medicin... riktigt upprörande!


Kommentarer
Postat av: sara

Klar man ska bry sig om torskarna! :)
Lycka till med skoreklamationen och stå på dig! Det vet jag ju iofs att du är bra på..
Sen köper vi nytt och snyggt från en annan affär istället! kram kram

ps. det jag är fett lack på är SJ idag (och flera andra dagar tyvärr..) tog det 40 minuter EXTRA att komma till centralen från uppsala. fett irriterande jag blev totalt en timme sen till jobbet. jag lackar ur snart! har skrivit ut resegarantilapp som direkt ska skickas till SJ. ds.

2006-01-25 @ 09:29:22
Postat av: Jen

Jag åt torsk senast i förrgår men har nu beslutat mig för att sluta köpa det. Vi måste värna om fisklivet ;-)

Postat av: Martin

Till att börja med tycker jag det är fel att äta fisk. Tänk dig en liten firre - den kan vara där ena dan, här andra dan, nån annanstans tredje dan. En liten firre simmar och har sig. En ko eller en gris står på samma fläck hela tiden. De gör liksom inget annat.
Sen tycker jag det är lite kul att du har kvar lite Göteborg i dig och äter sill i stället för östkustens variant strömming.

2006-01-25 @ 11:23:09
URL: http://upptagetnu.blogspot.com
Postat av: ruby

nu ska jag leka hitler och påpeka att det faktiskt stavas Tallinn ;)

2006-01-25 @ 12:00:31
Postat av: Anonym

Då ska jag leka Karl XII och hävda att staden heter Reval.

2006-01-25 @ 15:48:58
Postat av: Sofia

Förlåt mina stavningsproblem, jag tror att jag har sån där desseleksi... =) Reval var ett coolare namn än Tallinn måste jag säga... Och mer lättstavat!!

Martin: Jag förstår inte ditt resonemang, ska man bara äta sånt som står still? Vart finns logiken i det? Och det är klart att det heter sill, jag har aldrig hört talas om strömming-stryparn tex, bara sill-stryparn.

Sara: Jag ska fixa det imorrn, då ska Wedins få veta att dem lever..! =) Satan vad irri med tågen!! Måste du jobba en timme extra idag då?

Jerpa: Du är en god människa. Och du kanske lagar god torsk. Jag kanske borde börja äta torsk ändå, jag kan ju ha missat värsta delikatessen... men man vill ju inte gynna tjocka ryssar som svartfiskar iofs...

2006-01-25 @ 16:20:06
URL: http://supersofia.blogg.se
Postat av: Martin

Nä, man ska bara äta sånt som inte har nåt liv (ja, liv har de ju rent tekniskt, men men), för då handlar det om barmhärtighetsmord. Fisken simmar ystert omkring. Ena dan här, andra dan där, tredje dan fast i ett nät på väg till din mage.

2006-01-26 @ 00:20:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback