Europadagen

Idag är det inte vilken dag som helst, det är nämligen Europadagen!! Detta innebär att jag är ledig idag så att jag ska ha tid att fira ordentligt, jippie! :)

Tyvärr så är jag dessvärre sjuk och ligger i sängen och hostar... inte lika kul... Tänkte i varje fall rycka upp mig lite snart och bege mig in till stan för att se hur Brysselborna firar en dag som denna, och kanske köpa lite choklad till tröst... ;)

Hoppas att ni får en fantastisk Europadag allihopa och om ni inte har en aning om varför vi firar Europadagen den 9 maj så kan jag ju passa på och berätta att det var just den 9 maj år 1950 som Robert Schuman och Jean Monnet presenterade "Schumanplanen". Denna plan gick ut på att Europas länder aldrig mer skulle kunna gå i krig med varandra genom att produktionen av krigsmaterielen kol och stål lade under en gemensam överstatlig kontroll. Detta var startskottet för den europeiska "kol och stålunionen", vilken i sin tur ligger till grund för hela EU, såsom den ser ut idag.

image861

Happy Europe Day!!

Kommentarer
Postat av: Niklas Eriksson

Trevlig Europa dag själv Sofia! Tack för informationen om Europa dagen. Undrade just varför kommunen flaggade med EU flaggan...
Sen, KRYA PÅ DIG!!

/Mvh Niklas


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback