Mera Kina...


Mighty Mao ser ut över himmelska fridens torg...

Nu måste jag berätta lite mer om Kinaresan...

Efter att vi hade varit i Shanghai i fem dagar reste Sofie och jag vidare till Beijing. Efter allt shoppande i Shanghai valde vi att fokusera den delen av resan på mer kulturella inslag (även om det ska erkännas att vi självfallet shoppade oxå i Beijing... det var liksom svårt att undvika).

Vi var lite oroliga inför vår vistelse Beijing eftersom vi då helt saknade vår ledsagare Lina och var tvungna att klara oss helt på egen hand, men det visade sig gå hur bra som helst! När vi bokade resan i april hade vi ju ingen aning om var i megastaden Beijing vi skulle bo men vi lyckades hamna på ett hotell som låg helt perfekt till med gångavstånd till den förbjudna staden och himmelska fridens torg. Vi mestadels vandrade runt Beijing och blev slimmade på köpet (se bild nedan).

I Beijing avverkades de obligatoriska sevärdheterna såsom den förbjudna staden, sommarpalatset, himmelska fridens torg, hutongerna, silk market osv. Självfallet tog vi oss också till den kinesiska muren och vandrade runt. Vi valde att resa till en plats lite längre bort från Beijing, med mindre turister, och det var nog ett mycket bra beslut om vi förstått det hela rätt.

Samtidigt som vi gick runt och tittade på sevärdheter och fotograferade såg kineserna oss som exotiska sevärdheter. Lite förvånande att ett blont hår fortfarande ses som något märkvärdigt. Jag vet inte hur många kineser, barn, gamla och unga, som kom fram och tog bilder. Otaliga kinesiska fotoalbum kommer snart ha en bild på exotiske vilde, en viting vid namn Sofia på hedersplats. Det känns mycket bra!

Lite bilder från Beijing:


Lobbyn till vårt tjusiga hotell som helt klart var värt sina 200 kr per natt...


Små avstånd men stora kontraster. På gångavstånd från vårt hotell fanns dessa kinesiska bostadsområden, hutonger.


Utflykt till den kinesiska muren.


Den förbjudna staden och himmelska fridens torg.


Jag är mycket nöjd med min nya siluett, resultatet av oandliga vandringar och shoppingturer, kombinerat med vätskebrist.


Otroligt vackra sommarpalatset.


Svininfluensaskräck på Beijings flygplats.

Kommentarer
Postat av: Anitha

Måste säga att du är otrolig på att boka hotell. Ser verkligen fram emot vår resa till Venedig i oktober :)

Postat av: martin

tjusigt hopp där på muren!

have fun in barca och glöm inte öva på minigolfen! ;)

2009-08-10 @ 23:09:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback